Växjö Stift jobb i Växjö

Hitta lediga jobb hos Växjö Stift i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Växjö.

Stiftsadjunkt/stiftsdiakon med fokus på hållbarhet och samhällsansvar

Stiftsadjunkt
Läs mer Nov 15
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftskansliet, där ca 60 personer arbetar, är beläget i det vackra området kring Östrabo i Växjö.Har du ett intresse för att jobba för församlingarnas bästa på stiftsnivå? Vill du dessutom jobba ihop med biskopen och medarbetare på den pastorala enheten på Växjö stiftskansli? Välkommen till Växjö stift och Växjö stiftskansli!Arbetsbeskrivning
Som stiftsadjunkt/stiftsdiakon med fokus på hållbarhet och samhällsansvar kommer du vara en del av den pastorala enheten som består av ett tjugotal medarbetare - präster, diakoner, musiker, pedagoger, konsulent, klimatstrateg och jurist.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

-Att verka för diakonal utveckling och ett levande församlingsliv inom frågor som rör samhällsansvar och hållbarhet.

-Att verka för att utveckla och stödja församlingarnas diakonala arbete med existentiell, social, ekonomisk och kulturell hållbarhet.

-Att verka för församlingarnas samverkan med andra för en mänskligare värld lokalt, nationellt och internationellt.

-Att verka för att stiftsorganisationen och församlingarna bedriver ett aktivt klimatarbete med målsättning att nå klimatneutralitet för egen verksamhet 2030.Vem vi söker
Vi söker dig, präst eller diakon, som har erfarenhet från tjänst i församling. Du är noggrann, strukturerad och har ett kommunikativt sätt. Vidare är du trygg i dig själv och kan utmana idéer med tankar som kan föra stiftets arbete framåt. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. 


Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är placerad på stiftskansliet, möjlighet till distansarbete finns till viss del. För mer information om tjänsten
Välkommen att kontakta Mattias Östborg, chef för pastorala enheten. 
Tel nr: 0470-77 38 11
Mail: mattias.ostborg@svenskakyrkan.seAnsökan
I samband med att du bifogar CV och personligt brev ber vi dig även att ladda upp eventuellt prästbrev , uppgifter om var och när du gjorde ditt pastorsadjunktsår samt vid vilket utbildningsinstitut du studerat vid och vilket år. 

Ange diarienummer S2023-0701 i din ansökan. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef till Växjö stiftskansli

Administrativ utvecklare
Läs mer Jun 18
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftskansliet, där ca 60 personer arbetar, är beläget i det vackra området kring Östrabo i Växjö.Vill du vara med och forma en ny enhet och tillsammans med kollegorna fortsätta att utveckla och effektivisera arbetet och processer? Gillar du att driva utvecklingsprocesser och projekt? Är du en trygg ledare som ser till både människor och resultat? Vill du jobba på en av Växjös allra vackraste arbetsplatser? Välkommen till oss på Växjö stiftskansli!


Arbetsbeskrivning 
Som enhetschef ansvarar du för ett tiotal medarbetare som arbetar med framför allt intern service och gemensamma frågor.

Enheten omfattar administrativt stöd till verksamheten, växel, vaktmästare, trädgårdsmästare och husföreståndare. Syftet med enheten är dels att underlätta för övriga enheter på kansliet att bidra till arbetet i församlingar och pastorat runt om i Småland. I enheten ligger också arbetet med att underhålla biskopsgården Östrabo i ett bra och representativt skick och att hantera den representation som sker inom ramen för biskopens uppdrag. Förutom personal- och budgetansvar ansvarar du för att service och kvalitet upprätthålls och utvecklas. Du arbetar nära dina medarbetare i ett operativt ledarskap, du inspirerar och får dem att växa och utvecklas i sina roller. Service är ett ledord och du arbetar kontinuerligt för att tillsammans med medarbetarna utveckla arbetet och underlätta för verksamheten.

I ditt uppdrag kommer du också att driva interna utvecklingsprojekt och processer, både själv och tillsammans med kollegor på kansliet. Som enhetschef ingår du i stiftskansliets ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga chefer arbetar för utveckling av hela stiftsorganisationen. Du rapporterar till stiftsdirektorn.

 

Vem vi söker
Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ett relevant område. Du är trygg i ditt ledarskap och har erfarenhet från t ex kundservice, facility management eller liknande. Du drivs av att ge service och se resultat, och av att arbeta nära människor. Du skapar tillitsfulla relationer och leder med tydlighet. Dina erfarenheter omfattar utvecklingsarbete och förändringsledning. Har du dessutom erfarenhet från inköp och projektledning är det meriterande. Du har B-körkort. Självklart delar du Svenska kyrkans värderingar, och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen till ett roligt och utvecklande arbete, tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor i den vackra miljön kring biskopsgården Östrabo!

 

Övrigt om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde omgående, eller efter överenskommelse.Mer information
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta stiftsdirektor Camilla Ruben,  
tel. nr 0470-77 38 87 eller HR-generalist Therese Lindén tel. nr 0470-77 38 66. 


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 2023-08-20. 

Intervjuer planeras till den 24/8 och 25/8.Ange diarienummer S 2023-0338 i din ansökan

Ansök nu

Chef för pastorala enheten

Stiftsadjunkt
Läs mer Feb 9
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftskansliet, där ca 60 personer arbetar, är beläget i det vackra området kring Östrabo i Växjö.Arbetsbeskrivning
Vill du vara en nyckelperson i ett spännande utvecklingsarbete? Vill du ge ditt bidrag för att främja levande församlingar och skapa framtidstro i ett stift? Är du dessutom en nyfiken ledare som tror på morgondagens kyrka och drivs av viljan till utveckling? Då kan du vara rätt person att leda den pastorala enheten på Växjö stiftskansli.

För oss i Växjö stift är det viktigt att vara en kyrka i tiden – med sikte på framtiden.
Vi vill att allt vi gör ska leda till utveckling i församling och pastorat. Som chef för vår pastorala enhet är det ditt uppdrag att strukturera, planera och genomföra arbetet utifrån vår strategi, tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor i hela stiftsorganisationen. Du ansvarar för verksamhet, budget och personal i enheten. Ett viktigt uppdrag är också att ingå i stiftskansliets ledningsgrupp där du tillsammans med övriga chefer arbetar för utveckling av hela stiftsorganisationen. Du rapporterar till stiftsdirektorn och är en nära medarbetare till biskop Fredrik.  

Enheten som du leder består idag av ett trettiotal medarbetare inom yrkeskategorierna präster, diakoner, musiker och pedagoger, kommunikatörer och administratörer. Till din hjälp finns två teamledare som du arbetar nära. 

Kompetensprofil, utbildning och kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är präst i Svenska kyrkan. Vidare är det en fördel om du har tidigare ledarerfarenhet, t ex som kyrkoherde eller motsvarade. Du är en trygg och tydlig ledare med en välgrundad församlingserfarenhet. Med din goda förmåga att lyssna och uppfatta sammanhang och samband skapar du förtroende bland andra och omsätter ord till handling. 

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor i en fantastiskt vacker miljö. Stiftet är stort och det är inte alla medarbetare på stiftskansliet som bor i Växjö. Om du har din hemort någon annanstans är vi flexibla med att hitta lösningar, men det huvudsakliga arbetet är förlagt till stiftskansliet som är beläget vid den vackra biskopsgården Östrabo i Växjö.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Mer information 
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta stiftsdirektor Camilla Ruben,
0470-773887, camilla.ruben@svenskakyrkan.se eller biskop Fredrik Modéus, 0470-773805, fredrik.modeus@svenskakyrkan.se.

Löpande urval sker och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Regionpräst och krissamordnare till södra Sverige

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Nov 25
Arbetsbeskrivning
Växjö, Linköpings och Lunds stift har behov av förstärkning inom militärsjälavården samt inom kris- och beredskapsarbete. Vi söker nu en person som tar ett helhetsgrepp kring dessa frågor. Tjänsten har ett delat uppdrag och innebär att man arbetar 50 % som regionpräst i Militärregion Syd och 50 % som kris- och beredskapssamordnare i Linköpings och Växjö stift.

Som regionpräst är du knuten till Militärregion Syd (MRS) och Försvarsmakten som militär själavårdare. Militärregion Syd omfattar Skåne, Blekinge, Småland och Östergötland och staben är placerad på Revingehed i Skåne. Tjänsten innebär att samordna den militära själavården inom militärregionen genom kontakter med militära förband, kyrkliga företrädare för olika trossamfund samt civila myndigheter. Uppdraget innefattar även arbete med totalförsvarsplanering i samverkan med berörda aktörer. Regionprästen är rådgivare/själasörjare och stabstöd till chefen för Militärregionen och ingår i ledningsgruppen för militär själavård.

Som kris- och beredskapssamordnare ingår att vara med och bygga Sveriges civila försvar genom att stötta uppbyggnaden av ett förstärkt kris- och beredskapsarbete i stiftsorganisationer och församlingar och pastorat i Växjö och Linköpings stift. Utgångspunkten är att vi bygger beredskap tillsammans. Arbetet sker med utgångspunkt i samhällets gemensamma grunder för kris- och beredskapsarbete och du blir en nyckelperson i samordningen med berörda länsstyrelser och andra samhällsaktörer. De två uppdragen samverkar med varandra och bidrar till att utveckla Svenska kyrkan som en aktiv part både i totalförsvaret och i kris- och beredskapsfrågor i Sverige.Kompetensprofil
Du som söker:
? Har varit verksam som präst i Svenska kyrkan i minst 5 år
? Delar Försvarsmaktens värdegrund
? Kan krigsplaceras inom Försvarsmakten, MRS.
? Har normal fysik (för att kunna följa ett förband i fält), enligt FM grundnivå.
? Innehar körkort B (tjänsten innebär en del resande)


Det är också önskvärt/meriterande om du har:
? Erfarenhet av regionala och/eller nationella perspektiv, ex. på stift, länsstyrelse eller region
? God kunskap kring kris- och beredskapsfrågor och specifikt kyrklig beredskap.
? Erfarenhet av verksamhetsutveckling
? Erfarenhet av krishantering i stora organisationer
? Erfarenhet av institutionssjälavård/själavård i samverkan.


Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och tillträde sker efter godkänd säkerhetsprövning.

Placering är på stiftskansliet i Växjö eller i Linköping, efter den sökandes önskemål, och tiden delas mellan arbete i Revingehed samt Linköpings och Växjö stift.

Tjänsten rapporterar till chefen på det stiftskansli där placeringen är samt relaterar i uppdraget även till fältprosten och till chefen för militärregion syd, C MRS. Adekvat utbildning kommer att erbjudas.


För frågor, kontakta:
Karin Björk, 013-242606, karin.bjork@svenskakyrkan.se - stiftsdirektor i Linköping
Camilla Ruben, 0470-773887, camilla.ruben@svenskakyrkan.se - stiftsdirektor i Växjö
Lena Simonsson-Torstensson, 046-155504, lena.simonsson.torstensson@svenskakyrkan.se - stiftsdirektor i Lund
Jenny Ahlén, jenny.ahlen@mil.se - fältprost

Ansök nu

Stiftsadjunkt för själavård

Stiftsadjunkt
Läs mer Maj 5
Arbetsbeskrivning
Som stiftsadjunkt är du en del av stiftskansliets pastorala enhet med arbetsuppgifter inom ramen för stiftets själavårdscentrum. Du blir en del av ett spännande och mångfacetterat arbete tillsammans med kompetenta medarbetare i stiftskansli och församlingar.

I ditt arbete kommer du både att själv utöva själavård och att arbeta för att på olika sätt rusta själavårdare i stiftets församlingar. Till dina arbetsuppgifter hör även att ansvara för stiftets arbete med jourhavande präst, en verksamhet som bedrivs både via telefon, chatt och digitala brev. Med denna uppgift följer ett visst personalansvar.

Du kan läsa mer om stiftskansliets själavårdscentrum här.


Kompetensprofil
Vi söker dig som är präst med en gedigen erfarenhet av att arbeta med själavård. Vi ser gärna sökande som har vidareutbildning inom själavårdsområdet, steg-1 utbildning eller annan meriterande kompetens för uppgiften. Du har förmåga att ta initiativ och se helheten i ditt arbete och väjer inte för det svåra samtalet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din möjlighet att utifrån din roll och kompetens kunna bidra i det gemensamma arbetet i stiftet.

Körkort B är ett krav.

Läs mer om Växjö stift här.
Mer information
För mer information om tjänsten, kontakta Gustav Lundborg, chef för den Pastorala enheten, Växjö stiftskansli 0470-77 38 82 eller Gustav.lundborg@svenskakyrkan.seIntervjuer planeras att hållas den 9/6 och 13/6.

Ansök nu

Stiftsdirektor

Verkställande direktör
Läs mer Nov 11
Arbetsbeskrivning
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 168 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftsorganisationens grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Vår nuvarande stiftsdirektor lämnar sin tjänst för annat uppdrag. Vi söker därför en ny chef för stiftskansliets ca 85 medarbetare, som vill leda ett kansli med många kompetenser, ett kansli vars övergripande uppgift är tillsyn och främjande av stiftets församlingar och pastorat.

Stiftsdirektorn är ytterst ansvarig för att leda, organisera och utveckla kansliets arbete samt tillse att verksamheten drivs i enlighet med stiftsorganisationens grundläggande uppdrag och utifrån styrelsens strategi. Stiftskansliet är indelat i olika enheter som leds av enhetschefer, var och en med personalansvar för medarbetare. Stiftsdirektorns uppdrag är att hålla samman helheten.

Stiftsdirektorn samarbetar nära med biskopen och är underställd stiftsstyrelsen, där direktorn är föredragande tjänsteperson med ansvar för underlag inför sammanträden. Stiftsdirektorn samverkar med de förtroendevalda och utgör länken mellan biskop, styrelse och arbetsorganisation. Stiftsdirektorn samverkar med de andra stiftens direktorer och med Svenska kyrkans nationella nivå.


Kompetensprofil
Vi söker dig som har chefserfarenhet och dokumenterat god ledarförmåga, som är förankrad i Svenska kyrkans liv och kan dess organisation. Vi värdesätter erfarenhet av arbete med förtroendevalda och styrelse. Det är viktigt med grundläggande kunskaper i juridik och ekonomi samt vana vid förhandlingar. Du är lyhörd, tydlig, kommunikativ, lojal, prestigelös och analytisk. Du skapar arbetsglädje och engagemang och är bra på att delegera.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och en stimulerande arbetsgemenskap med tjänsteställe på Växjö stiftskansli som ligger vid biskopsgården Östrabo.


Mer information
Tillsvidareanställning 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

För tjänsten krävs körkort.

Mer information om tjänsten ges av biskop Fredrik Modéus (0470-77 38 05) och Anton Härder (0709?104148).
Information om fackliga företrädare ges av HR-ansvarig Ewa Gross-Nilsson (0470-77 38 41).

Välkommen med din ansökan senast den 21 november 2021.

Intervjuer kommer att genomföras tisdagen den 30 november och onsdagen den 1 december.

Länk till strategidokument 2022?2024.

Ansök nu

Vikarierande stiftsarkivarie

Arkivarie
Läs mer Jul 7
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Till Växjö stift söker vi en vikarierande stiftsarkivarie.

Som stiftsarkivarie har du ensamt huvudansvar för Växjö stifts arkiv och ansvarar därigenom för rådgivning, stöd och hjälp till församlingar och pastorat i arkivfrågor. Inom ramen för detta ansvarar arkivarien för utbildning och fortbildning ute hos församlingar och pastorat i Växjö stift när det gäller arkiv, diarium och dokumenthantering. I rollen som arkivarie kommer du också att delta i förvaltningstillsyn och projektarbeten kopplat till dokument- och ärendehanteringssystemet Public 360°.


Kompetensprofil
Vi söker dig som är initiativrik, noggrann, ansvarstagande och har förmåga att planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Du har minst 60 hp inom arkiv- och informationsvetenskap på högskolenivå.

Du har högskoleexamen om 180hp/120p. Vi ser gärna att du har studerat ämnen av relevans för arbete inom svenska kyrkan.

Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift.

B-körkort krävs.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning, digital arkivering och informationshantering.

Växjö stiftskansli använder Public 360° som system för diarieföring och ärendehantering. Erfarenheter från detta eller liknande ärendehanteringssystem är meriterande. Liksom tidigare arbetserfarenhet inom Svenska kyrkan, offentlig förvaltning eller liknande är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Mer information
Du kommer att vara placerad på stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten avser ett föräldravikariat på 12 månader, med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad är heltid.

För information om tjänsten kontakta:
Carolina Mörstam, enhetschef, på tel. 0470-77 38 21
Anna de Faire, stiftsarkivarie, på tel. 0470-77 38 04

Ange diarienummer S 2021-0318 i din ansökan.

Ansök nu

Stiftsadjunkt för prästrekrytering

Stiftsadjunkt
Läs mer Maj 21
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Som stiftsadjunkt är du en del av stiftskansliets enhet för pastoral utveckling. Vid sidan av rekryteringsarbetet deltar du i ett spännande och mångfacetterat arbete tillsammans med kompetenta medarbetare i stiftskansli och församlingar.

Stiftsadjunkten för prästrekrytering har både till uppgift att arbeta proaktivt och att följa prästkandidaterna från den första kontakten med stiftsorganisationen, genom antagning och utbildning till prästvigning och pastorsadjunktsår. Du kommer att ha enskilda samtal med präststuderande, ansvara för delar av stiftets utbildning, arbeta nära stiftets biskop och domkapitel samt stå i kontakt med Svenska kyrkans nationella utbildningsorgan.

Vi söker dig som är präst med erfarenhet av församlingstjänst och som längtar efter att få vara med att rusta framtidens präster i Växjö stift. Vi söker dig som är lugn, trygg och stabil. Du har förmåga att ta initiativ och se helheten i ditt arbete och väjer inte för det svåra samtalet. Då arbetet kan innebära resor bör du vara inställd på att detta kan vara en del i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din möjlighet att bidra till stiftets utvecklingsarbete.

Mer information
B-körkort är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Läs mer om Växjö stift här

För mer information om tjänsten, kontakta:

Gustav Lundborg, enhetschef ? enheten för pastoral utveckling,
Tel: 0470-77 38 82
Mail: Gustav.lundborg@svenskakyrkan.se

Intervjuer kommer att ske under vecka 24.

Välkommen med din ansökan senast den 10/6 2021.

Ansök nu

Stiftsadjunkt för prästrekrytering

Stiftsadjunkt
Läs mer Maj 21
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Som stiftsadjunkt är du en del av stiftskansliets enhet för pastoral utveckling. Vid sidan av rekryteringsarbetet deltar du i ett spännande och mångfacetterat arbete tillsammans med kompetenta medarbetare i stiftskansli och församlingar.

Stiftsadjunkten för prästrekrytering har både till uppgift att arbeta proaktivt och att följa prästkandidaterna från den första kontakten med stiftsorganisationen, genom antagning och utbildning till prästvigning och pastorsadjunktsår. Du kommer att ha enskilda samtal med präststuderande, ansvara för delar av stiftets utbildning, arbeta nära stiftets biskop och domkapitel samt stå i kontakt med Svenska kyrkans nationella utbildningsorgan.

Vi söker dig som är präst med erfarenhet av församlingstjänst och som längtar efter att få vara med att rusta framtidens präster i Växjö stift. Vi söker dig som är lugn, trygg och stabil. Du har förmåga att ta initiativ och se helheten i ditt arbete och väjer inte för det svåra samtalet. Då arbetet kan innebära resor bör du vara inställd på att detta kan vara en del i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din möjlighet att bidra till stiftets utvecklingsarbete.

Mer information
B-körkort är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Läs mer om Växjö stift här

För mer information om tjänsten, kontakta:

Gustav Lundborg, enhetschef ? enheten för pastoral utveckling,
Tel: 0470-77 38 82
Mail: Gustav.lundborg@svenskakyrkan.se

Intervjuer kommer att ske under vecka 24.

Välkommen med din ansökan senast den 10/6 2021.

Ansök nu

Ekonom till Växjö stiftskansli

Granskare, revision
Läs mer Apr 23
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 171 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Sedan 2016 erbjuder Växjö stiftskansli stödtjänster till församlingar och pastorat. Vi söker nu en kvalificerad ekonom som kan stödja flera av stiftets församlingar och pastorat.

Du kommer i första hand att arbeta med administrativa uppgifter kopplade till ekonomi såsom månadsavstämningar, budget, årsbokslut och årsredovisning. Även andra arbetsuppgifter med koppling till ekonomi kan ingå i tjänsten.


Kompetensprofil
Vi söker dig med:
-Relevant högskoleexamen eller likvärdig utbildning/erfarenhet.
-Kunskap inom ekonomiprogram och en god datorvana.
-B-körkort.

Du bör ha erfarenheter inom redovisning, budget, bokslut, årsredovisning och kundkontakter. Meriterande är god kännedom om Svenska kyrkan och erfarenhet från arbete med kyrklig ekonomi. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du är en systematisk och driven person med förmåga och vilja att samarbeta med andra. Du har en god kommunikativ förmåga som du gärna använder i relationen med externa uppdragsgivare. Du tycker om att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och är lösningsfokuserad. Du kan prioritera och leverera med god kvalité.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och stimulerande arbetsgemenskap med tjänsteställe på Växjö stiftskansli, i Växjö.


Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information om tjänsten, kontakta:
Carolina Mörstam, enhetschef, på tel. 0470-77 38 21
Jennie Gustavsson, ekonom, på tel. 0470-77 38 43

Facklig kontaktperson:
Helena Fyhr-Abrahamsson, Vision, tel. 0470-70 48 65

Ange diarienummer S 2021-0169 i din ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-05-16.

Ansök nu

Stiftsadjunkt med placering som skolpräst

Stiftsadjunkt
Läs mer Jan 22
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är präst och är rotad i erfarenhet från församlingstjänst med ett engagemang för att särskilt arbeta med lärande och undervisning. Som stiftsadjunkt med placering som skolpräst ingår du i stiftskansliets enhet för pastoral utveckling och har en naturlig del i stiftets utvecklingsarbete. Samtidigt blir du också en viktig resurs i folkhögskolan där du kommer att verka merparten av din tid.

Till dina huvudsakliga arbetsuppgifter hör:

? ansvara för och tillsammans med andra utveckla skolans andakts- och gudstjänstliv

? samtal och själavård för folkhögskolans kursdeltagare

? vara en viktig del i stiftets utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare i stiftsorganisation, församlingar och folkhögskola

? vara handledare och undervisa på folkhögskolans kurser tillsammans med folkhögskolans pedagoger, stiftsmedarbetare och gästlärare

? fortsätta utvecklingsarbetet med den kyrkliga kursverksamheten i samverkan med stiftsorganisationen

? ansvara för folkhögskolans sommarkonfirmationsläger tillsammans med lägerchef, pedagog och ett stort ledarteamLäs mer om Växjö stift på: https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Läs mer om S:t Sigfrids folkhögskola på: https://sigfrid.se/

Mer information
B-körkort krävs för tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Intervjuer beräknas ske under vecka 9.


För mer information om tjänsten, kontakta:

Gustav Lundborg, enhetschef ? enheten för pastoral utveckling, Växjö stift
Tel: 0470-77 38 82
Mail: Gustav.lundborg@svenskakyrkan.se

Jonas Fager, rektor ? S:t Sigfrids folkhögskola
Tel: 0470-72 40 80
Mail: rektor@sigfrid.se

Ansök nu

Ekonom

Granskare, revision
Läs mer Jul 2
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Sedan 2016 erbjuder Växjö stiftskansli stödtjänster till församlingar och pastorat. Vi behöver förstärka vår organisation med en kvalificerad ekonom som kan stödja flera av stiftets församlingar och pastorat.

Du kommer i första hand att arbeta med administrativa uppgifter kopplade till ekonomi såsom löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra, budget, bokslut och årsredovisning. Även andra arbetsuppgifter med koppling till ekonomi kan ingå i tjänsten.
Kompetensprofil
Du har:
- Relevant högskoleexamen eller likvärdig utbildning/erfarenhet.
- Kunskap inom ekonomiprogram och en god datorvana.
- B-körkort.

Du bör ha erfarenheter inom redovisning, budget, bokslut, årsredovisning och kundkontakter.

Meriterande är god kännedom om Svenska kyrkan och erfarenhet från arbete med kyrklig ekonomi. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du är en systematisk och driven person med förmåga och vilja att samarbetar med andra. Du har en god kommunikativ förmåga som du gärna använder i relationen med externa uppdragsgivare. Du tycker om att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och är lösningsfokuserad. Du kan prioritera och leverera med god kvalité.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och stimulerande arbetsgemenskap med tjänsteställe på Växjö stiftskansli, i Växjö.


Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer beräknas ske vecka 33 och 34.

Information om tjänsten lämnas av enhetschef Carolina Mörstam 0470-77 38 21, ekonom
Ann-Charlotte Eskilsson 0470-77 38 63

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Helena Fyhr-Abrahamsson 0470-70 48 65

Ange diarienummer S 2019-0373 i din ansökan.

Ansök nu

Husfru

Konferensvärd/Konferensvärdinna
Läs mer Maj 2
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Växjö stift söker husfru på biskopsgården Östrabo

Tjänsten som husfru innebär att ansvara för stiftsorganisationens interna och externa organisation. Detta sker i samarbete med biskop och övriga kanslimedarbetare.

Arbetet innebär att ansvara för och genomföra de arbetsuppgifter som är förenliga med detta. Det innebär bland annat planering, inköp budget, beställningar, catering, servering. Du ansvarar även för att våra besökande möts av välkomnande lokaler. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Vi söker dig som är: Ordningsam, serviceinriktad, initiativrik, flexibel, gillar att vara operativ och är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du har öga för helheten såväl som detaljerna. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. Vi välkomnar både manliga och kvinnliga sökande till tjänsten

Kvalifikationer:

För tjänsten relevant utbildning
B-körkort
Dokumenterad arbetslivserfarenhet från liknande arbetsområden
Det är meriterande om du har erfarenhet och engagemang från Svenska kyrkan.

För mer information om tjänsten
Enhetschef Anna Holmström
0470-77 38 47

För facklig information
Vision, Helena Fyhr Abrahamsson
070-862 46 31

Välkommen med din ansökan senast den 30 maj.
Intervjuer kommer att hållas den 10, 12 och 13 juni.
Ange diarienummer -------i din ansökan

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Jan 9
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Sedan 2016 erbjuder Växjö stiftskansli stödtjänster till församlingar och pastorat. För detta arbete söker vi nu en ekonomiassistent till Växjö stift.

Du kommer stötta flera av stiftets församlingar och pastorat med administrativa uppgifter kopplade till ekonomi. Det innebär mest arbete med löpande redovisning, kund- och leverantörskontra men även lönehantering kan förekomma.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har utbildning och erfarenhet inom ekonomi och är van att arbeta i administrativa system. Positivt är om du har kunskap om svenska kyrkan och erfarenhet av de system vi använder ? Aveny och Flex. Körkort är ett krav.

Du är en systematisk person som gärna samarbetar med andra. Du har en god kommunikativ förmåga som du gärna använder i relationen med externa uppdragsgivare. Du tycker om att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter. Du kan prioritera och leverera god kvalité.


Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placering på Växjö stiftskansli. Sista ansökningsdag är 27 januari.

Intervjuer beräknas ske vecka 6 men vi har behov nu och intervju kan ske löpande så sök tjänsten redan idag.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carolina Mörstam, enhetschef, på tel 0470-77 38 21 eller Ann-Charlotte Eskilsson, ekonom på tel 0470-77 38 63

Facklig kontaktperson.
Vision, Helena Fyhr-Abrahamsson, tel 0470-70 48 65

Ange diarienummer i din ansökan.

Ansök nu

Fastighetsspecialist

Fastighetsingenjör
Läs mer Dec 4
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Sedan 2017 erbjuder Växjö stiftskansli fastighetstöd till församlingar och pastorat. För detta arbete söker vi nu fastighetsspecialist till Växjö stift.

Arbetsområden

? Projektledning, genomföra utredningar, upprätta förfrågningsunderlag för upphandling och genomförande av underhåll av kyrkor och övriga byggnader
? Upprätta kalkyler och budgetunderlag
? Upprätta tillstånds- och bidragsansökningar
? Tillgänglighetsfrågor
? Teknisk rådgivning i installationstekniska och klimatrelaterade frågor
? Besiktningar av tekniska system såsom VVS, el- och styrsystem och andra byggnadstekniska lösningar
? Status besiktningar av byggnader
? Upprätta vård- och underhållsplaner
? Projektredovisning och uppföljning
? Byggprojektledning

Arbetet innebär att man tillbringar en del av sin arbetstid ute hos församlingarna.


Kompetensprofil
Du har

? En högre byggnadsteknisk utbildning eller annan utbildning som bedöms som likvärdig.
? Erfarenhet av projektledning.

Meriterande är om du har erfarenhet av entreprenadupphandling och har kunskap om svenska kyrkan.
Som person är du strukturerad och ordningsam, van vid att ta egna initiativ och att driva ditt arbete självständigt. Du är uppmärksam och tillmötesgående, har en god samarbetsförmåga och är utåtriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs.


Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Intervjuer beräknas ske under vecka 3 - 4.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Mikael Andersson Ekholst, fastighetsstrateg, på tel. 0470-77 38 22 eller Carolina Mörstam, enhetschef för enheten för administrativt stöd, på tel. 0470-77 38 21.
Facklig kontaktperson: Helena Fyhr Abrahamsson , 0470-70 48 65


Ange diarienummer S2018-1226 i din ansökan.

Ansök nu

Ekonom

Ekonomikontorist
Läs mer Aug 13
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Sedan 2016 erbjuder Växjö stiftskansli stödtjänster till församlingar och pastorat. Vi behöver förstärka vår organisation med en kvalificerad ekonom som kan stödja flera av stiftets församlingar och pastorat.

Du kommer i första hand att arbeta med administrativa uppgifter kopplade till ekonomi såsom löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra, budget, bokslut och årsredovisning. Även andra förekommande arbetsuppgifter med koppling till ekonomi kan ingå i tjänsten.


Kompetensprofil
Du ska ha:
Relevant högskoleexamen eller likvärdig utbildning/erfarenhet.
Kunskap inom ekonomiprogram och en god datorvana.
B-körkort.

Du bör ha erfarenheter inom redovisning, budget, bokslut, årsredovisning och kundkontakter.
Meriterande är god kännedom om Svenska kyrkan och erfarenhet från arbete med kyrklig ekonomi.

Du är en systematisk och driven person med förmåga och vilja att samarbetar med andra. Du har en god kommunikativ förmåga som du gärna använder i relationen med externa uppdragsgivare. Du tycker om att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och är lösningsfokuserad. Du kan prioritera och leverera med god kvalité.


Mer information
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och stimulerande arbetsgemenskap med tjänsteställe på Växjö stiftskansli, i Växjö.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag är 2018-09-02.
Intervjuer beräknas ske vecka 37 och 38.

Information om tjänsten lämnas av enhetschef Carolina Mörstam 0470-77 38 21, ekonom Ann-Charlotte Eskilsson 0470-77 38 63
Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Helena Fyhr-Abrahamsson 0470-70 48 65

Ange diarienummer S2018-624 i din ansökan.

Ansök nu

Lönehandläggare

Löneadministratör
Läs mer Jun 15
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Sedan 2016 erbjuder Växjö stiftskansli stödtjänster till församlingar och pastorat. För detta arbete söker vi nu en lönehandläggare till Växjö stift.

Du kommer stötta flera av stiftets församlingar och pastorat med lönehandläggning. Det innebär arbete med löneadministration, pensioner och försäkringar. Även andra administrativa uppgifter kan förekomma t.ex. bokföring.Kompetensprofil
Vi söker dig som har utbildning inom löneadministration och är van att arbeta i administrativa system. Du har goda kunskaper om svenska lagar och avtal som styr och är kopplade till lönehantering. Meriterande om du är certifierad lönehandläggare. Positivt är om du har erfarenhet ifrån kyrkans avtal och erfarenhet av de system vi använder ? Flex och Aveny. Körkort är ett krav.

Du är en systematisk person som gärna samarbetar med andra. Du har en god kommunikativ förmåga som du gärna använder i relationen med externa uppdragsgivare. Du tycker om att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter. Du kan prioritera och leverera god kvalité.

Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placering på Växjö stiftskansli. Vi har behov nu och intervju kan ske löpande så sök tjänsten redan idag. Intervjuer beräknas ske vecka 35 och 36.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carolina Mörstam, enhetschef för administrativa enheten på tel 0470-77 38 21 eller Ewa Gross-Nilsson, HR-ansvarig på tel 0470-77 38 41

Facklig kontaktperson.
Vision, Helena Fyhr-Abrahamsson, tel 0470-70 48 65

Ange diarienummer i din ansökan S2018-581

Ansök nu

Jordbruksförvaltare

Jordbruksrådgivare/Jordbrukskonsulent
Läs mer Maj 4
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Egendomsförvaltningen bedriver förvaltning på 60 000 ha fördelat över hela Växjö stift, de så kallade Prästlönefastigheterna. Innehavet fördelas lite grovt enligt följande, 48 000 ha skog, 6 000 ha jordbruksmark och 6 000 ha övrig mark.

En del är jordbruksförvaltningen vars förvaltare är placerad på stiftskansliet med en vacker och miljö och god atmosfär i Växjö. Jordbruksförvaltaren vi nu söker efterträdare till ansvarar för de frågor som kopplar till våra 37 gårdsarrenden, ca 200 sidoarrenden och andra både mindre och större upplåtelser främst på jordbruksmark.

Vi påstår att vi erbjuder en unik tjänst med helhetsansvaret för ca 6 000 ha jordbruksmark och tillhörande byggnader och upplåtelser som arrenderas av våra arrendatorer. Till hjälp finns specialkompetens som jurist, ekonom, fastighetsutvecklare, registrator samt våra nätverk av företag vi samverkar med. För skogsbruk, jakt/fiske, miljöfrågor finns kompetens som tillsammans med jordbruksförvaltaren samverkar med helhetsansvaret för fastigheterna och verksamheten. Din huvuduppgift är att ta ansvaret för till jordbruket kopplad verksamheten med b.la ekonomi, arrendeskrivning, syneförfarande, investeringar och byggnation samt upplåtelser kopplade till jordbruksmark.

Sammantaget erbjuder vi ett arbete som är mycket fritt, har stor variation och korta beslutsvägar med en egendomschef och specialistfunktioner som stöd. Det är samtidigt en tjänst med höga krav på egen förmåga att driva och utveckla jordbruksförvaltningen samt säkerställa god lönsamhet tillsammans med övrig förvaltning och arrendatorer. Du har relevant högskoleexamen och en bred erfarenhet från arrende- och upplåtelsefrågor, jordbruksdrift, byggnationer och verksamhetsledning.Kompetensprofil
Vi är en liten organisation med närhet till en idédriven organisation, Svenska kyrkan. Vi söker dig med ett starkt driv- och resultatfokus. Du är tillmötesgående, utåtriktad och har en god samarbetsförmåga men ändå en personlig integritet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet innebär tjänsteresor inom stiftet och B-körkort krävs.

Mer information
Anställningen är tillsvidare på heltid med placeringsort Växjö.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Intervjuer beräknas ske under vecka 23 och 25.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Klas Gustavsson, enhetschef, på tel. 0470-77 38 09 eller Ola Karlsson, jordbruksförvaltare, på tel. 0470-77 38 75.

Facklig kontaktperson:
Naturvetarna, Göran Hedlund, tel. 0470-77 37 83

Ansök nu

Stiftskonsulent / stiftsadjunkt

Stiftsadjunkt
Läs mer Apr 26
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Som stiftskonsulent/stiftsadjunkt för barn och unga är Du en av medarbetarna i den utvecklingsgrupp som arbetar med området Tänk att få berätta vidare på stiftskansliet. Tillsammans med ett multi-professionellt team kommer Du att arbeta fram former för stödet till stiftets församlingar inom utvecklingsområdet.

Du har ett övergripande ansvar för kansliets stöd till församlingarnas arbete med åldrarna 0?20. I detta arbete ingår uppdraget att inspirera och stödja konfirmandarbetet i stiftet. Du kommer också arbeta nära, och ge ett konkret stöd till, Svenska kyrkans unga i Växjö stift.

Kompetensprofil
Vi söker Dig som har ett stort engagemang för barns och ungas plats i Svenska kyrkan. Kompetensmässigt har Du en grund i något av Svenska kyrkans profilyrken ? diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst.

B-körkort krävs.

Mer information
Du kommer att tillhöra Enheten för pastoral utveckling och vara placerad vid stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

För mer information om tjänsten, kontakta:
Enhetschef Erik Sidenvall, tel. 0470-77 38 12 alt. erik.sidenvall@svenskakyrkan.se

För facklig information, kontakta:
KyrkA, xxx, tel. xxx
Vision, Helena Fyhr Abrahamsson, tel. 070-862 46 31

Ansök nu

Stiftsadjunkt

Stiftsadjunkt
Läs mer Apr 26
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 173 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Som stiftsadjunkt ? medarbetare i stiftskansliets team för gudstjänstutveckling arbetar Du utifrån ett delaktighetsperspektiv med gudstjänstutveckling i Växjö stift.

Tillsammans med andra medarbetare vid stiftskansliet kommer Du särskilt arbeta med förnyelsen av söndagens gudstjänst i nära samspel med stiftets församlingar och pastorat. I Dina arbetsuppgifter kan också ingå att arbeta med andra frågor relaterade till församlingsutveckling och kyrkans organisation.

Kompetensprofil
Vi söker Dig som har en erfarenhet av att arbeta med gudstjänstutveckling. Du bärs av ett starkt engagemang för ett levande gudstjänstliv. Vi ser gärna sökande som har erfarenhet av arbete i landsbygdsmiljö och har ett aktivt teologiskt intresse. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som i skrift.

B-körkort krävs.
Mer information
Du kommer att tillhöra Enheten för pastoral utveckling och vara placerad på stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

För mer information om tjänsten, kontakta:
Enhetschef Erik Sidenvall, tel. 0470-77 38 12 alt. erik.sidenvall@svenskakyrkan.se


För facklig information, kontakta:
KyrkA, xxx

Ansök nu

Vikarierande Pressekreterare

Redaktionssekreterare
Läs mer Apr 19
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Till Växjö stift söker vi en vikarierande pressekreterare

Som pressekreterare samordnar du kontakterna gentemot massmedia och arbetar både proaktivt och reaktivt med presskontakter samt omvärldsbevakning när det gäller för kyrkan relevanta frågor. Du är rådgivande i mediefrågor till stiftskansliets personal, förtroendevalda samt till stiftets församlingar.

Som pressekreterare är du också med i planering och genomförande av stiftets kommunikation. I arbetet ingår också att samordna mediekontakter, vara ett stöd till journalister, att skriva pressmeddelande samt att vara med i processen med debattartiklar. Vidare är du med i den proaktiva planeringen av biskopens kommunikation och är honom rådgivande i medie- och kommunikationsfrågor.

Du ingår i en arbetsgrupp tillsammans med kommunikationsstrateg och informatör och är med i svenska kyrkans pressnätverk.


Kompetensprofil
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, till exempel pressekreterare i ett företag eller organisation och/eller en bakgrund inom journalistik. Du är van att arbeta i olika kanaler, inklusive sociala medier.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och har en god förmåga till kritiskt tänkande. Arbetet kräver att du har god social förmåga, är ödmjuk, lyhörd och strukturerad. Du är en klarsynt person som håller huvudet kallt i pressade situationer.

B-körkort krävs.

Meriterande är om du har kunskap om Svenska kyrkans organisation.


Mer information
Du kommer att vara placerad på stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid fram t.o.m. oktober/november 2019. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Intervjuer beräknas ske under vecka X och X.

För mer information om tjänsten
Katarina Toll Koril, kanslichef, tel. 0470- 77 38 76 alt. katarina.toll.koril@svenskakyrkan.se
Charlotte Granrot Frenberg, medieansvarig, tel. 0470-77 38 XX alt. charlotte.granrot.frenberg@svenskakyrkan.se

För facklig information
Jusek, Anna Kämpe tel
Vision, Helena Fyhr Abrahamsson tel

Ange diarienummer: S 2018-XXX

Ansök nu

Kommunikationsstrateg

Webbredaktör
Läs mer Apr 19
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Till Växjö stift söker vi en kommunikationsstrateg

Som kommunikationsstrateg planerar, samordnar och utvecklar du kommunikationsarbete internt och externt. Du fungerar som ett stöd i kommunikationsfrågor gentemot ledning och medarbetare. Vidare håller du ihop nätverk för församlingarnas kommunikatörer samt ansvarar för viss fortbildning och projektledning. I arbetet ingår också att driva utvecklingen av en ny/att ta fram en ny kommunikationspolicy.

Du bidrar till att utveckla stiftskansliets verksamhet genom att fortlöpande bevaka vad som kommuniceras, när, var, hur och med vem.

Du ingår i en arbetsgrupp tillsammans med pressekreterare och informatör.Kompetensprofil
Vi söker dig som:

? är utbildad kommunikatör
? har minst fem års erfarenhet från arbete med strategisk kommunikation samt att driva projekt
? har erfarenhet från arbetsledning/arbetsledande funktion och naturligt tar ledaransvaret
? är både strateg och kan arbeta operativt
? har en god förmåga att planera, driva och utvärdera informations- och kommunikationsinsatser.
? har förmåga att arbeta strukturerat, långsiktigt och omvärldsorienterat
? uttrycker dig mycket väl i tal och skrift
? kan hålla många bollar i luften samtidigt och ser till helheten
? är initiativrik, kreativ, drivande, ödmjuk, flexibel och har en förmåga att prioritera

B-körkort krävs.

Meriterande är om du har grundläggande kunskaper inom Adobe (Indesign, Photoshop) och kunskap om svenska kyrkans organisation.

Mer information
Du kommer att vara placerad på stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Intervjuer beräknas ske under vecka X och X.

För mer information om tjänsten:
Katarina Toll Koril, kanslichef, tel. 0470- 77 38 76 alt. katarina.toll.koril@svenskakyrkan.se

För facklig information:
Jusek, Vibeke Bergman tel
Vision, Helena Fyhr Abrahamsson tel

Ansök nu

Fastighetsspecialist

Fastighetsingenjör
Läs mer Apr 12
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Sedan 2017 erbjuder Växjö stiftskansli fastighetstöd till församlingar och pastorat. För detta arbete söker vi nu fastighetsspecialist till Växjö stift.


Arbetsområden:
? Projektledning, genomföra utredningar, upprätta förfrågningsunderlag för upphandling och genomförande av underhåll av kyrkor och övriga byggnader
? Upprätta kalkyler och budgetunderlag
? Upprätta tillstånds- och bidragsansökningar
? Tillgänglighetsfrågor
? Installationstekniska och klimatrelaterade frågor
? Besiktningar av tekniska system såsom VVS, el- och styrsystem och andra byggnadstekniska lösningar
? Besiktningar av byggnader
? Upprätta vård- och underhållsplaner
? Projektredovisning och uppföljning

Arbetet innebär att man tillbringar en del av sin arbetstid ute hos församlingarna.


Kompetensprofil
Du har:
? En högre byggnadsteknisk utbildning eller annan utbildning som bedöms som likvärdig.
? Gedigen erfarenhet av projektledning

Meriterande är om du har erfarenhet av entreprenadupphandling och har kunskap om svenska kyrkan.

Som person är du strukturerad och ordningssam, van vid att ta egna initiativ och att driva ditt arbete självständigt. Du är uppmärksam och tillmötesgående, har en god samarbetsförmåga och är utåtriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Intervjuer beräknas ske under vecka 20 ? 22.Mer information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Mikael Andersson Ekholst, fastighetsspecialist, på tel. 0470-77 38 22 eller Carolina Mörstam, enhetschef för enheten för administrativt stöd, på tel. 0470-77 38 21.

Ansök nu

Fastighetsstrateg

Fastighetsingenjör
Läs mer Apr 12
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Med anledning av det behov som finns av strategiskt fastighetsstöd söker vi en fastighetsstrateg till Växjö stift.

Arbetsområden:
? Leda och samordna stiftskansliets strategiska fastighetsarbete
? Att bistå stiftets församlingar och pastorat i deras uppgift med att förvalta sina fastigheter såsom ta fram exempel på, och ge stöd vid upprättande av mål och riktlinjer från församlingarnas/pastoratens lokalförsörjning
? Ge råd om hur lokalförsörjningsplaneringen kan läggas upp och anpassas till lokala förhållanden
? Sammanställa, ajourhålla och distribuera kunskapsmaterial, metodbeskrivningar, checklistor och mallar
? Ge stöd och fungera som bollplank till församlingar och pastorat
? Ge stöd i analyser, fördjupade utredningar och upprättande av handlingsplaner
? Vara fastighetssakkunnig i arbetet med kyrkoantikvarisk ersättning
? Genomföra utbildningar, konferenser och nätverksträffar
? Skapa en helhetsbild över utvecklingen inom stiftet när det gäller framtida lokalbehov, lokalresurser och lokalkostnader

Arbetet innebär att man tillbringar en del av sin arbetstid ute hos församlingarna.


Kompetensprofil
Du har:
? Högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi eller annan utbildning som bedöms som likvärdig, exv. fastighetsingenjör.
? Flera års yrkeserfarenhet som inkluderar erfarenhet från strategisk lokalplanering, förändringsledning och fastighetsekonomiska analyser.

Meriterande är om du tidigare har arbetat med kyrkor eller andra kulturbyggnader och har kunskap om svenska kyrkan.

Rollen som fastighetsstrateg kräver att du har ett utvecklat strategiskt och analytiskt tänkande samt förmåga att se orsakssamband. Du är van vid att ta egna initiativ och att driva ditt arbete självständigt. Vidare krävs att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga samt att du har ett stort utvecklingsintresse och en förmåga att ta till dig och förmedla kunskap.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs.

Du kommer att vara placerad på stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Intervjuer beräknas ske under vecka 20 - 22.


Mer information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Katarina Toll Koril, kanslichef, på tel.
0470-77 38 87 eller Carolina Mörstam, enhetschef för enheten för administrativt stöd, på tel. 0470-77 38 21.

Ansök nu

Stiftsmusiker / Musikkonsulent

Organist
Läs mer Feb 26
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Till Växjö stiftskansli söker vi Stiftsmusiker/Musikkonsulent

Vi söker dig som har ett stort intresse för kyrkomusiken som en naturlig del av ett levande församlingsliv i Svenska kyrkan. Du kommer att ingå i den grupp av stiftsmedarbetare som har ett ansvar för utvecklingsområdet ?Gudstjänst att längta till?. Till gruppens arbetsområden hör att forma långsiktigt hållbara utvecklingsprogram för gudstjänstlivet i Växjö stift.

Arbetet bedrivs både som ett direkt lokalt stöd och som olika utbildningssatsningar.

Du kommer vara med och forma detta arbete tillsammans med andra medarbetare och ha ett särskilt ansvar för den kyrkomusikaliska utvecklingen.

Till arbetsuppgifterna hör också att ansvara för stiftskansliets arbete med rekrytering av nya kyrkomusiker. Särskild vikt kommer läggas vid den proaktiva rekryteringen.

Som musikkonsulent/stiftsmusiker kommer du också ha ett nära samarbete med Oskarshamns folkhögskola (framförallt det kyrkomusikaliska kompetenscentrum som är under uppbyggnad) samt Kyrkosångsförbundet.

Du har företrädesvis en organistexamen med gedigen erfarenhet som kyrkomusiker i Svenska kyrkans församlingar. Rollen kräver att du har en bra samarbetsförmåga, är kommunikativ och pedagogisk samt har ett eget driv.

Tjänsten är heltid och du kommer vara placerad på stiftskansliet i Växjö, men ditt arbete kommer även att var ute i pastorat/församlingar i stiftet. Du kommer ingå i ett team bestående av olika professioner.

Intervjuer beräknas ske under v. 12-14
Mer information
För mer information kontakta

Enhetschef Erik Sidenvall,
tel 0470-77 38 12 alt
erik.sidenvall@svenskakyrkan.se

Facklig kontaktperson för lärarförbundet/KMR
Olle Heverius
tel 0768-56 91 46

Ansök nu

Projektledare dataskyddsförordning

IT-jurist
Läs mer Jan 26
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Växjö stift söker projektledare dataskyddsförordning

I samband med att den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft behöver vi förstärka vår organisation med en projektledare som ska driva projektet gällande anpassning av GDPR (General Data Protection Regulation) på stiftskansliet och även fungera som råd- och stödfunktion gentemot församlingar och pastorat i Växjö stift.

Vi söker dig med högskoleutbildning som självständigt och målinriktat kan driva ett projekt. Du har gärna juridisk kompetens och/eller en god vana att läsa in lagmaterial. Arbetet innebär många sociala kontakter vilket kräver god kommunikativ förmåga. Vi ser därför att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Rollen som projektledare kräver att du är drivande, har en god social förmåga och att du kan utföra dina arbetsuppgifter både självständigt och i nära samarbete med andra. Du är ambitiös, bra på att bygga och bibehålla relationer och har en vilja och förmåga att hjälpa andra.

B-körkort krävs.

Meriterande är om du har kunskaper om Personuppgiftslagen (PUL) och dataskyddsförordningen samt erfarenhet av att driva projekt.

Du kommer att vara placerad på stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten är en projektanställning på 18 månader på heltid med tillträde snarast.

Intervjuer beräknas ske under vecka 9 och 10.


För mer information
För frågor om tjänsten
Emma Wallin, utredningssekreterare
Tel. 0470-77 38 50

Katarina Toll Koril, kanslichef
Tel. 0470 ? 77 38 87


För facklig information
Vision, Helena Fyhr Abrahamsson
0470 ? 70 48 65

Ansök nu

Kvalificerad kursadministratör

Utbildningsadministratör/Utbildningssekreterare
Läs mer Jan 26
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Till Växjö stift söker vi en kvalificerad administratör

Vi behöver förstärka vår organisation med en kvalificerad administratör som kan driva och utveckla kurssekreteriat och visitationsarbete. Arbetet innebär ett helhetsansvar
vad gäller den samlade administrationen kring kursverksamhet och visitatiationsarbete.

Vi söker dig som har en mycket god administrativ förmåga och med en vilja att hjälpa andra. Arbetet innebär många sociala kontakter och du har en god kommunikativ förmåga. Vi ser därför att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Du utför dina arbetsuppgifter både självständigt och i nära samarbete med andra. Du har en förmåga att kunna utveckla rutiner och arbetssätt.

B-körkort krävs.

Meriterande är om du har erfarenhet från arbete i projekt och samordning av liknande verksamhet. Det är också en fördel om du har kunskap om Svenska kyrkans organisation.

Du kommer att vara placerad på stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse.

Intervjuer beräknas ske under vecka 10 och 11.För mer information
För mer information om tjänsten
Katarina Toll Koril, kanslichef
Tel. 0470 ? 77 38 87

Erik Sidenvall, enhetschef
Tel. 0470- 77 38 12


För facklig information
Vision, Helena Fyhr Abrahamsson
0470 ? 70 48 65

Ansök nu

Chefssekreterare

Chefssekreterare
Läs mer Feb 7
Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 176 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Arbetsbeskrivning
Till Växjö stift söker vi en Chefssekreterare

Som chefssekreterare har du ett nära samarbete med kanslichef.
Du är protokollsekreterare i arbetsutskott och stiftsstyrelse vilket kräver förberedelser innan, under och efter sammanträdena. I dina arbetsuppgifter ingår också diarieföring, arkivhantering och övriga administrativa arbetsuppgifter.

Vi söker dig med erfarenhet av arkivhantering och diarieföring som kan ha många bollar i luften. Arbetet innebär många sociala kontakter vilket kräver att du är serviceinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Vi ser därför att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Arbetet kräver förmåga att planera, strukturera och organisera arbetet självständigt men också att du har ett nära samarbete med andra. Du utför dina arbetsuppgifter med stor noggrannhet.

B-körkort krävs.

Kännedom om Svenska kyrkan är meriterande.

Du kommer att vara placerad på stiftskansliet i Växjö.

Tjänsten är ett föräldravikariat på 18 månader på heltid med tillträde snarast.

Intervjuer beräknas ske under vecka 9 - 11.För mer information
För frågor om tjänsten
Emma Wallin, utredningssekreterare
Tel. 0470-77 38 50

Katarina Toll Koril, kanslichef
Tel. 0470 ? 77 38 87


För facklig information
Vision, Helena Fyhr Abrahamsson
0470 ? 70 48 65

Ansök nu