Växjö kommun jobb i Växjö

Hitta lediga jobb hos Växjö kommun i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Växjö.

Intresseanmälan VT-22, timvikariat inom förskola, skola och gymnasie

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Mar 22
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som vikarie kommer du vara en del av det dagliga arbetet och arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet där barnen och eleverna står i centrum. Du är en positiv förebild för barnen och eleverna i alla lägen. Du är aktiv och lyhörd och tar ansvar. Tillsammans med ordinarie personal bidrar du till att eleverna får de bästa förutsättningarna att lyckas i förskolan och skolan.

Arbetsuppgifter:
Förskola 1-5 år
Som vikarie i förskola jobbar du med de yngsta barnen. Ofta är barngruppen uppdelad i 1-3 och/eller 3-5 år. Att vikariera på förskola innebär att du ersätter ordinarie personal. Du kommer tillsammans med ordinarie personal att ta ansvar för en barngrupp med till exempel samling, aktiviteter, påklädning, disk, hjälpa till vid toalettbesök med mera.
När du kommer till förskolan är det viktigt att du tar kontakt med barnen och lär känna dem. Du kan inte ägna dig endast åt ett par barn, utan måste överblicka hela barngruppen. Det krävs lyhördhet, engagemang och ett stort ansvarskännande.

Förskoleklass - åk 9
Att vikariera i förskoleklass eller i grundskola innebär att du ersätter ordinarie personal. Då måste du kunna följa en instruktion (planering) från den lärare du vikarierar för, och samtidigt vara beredd att improvisera.
När du kommer till skolan är det viktigt att skapa relationer med barn/elever och att vara lyhörd för deras behov. Framförallt är det viktigt att ta ett vuxenansvar och kunna sätta gränser.

Fritids
På fritids är fokus att träna socialt samspel genom t ex lek, idrott och kreativa aktiviteter. Det kan även ingå i ditt jobb som vikarie på fritidshem att ha egna lektioner med eleverna. En del av rollen handlar om att hantera relationer med elever, lärare och föräldrar.

Gymnasiet
För dig som är intresserad av att vikariera på gymnasiet finns det många inriktningar att välja mellan. På de här nivåerna är det viktigt att du verkligen behärskar dina ämnen.
Oftast finns det en färdig planering som du följer, men ibland är förutsättningarna annorlunda och då är det bra att kunna vara kreativ och snabbt kunna hitta andra lösningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
-behörig utbildning
-Läser pedagogisk utbildning
-Erfarenhet från barn och ungdomsverksamhet
-Eller intresse för vår verksamhet

Det är meriterande om du har körkort och tillgång till bil då vi har ett stort behov i våra ytterområden.

Du har:
- En fullgjord gymnasieutbildning eller en utbildning som vi bedömer likvärdig.
- Klarat svenska på grundskolenivå motsvarande SAS-grund och behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift.

Vi vill att du:
- Har ett positivt förhållningssätt och ett trevligt bemötande.
- Är engagerad och ansvarstagande.
- Har lätt att ta egna initiativ och har en god samarbetsförmåga.
- Du trivs med att arbeta på många olika arbetsplatser, samt har lätt för att anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du som vikarie är en god företrädare för Växjö kommun.
Stämmer din kompetens överens med verksamhetens behov och om du uppfyller kraven kommer du att bli kallad till intervju. Urval sker löpande och blir det aktuellt kommer vi kontakta dig för en intervju via mail.

I vår verksamhet måste du visa upp två belastningsregister innan du kan anställas.
Obs! - det tar cirka två veckor att få utdraget, så beställ i god tid. De utdrag du ska beställa är:

- Arbete inom skola eller förskola (442.5) Länk:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

- Belastningsregister 9§ Kontrollera egna uppgifter (442.3) 1 st lagen. Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

För att läsa mer om hur det är att vara vikarie i förskola/skola, klicka på länken nedan:
https://vaxjo.se/sidor/jobb-och-foretag/lediga-jobb/vikarie-till-forskola-och-skola.html

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs:

- Arbete inom skola eller förskola (442.5) Länk:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

- Belastningsregister 9§ Kontrollera egna uppgifter (442.3) 1 st lagen. Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Avdelningschef Arbete och lärande – avdelningen för full sysselsättning

Enhetschef inom socialtjänst
Läs mer Maj 17
Nytt
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en avdelningschef till Arbete och lärande - avdelningen för full sysselsättning. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där arbetsmarknad-, utbildning-, bistånds-, och integrationsfrågor möts och hanteras. Avdelningen tillhör förvaltningen Arbete och välfärd. Som avdelningschef ansvarar du för en bred och spännande avdelning som ligger i framkant inom socialtjänstens verksamhetsområde. Inom Arbete och lärande - avdelningen för full sysselsättning samlas socialsekreterare som arbetar bland annat med ekonomiskt bistånd och integration. Vi erbjuder insatser med målet att fler personer gör stegförflyttningar mot självförsörjning. I avdelningen arbetar vi också med Växjölöftet vuxenutbildning som ansvarar för vår kommunala vuxenutbildning, medborgarkontor och mötesplatser, fältverksamhet, daglig verksamhet, sysselsättning och träffpunkter.

Du som avdelningschef förväntas leda och driva det strategiska arbetet på avdelningen. Du kommer arbeta nära politiken och i nära samarbete med förvaltningschefen och förvaltningens ledningsgrupp. I uppdraget har du verksamhets-, personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du blir chef över 10 enhetschefer och en biträdande avdelningschef. Ditt ansvar blir att samordna avdelningen för att nå våra mål och ständigt arbeta med att utveckla vår verksamhet för att möta våra invånares behov.

Vi kan erbjuda dig ett utmanande, roligt och engagerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter där du har möjlighet att sätta din prägel på verksamheten. Hos oss gör du nytta för Växjö kommuns invånare. Välkommen med din ansökan idag!

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant akademisk examen, exempelvis inom socialt arbete. Du har mångårig erfarenhet av att leda och vara chef och det är meriterande om du har erfarenhet av att vara chef över chefer. Vi ser gärna att du arbetat inom socialt arbete och har god kännedom om socialtjänstens verksamhetsområde.

För att lyckas i rollen har du förmåga och tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete framgångsrikt. Det är viktigt att du ständigt söker efter nya perspektiv och idéer för att driva utveckling framåt. Du arbetar hårt för att nå uppsatta mål och med kontinuerlig uppföljning. Du är en person som finner olika forum för samarbete och förväntas kunna använda dessa för att driva verksamheten framåt. Som person är du tillförlitlig och har lätt för att skapa förtroende genom att inkludera och bygga relationer. Du vill vara med och påverka vår verksamhet och är inte rädd för att agera i framkant.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Eftersom Växjö kommunkoncern tillämpar ett processorienterat arbetssätt är det meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat på liknande sätt.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

IT-supporttekniker till servicedesk

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Maj 16
Nytt
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en IT-supporttekniker till servicedesk inom vår IT-avdelning. Vill du tillsammans med kollegor vara IT-avdelningens ansikte utåt, ingå i en IT-organisation med höga ambitioner och en strävan att alltid bli lite bättre? Välkommen med din ansökan!

Du arbetar i den grupp där IT-relaterade användarärenden från medarbetare och elever kommer in via telefon och vår ärendeportal. Vår ambition är att ge bästa möjliga service och bemötande. Dina arbetsuppgifter är att ge support via telefon och att arbeta med ärenden i våra ärendeköer primärt genom fjärrstyrning av användarens dator. Du hanterar felavhjälpning och felsökning med hjälp av instruktionsbundna kunskapsartiklar i vårt ärendehanteringssystem. Till stöd har du de processer och rutiner som finns framtagna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lägst gymnasieexamen, helst kompletterad med en eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har arbetslivserfarenhet inom service och supportyrket med god telefonvana.

För att lyckas i rollen har du en hög social kompetens, ett stort teknikintresse och gillar att arbeta med service och bemötande.

Vi ser att du har
• Goda kunskaper i Microsofts klientapplikationer och klientoperativsystem
• Förståelse för Microsofts bakomliggande infrastrukturella plattform är meriterande
• God metodisk felsökningsvana
• Kunskaper inom ITIL och LEAN är önskvärt då vi arbetar utifrån dessa metoder
• Kunskap i hantering/administrering av Ipad, Iphone och Androidenheter är önskvärt
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt god förståelse i engelska

ÖVRIGT
Rekrytering sker löpande.

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Undersköterska sökes till Rottne hemvård

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Maj 9
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare i omsorgsförvaltningen är du med och gör skillnad för våra omsorgstagare varje dag. Är du en person som gillar att möta människor och uppskattar att ena dagen inte är den andra lik? Vill du vara en del av en sammansvetsad grupp där stort fokus ligger på kvalitet och samarbete? Då är du kanske just den person vi söker till vårt glada team i Rottne Hemvård!

Inom hemvården möter man personer med olika behov vilket gör att arbetsuppgifterna är väldigt varierande. Det kan bland annat vara att stötta någon med personlig omvårdnad, städ, inköp, promenad, social samvaro och ledsagning. Vi verkställer även hälso- och sjukvårdsuppgifter som är delegerade från sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. I vårt arbete ingår löpande dokumentation i vårt journalsystem, Procapita samt digitala signeringar i APPVA så visst intresse för det digitala är ett måste.

Som undersköterska i hemvården behöver du kunna arbeta självständigt och vara ansvarstagande. Du måste vara flexibel, stresstålig och kunna anpassa arbetssättet utifrån de behov som kan uppstå. Du bör även ha god initiativförmåga och en positiv inställning.

Vi ger dig möjligheten att växa och utvecklas inom vård- och omsorgsyrket och hos oss är du med och bidrar till en trygg och givande dag för våra omsorgstagare och dess anhöriga.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, vårdbiträdesutbildning eller annat liknande ovanstående. Du är ansvarstagande och känner dig bekväm med att arbeta självständigt. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt grundläggande datorkunskaper. Körkort och att kunna cykla är ett krav för tjänsten.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

Vi kommer att läsa ansökningar efter hand som de kommer in och rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi flera utvecklare till vårt utvecklingsteam på IT-avdelningen. Vi kan erbjuda dig en utvecklande och utmanande tjänst där du kommer att bidra till vårt ständiga arbete med att leverera en mer relevant och personifierad upplevelse till de vi är till för samt bättre underlag, mer tillgänglig information och smartare tjänster för våra medarbetare. Växjö kommun var en av tre finalister till årets digitaliseringskommun, vi tar hela tiden nya steg och det finns mängder med spännande möjligheter framåt.

I rollen som systemutvecklare deltar du i vårt utvecklingsteam tillsammans med erfarna lösningsarkitekter och andra utvecklare. Ett team vi nu stärker med hela tre utvecklartjänster för att ta ytterligare steg i vårt arbete. Teamet arbetar agilt med att bygga och underhålla lösningar i nära samarbete med våra verksamheter. Mycket handlar om effektivare informationsflöden genom integrationer och automatiseringar, men du kommer få tillfälle att röra dig över hela stacken med allt från mindre applikationer/appar och API:er till databaser eller sensorer. Med rätt inställning och driv innebär det stora möjligheter för dig att utvecklas inom flera områden och tekniker.

Vi erbjuder Dig:
• Utmanande uppdrag med storskaliga och samhällsnyttiga tillämpningar i en organisation som precis börjat förstå potentialen i att använda sin data
• Omtänksamma kollegor och en trygg arbetsgivare
• Balans i livet där det finns plats för både familj och fritid
• En kompetensresa som är unik för just Dig och Din fortsatta utveckling

KVALIFIKATIONER
Vi söker tre engagerade utvecklare och är därför intresserade av både dig som är erfaren och dig som är precis i början av din karriär. Du har en relevant universitetsutbildning eller att du har samlat på dig motsvarande kunskaper genom erfarenhet. Det viktigaste är inte vilka tekniker eller produkter du har jobbat med tidigare, utan din förmåga och intresse att snabbt sätta dig in i nya utmaningar och skapa förståelse för verksamhetens behov. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att se olika alternativ till lösning och värdera de val du gör både på kort och på lång sikt.

Det som utmärker en utvecklare hos oss är stor nyfikenhet, förmågan att lyfta blicken och se helheten, och kanske viktigast av allt - en god problemlösaranda. Lika viktigt som det är att bidra till teamet är det också att kunna jobba självständigt och ta ansvar för struktur, kvalitet och det du åtar dig att leverera. Du behöver ha en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
Mjukvaruutveckling
Hobbyprojekt och deltagande i open source projekt
Java, .NET
Azure, AWS, GCP
RPA (Automatisering)
Mule
Docker
Design och implementering av API:er
Arbete med databaser

ÖVRIGT
Urval sker löpande så välkommen med din ansökan idag.

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Maj 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör kommer du arbeta med våra digitala kanaler och vår upplevelsewebbplats Upplev Växjö. Du ingår i ett professionellt kompetensteam med 20 kunniga och kreativa kollegor. Teamet är en stödfunktion vars uppgift är att stötta förvaltningar, bolag och förbund i deras kommunikationsarbete.

Du planerar, skapar och sprider innehåll i form av texter, bilder, ljud, film, kampanjer och nyheter både internt och externt. Din kreativitet och dina färdigheter är viktiga för oss och det är inom ramen av Växjö kommuns varumärkesplattform och visuella identitet den kommer att blomstra.

KVALIFIKATIONER
Du har en akademisk examen inom kommunikation eller motsvarande. Arbetet innebär både långsiktig planering och operativt arbete. För dig är det naturligt att ta ansvar för hela kommunikationskedjan, allt från planering och idé till färdig kommunikation. Du är ansvarsfull och trivs när det är flera saker på gång, när tempot är högt och när du jobbar mot deadlines. Därtill är du en social person som har lätt att bygga relationer.

I din roll som kommunikatör behärskar du de traditionella informationskanalerna och vi ser gärna att du har erfarenheter från arbete med sociala medier. Det är viktigt att du har en mycket god språklig och stilistisk förmåga i både svenska och engelska. Du är van att skriva reportage och nyheter.

ÖVRIGT
Tjänsten är ett vikariat på ca ett år. Urval sker löpande.

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Tjänsteansvarig nät

Systemförvaltare
Läs mer Maj 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som Tjänsteansvarig Nät ansvarar du för tjänsteleveransen av de kommunala nätverken som Växjö kommunkoncern nyttjar för hela verksamhetens IT-tjänster. Du håller kontakten mellan verksamheten, våra leveransorganisationer och externa leverantörer. I rollen förvaltar och utvecklar du tjänster för datornätverk i samverkan med våra arkitekter och leverantörer. Du driver upphandlingar och leder kommersiella processer inom tjänsteområdet. En annan viktig arbetsuppgift är att förvalta och utveckla riktlinjer och standarder som är styrande vid nätutbyggnad.

Som tjänsteansvarig är du del av ett team där du samarbetar med andra tjänsteansvariga för att skapa ett enhetligt tjänsteutbud baserat på en lyhörd kommunikation med verksamheten. Till hjälp har du starka team med Supporttekniker, Systemtekniker och IT-arkitekter.

Vi kan erbjuda dig:
- Utmanande uppdrag med storskaliga och samhällsnyttiga tillämpningar i en organisation som satsar stort på digitalisering
- Omtänksamma kollegor och en trygg arbetsgivare
- Balans i livet där det finns plats för både familj och fritid
- En kompetensresa som är unik för just Dig och Din fortsatta utveckling

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med bakgrund som exempelvis tjänsteansvarig, förvaltningsledare eller projektledare samtidigt som du har flerårig erfarenhet av, och god förståelse för, området nät och datakommunikation. Du är strukturerad och trygg i att självständigt driva ditt ansvarsområde enligt IT-avdelningens mål och kärnuppdrag. Du är lyhörd för verksamhetens behov och förstår vikten av en stabil IT-miljö som möjliggör verksamhetens behov.

Andra framgångsfaktorer i rollen är att kunna leda, koordinera och kommunicera med dina kollegor, leverantörer och intressenter i verksamheten som du är beroende av både för den dagliga leveransen och utvecklingen av tjänsterna. Du har också god erfarenhet av avtalshantering, leverantörsstyrning och utveckling av leverantörssamarbete. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Du ser ständiga förbättringar och lärande som en naturlig del av arbetet. Som person drivs du av utmaningar och att göra en bra leverans och ta ett helhetsansvar för ditt tjänsteområde.

Du talar och skriver obehindrat på svenska.

ÖVRIGT
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lammhult förskola söker chaufför/specialbilförare

Bussförare/Busschaufför
Läs mer Maj 13
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Lammhults förskolor består av tre enheter som samverkar och samarbetar på olika sätt samt utbyter erfarenheter, kunskaper och lär tillsammans. Förskolorna har en positiv arbetskultur där inget är omöjligt och vi hjälps åt att hitta nya lösningar och idéer tillsammans för att utveckla vår utbildning.

Som specialbilsförare på vår förskolebuss i Lammhult kommer du att ingå i ett engagerat team som älskar sitt arbete som bl.a. innebär att bedriva utomhuspedagogik tillsammans med våra femåringar i Lammhult. Vi står inför en spännande förändring i verksamheten genom att vi är på väg mot en nybyggd gemensam förskola. På våra förskolor har vi en mångfald av olika språk och kulturer representerade vilket berikar vår förskolas utbildning. Vår gemensamma vision är: " Sveriges bästa förskola där barn och pedagoger utvecklas och har roligt tillsammans".

Specialbilförarens uppgift är att framföra bussen trafiksäkert, utifrån lagar och förordningar, så att barnen på förskolan kommer ut i naturen där de har sin undervisning under hela dagen. Vidare ska föraren samverka med förskolans pedagoger och rektor och även externa kontakter. I sin befattning handhar man även service, mathantering och städ av bussen.

Arbetsuppgifterna består av:
- Framföra fordon trafiksäkert.
- Genomföra utrymningsövningar med varje ny barngrupp.
- Hämta mat, värma, servera, förbereda mellanmål samt återlämna kärl och disk till upphämtningsstället.
- Städa fordonet utifrån gängse rutiner.
- Delta på olika inspektioner.
- Utföra enklare service på fordonet, eller tillse att fordonet kommer till verkstad för reparationer och service.
- Tanka med miljövänligt bränsle på kommunens depåer.
- Stötta pedagoger i det dagliga arbetet i barngrupp.

Sysselsättningsgraden för tjänsten är 100 %.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad busschaufför. Extra meriterande är om du även har en pedagogisk utbildning.

Dina ansvarsområden:
- Hålla bussen i gott skick.
- Ansvara för säkerheten under färd.
- Genomföra service.
- Genomföra utrymningsövningar.
- Handha mathantering samt städ med egenkontroller.

Du som söker har:
- Busskörkort (D-behörighet)
-Erfarenhet och god körvana
- Yrkeskompetensbevis (YKB)
- HLR utbildning
- Dokumenterad erfarenhet av arbetsuppgifterna.
- Ett professionellt förhållningssätt.
- Goda kunskaper i svenska språket.
- Har god förmåga att samarbeta i arbetslag och skapa goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor
- Är lösningsfokuserad och har ett flexibelt arbetssätt
- Ett positivt förhållningssätt och bemötande

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare F-3 till Östra lugnets skola

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Maj 17
Nytt
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Östra Lugnets skola är en F-6 skola med cirka 500 elever och ligger i norra delen av Växjö tätort. Skolan är organiserad i team utifrån profession och samverkansformer finns för de pedagoger som har ansvar runt den specifika elevgruppen. Det systematiska kvalitetsarbetet och att bygga en lärande organisation ser vi som viktiga faktorer för att säkerställa en god kvalitet i verksamheten men också för att skapa en hållbar arbetsplats för såväl elever som personal. På skolan finns ett antal processgrupper som med olika inriktningar arbetar för att stärka det hälsofrämjande arbetet och en ökad likvärdighet på skolan.

På Östra Lugnets skola ser vi olikheter som en tillgång och vi arbetar kollegialt för att främja vårt eget och elevernas lärande. Gemensamt arbetar vi för att erbjuda eleverna en tillgänglig lärmiljö, såväl fysiskt, socialt som pedagogiskt för att främja elevernas personliga utveckling och lärande. Genom kontinuerligt arbete med att skapa trygga och förtroendefulla relationer skapas möjligheter för våra elever att utvecklas så långt som möjligt utifrån utbildningens mål. Skolans verksamhet sammanfattas bäst i skolans vision som är: Vi mår bra och lär tillsammans för att möta framtiden.

Vi söker nu lärare två lärare som är behöriga för F-3. Du har som lärare huvudansvar och bedömningsansvar och arbetar i team med övriga lärare. I teamet sker ett nära stöd med Elevhälsan som utgör en betydelsefull del i att tillsammans med pedagogerna kunna möta elevers behov av stöd och anpassningar på såväl grupp- som individnivå.

Personalen inom teamet arbetar tätt tillsammans och man lägger stor vikt vid det kollegiala samarbetet där fokus alltid ligger på att skapa bästa möjliga lärsituation för eleverna. Vi strävar efter en differentierad undervisning som låter alla elever lyckas i skolan. Du prövar och omprövar ständigt dina metoder men håller fast vid det som ger framgång i lärandet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lärare med behörighet för att undervisa i F-3. Vi söker dig som har ett genuint intresse för barns lärande och har barnets bästa i fokus. Du har ett hälsofrämjande och lösningsfokuserat förhållningssätt samt en förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer. Du arbetar professionellt och strukturerat utifrån styrdokumenten och har goda kunskaper i att möta elevers olika behov. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra.

En vilja att utveckla dig själv och verksamheten är betydelsefullt på vår skola. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande om du som söker har erfarenhet och/eller kompetens inom specialpedagogik.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Sök ett sommarjobb som undersköterska

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Maj 3
Växjö kommun erbjuder omkring 1?000 jobb varje sommar som är meningsfulla och där du får göra skillnad. Du lär dig en massa nya saker och skapar kontakter för framtiden, samtidigt som du träffar nya vänner och fyller på ditt cv med nya erfarenheter. Under sommaren 2022 kan du bland annat jobba inom vård och omsorg, som kock, ta hand om våra parker och gröna ytor, vikariera som enhetschef eller jobba med evenemang. Från och med 20 december kan du söka lediga sommarjobb på vaxjo.se/sommarjobb. Välkommen med din ansökan!

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Vår värdegrund förenar oss alla:

• Vi möter alla med respekt
• Vi kan jobbet
• Vi gör verksamheten bättre
• Vi skapar en hållbar framtid

I omsorgsförvaltningen är vi cirka 2 200 kollegor som jobbar för att ge bästa möjliga omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård.

Vi ska ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med det behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och drivs av att utveckla verksamheten. Är det du? Sök tjänsten nu!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta som undersköterska i äldreomsorgen i sommar! Vi erbjuder dig ett viktigt, omväxlande och roligt sommarjobb. När du jobbar hos oss är du viktig och gör skillnad varje dag!

Som undersköterska arbetar du för att stödja omsorgstagarna i vardagen med beslutade insatser såsom omvårdnad, på- och avklädning, personlig hygien, dusch, städ, tvätt, promenader och social samvaro.

Ett sommarjobb hos oss ger dig värdefull arbetslivserfarenhet och kan vara starten på en yrkesbana inom vård och omsorg. Det är också en viktig erfarenhet om du har tänkt arbeta med människor i framtiden. Ett jobb hos oss innebär att du möter personer som är i behov av din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang.

Våra verksamheter pågår dygnet runt, varje dag i veckan så du kan få arbeta dag, kväll, helg eller natt. Vikarier som vill arbeta natt söker vi bland annat till Nattpatrullen där du nattetid åker runt till omsorgstagare i behov av stöd. Vi behöver sommarvikarier under juni, juli och augusti. Kontinuitet är viktig för våra omsorgstagare och du som kan arbeta hela sommarperioden kommer därför att prioriteras.

När du gör din ansökan genom att klicka på länken kommer du till en gemensam annons för samtliga sommarvikariat inom vård och omsorg.


KVALIFIKATIONER
För anställning som undersköterska krävs godkänd utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och det är därför viktigt att du har datorvana och kan uttrycka dig bra i både tal och skrift. Som person ska du kunna bemöta människor på ett bra sätt och tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
Observera att det tar cirka två veckor att få utdragen så beställ i god tid. Du lämnar registerutdraget till rekryterande chef i obrutet kuvert.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Chef till HR-avdelningen - Växjö kommun

Personalchef/HR-chef
Läs mer Maj 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Växjö kommun är i stark tillväxt och ambitionen är att kontinuerligt utveckla verksamheten för att möta dagens och morgondagens krav och behov. Genom införandet av ett processorienterat arbetssätt har uppdragen förtydligats och effektiviteten har ökat. HR-funktionen är idag centraliserad och ansvar och uppdrag tydligt definierat. Du är en av två HR-chefer på HR-avdelningen som stöttar med professionellt HR-stöd till Växjö kommuns förvaltningar samt Värends räddningstjänst.

I uppdraget har du ansvaret för ett professionellt HR-stöd gentemot tre förvaltningar samt delägda Värends räddningstjänst. Inom din avdelning arbetar 12 HR-konsulter och genom ett nära ledarskap stöttar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att ge ett brett HR-stöd och hjälpa verksamheterna att utvecklas. Med utgångspunkt från den gemensamt fastställda verksamhetsplanen, driver du uppdrag inom din avdelning, såväl som inom hela HR-avdelningen. Du har också ansvar för att utveckla och driva arbetet kring flertalet övergripande HR-processer, ett ansvar som påverkar alla verksamheterna. Uppdraget är mångfacetterat och spänner över ett stort och strategiskt viktigt område för Växjö kommuns fortsatta tillväxt och attraktivitet. Du förväntas utveckla och förfina moderna arbetssätt inom nämnda områden, som skapar möjlighet för våra verksamheter och medarbetare att växa. Förändringsledning är en del av din vardag, och du förväntas driva förbättringar från idé till implementerat arbetssätt. Du ingår i HR-avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till kommunkoncernens HR-chef.

KVALIFIKATIONER
I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning och bred erfarenhet från HR-områdets alla delar. Du har goda kunskaper och intresse kring det arbetsrättsliga området och du förstår innebörden och vinsterna med att arbeta processorienterat. Som chef och ledare trivs du med ett nära ledarskap och du har god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du har tidigare drivit förändring framgångsrikt, du är samarbetsinriktad, prestigelös och modig. Andra viktiga egenskaper är handlingskraft, ansvarstagande, driv och god kommunikativ förmåga. Goda kunskaper inom arbetsrättens alla delar är ett krav liksom god språklig förmåga i svenska, såväl muntligt som skriftligt.

Du kommer till en organisation med mycket kunskap, kompetens och ambition, där du får möjlighet att påverka inom flera strategisk viktiga områden i en kommun som många just nu tittar på, och tar efter.

Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen att ansöka!

ÖVRIGT
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Sök ett sommarjobb som vårdbiträde

Vårdbiträde
Läs mer Maj 3
Växjö kommun erbjuder omkring 1?000 jobb varje sommar som är meningsfulla och där du får göra skillnad. Du lär dig en massa nya saker och skapar kontakter för framtiden, samtidigt som du träffar nya vänner och fyller på ditt cv med nya erfarenheter. Under sommaren 2022 kan du bland annat jobba inom vård och omsorg, som kock, ta hand om våra parker och gröna ytor, vikariera som enhetschef eller jobba med evenemang. Från och med 20 december kan du söka lediga sommarjobb på vaxjo.se/sommarjobb. Välkommen med din ansökan!

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Vår värdegrund förenar oss alla:

• Vi möter alla med respekt
• Vi kan jobbet
• Vi gör verksamheten bättre
• Vi skapar en hållbar framtid

I omsorgsförvaltningen är vi cirka 2 200 kollegor som jobbar för att ge bästa möjliga omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård.

Vi ska ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med det behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och drivs av att utveckla verksamheten. Är det du? Sök tjänsten nu!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta som vårdbiträde i äldreomsorgen i sommar! Vi erbjuder dig ett viktigt, omväxlande och roligt sommarjobb. När du jobbar hos oss är du viktig och gör skillnad varje dag!

Som vårdbiträde arbetar du för att stödja omsorgstagarna i vardagen med beslutade insatser såsom omvårdnad, på- och avklädning, personlig hygien, dusch, städ, tvätt, promenader och social samvaro.

Ett sommarjobb hos oss ger dig värdefull arbetslivserfarenhet och kan vara starten på en yrkesbana inom vård och omsorg. Det är också en viktig erfarenhet om du har tänkt arbeta med människor i framtiden. Ett jobb hos oss innebär att du möter personer som är i behov av din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. Hos oss är du viktig och gör skillnad varje dag!

Våra verksamheter pågår dygnet runt, varje dag i veckan så du kan få arbeta dag, kväll, helg eller natt. Vikarier som vill arbeta natt söker vi bland annat till Nattpatrullen där du nattetid åker runt till omsorgstagare i behov av stöd. Vi behöver sommarvikarier under juni, juli och augusti. Kontinuitet är viktig för våra omsorgstagare och du som kan arbeta hela sommarperioden kommer därför att prioriteras.

När du gör din ansökan genom att klicka på länken kommer du till en gemensam annons för samtliga sommarvikariat inom vård och omsorg.

KVALIFIKATIONER
I första hand söker vi dig som har en pågående utbildning inom vård och omsorg. Vi är också intresserade av dig som har ett gott bemötande och tycker om att arbeta med människor.

Som person ska du kunna bemöta människor på ett bra sätt och tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och det är därför viktigt att du har datorvana och kan uttrycka dig bra i både tal och skrift.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
Observera att det tar cirka två veckor att få utdragen så beställ i god tid. Du lämnar registerutdraget till rekryterande chef i obrutet kuvert.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Förskollärare till Pär Lagerkvist förskola

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Maj 17
Nytt
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Pär Lagerkvist är en förskola som ligger i Bergunda. På Pär Lagerkvist förskola och skola finns det plats för 200 förskolebarn och 800 elever. Förskolan är organiserad i tre hus. Lokalerna i varje hus består av tre hemvister på nedre plan i åldern 1-3 år och två hemvister på övre plan i åldern 3-5 år. I varje hus arbetar alla medarbetare gemensamt i team och vi äger inte vår hemvist. Vi arbetar tillsammans ca 12 pedagoger, som delar det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande för ca 65 barn.

Att arbeta som förskollärare hos oss innebär unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som förskollärare är du aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden, tematiskt arbetssätt genomsyrar hela vår verksamhet. IKT är ett prioriterat verktyg som du kommer använda i ditt arbete och tecken som stöd, TAKK används i vardagen på förskolan.

I ditt arbete ingår att stimulera alla barn till att utvecklas samt att dokumentera barnens lärande genom spontan och planerad undervisning och visa detta på ett tydligt sätt till vårdnadshavarna både muntligt, via blogg och utvecklingssamtal.

Du arbetar i ett team och tillsammans tar ni ansvar för att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang. I arbetsuppgifterna ingår att bedriva undervisning utifrån forskning och beprövad erfarenhet så att läroplanens mål och intentioner uppfylls och att varje barns utveckling och lärande främjas. Som förskollärare driver och leder du det systematiska kvalitetsarbetet.

Du stimulerar barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dem trygg omsorg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande uppgifter, intresse för IKT och kompetens inom TAKK.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och du är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt. Vi ser att du har förmågan att kunna ge och ta och se helheter av att vi är ett team tillsammans där alla lär av varandra.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare i åk 5 till Torparskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Maj 16
Nytt
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Torparskolan är en två parallellig F-6-skola med fritidshem. Vi är 350 elever och 45 medarbetare, som jobbar tillsammans. Torparskolan ligger naturnära med tillgång till en härlig skolgård och utemiljö. En stor del av skolan är nybyggd och totalrenoverad.

Som medarbetare på Torparskolan ingår du i en processgrupp där du följer och stimulerar elevers lärande och personliga utveckling samt är med och driver vår skolas utvecklingsresa. Du kommer att utvecklas, utmanas och framför allt befinna dig i ett ständigt lärande. Tillsammans bygger vi en trygg lärmiljö och gör varandra bra!

I år 4-6 har vi tre lärare på två parallellklasser. Vi söker nu en lärare för undervisning i blivande år 5, som tillsammans med två andra ämneslärare kommer att bli mentorer för våra 5:or.

Du kommer tillsammans med övriga lärare ingå i en processgrupp där ni tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i olika processmöten. På Torparskolan är även samarbetet med övriga pedagoger som är kopplade till elevgrupperna viktigt. Detta för att vi ska ha en samsyn i våra verksamheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lärarexamen/legitimation med behörighet för undervisning i år 4-6. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av undervisning och det är en fördel med så bred ämnesbehörighet som möjligt. Skulle du vara behörig i ämnet bild, så är det också en fördel, men inget krav.

Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Sandsbro skola

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Maj 16
Nytt
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Sandsbro skola hittar du i Sandsbro ca 4 km norr om Växjö. Här arbetar vi nära natur och miljö och vi har Toftasjön alldeles om knuten. Med gångavstånd tar man sig även till Helgasjön och till en fantastisk miljö i Fyllerydsskogen med dess naturreservat och vackra promenadstråk. Vi har en stor skolgård med både skog och öppna ytor där eleverna har såväl fri lek som planerade utomhusaktiviteter.

Sandsbro skola ska vara en relationsbyggande skola där vi arbetar med att skapa trygghet och trivsel genom närvarande pedagoger. De ska tillsammans med eleverna utveckla och ansvara för att skolan är en plats där man synliggörs, utmanas och lyckas utifrån varje individs särskilda förutsättningar. Sandsbro skola bygger på ett organisatoriskt lärande där en
pedagogisk, digital, social och fysisk tillgänglig lärmiljö genomsyrar arbetet i skolan. Tillsammans utvecklar och utmanar vi elevernas kreativitet och nyfikenhet på teknisk utveckling, hållbarhet och kommunikation med värdeskapande pedagogik.

Vi söker en driven, nytänkande och engagerad lärare i fritidshem som vill vara med och utveckla vårt fritidshem tillsammans med övriga pedagoger som jobbar i den verksamheten.

Som lärare i fritidshem hos oss arbetar du med att planera, genomföra och utvärdera undervisningen enligt gällande läroplan. Du ingår i ett arbetslag över samtliga fritidsavdelningar men jobbar också nära kollegor där ni tillsammans har ansvar för en avdelning. Vi har 4 fritidsavdelningar som är uppdelade utifrån årskurser; F-klass, åk 1, åk 2 och åk 3-6.

Vi arbetar kollegialt och teamkänslan är viktig då vi tror starkt på att det är tillsammans som vi uppnår de bästa resultaten. Vår målsättning är att vi, så långt det är möjligt, ska vara två pedagoger i klassrummet under skoldagen vilket innebär att man som lärare i fritidshem är kopplad till klasser i F-3. Du jobbar med fritidshemmets del i läroplanen genom att exempelvis ha egna lektioner i hel- eller halvklass.

Såväl nyutexaminerade som nyanställda har en mentor på skolan som stöttar och vägleder utifrån de behov som finns.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem eller dig som är utbildad fritidspedagog. Även du som studerar till lärare i fritidshem eller som har erfarenhet av arbete inom skola/fritidshem kan bli aktuell för anställning.

Som lärare i fritidshem arbetar du utifrån skolans styrdokument med tydliga mål och du stimulerar alla elever till att utvecklas. Du skapar engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du är en tydlig ledare. En god social förmåga, professionellt förhållningssätt, samarbetsförmåga och ett gott, positivt bemötande gentemot elever, föräldrar och kollegor är ett måste.

Du är öppen för ett kollegialt lärande och har god insikt i hur lärande går till i de tidiga åren. Du är även tydlig inför elever och föräldrar om hur inlärningen fortskrider, dokumenterar resultat och informerar elever och föräldrar fortlöpande. Vi förväntar oss att du kan jobba såväl i team som självständigt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Måltidsbiträde Åryd skola

Bespisningsbiträde/Skolmåltidsbiträde
Läs mer Maj 2
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu ett måltidsbiträde till vårt kök till Åryd skola. Köket på Åryd skola är ett mottagningskök det innebär att man mottager färdiglagad kall mat, huvudkomponenten, som sedan värms för servering. I uppgifterna ingår även att tillaga tillbehör såsom tillaga pasta, potatis mm samt tillreda råkost till vår inbjudande salladsbuffé. Vi arbetar med hållbarhet som svin och klimat smarta alternativ vi har även förmånen att bjuda gästerna på fina råvaror och livsmedel som är eko eller svenska. Skolan har både förskola och grundkola med ca. 200 elever och barn.

Du kommer att arbeta tillsammans med en kollega och ni planerar och lägger upp dagen tillsammans samt samverkar med skolans personal och elever. Du utför vissa städ och diskuppgifter. Det förekommer även administrativa arbetsuppgifter. Du utför egenkontroll samt vissa disk- och städuppgifter. Tjänsten omfattar 75 %.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig med erfarenhet av arbete inom storkök och/eller köksutbildning.

Vi vill att du har ett stort intresse för att ge god service och har ett trevligt bemötande mot våra kunder. Det är viktigt med en god samarbetsförmåga både i arbetsgruppen, och mot våra kunder och gäster. Du ska ha kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana. Körkort och tillgång till bil är ett krav, eftersom det förekommer att täcka som vikarier i andra kök i ytterområdet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du är en god företrädare för Växjö kommun. Urval och intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Logoped till Centrala Barn- och elevhälsan

Logoped
Läs mer Maj 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Barn- och elevhälsan är centralt organiserad och omfattar samtliga skolsköterskor, psykologer, kuratorer, specialpedagoger, skolläkare och logopeder. Den centrala barn- och elevhälsan ingår i utbildningsförvaltningens Resurscentrum där bland annat övergripande resursenhet, Språk- och kompetenscentrum samt Kulturskolan ingår. Vi arbetar mot alla kommunala förskolor och skolor och stöttar dem i arbetet med att ge varje barn och elev rätt förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt. Tillsammans med rektorer, lärare och pedagogisk personal strävar vi efter att utveckla barn- och elevhälsoverksamheten såväl lokalt som centralt i Växjö kommun.

Vi söker nu en logoped där tjänsten riktar sig mot språkspåret på Pär Lagerkvistskolan och övergripande inom centrala barn- och elevhälsan. Större delen av tjänsten är placerad på Pär Lagerkvistskolan vilket är den F-9 skola på vilken vårt Språkspår är organiserat. Du kommer att vara med och utveckla logopedverksamheten inom utbildningsförvaltningens verksamheter tillsammans med logopedkollegorna inom det förvaltningsövergripande uppdraget.

Språkspåret vänder sig till elever med generell språkstörning. Insatser ges på individ-, grupp- och organisationsnivå. I logopedens uppdrag ingår rådgivning och handledning till personal utifrån pedagogiska frågeställningar kopplade till elevers tal-, språk-, kommunikation-, samt läs- och skrivutveckling.
I uppdraget ingår även direkta insatser riktade mot elever i språkspåret. Insatser ges för närvarande från förskoleklass t.o.m. årskurs 7 och hösten 2022 utökas verksamheten till åk 8.

Insatser på grupp- och organisationsnivå
• Handledning och planering samt uppföljning i samverkan med pedagogisk personal.
• Kompetensutveckling för medarbetare.
• Informera om språkspåret internt inom verksamheten samt vid kontakter med externa aktörer

Insatser på individnivå
- Språklig uppföljning och träning individuellt och/eller i grupp med elever i språkspåret. Insatser ges utifrån behov och i relation till läroplanens mål.
- Genomföra språklig bedömning
- Samverka med elev/vårdnadshavare och berörd personal på enheten, inom centrala barn- och elevhälsan samt med externa aktörer vid behov, t ex logopedmottagning inom Region Kronoberg.

Du kommer organisatoriskt att tillhöra centrala barn- och elevhälsan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad logoped, gärna med erfarenhet av arbete i skolan. Du bör ha god erfarenhet av arbete med barn och unga gärna inom utbildning. Du bör även ha erfarenhet av handledning, konsultation och stöd till arbetslag/medarbetare.

Du kan hantera digitala verktyg för journalföring men även verktyg såsom Teams och Officepaketet. Det är en fördel om du har erfarenhet av dokumentation i Cambio Cosmic.

I uppdraget ingår att bidra till språkutvecklande arbetssätt och arbeta främjande och förebyggande för att skapa goda lärmiljöer med fokus på barnets och elevens lärande, utveckling och hälsa. Det innebär bl.a. att genomföra kompetensutvecklingsinsatser, konsultation och handledning. Det ställer krav på god samarbetsförmåga och att skapa öppna och förtroendefulla relationer. Du är engagerad och entusiasmerande. Självständighet, god organisations- och planeringsförmåga samt förmåga att prioritera, skapa struktur och ordning behövs för uppdraget.

Det är naturligt för dig att fokusera och driva på för att säkerställa kvalitet och evidens, samt nå goda resultat. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team.

Vi lägger stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Vill du också arbeta i en framgångsrik förvaltning där ditt uppdrag är av stor betydelse för vår fortsatta utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). Körkort och tillgång till bil behövs.

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare i svenska som andraspråk åk 1-6 till Braås skola

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Maj 13
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Braås och Dädesjö skolor är belägna cirka 30 kilometer norr om Växjö. Braås skola är en F-9 skola där vi får följa eleverna från förskoleklass till och med årskurs 9. På Braås skola går det cirka 370 elever. Dädesjö skola är en F-3 skola där vi får följa eleverna från förskoleklass till och med årskurs 3. På Dädesjö skola går det cirka 30 elever.

Vi arbetar för att utveckla elevhälsans arbete med förebyggande insatser för att främja elevernas lärande. Elevhälsans arbete sker i nära samverkan med pedagoger för att vi tillsammans ska stödja elevernas utveckling mot målen. Närhet, tillgänglighet och en positiv elevsyn utmärker vår elevhälsa.

På vår skola tar alla ansvar för sin kunskapsutveckling, för varandra och för vår gemensamma arbetsmiljö. Vi arbetar för goda relationer och trygghet som utgör grunden för att uppnå hög måluppfyllelse. Vi har höga förväntningar på alla elever och vi stöttar eleverna i hur de ska gå tillväga för att utvecklas i sitt lärande.

I uppdraget som lärare i svenska som andra språk på Braås skola åk 1-6 förväntar vi oss att du:

- Utvecklar SVA-ämnet genom ett aktivt lärande tillsammans med kollegor, där du delar med dig av dina erfarenheter och genom ett pedagogiskt utmanande förhållningssätt stöttar och utvecklar allas undervisning.
- Möter upp dina elever samt följer upp deras resultat. Du håller också en dialog med vårdnadshavare så att de kan följa elevernas utveckling.
- Kan skapa goda relationer genom nyfikenhet och förtroende för elever och kollegor, har höga förväntningar och tilltro till elevernas förmåga samt har ett uppmuntrande och stödjande bemötande.
- Har en allsidig undervisning med variation av undervisningsmetoder, utmaningar och anpassningar utifrån varje elevs förutsättningar.
- Arbetar med elevinflytande i din undervisning med syftet till att öka varje elevs progressiva lärande.
- Kan skapa ett tryggt och tillåtande klimat i klassrummet genom tydlig struktur.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är behörig lärare för svenska som andraspråk åk 1-6 eller innehar motsvarande pedagogisk erfarenhet. Det är meriterande om du har god kunskap i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. För att kunna bli tillsvidareanställd så krävs behörighet för att undervisa i svenska som andraspråk.

Som person har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv och ser möjligheter i förändringar. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Undersköterskor sökes till Östers hemvård!

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Maj 6
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Östers hemvård är beläget på Öster samt Högstorp centralt i Växjö. Behovet hos våra omsorgstagare har ökat och en av våra kollegor går i pension. Vi söker därför två nya kollegor till vår grupp!

FRAMTID, vi arbetar med god och nära vård och omsorg för att möta framtidens utmaningar! Tillsammans i teamet med sjuksköterskor, rehab och biståndshandläggare ska vi arbeta för att ständigt utveckla vår verksamhet för att omsorgstagarna ska känna sig trygga, involverade och nöjda med den vård och omsorg vi erbjuder. Vi ska också arbeta för att utveckla verksamheten för att Du som medarbetare ska känna dig stolt över ditt arbete och att du ska trivas på vår gemensamma arbetsplats. Arbeta för framtiden innebär även att ta gemensamt ansvar för vår miljö och vi tar oss framåt på cykel!
REFLEKTION Det är viktigt för oss att fundera över varför vi är på jobbet, vad vi gör och för vem vi gör det, men också att vi reflekterar över händelser och upplevelser vad var det som hände? Vad kan jag lära mig av det? Hur kan jag agera för att detta ska eller inte ska hända igen?
ANSVAR. Du tar ansvar för vad du säger och gör, för ditt bemötande och för att dina arbetsuppgifter utförs på ett korrekt sätt. Du tar också ansvar för din egen professionalitet genom att hålla dig uppdaterad på rutiner, riktlinjer och lagar som gäller för ditt uppdrag.
MÖTET. Mötet med omsorgstagarna och anhöriga ska vara det centrala i vårt arbete. Att arbeta professionellt och att respektera de som kommer i kontakt med oss i vår roll är viktigt. Du som vill arbeta med oss har ett gott bemötande, visar empati, respekt och hänsyn mot alla du möter i din yrkesroll. Du ger omsorg och vård utifrån var och ens behov.
ÅTERKOPPLING. Förmågan att kommunicera och återkoppla händelser av betydelse för verksamheten är viktig. Kommunikation mellan kollegor, chef, sjuksköterskor och rehab är en förutsättning för att vi ska leverera bästa möjliga vård och omsorg där våra omsorgstagare känner sig trygga.
TEAMET Vi ska vara ett gäng där alla ska känna sig inkluderade, sedda och att man ska trivas och utvecklas på arbetet. I teamet ingår även legitimerade professioner och biståndshandläggare. Vi visar omtanke om våra omsorgstagare, varandra, anhöriga, chefer och om oss själva.

KVALIFIKATIONER
Vårt uppdrag som medarbetare i hemvården är att se till att omsorgstagarens behov är i centrum och att de omsorgstagare samt anhöriga som kommer i kontakt med oss känner sig trygga med hemvård! I vårt arbete med god och nära vård och omsorg är det viktigt att omsorgstagare är delaktig i såväl planering som utförande av insatser. I vår hemvårdsgrupp söker vi därför en glädjespridande undersköterska som inte är rädd för en utmaning. Som undersköterska i hemvården arbetar vi i andra människors hem och behöver därför ha stor respekt och vara lyhörda i vår yrkesroll. Du behöver inte ha erfarenhet för denna tjänst, det får du när du arbetar hos oss! Vill du vara med och arbeta framåt tillsammans med oss?

För att kunna arbeta hos oss behöver du vara utbildad undersköterska, vara flexibel, behärska det svenska språket, kunna cykla samt ha ett gott bemötande.

Hos oss är det självklart att erbjuda en heltidsanställning. Skulle du av någon anledning vilja ha en lägre tjänstgöringsgrad finns möjlighet att ansöka om detta!

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Trygg och strukturerad lagspelare till gruppboende på Vikaholm

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Maj 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Är du en person som är trygg i dig själv och kan bidra till lugn och struktur för våra omsorgstagare? Då kan du bli en del av vårt sammansvetsade lag!

Vi söker en omsorgsassistent som arbetar för att våra omsorgstagare ska få en innehållsrik vardag som är individuellt anpassad efter intresse och förmåga. Arbetsplatsen ligger på Allmogevägen på Vikaholm och är ett gruppboende för fem vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. Även neuropsykiatrisk funktionsnedsättning förekommer. Huset består av fem lägenheter samt gemensamhets- och personalutrymmen. Arbetsplatsen präglas av god gemenskap och ett positivt klimat där kollegor samarbetar med varandra för att lösa de utmaningar vi ställs inför, stora som små.

Vi arbetar utifrån omsorgstagarnas behov för att hjälpa dem att utveckla och upprätthålla välmående och självständighet. Detta gör vi till stor del genom gott och lågaffektivt bemötande, struktur och en sund dos humor. Som personal på Allmogevägen behöver man kunna bemöta utmanande beteende. Därför går personal kontinuerligt utbildningar genom exempelvis Studio 3 och Växjö kommuns Bemötandegruppen. Dessa genomsyras av idéerna om lågaffektivt bemötande för att förebygga hotfulla situationer och innehåller även konkreta tekniker för att avvärja hotfulla eller våldsamma situationer. Lågaffektivt bemötande utgör grunden i vårt arbetssätt gentemot omsorgstagarna.

Den befintliga personalgruppen uppskattar att det finns en god sammanhållning, ett fritt arbete där man får komma ut mycket med omsorgstagarna, varierande arbetsuppgifter samt att det är ett bra schema med möjlighet att anpassa efter personliga förutsättningar (givetvis utifrån verksamhetens behov). Omsorgstagarna har sysselsättning dagtid där de arbetar och utför sysslor utifrån egen förmåga, daglig verksamhet enligt LSS 9 § 10, vilket är integrerat i boendets verksamhet.

Varje omsorgstagare har en genomförandeplan där vi tillsammans kommit överens om hur omsorgen ska bedrivas. I arbetet har du kontakt med anhöriga samt en mängd olika professioner både utanför och inom vår organisation för att se till att omsorgstagarnas vardag fungerar bra. I personalgruppen har omsorgstagarna kontaktmän vars uppgift är att ha extra ansvar för sådana sysslor. Vi fäster stor vikt vid dokumentation där vi använder verksamhetssystemet LifeCare utförare. I arbetsuppgifterna ingår alla hushållsliga sysslor som behöver utföras. Vi städar, tvättar, lagar mat och hjälper till med personlig hygien vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi strävar efter att arbeta med förståelse för omsorgstagarnas förutsättningar och vi vill anställa dig som brinner för att hjälpa andra och som sätter våra omsorgstagare i fokus. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med IF (intellektuell funktionsnedsättning) och med NPF (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning). Du kan komma i kontakt med utåtagerande beteende och därför tror vi att du är väl lämpad för uppdraget om du är lugn, trygg i dig själv och visar förståelse för de enskilda omsorgstagarnas förutsättningar.

Bemötandet är vårt viktigaste verktyg i arbetet, främst gentemot omsorgstagarna men även gentemot andra du kommer i kontakt med, där du är ansiktet utåt för såväl arbetsplatsen som omsorgsförvaltningen och Växjö kommun. Därför söker vi dig som är socialt kompetent och som därutöver har en positiv attityd, är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta.
Du behöver förhålla dig till att tempot i arbetet växlar, ibland kommer det att finnas gott om tid till arbetsuppgifterna och ibland kommer du behöva agera väldigt snabbt i krävande situationer.

En röd tråd i vårt arbete är strukturen för omsorgstagaren där vi arbetar för att skapa trygghet genom förutsägbarhet och rutiner. Det ställer krav på personalen att agera som ett lag och följa det som beslutats gemensamt. Personalgruppen är mycket samarbetsorienterad och det är något som du förväntas bidra till.

För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

B-körkort är ett krav.

Omsorgsförvaltningen ställer som krav att du har påbörjat vaccinering mot covid-19 för att vara aktuell för anställning. Särskilda medicinska skäl undantages.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Kock till Bäckaslöv och Högstorp

Kock, storhushåll
Läs mer Maj 16
Nytt
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som kock älskar du att laga mat och vill ha en central roll som är både varierande och ansvarsfullt. Nu finns det ledig plats för dig både på Högstorp skola och Bäckaslöv skola. Nedan har vi generellt beskrivit vad ett arbeta som kock innebär hos oss på Växjö kommun.

Ditt arbete omfattar:
• Planering och tillagning av måltider.
• Beställer varor
• Utföra egenkontroller
• Servering och vissa städ- och diskuppgifter.
• Säkerställa att lagar och föreskrifter följs.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig med kockutbildning och i andra hand dig som har erfarenhet av arbete i storkök eller har annan köksutbildning.

Vi vill att du har ett stort intresse för matlagning, att ge god service och har ett trevligt bemötande mot våra kunder. Vi söker en positiv, energirik person som är lösningsorienterad. Det är viktigt med en god samarbetsförmåga både i arbetsgruppen, och mot våra kunder och gäster. Det är viktigt att du är ordningsam och strukturerad. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt ha datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du är en god företrädare för Växjö kommun.

ÖVRIGT
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Kock till Teknikum

Kock, storhushåll
Läs mer Apr 28
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill att du har ett stort intresse för matlagning, att ge god service och har ett trevligt bemötande mot våra kunder, du ska helt enkelt ha en känsla för helheten. Vi söker en positiv, energirik person som är lösningsorienterad. För oss är det viktigt med en god samarbetsförmåga både i arbetsgruppen och mot våra kunder och gäster.

Som kock gillar du att laga mat och vill ha en central roll som är både varierande och ansvarsfullt. Ett arbete som utförs med flexibilitet och en naturlig servicekänsla. Vi söker en kock till vårt kök på Teknikum som är ett mottagningskök. På Teknikum serverar du ca 600 portioner till gymnasieelever tillsammans med en kollega, ni serverar dubbla rätter i en bufféservering.

Ditt arbete omfattar:
• Planering och viss tillagning av måltider
• Förbereder salladsbuffén
• Tillagning av specialkost
• Beställa varor
• Utföra egenkontroll
• Servering och vissa städ- och diskuppgifter.
• Säkerställa att lagar och föreskrifter följs.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig med kockutbildning och i andra hand dig som har erfarenhet av arbete i storkök eller har annan köksutbildning.
Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt ha datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du är en god företrädare för Växjö kommun. Urval och intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare till Katedralskolan

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 13
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Katedralskolan med cirka 1300 elever och 140 anställda förenar en rik utbildningstradition med en modern syn på kunskaper och utbildning. Skolan kännetecknas av hög kvalitet, god pedagogisk kompetens, kultur och ett stort internationellt kontaktnät. På skolan finns de nationella programmen ekonomiprogrammet, estetiska programmet, humanistiska programmet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och det internationella IB-programmet (International Baccalaureate) och introduktionsprogrammet.

Vi söker nu lärare i engelska, matematik, svenska och samhällskunskap. Det kan även bli aktuellt med mentorskap. Vi kommer att sätta ihop tjänsten/tjänsterna beroende på vilka behörigheter ni som söker har.

Som lärare hos oss är du en av våra ungdomars viktigaste inspirationskällor för vidare studier. Du stöttar och leder våra elever i deras utvecklingsprocesser. Du bidrar med din kompetens till verksamheten som helhet och har stora möjligheter att vara en del av vårt utvecklings- och kvalitetsarbete genom att bedriva undervisning på såväl individ som gruppnivå samt ett aktivt deltagande i det kollegiala lärandet.

Du arbetar med undervisning på såväl våra studieförberedande program, inklusive International Baccalaureate (IB Diploma Programme), som på introduktionsprogrammet och deltar aktivt i samarbete och gemensamma konferenser. Du samverkar med andra lärare för att nå programmens examensmål.

Du är insatt i och arbetar utifrån styrdokumenten vilket bland annat innefattar att:
• ta ansvar för elevernas kunskapstillväxt, stödja deras personliga utveckling och skapa goda betingelser för varje elevs lärande, utveckling och förmåga att utveckla kritiskt tänkande.
• genomföra, utveckla och leda utbildning med hög kvalitet och engagemang
• vara öppen för nya idéer och förändringar och ansvara för att verksamheten utvecklas
• vara aktiv i det gemensamma arbetet och samverka med andra parter internt och externt

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet i engelska, matematik, svenska och samhällskunskap för såväl grundskole- som gymnasienivå.

Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa trygga relationer. Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Utbildningsförvaltningen söker utvecklingslärare till interima teamet

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Apr 20
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en legitimerad lärare till Utbildningsförvaltningens Interima team. Teamet består av såväl rektorer som lärare som i nära samarbete arbetar med att coacha, stötta och handleda i våra verksamheter. Syftet med teamet är att bistå med kvalitativa processer för pedagogiskt utvecklingsarbete och bemanning. Målet är att bibehålla, säkerställa och utveckla kvalitén inom undervisningen.

Uppdraget är en utvecklingstjänst motsvarande en förstelärartjänst. Vi söker företrädesvis lärare med legitimation mot 7-9 inom MA/NO men även andra ämneskombinationer och årskurser är av intresse såsom exempelvis svenska som andraspråk, svenska, engelska eller annan ämneskombination.

Inom ramen för uppdraget kommer det interima teamet genomgå en gemensam ledarskapsutbildning som bland annat ger verktyg och strategier för coachande och stöttande uppdrag. Teamet träffas en gång i veckan för att stötta varandra i kollegialt utbyte, diskutera insatser och utvecklingsområden samt fördela uppdrag utifrån verksamheternas behov.

Som interim lärare kommer du bland annat att arbeta med följande uppgifter utifrån behov och efterfrågan:

• Stötta, coacha och handleda lärare då behov finns att utveckla ledarskapet i klassrummet.
• Vid behov bistå i förändrings- och utvecklingsarbete samt genomföra kompetenshöjande insatser på lärarnivå.
• Bidra till och vara delaktig i arbetslags- och skolutveckling
• Bistå till utveckling av undervisning i särskilt ämne
• Handledning, mentorskap samt stöd till obehöriga lärare
• Undervisning under begränsad tid då rekrytering pågår. Uppdragen begränsas till 3 månader.

Uppdraget i det interima lärarteamet passar dig som vill utvecklas i din specialistroll. Vi vänder oss till dig som har viljan och engagemanget att bidra till pedagogisk utveckling inom våra skolor. Inom ramen för uppdraget finns det möjligheter att arbeta med specialistdelar. Vi ser därför gärna att du skriver i din ansökan om det är något område som du har utökad kompetens inom och som ligger dig varmt om hjärtat.

KVALIFIKATIONER
Du är en initiativtagare med en hög förmåga att fatta egna beslut. Du har lätt för att skapa relationer, är kommunikativ, lyhörd och tycker om att arbeta i grupper. Du trivs i en miljö med flera kontaktytor och rör dig med lätthet på olika nivåer i en organisation. Uppdragen kräver att du har en hög förmåga att planera samt skapa struktur och ordning. Du förutsätts också vara väl förtrogen med aktuella styrdokument och ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Vi söker dig som är legitimerad lärare med flera års erfarenhet av undervisning. Kanske har du ett försteläraruppdrag eller utvecklingsuppdrag idag? Eftersom uppdragen kräver att man kan förflytta sig är B-körkort och tillgång till bil ett krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Elevkoordinator till Furutåskolan

Elevassistent
Läs mer Maj 12
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Furutåskolan är en F-6-skola med tillhörande fritidshem. Vi har ca 250 elever och 40 anställda. Skolan ligger i den södra delen av staden, på stadsdelen Teleborg. Skolan ligger bara ett stenkast från både Växjösjön och Södra Bergundasjön och i nära anslutning till skolan har vi skog som nyttjas av både skola och fritidshem.

Som medarbetare på skolan ingår du i ett arbetslag där ni tillsammans arbetar för att driva och utveckla verksamheten. Vi strävar efter att varje elev ska känna trygghet och trivsel, vara i en lärande miljö. Vi arbetar med att väcka eleverna lust, engagemang, nyfikenhet och kreativitet. Varje elev ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och känna tilltro till sin egen förmåga.

En av skolans framgångsfaktorer är skolans arbete med att ha en gemensam lektionsstruktur, lågaffektivt bemötande, avskalad lärmiljö och tydligt ledarskap i klassrummet. Hos oss är eleverna allas elever och vi arbetar tillsammans för en trivsam och utvecklande lärmiljö där våra elever utvecklas till att bli sitt bästa jag.

Som elevkoordinator på Furutåskolan kommer du arbeta elevnära och handleda, informera, stödja elever och verka för en god arbets- och studiemiljö.

• Arbeta med läroplanens värdegrundsuppdrag i ett nära samarbete med skolans undervisande lärare och elevhälsoteam.
• Själv leda, hantera och hjälpa till med konflikthantering, dokumentera och ansvara för utredningar gällande diskriminering och kränkande behandling
• Tillsammans med lärare genomföra möten med elevernas vårdnadshavare och självständigt ha kontakt med vårdnadshavare vid behov
• Samarbeta med skolledning och övriga elevhälsoteamet i elevfrämjande och förebyggande insatser
• I uppdraget ingår också att ansvara för uppföljning av frånvaro och planera för och genomföra insatser för ökad närvaro
• Stödja enskilda elever och grupper
• Vara strukturstöd för att underlätta studiesituationen för enskilda elever
• Arbeta med elevers ansvar och inflytande samt medvetenhet om den egna studiesituationen samt att vid behov kunna bistå med strukturstöd för att underlätta studiesituationen för eleverna.
• Ansvara och planera rastaktiviteter.

Välkommen med din ansökan.

KVALIFIKATIONER
För uppdraget krävs adekvat högskoleexamen med inriktning pedagogik, beteendevetenskap eller sociologi. Erfarenhet av liknande uppdrag eller arbete som ledare inom barn och ungdomsverksamhet är meriterande

Du som söker har ett genuint intresse för barns utveckling och lärande och har barnets bästa i fokus. Eftersom du jobbar mycket med att bygga relationer är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Som person är du lugn och inlyssnande och har stor förmåga att uppmuntra och motivera eleverna. Du arbetar lösningsfokuserat och har en god förmåga att tänka om då situationer så kräver.

Du har relationskompetens och förmåga att stötta och motivera de individer du möter i ditt arbete, såväl elever och vårdnadshavare som kollegor. Du har lätt för att samarbeta med andra men även förmågan att arbeta självständigt och du kan ta egna initiativ när det behövs. Vi söker dig som är:
• flexibel, lösningsorienterad och trivs i en miljö med flera kontaktytor och med lätthet kan röra dig på olika nivåer i en organisation
• strukturerad och har hög förmåga att skapa struktur och ordning
• självständig men också lyssnar in och kan samarbeta med kollegor och skolledning

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Elevassistent till språkspåret på Pär Lagerkvistskolan 7-9

Elevassistent
Läs mer Maj 12
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Pär Lagerkvists skola är en nybyggd skola som startade verksamheten i augusti 2017. Skolan kommer över tid att bestå av ca 1000 barn och elever fördelade på tre enheter; förskola med ca 200 barn, F-6-skola med drygt 300 elever och 7-9 med ca 450 elever. Språkspåret finns från förskola till åk 9. Skolan leds idag av två rektorer, en biträdande rektor och förskolan av en förskolechef.

Den nya skolan stod klar läsåret 2017/2018 och har en god miljö för utbildning från förskola till grundskola F-9. Målet med skolan är att den ska erbjuda en lärmiljö som:
• Ger en hållbar utbildning för våra barn och elever
• Ger trygghet och kontinuitet
• Bedriver pedagogik i flexibla, effektiva och vackra lokaler

Skolan arbetar långsiktigt med att organisera starka självständiga arbetslag runt en grupp elever. Lärare har huvuddelen eller all sin undervisning i ett och samma arbetslag. Idag är 7-9- delen organiserad i tre arbetslag med fem paralleller i varje årskurs. Elevantalet är ca 450 elever.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en aktiv och engagerad elevassistent till språkspåret i åk 7. Eleverna som tillhör språkspåret går i ordinarie klass och får extra stöd av elevassistent och logoped.
Du ska vara ett stöd åt den eller de elever som du får i ditt uppdrag. Hur stödet ska se ut arbetas fram med elev, vårdnadshavare, skolledning, elevhälsan, mentorer och undervisande lärare.

Stödbehovet kan ändras under terminens gång och insatserna anpassas efter behovet. Du är även ett vuxenstöd i korridorer åt alla elever under raster och annan ledig tid i skolan. Du är även behjälplig med olika arbetsuppgifter när organisationen kräver detta.

Vi förväntar oss att du:
-alltid agerar med elevernas trygghet som utgångspunkt.
-bidrar till en trygg elevstödjarorganisation genom att delta på inplanerade möten.
-är en god förebild med ett gott bemötande och ett passande språkbruk.

Vi vill att alla anställda på Pär Lagerkvistskolan känner yrkesstolthet, stolthet över arbetsplatsen och bidrar med en positiv inställning. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Tjänsten är på 85-90%.

KVALIFIKATIONER
Du möter elever med språkstörning och vi ser att du har dokumenterad elevassistentutbildning och/eller arbetserfarenhet inom detta område.

Du har också en medveten tanke kring din roll som elevassistent, och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Fältsekreterare till Områdesbaserat arbete

Fältassistent
Läs mer Maj 12
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som fältsekreterare arbetar du i en grupp där fältarbetet bedrivs genom uppsökande verksamhet, behovsinriktat fältarbete, närvaro på sociala medier och samverkan med andra verksamheter, organisationer och myndigheter.

Du arbetar utifrån fältgruppens uppdrag med riktade insatser på samhälls-, grupp- och individnivå. I arbetet ingår samverkan med mellanstadie-, högstadie- och gymnasieskolorna i kommunen samt att bedriva fältarbete kontinuerligt i ett långsiktigt perspektiv. Du har hela Växjö kommun som arbetsområde, men med ett speciellt fokus på socialt utsatta områden.

I fältgruppens arbete ingår att möta och dela gemensamma upplevelser med ungdomarna i deras egen miljö, skapa aktivitet och ge positiva alternativ. Vidare ingår att uppmärksamma tendenser inom ungdomskulturen, etablera frivilliga goda kontakter med ungdomar samt skapa trygga relationer till ungdomar då det kan ge goda möjligheter till motivation och förändring.

Arbetet sker i nära samarbete med Navigator Växjö, som arbetar med ungdomar i åldern 16 24 år som inte går i skolan eller arbetar. Uppdraget för Navigator är att hjälpa ungdomarna på olika sätt för att hitta vägar vidare i livet. I samarbetet ingår också fältassistenternas arbete med föräldrarna genom föräldrautbildning och kulturkompetens.

Arbetstiden är förlagd dagtid men även under kvällstid och helger.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom socialt arbete eller beteendevetenskap samt erfarenhet från arbete med ungdomar.
Du är flexibel, stresstålig och har social kompetens. Du har också god samarbetsförmåga såväl som förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort erfordras.


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Utvecklingsledare till Centrumskolans fritidshem

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Maj 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Centrumskolan är en F-6 skola med ca 420 elever. Skolan är belägen centralt i stadsdelen Araby. Skolan har två fritidshemsavdelningar en avdelning för elever i år F-1 och en avdelning för elever i år 2-6.

Centrumskolans vision lyder:
Vi utbildar världsmedborgare som möter framtiden med mod, starkt förvissade om att all de vill och kan är möjligt detta mantra genomsyrar allt vi gör på skolan. Vi arbetar utifrån ett språkutvecklande arbetssätt som kännetecknas av höga förväntningar på alla elever, stöttning i hur elever ska gå tillväga för att utvecklas i sitt lärande och en undervisning präglad av förståelse för flerspråkighet och mångfald.

På Centrumskolan kommer du som utvecklingsledare att ansvara för vår fritidshemsverksamhet. Du kommer tillsammans med rektor ansvara för utvecklingen av fritidshemmets verksamhet.

Vi söker dig som brinner för fritidshemmets verksamhet och har goda kunskaper om fritidshemspedagogik förvärvade genom teori och praktik. Vår målsättning är att fritidshemmet på Centrumskolan ska utvecklas i en riktning där verksamheten, erbjuder ett forum för socialt samspel, där eleverna rör sig fritt mellan olika grupperingar. Där det ges möjlighet att på ett naturligt sätt träna på olika sociala färdigheter som turtagning, argumentation, konfliktlösning etc. Detta bidrar till identitetsutveckling och social kompetens hos eleven

KVALIFIKATIONER
Utvecklaren av Centrumskolans fritidshem:

• är legitimerad lärare i fritidshem/fritidspedagog
• kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet
• har visat en särskilt god förmåga att intresse för fritidshemspedagogik och har ett starkt intresse för att utveckla verksamheten
• även i övrigt av huvudmannen bedöms som särskilt kvalificerad för uppdraget och uppgifter som hör till uppdraget

Utvecklingstjänsten är tidsbegränsad till tre år. Under den perioden utgår ett extra lönetillägg på 5000 kr

Du har också en medveten tanke kring din roll som lärare och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Undersköterska till Sörgården

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Maj 12
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Sörgården är ett särskilt boende med 37 platser, som drivs på intraprenad sedan juni 2017. Vi sätter stort fokus på den enskilde omsorgstagaren och du måste därför ha ett stort engagemang och värna om värdighet och integritet. Du är trygg i din yrkesroll och tycker om att ta ansvar. Som vår medarbetare gör du skillnad varje dag för våra omsorgstagare.

På Sörgården arbetar vi med fokus på omsorgstagaren genom kontaktmannaskap och nära samarbete mellan olika professioner. I tjänsten ingår omvårdnadsarbete, delegerade HSL-uppdrag, dokumentation samt särskilt ansvar över ett eller flera ansvarsområden som vi gemensamt kommer fram till utifrån dina intressen och förkunskaper. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet genom dialog både under planerade möten och spontana samtal.

Hos oss är det viktigt att fokusera på lösningar och inte problem och att vilja bidra till en bra arbetsmiljö. Vi tror att ett leende och ett gott skratt ger positiva effekter både hos personal och omsorgstagare. Tjänsten är på heltid och förlagd på dag, kväll och helg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är engagerad, har hög social kompetens och gillar att samarbeta tillsammans med andra. Du tar ett stort eget ansvar, är flexibel och söker ständigt efter effektiva lösningar. Vi ser gärna att du bidrar med egna idéer och är med och driver vårt kvalitetsarbete framåt. Stresstålighet och att självständigt kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter är nödvändigt.

Du behöver vara utbildad undersköterska gärna med erfarenhet från äldreomsorgen. Du har god förmåga att samarbeta, strukturera och planera ditt arbete, du tycker om att ta ansvar och är flexibel. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/. Vid nyanställning ställer även Växjö kommun krav på att du är vaccinerad mot Covid-19.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Yrkeslärare till Fordonsprogrammet på Kungsmadskolan

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Kungsmadskolan är en kommunal gymnasieskola med ca 1250 elever bestående av såväl yrkes- som högskoleförberedande program. Kungsmadskolan tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Vi söker nu två yrkeslärare till våra fordonsutbildningar på Kungsmadskolan. I den ena tjänsten är det 50% på gymnasiesärskolans fordonsprogram där inriktningen är:
• Personbil
• Fordonsvård
• Godshantering

Övriga 150% är på Fordon- och transportprogrammet. De kompetenser vi söker till våra gymnasiala utbildningar är:
• Mobila maskiner
• Personbil
• Kaross och lackering

Som yrkeslärare på våra Fordonsprogram kommer dina uppgifter vara att planera, undervisa, bedöma och följa upp kurser på i första hand den inriktning du undervisar mot. Detta gör du i tätt samarbete med övriga yrkeslärare på programmen. I uppdraget kommer anskaffning och uppföljning av APL-platser (arbetsplatsförlagt lärande) att ingå vilket innebär att en erfarenhet från branschen är viktig.

Du får möjlighet till samverkan med näringslivet och att vara en del i expansiva program med inriktningar mot personbil, lastbil och mobila maskiner samt karosseri och lackering.

Tjänsternas innehåll bestäms utifrån vilka kompetenser och intressen de sökande har.

KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten har erfarenhet och utbildning inom fordonsbranschen med inriktning på exempelvis personbil, kaross och lackering, traktorer, jord- och skogsbruksmaskiner eller andra entreprenadmaskiner. Även erfarenhet och utbildning mot inriktningen lastbil och buss kan vara av intresse.
Genomgången yrkeslärarutbildning är meriterande.
Erfarenheter av elevkategorin för särskola är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Pilbäckskolan söker lärare åk 4-6

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Maj 10
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Pilbäckskolan är en tvåparallellig F-6 skola med ca 380 elever belägen i norra skolområdet av Växjö. På skolan finns tre arbetslag (F-3, 4-6 samt fritids) samt årskursteam för respektive årskurs. Förutom klasslärare finns resurspedagoger på både låg- och mellanstadium samt fyra speciallärare. På Pilbäckskolan är det kollegiala arbetet, gemenskapen och teamkänslan den starkaste motorn och vår utgångspunkt tar vi i vårt värdegrundsarbete. Tillsammans kan vi driva det bästa kvalitets- och utvecklingsarbetet och därigenom också uppnå de bästa resultaten!

Vi söker nu två lärare till årskursteam 4-6. Som klasslärare hos oss är du mentor och arbetar med att planera och genomföra undervisning enligt gällande styrdokument. Du ingår i mellanstadiets arbetslag och tillhör också ett årskursteam där ni tillsammans planerar, genomför och utvärderar undervisning. Du förväntas också vara aktiv i vårt gemensamma utvecklings- och kvalitetsarbete på skolan.

KVALIFIKATIONER
Du har en förhoppningsvis bred behörighet som du undervisar i och ingår i såväl arbetslag som årskursteam på skolan. Mentorskap ingår i tjänsten. Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med bred behörighet, varav behörighet i engelska åk t o m åk 6 är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Paletten förskola söker förskollärare/barnskötare

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Maj 10
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Förskolan Paletten! Förskolan öppnade i januari 2015 och är en Reggio Emilia inspirerad förskola. Vi finns i de centrala delarna av Växjö och har nära till både natur och centrum. Hos oss är språket i alla dess former en viktig del för barnets utveckling och lärande. På förskolan möts världens alla hörn till en gemenskap där demokrati är i centrum för kunskap, utveckling och värdegrund. Förskolan består av 12 avdelningar som organiserar sig på åldersnära barngrupper. Avdelningarna är belägna i tre olika byggnader med tillhörande gårdar.

På förskolan Paletten är den pedagogiska miljön utformad så ett utforskande arbete kan ske tillsammans med barnen. Vi arbetar medvetet med ett utforskande återbruksmaterial och utvecklar den pedagogiska miljön som den tredje pedagogen. Vi erbjuder regelbunden kompetensutveckling bland annat Reggio Emilia institutets pedagogutbildning. Vi deltar och skapar olika nätverk och diskussionsforum.

Är du den som vi söker som vill satsa både kraft och mod samt ge och få 100 % glädje genom att arbeta med oss? Vi söker nu fler kollegor till vårt team. Vi söker två tillsvidare förskollärare och fyra barnskötare på tidsbegränsade anställningar. De tidsbegränsade anställningarna sträcker sig till och med 2022-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Sysselsättningsgraden på tjänsterna kan variera mellan 75-100%.

Förskolan Paletten arbetar med språkets alla uttrycksmedel och världens kulturer som grund. Därför söker vi dig som med din kunskap, nyfikenhet och erfarenhet vill vara med och utveckla förskolans verksamhet och kan tänka kring språk på många olika sätt.

I din roll som förskollärare ansvarar du för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för det målinriktade arbetet som främjar barns utveckling och lärande. Du ska vara en del i utbildningens systematiska kvalitetsarbete i det reflektions verktyg som finns på förskolan.

Som barnskötare ska du vara delaktig i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller utbildad barnskötare som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Du som söker ska även:
• vara väl insatt i Lpfö och hur du som pedagog kan omsätta läroplanen i praktiken.
• ha förmågan att arbeta utforskande tillsammans med barnen samt lyfta fram barns olika förmågor och se både barns och vuxnas olikheter som en tillgång i arbetet.
• uppskatta och tycka att det är givande att utveckla förskoleverksamheten med dina kollegor för att lägga en god grund för barns utveckling.
• ha förmågan att använda dig av reflektion, pedagogisk dokumentation, observation och diskussion för att utveckla verksamheten.
• ha god datorvana.
• ha passion yrket och ett positivt och professionellt förhållningssätt.
• ha god samarbetsförmåga och vara van att arbeta i arbetslag.


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare i textilslöjd och hemkunskap till Pilbäckskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Maj 10
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Pilbäckskolan är en tvåparallellig F-6 skola med ca 380 elever belägen i norra skolområdet av Växjö. På skolan finns tre arbetslag (F-3, 4-6 samt fritids) samt årskursteam för respektive årskurs. Förutom klasslärare finns resurspedagoger på både låg- och mellanstadium samt fyra speciallärare. På Pilbäckskolan är det kollegiala arbetet, gemenskapen och teamkänslan den starkaste motorn och vår utgångspunkt tar vi i vårt värdegrundsarbete. Tillsammans kan vi driva det bästa kvalitets- och utvecklingsarbetet och därigenom också uppnå de bästa resultaten!

Vi söker nu en lärare för undervisning i textilslöjd för våra elever i årskurs 3 - 6. Även undervisning i hemkunskap och/eller fritidsverksamheten kan vara aktuellt. Du ingår i mellanstadiets arbetslag och tillhör också ett årskursteam där ni tillsammans planerar, genomför och utvärderar undervisning. Du förväntas också vara aktiv i vårt gemensamma utvecklings- och kvalitetsarbete på skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i textilslöjd och hemkunskap. Meriterande är personlig lämplighet och om du har erfarenhet av undervisning. Tjänsten är mellan 80-100%.

Välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare i Matematik och Historia till Katedralskolan

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 9
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Katedralskolan med cirka 1300 elever och 140 anställda förenar en rik utbildningstradition med en modern syn på kunskaper och utbildning. Skolan kännetecknas av hög kvalitet, god pedagogisk kompetens, kultur och ett stort internationellt kontaktnät. På skolan finns de nationella programmen ekonomiprogrammet, estetiska programmet, humanistiska programmet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och det internationella IB-programmet (International Baccalaureate) och introduktionsprogrammet.

Som lärare i matematik och historia är du en av våra ungdomars viktigaste inspirationskällor för vidare studier. Du stöttar och leder våra elever i deras utvecklingsprocesser. Du bidrar med din kompetens till verksamheten som helhet och har stora möjligheter att vara en del av vårt utvecklings- och kvalitetsarbete genom att bedriva undervisning på såväl individ som gruppnivå samt ett aktivt deltagande i det kollegiala lärandet.

Du arbetar med undervisning i matematik och historia på såväl våra studieförberedande program, inklusive International Baccalaureate (IB Diploma Programme), som på introduktionsprogrammet och deltar aktivt i samarbete och gemensamma konferenser. Du samverkar med andra lärare för att nå programmens examensmål.

Du är insatt i och arbetar utifrån styrdokumenten vilket bland annat innefattar att:
• ta ansvar för elevernas kunskapstillväxt, stödja deras personliga utveckling och skapa goda betingelser för varje elevs lärande, utveckling och förmåga att utveckla kritiskt tänkande.
• genomföra, utveckla och leda utbildning med hög kvalitet och engagemang
• vara öppen för nya idéer och förändringar och ansvara för att verksamheten utvecklas
• vara aktiv i det gemensamma arbetet och samverka med andra parter internt och externt

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet för undervisning i matematik och historia på såväl grundskole- som gymnasienivå.

Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa trygga relationer. Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Planerare till Katedralskolan

Utbildningsadministratör/Utbildningssekreterare
Läs mer Maj 9
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Katedralskolan med cirka 1400 elever och 140 anställda förenar en rik
utbildningstradition med en modern syn på kunskaper och utbildning. Skolan
kännetecknas av hög kvalitet, god pedagogisk kompetens, kultur och ett stort
internationellt kontaktnät. På skolan finns de nationella programmen
ekonomiprogrammet, estetiska programmet, humanistiska programmet,
naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, språkintroduktion
och IB-programmet (International Baccalaureate).

Arbetet som planerare innebär att du tillsammans med befintlig planerare och rektorerna
arbetar med organisationsplaneringen på skolan. Det innebär bland annat arbete med
timplaner, tjänstefördelning och schemaläggning. I arbetsuppgifter ingår även andra
övergripande planeringsuppgifter på skolan, exempelvis framtagande av underlag för
statistik, ekonomisk uppföljning gällande t.ex. elevdatorer, övergripande planering av
schemabrytande aktiviteter m.m. I planerarnas uppdrag ingår även arbete kopplat till
skolans digitala plattformar och att vara länken mellan den centrala IKT-organisationen
och skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med akademisk utbildning, exempelvis lärare, matematiker, statistiker,
logistiker eller beteendevetare.

Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete som planerare eller liknande arbetsuppgifter inom skolan. Du har ett prestigelöst, flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt med en positiv människosyn och förmåga att skapa goda relationer. Du har lätt för att ställa om till nya situationer och tar dig an nya uppgifter med intresse och nyfikenhet. Du har ett stort intresse och engagemang i arbetet med ungdomar och är en god kommunikatör, både i det enskilda samtalet och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid din förmåga att ha ett helikopterperspektiv i
schemaläggningsprocessen, samtidigt som du noterar detaljer som påverkar helheten,
vilket i slutänden leder till så optimala schemalösningar som möjligt för alla på skolan. Det är viktigt att du har förmågan till strategiskt tänkande, kan se till helheten och förstå hur saker hänger ihop. Det krävs att du är en strukturerad person som strävar efter god
kvalitet i ditt arbete, samt att du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att
formulera dig både i tal och i skrift. Det krävs att du är bra på att planera och prioritera i
ditt arbete och se vad som behöver göras både på kort och lång sikt. Periodvis är det ett
uppdrag som är krävande varför din stresstålighet bör vara hög. Givetvis vill vi också att
du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer med dina kollegor.

Du behöver vara en van användare av Office-paketet och ha mycket goda kunskaper i
Excel och Word, men även i IST Administration och Schema 24 som är betydelsefulla
verktyg i detta arbete.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Gemla skola

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Maj 9
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Gemla skola ligger ca 14 km väster om Växjö och har runt 210 elever från förskoleklass till och med åk 6. Här arbetar vi nära natur och miljö och vi har en fantastisk skolgård med många möjligheter för eleverna. Skolan har en central roll i samhället och engagemanget för skolan är stort, vilket visar sig bland annat genom att vi har ca 25 rastfaddrar engagerade i vår verksamhet.
Vår målsättning är att Gemla skola ska vara en skola för alla, där varje elev känner trygghet, får utrymme för sin kreativitet och behåller sin naturliga vetgirighet.

Vi söker nu en engagerad lärare i fritidshem som vill vara med och utveckla undervisningen enligt gällande läroplan. Du arbetar nära andra pedagoger för att bygga upp rutiner och strukturer och skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

Du ingår i ett team av andra lärare i fritidshem för att planera och utvärdera undervisningen. Samverkan sker i olika former genom exempelvis kompletterande uppdrag till F-klass och grundskola riktade mot enskilda elever eller mot grupper. I arbetsuppgifterna kan det även ingå planerande och genomförande av rastaktiviteter.

Sysselsättningsgraden är mellan 80-100 %.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som är utbildad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem. Även du som studerar till lärare eller som har erfarenhet av arbete inom skola kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning som lärare krävs lärarlegitimation med behörighet att undervisa i aktuella ämnen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Som lärare i fritidshem arbetar du utifrån skolans styrdokument med tydliga mål och du stimulerar alla elever till att utvecklas. Du skapar engagemang, nyfikenhet och trygghet och du är en tydlig ledare.
En god social förmåga, professionellt förhållningssätt, samarbetsförmåga och ett gott, positivt bemötande gentemot elever, föräldrar och kollegor är ett måste.
Du är öppen för kollegialt lärande och har god insikt i hur lärande går till i de tidiga åren. Vi förväntar oss att du kan jobba såväl i team som självständigt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Söraby skola

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Maj 9
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Söraby skola är en låg- och mellanstadieskola med omkring 310 elever. Vi har vår verksamhet i nyrenoverade lokaler i samhället Rottne. Skolan är organiserad i arbetslagen fritidshem, årskurserna F-3 och årskurserna 4-6. Vi vill vara en skola i framkant och fr.o.m. hösten 2022 är en VI-skola med studenter i alla arbetslag och till hösten kommer vi därmed även ha studenter på fritidshemmet. Till hösten kommer vi även att delta i ett projekt tillsammans med LNU i praktiknära forskning som kommer att pågå under två år.

Söraby skolas målsättning är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. Vi värnar om en god kontakt mellan skolan och hemmet. Från skolan vill vi erbjuda alla vårdnadshavare en god inblick i och ett gott samarbete kring barnens skolsituation. Vi anser att det är viktigt att föräldrarna engagerar sig i sina barns skolgång och tycker att deras barns utbildning är betydelsefull för framtiden, vilket är en framgångsfaktor för att de ska lyckas i skolan. På Söraby skola arbetar en kompetent personalgrupp, ett härligt gäng som tillsammans skapar det bästa för våra elever och tillsammans arbetar ni för att skapa goda lärmiljöer utifrån elevens bästa i fokus.

Vi söker dig som vill vara en del i detta gäng och som kan bidra till trygghet och trivsel samt hög måluppfyllelse för våra elever. Du planerar och genomför undervisningen självständigt och tillsammans med dina kollegor. Som lärare inom fritidshem förväntas du ta ett aktivt ansvar för verksamheten inom arbetslagets fritidshem och dessutom vara med och utveckla skolans och fritidshemmets verksamhet tillsammans med övrig personal. Arbetsuppgifterna innebär att tillsammans med lärarna i fritidshem och personal på fritidshemmet planera och undervisa eleverna i och utanför klassrummet utifrån läroplanen.

Du ska ha förmåga att fånga elevernas intressen och utifrån det skapa rolig och utmanande undervisning genom arbetssättet värdeskapande lärande. Det handlar också om att dokumentera elevernas lärande för att möjliggöra deras chanser till att nå sina mål. Förutom pedagogiken arbetar du också med ett aktivt elevhälsoarbete utifrån det salutogena förhållningsättet för att säkerställa att våra elever mår bra och känner sig trygga. Framför allt får vi aldrig glömma att känna glädje i vårt arbete och att vi finns där för eleverna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad lärare i fritidshemmet.

Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt att du har inriktning musik men inget krav.

Hos oss arbetar all personal tillsammans och man lägger stor vikt vid det kollegiala samarbetet där fokus alltid ligger på att skapa bästa möjliga lärsituation för eleverna. Genom samarbete kan alla pedagoger bidra med sin spetskompetens och det gör att vi kan bemöta olika elevers behov av kunskapsinlärning. Det är därför viktigt att du trivs med samarbete med både kollegor, elever, föräldrar och skolans ledning

Välkommen med in ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Arbetsterapeut Växjö kommun

Arbetsterapeut
Läs mer Maj 4
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som arbetsterapeut i Kommunrehab arbetar du med rehabilitering av patienter, direkt och genom handledning till närstående och omsorgspersonal, samt genom ett vardagsrehabiliterande arbetssätt. Du fyller en viktig och spännande del i rehabiliteringsprocessen vid utskrivning från sjukhus och i den kommunala primärvården där du tillsammans med patienten jobbar personcentrerat för en ökad självständighet genom aktivitet och delaktighet. Målsättningar sätts upp tillsammans med patienten i patientens hemmiljö. Vår huvudsakliga målgrupp är äldre personer i eget boende.
Du som söker är intresserad av att arbeta i den kommunala primärvården i både ordinärt boende som särskilt boende. Du kommer att arbeta i team i nära samarbete med fysioterapeut, rehabassistent, sjuksköterska och omsorgspersonal. I arbetet ingår även handledning av studerande och som handledare erbjuds du utbildning för uppdraget.

Hos oss får du goda möjligheter att utvecklas både i din profession och i din yrkesroll. Det finns goda möjligheter till personlig utveckling och till kompetensutveckling. Som stöd i din personliga utveckling har vi ett utarbetat introduktionsprogram med ett mentorskap där en senior kollega har regelbunden coachning med dig under första anställningsåret. Då vi är en stor arbetsgrupp med 20 arbetsterapeuter finns det alltid stöd och möjlighet till erfarenhetsutbyte med erfarna kollegor.
Du kommer att bli en aktiv del av vårt pågående utvecklingsarbete i omställningen till God och Nära Vård där vi behöver vi rusta oss med både kompetens och nytänk.

Du har goda möjligheter att påverka din arbetstid, vi har flextid och arbetet utförs dagtid måndag till fredag. Vi utgår ifrån en nybyggd och välanpassad lokal på Mejselgatan 4 i Växjö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, erfarenhet inom yrket är meriterande. Vi lägger stor vikt vid engagemang, god samarbetsförmåga, ett gott pedagogiskt förhållningssätt samt flexibilitet. Du har körkort, behärskar svenska i tal och skrift, samt en vana av att använda dator som arbetsverktyg.

Vi ser mångfald som en kraft i arbetsgruppen, olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Förskollärare till Saga förskola

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Maj 9
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Saga är organiserad utifrån fyra avdelningar där barnen är indelade i tio åldersindelade grupper. Vi är en förskola som Inspireras av Reggio Emilia filosofin. Vi arbetar efter att den pedagogiska miljön är den tredje pedagogen och ska vara inbjudande, spännande och kreativ där projektet ska leva under hela dagen. Den ska ge utmaningar och gynna barnens strävan efter att bli självständiga, detta underlättas eftersom den är utformad efter varje åldersgrupp.

Vår härliga gård utnyttjas flitigt då en stor del av verksamheten även är förlagd utomhus året runt. Vi ser att utemiljön är lika viktig som innemiljön och det man kan göra inomhus även kan göras utomhus.

Vi söker nu en förskollärare till vårt team! I din roll som förskollärare ansvarar du för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för det målinriktade arbetet som främjar barns utveckling och lärande. Du ska vara en del i utbildningens systematiska kvalitetsarbete i det reflektions verktyg som finns på förskolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi ser gärna att du:
• Vill arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bästa
• Är nyfiken på att vara med i en process där vi tillsammans skapar en förskola med hög pedagogisk kvalitet som värnar om våra demokratiska värden
• Har ett stort engagemang och god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med både barn, kollegor och vårdnadshavare


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Yrkeslärare VVS till Teknikum

Lärare i gymnasiet
Läs mer Apr 26
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar.

Teknikum är en ledande gymnasieskola med strax under 750 elever och totalt fem nationella program, till enheten där tjänsten är placerad tillhör tre nationella program, VVS och fastighetsprogrammet, Vård och Omsorgssprogrammet och Barn och fritidsprogrammet.

Skolan har en tydlig IT och teknikprofilering och vi har en god branschsamverkan där vi bjuder på stor variation och mångfald i vårt utbud av utbildningar.

Arbetsuppgifterna består av undervisning i förekommande karaktärskurser på VVS och fastighetsprogrammet, samt APL-arbete. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som bl.a. mentorskap samt administrativa uppgifter som ingår i ditt pedagogiska uppdrag.

Du arbetar i ett arbetslag med tillhörande systematiskt kvalitetsarbete där uppföljning och utvärderingar sker kontinuerligt.

Du förväntas;
• ta ansvar för elevernas kunskapstillväxt, stödja deras personliga utveckling och skapa goda betingelser för varje elevs lärande, utveckling och förmåga att utveckla kritiskt tänkande
• genomföra, utveckla och leda utbildning med hög kvalitet och engagemang
• vara öppen för nya idéer och förändringar och ansvara för att verksamheten utvecklas
• vara aktiv i arbetslagets arbete och samverka med andra parter internt och externt.

Du ska vara intresserad av skolutveckling (tex arbeta formativt och med kollegialt lärande), internationellt utbyte och ha digital kompetens.

KVALIFIKATIONER
Önskvärt är legitimerad yrkeslärarexamen inom VVS och fastighet. Erfarenhet från fastighetsbranschen ser vi som meriterande. Utöver kravet att vara certifierad VVS-montör, ser vi gärna kunskaper inom fastighet, ventilation och isolering.
Intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är ett krav. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Du förväntas att i arbetslaget bidra till programmets utveckling. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet.

Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Hagavikskolans Natur- och teknikinriktning söker lärare i SO och engelska

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Maj 6
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Hagavikskolans NoT-inriktning är en 7-9 skola som till höstterminen kommer ha 7 klasser. Fram till höstterminen 2024 kommer vi att bedriva vår undervisning i nuvarande lokaler vid Teknikum, därefter flyttar hela NoT-inriktningen till den nybyggda Hagavikskolan som kommer ligga på Björnvägen ut mot Evedal. Då kommer skolan fyllas på med nya sjuor varje läsår under tre års tid. Fullt utbyggd kommer skolan att ha ca 600 elever. Eleverna som går på NoT har undervisning dels i våra egna lokaler men även på Fagrabäckskolan i tex hemkunskap, musik och slöjd.

På Hagavikskolans NoT-inriktning ser vi olikheter som en tillgång och vi arbetar kollegialt för att främja vårt eget och elevernas lärande. Gemensamt arbetar vi för att erbjuda eleverna en tillgänglig lärmiljö, såväl fysiskt, socialt som pedagogiskt för att främja elevernas personliga utveckling och lärande. Genom att vi är en ganska liten skola arbetar man nära sina kollegor och med inställningen att alla elever är allas elever där vi hjälps åt att hitta lösningar.

Vi har ett kontinuerligt arbete tätt tillsammans med skolans elevhälsoteam med att skapa trygga och förtroendefulla relationer vilket skapar möjligheter för våra elever att utvecklas så långt som möjligt utifrån utbildningens mål.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument, med ett positivt förhållningssätt. Du är nytänkande och hittar undervisningsmetoder som passar respektive elevs inlärningsstil vilket också utvecklar eleverna, verksamheten och dig själv.
Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett informativt sätt om hur inlärningen fortskrider.

Vi söker dig som har starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever så att de får en god utveckling i stimulerande miljö. Som lärare på NoT förväntas du även vara delaktig i det kollegiala lärandet och det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, både inom ämnet och med andra kollegor i arbetslaget. Du kommer att vara mentor tillsammans med en kollega för en av skolans klasser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lärare med behörighet för att undervisa i SO (gärna historia och religion) samt engelska i årskurs 7-9. Vi söker dig som har ett genuint intresse för elevers lärande och sociala utveckling. Du har ett hälsofrämjande och lösningsfokuserat förhållningssätt samt en förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer. Du arbetar professionellt och strukturerat utifrån styrdokumenten och har goda kunskaper i att möta elevers olika behov. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du som söker har erfarenhet och/eller kompetens inom specialpedagogik och att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Sandsbro skola söker lärare åk 4-6

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Maj 6
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Sandsbro skola som är en F-6 skola med tre paralleller där ca 460 elever går hittar du i Sandsbro cirka 5 kilometer norr om Växjö centrum. Här arbetar vi nära natur och miljö och vi har Toftasjön alldeles om knuten. Med gångavstånd tar man sig även till Helgasjön och till en fantastisk miljö i Fyllerydsskogen med dess naturreservat och vackra promenadstråk. Vi har en stor skolgård med både skog och öppna ytor där eleverna har såväl fri lek som planerade utomhusaktiviteter. Detta ger oss möjlighet att arbete med undervisningen både olika miljöer inomhus och utomhus.

Sandsbro skola är en relationsbyggande skola där vi arbetar med att skapa trygghet och trivsel genom närvarande pedagoger. De ska tillsammans med eleverna utveckla och ansvara för att skolan är en plats där man synliggörs, utmanas och lyckas utifrån varje individs särskilda förutsättningar och förmågor.

Sandsbro skola bygger på ett organisatoriskt lärande där en
pedagogisk, digital, social och fysiskt tillgänglig lärmiljö genomsyrar arbetet i skolan. Tillsammans utvecklar och utmanar vi elevernas kreativitet och nyfikenhet på teknisk utveckling, hållbarhet och kommunikation med värdeskapande pedagogik.

Vi söker nu en lärare för undervisning i årskurs 4-6. Som lärare hos oss arbetar du med att planera och genomföra undervisning enligt gällande styrdokument tillsammans med övriga lärare inom årskursen. Du ingår i ett arbetslag men också i vad vi kallar det operativa teamet som består av årskursens mentorer som tillsammans planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Såväl nyutexaminerade som nyanställda har en mentor på skolan som stöttar och vägleder utifrån de behov som finns och ett nära samarbete med elevhälsan ingår i tjänsten.

Vi arbetar kollegialt och teamkänslan är viktig då vi tror starkt på att det är tillsammans som vi uppnår de bästa resultaten. På skolan arbetar vi för att bedriva skolutveckling med sikte på hög kvalité på undervisningen som skapar goda förutsättningar för våra elever nu och i framtiden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med behörighet för undervisning i årskurs 4-6.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider samt hur den sociala situationen ser ut för eleverna. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten och undervisningen.

Välkommen med din ansökan!
Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare till Språk- och kompetenscentrum

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Maj 6
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Språk- och kompetenscenter är en enhet med ca 60 medarbetare och som ansvarar för mottagning av nyanlända elever, modersmålsundervisning och studiehandledning i Växjö kommun. Enheten har också ett kompetensutvecklingsuppdrag inom flerspråkighet riktat mot hela utbildningsförvaltningen från förskola till gymnasium. Det råder ett tätt samarbete mellan de olika professionerna på SKC där vi tillsammans skapar förutsättningar för ökad motivation och måluppfyllelse hos flerspråkiga elever.

På Språk- och kompetenscentrum, avdelning mottagning, tar vi emot nyanlända elever för inskrivning, hälsosamtal, skolval och Skolverkets kartläggning. Vi står för starten av för ett likvärdigt mottagande av hög kvalité till våra skolor i Växjö kommun. Mottagningen ansvarar för att boka möten med nyanlända familjer, ta uppgifter och registrera familjen och guida dem i ett förskole-/skolval. När eleverna är skolplacerade sker kartläggningen ute på mottagande skola.
Vi söker efter någon som vill vara en del av vårt team i mottagningen där det finns lärare, skolsköterska, kurator och administratör. Det är ett administrativt arbete där man möter människor från hela världen. Du planerar självständigt upp din tid och dina möten och deltar på veckovisa avstämningar på enheten. Vi värdesätter samarbete och vi har alltid ett stort lösningsfokus i alla våra uppdrag.
Inflödet av nyanlända familjer kan variera över tid men då arbetar vi för att underlätta för de elever vi har tagit emot ute på skolorna genom handledning, undervisning eller hjälper till på andra sätt.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta med kartläggning krävs det att Du har lärarlegitimation, gärna inom språk eller erfarenhet av språkutveckling. Erfarenhet eller kunskap om att arbeta med flerspråkiga elever är meriterande. Du gillar att arbeta med administrativa uppgifter och har en flexibel inställning då vi ofta får prioritera om våra uppgifter. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att träffa många människor.
Körkort och tillgång till bil är ett krav då vi behöver kunna nå alla våra skolor i kommunen.
Intervjuer kommer att påbörjas innan ansökningstiden är slut.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Kock till Öjaby skola

Kock, storhushåll
Läs mer Apr 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som kock älskar du att laga mat och vill ha en central roll som är både varierande och ansvarsfullt. Ett arbete som utförs med stor flexibilitet och en naturlig servicekänsla. Nu söker vi en kock till vårt mottagningskök på Öjaby skola. På skolan serveras ca 400 portioner mat.

Till köket kommer huvudkomponenten färdig, men ni tillagar övriga komponenter själva inklusive frukost och mellanmål. Du utför egenkontroll viss servering, disk och städuppgifter. Du ska ha kunskap om och förståelse för födoämnesallergier och människors individuella behov. Du ska ha en känsla för helheten. Du är med och säkerställer att lagar, miljö-, hälso- och säkerhetsföreskrifter följs.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig med kockutbildning och i andra hand dig som har erfarenhet av arbete i storkök eller har annan köksutbildning.

Vi vill att du har ett stort intresse för matlagning, att ge god service och har ett trevligt bemötande mot våra kunder. Det är viktigt med en god samarbetsförmåga både i arbetsgruppen, och mot våra kunder och gäster. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt ha datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du är en god företrädare för Växjö kommun.

ÖVRIGT
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare i Larmteknik till Teknikum

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 6
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Teknikum tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Vi har även verksamheter med olika inriktning så som Reggio Emilia, musik och IB (International Baccalaureate).

Teknikum är en skola som präglas av engagemang och samarbete med branscher och samhälle. Skolan är en unik och levande mötesplats där elever och personal får goda möjligheter att nå sina mål. Skolan verkar aktivt för att skapa djup kunskap och förståelse för hur tekniken underlättar människors liv. Teknikum med cirka 850 elever och 100 anställda har en blandning av såväl högskoleförberedande program som yrkesprogram. Skolan tillhandahåller även flera introduktionsprogram. Du kan läsa mer om skolan genom att besöka http://www.teknikum.se

Vi söker dig som har yrkeslärarexamen och/eller god kompetens inom Larm och säkerhetsteknik där du kommer ha kurser som exempelvis Larm- övervaknings- och säkerhetssystem och energiteknik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom utbildningssektorn exempelvis som lärare alternativt varit handledare för APL-elever. Då vi arbetar med ETG konceptet är det meriterande att du har erfarenheter inom detta med.

För tjänsten är det viktigast att du kan dina ämnen och att du är en tydlig pedagog, att du har lätt för att samarbeta och värdesätter att möta såväl nya elever som kollegor. Du har också ett stödjande och utvecklande förhållningssätt i samverkan med elever, ledning och arbetskamrater. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov.

Tjänsten är på 45%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har behörig utbildning men även dig med kunskaper inom området och vill testa på om läraryrket är någonting för dig. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Du har också:
- har ett professionellt förhållningssätt.
- har en förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag.
- är positiv till utveckling av verksamheten, elever och dig själv.
- kan se varje elev utifrån elevens förutsättningar.
- kan sätta gränser och ha en varm och öppen personlighet.
- kan ta ansvar för och etablera tillitsfulla relationer med våra elever.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Omsorgsassistent till resursteam inom personlig assistans

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Apr 28
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta som omsorgsassistent, ett jobb som innebär att du gör skillnad i människors liv. Vi erbjuder en arbetsplats där vi ständigt strävar efter ett professionellt förhållningssätt, har omsorgstagarna i fokus och möter varandra med respekt. Boendet ligger i centrala Växjö vilket möjliggör aktiviteter med gångavstånd tillsammans med omsorgstagarna. Arbetstiderna för denna tjänst kommer att vara förlagda dag/kväll/helg.

Hos oss hjälper du andra människor att få en fungerande och värdefull vardag och leva ett liv med goda levnadsvillkor. Du arbetar utifrån omsorgstagarnas individuella behov. Enheten består av sju omsorgstagare med respektive team. Du kommer tillhöra ett resursteam som innebär att du arbetar mot samtliga omsorgstagare. Som resurs på enheten behöver du vara trygg med att arbeta självständigt men samtidigt vara lyhörd gentemot omsorgstagarnas dagsform, van att ta stort ansvar, flexibel och samarbetsvillig då du dagligen möter kollegor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete.

Arbetsuppgifterna är varierande där du bland annat är behjälplig vid dubbelbemanningar och besvarar larm samt hjälper omsorgstagarna med vardagliga sysslor. Det förekommer fysiska tunga arbetsmoment i det dagliga omvårdnadsarbetet där hjälpmedel finns att tillgå. Som medarbetare hos oss har du fördelen att ha kollegor nära till hands samt tillgång till gemensamma ytor såsom kontor och personalrum.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att jobba med människor. Du ska se möjligheter, vara lösningsorienterad och gilla att hitta på saker tillsammans med omsorgstagarna. Det är viktigt att man i sitt arbete stöttar sina kollegor. Du ska även självständigt kunna dokumentera i Procapita samt söka information på kommunens intranät. Erfarenheter inom liknande verksamheter är meriterande.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Modersmålslärare i Arabiska

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Maj 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Språk- och kompetenscenter (SKC) är en enhet med ansvar över utbildningsförvaltningens mottagande för nyanlända elever, studiehandledning och modersmålsundervisning.

Vi söker nu en modersmålslärare i arabiska.

Arbetsuppgifterna består av undervisning enligt kursplan i ämnet modersmål, dokumentation samt bedömning och betygsättning. Undervisningen sker dels på elevernas ordinarie skoltid, dels efter ordinarie skoltid och på olika skolor inom Växjö kommun. Undervisningen kan även under vissa förutsättningar ske digitalt.
Tjänsten som modersmålslärare kan eventuellt kombineras med studiehandledning på modersmål. Studiehandledaren stöttar elevernas kunskapsutveckling i respektive ämne med hjälp av modersmålet. Arbetet sker i nära samverkan med ämneslärare.

Tjänsten är på 65 %.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som:

- är legitimerad modersmålslärare, men även du som saknar det men har en svensk eller utländsk pedagogisk utbildning riktad mot skolan är välkommen att söka. Det är ett krav att du har en relevant pedagogisk utbildning.
- har erfarenhet av undervisning i svensk skola
- har dokumenterat goda kunskaper i aktuellt språk
- har god insikt i såväl svenska traditioner, seder, bruk och samhällsstruktur som de som finns i landet/länderna där språket talas
- har datorvana och är van vid att hantera digitala lärverktyg som utgör en självklar del i din undervisning

Det är ett krav att du delar läroplanens och kommunens värdegrund samt att du:
- har god samarbetsförmåga, är strukturerad och har god förmåga att arbeta självständigt
- är duktig på att kommunicera på svenska kring elevers utveckling och bidrar i pedagogiska diskussioner med andra pedagoger
-stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För uppdraget krävs även att du har dokumenterat goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, gärna motsvarande gymnasiekursen Svenska 3. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av undervisning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Vallvikens förskola söker förskollärare

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Maj 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Vallviken förskola! På Vallvikens förskola hittar du 4 avdelningar, förskolan ligger nära naturen och har en fantastisk utegård. Vi erbjuder en förskola där pedagoger och barn bemöter varandra ärligt, nyfiket, lyssnande och med respekt för varandras tankar och åsikter. I barnens utbildning och undervisning erbjuds barnen att påverka framtiden och den värld de och vi ska leva i. Nyfikna och lyssnande pedagoger skapar förundran och möjlighet att växa och lära tillsammans.

Vi är en förskolenhet som i många år satt läroplanen i dialog med Reggio Emilias filosofi. Du blir en viktig del i detta fortsatta utvecklande arbete i att ta nästa steg tillsammans i den gemensamma visionen.

Vi söker dig som är en engagerad, ärligt nyfiken, legitimerad förskollärare som ser olikheter som tillgång både mellan människa-människa och människa material/miljö. Du skall vilja arbeta med processer och använda pedagogisk dokumentation som ett naturligt inslag tillsammans med barnen och tillsammans med kollegor.

Du förväntas följa vår värdegrund kring bemötande av barn, föräldrar och kollegor. Alla människor har en inneboende kraft att vilja bara man får möjlighet att hitta sitt sätt att kunna. Ditt förhållningssätt ska vara, att vi alla får möjlighet att bli till sitt bästa jag i våra möten.

Som förskollärare ansvarar/arbetar du för att såväl enskilt som tillsammans med kollegor planera och genomföra det pedagogiska arbetet i verksamheten. Tillsammans med kollegor utvecklar du verksamheten på hela enheten. Du kommer även att delta i pedagogiska möten där man arbetar med reflektion av pedagogisk dokumentation, systematiskt kvalitetsarbete, utvecklar och stödjer nya arbetssätt där pedagogisk dokumentation blir det verktyg som utgör grunden för det arbetet.

Du skall också vilja delta och bidra i det nätverk utanför Vallviken som vi har i vårt Reggio-Emilia nätverk med runt 100 kollegor lite utspridda i kommunen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Även du som är i slutet av din utbildning är aktuell för anställning, men för att bli tillsvidareanställd som förskollärare krävs att din förskollärarlegitimation är klar.

Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke Ärligt Nyfiken
- en medveten tanke kring din roll som pedagog och förmåga att inspirera och utmana andra pedagoger och få dem växa i sin pedagogroll.
-förmåga att se varje barn och pedagog utifrån deras förutsättningar
- en positiv inställning till utveckling av verksamheten, barn, andra pedagoger och dig själv

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av processinriktat arbetssätt där lärmiljön stödjer undervisning och utbildning.

Inför en eventuell intervju vill vi att du har med dig tankar kring varför du valt att vilja arbeta hos oss och vad Reggio Emilias filosofi betyder för dig just nu.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Personlig assistent/omsorgsassistent

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Maj 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Hagalyckevägen ligger på Gamla Norr i Växjö och har närhet till skog och natur. Här bor fem omsorgstagare med personlig assistans och tillgång till mysiga gemensamhetslokaler. På Hagalyckevägen arbetar personalen i team kring varje omsorgstagare och det finns alltid en kollega nära till hands i huset.

Är du en person som gillar att hitta på aktiviteter, ha ett fritt och ansvarsfullt arbete och vill hjälpa andra i deras vardag? Då är Hagalyckevägen något för dig! Här har omsorgstagarna alltid aktiviteter på gång och det är ditt uppdrag att hjälpa till att planera och utföra dessa aktiviteter. Du kommer även att vara ett stöd i vardagliga sysslor såsom städning, personlig hygien, kommunikation och matlagning samt att hjälpa omsorgstagaren att komma iväg till arbetet; allt utifrån den enskilda omsorgstagarens behov. I arbetet ingår även en del administrativa uppgifter.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp.

Vi söker dig som är ansvarstagande, empatisk och handlingskraftig. Du är lyhörd och har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från liknande arbete.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Barnskötare till Kalvsvik förskola

Barnskötare
Läs mer Maj 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Kalvsvik förskola! Hos oss finns det tre avdelningar som har ett nära samarbete mellan varandra. Vi arbetar med utomhuspedagogik och har flera basplatser och ett vindskydd som lärmiljöer. Den största delen av dagen arbetar vi utomhus i alla olika väder. Som pedagog roterar man över tid mellan avdelningarna och får arbeta med både de yngsta
och de äldsta barnen under en fyraårsperiod.

På förskolan arbetar du med att utveckla och stimulera barnens kreativitet och nyfikenhet. Ett målmedvetet arbetssätt för att få alla barn att känna trygghet på förskolan. Som pedagog tar du tillvara på barnens engagemang och nyfikenhet för att få en ökad måluppfyllelse för verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad barnskötare och bör också ha ett brinnande intresse för utomhuspedagogik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete och att du känner ett stort engagemang för arbetet i förskolan.

Vi söker dig som har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke.
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten.
- förmåga att se och möta varje barn utifrån barnens förutsättningar.
- en positiv inställning och bidrar till utveckling av verksamheten.
- ett professionellt förhållningssätt.
- ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten.
- en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser.

Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och arbetar utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.

Du stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar barn och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Körkort och tillgång till bil är en förutsättning då det inte finns bussförbindelser.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu