Växjö Energi AB jobb i Växjö

Hitta lediga jobb hos Växjö Energi AB i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Växjö.

Drifttekniker

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Jul 4
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.
Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker drifttekniker till våra anläggningar på Sandviksverket, där vi idag är drygt 30 personer som jobbar med driften av Växjö Energis större produktionsanläggningar för el, värme och kyla.

I rollen som drifttekniker ingår du i ett skiftlag som ansvarar för driften av anläggningarna. Arbetsuppgifterna är mångsidiga och består av rondering, driftomläggningar och förebyggande underhåll på Sandviksverket, men även driftövervakning från kontrollrummet. Du förväntas ha god kännedom och kunskap om förbränningsteknik, termodynamik och en förmåga att se processen som en helhet och med det som grund ska du kunna köra systemen på bästa sätt ur ett säkert, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Det finns även goda möjligheter att på sikt ta nästa steg till driftmästare, kontrollrumsingenjör eller skiftledare.

Arbetet innebär skiftgång och även beredskap kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en drifttekniker- eller driftingenjörsutbildning inom energi eller motsvarande. Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet, motiveras av problemlösning och tar ansvar för att ständigt utveckla dig själv och verksamheten. Du är intresserad och nyfiken på ny kunskap och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom energibranschen eller från annan liknande verksamhet, men inget krav.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bränslelogistiker

Logistikingenjör
Läs mer Jul 9
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kommunikativ och driven problemlösare. Som bränslelogistiker har du det operativa ansvaret för affärsområdets bränsleförsörjning av fasta biobränslen och biooljor på våra produktionsanläggningar för fjärrvärme, fjärrkyla och el. I denna dynamiska roll kommer du att spela en avgörande roll i att optimera och effektivisera vår bränsleleveranskedja.

I din roll har du operativt ansvar för hanteringen på bränsleplanen och genom operativ styrning kommer du att driva och följa upp den dagliga bränslehanteringen. Du kommer även arbeta med att utveckla verksamheten för effektivare styrning mot överenskomna mål. Det kan handla om att utveckla såväl bränsle som arbetsrutiner vilket kan innebära nya utmaningar för organisationen att hantera. Det är också din uppgift att ta fram strategier för en optimal lagerhållning av bränsle samt att följa upp levererade bränslevolymer och ekonomi.

Du kommer att delta i kraftverksorganisationens operativa styrgrupp samt leda, motivera och stötta inhyrd personal inom ansvarsområdet. Det kommer även ingå en hel del kontakt med bränsleleverantörer, bränsletransportörer, avtalspartners samt myndigheter för nödvändig inrapportering av data samt hela driftorganisationen på vårt kraftvärmeverk Sandviksverket och våra närvärmeanläggningar. På Växjö Energi ansvarar vi alla för att främja ständig förbättring för arbetsmiljö och miljö.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en universitets- eller högskoleexamen med teknisk, ekonomisk, logistisk eller skoglig inriktning alternativt motsvarande praktisk erfarenhet. Har du erfarenhet av biobränsle, logistik eller operativt ledarskap är det meriterande.

Du är analytisk och planerande, tycker om att samarbeta med andra och bygger goda relationer, leder och motiverar på ett naturligt sätt. I den här rollen är det viktigt att vara strukturerad, och även om du trivs med att arbeta med andra så krävs det att man är självständig och trygg i sig själv och sin roll.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kan en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

ÖVRIGT
Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bränslechef

Virkesköpare/Virkesinköpare
Läs mer Jun 13
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Växjö Energi söker nu bränslechef/strategisk bränsleinköpare som vill vara med och driva vårt arbete med att optimera våra bränsleinköp och säkra en stabil energiförsörjning. I rollen ingår du i ett team som ansvarar för den strategiska och operativa bränslehanteringen och produktionsplaneringen och rapporterar till sektionschefen för den enheten. Där har du det övergripande ansvaret för Växjö Energis upphandling av bränsle samt avtalshantering relaterat till bränslehantering så som transport, flisning och askhantering. Du ansvarar för att bränslet motsvarar uppställda kvantitets-, kvalitets- och miljökrav och säkerställer att våra kontrollrutiner utvecklas för detta, samt säkerställer att inköpsverksamheten följer gällande lagar, regler och hållbarhetsstandarder.

Du ansvarar för omvärldsbevakning kring bränslemarknaden samt förhandling och avtal om bränsle med leverantörer från skogsindustrin, sågverk och träförädlingsindustrin. Du har en avgörande roll i att etablera och stärka långsiktiga relationer med våra leverantörer/partners, och bidrar aktivt till analys av energimarknaden med fokus på bränsleinköp, identifiering av nya leverantörsmöjligheter och minimering av risker. Vi ser att du tar en aktiv roll att representera Växjö Energi i relevanta branschorganisationer och forum.

Tillsammans med vår bränslelogistiker samarbetar du med produktionsplanering och driftorganisation för att optimera flöden samt förbättra kraftverkets prestanda och effektivitet. Ni följer upp och utvärderar leverantörerna och initiera förbättringsåtgärder vid behov. Arbetet bedrivs både på kort sikt och med en längre taktisk horisont. Via våra anläggningar på Sandviksverket omsätter vi idag ca 800 GWh bränsle.

Rollen som bränslechef/strategisk bränsleinköpare är dynamisk med varierande arbetsuppgifter där vi tillsammans skapar en roll som passar dina behov och vår verksamhet. Hos oss får du chansen att bidra till en hållbar energiframtid genom att arbeta med spännande och innovativa projekt. Vi erbjuder även professionell utveckling och karriärmöjligheter så att du kan växa med oss. Låter det intressant? Vi utvärderar sökande löpande så sök tjänsten idag!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund, gärna inom skog, ekonomi, energi eller logistik samt relevant arbetslivserfarenhet. Särskilt meriterande är utbildning som jägmästare eller skogvetare, erfarenheter inom skogsbransch/skogsbruk, biobränslemarknaden samt förhandlingsvana, exempelvis som virkesinköpare eller annan närliggande roll. Du trivs med att arbeta självständigt och i team, med ett starkt fokus på resultat och detaljer.

Som person är du strukturerad, noggrann och van att prioritera och fatta beslut. Vidare har du ett affärsmässigt förhållningssätt samt lätt för att skapa och underhålla nätverk för utveckling av långsiktiga affärsrelationer. Du har en analytisk förmåga och en god förståelse för hur marknaden fungerar. Du kan se hur olika faktorer påverkar varandra och hur det påverkar marknaden som helhet. Rollen innebär också att läsa och kommentera olika inlagor från myndigheter samt att göra muntliga presentationer inför interna och externa grupper.

Du rapporterar till chefen för bränsle och produktionsplanering, och som en del av ett engagerat team om 5 specialister/personer kommer du att axla en viktig roll i att driva kontinuerlig förbättring och måluppfyllelse. Tillsammans med övriga i produktionsorganisationen samarbetar du för att optimera processer, effektivisera flöden och säkra en stabil bränsleförsörjning.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Servicetekniker inom Elkraft

Servicetekniker, elkraft
Läs mer Jun 19
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Som eltekniker hos oss kommer du tillsammans med våra engagerade kollegor på el och automation ansvara för både förebyggande- och avhjälpande underhåll på våra kraftvärmeverk och våra yttre anläggningar för närvärme och fjärrkyla. I din roll skapar du förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet, tillgänglighet och förbättringsarbete.
Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi ser framför oss att du har en relevant utbildning inom el/elteknik eller elkraft. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom process- eller energianläggningar, gärna med fokus på elkraft. Du har goda kunskaper inom el- och schemaläsning samt felsökning av processteknisk utrustning.

Som person är du serviceinriktad, lösningsfokuserad och vill vara en del av ett team där vi hjälps åt och känner ansvar.
Har du erfarenhet av batterisystem, låg / högspänningsställverk, reläskydd, brytare eller transformatorer så är det meriterande.

Körkort för bil erfordras.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Automationsingenjör, Kraft och Värme

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Jun 20
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en automationsingenjör med inriktning mot process och kraftvärmeverk. I din roll skapar du förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet och tillgänglighet.

Hos oss kommer du att arbeta med styrsystem, (Dcs-system), processdatorer, datakommunikation och se till att processerna fungerar på ett optimalt sätt. Du kommer att arbeta med programmering, drift, service- och underhåll på styr och driftövervakningssystemen. I rollen ligger även att planera/bereda ditt arbete, skapa rutiner, dokumentera samt medverka i projekt och förbättringsarbete. Du kommer att arbeta i ett dynamiskt team med engagerade kollegor och ha stora möjligheter att utvecklas professionellt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant teknisk utbildning, gärna på högskolenivå samt har goda kunskaper inom automation. Du har god samarbetsförmåga och kan använda din analytiska förmåga för att lösa problem och fatta välgrundade beslut. Du är noggrann i ditt arbete och levererar alltid hög kvalitet.
Har du kunskap inom styrsystemen Siemens T3000 eller Emerson Ovation är det meriterande. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska språket, skriftligt och muntligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort för bil erfordras.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Drifttekniker

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Jun 14
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.


ARBETSUPPGIFTER
Vår driftgrupp på Kraft och Värme nät är i ett generationsskifte och behöver stärka upp med nya talanger!

Tjänsten bjuder på ett varierande arbete både utomhus som inomhus året runt. Som drifttekniker kommer du bland annat att arbeta med driftsättning av nya kunder, avhjälpande och förebyggande underhåll samt övervakning av fjärrvärme- fjärrkylanäten. Även ett visst administrativt arbete ingår. Du kommer att få arbeta självständigt med ett stort egenansvar, men ibland även i nära samarbete med dina kollegor. Arbetet består till stor del av rutinmässiga uppgifter så som tillsyn av kammare och brunnar, men ibland behöver man förmågan att ställa om snabbt när dagen inte riktigt blir som man tänkt. Beredskap kommer på sikt att ingå i tjänsten efter genomförd introduktion.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är praktiskt lagd, nyfiken och med ett intresse av att lära sig nya saker. Du har en viss erfarenhet från exempelvis underhåll och driftarbete eller från bygg och anläggningsbranschen. Har du en driftteknikerutbildning i grunden är detta meriterande, likaså kunskap inom svets, el eller nätburen infrastruktur.

Du är mån om att skapa ett bra arbetsklimat och ställer gärna upp för att stötta dina kollegor. Tjänsten innehåller en del tunga lyft och arbete i trånga utrymmen vilket du bör vara beredd och rustad för. Eftersom tjänsten innehåller en del administrativa uppgifter behöver du ha viss dator- och systemvana. Vidare tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att de blir slutförda i tid. Vi är åtta medarbetare på sektionen med olika yrkesbakgrunder, vi lär oss mycket av varandra och vi förutsätter att även du är generös och öppen med dina kunskaper och erfarenheter.

Tjänsten kräver B-körkort, och BE-körkort är meriterande.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Underhållstekniker, Kraft och Värme

Underhållsmekaniker
Läs mer Apr 29
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en serviceinriktad person med ett brinnande intresse för teknik? Då kan vi ha tjänsten för dig!

Vi söker dig som vill arbeta som underhållstekniker med mekaniskt underhåll. Hos oss kommer du att arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll inklusive felsökningar och reparationer på kraftvärmeverken och våra yttre anläggningar för fjärrvärme och fjärrkyla. Självständigt utförda arbetsuppgifter varvas med arbete i team.

I din roll skapar du förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet, tillgänglighet och förbättringsarbete. Du kommer också ha möjlighet att delta i projekt och samarbeta med kollegor från olika avdelningar.

Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med teknisk utbildning och erfarenhet av mekaniskt underhållsarbete. Du gillar att lösa problem, är ordningsam och metodisk samt har lätt för att samarbeta med andra, såväl internt som externt. Du är ansvarstagande och har förmåga att planera, genomföra och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du behöver ha goda kunskaper av att reparera maskiner, svetsa både i svart och vitt material och kännedom om ventiler, hydraulik och maskinbearbetning är meriterande.

Erfarenhet av att arbeta inom process- eller energianläggningar samt god datorvana och erfarenheter av att jobba i underhållssystem är meriterande.
Körkort är ett krav. Du behärskar svenska flytande i tal ock skrift.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Utredningsingenjör

Elingenjör
Läs mer Mar 5
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.ARBETSUPPGIFTER
Är du en lagspelare och vill arbeta i en utvecklande och spännande roll där ekonomi möter teknik, då kan tjänsten som utredningsingenjör i vår grupp som arbetar med nätutveckling på Växjö Energi Elnät vara något för dig.

I Växjö sker en spännande utveckling av nya etableringar där nya krav och högre förväntningar på snabbhet och flexibilitet uppstår. Vi utvecklar den befintliga nätstrukturen genom strategiska investeringar för att möta nuvarande och framtida behov. Bedömningar av hur vi möjliggör större anslutningar av ny produktion och konsumtion till elnätet är en viktig del av gruppens uppdrag.

Vi söker dig som har en god erfarenhet av elnät och nätutveckling till vår grupp för att möta både våra befintliga och nya kunders behov.

Du kommer att ingå i ett kompetent team som arbetar med att analysera och hantera strategiska och affärsmässiga frågeställningar relaterade till Växjö Energis elnät med syftet att uppnå affärsmässig samhällsnytta. Några av huvuduppgifterna är:
• Beställare av elnätsprojekt
• Projektledning
• Stora anslutningar till vårt elnät
• Strategisk utveckling av vårt elnät
• Intäktsreglering och tariffer
• Nätanalys
• Omvärldsbevakning
Vi ser att detta kan vara en bred roll med möjlighet till specialisering men en möjlighet kan också vara att inta en ledande roll i frågor kopplade till den strategiska utvecklingen av vårt elnät samt medarbetarna som arbetar med detta.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag.

Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i den här rollen behöver du ha en ingenjörsexamen eller likvärdig utbildning med några års yrkeserfarenhet från energibranschen, specifik elnätskunskap är meriterande. Till exempel större anslutningar, fördelningsstationer, nätstationer, mätning, kommunikation.

Du är intresserad av det affärsmässiga perspektivet och har förmågan att analysera och dra slutsatser. Du har förmåga och gärna erfarenhet av att förhandla med leverantörer och konsulter. Du förstår och kan identifiera möjligheterna som digitaliseringen skapar. Analytisk, uthållig och flexibel är eftertraktade egenskaper i rollen. Det är också av betydelse att du har ett inre driv och tar egna initiativ.

Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Processingenjör, Kraft och Värme

Driftingenjör, värmeverk
Läs mer Mar 12
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en processingenjör till vår driftledning. I arbetsuppgifterna ingår analysarbete för att förbättra såväl tekniska som ekonomiska förutsättningar för vår fjärrvärme/fjärrkyla och elproduktion samt att vid behov stödja övriga delar i produktionsorganisationen.

Växjö Energi AB bedriver idag ett antal framtidsorienterade utvecklingsprojekt, dessa projekt syftar till att uppnå maximal miljö, samhälls- och resursnytta. I din roll kommer du även komma att leda eller delta i något av våra utvecklingsprojekt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen med energi-, process-, anläggnings- och/eller kemiinriktning alternativt erfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Du har bred erfarenhet från energi eller process. Erfarenhet av att driva projekt i någon form är även meriterande.

Som person är du analytisk, noggrann och samverkande samt är lösningsorienterad. Du har en helhetssyn utifrån verksamhetens uppdrag och mål där du med egen drivkraft och initiativförmåga ser möjligheter till förbättringar och kan utveckla välgrundade rekommendationer till utveckling.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska språket, skriftligt och muntligt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort för bil erfordras.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Drifttekniker till fjärrvärme och fjärrkylanät

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Mar 8
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten bjuder på ett varierande arbete med arbete både utomhus som inomhus. Som drifttekniker kommer du bland annat att arbeta med driftsättning av nya kunder, avhjälpande och förebyggande underhåll samt övervakning av fjärrvärme- fjärrkylanäten. Även ett visst administrativt arbete ingår. Du kommer att få arbeta självständigt med ett stort egenansvar, men ibland även i nära samarbete med dina kollegor. Arbetet består till stor del av rutinmässiga uppgifter så som tillsyn av kammare och brunnar, men ibland behöver man förmågan att ställa om snabbt när dagen inte riktigt blir som man tänkt. Beredskap kommer på sikt att ingå i tjänsten efter genomförd introduktion.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är praktiskt lagd, nyfiken och med ett intresse av att lära sig nya saker. Du har en viss erfarenhet från exempelvis underhåll och driftarbete eller från bygg och anläggningsbranschen. Har du en driftteknikerutbildning i grunden är detta meriterande, likaså kunskap inom svets, el eller nätburen infrastruktur. Du är mån om att skapa ett bra arbetsklimat och ställer gärna upp för att stötta dina kollegor. Tjänsten innehåller en del tunga lyft och arbete i trånga utrymmen vilket du bör vara beredd och rustad för. Eftersom tjänsten innehåller en del administrativa uppgifter behöver du ha viss dator- och systemvana. Vidare tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att de blir slutförda i tid. Vi är åtta medarbetare på sektionen med olika yrkesbakgrunder, vi lär oss mycket av varandra och vi förutsätter att även du är generös och öppen med dina kunskaper och erfarenheter.

Tjänsten kräver B-körkort
BE-körkort är meriterande

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Automationsingenjör, Kraft och Värme

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Feb 5
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en automationsingenjör med inriktning mot process och kraftvärmeverk. I din roll skapar du förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet och tillgänglighet.

Hos oss kommer du att arbeta med styrsystem, processdatorer, datakommunikation och se till att processerna fungerar på ett optimalt sätt. Du kommer att arbeta med programmering, drift, service- och underhåll på styr och driftövervakningssystemen. I rollen ligger även att planera/bereda ditt arbete, skapa rutiner, dokumentera samt medverka i projekt och förbättringsarbete.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en teknisk utbildning, gärna på högskolenivå. Du har god samarbetsförmåga, är analytisk och med goda kunskaper inom automation. Har du kunskap inom styrsystemen Siemens T3000 eller Emerson Ovation är det meriterande. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska språket, skriftligt och muntligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort för bil erfordras.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobbande drifttekniker till Växjö Energi AB

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Jan 24
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.
Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker sommarjobbande drifttekniker till våra anläggningar på Sandviksverket, där vi idag är drygt 30 personer som jobbar med driften av Växjö Energis större produktionsanläggningar för el, värme och kyla.

I rollen som drifttekniker ingår du i ett skiftlag som ansvarar för driften av anläggningarna. Arbetsuppgifterna är mångsidiga och består av rondering, driftomläggningar och förebyggande underhåll på Sandviksverket, men även driftövervakning från kontrollrummet. Du förväntas ha god kännedom och kunskap om förbränningsteknik, termodynamik och en förmåga att se processen som en helhet och med det som grund ska du kunna köra systemen på bästa sätt ur ett säkert, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Arbetet innebär skiftgång.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som antingen har en pågående drifttekniker- eller driftingenjörsutbildning inom energi eller motsvarande alternativt redan är klar med din utbildning. Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet, motiveras av
problemlösning och tar ansvar för att ständigt utveckla dig själv och verksamheten. Du är intresserad och nyfiken på ny kunskap och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom energibranschen eller från annan liknande verksamhet, men inget krav.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Servicetekniker inriktning elkraft

Servicetekniker, elkraft
Läs mer Jan 26
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.ARBETSUPPGIFTER
Vårt team på el och automation söker nu en servicetekniker med inriktning mot elkraft.

Som vår framtida kollega ser vi att du är tekniskt intresserad och gillar att analysera samt lösa problem. Hos oss kommer du att få arbeta med förebyggande- och avhjälpande underhåll på kraftvärmeverken och våra yttre anläggningar för närvärme och fjärrkyla. I denna roll kommer du ha ett ansvar över egen beredning / planering för utförande av ditt arbete, vilket i vissa fall även kan innefatta ansvar för att ta in extern hjälp om det krävs för att lösa en uppgift. Genom ditt arbete är du med och skapar förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet, tillgänglighet och förbättringsarbete.

Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom elkraft, elteknik eller automation. Vi ser att du har goda kunskaper inom el- och schemaläsning, felsökning i elkretsar och lågspänningsställverk. Om man har några års tidigare erfarenhet av att jobba inom process- eller energianläggningar är det meriterande, likaså erfarenhet och kunskap av batterisystem, lågspänningsställverk, högspänning, transformatorer och reläskydd. Som person är du serviceinriktad, lösningsfokuserad och vill vara en del i ett team där alla hjälps åt och känner ansvar.

Körkort för bil erfordras.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Eltekniker med fokus elkraft

Eltekniker
Läs mer Okt 31
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.


ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill arbeta som eltekniker med inriktning mot elkraft. Tillsammans med våra kollegor på el och automation kommer du att arbeta med förebyggande- och avhjälpande underhåll på kraftvärmeverken och våra yttre anläggningar för närvärme och fjärrkyla. I din roll skapar du förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet, tillgänglighet och förbättringsarbete.
Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi ser framför oss att du har en utbildning inom elteknik, automation eller elkraft samt några års erfarenhet av att jobba inom process- eller energianläggningar. Du har goda kunskaper inom el- och schemaläsning, felsökning i elkretsar och lågspänningsställverk. Som person är du serviceinriktad, lösningsfokuserad och vill vara en del av ett team där vi hjälps åt och känner ansvar.
Har du erfarenhet av batterisystem, lågspänningsställverk och högspänning så är det meriterande.

Körkort för bil erfordras.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Drifttekniker

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Okt 13
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.
Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker drifttekniker till våra anläggningar på Sandviksverket, där vi idag är drygt 30 personer som jobbar med driften av Växjö Energis större produktionsanläggningar för el, värme och kyla.

I rollen som drifttekniker ingår du i ett skiftlag som ansvarar för driften av anläggningarna. Arbetsuppgifterna är mångsidiga och består av rondering, driftomläggningar och förebyggande underhåll på Sandviksverket, men även driftövervakning från kontrollrummet. Du förväntas ha god kännedom och kunskap om förbränningsteknik, termodynamik och en förmåga att se processen som en helhet och med det som grund ska du kunna köra systemen på bästa sätt ur ett säkert, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Det finns även goda möjligheter att på sikt ta nästa steg till driftmästare, kontrollrumsingenjör eller skiftledare.

Arbetet innebär skiftgång och även beredskap kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en drifttekniker- eller driftingenjörsutbildning inom energi eller motsvarande. Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet, motiveras av problemlösning och tar ansvar för att ständigt utveckla dig själv och verksamheten. Du är intresserad och nyfiken på ny kunskap och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom energibranschen eller från annan liknande verksamhet, men inget krav.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Eltekniker

Eltekniker
Läs mer Aug 25
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.
Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.ARBETSUPPGIFTER
Vårt team på el och automation söker dig som vill arbeta som eltekniker med inriktning mot elkraft. Hos oss kommer du att arbeta med förebyggande- och avhjälpande underhåll på kraftvärmeverken och våra yttre anläggningar för närvärme och fjärrkyla. I din roll skapar du förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet, tillgänglighet och förbättringsarbete.
Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom elteknik, automation, eller elkraft samt några års erfarenhet av att jobba inom process- eller energianläggningar. Vi ser att du har goda kunskaper inom el- och schemaläsning, felsökning i elkretsar och lågspänningsställverk. Som person är du serviceinriktad, lösningsfokuserad och vill vara en del av ett team där vi hjälps åt och känner ansvar.
Har du erfarenhet av batterisystem, lågspänningsställverk och högspänning så är det meriterande.

Körkort för bil erfordras.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kundrådgivare

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Jul 17
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder - idag och i framtiden. Läs mer om oss på veab.se

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för att skapa mervärde för kunder? Är du skicklig på att nå fram till olika kunder? Då har vi jobbet för dig!
Kundcenter på Växjö Energi erbjuder dig ett roligt och omväxlande arbete inom energi och bredband med fokus på att leverera med hög kundnöjdhet.

Vi söker dig som vill arbeta som kundrådgivare och som trivs i miljöer där det händer mycket. Du kommer vara en del av Växjö Energis ansikte ut till våra kunder så det är viktigt att du känner dig bekväm med kundmöten i olika kanaler och är lyhörd för kundens önskemål. Du har ett intresse för våra produkter, vill lära dig mer och håller hög kvalitet i ditt arbete. Du motiveras av att hjälpa andra människor.

Rollen som kundrådgivare innebär att du har mycket kundkontakt både via telefon och e-post. Våra kunder kontaktar vårt kundcenter om bland annat fakturafrågor, avtals- och abonnemangsfrågor, bredbandsfrågor och fjärrvärmefrågor. Din uppgift är att dels hjälpa kunderna med deras frågor och att erbjuda helheten inom Växjö Energis hela tjänsteutbud. I tjänsten ingår även vissa administrativa uppgifter.

KVALIFIKATIONER
Du har en godkänd gymnasieutbildning samt något års erfarenhet inom kundtjänst. Vi ser också att du har goda kunskaper inom Office-paketet och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska.

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har ett stort driv och att du kan ta egna initiativ. Det är också viktigt att du har en god kommunikativa förmåga och förmedlar information på ett tydligt och strukturerat sätt och att du har lätt för att ta kontakt med nya personer.

Det är meriterande om du talar fler språk än svenska och engelska och har erfarenhet av ärendehanteringssystem.

För att trivas i rollen tror vi att du som söker gillar att jobba i en omväxlande miljö med problemlösning. En god förmåga att kunna samarbeta med andra och vara flexibel när det behövs är även viktigt i denna roll. Du håller en positiv attityd och bidrar till god stämning i teamet.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Läs mer: Hemsida

Ansök nu

Beredare mekaniskt underhåll

Serviceingenjör, maskin
Läs mer Jul 12
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en driven och strukturerad beredare som vill vara med att utveckla och förbättra underhållsarbetet. Rollen innebär att du tillsammans med övriga beredare och underhållsingenjörer planerar för förebyggande och avhjälpande underhåll på våra produktionsanläggningar av fjärrvärme, fjärrkyla och el.

I rollen ansvarar du för att:
• underhållsjobben är tidsplanerade
• nödvändiga reservdelar finns tillgängliga
• personalresurs är planerad
• följa upp utförda arbeten samt utveckla och förbättra det förebyggande underhållet.
• skapa förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet, tillgänglighet och förbättringar.

Vid behov kunna vara delaktig vid utförande av underhållsarbeten.
Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant teknisk utbildning och erfarenhet av underhållsjobb.
Erfarenhet av att arbeta inom process- eller energianläggningar samt erfarenheter av att jobba i underhållssystem är meriterande.

Som person är du driven, lättlärd och strukturerad. Du är van vid att samarbeta och bygga relationer.
B-körkort är ett krav samt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ledande nätstrateg

Civilingenjör, anläggning, elkraft
Läs mer Jun 12
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.
Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Är du analytiskt lagd och vill arbeta i en utvecklande och spännande roll där ekonomi möter teknik, då kan tjänsten som nätstrateg på Växjö Energi Elnät vara något för dig.

Som nätstrateg jobbar du med nätberäkningar och nätanalys av elnätet. Du utvecklar den befintliga nätstrukturen för riskminimering och strategiska investeringar. Rollen innebär även ett ansvar för initiala bedömningar av möjligheter för anslutningar av nyproduktion och konsumtion till lokalnätet, samt arbete med analys av förbruknings- och produktionsdata.

I Växjö sker en spännande utveckling av nya etableringar där nya krav och högre förväntningar på snabbhet och flexibilitet uppstår. Vi söker dig som har en god erfarenhet av nätanalys till vår grupp för att möta både våra befintliga kunders och marknadens behov.

Du kommer att ingå i ett kompetent team som arbetar med att analysera och hantera strategiska och affärsmässiga frågeställningar relaterade till Växjö Energis elnät med syftet att uppnå affärsmässig samhällsnytta. Några av huvuduppgifterna är att:
• Strategisk utveckling av vårt elnät
• Förstå regleringen och ta fram intäktsramar och nättariffer
• Ta fram beslutsunderlag baserade på analys och omvärldsbevakning

Vi ser att detta kan vara en specialistroll, men en möjlighet kan också vara att inta en ledande roll i frågor kopplade till den strategiska utvecklingen av vårt elnät samt medarbetarna som arbetar med detta.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag. Möjliggörande av den snabbt växande elektrifieringen, framtida energigemenskaper och flexibilitetsmarknader. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i den här rollen behöver du ha en civilingenjörsexamen eller relevant utbildning med några års yrkeserfarenhet från energibranschen.

Du är intresserad av det affärsmässiga perspektivet och har förmågan att analysera och dra slutsatser. Du förstår och kan identifiera möjligheterna som digitaliseringen skapar. Analytisk, uthållig och flexibel är eftertraktade egenskaper i rollen som nätstrateg. Det är också av betydelse att du har ett inre driv och tar egna initiativ.

Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Annonsen kommer att vara publicerad under större delen av sommaren men vi kommer under den perioden tillämpa löpande urval, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Analytiker

Matematisk statistiker
Läs mer Jun 12
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.
Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Det här är en roll för dig som vill omvandla data till värdeskapande för såväl organisationen som för våra kunder.

I takt med att elsystemet blir alltmer komplext ökar kraven på att vi kan mäta, analysera och agera proaktivt. Samma utveckling kommer att ske inom fjärrvärmeområdet. Genom smarta energi- och mediamätsystem får vi in mängder med mätvärden på områdena el, fjärrvärme, fjärrkyla, kallvatten och IMD. Vi har en lång och djup erfarenhet av att kvalitetssäkra och analysera den här typen av data, men ser nu ett behov av att gå djupare i vår analys, bygga upp nya strukturer för att lättare kunna skapa beslutsunderlag, prognoser, scenarion och integrera mot framtidens digitala system såsom AI mm. för att fatta proaktiva beslut.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag. Möjliggörande av den snabbt växande elektrifieringen, framtida energigemenskaper och flexibilitetsmarknader. Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en examen inom matematik eller statistik eller annan utbildning alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av att analysera och omvandla data till beslutsunderlag är meriterande men inte ett krav, vi lägger däremot stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du är analytiskt lagd med en förmåga att upptäcka mönster och med lätthet se olika samband. Du har förmågan att sortera ut vad som är relevant, och kännetecknas av din noggrannhet, ditt metodiska sätt samt hur du nyfiket söker svar på hur saker och ting hänger ihop. Rollen kräver en person som är lösningsorienterad och drivs av att kunna förbättra och effektivisera. Du är ihärdig och gillar utmaningar.

Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.


ÖVRIGT
Annonsen kommer att vara publicerad under större delen av sommaren men vi kommer under den perioden tillämpa löpande urval, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sektionschef

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 12
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.
Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en alternativt två ledare med målmedvetenhet, erfarenhet och trygghet i sitt ledarskap som tycker att det låter lockande med ett uppdrag där formerna ännu inte är helt satta, en tjänst som man i samarbete med affärsområdeschef kommer att kunna påverka och utforma utifrån sina specialistkunskaper och erfarenheter.
Inom affärsområdet Elnät arbetar vi bland annat med planeringen av ny- och ombyggnationer av våra anläggningar samt förhandsreglering och dokumentation. Vi levererar dessutom kvalitetssäkrade mätvärden och analyser av värden inom områdena el, fjärrvärme, fjärrkyla, kallvatten och IMD. En annan viktig del är kundfrågorna med installationshandläggning och prissättning. Vi ser att det finns flera möjliga konstellationer för de här uppdragen där både en och två chefer kan bli aktuellt för att leda arbetet framåt.
Du leder och utvecklar verksamheten gentemot uppställda mål där du har budget och resultatansvar och rapporterar till Affärsområdeschefen för Elnät.
Det är viktigt att i den här rollen kunna se till helheten, både vad gäller affärsområdet och koncernen. Tillsammans skapar vi en helhet där alla sektioner samverkar för att nå gemensamma mål. Vi samarbetar både i den dagliga styrningen och i tvärfunktionella utvecklingsteam där vi driver fram förbättringar och effektiviseringar för hela verksamheten.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag. Möjliggörande av den snabbt växande elektrifieringen, framtida energigemenskaper och flexibilitetsmarknader. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en annorlunda, mer hållbar framtid.


KVALIFIKATIONER
Som sektionschef hos oss får du ett roligt, omväxlande, intressant och kvalificerat arbete i ett framgångsrikt företag med tydligt framtids- och hållbarhetsfokus.
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av ledarskap, någon som är trygg med att leda specialister som kan mer än du inom ett komplext område. Du har relevant akademisk utbildning eller erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig, och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självständig, stabil och har genomslagskraft, vågar utmana och är inte är rädd för nya oprövade vägar. Rollen kräver målmedvetenhet, ett taktiskt och smidigt förhållningssätt och ett naturligt driv att nå resultat. För att lyckas som ledare hos oss tror vi även att du är en engagerad ledare, där samarbete är en självklarhet och där du med god kommunikation samt ett välvilligt och positivt förhållningssätt även engagerar andra.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.
Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.


ÖVRIGT
Annonsen kommer att vara publicerad under större delen av sommaren men vi kommer under den perioden tillämpa löpande urval, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Förrådspersonal med inriktning mot fastighetsunderhåll

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Jun 5
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.
Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.


ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare på Växjö energis förråd kommer du att arbeta med bl. a. följande:

• Åtgärda fel, både de som anmälts i felrapporteringssystem samt de som upptäcks vid egna kontroller.
• Följa upp fastighetens status och delta i arbetet kring förebyggande underhåll.
• Kontroller och uppföljning av driftstatus i fastighetens styr- och övervakningssystem.
• Stödja entreprenörer på plats och bidra med kunskap om fastighetens anläggningar.
• Delta och följa upp arbetet med återkommande besiktningar och service.
• Stödja verksamhetens behov av förändringar.
• Anläggningsskötare brandlarm.
• Yttre och inre skötsel av fastigheterna.
• Godsmottagning, lastning och lossning
• Delta i förbättringsprojekt

Förrådet på Växjö energi servar samtliga affärsområden inom Växjö energikoncernen.
Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av fastighetsskötsel och/eller allmänna arbetsuppgifter inom fastighetsteknik. Du ska vara utbildad fastighetstekniker eller ha annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig, samt gymnasieexamen. Du ska ha goda datakunskaper då all rapportering sker digitalt, rollen kräver även att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
B-körkort är ett krav för tjänsten, förarbevis för hjullastare är meriterande då det ingår i tjänsten att köra hjullastare.
Som person ska du vara självgående, noggrann och ha ett strukturerat arbetssätt med sinne för ordning och reda. Du ska ha lätt för att skapa relationer, vara servicemedveten och flexibel i din kontakt med våra medarbetare och även med våra leverantörer. Vidare ska du vara kreativ och ha en förmåga att hitta lösningar på olika typer av utmaningar som uppkommer i den dagliga verksamheten.

Urval och intervjuer kommer ske löpande. På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Systemförvaltare med stort intresse för IT-system

Systemförvaltare
Läs mer Maj 24
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla och förvalta Växjö Energikoncernens Affärssystem BFUS!
Vi söker en systemförvaltare med ett brinnande intresse för både IT-system och processer. Energibranschen är inne i en utvecklingsintensiv och spännande period och vi accelererar vår digitala transformation. Vi söker dig som också vill vara med och driva utvecklingen framåt genom att leda olika digitaliseringsinitiativ.

Vårt affärssystem är en central funktion i vår verksamhet som täcker in flera viktiga funktioner i samtliga affärsområden.
Som systemförvaltare av vårt system för kunder, avtal, fakturering och mätvärden har du ett övergripande ansvar för systemet och arbetar nära såväl systemets superbrukare, ekonomiavdelning, kundcenter som intressenter från de olika affärsområdena inom Växjö Energi; Elnät, Kraft och värme samt Wexnet.

Ditt ansvar runt BFUS är både stort och viktigt. Du är drivande i arbetet att se över, förbättra och säkerställa att våra interna processer följer verktygets flöden, samt att få viktiga integrationer på plats. Du har en bred förståelse för de samband som finns mellan systemets olika delar, så att systemet används och utvecklas på bästa sätt.

I arbetet ingår även dokumentera och följa upp rutiner samt ha kontakt med leverantören av systemet för att där få information om systemets utveckling men även att driva utvecklingsbehov från vår sida mot dem. BFUS är ett system som används av flera energibolag och kontakter med branschkollegor förekommer också i rollen som systemförvaltare

I vår viktiga digitaliseringsresa blir du också involverad i olika initiativ där du kan axla en ledande roll.
Under 2023 kommer Växjö Energi att införa ett koncerngemensamt CRM-system, en del i det arbetet är att integrera systemet med BFUS. I det arbetet blir du som systemförvaltare väldigt viktig.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi, IT eller systemvetenskap. För att trivas i rollen behöver du ha ett IT-intresse och trivas i en roll där vidareutveckling av arbetsrutiner för att förenkla och effektivisera vår verksamhet är en naturlig del. Du har förmågan att se nya möjligheter och lösningar.

Du tänker långsiktigt och har blick för helheten. Du ska ha kunskap av att jobba med systemförvaltning, verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.
Som person är du noggrann, analytisk och självständig. Du är tydlig i din kommunikation både i tal och skrift, och du har goda kunskaper i svenska. Du har förmåga och vilja att kunna förklara komplexa frågor. Du kan framgångsrikt leda ett uppdrag från start till mål.
För att lyckas i rollen behöver du ha ett driv och nyfikenhet på olika verksamheters behov och en förmåga att skapa ett brett kontaktnät i verksamheten.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid. Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Storkundsansvarig med stort teknikintresse!

Key account manager
Läs mer Apr 21
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.ARBETSUPPGIFTER
I rollen som storkundsansvarig bidrar du till att driva den tekniska utvecklingen i samhället framåt. Du är Wexnets ansikte utåt mot våra kunder, och en viktig del i att stärka företagets position på marknaden genom att säkerställa goda kundrelationer i nutid och strategiskt använda din tekniska kunskap för att utveckla affärsmöjligheter framåt. Fokus ligger framför allt på stadsnätet Wexnet och dess produkter, men även försäljning av Växjö Energis övriga affärsområdes produkter, såsom energitjänster kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter kommer innefatta allt från inledande samtal, besök hos kunder, upprättande av underlag för installation, framtagande av kostnadsunderlag, säljkalkyler samt upprättande av installationsoffert och avtal. Vi levererar med hög kvalitet, ger branschens bästa service och säljer bra produkter. Vi har fokus på varje kunds behov och önskemål och vet när och hur vi ska lyssna, ställa frågor och kommunicera på bästa sätt.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en annorlunda, mer hållbar framtid.


KVALIFIKATIONER
Som person är du strukturerad och driver affärer på ett affärsmässigt sätt. Du har ett brinnande teknikintresse och motiveras av att skapa kundnytta och utveckla affärsmöjligheter. Du är kommunikativ, lyhörd och trivs med utmaningar där du får använda din kreativitet.

Du har en flerårig erfarenhet av försäljning i bagaget, och ett stort tekniskt kunnande. Tidigare erfarenhet av bredbandsbranschen och smart sensornät är meriterande.
Din utbildningsbakgrund kan variera men vi ser gärna att du har en akademisk bakgrund. Hos oss är det viktigt att kunna jobba tillsammans, och att vi delar med oss av kunskap och erfarenheter inom gruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort erfordras för tjänsten.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Driftig upphandlare

Upphandlare
Läs mer Mar 31
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en nyfiken och drivande upphandlare, som vill vara med och stötta verksamheten i arbetet med att genomföra upphandlingar och avtalsuppföljningar. I rollen ingår också att delta i vårt pågående förbättringsarbete.
Som upphandlare på Växjö Energi AB kommer du att arbeta med att leda arbetet med upphandlingar tillsammans med behovsägarna i koncernens tre olika affärsområden, Elnät, Kraft & värme samt Wexnet. Du utgör ett stöd i upphandlingar och planerar och genomför upphandlingar affärsmässigt samt ser till att verksamhetens behov uppfylls. I arbetet ingår det mesta, från att delta i behovsanalys och marknadsanalys, ta fram upphandlingsdokument, genomföra upphandlingar och avrop samt att följa upp avtal och priser. Du kommer i din roll som upphandlare arbeta hands-on i det operativa arbetet och ha många kontakter både internt mot koncernens olika affärsområden samt externt med leverantörer.

Vi är i en process av att utveckla våra arbetssätt och rutiner och du kommer att vara en del i denna utvecklingsresa.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha relevant utbildning inom ekonomi, inköp eller upphandling på yrkeshögskola, högskola/ universitet eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha goda datorkunskaper och vara bra på att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift.

Praktisk erfarenhet är inget krav utan för en driven och nyfiken person kan upplärning ske på plats. Erfarenheter av lagen om upphandling inom försörjningssektorerna (LUF) eller lagen om offentlig upphandling (LOU) är dock meriterande. Likaså är erfarenhet av upphandlingsverktyg som t ex Mercell TendSign meriterande.

Som person ska du vara noggrann, självgående och analytiskt lagd med sinne för ordning och reda. Du ska vara initiativtagande och drivas av att bidra med utveckling och förbättringar. Då arbetet innebär mycket kontakter, är det viktigt att du besitter en hög social kompetens som inger förtroende i möten med våra medarbetare och våra leverantörer.

Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Dokumentationstekniker

Databastekniker
Läs mer Mar 22
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden. Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en person som brinner för verksamhetssystem och dokumentation, drivs av kvalitet och tycker det är roligt att grotta ner sig i detaljer!

Som dokumentationstekniker är din främsta uppgift att se till att den tekniska dokumentationen överensstämmer med vårt ledningsburna infrastrukturnät. Detta innefattar både fjärrvärme- och fjärrkylanät, ladd-infrastruktur samt solceller. I tjänsten ingår dessutom att ta fram nätstatistik, omvärldsbevakning, samt delta i projekt gällande dokumentation. Tjänsten är placerad på vår drift och underhållsavdelning på Kraft och Värme Nät.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.


KVALIFIKATIONER
Du har som lägst en gymnasial utbildning. En fördel är om detta innefattar en teknisk inriktning, men en hög teknisk kunskap tillägnad genom yrkeserfarenhet kan uppväga detta krav. Kunskap om GIS-system och CAD-verktyg är en meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av dokumentation. Tidigare erfarenhet från ledningsburen infrastruktur är en fördel.

Som person är du strukturerad, mycket noggrann och har en förmåga att arbeta med flera projekt parallellt. Du bör trivas med att arbeta självständigt och organisera din arbetsdag på ett effektivt sätt, men har även en god samarbetsförmåga och trivs med att vara en del av ett team. Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef - Projektavdelning

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Mar 15
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.
På Växjö Energi arbetar vi med beprövade arbetssätt och frihet under ansvar. Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Sektionen Kraft och Värme Nät ansvarar för byggande, drift och förvaltande av Växjö Energis expansiva infrastruktur för fjärrvärme, fjärrkyla, ladd och solkraft. Sektionen verkar som en integrerande länk mellan vår kundorganisation och produktionsanläggningen på Sandviksverket.

Vi söker en gruppchef för ett team drivna medarbetare i vår projektorganisation på Kraft och Värme Nät. Här får du möjlighet att genom ett gott ledarskap ge förutsättningar för medarbetarna i gruppen att trivas och fortsätta sitt viktiga jobb med att planera utbyggnaden av den hållbara och samhällsviktiga infrastruktur som sektionen ansvarar för.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att planera verksamheten genom intern och extern samordning av de parter projektgruppen kommer i kontakt med, samt strategiskt förbereda denna för en växande och mer differentierad marknad. Du tar fram budget och kalkyler för projektgruppen, samt driver utvecklingen av avdelningen framåt genom omvärldsbevakning och deltagande i utvecklingsprojekt.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ingenjörsexamen alternativt högskoleexamen med teknisk inriktning.
Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av projektverksamhet, gärna från entreprenadområdet. Tidigare erfarenhet av att arbeta i ledande position med medarbetarsansvar är meriterande.

För att trivas i rollen ser vi att du har goda ledaregenskaper, är lyhörd och vill arbeta med att stötta och utveckla dina medarbetare. Du bör vara strategisk och kunna gå in och stötta medarbetarna i gruppen när det behövs.

B - körkort är ett krav.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Analytisk produktionsplanerare till Växjö Energi

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Mar 16
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid. Arbetet på Växjö Energi är omväxlande, spännande och bjuder på goda utvecklingsmöjligheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en Produktionsplanerare till gruppen Strategisk och operativ planering inom affärsområdet Kraft och Värme. I din roll ingår att produktionsplanera el, värme och kyla samt samverka, stötta och avlasta medarbetare både inom och utanför gruppen.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du löpande med att planera och optimera produktionen, vilket gör att du dagligen tar affärsmässiga beslut. Utveckling och uppföljning av analys- och prognosmodeller är en annan viktig arbetsuppgift, likaså att delta i produktionsrelaterade projektarbeten.

Det ingår även i din roll att hålla dig uppdaterad på kraftmarknaden och energibranschens utveckling, samt följa klimat- och energipolitik som har relevans för kraftmarknaden för att se potential för affärsutveckling som kan bidra till både produktionens systemnytta och lönsamhet. Vidare arbetar du även kontinuerligt med utvecklings- och förbättringsarbete, både på egen hand och i grupp.

Du ingår i gruppen Strategisk och operativ planering bestående av analytiker och specialister inom produktionsplanering, finansiell elhandel och bränslehantering inom affärsområdet Kraft och Värme, där ni tillsammans verkar för det goda samarbetet och där stöttning och support till varandra är centralt.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid. Vill kanske just du bli en viktig nyckelspelare i vårt team? Vi är redo för att introducera en ny kollega redan idag!

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en god analytisk förmåga, gillar siffror och att djupdyka i olika frågeställningar. Självklart är du nyfiken och utvecklingsbar och med ett genuint intresse för att lära dig mer om Växjö Energis produktion och elmarknaden.
Teknisk eller ekonomisk utbildning på högskole-/universitetsnivå, erfarenhet inom produktionsplanering eller drifterfarenhet från liknande verksamhet är meriterande.

Vidare är du strukturerad, samarbetsvillig och systematisk, du har en hög arbetsmoral och god social förmåga.

Hos oss kan du med små förändringar få snabba resultat, något som du motiveras av och ser som en drivmotor i din vardag. Du tar gärna egna initiativ och gillar att utmana både dig själv och din omgivning för att nå bästa tänkbara resultat!

Du är en van användare av Excel, talar och skriver flytande på svenska och trivs med att kommunicera och samarbeta med både kollegorna i produktionen och på kontoret.

Tjänsten är ett vikariat med tillsättning snarast fram till ca mars 2024.
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarvikarierande administratör

Databasadministratör
Läs mer Mar 28
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som tycker om att skapa ordning, någon som är noggrann och ihärdig.

Huvudparten av uppdraget innebär att föra över dokumentation som idag lagras i Excell till systemet Netbox. Det ingår även att kvalitetssäkra så att innehållet som förts över blivit korrekt.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Tjänsten kräver ingen direkt erfarenhet eller utbildningsbakgrund, vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas med uppdraget krävs goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Driven Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Mar 9
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid. Arbetet på Växjö Energi är omväxlande, spännande och bjuder på goda utvecklingsmöjligheter.


ARBETSUPPGIFTER
Vi är ett öppet och glatt gäng som ser fram emot att förstärka vår projektavdelning med en projektledare. Vi söker någon som vill växa i sin roll tillsammans med oss då vi är i en tillväxtfas. Vi har en stark strävan efter att upprätthålla en hög leveranssäkerhet till våra kunder och försöker ständigt utvecklas.

Vi söker en driven projektledare som ska ansvara för olika typer av projekt inom utbyggnad och underhåll av fjärrvärme, fjärrkyla, solcells och laddinfrastruktur. Utbyggnad av fjärrvärmenätet har historiskt varit det dominerande området men solcellsparker och laddinfrastruktur är i stark tillväxtfas då efterfrågan på dessa produkter ökat kraftigt.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid. Vi arbetar efter beprövade processer och frihet under ansvar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning eller projektering, gärna inom entreprenad eller motsvarande. God kunskap samt erfarenhet kring energiteknik och infrastruktur kan uppväga avsaknad av erfarenhet från projektledning/projektering.

Ingenjörsutbildning eller utbildning inom energiteknik är meriterande. Grundläggande kunskap inom CAD är ett krav.

Vi ser att du är positiv och trygg i dig själv med en förmåga att självständigt driva och utveckla projekt. I ditt arbetssätt är du ansvarskännande med en affärsmässig approach. Vi tror aldrig att man är fullärd och vi arbetar tätt tillsammans och stöttar varandra inom teamet. För att trivas i rollen bör man ha ett kundorienterat fokus, trivas med många kontaktytor och ett team-orienterat arbetssätt.

B-körkort samt förmåga att behärska det svenska språket väl i både tal och skrift är krav.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobbande drifttekniker till Växjö Energi

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Feb 10
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker sommarjobbande drifttekniker till våra anläggningar på Sandviksverket, där vi idag är drygt 30 personer som jobbar med driften av Växjö Energis större produktionsanläggningar för el, värme och kyla.

I rollen som drifttekniker ingår du i ett skiftlag som ansvarar för driften av anläggningarna. Arbetsuppgifterna är mångsidiga och består av rondering, driftomläggningar och förebyggande underhåll på Sandviksverket, men även driftövervakning från kontrollrummet. Du förväntas ha god kännedom och kunskap om förbränningsteknik, termodynamik och en förmåga att se processen som en helhet och med det som grund ska du kunna köra systemen på bästa sätt ur ett säkert, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Det finns även goda möjligheter att efter sommarjobbet erbjudas en fortsättning.

Tjänsten som drifttekniker är en språngbräda för att ta nästa steg i karriären. Möjligheten finns att bli driftmästare eller skiftledare efter något år i rollen.

Arbetet innebär skiftgång.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som antingen har en pågående drifttekniker- eller driftingenjörsutbildning inom energi eller motsvarande alternativt redan är klar med din utbildning. Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet, motiveras av
problemlösning och tar ansvar för att ständigt utveckla dig själv och verksamheten. Du är intresserad och nyfiken på ny kunskap och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom energibranschen eller från annan liknande verksamhet, men inget krav.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Beredare mekaniskt underhåll

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Feb 28
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en driven och strukturerad beredare som vill vara med att utveckla och förbättra underhållsarbetet. Rollen innebär att du tillsammans med övriga beredare och underhållsingenjörer planerar för förebyggande och avhjälpande underhåll på våra produktionsanläggningar av fjärrvärme, fjärrkyla och el.

I rollen ansvarar du för att:
• underhållsjobben är tidsplanerade
• nödvändiga reservdelar finns tillgängliga
• personalresurs är planerad
• följa upp utförda arbeten samt utveckla och förbättra det förebyggande underhållet.
• skapa förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet, tillgänglighet och förbättringar.

Vid behov kunna vara delaktig vid utförande av underhållsarbeten.
Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant teknisk utbildning och erfarenhet av underhållsjobb.
Erfarenhet av att arbeta inom process- eller energianläggningar samt erfarenheter av att jobba i underhållssystem är meriterande.

Som person är du driven, lättlärd och strukturerad. Du är van vid att samarbeta och bygga relationer.
B-körkort är ett krav samt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Värmetekniker / VVS-montör

VVS-montör
Läs mer Feb 20
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Sektionen Kraft och värme Kund ansvarar för hela affären. Allt från intäkter till eftermarknad, försäljning och installation hos kund. Sektionen har även ansvar för och driver affärsutveckling utifrån ett omvärldsperspektiv. Som värmetekniker kommer du bland annat att arbeta med energitjänster ute hos kund. Det innebär tekniska installationer inom fjärrvärme, fjärrkyla, värmesystem, besiktning, felsökning samt service av tekniska installationer. Beredskap kan ingå i tjänsten.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har utbildning inom VVS alternativt inom fastighetssystem.
Tidigare erfarenhet av fjärrvärme, styr- och reglerutrustningar samt kundkontakter/försäljningsarbete är meriterande. Vi värdesätter även om du har utbildning i "Säker vatten".

Som person har du en förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar. Du kan planera, genomföra och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. För att trivas i rollen bör du vara lyhörd och ha ett intresse för kundens önskemål samt god förmåga att samarbeta såväl med kunder som medarbetare.

B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef El och Automation

Gruppchef, teknik
Läs mer Feb 6
Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Gruppchefen för El- och Automationsunderhåll har ansvaret för affärsområdets underhåll på våra produktionsanläggningar av fjärrvärme, fjärrkyla och el. Gruppen omfattar elkraft, instrument och automationsunderhåll. Som gruppchef har du budget- och personalansvar för en grupp på åtta personer och rapporterar till Underhållschefen.

Verksamheten ska uppfylla lag och myndighetskrav samt bolagets egna riktlinjer och policys. I rollen förväntas man att leda det dagliga arbetet samt kontinuerligt utveckla verksamheten och processerna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant teknisk utbildning och kunskap hur man leder och utvecklar en framgångsrik underhållsverksamhet.
Som person är du trygg, kommunikativ, relationsskapande samt motiveras av att nå uppsatta mål. Goda ledaregenskaper värderas högt. Du skapar struktur, ordning och reda genom ett närvarande, tydligt och proaktivt ledarskap.

Erfarenhet av att arbeta inom process- eller energianläggningar samt erfarenheter av att jobba i underhållssystem är meriterande. Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Drifttekniker Dagtid

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Dec 20
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Växjö Energi satsar nu på att utöka vår dagtidsstyrka och hoppas att du vill komma och jobba med oss på Kraft & Värme Drift. Som dagtidsgående drifttekniker är du vår operativa resurs på produktionsanläggningarna, både tillsammans med vår skiftgående personal på vår kraftvärmeanläggning Sandviksverket samt på våra yttre anläggningar för värme och kylproduktion.

Arbetsbeskrivning:
Som dagtidsgående drifttekniker kommer du vara en del av vårt team som säkerställer såväl optimal drift av våra anläggningar för värme och kyla-produktion, felanmäler och kommer med förbättringsförslag såväl som skapar en säker arbetsmiljö vid förebyggande och avhjälpande underhållsarbeten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:
• Utföra driftarbeten i våra produktionsanläggningar.
• Ansvara för riskanalys, avställning, heta arbeten, utfärdande av arbetstillstånd samt återställning.
• Utveckla rutiner, instruktioner och förbättringsförslag.
• Medverka i drift och underhållsprojekt.
• Utföra visst förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsanläggningar.

Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill ha ett omväxlande och utvecklande arbete med tekniskt innehåll. Du har en teknisk utbildning inom drift och process. Du har med fördel erfarenhet av drift eller underhållstekniskt arbete från energi eller processindustri, erfarenhet av el/automation eller kylteknik är också en fördel. Viktigast är dock att du har ett stort teknikintresse, är en lagspelare med hög ansvarskänsla som motiveras av problemlösning.
B-körkort är ett krav.

Meriter:
• Certifierad pannoperatör
• Kunskap om Kylteknik
• Erfarenhet av en liknande verksamhet.
• Erfarenhet av stora kylmaskiner och (Kyl-frysanläggningar)

ÖVRIGT
Tjänsten är på heltid och Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Projektledare till kraft- och värmeproduktion

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Dec 22
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi är ett öppet och härligt gäng som ser fram emot att förstärka vår projektavdelning med en projektledare. Vi söker någon som älskar att driva projekt och ta dem hela vägen in i mål och som vill växa i sin roll tillsammans med oss andra i gruppen. Vi har en stark strävan efter att upprätthålla en hög leveranssäkerhet till våra kunder och försöker ständigt utvecklas.

Vi söker en driven projektledare som ska ansvara för olika typer av projekt inom ny- och ombyggnad av anläggningar för el- och fjärrvärmeproduktion. Arbetsuppgifterna innefattar traditionella projektledningsuppgifter såsom tidsplanering, ekonomistyrning, statusrapportering samt kommunikation med projektens kunder och övriga intressenter. Du kommer även att hantera upphandlingar av varor och tjänster samt vid behov tillståndsansökningar och byggarbetsmiljösamordning.

Som projektledare ansvarar du också för att göra utredningar i syfte att förbättra anläggningens prestanda, underlätta driften eller helt enkelt lösa ett problem. Dessa utredningar är ofta tekniska till sin natur men innefattar även kostnads- och lönsamhetskalkyler.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som projektledare, gärna inom processindustri, entreprenad eller motsvarande. God kunskap samt erfarenhet kring energiteknik och infrastruktur är meriterande. Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk examen på högskolenivå, gärna med inriktning mot energi-, bygg-, maskin- eller kemiteknik.

Vi ser att du är positiv och trygg i dig själv med en förmåga att självständigt driva och utveckla projekt. I ditt arbetssätt är du ansvarskännande med en affärsmässig approach. Vi tror dock aldrig att man är fullärd utan vi arbetar tätt tillsammans och stöttar varandra inom teamet. Vi önskar att våra medarbetare ska ha utrymme att utvecklas på plats.

För oss är det viktigt att kunden är i fokus och att man trivs med många kontaktytor och ett team-orienterat arbetssätt.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning utföras som en del av rekryteringsprocessen.

B-körkort samt förmåga att behärska det svenska språket väl i både tal och skrift är krav.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.
Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Chef Kundcenter

Kundtjänstchef
Läs mer Dec 22
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.ARBETSUPPGIFTER
Som chef på Kundcenter ansvarar du för att skapa och upprätthålla ett modernt kundcenter med hög servicegrad som är kostnadseffektivt vilket resulterar i en kundupplevelse i världsklass. Du har ett övergripande budget-, personal- och resultatansvar över kundcentret. Du leder och utvecklar ett team på 11 medarbetare inom kundtjänst, reception och systemförvaltning och säkerställer därmed det dagliga operativa arbetet. Du leder även utveckling och förändringsarbete inom kundcentret med fokus på digitalisering, effektivitet och Kundnöjdhet. I din roll som chef för Kundcenter har du en viktig roll i att synliggöra, utveckla och ta vara på synergier kopplat till kundservicearbetet mellan våra affärsområden. Du säkerställer att sektionen når sina mål som innefattar kostnadsmål, servicegrad och kundupplevelse. Du är systemägare för CRM samt våra kund-, avtals- och debiteringssystem och kommer vara en nyckelperson vid framtida upphandling av systemstöd för kundcenter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en trygg, positiv och driven kundcenterchef som vill vara med och fortsätta leda transformationen av en kundcenterverksamhet från traditionell kundservice till ett mer digitalt kundcenter. Du som söker har en positiv inställning, social förmåga och en attityd som smittar av sig, där du bidrar till att skapa en kreativ miljö och en stark kultur som genererar idéer och motiverar kollegor. Du är relationskapande och har förmågan att bygga nätverk i både interna och externa sammanhang. Vi ser att du som söker har stort driv och intresse för digital teknik och utveckling av tekniklösning kring chat, sociala medier och relevant teknik såsom AI och Machine learning. Du är starkt resultatorienterad och drivs av att leda och utveckla både din personal, din verksamhet och att bidra till företagets utveckling.

Du som söker bör ha:

• relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdigt
• en bred digital kompetens och drivit digitala förändringsprojekt
• erfarenhet av att självständigt leda tvärfunktionella team antingen som chef eller projektledare.
• arbetat med digitala kundgränssnitt och relevanta IT system för hantering av kundärenden.
• erfarenhet från tjänsteförsäljning B2B och B2C via telefon eller på annat vis direkt till kund.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer säkerhetsintervjuer genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Affärssystemansvarig

Affärsutvecklare
Läs mer Dec 22
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kommunikativ och relationsskapande affärssystemansvarig som med energi och struktur vill ansvara för att verksamheten har rätt systemstöd idag och i framtiden. I rollen arbetar du med hela VEAB-koncernen.

Som affärssystemansvarig är du en nyckelperson och arbetar tvärfunktionellt där du identifierar och samordnar behov från de olika verksamheterna gällande lösningar, processflöden och utbildningsbehov. Utöver affärssystemet ansvarar du även för vårt beslutsstödsystem. I rollen agerar du projektledare i utvecklingsprojekt samtidigt som du har huvudansvar gentemot systemleverantörer vad gäller upphandlingar, förhandlingar och avtalstecknande. Du förväntas även att förmå skapa delaktighet, ha en god verksamhetsförståelse och sprida "best practice" mellan affärsområdena för att skapa synergieffekter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. Du har erfarenhet och god teknisk kunskap om Oracle och . Vi ser gärna att du tidigare arbetat med utveckling och förvaltning av affärssystem.

Som person är du prestigelös, lyhörd och resultatorienterad. Vidare har du ett starkt eget driv och har förmåga att engagera medarbetare i din omgivning. Du är van att arbeta såväl strategiskt, taktiskt som operativt.

I rollen ingår många kontaktytor och din förmåga att skapa förtroende och bygga relationer är väsentlig. Som person är du kommunikativ och kan förmedla kunskap på ett tydligt och enkelt sätt. Du har ett positivt, utmanande och lösningsfokuserat angreppssätt som tillsammans med din uthållighet är viktig för att nå framgång i rollen.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.
Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Marknadsingenjör

Säljkonsulent
Läs mer Dec 20
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.ARBETSUPPGIFTER
Inom Växjö Energis elnät finns ca 38 000 elnätskunder där Sektionen Kund och Nät ansvarar för bland annat kundrelationer, nyanslutningar, investering och utveckling av elnätet i Växjö. Energisektorn har aldrig varit mer i fokus och elnätets leverans är av högsta prioritet, vilket ställer höga krav på elnätsföretagen. Just nu pågår en omställning av elsystemet där nya tjänster som aggregatorer, energigemenskaper och flextjänster ska utvecklas och hanteras. Vi söker därför dig som vill vara med på denna resa, som Marknadsingenjör på Växjö Energi Elnät. Här har du en viktig roll i att utforma framtidens elnät genom att ta fram och implementera energitjänster så att stundande utveckling kommer kunden och elnätet mest till nytta.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet, som vill jobba med affärsutveckling med elnät i fokus. Som person är du resultatorienterad, har naturliga ledaregenskaper och bör trivas i en beslutsfattande roll. Ditt arbetssätt präglas av förståelse och lyhördhet inför kundernas önskemål. Som person har du lätt för att bygga relationer, har god social kompetens och förmågan att samarbeta med såväl kunder som medarbetare. Du är även en utmärkt kommunikatör i det svenska språket, såväl skriftligt som muntligt.

Energibranschen är som nämnt under stark utveckling och verksamheten rustar för att möta nya krav, i detta arbete söker vi nu dig som tillsammans med oss vill bidra till nästa steg i utvecklingen.

Körkort för bil erfordras.

Tjänsten är säkerhetsklassad, och en säkerhetsprövning kommer utföras som en del av rekryteringsprocessen.ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Upphandlare

Upphandlare
Läs mer Dec 22
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.ARBETSUPPGIFTER
Som upphandlare på Växjö Energi AB kommer du att arbeta med att leda arbetet med upphandlingar tillsammans med behovsägarna i VEAB-koncernens tre olika affärsområden. Du kommer vara ett kvalificerat stöd i upphandlingar och planera samt genomföra upphandlingar med en hög nivå av affärsmässighet så verksamhetens behov uppfylls. I arbetet ingår allt från att delta i behovsanalys och marknadsanalys, ta fram upphandlingsdokument, genomföra upphandlingsprocessen, teckna samt följa upp avtal. Du kommer i din roll som upphandlare arbeta hands-on i det operativa arbetet och ha många kontakter både internt mot koncernens olika affärsområden samt externt med leverantörer.
Vi är i en process av att utveckla våra arbetssätt och rutiner och du kommer att vara en del i denna utvecklingsresa.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha relevant utbildning inom ekonomi, inköp eller upphandling på yrkeshögskola, högskola/ universitet eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha goda datorkunskaper och vara bra på att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift.

Praktisk erfarenhet är inget krav utan för en driven och nyfiken person kan upplärning ske på plats. Erfarenhet av lagen om upphandling inom försörjningssektorerna (LUF) eller lagen om offentlig upphandling (LOU) är dock meriterande. Likaså är erfarenhet av upphandlingsverktyg som t ex Mercell Tendsign.

Som person ska du vara noggrann, självgående och analytiskt lagd med sinne för ordning och reda. Du ska vara initiativtagande och drivas av att bidra med utveckling och förbättringar. Då arbetet innebär mycket kontakter, är det viktigt att du besitter en hög social kompetens som inger förtroende i möten med våra medarbetare och leverantörer.


ÖVRIGT
Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Underhållstekniker, mekanik

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Nov 26
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö Kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta som underhållstekniker med mekaniskt underhåll. Hos oss kommer du att arbeta med förebyggande- och avhjälpande underhåll på kraftvärmeverken och våra yttre anläggningar för fjärrvärme och fjärrkyla.
I din roll skapar du förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet, tillgänglighet och förbättringsarbete.

Beredskap kommer att ingå när du har vuxit in i rollen och lärt känna anläggningarna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med teknisk utbildning och erfarenhet av mekaniskt underhållsarbete. Du gillar att lösa problem, är ordningsam och metodisk samt har lätt för att samarbeta med andra, såväl internt som externt. Du är ansvarstagande och har förmåga att planera, genomföra och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du behöver ha goda kunskaper av att reparera maskiner, svetsa både i svart och vitt material och kännedom om ventiler, hydraulik och maskinbearbetning är meriterande.

Erfarenhet av att arbeta inom process- eller energianläggningar samt god datorvana och erfarenheter av att jobba i underhållssystem är meriterande. Körkort är ett krav.
Tjänsten är säkerhetsklassad.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Nov 10
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.ARBETSUPPGIFTER
Vi är ett öppet och härligt gäng som ser fram emot att förstärka vår projektavdelning med en projektledare. Vi söker någon som vill växa i sin roll tillsammans med oss då vi är i en tillväxtfas. Vi har en stark strävan efter att upprätthålla en hög leveranssäkerhet till våra kunder och försöker ständigt utvecklas. Arbetet på Växjö energi är omväxlande, spännande och bjuder på goda utvecklingsmöjligheter.

Vi söker en driven projektledare som ska ansvara för olika typer av projekt inom utbyggnad och underhåll av fjärrvärme, fjärrkyla, solcells och ladd infrastruktur. Utbyggnad av fjärrvärmenätet har historiskt varit det dominerande området men solcellsparker och laddinfrastruktur är i stark tillväxtfas då efterfrågan på dessa produkter ökat kraftigt.

Vi arbetar efter beprövade processer och frihet under ansvar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning eller projektering, gärna inom entreprenad eller motsvarande. God kunskap samt erfarenhet kring energiteknik och infrastruktur kan uppväga avsaknad av erfarenhet av projektledning/projektering.

Kunskap inom CAD är ett krav. Ingenjörsutbildning eller utbildning inom energiteknik är meriterande.

Vi ser att du är positiv och trygg i dig själv med en förmåga att självständigt driva och utveckla projekt. I ditt arbetssätt är du ansvarskännande med en affärsmässig approach. Vi tror dock aldrig att man är fullärd utan vi arbetar tätt tillsammans och stöttar varandra inom teamet. Vi önskar att våra medarbetare ska ha utrymme att utvecklas på plats.

För oss är det viktigt att kunden är i fokus och att man trivs med många kontaktytor och ett team-orienterat arbetssätt.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning utföras som en del av rekryteringsprocessen.

B-körkort samt förmåga att behärska det svenska språket väl i både tal och skrift är krav.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Affärsingenjör strategiska initiativ

Civilingenjör, energi
Läs mer Okt 28
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Vi har förmånen att verka inom verkligt utvecklingsintensiva och samhällsviktiga sektorer – Miljö, Energi och IT-infrastruktur baserat Bredband. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Växjö Energi siktar framåt! Med utgångspunkt i vårt uppdrag, i intensiv omvärldsspaning och i samtalen med våra kunder och samarbetspartners och i Växjö kommuns strategiska planering, Hållbara Växjö 2030, har vi utmejslat och tagit ett levande strategiskt initiativ för framtiden. Vi har antagit en långsiktig strategisk plan för hållbar affärsutveckling, med flera strategiska och utmanande initiativ för att säkerställa vårt uppdrag – att skapa hållbar utveckling i Växjöregionen med affärsmässig samhällsnytta. Avdelningen för Strategi och Omvärldsrelationer har i uppgift att stödja organisationen och medverka till genomförande av den strategiska planens intentioner.

Ett initiativ som redan 2020 pekades ut i den strategiska planen är Minusutsläpp genom koldioxidinfångning (bio-CCS) och nu pågår intensivt arbete för att få minusutsläpp att bli verklighet. Växjö Energi har nationellt stöd genom Energimyndigheten för förberedande arbeten och vi leder ett klustersamarbete i Sydsverige för en transport och lagring av koldioxid. På Sandviksverket testas just nu en ny, världsunik teknik för att fånga in koldioxid. För att få initiativet att bli verklighet söker vi EU-medel för en fullskaleanläggning.

Drivs du av utmaningar och ser möjligheter i det mesta samtidigt som du har ett starkt klimat- och samhällsintresse och vill realisera innovationer kan detta vara drömjobbet för dig!

ARBETSUPPGIFTER
Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Samverka internt och extern för genomförande av Växjö Energis strategiska initiativ med speciellt fokus på koldioxidinfångning.
• Leda, delta och utveckla projekt och samarbeten inom Växjö Energis satsning på koldioxidinfångning och andra strategiska initiativ.
• Söka extern medfinansiering nationellt och internationellt för Växjö Energis strategiska initiativ.
• Rapportera resultat av beviljade externfinansierade projekt till finansiärer.
• Aktivt bidra i omvärldsbevakning med tillhörande analyser, för att stötta organisation och styrelse att hålla den strategiska planen aktuell.
• Vidmakthålla och utveckla goda relationer med kunder, medarbetare inom Växjö kommunkoncern, universitet, projektpartners, regionala näringslivet och andra intressenter som berörs av Växjö Energis strategiska initiativ.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i uppdraget bedömer vi att du behöver följande kvalifikationer

• Civilingenjör inom energi, process, miljö, ekonomi eller motsvarande.
• Förmåga att bygga affärsrelationer.
• God ledarskapsförmåga.
• Strukturerad med förmåga att förstå komplexa samband.
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska.
• Vilja att göra världen bättre.

Du utgår från vårt kontor i Växjö och du kommer jobba i avdelningen för Strategi och Omvärldsrelationer, som är centralt placerat inom Växjö Energi. Du kommer samverka och leda projekt inom energibolaget och med externa partners.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Upphandlare

Upphandlare
Läs mer Okt 3
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.ARBETSUPPGIFTER
Som upphandlare på Växjö Energi AB kommer du att arbeta med att leda arbetet med upphandlingar tillsammans med behovsägarna i VEAB-koncernens tre olika affärsområden. Du kommer vara ett kvalificerat stöd i upphandlingar och planera samt genomföra upphandlingar med en hög nivå av affärsmässighet så verksamhetens behov uppfylls. I arbetet ingår allt från att delta i behovsanalys och marknadsanalys, ta fram upphandlingsdokument, genomföra upphandlingsprocessen, teckna samt följa upp avtal. Du kommer i din roll som upphandlare arbeta hands-on i det operativa arbetet och ha många kontakter både internt mot koncernens olika affärsområden samt externt med leverantörer.
Vi är i en process av att utveckla våra arbetssätt och rutiner och du kommer att vara en del i denna utvecklingsresa.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha relevant utbildning inom ekonomi, inköp eller upphandling på yrkeshögskola, högskola/ universitet eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha goda datorkunskaper och vara bra på att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift.

Praktisk erfarenhet är inget krav utan för en driven och nyfiken person kan upplärning ske på plats. Erfarenhet av lagen om upphandling inom försörjningssektorerna (LUF) eller lagen om offentlig upphandling (LOU) är dock meriterande. Likaså är erfarenhet av upphandlingsverktyg som t ex Mercell Tendsign.

Som person ska du vara noggrann, självgående och analytiskt lagd med sinne för ordning och reda. Du ska vara initiativtagande och drivas av att bidra med utveckling och förbättringar. Då arbetet innebär mycket kontakter, är det viktigt att du besitter en hög social kompetens som inger förtroende i möten med våra medarbetare och leverantörer.


ÖVRIGT
Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Energiingenjör med affärssinne

Civilingenjör, energi
Läs mer Okt 7
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Energibranschen är en spännande bransch som står inför många utmaningar och förändringar. Vi stärker nu upp vår organisation med en energiingenjör som ser den bästa energilösningen för företagskunden. Som energiingenjör kommer du bland annat att arbeta tillsammans med våra kunder, så som fastighetsägare, industrier, byggbolag och bostadsrättsföreningar, men även stötta våra kundansvariga i säljprocessen.

I tjänsten ingår att identifiera de bästa ekonomiska och tekniska energilösningarna hos våra kunder, och du ser försäljning av våra tjänster som en naturlig del av rollen. Det kan vara energilösningar kring värme, kyla, fordonsladdning eller solenergiområdet, men även energieffektivisering. Kontakt med kunder, entreprenörer och upphandlare inför offerter tillhör även det vardagen.
Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleingenjörs- eller civilingenjörsutbildning med inriktning mot energi eller motsvarande tekniska kunskaper. Är du dessutom certifierad energikartläggare eller certifierad energiexpert är det meriterande.

Vi vill att du har ett affärssinne och erfarenhet inom fastighet eller industri och ett stort intresse för energifrågor. Du är resultatorienterad med god förmåga att fatta beslut samt har ett arbetssätt som präglas av förståelse och lyhördhet inför kundernas önskemål. Dina personliga egenskaper kännetecknas av att du är en duktig relationsbyggare med god social kompetens. Du är nyfiken, gillar samarbete och naturligtvis är du en utmärkt kommunikatör, såväl skriftligt som muntligt. Du är bekväm i rollen som nätverkare i så väl stora som små sammanhang.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Storkundsansvarig till Växjö Energi

Key account manager
Läs mer Sep 27
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi söker nu en storkundsansvarig med teknisk kompetens som brinner för att utveckla affärs- och kundrelationer.

ARBETSUPPGIFTER
Växjö växer och vi stärker nu upp vår organisation med en storkundansvarig för företagskunder till sektionen Kraft och värme Kund som ansvarar för affären, intäkter, eftermarknad, försäljning och installation hos kund. Sektionen har även ansvar för och driver affärsutveckling utifrån ett omvärldsperspektiv. Som storkundsansvarig kommer du bland annat att arbeta med försäljning av fjärrvärme, fjärrkyla och övriga energitjänster mot fastighetsägare, byggbolag och bostadsrättsföreningar.

Du genomför kundbesök, upprättar kalkyler och offerter, förhandlar och arbetar systematiskt med att skapa goda strukturer och en affärsmässig hantering av våra storkundsavtal. Du är kundens kontakt genom hela säljprocessen och har ett nära samarbete med medarbetare i projekten för att leverera i utsatt tid med hög servicegrad. Du fyller också en viktig funktion i de event, kundträffar och andra kundvårdande aktiviteter som Växjö Energi genomför. Som storkundsansvarig kommer du bygga och utveckla långvariga relationer med bolagets större företagskunder.

KVALIFIKATIONER
Du har en högskoleutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande yrkeserfarenhet. Du bör även ha erfarenhet av försäljning till företagskunder, gärna inom fastighets/energibranschen. Det krävs att du har ett gediget intresse för att hitta den unika energilösningen och skapa mervärde för kunden.

Som person är du resultatorienterad med stor vilja att lyckas och gillar att göra affärer. Du har en god förmåga att fatta beslut och ta egna initiativ. Ditt arbetssätt präglas av förståelse och lyhördhet inför kundernas önskemål. Du har en förmåga att ur ett helhetsperspektiv driva, utveckla och hitta nya lösningar och spännande affärsprojekt hos kunden.
Du är en duktig relationsbyggare med god social kompetens och förmåga att samarbeta med såväl kunder som medarbetare. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid. Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kommunikationselektriker

Kommunikationselektriker
Läs mer Sep 5
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Växjö är en expansiv region med många nyetableringar, behovet att trygga och säkra elleveranser till våra kunder är stort. Vi behöver därför förstärka vår förmåga att utföra drift och underhåll av det interna kommunikationsnätet, och söker därför personal. Vi erbjuder spännande tekniska jobb där framtidens smarta elnät ställer högre krav på kommunikation och dataöverföring.
Vi söker en kommunikationstekniker som kommer att arbeta i ett team inom ett område med stor bredd och varierande arbetsuppgifter. Vi löser uppgifter tillsammans och använder oss av moderna underhållssystem och nätinformationssystem.
Du kommer även att handha olika kommunikationsprotokoll, vi arbetar med att få enhetliga kommunikationslösningar för bland andra mätvärdesinsamling och driftövervakning, Vi nyttjar teknik såsom SHDSL-nät baserat på baserat på TCP-IP. Som kommunikationstekniker kompletterar du driftingenjören, räkna med en fördelning av 60% arbetet ute i fält och resten inne. Arbetet innebär frihet under ansvar.

Hos oss kommer du som kommunikationstekniker att agera både som beställare och bollplank gentemot utförare och leverantörer samt hålla kontakter och driva arbetet framåt. Underhåll ska planeras in utföras och ligga till grund för beslut om åtgärder, både underhållsmässiga behov och investeringsbehov.

Vi erbjuder dig ett tryggt och spännande arbete tillsammans med ett sammansvetsat och kompetent team. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid och jobbar för att ligga i framkant för en bra arbetsmiljö. Vi satsar mycket på vidareutbildning av våra medarbetare och vi har bra anställningsvillkor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning el-tele eller KY-utbildning inom området. Vi tror att du är intresserad av att arbeta med drift och underhåll av kommunikationsnät på fältet men även inne och har praktisk erfarenhet av både traditionellt kopparnät och optisk fiber. Du är intresserad av drift och underhåll samt utföra felsökning på befintliga tekniska lösningar, men tar även till dig ny teknik och nyttjar datorstöd i arbetet. Arbetet förutsätter en förmåga att föra dialog med medarbetare och entreprenörer samt vår driftcentral.

Du har god samarbetsförmåga och trivs att tillsammans med andra hitta lösningar och åstadkomma resultat. Du har god förmåga att utrycka dig i svenska både i tal och skrift.
Erfarenhet och kunskap om nätverksövervakning till exempel SNMP eller liknande protokoll värdesätts. Praktisk erfarenhet av arbete invid starkströmsanläggningar är en fördel.
För att trivas och bli framgångsrik i rollen bör du vara noggrann, ta ansvar och fullfölja de arbeten du utför. Vi förväntar oss att du har ett intresse för utveckling av olika IT-stöd.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Drifttekniker

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Aug 31
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker drifttekniker till våra anläggningar på Sandviksverket, där vi idag är drygt 30 personer som jobbar med driften av Växjö Energis större produktionsanläggningar för el, värme och kyla.

I rollen som drifttekniker ingår du i ett skiftlag som ansvarar för driften av anläggningarna. Arbetsuppgifterna är mångsidiga och består av rondering, driftomläggningar och förebyggande underhåll på Sandviksverket, men även driftövervakning från kontrollrummet. Du förväntas ha god kännedom och kunskap om förbränningsteknik, termodynamik och en förmåga att se processen som en helhet och med det som grund ska du kunna köra systemen på bästa sätt ur ett säkert, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Det finns även goda möjligheter att ta nästa steg till driftmästare eller skiftledare efter något år i rollen.

Arbetet innebär skiftgång och även beredskap kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en drifttekniker- eller driftingenjörsutbildning inom energi eller motsvarande. Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet, motiveras av problemlösning och tar ansvar för att ständigt utveckla dig själv och verksamheten. Du är intresserad och nyfiken på ny kunskap och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom energibranschen eller från annan liknande verksamhet, men inget krav.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HSE-chef

Miljöingenjör
Läs mer Jul 11
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Växjö Energi söker en HSE-chef som leder och utvecklar det interna personsäkerhets-, arbetsmiljö- och miljöarbetet inom hela Växjö Energi. HSE-chefen är ledningens representant, utsedd av VD och adjungerad i koncernens ledningsgrupp inom sina ansvarsområden. HSE-chefen rapporterar direkt till chefen för stabsfunktionen Utveckling och Kvalitet.

Ambitionen är att alla intressenter ska ha stort förtroende för vår verksamhet genom vårt HSE-arbete. Vårt miljöarbete ska även bidra till att stärka vår konkurrenskraft och sedan 2019 är vår verksamhet fossilbränslefri. Vi är miljöcertifierade enligt ISO14001.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att ta fram en årlig HSE-plan för hela verksamheten i samarbete med affärsområdenas ledningsgrupper, men också att stödja verksamheten och följa upp dessa planer. Du driver och ansvarar för ett utvecklingsteam, bestående av representanter utsedda av linjeorganisationen, som strävar efter att förstärka framgångsbeteenden och att skapa en lärande kultur, genomför utbildningar och stödjer linjeorganisationen genom att vidareutveckla indikatorer, policys, arbetsprocesser, rutiner, instruktioner i samarbete med sektionscheferna. Det förekommer även en rad operativa uppgifter där du kommer vara med i produktion och hantera avvikelser på daglig- eller veckobasis samt frågor rörande försäkringsbolagets rekommendationer.

En viktig del av arbetet syftar till att utveckla miljöarbetet i linje med företagets ambitioner om minskade utsläpp till luft och vatten, vilket bland annat omfattar ansvar för rapportering mot myndigheter, lagefterlevnad, miljödeklarationer, provtagning och tillståndsprövning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning mot miljö och kemi eller har annan relevant akademisk utbildning. Du har åtminstone fem års relevant arbetslivserfarenhet från motsvarande arbete i industriell miljö som HSE-specialist, arbetsmiljöingenjör, miljöchef eller liknande. Du har inga direktrapporerande medarbetare, men dina goda ledaregenskaper är en förutsättning för att lyckas i ditt utvecklingsteam där en stor del av arbetet handlar om att arbeta genom andra. Du är strategisk, analytisk och resultatorienterad. Du är kommunikativ, utåtriktad och ser samverkan och relationsbyggande som en stimulerande del i ditt arbete. Som person är du proaktiv, ser möjligheter och har en förmåga att driva förbättringsarbete. Du har en positiv attityd och kan med entusiasm och energi få med dig andra i genomförandet av planer och åtgärder. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt.

ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Projektör

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Jun 30
Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.ARBETSUPPGIFTER
Som projektör på Elnät kommer du i första hand att arbeta med projektering och utredning av vår eldistributionsanläggning. Det innebär frågeställningar både i samband med nybyggnation samt reinvesteringsprojekt inom spänningsområdet 0,4 till 50kV. Du blir företagets sakkunnig inom området.

Du arbetar såväl strategiskt som operativt inom ansvarsområdet samt verka för att Växjö Energikoncern i sin helhet samverkar genom delegerat ansvar och befogenheter.

Andra arbetsuppgifter som projektör är;
• Genomföra eltekniska beräkningar i dpPower
• Bevakning och handläggning av planärenden och remisser
• Handlägga tillståndsfrågor, tex bygglov
• Handlägga reglerfrågor
• Utföra risk och sårbarhetsanalyser
• Ingår i Elnäts beredskapsorganisation i form av vakthavande driftledare
• Aktivt medverka i Växjö Energis förbättringsarbete. Detta genom att delta i utvecklingsteam och/eller förbättringsteam.


KVALIFIKATIONER
Du har en akademisk bakgrund inom elkraftområdet. Du har erfarenhet från att utföra egna projekteringar och utredningar. Du är svensk medborgare och kan utrycka dig korrekt på svenska i tal och skrift. Du har ett strukturerat arbetssätt med sinne för ordning och reda.

Körkort för bil erfordras.

I tjänsten kan du komma i kontakt med information och verksamhet som omfattas av säkerhetsskyddslagen och du kommer därför att säkerhetsprövas före en eventuell anställning.


ÖVRIGT
Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Växjö Energi är en del av Växjö kommun.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet, därför sker ansökan enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se), se länk ovan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu