Sveriges Domstolar jobb i Växjö

Hitta lediga jobb hos Sveriges Domstolar i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Växjö.

Förvaltningsrätten i Växjö söker flera föredragande

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Maj 13
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ stab. I den dömande verksamheten är domstolen indelad i två specialiserade enheter som bl.a. hanterar målgrupperna skatt, offentlig upphandling, socialförsäkring och andra sociala mål. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Under året arbetar domstolen med att minska en stor målbalans. Arbetet har varit framgångsrikt. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande arbetar du med att bereda mål inför avgörande.

Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar mål, skriver förslag till beslut samt anteckningar vid muntliga förhandlingar.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Du ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat Domstolsakademins kurser.

Hos oss har du som föredragande möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på fler olika sätt bland annat genom att bidra till din och domstolens utveckling genom exempelvis deltagande i olika arbetsgrupper, remissarbete, möjlighet att avgöra mål på egen behörighet om du har notariemeritering osv.

 

Kvalifikationskrav
Du ska ha juristexamen eller juris kandidatexamen. Du är notariemeriterad eller har väl vitsordad erfarenhet av juridiskt kvalificerat arbete på förvaltningsmyndighet inom t.ex. områdena skatt, socialförsäkring eller offentlig upphandling. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från juridiskt kvalificerat arbete på exempelvis förvaltningsdomstol, myndighet eller advokatbyrå. Det är särskilt meriterande med erfarenhet av juridiskt arbete från allmän förvaltningsdomstol.

Vi söker dig som är en skicklig jurist med mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du har ett mycket gott omdöme, är resultatorienterad samt utför arbetet på ett noggrant och effektivt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift.

Vi erbjuder dig
Förvaltningsrätten är en arbetsgivare som tar ansvar och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete i en spännande miljö på en utvecklande arbetsplats. Vi erbjuder även medarbetare flera olika förmåner och villkor för ett hållbart arbetsliv, såsom goda möjligheter att arbeta hemifrån.Övrigt

Antal platser: 3-4

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som föredragande och vad just du vill bidra med. Ange också gärna om det är något speciellt rättsområde som intresserar dig lite extra.

Vi vill att du bifogar ditt examensbevis och är du notariemeriterad ber vi dig också att bifoga ditt notariebetyg.

Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan.

Individuell lönesättning och provanställning kommer att tillämpas.

 
 

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker beredningsjurister till mark- och miljödomstolen

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Mar 21
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige.

Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, som alla samspelar i det betydelsefulla arbetet att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. De mål som handläggs vid mark- och miljödomstolen har stor betydelse för samhällsutvecklingen och för enskilda människor i deras vardag.

Vi söker nu en eller flera beredningsjurister för att förstärka vårt team (tillsvidare och tidsbegränsade anställningar).

Det här får du arbeta med
Hos oss på mark- och miljödomstolen ingår du i ett arbetslag där du tillsammans med rådmän, tekniska råd, andra beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare handlägger mål och ärenden. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Som beredningsjurist arbetar du i huvudsak med att bereda mål, göra rättsutredningar och föredra mål för avgörande. Du är också protokollförare vid förhandlingar och syner, och får skriva förslag till avgöranden. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet, framförallt via telefon och i skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten, men också till dina kollegor på domstolen. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver vara noggrann och ha ett flexibelt förhållningssätt. Du kan med kort framförhållning prioritera om dina arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarsfull och mån om att hanteringen av våra mål går rätt till.

Mark- och miljödomstolens domsområde omfattar östra och södra delarna av landet; från Skåne till Östergötland. Arbetet är därför förenat med en del resor med övernattning, och vi ser gärna att du innehar B-körkort.

Vi söker dig som...
- har en juridisk examen och gärna notariemeritering
- har tidigare erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete, med fördel inom mark- och miljödomstolens rättsområden
- har ett stort intresse för mark- och miljörätt
- har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och drivna kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är flexibel, tar gärna egna initiativ och trivs i en föränderlig arbetsmiljö. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker att det är viktigt att vara prestigelös.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 96 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Vid Växjö tingsrätt pågår ett löpande arbete med organisationsfrågor och utveckling av arbetsformer. Tingsrätten betonar vikten av ett aktivt medarbetarskap med fokus på ansvar, engagemang och delaktighet.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Sveriges Domstolar erbjuder goda möjligheter till individuellt anpassad kompetensutveckling.

Vilka är vi
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Mark- och miljödomstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga miljömål, fastighetsmål, mål enligt plan- och bygglagen samt va-mål. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På mark- och miljödomstolen är vi omkring 15 beredningsjurister och miljönotarier som arbetar tillsammans. Bli en av oss!

Mer information om Mark- och miljödomstolens verksamhet hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/mark--och-miljodomstolen-vid-vaxjo-tingsratt/.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som beredningsjurist och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker domstolsassistent

Domstolssekreterare
Läs mer Mar 2
Vill du arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö?

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige.

Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, som alla samspelar i det betydelsefulla arbetet att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Vi söker nu en domstolsassistent till allmänna domstolen vid Växjö tingsrätt. 

Det här får du arbeta med
Som domstolsassistent på allmänna domstolen kommer du att stödja domstolshandläggarna med att bland annat registrera och hantera inkomna handlingar, delgivningsarbete samt andra behjälpliga administrativa arbetsuppgifter.

Målhanteringen är i stor utsträckning digital, och du har mycket kontakt med parter och allmänhet. I din roll ingår att ge service till allmänheten men också till dina kollegor på domstolen.

Vi söker dig som...
- har lägst gymnasieutbildning
- behärskar svenska språket väl, i både tal och skrift
- är en van användare av dator och IT-stöd

Yrkeserfarenhet från administrativt arbete eller eftergymnasial utbildning inom juridik eller samhällsvetenskap kan vara meriterande, liksom ytterligare språkkunskaper.

Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann, ansvarsfull, självgående och har god förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Du kommer att vara en viktig resurs, som måste hantera deadlines och hjälpa till där det behövs. Rollen ställer krav på att du är stabil i oväntade situationer och har ett flexibelt förhållningssätt.

Då du är med och verkar för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt och rättssäkert sätt krävs att du har ett mycket gott omdöme och är mån om att hanteringen av våra mål går rätt till.

Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värdesätter vi även att du är lyhörd och kommunikativ.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant och ansvarsfullt arbete på en modern domstol med engagerade medarbetare. Vid domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten.

Tingsrätten betonar vikten av ett aktivt medarbetarskap med fokus på ansvar, engagemang och delaktighet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Vårt uppdrag är att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner.

Vilka är vi
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Allmänna domstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga tvistemål, familjemål och brottmål. Tingsrätten har därtill en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

Mer information om Växjö tingsrätts verksamhet hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/vaxjo-tingsratt.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som domstolsassistent och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Förvaltningsrätten i Växjö söker en föredragande

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Feb 22
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande arbetar du tillsammans med domstolens domare med att bereda mål inför avgörande.

Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver beslut samt skriver anteckningar vid muntliga förhandlingar.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Du ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat Domstolsakademins kurser.

Hos oss har du som föredragande möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på flera olika sätt bland annat genom att bidra till din och domstolens utveckling genom exempelvis deltagande i olika arbetsgrupper, remissarbete, möjlighet att avgöra mål på egen behörighet om du har notariemeritering osv.

Kvalifikationer
Du ska ha juristexamen och vara notariemeriterad. Arbetslivserfarenhet från juridiskt kvalificerat arbete på exempelvis förvaltningsdomstol, myndighet eller advokatbyrå.

Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att har du mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Som föredragande har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du ska ha en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande arbete i en spännande miljö på en utvecklande arbetsplats. Som medarbetare på Sveriges Domstolar får du varje dag bidra till ett rättstrygghet vilket är ett av de viktigaste uppdragen i ett demokratiskt och rättssäkert samhälle.

Vi erbjuder även medarbetare flera olika förmåner och villkor för ett hållbart arbetsliv, såsom goda möjligheter att arbeta hemifrån.

 

 

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Förvaltningsrätten i Växjö söker en domstolshandläggare (vikariat)

Domstolssekreterare
Läs mer Feb 22
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.Inledning
Är du en person som har förmåga och intresse av att arbeta och utvecklas i samhällsviktig och händelserik organisation.

Har du en utpräglad känsla för service och administration. I så fall har vi ett spännande och viktigt jobb att erbjud dig.Arbetet innebär 
Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig verksamhet. Arbetsuppgifterna är många och skiftande. Du arbetar i grupp tillsammans med dina kollegor, men arbetsuppgifterna kräver också att du kan arbeta självständigt under eget ansvar.

Som domstolshandläggare på kanslienheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen i målen från det  att de kommer in fram tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att, tillsammans med övriga domstolshandläggare, registrera alla inkommande uppgifter i målet, sköta skriftväxling, kalla parter och allmänhet, bevaka frister, expediera domar och beslut. Du kommer att ge service både internt och externt.

Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter med parter, myndigheter och allmänhet. Arbetet är ansvarsfullt och du kommer arbeta med många arbetsuppgifter parallellt.

 

Vi söker dig som
Du som söker tjänsten ska ha lägst gymnasieutbildning och uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift. Erfarenhet av liknande arbete på myndighet eller domstol är meriterande men störst vikt lägger vi vid dina personliga egenskaper.

För att trivas i rollen som domstolshandläggare ska du ha en utpräglad känsla för service och administration. Vi söker dig som är förtroendeingivande och som skapar goda relationer och bidrar med din kompetens till domstolens gemensamma arbete. Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar information på ett tydligt och enkelt sätt. Du har ett konstruktivt arbetssätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål. Du tar ansvar för din uppgift förutser problem och tar initiativ till att lösa dem. Arbetsuppgifterna kan vara mycket varierande och ibland kräva snabb hantering. Det ställer krav på att du kan arbeta i ett högt tempo och kan växla mellan olika arbetsuppgifter.

 
Vi erbjuder dig
Förvaltningsrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs.

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagars semester och vårt friskvårdserbjudande ingår t. ex. friskvårdsbidrag och friskvårdstimma.

Vi arbetar för att tillvarata och utveckla våra medarbetares kompetens. Via Sveriges domstolars centrala kursutbud erbjuds både webbaserade och lärarledda utbildningar. Vi jobbar tillsammans och lär av varandra oavsett yrkeskategori.

 
Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. I förvaltningsrätten förekommer omkring 500 olika typer av mål. Vanliga mål är till exempel mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också tvångsmål i form av omhändertagande av unga och missbrukare samt psykiatrimål. På förvaltningsrätten i Växjö arbetar ca 40 medarbetare.

På vår hemsida www.forvaltningsratten.domstol.se kan du läsa om hur det är att arbeta hos oss.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Sommarvikarie till Förvaltningsrätten i Växjö

Domstolssekreterare
Läs mer Feb 22
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.Arbetsbeskrivning
Vi söker en sommarvikarie till kanslienheten.

Som domstolshandläggare på kanslienheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen i målen från det att de kommer in fram tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att, tillsammans med övriga domstolshandläggare, registrera alla inkommande uppgifter i målet sköta skriftväxling,  bevaka frister, expediera domar och beslut. Du kommer att ge service både internt och externt.

Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter med parter, myndigheter och allmänhet. Arbetet är ansvarsfullt och du kommer arbeta med många arbetsuppgifter parallellt.

Kvalifikationer
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs att du har gymnasieutbildning. För att snabbt komma in i arbetsuppgifterna ska du ha erfarenhet av att ha arbetat med administrativa arbetsuppgifter.

För att prestera väl behöver du ha ett resultatorienterat arbetssätt och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att utföra arbetet på ett strukturerat och noggrant sätt och kan förändra ditt beteende samt anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Du kan arbeta i ett högt tempo och kan växla mellan olika arbetsuppgifter.

Du behöver vara ansvarstagande och professionell även under press och ha förmåga att se till helheten. Du trivs med att samarbeta och du förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad anställning under veckorna 27 - 33

 

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Förvaltningsrätten i Växjö söker en föredragande

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Feb 7
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande arbetar du tillsammans med domstolens domare med att bereda mål inför avgörande.

Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver beslut samt skriver anteckningar vid muntliga förhandlingar.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Du ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat Domstolsakademins kurser.

Hos oss har du som föredragande möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på flera olika sätt bland annat genom att bidra till din och domstolens utveckling genom exempelvis deltagande i olika arbetsgrupper, remissarbete, möjlighet att avgöra mål på egen behörighet om du har notariemeritering osv.

Kvalifikationer
Du ska ha juristexamen och vara notariemeriterad. Arbetslivserfarenhet från juridiskt kvalificerat arbete på exempelvis förvaltningsdomstol, myndighet eller advokatbyrå.

Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att har du mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Som föredragande har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du ska ha en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande arbete i en spännande miljö på en utvecklande arbetsplats. Som medarbetare på Sveriges Domstolar får du varje dag bidra till ett rättstrygghet vilket är ett av de viktigaste uppdragen i ett demokratiskt och rättssäkert samhälle.

Vi erbjuder även medarbetare flera olika förmåner och villkor för ett hållbart arbetsliv, såsom goda möjligheter att arbeta hemifrån.

 

 

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker domstolshandläggare

Domstolssekreterare
Läs mer Dec 20
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

Vi söker nu domstolshandläggare både till mark- och miljödomstolen och till allmänna domstolens registratur.

Det här får du arbeta med
Mark- och miljödomstolen
Som domstolshandläggare på mark- och miljödomstolen blir du en del av ett handläggarteam som bereder målen fram till förhandling och avgörande. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera nya mål och handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera och kalla till förhandling, expediera domar och beslut, bevaka laga kraft och handlägga överklaganden till hovrätten, ansvara för inkommande post och avdelningens registratorsbrevlåda. Målhanteringen är i stor utsträckning digital.

Som domstolshandläggare får du ibland föra protokoll vid förhandlingar och sammanträden. Arbetet är därför förenat med en del resor med övernattning, då mark- och miljödomstolen har ett stort domsområde; från Östergötland till Skåne och Blekinge.

Allmänna domstolen
Som domstolshandläggare vid allmänna domstolens registratur arbetar du med att registrera nyinkomna mål och expediera domar och beslut. Du arbetar med hantering av akter i avgjorda mål, som bevakning och registrering av laga kraft och handläggning av överklaganden till hovrätten. I arbetet ingår även sortering och arkivering av handlingar, liksom utlämnande av allmänna handlingar. Du ansvarar också för inkommande post och avdelningens registratorsbrevlåda.

Som domstolshandläggare på allmänna domstolen kan du arbeta antingen på målkansliet eller på vår registratur, och arbetsuppgifterna varierar lite beroende på vilken funktion du arbetar på. Det är verksamhetens kort- och långsiktiga mål som styr din placering. Det innebär att du behöver vara flexibel då det kan förekomma att du roterar mellan funktionerna.

Gemensamt i arbetet som domstolshandläggare
Som domstolshandläggare ansvarar du för den administrativa hanteringen av våra mål och ärenden. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet, framförallt via telefon och i skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten men också till dina kollegor på domstolen. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värdesätter vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme. I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver vara noggrann och ha ett flexibelt förhållningssätt. Du kan med kort framförhållning prioritera om dina arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarsfull och mån om att hanteringen med våra mål går rätt till.

Vi söker dig som...
- har lägst gymnasieutbildning
- har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration
- har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av liknande arbete på domstol eller annan myndighet kan vara meriterande.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och hängivna kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 96 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Växjö tingsrätt betonar vikten av ett aktivt medarbetarskap med fokus på ansvar, engagemang och delaktighet. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Sveriges Domstolar erbjuder också goda möjligheter till kompetensutveckling.

Vilka är vi
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Allmänna domstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga tvistemål, familjemål och brottmål. Vid mark- och miljödomstolen handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål, mål rörande plan- och bygglagen och vattentjänstlagen. Tingsrätten har därtill en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På mark- och miljödomstolen är vi omkring 12 domstolshandläggare som arbetar tillsammans, på allmänna domstolen är vi omkring 18 domstolshandläggare. Bli en av oss!

Mer information om Växjö tingsrätts verksamhet hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/vaxjo-tingsratt.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med. Glöm inte att ange vilken avdelning du söker till!

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker beredningsjurister till mark- och miljödomstolen

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Dec 20
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

De mål som handläggs vid mark- och miljödomstolen har stor betydelse för samhällsutvecklingen och för enskilda människor i deras vardag.

Vi söker nu en eller flera beredningsjurister för att förstärka vårt team.

Det här får du arbeta med
Hos oss på mark- och miljödomstolen ingår du i ett arbetslag där du tillsammans med rådmän, tekniska råd, andra beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare handlägger mål och ärenden. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Som beredningsjurist arbetar du i huvudsak med att bereda mål, göra rättsutredningar och föredra mål för avgörande. Du är också protokollförare vid förhandlingar och syner, och får skriva förslag till avgöranden. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet, framförallt via telefon och i skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten, men också till dina kollegor på domstolen. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver vara noggrann och ha ett flexibelt förhållningssätt. Du kan med kort framförhållning prioritera om dina arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarsfull och mån om att hanteringen av våra mål går rätt till.

Mark- och miljödomstolens domsområde omfattar östra och södra delarna av landet; från Skåne till Östergötland. Arbetet är därför förenat med en del resor med övernattning, och vi ser gärna att du innehar B-körkort.

Vi söker dig som...
- har en juridisk examen och gärna notariemeritering
- har tidigare erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete, med fördel inom mark- och miljödomstolens rättsområden
- har ett stort intresse för mark- och miljörätt
- har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och drivna kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är flexibel, tar gärna egna initiativ och trivs i en föränderlig arbetsmiljö. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker att det är viktigt att vara prestigelös.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 96 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Vid Växjö tingsrätt pågår ett löpande arbete med organisationsfrågor och utveckling av arbetsformer. Tingsrätten betonar vikten av ett aktivt medarbetarskap med fokus på ansvar, engagemang och delaktighet.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Sveriges Domstolar erbjuder goda möjligheter till individuellt anpassad kompetensutveckling.

Vilka är vi
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Mark- och miljödomstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga miljömål, fastighetsmål, mål enligt plan- och bygglagen samt va-mål. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På mark- och miljödomstolen är vi omkring 15 beredningsjurister och miljönotarier som arbetar tillsammans. Bli en av oss!

Mer information om Mark- och miljödomstolens verksamhet hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/mark--och-miljodomstolen-vid-vaxjo-tingsratt/.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som beredningsjurist och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Förvaltningsrätten i Växjö söker en eller flera föredragande

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Sep 29
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande arbetar du tillsammans med domstolens domare med att bereda mål inför avgörande.

Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver beslut samt skriver anteckningar vid muntliga förhandlingar.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Du ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat Domstolsakademins kurser.

Hos oss har du som föredragande möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på flera olika sätt bland annat genom att bidra till din och domstolens utveckling genom exempelvis deltagande i olika arbetsgrupper, remissarbete, möjlighet att avgöra mål på egen behörighet om du har notariemeritering osv.

Kvalifikationer
Du ska ha juristexamen och vara notariemeriterad. Arbetslivserfarenhet från juridiskt kvalificerat arbete på exempelvis förvaltningsdomstol, myndighet eller advokatbyrå.

Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att har du mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Som föredragande har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du ska ha en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierande arbete i en spännande miljö på en utvecklande arbetsplats. Som medarbetare på Sveriges Domstolar får du varje dag bidra till ett rättstrygghet vilket är ett av de viktigaste uppdragen i ett demokratiskt och rättssäkert samhälle.

Vi erbjuder även medarbetare flera olika förmåner och villkor för ett hållbart arbetsliv, såsom goda möjligheter att arbeta hemifrån.

 

 

 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Förvaltningsrätten i Växjö söker föredragande

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Aug 26
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige.

Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande arbetar du tillsammans med domstolens domare med att bereda mål inför avgörande. Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver beslut samt skriver anteckningar vid muntliga förhandlingar. 

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Du ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat Domstolsakademins kurser.

Hos oss har du som föredragande möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på flera olika sätt bland annat genom att bidra till din och domstolens utveckling genom exempelvis deltagande i olika arbetsgrupper, remissarbete, möjlighet att avgöra mål på egen behörighet om du har notariemeritering osv. 

Kvalifikationer
Du ska ha juristexamen och vara notariemeriterad. Arbetslivserfarenhet från juridiskt kvalificerat arbete på exempelvis förvaltningsdomstol, myndighet eller advokatbyrå och fördjupade kunskaper inom socialförsäkring eller skatt är särskilt meriterande. 

Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att har du mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.  

Som föredragande har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du ska ha en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter. 

Förvaltningsrätten i Växjö är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart. 

Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna så att de mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete. 

Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde i Blekinge län, Kronobergs län samt hela Kalmar län förutom Vimmerby och Västerviks kommuner. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. 

Förvaltningsrätten har ca. 40 anställda. Organisationen består av domare, föredragande jurister och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. 

Förvaltningsrätten är centralt belägen i den expansiva universitetsstaden Växjö och vi delar lokaler med Växjö tingsrätt. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik.

Ansök nu

Förvaltningsrätten i Växjö söker föredragande

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Aug 26
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige.

Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Arbetsuppgifter
I din roll som föredragande arbetar du tillsammans med domstolens domare med att bereda mål inför avgörande. Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver beslut samt skriver anteckningar vid muntliga förhandlingar. 

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Du ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat Domstolsakademins kurser.

Hos oss har du som föredragande möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på flera olika sätt bland annat genom att bidra till din och domstolens utveckling genom exempelvis deltagande i olika arbetsgrupper, remissarbete, möjlighet att avgöra mål på egen behörighet om du har notariemeritering osv. 

Kvalifikationer
Du ska ha juristexamen och vara notariemeriterad. Arbetslivserfarenhet från juridiskt kvalificerat arbete på exempelvis förvaltningsdomstol, myndighet eller advokatbyrå och fördjupade kunskaper inom socialförsäkring eller skatt är särskilt meriterande. 

Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att har du mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.  

Som föredragande har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du ska ha en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter. 

Förvaltningsrätten i Växjö är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart. 

Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna så att de mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete. 

Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde i Blekinge län, Kronobergs län samt hela Kalmar län förutom Vimmerby och Västerviks kommuner. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. 

Förvaltningsrätten har ca. 40 anställda. Organisationen består av domare, föredragande jurister och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. 

Förvaltningsrätten är centralt belägen i den expansiva universitetsstaden Växjö och vi delar lokaler med Växjö tingsrätt. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker beredningsjurister till mark- och miljödomstolen

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Aug 5
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?


Vår organisation består idag av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

De mål som handläggs vid mark- och miljödomstolen har stor betydelse för samhällsutvecklingen och för enskilda människor i deras vardag.

Vi söker nu en eller flera beredningsjurister för att förstärka vårt team!

Det här får du arbeta med
Hos oss på mark- och miljödomstolen ingår du i ett arbetslag där du tillsammans med rådmän, tekniska råd, andra beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare handlägger mål och ärenden. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Som beredningsjurist arbetar du i huvudsak med att bereda mål, göra rättsutredningar och föredra mål för avgörande. Du är också protokollförare vid förhandlingar och syner, och får skriva förslag till avgöranden. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet, framförallt via telefon och i skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten, men också till dina kollegor på domstolen. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver vara noggrann och ha ett flexibelt förhållningssätt. Du kan med kort framförhållning prioritera om dina arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarsfull och mån om att hanteringen av våra mål går rätt till.

Mark- och miljödomstolens domsområde omfattar östra och södra delarna av landet; från Skåne till Östergötland. Arbetet är därför förenat med en del resor med övernattning.

Vi söker dig som
- Har en juridisk examen och gärna notariemeritering
- Har tidigare erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete, med fördel inom mark- och miljödomstolens rättsområden
- Har ett stort intresse för mark- och miljörätt
- Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och drivna kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är flexibel, tar gärna egna initiativ och trivs i en föränderlig arbetsmiljö. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker att det är viktigt att vara prestigelös.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 94 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Vilka är vi
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Mark- och miljödomstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga miljömål, fastighetsmål, mål enligt plan- och bygglagen samt va-mål. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På mark- och miljödomstolen är vi omkring 15 beredningsjurister och miljönotarier som arbetar tillsammans. Bli en av oss!

Mer information om Mark- och miljödomstolens verksamhet hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/mark--och-miljodomstolen-vid-vaxjo-tingsratt/.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som beredningsjurist och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker domstolshandläggare till allmänna domstolen

Domstolssekreterare
Läs mer Apr 9
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?


Vår organisation består idag av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Vi söker nu två engagerade domstolshandläggare att förstärka vårt team på allmänna domstolens målkansli!

Det här får du arbeta med
Som domstolshandläggare blir du en del av ett handläggarteam som ansvarar för den administrativa hanteringen av våra mål och ärenden. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Du arbetar i huvudsak med att förbereda och handlägga mål inför förhandling, såsom med skriftväxling i målen och att kalla berörda parter till förhandling. Du ansvarar även för inkommande post och avdelningens registratorsbrevlåda. Målhanteringen är i stor utsträckning digital.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten men också till dina kollegor på domstolen, däribland rådmän, fiskaler, notarier och andra domstolshandläggare.

Som domstolshandläggare på målkansliet kan du få föra anteckningar och protokoll vid förhandlingar och sammanträden. Även handläggning av konkurser kan bli aktuellt.

Vi söker dig som
- Har lägst gymnasieutbildning
- Har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration
- Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och hängivna kollegor. Du skapar goda relationer och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Som person är du engagerad, lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös. Det är viktigt att du är ansvarstagande och noggrann, och är mån om att hanteringen av våra mål går rätt till.

För att trivas hos oss behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt och kunna hantera olika uppgifter, människor och oväntade situationer. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig.  

Då du har mycket kontakt med parter och allmänhet, framförallt via telefon och i skrift, vill vi att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av liknande arbete på domstol eller annan myndighet kan vara meriterande.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 94 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Vilka är vi
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Allmänna domstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga tvistemål, familjemål och brottmål. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På allmänna domstolen är vi cirka 15 domstolshandläggare som arbetar tillsammans på målkansli och registratur – bli en av oss!

Läs mer om Växjö tingsrätt på vår webbplats, www.domstol.se/vaxjo-tingsratt.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker beredningsjurist till mark- och miljödomstolen (vik)

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Mar 24
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

 

Vår organisation består idag av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

De mål som handläggs vid mark- och miljödomstolen har stor betydelse för samhällsutvecklingen och för enskilda människor i deras vardag.

Vi söker nu en beredningsjurist för ett kortare föräldraledighetsvikariat under sommaren 2021.

 

Det här får du arbeta med
Hos oss på mark- och miljödomstolen ingår du i ett arbetslag där du tillsammans med rådmän, tekniska råd, andra beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare handlägger mål och ärenden. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Som beredningsjurist arbetar du i huvudsak med att bereda mål, göra rättsutredningar och föredra mål för avgörande. Du är också protokollförare vid förhandlingar och syner, och får skriva förslag till avgöranden. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet och framförallt via telefon och i skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten, men också till dina kollegor på domstolen. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver vara noggrann och ha ett flexibelt förhållningssätt. Du kan med kort framförhållning prioritera om dina arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarsfull och mån om att hanteringen med våra mål går rätt till.

Mark- och miljödomstolens domsområde omfattar östra och södra delarna av landet; från Skåne till Östergötland. Arbetet är därför förenat med en del resor med övernattning.

Vi söker dig som
- Har en juridisk examen och gärna notariemeritering
- Har tidigare erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete, med fördel inom mark- och miljödomstolens rättsområden
- Har ett stort intresse för mark- och miljörätt
- Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och drivna kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är flexibel, tar gärna egna initiativ och trivs i en föränderlig arbetsmiljö. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker att det är viktigt att vara prestigelös.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 94 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Vilka är vi
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Mark- och miljödomstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga miljömål, fastighetsmål, mål enligt plan- och bygglagen samt va-mål. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På mark- och miljödomstolen är vi omkring 15 beredningsjurister och miljönotarier som arbetar tillsammans. Bli en av oss!

Mer information om Mark- och miljödomstolen hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/mark--och-miljodomstolen-vid-vaxjo-tingsratt/.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som beredningsjurist och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Förvaltningsrätten söker jurister

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Feb 12
Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och är samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.Arbetplatsbeskrivning
Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol och en av tolv förvaltningsrätter vars främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter.

Hos förvaltningsrätten förekommer flera hundra olika typer av mål. Vanligt förekommande är mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skatte mål. Vi handlägger också åtskilliga mål om omhändertagande av unga och missbrukare samt om psykiatrisk tvångsvård. Förvaltningsrätten har ca 40 anställda. Organisationen består av domare, föredraganden och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och administrativ enhet. Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl. a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden. 

Arbetsbeskrivning
Förvaltningsrätten söker nu för tidsbegränsad anställning en eller flera jurister, med de huvudsakliga arbetsuppgifterna att bereda och föredra mål, göra rättsutredningar och skriva förslag till domar och beslut.

Kvalifikationer
Du som söker ska nyligen ha avlagt en jur. kand. examen. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Som person är du ansvarsfull, flexibel, noggrann och serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, gott omdöme och kan arbeta självständigt. Anställningen är en tillfällig anställning på sex månader.

 
 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker expeditions- & ordningsvakt

Expeditionsvakt
Läs mer Feb 5
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

Det här får du arbeta med 
Som expeditions- och ordningsvakt hos oss på tingsrätten är din huvudsakliga uppgift att bemanna såväl reception som säkerhetskontroll.

Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med övriga expeditions- och ordningsvakter och administrativ personal ger service till medarbetare på tingsrätten och förvaltningsrätten, liksom parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet m.fl. För att trivas hos oss behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och kunna hantera olika uppgifter, människor och oväntade situationer.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Din viktigaste uppgift är att tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att hålla ordning på lokaler och teknik, posthantering, receptionsbemanning, att ta emot besökare, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll. I rollen ingår även att tjänstgöra som ordningsvakt i de allmänna ytorna och i domstolens säkerhetskontroll.

Du ser helt enkelt till ordningen och säkerheten i domstolens lokaler. Arbetet är fritt och rörligt med stort ansvar.

Vi söker dig som
- Har lägst gymnasieutbildning
- Har några års arbetslivserfarenhet
- Har god kommunikativ och språklig förmåga i både svenska och engelska
- Har ett ordningsvaktsförordnande
- Innehar ett B-körkort

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och hängivna kollegor. Du skapar goda relationer och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Som person är du engagerad, lyhörd, kommunikativ, ansvarstagande och har ett gott omdöme. Du har en utpräglad känsla för service, hög IT-mognad, god initiativförmåga och kan självständigt organisera och prioritera ditt arbete. Du är ordningsam och praktiskt lagd, och inte rädd för fysiskt tunga arbetsuppgifter eller administrativa rutinärenden. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förordnande att tjänstgöra vid säkerhetskontroll är meriterande. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med IT- eller teknikrelaterade uppgifter kan vara meriterande.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 94 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Vilka är vi?
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina närmare 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service. Växjö tingsrätt delar centralt belägna lokaler med Förvaltningsrätten i Växjö. Förvaltningsrätten har i sin tur omkring 40 medarbetare.

Som expeditions- och ordningsvakt arbetar du mot både tingsrätten och förvaltningsrätten, men är organisatoriskt knuten till tingsrättens administrativa avdelning. På ”admen” är vi idag åtta personer som arbetar tillsammans – bli en av oss!

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som expeditions- och ordningsvakt och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Domstolshandläggare

Domstolssekreterare
Läs mer Dec 21
Förvaltningsrätten i Växjö söker en eller två domstolshandläggare.

Är du en person som har förmåga och intresse av att arbeta och utvecklas i en samhällsviktig och händelserik organisation. Har du en utpräglad känsla för service och administration?  I så fall har vi ett spännande och viktigt jobb att erbjuda dig.

Arbetet innebär
Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig verksamhet. Arbetsuppgifterna är många och skiftande. Du arbetar i grupp tillsammans med dina kollegor, men arbetsuppgifterna kräver också att du kan arbeta självständigt under eget ansvar.

Som domstolshandläggare på kanslienheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa handläggningen i målen från det att de kommer in fram tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att, tillsammans med övriga domstolshandläggare, registrera alla inkommande uppgifter i målet, sköta skriftväxling, kalla parter till förhandling, ha kontakt med parter och allmänhet, bevaka frister, expediera domar och beslut.

Arbetet sker i nära samarbete med domstolens jurister och innebär täta kontakter med parter, myndigheter och allmänhet. Arbetet är ansvarsfullt och kan också innebära självständigt beslutsfattande.

 
Vi söker dig som
Du som söker tjänsten ska ha lägst gymnasieutbildning. Erfarenhet av likande arbete på myndighet eller domstol kan vara meriterande men störst vikt lägger vi vid dina personliga egenskaper.

För att trivas i rollen som domstolshandläggare ska du ha en utpräglad känsla för service och administration. Vi söker dig som är förtroendeingivande och som skapar goda relationer och bidrar med din kompetens till domstolens gemensamma arbete. Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar information på ett tydligt och enkelt sätt. Du har ett konstruktivt arbetssätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål. Du tar ansvar för din uppgift, förutser problem och tar initiativ till att lösa dem.

 
Vad erbjuder vi dig
Förvaltningsrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag, friskvårdtimma och frukt.

Vi arbetar för att tillvarata och utveckla våra medarbetares kompetens. Via Sveriges domstolars centrala kursutbud erbjuds både webbaserade och lärarledda utbildningar.  Vi jobbar tillsammans och lär av varandra oavsett yrkeskategori

 

Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. I förvaltningsrätten förekommer omkring 500 olika typer av mål. Vanliga mål är till exempel mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också tvångsmål i form av omhändertagande av unga och missbrukare samt psykiatrimål. På Förvaltningsrätten i Växjö arbetar ca 40 medarbetare. 

På vår hemsida www.forvaltningsrattenivaxjo.domstol.se kan du läsa om hur det är att arbeta hos oss.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 
 
 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker domstolshandläggare till mark- och miljödomstolen

Domstolssekreterare
Läs mer Nov 11
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

Vår organisation består idag av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

De mål som handläggs vid mark- och miljödomstolen har stor betydelse för samhällsutvecklingen och för enskilda människor i deras vardag.

En ny nationell plan för omprövning av vattenkraft innebär många nya mål för mark- och miljödomstolarna med början år 2022. Detta kommer att bli en viktig arbetsuppgift för domstolen framöver, och gör att vi behöver fler medarbetare.

Vi söker nu två engagerade domstolshandläggare att förstärka vårt team!

Det här får du arbeta med
Som domstolshandläggare blir du en del av ett handläggarteam som bereder målen fram till förhandling och avgörande. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Arbetet innebär bland annat att ta emot och registrera nya mål och handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera och kalla till förhandling, expediera domar och beslut, bevaka laga kraft och handlägga överklaganden till hovrätten, samt ansvara för inkommande post och avdelningens registratorsbrevlåda. Målhanteringen är i stor utsträckning digital.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten men också till dina kollegor på domstolen, däribland rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier och andra domstolshandläggare.

Som domstolshandläggare får du ibland föra anteckningar och protokoll vid förhandlingar och sammanträden. Arbetet är förenat med en del resor med övernattning, då mark- och miljödomstolen har ett stort domsområde omfattande östra och södra delarna av landet; från Östergötland till Skåne och Blekinge.

Vi söker dig som
- Har lägst gymnasieutbildning
- Har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration
- Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och hängivna kollegor. Du skapar goda relationer och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Som person är du engagerad, lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös. Det är viktigt att du är ansvarstagande och noggrann, och är mån om att hanteringen av våra mål går rätt till.

För att trivas hos oss behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt och kunna hantera olika uppgifter, människor och oväntade situationer. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig.  

Då du har mycket kontakt med parter och allmänhet, framförallt via telefon och i skrift, vill vi att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av liknande arbete på domstol eller annan myndighet kan vara meriterande.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 94 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat. 

Vilka är vi?
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina närmare 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. Här hanteras bland annat frågor om tillstånd till miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet. Domstolen överprövar också beslut från länsstyrelser, kommuner och lantmäteriet.

Tingsrätten har därtill en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På mark- och miljödomstolen är vi omkring 10 domstolshandläggare som arbetar tillsammans – bli en av oss!

Mer information om Mark- och miljödomstolen hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/mark--och-miljodomstolen-vid-vaxjo-tingsratt/.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker domstolshandläggare till allmänna domstolen

Domstolssekreterare
Läs mer Sep 9
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

Det här får du arbeta med
Hos oss på tingsrätten kan du som domstolshandläggare på allmänna domstolen arbeta på målkansliet eller på vår registratur.

Dina arbetsuppgifter varierar lite beroende på vilken funktion du arbetar på. Det är verksamhetens kort- och långsiktiga mål som styr din placering. Det innebär att du behöver vara flexibel då det kan förekomma att du roterar mellan funktionerna. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Vi söker nu en domstolshandläggare till registraturen.

Registraturen
På allmänna domstolens registratur registrerar du nyinkomna mål och expedierar domar och beslut. Du arbetar med hantering av digitala akter i avgjorda mål, som bevakning och registrering av laga kraft och handläggning av överklaganden till hovrätten. I arbetet ingår även sortering och arkivering av handlingar. Du ansvarar också för inkommande post och avdelningens registratorsbrevlåda.

_

Som domstolshandläggare ansvarar du för den administrativa hanteringen av våra mål. Du ingår i ett arbetslag och tillsammans med domare, fiskaler, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet och framförallt via telefon och i skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten men också till dina kollegor på domstolen. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värdesätter vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver vara noggrann och ha ett flexibelt förhållningssätt. Du kan med kort framförhållning prioritera om dina arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarsfull och mån om att hanteringen med våra mål går rätt till.

Vi söker dig som
- Har lägst gymnasieutbildning
- Har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration
- Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av liknande arbete på domstol eller annan myndighet kan vara meriterande.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen.

Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö, även känt under epitetet ”Europas grönaste stad”, har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 94 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Vilka är vi?
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 95 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Allmänna domstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga tvistemål, familjemål och brottmål. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På allmänna domstolen är vi omkring 15 domstolshandläggare som arbetar tillsammans på målkansli och registratur. Bli en av oss!

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker domstolshandläggare till mark- och miljödomstolen

Domstolssekreterare
Läs mer Apr 21
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

Det här får du arbeta med
Som domstolshandläggare på mark- och miljödomstolen arbetar du på målkansliet.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Målkansliet
På mark- och miljödomstolens målkansli arbetar du i huvudsak med att förbereda och handlägga mål inför förhandling, såsom med skriftväxling i målen och att kalla berörda parter till förhandling. Du registrerar nyinkomna mål och expedierar domar och beslut. Du hanterar akter i avgjorda mål, såsom bevakning och registrering av laga kraft och handläggning av överklaganden till hovrätten. I arbetet ingår även sortering och arkivering av handlingar. Du ansvarar också för inkommande post och avdelningens registratorsbrevlåda.

Som domstolshandläggare får du även föra anteckningar och protokoll vid förhandlingar och sammanträden. Då mark- och miljödomstolens domkrets sträcker sig från Skåne till Östergötland hålls förhandlingar och sammanträden många gånger på annan ort. I tjänsten ingår således resor med övernattning.

_

Som domstolshandläggare ansvarar du för den administrativa hanteringen av våra mål. Du ingår i ett arbetslag och tillsammans med rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet och framförallt via telefon och i skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten men också till dina kollegor på domstolen. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värdesätter vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver vara noggrann och ha ett flexibelt förhållningssätt. Du kan med kort framförhållning prioritera om dina arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att lära dig nya arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarsfull och mån om att hanteringen med våra mål går rätt till.

Vi söker dig som
- Har lägst gymnasieutbildning
- Har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration
- Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av liknande arbete på domstol eller annan myndighet kan vara meriterande.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen.

Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö, även känt under epitetet ”Europas grönaste stad”, har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 91 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Vilka är vi?
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 95 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Mark- och miljödomstolen handlägger bland annat frågor om tillstånd till miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet, överprövar vissa beslut från länsstyrelse och kommun, samt handlägger mål enligt plan- och bygglagen och fastighetsmål. Tingsrätten har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På mark- och miljödomstolen är vi omkring 10 domstolshandläggare som arbetar tillsammans – bli en av oss!

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu