Södra Skogsägarna ekonomisk förening jobb i Växjö

Hitta lediga jobb hos Södra Skogsägarna ekonomisk förening i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Växjö.

Nyckelspelare Digitalisering - Södra DIGIT Career Program

Systemansvarig
Läs mer Maj 6
Södra DIGIT Career är en nystartad karriärväg som blir en viktig del av Södra IT. Här möter vi som funktion på Södra nya förmågor och tar tillfället i akt att vidareutveckla och utbilda nya energifulla medarbetare. Här blir du en nyckelspelare inom Södras digitaliseringsresa!

Vad kan vi erbjuda dig?

Är du nyutexaminerad inom IT eller ekonomi och har ett stort intresse för automatisering, digitalisering och att vara i gränslandet mellan IT och verksamhet?

Södra kommer att starta upp DIGIT Career Program i september och under en höst och vårtermin kommer du att arbeta inom vår verksamhet samtidigt som du får relevant utbildning och möjlighet till specialisering inom ett digitaliseringsområde som t ex ekonomi, IT eller inköp.

För att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling kommer vi att ha en teamstorlek på 8 personer. Programstart sker 5 september.

Varför Södra DIGIT Career Program?

Södra är ett hållbart företag som ligger i framkant inom tekniska lösningar. Du kommer att få en gedigen introduktion till Södras verksamhet och en god inblick i våra affärsprocesser och automatiseringar. Du kommer att få lära dig att arbeta med ständiga förbättringar och utbilda dig inom ett av våra viktigaste system, Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations, på djupet och hur systemet stödjer vår verksamhet. Du kommer även att få kompletterande utbildning som gör att du kommer vara en nyckelspelare i Södras digitaliseringsresa!

Södra DIGIT Career är en nystartad karriärväg som blir en viktig del av Södra IT. Vi ser möjligheten att utöka vår interna kompetens med ny energi för att säkerställa att utveckling och ständiga förbättringar inom våra affärssystem ligger i absolut framkant!

Vem är du?

Du är nyutexaminerad, trivs i gränslandet mellan verksamhet och IT och har ett stort intresse för digitalisering och automatisering. Du vill ta möjligheten att accelerera din karriär hos oss på Södra genom ett komplett paket av både utbildning och praktisk erfarenhet inom vår verksamhet, IT, och våra affärssystem.

Vi ser att du som söker är en prestigelös lagspelare som är social och gillar att skapa nya kontakter och vårda relationer. Du motiveras och stimuleras av förändring och kan bemöta det ständigt utvecklande klimatet med flexibilitet och intresse för att lära nytt. Vidare ser vi att du som söker har:

- en avslutad eftergymnasial utbildning inom ett IT- eller ekonomirelaterat område

- talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Om Södra

En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig.

Vill du veta mer?

Om du har frågor kring tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta Hans Falk på hans.falk@sodra.com. Har du istället frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-895 00. Fackliga frågor hänvisas till Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02 eller Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61.


Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 29/5. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.



Programperiod:
Start: 5:e september 2022

Anställningsform:?

Projektanställning heltid, med möjlighet till tillsvidareanställning efter programperioden

Placering:

Södras Huvudkontor i Växjö (hybridarbete) eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Digitalisering och automatisering - Södra DIGIT Career Program

Systemanalytiker/Systemutredare
Läs mer Maj 30
Är du nyexaminerad och vill jobba med digitalisering och automatisering? Sök till oss på Södra DIGIT Career Program.

Södra DIGIT Career Program är en nystartad karriärväg för dig som är nyutexaminerad inom IT eller ekonomi och som vill pröva dina vingar inom digitalisering och automatisering. Vi vill nu utöka vår interna kompetens med ny energi för att säkerställa att utveckling och ständiga förbättringar inom våra affärssystem ligger i absolut framkant.

Under denna projektanställning blir du en nyckelspelare inom Södras digitaliseringsresa i gränslandet mellan IT och verksamhet. Om du och vi trivs bra ser vi gärna att du fortsätter jobba hos oss efter programmet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Södra DIGIT Career Program startar den 5 september. Vi kommer erbjuda åtta personer att arbeta hos oss under hösten och våren. Samtidigt får du en relevant utbildning och möjlighet till specialisering inom ett digitaliseringsområde som exempelvis ekonomi, IT eller inköp.

Varför Södra DIGIT Career Program?

Södra är ett hållbart och innovativt företag som ligger i framkant inom tekniska lösningar. Inom programmet kommer du att få en gedigen introduktion till Södra, till våra affärsprocesser och till våra automatiseringar. Du kommer att få lära dig att arbeta med ständiga förbättringar och utbilda dig inom ett av våra viktigaste system, Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. Dessutom får du en kompletterande utbildning som innebär att du kommer vara en nyckelspelare i Södras digitaliseringsresa.

Vem är du?

Du är nyutexaminerad, trivs i gränslandet mellan verksamhet och IT och har ett stort intresse för digitalisering, automatisering och innovation. Du vill ta möjligheten att starta din karriär hos oss på Södra genom ett komplett paket av utbildning och praktisk erfarenhet inom vår verksamhet, IT, och våra affärssystem.

Vi ser att du som söker är en prestigelös lagspelare som är social och gillar att skapa nya kontakter och vårda relationer. Du motiveras och stimuleras av förändring, är flexibel och intresserad av att ständigt lära dig nya saker. Vidare ser vi att du har:

- en avslutad eftergymnasial utbildning inom ett IT- eller ekonomirelaterat område

- talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Om Södra

En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig.

Vill du veta mer?

Om du har frågor kring tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta Hans Falk på hans.falk@sodra.com. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-895 00. Fackliga frågor hänvisas till Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02 eller Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61.

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

Programperiod:

Start: 5 september 2022 och fram till sommaren 2023

Anställningsform:?

Projektanställning, heltid, med möjlighet till tillsvidareanställning efter programperioden

Placering:

Södras Huvudkontor i Växjö (hybridarbete) eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Lösningsarkitekt

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jun 13
Dina framtida arbetsuppgifter
I denna roll som Lösningsarkitekt är du en sammanhållande kraft med fokus på att driva våra DWH (Data Warehouse) och ETL-processer framåt. Med ett helhetsfokus och med en god förankring i tekniken kommer du tillsammans med ett kompetent team jobba nära verksamheten för att tillsammans lösa kommande utmaningar. Några av dem är bl.a.:

- Designa och vidareutveckla vår datadrivna organisation.

- Hjälpa verksamheten med införande/designa lösningar för datadrivna beslut.

- Skapa processer, lösningsmönster och rutiner.

- Omvärldsbevakning, kompetensutveckla och ligga i teknisk framkant.

- Använda rätt teknik vid rätt tillfälle.

Din erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen är du en kollega som gillar att samarbeta och har en god kommunikativ förmåga. Du är initiativrik, analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är intresserad av att lära dig nya tekniker och metodiker och är inte främmande för att omvärdera tidigare "sanningar". Du motiverar och leder andra och ditt engagemang smittar av sig. Du klarar av att arbeta självständigt med flera uppgifter parallellt i en föränderlig miljö.

Utbildning och erfarenhet:

- Akademisk utbildning inom IT-området eller motsvarande kompetens.

- Erfarenhet från införande av Data Warehouse och Data Lake lösningar.

- Säkerhet och Data Protection / GDPR.

- God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

- Senior erfarenhet inom data och informationsarkitektur.

- Kunskap om datamodellering, ETL, lagring, katalogisering.

- Grundkunskap om Microsoft Azure eller andra liknande molnplattformar och dess verktyg för datahantering, exv.

- Microsoft Server

- Azure Synapse

- Azure Data lake

- Microsoft Dataverse

- ETL-verktyg som SSIS och Data Factory

Din arbetsgivare Södra
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid. Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Växjö. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-Direkt på 0470-89 500. Har du frågor kring verksamheten, vänligen kontakta Per Henriksson 072-739 80 21, per.henriksson@sodra.com.

Fackliga frågor besvaras av SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, tel: 072-739 80 92

Unionen: Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, tel: 0454-595 61

Ansök via länken nedan senast den 27 juni.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Förändringsledare - Optimerad Värdekedja

Organisationsutvecklare
Läs mer Jun 16
Södra bygger upp ett förändringskontor i syfte att skapa koncerngemensamma arbetssätt som genomsyrar den dagliga verksamheten. Med fokus på operationell effektivitet, digitalisering och organisation bygger vi nu tillsammans förutsättningar för ett Södra med Effektivitet i Världsklass.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Tjänsten är gäller tillsvidare på heltid och du utgår från någon av Södras enheter. Du kommer vara en del av ett team som tillsammans kommer vara starkt drivande i Södras utveckling genom koncernövergripande förändringsprojekt. Förutom det, har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag, möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Dina framtida arbetsuppgifter
Vi är övertygade om att vi tillsammans med dig skapar det bästa upplägget för den här rollen. Det finns många spännande möjligheter där vi ser din input och erfarenhet som mycket värdefull. Som utgångspunkt blir du i ditt primära uppdrag som Förändringsledare ansvarig för att driva förändringsresan framåt genom att hjälpa, coacha och utmana uppgiftsägare och andra intressenter inom ditt område. Det är ett naturligt inslag i din vardag att utmana nuläget genom att identifiera och prioritera nya förbättringsmöjligheter i hela värdekedjan från skog till kund.

I ditt arbete använder du dina djupa kunskaper inom inköp och supply chain management till att ytterligare stärka och optimera koncernens flöden. Arbetet du driver kan handla om att minska kostnader och öka service till kund genom effektivare distributions- och försörjningslösningar men även att säkerställa ett optimalt resursutnyttjande tvärs koncernen genom att vidareutvecklad Södras logistik- och försörjningsprocesser samt relaterade system. Vi söker en förändringsledare till området Optimerad Värdekedja.

Vem är du?
Du är en affärsmässig och erfaren ledare som har ett genuint intresse i att utveckla, leda och driva individer och grupper mot uppsatt mål. Du känner dig trygg i, och har tidigare erfarenhet av, att i ledande befattning driva organisationsutveckling och beteendeförändring i både industriella och administrativa processer.

Du kommer att verka över hela Södras verksamhet där ditt sätt att involvera, kommunicera, utmana och coacha din omgivning i vår förändringsresa kommer att vara värdefullt.

Vidare ser vi att du som söker har:

Gedigen erfarenhet inom sales & operations planning, supply chain design, transportoptimering och förhandling
Erfarenhet av systemstöd för inköp, logistik och planering
Erfarenhet av att implementera systemstöd inom SCM
Kunskap om Lean och/eller Six Sigma

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på någon av Södras enheter.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-89 500.

För frågor om tjänsten kontaktar du Kristoffer Arvidsson på 0470-857 83.

Fackliga frågor besvaras av:

Teddy Hedlund, Unionen: teddy.hedlund@sodra.com.
Erik Karlsson, SACO: erik.c.karlsson@sodra.com.

Ansök via länken nedan senast den 26:e juni 2022. Hoppas vi hörs snart! Löpande urval kan tillämpas.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Gruppchef taktiskt inköp

Inköpschef
Läs mer Jun 2
Södra Inköp eftersträvar effektivitet i världsklass, hållbara affärer samt glädje längst vägen. Här finns ett engagerat gäng med kompetens inom hela inköpskedjan. Nu söker vi en Gruppchef för den taktiska gruppen med fokusområde Drift och underhåll. Välkommen med din ansökan!

Dina framtida arbetsuppgifter
Nu finns möjligheten att leda och utveckla ett engagerat och kompetent team bestående av taktiska inköpare mot området drift och underhåll. Du kommer vara del av det operativa arbetet samtidigt som du har ansvar för att säkerställa kvalitén i det arbete gruppen utför. Du bidrar till funktionens utveckling genom realisering av mål samt implementering av kategoristrategier. Vidare utvecklar du inköpsorganisationens processer, metoder och verktyg genom att implementera vår gemensamma nya väg framåt.

Du ser till att gruppen besitter rätt kompetens samt att samarbetet mellan Södras affärsområden och övriga intressenter funkar bra. Du säkerställer försörjning av produkter och tjänster avseende kvalité, tillgänglighet, kostnad och hållbarhet. Vidare stöttar du dina medarbetare i upphandlingar och implementering av avtal samt säkerställer att den dagliga inköpsverksamheten sker i enlighet med framtagna strategier och att avrop sker på de avtal som finns.

Inte minst ansvarar du för arbetsglädje och trivsel för medarbetare inom hela inköpsorganisationen samt utvecklar interna samarbeten på Södra.

Din erfarenhet
Vi vänder oss till dig med högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller supply chain eller genom arbete erhållen kvalificerad erfarenhet. Vi tror att du har ca 5 års erfarenhet av inköp inom olika områden. Vidare har du god förmåga att skriva och förstå avtal samt besitter kunskaper inom förhandling. Utöver ovanstående har du:

B-körkort
Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift
God datorvana och kunskaper i Excel samt gärna erfarenhet av arbete i modernt systemstöd för inköp

Som person är du noggrann och strukturerad och trivs i kombinationen mellan operativa och strategiska frågor. Du är enkel i din kommunikation och föredrar ett nära samarbete med andra. Du har förmåga att leda, planera och prioritera ditt eget samt dina medarbetares arbete.

Du är en prestigelös person med ett modernt synsätt på ledarskap. Du är relationsskapande och har ett starkt intresse för att göra affärer.

Du trivs i att arbeta mot uppsatta mål och är resultatorienterad med ett långsiktigt perspektiv. Du ser skilda intressen och eventuella konflikter och problem som en intressant utmaning.

Din arbetsgivare Södra
Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda.

Placering
Placeringsort är Södras huvudkontor i Växjö eller på någon av våra producerande enheter. Tjänsten förutsätter en lokal närvaro på våra olika enheter och därför förekommer resor veckovis. Start sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-Direkt på 0470-89 500. Har du frågor kring verksamheten, vänligen kontakta rekryterande chef Anna Lind Flender på 0470- 891 47. För fackliga frågor vänligen kontakta:

Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com
Dan Andersson, Ledarna, på dan.andersson@sodra.com
Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com

Ansök via länken nedan senast den 15:e juni.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Medlemskoordinator

Administrativ assistent
Läs mer Maj 18
Dina framtida arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för och ge support i världsklass till vår medlemsavdelning i Växjö.

Som medlemskoordinator kommer din roll bland annat bestå utav följande arbetsuppgifter:

- Arbeta nära förtroendevalda och stötta dem i sina roller
- Planera och organisera möten och event i föreningen
- Förbereda protokoll samt protokollföra inför och under möten
- Sammanställa material, skicka kallelser samt sammanställa statistik till årsmöten och årsstämman
- Fakturahantering
- Ansvara för kursmaterial till medlemsutbildningar
- Samt övrigt förekommande administrativa uppgifter


Arbetstiden är regelbunden men inkluderar ibland förekommande kvällsarbete vid genomförande av olika event.

Din erfarenhet

För att trivas och lyckas i rollen som medlemskoordinator är du strukturerad och har lätt för att se helheten och strukturer i flöden, arbetar effektivt och förstår vikten av att prioritera rätt. Vi söker dig som kan arbeta självständigt, ta och driva egna initiativ. Du är social med ett professionellt bemötande, har lätt för att skapa nya och långsiktiga relationer. Har du någon form av skoglig erfarenhet eller erfarenhet från att arbeta i en kooperativ förening är det meriterande. Det är vidare ett stort plus om du är van att arbeta digitalt och bidra till vidareutvecklingen i det arbetssättet.

Övriga krav

- Relevant högskola eller universitetsutbildning eller motsvarande, gärna i någon inriktning mot kommunikation eller ekonomi
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet
- God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift


Din arbetsgivare Södra
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid. Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Växjö.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-894 00. Har du frågor kring verksamheten eller tjänsten vänligen kontakta Medlemschef Henrik Andersson på 070-226 00 06 eller henrik.a.andersson@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, tel: 072-739 80 92

Unionen: Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, tel: 0454-595 61

Ansök via länken nedan senast den 1 juni.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

HR-chef

Personalchef/HR-chef
Läs mer Maj 16
Förnybar råvara från våra medlemmars skogar blir trävaror, byggsystem, pappers- och dissolvingmassa, drivmedel, energi och mycket mer. Vill du vara del av en bransch med framtidsanda? Just nu rekryterar vi en HR-chef till Södra. I rollen erbjuds du en central roll i ett av våra affärsområden, Södra Wood. Du blir en nyckelperson i arbetet mot Södras övergripande strategi där människa och kultur står i centrum.

Vi söker dig som har förmåga att utmana men även själv utmanas och som bidrar med ett starkt och tryggt värderingsstyrt ledarskap. Du står med fötterna på marken och har förmåga att analysera och värdera information utifrån olika intressen och synsätt. Du har örat mot omvärlden, är öppen, nyfiken och skapar förberedelse för dig själv och organisationen att påverkas av vad som sker även utanför Södra. Med blicken framåt har du mod och ett visionärt samt kreativt sinne som bidrar till förflyttning både hos dig själv och andra.

Dina arbetsuppgifter
Som HR-chef på Södra omfamnar du såväl strategiska, taktiska som operativa perspektiv och arbetsuppgifter. Du är HR-chef på Södra Wood, ett av våra fyra affärsområden, som sträcker sig över våra 13 producerande enheter samt säljkontor och personal i flera länder i Europa, men även i Kina och USA. Södra Wood har ca 1000 medarbetare och omsätter ca 10 miljarder SEK.

I tjänsten kommer du att arbeta med fokus på långsiktig leverans mot Södras övergripande strategi, där människa och kultur står i centrum. Du ansvarar för att driva ett strategiskt HR-arbete för Södra generellt och i affärsområdet specifikt. Du ingår i HR-ledningen med övriga HR-chefer inom Södra samt i Södra Woods ledningsgrupp. Du leder ett team med två direktrapporterande HR-partners samt har full tillgång till hela HR-funktionens leveransmodell (Service center, HR-utveckling etc).

Din erfarenhet
Som HR-chef har du en högskoleutbildning med personalvetenskaplig inriktning eller jämförbar akademisk utbildning. Du har flerårig erfarenhet av att leda HR-arbete i en större verksamhet samt likvärdig erfarenhet av att vara chef. Du vet vad det innebär att arbeta värderingsstyrt och att driva samt skapa förutsättningar för organisatoriskt lärande och hållbart förändringsarbete. Du besitter stor arbetsrättslig kompetens och god förhandlingsvana samt innehar en stark förmåga att skapa ett bra samverkans- och samarbetsklimat med intressenter. Du ser alltid till helheten, samtidigt som du bidrar med en stark känsla för prioritering.

Är det här du?
Vi vill självklart hitta rätt person till att bli vår nya HR-chef och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas och utvecklas med oss söker vi dig som brinner för människor och lusten att skapa en riktigt trygg, säker, hälsosam och inkluderande arbetsplats. Du har ett seniort och coachande förhållningssätt samt förmåga att inspirera och leda genom andra utifrån verksamhetens behov. Du är en positiv person och har ett okomplicerat sätt i mötet med människor och får energi av att samarbeta med andra. Vidare är du kommunikativ och duktig på att förmedla budskap likväl som att själv lyssna aktivt. Det faller sig naturligt för dig att utmana nuläget genom att initiera och driva förändringsinsatser. Du har förmåga att utveckla positiva relationer, skapa förtroende och har en hög integritet.

Din arbetsgivare Södra
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Anställning/Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö alt någon av Södra Woods produktionsenheter. Resor kommer att ske, främst i södra Sverige.

Vill du veta mer?
För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-direkt på 0470-895 00. För frågor om verksamheten, vänligen kontakta HR-direktör Isabella Wärvik på 0470-891 95.

Vi ser fram emot din ansökan! Sista ansökningsdatum är den 30:e maj.

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Ekonom till Leverantörscenter

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 13
Hos oss på Södra kommer du få vara en del av ett innovativt och hållbart företag i en bransch med ljusa framtidsutsikter. Vi söker nu ytterligare en Ekonom till Södra Finanscenter i Växjö vars huvudsakliga syfte är att tillgodose diverse intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid.

Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som Ekonom på Södra Finanscenter kommer du ihop med dina kollegor att säkerställa att leverans sker enligt tidplan och gällande rutiner. Arbetet syftar till att kostnadseffektivt framställa och tillgodose affärsverksamhet och övriga intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid. Vi arbetar utifrån två flöden, kundreskontraflöde och leverantörskontraflöde, där du i denna tjänst kommer att ingå i Leverantörscenter.

Som Ekonom på Leverantörcenter är ditt huvudsakliga ansvar att hålla ihop leverantörsfakturaflödet vilket innefattar både redovisning och bokslutsarbete. Du kommer även vara med och driva utveckling och förbättringar samt samordna processer inom detta flöde. Tillsammans med övriga ekonomer och ekonomiassistenter för leverantörsflödet har du ett operativt ansvar från inkommen leverantörsfaktura till utbetalning. Du kommer även ha löpande kontakt med våra leverantörer.

Utöver ovanstående kommer du även hantera inkommande ärenden via telefonslinga och vårt ärendehanteringssystem. För närvarande är vi inne i ett skifte med nytt affärssystem och har stort fokus på digitalisering och automatisering i våra administrativa processer.

Vem är du?
Du är en driven och initiativtagande person som på ett nyfiket sätt tar dig an nya uppgifter. För att lyckas i rollen som Ekonom har du god social kompetens och tycker om att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt och med stor noggrannhet. Du är van vid en varierande arbetsintensitet och att arbeta mot deadlines. Viktigt är att du är pålitlig och ansvarstagande och förstår vikten av det egna ansvaret. Vi ser även att du som söker har:

- Avslutad högskoleutbildning inom ekonomi, alternativt flera års erfarenhet av löpande ekonomiarbete

- Behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift

Det är även meriterande om du har erfarenhet av affärssystemen Microsoft Dynamics 365, men det är inget krav.

Placering och omfattning
Tjänsterna är på heltid, tillsvidare med placering på vårt huvudkontor i Växjö.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsterna är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt på 0470-89 500.

Fackliga frågor hänvisas till:

Unionen: Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com

Information om rekryteringsprocessen hittar du om du skrollar ner på sidan här; Södras rekryteringsprocess. (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 29:e maj 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Digital Automation Developer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 6
Gillar du att förstå och utmana nuvarande arbetssätt?

Vill du vara med och påverka hur vi arbetar på Södra?

Vi växer och söker därmed en Digital Automation Developer för att förstärka vårt Automationsinitiativ som arbetar tvärfunktionellt inom Södra. Du kommer arbeta med den senaste tekniken inom processautomation nära verksamheten och behovet.

Vår vision är att varje medarbetare på Södra bistås av en digital medhjälpare. Detta uppnår vi genom att aktivt standardisera, digitalisera och automatisera affärs/verksamhetsprocesser. Vi finns för att eliminera och stötta verksamheten med hjälp av automatiserade lösningar.

Everything that can and should be automated will be automated. Everything else must be augmented.

- Gartner

Idag är vi totalt 9 personer som arbetar med att demokratisera automation inom Södra; från idé till lösning och efterlevnad, plattform samt förändringsledning. Vi arbetar tillsammans med en uppsjö av verktyg och metoder. Vardagen är flexibel, utmanande och full av möjligheter att utvecklas. Vi ser misslyckanden som lärdomar och strävar alltid att bli bättre tillsammans. Du kommer bli en del av ett team med stort driv, engagemang och viljan att förbättra nuläget.

Dina framtida arbetsuppgifter
I din roll som Digital Automation Developer kommer du vara generalist och ha en bred förståelse för både verktyg, människor och metoder samtidigt som du specialiserar dig lite extra i något av verktygen och områdena. Vi ser en ökad efterfrågan inom RPA (Robotic Process Automation) och PowerPlatform och ser därför att detta kommer bli dina huvudområden i närtid.

I korthet kommer du att:

- Arbeta i hela värdekedjan från behov till färdig lösning och efterlevnad vilket innebär såväl behovsanalys, design, utveckling som buggrättning, testning och dokumentation.

- Förbättra teamets interna utvecklingsprocesser.

- Lära dig nya verktyg och metoder.

- Stötta verksamheten i framtagning av lösningar.

- Utbilda och vara delaktig i att demokratisera automation inom Södra.

Vi adopterar ständigt nya metoder och tekniker för att expandera vårt erbjudande till verksamheten och förbättra vårt arbetssätt. Du kommer ha stora möjligheter att påverka vår resa framåt inom området.

Digital Automation är ett prioriterat område kopplat till Södras strategi med återrapportering till koncernledningen. Idag arbetar vi ett så kallat Center of Excellence där vi samlar all kompetens för att bedriva initiativet.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet inom systemutveckling eller motsvarande och vill ta nästa steg för att utvidga dina kunskaper. Vi tror att du är driven, älskar teknik och trivs i mötet med människor. Förhoppningsvis har du även en udda hobby som du gillar att berätta om.

Dessutom ser vi att du:

- Har förståelse för problemlösning och systemutveckling.

- Du är driven och har lätt för att ta till dig ny kunskap.

- Du är kreativ i grunden och strukturerad när det krävs.

- Du är modig och nyfiken.

Det är meriterande om du har arbetat med PowerPlatform, RPA eller liknande verktyg sedan tidigare.

Vi arbetar primärt med UiPath, .NET/C#, Visual Studio, Azure Devops och Git. Har du arbetat i dessa eller liknande verktyg kommer du ha en kort startsträcka.

Placering/Anställning
Tjänsten gäller tillsvidare på heltid med placering i Växjö och med möjlighet till arbete på distans.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor kring tjänsten går det bra att kontakta rekryterande chef André Viebke på 0470-89236.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen går det bra att kontakta Stina Karlsson på 0470-89122. För fackliga frågor är du välkommen att kontakta:

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser.

Ansök via länken nedan senast den 22:e april. Vi tillämpar löpande urval.t

Ansök nu

Digital Automation Tech Lead

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 6
Vill du arbeta i gränslandet mellan modern teknik och verksamhet?

Vill du se värde skapas vid dina fingertoppar?

Vi växer och söker därmed en Digital Automation Tech Lead för att förstärka vårt Automationsinitiativ som arbetar tvärfunktionellt inom Södra. Du kommer att ha ett centralt ansvar för nutida och framtida teknikstack samtidigt som du får vara med och leverera värde i verksamheten.

Vår vision är att varje medarbetare på Södra bistås av en digital medhjälpare. Detta uppnår vi genom att aktivt standardisera, digitalisera och automatisera affärs/verksamhetsprocesser. Vi finns för att eliminera och stötta verksamheten med hjälp av automatiserade lösningar.

Everything that can and should be automated will be automated. Everything else must be augmented.

- Gartner

Idag är vi totalt 9 personer som arbetar med att demokratisera automation inom Södra; från idé till lösning och efterlevnad, plattform samt förändringsledning. Vi arbetar tillsammans med en uppsjö av verktyg och metoder. Vardagen är flexibel, utmanande och full av möjligheter att utvecklas. Vi ser misslyckanden som lärdomar och strävar alltid att bli bättre tillsammans. Du kommer bli en del av ett team med stort driv, engagemang och viljan att förbättra nuläget.

Dina framtida arbetsuppgifter
I din roll som Digital Automation Tech Lead kommer du arbeta med den senaste tekniken inom processautomation som till exempel Robotic Process Automation (RPA) och Artificiell Intelligens (AI). Vi adderar ständigt nya verktyg och metoder till vår verktygslåda.

I korthet kommer du att:

- Leda den tekniska arkitekturen genom ett nära samarbete med kollegor.
- Hålla dig uppdaterad inom digital automation, de verktyg och metoder som finns att tillgå för att förbättra vårt erbjudande och interna processer.
- Experimentera och lära dig om nya verktyg och metoder. Utvärdera dessa mot det övergripande behovet.
- Leda arbetet att införa utvalda verktyg och metoder mot Södras övergripande arkitektur.
- Aktivt leda andra utvecklare i diskussioner och beslutstagande.
- Designa, implementera och underhålla automationslösningar.
- Aktivt utveckla teamets egna utvecklingsrutiner med hjälp av automatiserade lösningar.

Digital Automation är ett prioriterat område kopplat till Södras strategi med återrapportering till koncernledningen. Vi arbetar i ett Center of Excellence där vi samlat all kompetens för att bedriva initiativet.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst några års erfarenhet inom systemutveckling och vill ta nästa steg i karriären. Vi tror att du är driven, älskar teknik och trivs i mötet med människor. Förhoppningsvis har du även en udda hobby som du gillar att berätta om.

Dessutom ser vi ser att du:

- Har helikopterperspektiv och samtidigt ett öga för detaljerna.
- Du är driven och har lätt för att ta till dig ny kunskap.
- Du har arbetat med att förbättra utvecklingskedjan från backlog till test och deploy.
- Du är kreativ i grunden och strukturerad när det krävs.
- Du är modig och nyfiken.
- Kan leda andra utvecklare.
- Kan kommunicera såväl med IT som med verksamheten.

Vi arbetar primärt med UiPath, .NET/C#, Visual Studio, Azure Devops och Git. Har du arbetat i dessa eller liknande verktyg kommer du ha en kort startsträcka.

Placering/Anställning
Tjänsten gäller tillsvidare på heltid med placering i Växjö och med möjlighet till arbete på distans.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor kring tjänsten går det bra att kontakta rekryterande chef André Viebke på 0470-89236. Har du frågor kring rekryteringsprocessen går det bra att kontakta Stina Karlsson på 0470-89122. För fackliga frågor är du välkommen att kontakta:

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser.

Ansök via länken nedan senast den 22:e maj. Vi tillämpar löpande urval.

Ansök nu

Förvaltningsledare

Applikationskonsult
Läs mer Maj 6
Dina framtida arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och arbeta för att säkerställa en trygg IT-leverans och förvaltning av applikationer och system inom ett av Södras förvaltningsområde.

Rollen som Förvaltningsledare innebär bland annat att:

- utarbeta och verkställa förvaltningsplanens mål på ett kostnadseffektivt sätt

- arbeta verksamhetsnära och se till att IT-tjänsterna håller överenskommen kvalitet och leveransnivå

- säkerställa att processer, rutiner och riktlinjer efterlevs för sin förvaltning

- säkerställa driftsättningar av ändringar och ge råd och stöd till verksamheten vid förändringar av IT-tjänsterna

Din erfarenhet
För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha förmåga att se helheter och kunna arbeta med komplexa förvaltningar. Vi söker dig som har erfarenhet från tidigare förvaltningsledning och kvalitetsarbete. Vidare har du lätt för att kommunicera och för att skapa dig långsiktiga relationer internt såväl externt. Du har också ett högt driv och drar dig inte att ställa krav och fatta beslut för att nå dina och förvaltningens mål.

Övriga krav

- Högskoleutbildning som t.ex. Systemvetare eller motsvarande

- God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i tal och skrift

- Gärna ITIL erfarenhet

Din arbetsgivare Södra
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid. Här kan du läsa mer om de förmåner du som anställd får ta del av. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Växjö.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-894 00. Har du frågor kring verksamheten eller tjänsten vänligen kontakta Head of IT Service Management Maria Händevik på 072-206 46 16.

Fackliga frågor hänvisas till:

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, tel: 072-739 80 92

Unionen: Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, tel: 0454-595 61

Ansök via länken nedan senast den 20 maj.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

IT/OT-tekniker

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Maj 4
I skogen växer framtiden. Här hittar vi morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle. Men vi hittar också en traditionell bransch i förändring. Vi på Södra-IT är på en förändringsresa driven av möjligheterna med avancerad dataanalys, mobila arbetssätt och ett starkt kulturbyggande. Vår utgångspunkt är maximerat värdeskapande med hjälp av modern teknik.

Det är en resa där vi vågar bryta ny mark, göra fel och försöka igen. Vi som har klivit ombord tror starkt på kreativitet och delegering av ansvar till våra team för att de ska vara självgående i så stor utsträckning som möjligt med eget mandat. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och de skarpaste verktygen inom data science, cloud, devops, och automation och har ett väl utvecklat partnersamarbete med ledande leverantörer som utvecklas tillsammans med oss.

Vi tror att du, liksom vi, har mod att förbättra det du brinner för, är nyfiken, redo att ständigt utvecklas och besitter hög kompetens inom service, innovation, utveckling och arkitektur.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som IT/OT-specialist blir du en del av ett varierat och prestigelöst team, som befinner sig i etableringsfasen, vars uppdrag är att skapa lösningar i gränslandet mellan Industri (OT) och IT. Spelplanen spänner över allt mellan industriell utrustning och virtuella lösningar (i edge och molnet). Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du utgår från någon av Södras anläggningar.

Arbete på Södras samtliga siter, med tillhörande resor ingår i tjänsten, vilket du ser som ett roligt inslag och ett bra sätt att lära känna vår verksamhet.

I vår digitaliseringsresa blir du en viktig spelare som kommer vara med i den transformationen Södra gör till en smart industri i världsklass!

Dina framtida arbetsuppgifter på Södra

- Delta i det dagliga arbetet med drift, underhåll och förvaltning av IT/OT-miljön och tillhörande infrastruktur.

- Utföra olika installationer och driftsättning av mjukvara/hårdvara, identifiera tekniska problem och göra analyser genom åtgärder på plats och distans.

- Ingå i utvecklingsprojekt och utredningar, i nära samarbete med andra avdelningar.

- Kravställa och granska IT/OT-lösningar och infrastruktur vid upphandlingar av system, tjänster och utrustning.

- Medverka i utvecklingen av strategier kring vår infrastruktur och göra teknikval i nära samarbete med leverantörer och andra avdelningar samt arbeta med att migrera och fasa ut gammal teknik och IT/OT-tjänster.

- Påverka vidareutvecklingsarbetet av förvaltningsprocesser och gränssnitt mot interna och externa kunder och tjänsteleverantörer.

Personliga egenskaper

Vi söker både dig som har erfarenhet inom IT/OT-området samt dig som har ett stort tekniskt intresse och ser det som en spännande möjlighet att utveckla dig inom ett nytt område. För att trivas i rollen är du prestigelös och nyfiken på att lära dig nya saker. Du har ett eget driv, är lösningsorienterad och innehar en vilja att alltid leverera med hög kvalité i din strävan att nå uppsatta mål. Du är strukturerad, ansvarstagande och kan arbeta självständigt samtidigt som du är duktig på att samarbeta med andra och skapa goda relationer. Att du är säkerhetsmedveten ser vi som en självklarhet.

Det är meriterande om du:

- God kunskap om och praktisk erfarenhet av service, underhåll och driftsättning av mjukvara/hårdvara och gärna med en industriell koppling.

- Goda kunskaper i Windows operativsystem, Active Directory och andra Microsoft lösningar.

- Du har kännedom om nätverk i allmänhet, brandväggar, servrar och workstations.

- Har kunskaper i PLC, Scada-system och automatisering

- Har kunskaper kring och andra databaser

- Har kunskaper kring Azure-utveckling samt mer traditionell programmering.

- Kunskap kring industrinära system

Övriga krav:

- God svenska och engelska i tal såväl som i skrift

- B-körkort

Placering

Placering kommer att vara på någon av våra anläggningar i Värö, Mönsterås eller Långasjö alternativt vårt huvudkontor i Växjö.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt på 0470-89400. Vid frågor om verksamheten eller tjänsten vänligen kontakta Business Architect Luis Figueroa 0470-85500.

Fackliga frågor hänvisas till:

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, tel: 0727398092

Unionen: Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, tel: 0454-59561

Ansök via länken nedan senast den 18:e maj 2022.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Om Södra

Södra är Sveriges största skogsägarförening med ca 53 000 skogsägare som medlemmar. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden. Vi nöjer oss inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer - vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi på Södra erbjuder dig som anställd. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Ansök nu

UX-designer

Användbarhetsexpert
Läs mer Apr 29
Med kunskap och engagemang verkar vi för att utveckla skogsgårdens alla värden. Vi söker nu Dig som vill arbeta som UX-designer och som tillsammans med oss vill bidra till att utveckla det digitala mötet mellan skogsägare och Södra.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som UX-designer arbetar du för en förbättrad användarupplevelse i Södra Skogs kanaler, såväl genom iOS, Android som webb och interna system. Du identifierar viktiga användargrupper och genomför användargruppsanalyser, bygger kunskap om den digitala demografin och hur olika plattformar används av olika målgrupper, beställer och följer statistik och KPI:er för hur olika plattformar användas. Tillsammans med affärs- och processutvecklare arbetar du med att ta fram mockuper, wireframes och prototyper för att testa och verifiera lösningsidéer och skapa produkter som interagerar på bästa sätt med användaren.

Ett prioriterat område för Södra är utvecklingen av det digitala mötet mellan Södra och våra medlemmar där du bidrar till utvecklingen av Södras digitala plattform. Du, tillsammans med kollegor, sätter upp mätbara mål och säkerställer att användarupplevelsen optimeras och bidrar till att vi genom det digitala mötet ökar medlemsvärdet.

Vem är du?
Vi söker en kreativ, analytisk och självgående UX-designer som drivs av förändringar. Du är strukturerad i ditt sätt att arbeta och trygg i att kunna prioritera och fatta beslut. Då vi arbetar med utveckling och förbättringar ser vi en person som gillar att tänka nytt och är lyhörd för vilka behov som finns för att skapa en så bra användarupplevelse som möjligt.

Du är nyfiken på att möta människor med olika anknytningar till familjeskogsbruket och få sätta dig in i skogsgårdens alla värden. Genom ett pedagogiskt och pålitligt förhållningssätt anpassar du din kommunikation efter mottagaren. Utöver detta ser vi att du:

Är utbildad UX-designer eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt

Innehar B-körkort

Behärskar svenska i tal och skrift.



Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, i första hand med placering på Södras huvudkontor i Växjö. Andra orter kan bli aktuellt, överenskommelse sker i dialog.

Din arbetsgivare Södra
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kontaktar du Kristin Lindell, Chef Affärsutveckling Södra Skog, 072-969 32 43. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du HR-direkt 0470-89400. Fackliga frågor hänvisas till:

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Mer information kring rekryteringsprocessen hittar du här; ? Södras rekryteringsprocess. (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Hoppas vi hörs snart! Ansök via länken nedan senast den 15e maj 2022.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Applikationsspecialist Finance & Operation

Applikationskonsult
Läs mer Apr 29
Södra är en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som till exempel förnybar energi och OnceMore® som återanvänder förbrukade textiler till ny textilmassa.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra vårt Service Management team, som tillsammans med verksamheten arbetar strukturerat och effektivt med förvaltning och utveckling av våra IT-system.

I din roll som Applikationsspecialist ingår att leda och driva arbetet gällande inkomna ärenden i supportfunktionen inom förvaltningen Finance and Operation. Detta sker i nära samarbete med våra leverantörer och förvaltningsledare och du blir del av den naturliga länken mellan IT och verksamhet. Du kommer att hantera, koordinera och planera ärenden enligt vår förvaltningsmodell samt säkerställa att implementeringen sker på ett kvalitetsmedvetet sätt.

Din erfarenhet

För att trivas och lyckas i rollen söker vi dig som är kommunikativ och som trivs med att skapa och upprätthålla goda relationer internt såväl som externt. Du är en duktig problemlösare samtidigt som du är nyfiken och handlingskraftig som person. Vidare är du driven och har förmågan att stå på dig och ställa krav för att nå dina och förvaltningens mål.

Övriga krav

- Högskoleutbildning som t.ex. systemvetare eller liknande

- Meriterande om du har tidigare erfarenhet inom problem- och incidenthantering, gärna ITIL-erfarenhet

- God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift

- Meriterande om du har erfarenhet inom Finance & Operation

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Växjö.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt på 0470-89400. Vid frågor om verksamheten eller tjänsten vänligen kontakta Head of IT Service Management Maria Händevik på 072-2064616.

Fackliga frågor hänvisas till:

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, tel: 0727398092

Unionen: Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, tel: 0454-59561

Ansök via länken nedan senast den 15:e maj 2022.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Ansök nu

Rekryteringschef

Personalansvarig
Läs mer Apr 25
Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du utgår från våra fräscha lokaler på Södras huvudkontor i Växjö, centralt beläget vid Växjösjön. Du kommer vara en del av ett positivt och härligt team. Förutom det, har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Dina framtida arbetsuppgifter
I vår nya roll som Rekryteringschef kommer du med ditt coachade, utvecklande och involverande ledarskap att ha helhetsansvar för vårt etablerade rekryteringscenter. Du kommer att vara en del av det operativa arbetet samtidigt som du har det strategiska ansvaret för funktionen och dess utveckling. Du förväntas arbeta med en stor nyfikenhet och örat mot omvärlden för att utmana vår organisation att ta nästa steg samt stärka vårt Employer Brand.

För oss är det självklart att arbeta med kompetensbaserade metoder, moderna testverktyg och digitalisering i fokus.

Arbetsuppgifterna omfattar även:

- Att tillsammans med dina medarbetare driva rekryteringsprocesser från start till mål
- Utföra intervjuer och tester
- Utmana & utveckla teamets arbets- och tillvägagångssätt
- Bidra till att koncernens KPI: er uppnås.

Vem är du?
Vi söker dig som har en universitet-eller högskoleutbildning med personalvetenskaplig inriktning och erfarenhet från att arbeta i en personalledande befattning. Du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering och van att driva förändring och utveckling i såväl operativa som strategiska frågor. Vidare har du en hög ambitionsnivå, nyfikenhet och vilja att utveckla såväl dina medarbetare som dig själv.

Du är lyhörd, kommunikativ och professionell i ditt bemötande med andra. Du har lätt för att bygga relationer till din omgivning och trivs med att verka för ett arbete i ständig utveckling. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Har du tidigare erfarenhet av testverktyg, mångfaldsarbete och/eller search är det meriterande.

Placering
Du kan vara placerad på någon utav Södras enheter med förväntad närvaro i Växjö ett par dagar i veckan.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Linus Eklund, 072-583 45 31 alt. rekryterande chef Maria Magnesjö Nilsson 070-655 50 34

Ansök via länken nedan senast den 9e maj. Löpande urval kommer att tillämpas.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Rekryteringschef

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Apr 28
Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du utgår från våra fräscha lokaler på Södras huvudkontor i Växjö, centralt beläget vid Växjösjön. Du kommer vara en del av ett positivt och härligt team. Förutom det, har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Dina framtida arbetsuppgifter
I vår nya roll som Rekryteringschef kommer du med ditt coachade, utvecklande och involverande ledarskap att ha helhetsansvar för vårt etablerade rekryteringscenter. Du kommer att vara en del av det operativa arbetet samtidigt som du har det strategiska ansvaret för funktionen och dess utveckling. Du förväntas arbeta med en stor nyfikenhet och örat mot omvärlden för att utmana vår organisation att ta nästa steg samt stärka vårt Employer Brand.

För oss är det självklart att arbeta med kompetensbaserade metoder, moderna testverktyg och digitalisering i fokus.

Arbetsuppgifterna omfattar även:

- Att tillsammans med dina medarbetare driva rekryteringsprocesser från start till mål
- Utföra intervjuer och tester
- Utmana & utveckla teamets arbets- och tillvägagångssätt
- Bidra till att koncernens KPI: er uppnås.

Vem är du?
Vi söker dig som har en universitet-eller högskoleutbildning med personalvetenskaplig inriktning och erfarenhet från att arbeta i en personalledande befattning. Du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering och van att driva förändring och utveckling i såväl operativa som strategiska frågor. Vidare har du en hög ambitionsnivå, nyfikenhet och vilja att utveckla såväl dina medarbetare som dig själv.

Du är lyhörd, kommunikativ och professionell i ditt bemötande med andra. Du har lätt för att bygga relationer till din omgivning och trivs med att verka för ett arbete i ständig utveckling. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Har du tidigare erfarenhet av testverktyg, mångfaldsarbete och/eller search är det meriterande.

Placering
Du kan vara placerad på någon utav Södras enheter med förväntad närvaro i Växjö ett par dagar i veckan.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Linus Eklund, 072-583 45 31 alt. rekryterande chef Maria Magnesjö Nilsson 070-655 50 34

Ansök via länken nedan senast den 9e maj. Löpande urval kommer att tillämpas.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Business Analyst

Organisationsutvecklare
Läs mer Apr 20
Flygledartornet är ett nytt initiativ hos oss på Södra vars syfte är att knyta samman alla delar i värdekedjan, från våra skogsägande medlemmar till våra kunder inom pappersmassa, sågade trävaror och energi. Vi söker nu dig med intresse för verksamhetsutveckling som vill vara del av resan!

Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som Business Analyst består dina arbetsuppgifter av att utifrån vår värdekedjas olika delar förbereda, samordna och presentera analyser att använda som beslutsstöd för verksamheten. Vidare utmanar du nuläget och föreslår förändringar och förbättringar genom att exempelvis ta fram underlag för kompetens- och processutveckling. Din roll är koordinerande och innebär en hel del planering och dokumentation, du samarbetar med medarbetare från olika delar i värdekedjan samt med externa parter som exempelvis konsulter.


Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen har du förståelse för skoglig eller industriell verksamhet samt för tillämpning av analysmetoder. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling.

Som person är du kreativ och genom ett pedagogiskt förhållningssätt utmanar du gärna befintliga strukturer, processer och intressenter. Du har en god kommunikationsförmåga och förstår värdet av goda relationer såväl internt som externt. Du är strukturerad och kan enkelt prioritera dina arbetsuppgifter. Du har med fördel kunskap om kooperativa ägandeformer och dess egenskaper men det är inte ett krav för tjänsten. Förutom ovanstående har du:

- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

- God datavana

- B-körkort

Vi ser erfarenhet av projektledning som meriterande.


Placering/Anställning
Tjänsten gäller tillsvidare på heltid med placeringsort Växjö. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor kring tjänsten går det bra att kontakta rekryterande chef Stefan Johansson på 072-2072520. Har du frågor kring rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-direkt 0470-89400 . För fackliga frågor är du välkommen att kontakta:

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02

Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser.

Ansök via länken nedan senast den 8 maj.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Ansök nu

Ansvarig Content och Sociala Medier

Kommunikationsstrateg
Läs mer Apr 11
Vill du jobba med ett taggat och proffsigt kommunikationsgäng och prova nya sätt att kommunicera för att skapa effekt? Som ansvarig för content och SoMe kommer du att vara kommunikationsavdelningens nav för innehåll. Rollen innebär att hitta, skapa, publicera och utvärdera innehåll för egna, förtjänade och köpta kanaler.

Beskrivning

Varmt välkommen till Södras kommunikationsavdelning. Tillsammans skapar vi relevant och engagerande varumärkes- och marknadskommunikation som stödjer Södras affärsmål och positionerar oss på den svenska och internationella exportmarknaden för trävaror. Till vår hjälp har vi ett nytt kommunikationskoncept som bygger på våra kollegors värdeskapande för människor, samhälle och natur. Södra är en del av en koncern med huvudkontor i Växjö och en verksamhet där 80 procent av våra produkter går på export. Internationella nätverk är därför en viktig del av vår vardag. Du rapporterar till Södrakoncernens kommunikationschef, Linus Almqvist.

Ansvarsområden

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

- Hitta innehåll till våra kanaler genom att fånga upp initiativ (i Sverige och internationellt), sätta agendan och leda planeringen av arbetet med innehåll som utgångspunkt för integrerad kommunikation

- Ansvara för Södras sociala medier och skapa text, bild och rörligt innehåll till dessa. Publicera, moderera och sponsra innehåll i sociala medier, främst på YouTube, Linkedin, Facebook och Instagram

- Driva vår content management-process i Sverige och delta i nätverk med kollegor från olika delar av företaget både i Sverige och internationellt

- Projektleda frilansare och vara beställare av filmproduktion

- Leda redaktionsmöten veckovis och temaplaneringar månadsvis med kollegor från kommunikation

- Uppdatera innehåll i marknadsmaterial, till exempel vår företagspresentation

- Krishantering

- Backup press/pressjour

Vilka är de viktigaste egenskaperna som behövs för att lyckas i rollen?

Vi söker dig som är nyfiken, kreativ, strukturerad, proaktiv och engagerad. Bra samarbetsförmåga och ett konstruktivt förhållningssätt är viktigt liksom att du är en vass skribent med vana att jobba både operativt och strategiskt. Att lära och ta till sig nya verktyg tycker du är motiverande. För att göra detta behöver du kunna se helheter och förstå vad som driver engagemang och affär. Du har erfarenhet av att jobba med sociala medier och gärna även av pressarbete.

Kvalifikationskrav

- Minst fem års relevant erfarenhet av att skapa innehåll med utgångspunkt från sociala medier och press

- Erfarenhet av att leda strategiska kommunikationsprojekt

- Skapande av relevant och engagerande innehåll (text och rörligt) som stärker varumärket

- Vass skribent (svenska och engelska)

- Förstå och bemästra SoMe och community management

- Nyfiken på och har lätt för att lära nya verktyg och arbetssätt

- Förmåga att kombinera hjärta och hjärna i innehåll

- Relevant högskoleutbildning

- Erfarenhet av journalistik är meriterande

Om Södra

Södra, grundat 1938, är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 skogsägare som medlemmar. Vi är också en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara. Södra är en av de största producenterna i Europa av massa för avsalumarknaden och har en av Europas största sågverksrörelser.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i företrädelsevis Växjö, vi är även öppna för placering vid något av våra kombinat; Värö, Mönsterås eller Mörrum.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt på 0470-89 500. För frågor om verksamheten är du välkommen att kontakta kommunikationschef Linus Almqvist +46703900055. För fackliga frågor kontakta;

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, tel: 0727398092

Unionen: Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, tel: 0454-59561

Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Södras rekryteringsprocess. (https://www.sodra.com/sv/karriar/lediga-jobb/sodras-rekryteringsprocess/)

Ansök via länken nedan senast den 1 maj 2022.

Hoppas vi hörs snart!?Löpande urval kan tillämpas.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Ansök nu

Ekonomiledare

Financial controller
Läs mer Apr 1
Ekonomiledare
Södra har under 2021 byggt upp ett förändringskontor i syfte att skapa koncerngemensamma arbetssätt som genomsyrar den dagliga verksamheten. Med fokus på operationell effektivitet, digitalisering och optimerad värdekedja från planta till produkt bygger vi nu tillsammans förutsättningar för ett Södra med Effektivitet i Världsklass. Målet är att maximera värdet av skogsråvaran för att generera ett större värde för skogsgården. Under 2022 fortsätter vi resan att med gemensamma krafter förbättra Södras underliggande lönsamhet och stärka konkurrenskraften genom att utveckla förmågan att leda och hantera kontinuerlig förändring.

Vad kan vi erbjuda dig?

En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du utgår från någon av Södras enheter. Du kommer vara en del av ett team som tillsammans kommer vara starkt drivande i Södras utveckling genom koncernövergripande förändringsprojekt. Förutom det, har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag, möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Din roll

I rollen som Ekonomiledare leder du Förändringskontorets arbete med ekonomisk analys och finansiell värdering av föreslagna förbättringar. Du är även ytterst ansvarig för den ekonomiska uppföljningen inom Förändringskontoret och förväntas interagera med nyckelintressenter i alla delar av företaget. Arbetet är av både analytisk och operationell art, och du kommer spela en central roll i att identifiera nya möjligheter och tvärfunktionella teman som ökar den totala potentialen i koncernens förbättringsarbete.

Ekonomiledaren ansvarar för hantering, kvalitetssäkring och uppföljning av Effektivitet i världsklass (EiV) totala förbättringsportfölj. Detta innebär arbetsuppgifter centrerade kring värdering och affärsmässig granskning av förbättringsinitiativ inom aktiva förändringsströmmar och ett hopknytande av initiativportföljen med koncernövergripande finansiella resultat. Du har även en viktig roll i upprätthållandet och samordnandet av EiV’s övergripande tid- och implementationsplan.

Inom EiV arbetar vi med kontinuerlig utveckling av vår förmåga att stötta och utmana linjeverksamheten. Därför kommer det att vara ett naturligt inslag för dig att driva/utveckla stora delar av ditt finansiella område innehållande kunskapsspridning, rapportering, uppföljning och analys på tvärs genom företaget. Rollen erbjuder dig mycket goda möjligheter för professionell och personlig utveckling samt byggande av ett brett nätverk inom Södra koncernen.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Utvärdera status för EiV’s förändringsströmmars planer och aktiviteter, samt utmana de gap som kan finnas i genomförande mot plan

- Säkerställa att all finansiell dokumentationsstruktur är uppdaterad och korrekt (i stödverktyg såväl som övergripande värderingsmallar, business case-mallar etc.)

- Utveckla och följa upp nyckeltal för förbättringsprocesserna

- Lönsamhetsanalyser

- Ansvara för validering av såväl besparingsberäkningar som verifiering av realiserad potential, samt för analys av nya områden med potential.




Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och god erfarenhet inom området. Du har vanan att driva det finansiella området i en föränderlig miljö och att balansera såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter.

Du har en utpräglad affärsförståelse tillsammans med en god planeringsförmåga och ett öga för detaljer. Vidare är du resultatorienterad och van vid att arbeta mot deadlines. Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och med din analytiska förmåga utmanar och stöttar du förändringskontoret i viktiga vägval.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på någon av Södras enheter men under förutsättning att vissa dagar arbeta från huvudkontoret i Växjö.

Vill du veta mer?
För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt på 0470-89 500. För frågor om verksamheten är du välkommen att kontakta Stewen Nilsson på 076-6190736 eller Henrik Falck på 076-6190372. För fackliga frågor kontakta;

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, tel: 0727398092

Unionen: Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, tel: 0454-59561

Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Södras rekryteringsprocess. (https://www.sodra.com/sv/karriar/lediga-jobb/sodras-rekryteringsprocess/)

Ansök via länken nedan senast den 22:e april 2022.

Hoppas vi hörs snart!?Löpande urval kan tillämpas.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Ansök nu

Vi söker en ny kollega till Team Servicedesk!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Apr 6
Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse och du utgår från Södras huvudkontor i Växjö. Du blir en del av ett varierat och prestigelöst team som exempelvis består av idrottsintresserade, musiker, friluftsmänniskor och småbarnsföräldrar där den gemensamma nämnaren är intresset för teknik. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Dina framtida arbetsuppgifter
Hos oss kommer du att ingå i ett servicedeskteam som arbetar nära och tillsammans med andra kollegor inom Södra. Ditt arbete kommer primärt att innebära första linjens support till våra slutanvändare genom att svara i telefon och hantera ärenden i vårt ärendehanteringssystem. Du får också möjligheten att tillsammans med dina kollegor skapa nästa generations servicedesk genom att exempelvis automatisera arbetsuppgifter genom självbetjäning, sätta rutiner och jobba med ständiga förbättringar. Södra är en stor organisation som verkar i en internationell miljö där du som servicedesktekniker får möjlighet att arbeta varierande. Vi är en del av digitaliseringen och hos oss kommer du utvecklas i ordets riktiga bemärkelse.

Vem är du?
För att trivas och lyckas i rollen som servicedesktekniker på Södra tror vi att du besitter relevant eftergymnasial utbildning och talar samt skriver flytande på svenska och engelska. Kan du dessutom programmera kommer det finnas goda möjligheter att lära dig mer hos oss.

Som person är du serviceinriktad och har teamet och slutanvändaren i fokus. Du trivs att arbeta i en växlande miljö och har förmågan att bemöta olika typer av människor och underhålla de relationer du bygger. Vi rekryterar i enlighet med Södras medarbetarkompetenser som innebär att samarbeta, agera, utveckla och lära är värdefulla egenskaper.

Placering
Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i Växjö och tjänsten gäller tillsvidare på heltid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor kring tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta chef för Servicedesk IT Hans Falk på 0470-855 11 alternativt hans.falk@sodra.com. Har du istället frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-895 00. Fackliga frågor hänvisas till Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02 eller Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61.

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Mer information kring rekryteringsprocessen hittar du här;? Södras rekryteringsprocess. (https://karriar.sodra.com/departments/service-administration)

Ansök via länken nedan senast den 20 april.

Hoppas vi hörs!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Naturvårdsutvecklare

Skogskonsulent/Skogsvårdskonsulent
Läs mer Mar 28
Dina framtida arbetsuppgifter
Som Naturvårdsutvecklare hos oss på Södra har du en viktig roll för att utveckla organisationens naturvårds- och hänsynsarbete genom att ta vara på digitaliseringens möjligheter. Med stöd av andra funktioner leder och driver du utvecklingsarbetet av Södra Skogs digitala verktyg inom miljövårdsarbetet. Du ansvarar för att samordna hänsynsuppföljningar av verksamheten på central nivå och utifrån resultaten arbetar du med att göra orsaksanalyser och identifierar potentiella förbättringsområden. I rollen ingår även att utveckla instruktioner och rutiner inom områdena miljö-, kultur- och naturvård.

Rollen är omväxlande och du får möjlighet till att arbeta brett tillsammans med många funktioner inom verksamheten och deltar även i externa samarbeten, där såväl andra skogliga företag som forskningsinstitutioner och myndigheter är viktiga parter i utvecklingen av skogsbrukets naturvårds- och hållbarhetsarbete.

Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen som Naturvårdsutvecklare har du som söker en relevant högskoleutbildning, några års arbetslivserfarenhet och kunskap om skogsskötsel- och naturvårdsfrågor. Du har tidigare arbetat med att leda projekt och är du van vid att hantera, analysera och presentera stora datamängder är det meriterande.

Som person är du driven och motiveras av att leda förbättrings- och utvecklingsarbeten. Du är analytisk, sätter dig gärna in i detaljer och är lyhörd för verksamhetens behov och krav. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och trivs med att samarbeta med andra. Utöver detta ser vi att du:

- Innehar B-körkort
- Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
- Goda kunskaper i digitala systemstöd

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Du utgår från Södras huvudkontor i Växjö.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kontaktar du rekryterande chef Jessica Nordin på 0470-89 094. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt på 0470-89 500.

Fackliga frågor hänvisas till;

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61
Dan Andersson, Ledarna, 070-395 11 11

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Mer information kring rekryteringsprocessen hittar du här;? Södras rekryteringsprocess. (https://karriar.sodra.com/departments/skogligt)

Hoppas vi hörs snart. Ansök via länken nedan senast den 12 april 2022.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

French speaking Sales Administrator

Marknadsassistent
Läs mer Mar 29
Your working tasks
As a Sales Administrator you handle sales orders, invoicing, delivery monitoring follow up and other matters in the process of delivering paper pulp to our customers. In your daily work you are in frequent contact with customers providing excellent service. In addition, you have extensive contacts with colleagues at Customer Supply Center in Växjö and at European Service Center in München. You work in an international context as our customers are represented in several continents, and you will be emphasizing on the markets where we have French speaking customers. The workplace is characterized by good cooperation, customer focus and individual involvement.

Your experience
To be successful in the role as a Sales Administrator we expect you to be very good at French and English and to have a couple of years experience in sales administration or finance. The role requires that you have a genuine sense of service and fulfil your tasks through a structured way of working.

You are able to make independent decisions and enjoy finding solutions to daily challenges. You also need to be open-minded to the needs from customers and colleagues. You find it natural to work with a strong focus on customers and to contribute to the success of the team. It is an advantage if you are accustomed to working in ERP systems, especially Microsoft Dynamics.

We pay great attention to personal characteristics and we conduct the recruitment in accordance with Södra coworker competences (learn, develop, act, cooperate and safety).

Your employer Södra
Some people see a forest. We see a renewable resource, climate support, long term economic growth and innovation power that never stops growing. At Södra you will contribute to sustainability and circularity and together with us you will discover how. Naturally Södra has several benefits for you as an employee - read more about them here.

The position
The position is on a permanent basis, placed at Södras head office in Växjö or at European Service Center in München.

Eager to learn more?
You are welcome to contact Linus Eklund (phone +46 470 89 032) about the recruitment process and Jonas Larsson, Customer Supply Manager (mail Jonas.larsson@sodra.com) about the business and position.

Representatives from trade unions are:
Fredrik Dacke, SACO, +46 470 855 02
Teddy Hedlund, Unionen, +46 470 595 61

Apply via the link below no later than 11/4 2022.

Ansök nu

VLS-samordnare/Sustainability Information Manager

Systemadministratör
Läs mer Mar 23
Dina framtida arbetsuppgifter
Rollen är kombinerad, en bred roll med omväxlande arbetsuppgifter. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att samordna, utveckla och driva frågor rörande vårt verksamhetsledningssystem (VLS) inom Södra Cell samt att arbeta med kundfrågor inom hållbarhet.

I rollen som samordnare för Södra Cells verksamhetsledningssystem ansvarar du för att aktivt utveckla och samordna de centrala delarna för vårt verksamhetsledningssystem inom affärsområdet. Du kommer att medverka till att systemet uppfyller de krav som finns inom de olika standarderna och därmed även driva förbättringsarbete. Arbetet bedrivs i nära samarbete med våra driftsenheters VLS-samordnare, ni kommer att arbeta med gemensam utveckling och samordning för hela Södra Cells verksamhetsledningssystem. Som VLS-samordnare behöver du kunna revidera verksamhetsledningssystemet vid våra internrevisioner.

I rollen ingår också att arbeta med hållbarhetsinformation till kunder, vilket innebär att ge god service och svara på frågor från våra kunder samt att besvara kundenkäter inom området hållbarhet. Ibland finns svaren hos någon annan inom företaget, så samverkan med olika delar av verksamheten är här stor. Även frågor kring produktsäkerhet, och de krav som finns kopplat till det, livsmedelsgodkännanden och kemikaliefrågor ingår i uppdraget.

Vem är du?
För att du ska lyckas och trivas i rollen ser vi att du som söker har relevant högskoleutbildning inom exempelvis teknik eller naturvetenskap med inriktning mot hållbarhet alternativt motsvarande kunskaper erhållna genom arbetslivserfarenhet. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Har du dessutom kunskaper i annat språk ser vi det som meriterande. Utöver detta ser vi att du som söker har kunskaper i verksamhetsledningssystem och certifieringar. Då resor i tjänsten förekommer ser vi att du som söker har b-körkort.

Då rollen innebär mycket kontakt med interna såväl som externa parter söker vi dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. I kundkontakter blir du Södras representant där god service och bemötande är viktigt. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Rollen innebär stor självständighet och du är en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. När det gäller kundkontakterna kommer det krävas kunskap och förståelse för våra tillverkningsprocesser, massaproduktion, som du antingen kan redan eller har förutsättningar att lära dig.

Har du tidigare arbetat med kundkontakter, hållbarhetsfrågor eller verksamhetsledningssystem och certifieringar ser vi det som meriterande.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Växjö alternativt på någon av våra enheter i Värö, Mörrum eller Mönsterås. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Din arbetsgivare Södra
Det är viktigt att medarbetare trivs hos oss, vi tror att medarbetare som trivs visar ett stort engagemang vilket är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda. Vi har intressanta arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, projekt och erfarenhetsutbyte.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta Annica Larsson Ahlstedt, rekryterande chef, på 0454-59542. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-direkt på 0470-89500. Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund för Unionen: teddy.hedlund@sodra.com, 0454-59561

Erik Karlsson för SACO: erik.c.karlsson@sodra.com, 0470-85670

Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Södras rekryteringsprocess .

Ansök via länken nedan senast den 10 april 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

VLS-samordnare/Sustainability Information Manager

Kvalitetssamordnare
Läs mer Mar 23
Dina framtida arbetsuppgifter
Rollen är kombinerad, en bred roll med omväxlande arbetsuppgifter. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att samordna, utveckla och driva frågor rörande vårt verksamhetsledningssystem (VLS) inom Södra Cell samt att arbeta med kundfrågor inom hållbarhet.

I rollen som samordnare för Södra Cells verksamhetsledningssystem ansvarar du för att aktivt utveckla och samordna de centrala delarna för vårt verksamhetsledningssystem inom affärsområdet. Du kommer att medverka till att systemet uppfyller de krav som finns inom de olika standarderna och därmed även driva förbättringsarbete. Arbetet bedrivs i nära samarbete med våra driftsenheters VLS-samordnare, ni kommer att arbeta med gemensam utveckling och samordning för hela Södra Cells verksamhetsledningssystem. Som VLS-samordnare behöver du kunna revidera verksamhetsledningssystemet vid våra internrevisioner.

I rollen ingår också att arbeta med hållbarhetsinformation till kunder, vilket innebär att ge god service och svara på frågor från våra kunder samt att besvara kundenkäter inom området hållbarhet. Ibland finns svaren hos någon annan inom företaget, så samverkan med olika delar av verksamheten är här stor. Även frågor kring produktsäkerhet, och de krav som finns kopplat till det, livsmedelsgodkännanden och kemikaliefrågor ingår i uppdraget.

Vem är du?
För att du ska lyckas och trivas i rollen ser vi att du som söker har relevant högskoleutbildning inom exempelvis teknik eller naturvetenskap med inriktning mot hållbarhet alternativt motsvarande kunskaper erhållna genom arbetslivserfarenhet. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Har du dessutom kunskaper i annat språk ser vi det som meriterande. Utöver detta ser vi att du som söker har kunskaper i verksamhetsledningssystem och certifieringar. Då resor i tjänsten förekommer ser vi att du som söker har b-körkort.

Då rollen innebär mycket kontakt med interna såväl som externa parter söker vi dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. I kundkontakter blir du Södras representant där god service och bemötande är viktigt. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Rollen innebär stor självständighet och du är en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. När det gäller kundkontakterna kommer det krävas kunskap och förståelse för våra tillverkningsprocesser, massaproduktion, som du antingen kan redan eller har förutsättningar att lära dig.

Har du tidigare arbetat med kundkontakter, hållbarhetsfrågor eller verksamhetsledningssystem och certifieringar ser vi det som meriterande.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Växjö alternativt på någon av våra enheter i Värö, Mörrum eller Mönsterås. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Din arbetsgivare Södra
Det är viktigt att medarbetare trivs hos oss, vi tror att medarbetare som trivs visar ett stort engagemang vilket är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda. Vi har intressanta arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, projekt och erfarenhetsutbyte.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta Annica Larsson Ahlstedt, rekryterande chef, på 0454-59542. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-direkt på 0470-89500. Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund för Unionen: teddy.hedlund@sodra.com, 0454-59561

Erik Karlsson för SACO: erik.c.karlsson@sodra.com, 0470-85670

Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Södras rekryteringsprocess .

Ansök via länken nedan senast den 10 april 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Marknadsadministratör

Marknadsassistent
Läs mer Mar 24
Södra Cell är ett affärsområde inom Södra och som tillverkar och säljer pappers- och textilmassa. Södra Cell international är en del av Södra Cell och är navet i försäljnings- och marknadsverksamheten.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. Du arbetar dagtid och utgår från vårt huvudkontor i Växjö. Du blir en del av ett positivt och kunnigt team, som ständigt utvecklar och utmanar varandra. Förutom det har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Dina framtida arbetsuppgifter
Som Marknadsadministratör kommer du att stödja Södra Cells dagliga verksamhet med olika administrativa uppgifter, koordinera månadsbokslut och revisioner, samt kontrollera leverantörsfakturor. Du kommer också vara behjälplig med att ta fram statistik till myndigheter och branschorganisationer. I rollen kommer du arbeta i kontakt med främst interna parter och bland annat stötta Södras centrala ekonomifunktion i frågor om Södra Cell Internationals verksamhet.

Du ingår i ett team om 3 personer men blir också del av Södra Cell International med cirka totalt 40 medarbetare i Europa. Tillsammans med övriga marknadsadministratörer kommer du arbeta för att utveckla administrationen i syfte att förenkla rutiner och effektivisera arbetssätt.

Vem är du?
Du som söker har en eftergymnasial utbildning och några års arbetslivserfarenhet, gärna inom försäljningsadministration alternativt motsvarade kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi verkar i en internationell miljö vilket innebär att du behöver ha goda kunskaper i både engelska och svenska i såväl tal som skrift. Du behöver även ha god datavana och kunskaper i Microsoft 365. Vi ser gärna att du har grundläggande kunskaper inom redovisning. Meriterande för tjänsten är om du har kunskaper i GDPR. Utöver ovanstående ser vi att du som söker har B-körkort.

För att trivas i rollen som Marknadsadministratör ser vi att du är serviceinriktad och fullföljer dina åtaganden med ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Rollen innebär självständighet och du är en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. Du har en analytisk förmåga och en god affärsförståelse.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Växjö. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta HR-direkt på 0470-89 500, alternativt rekryterande chef Sara Weding, sara.weding@sodra.com, 0470-89 102. Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, Unionen.
Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, SACO.

Ansök via länken nedan senast den 7 april 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Virkesadministratör

Administrativ assistent
Läs mer Mar 22
Dina arbetsuppgifter
Som virkesadministratör har du en central roll i vårt viktiga virkesflöde, din huvudsakliga uppgift består av kontinuerlig kontakt med olika delar inom Södra så som logistik, produktion, transport, import och terminaler. Du är en lagspelare som gillar ordning och reda samt drivs av att leverera resultat. Du ingår i ett team på fyra personer centralt och tre personer regionalt. Som centralt placerad virkesadministratör arbetar du med våra större virkesaffärer och avtal, men även samarbete med de regionala virkesadministratörerna.

Din profil
Som person är du flexibel i ditt tillvägagångssätt, du hanterar arbetsuppgifter som kräver noggrannhet och struktur lika väl som du är serviceinriktad och kreativ i att hitta nya lösningar. Du är en god kommunikatör med en god förmåga att förmedla budskap till andra.

Tidigare erfarenhet av arbete med virkesredovisning eller annan roll inom virkesadministration eller logistik är meriterande. Vi ser också gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom skog, ekonomi, logistik eller motsvarande, men det är inget krav, dina personliga kunskaper och erfarenheter är viktigare.

Extra meriterande är färdigheter i Viol-systemet och andra virkesadministrativa system.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering är på huvudkontor i Växjö alternativt någon av våra andra enheter.

Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra.

Vill du veta mer?
Du är välkommen med förfrågningar om tjänsten till Marcus Harrysson, marcus.harrysson@sodra.com. Vid frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-direkt, 0470-89 500. Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, Unionen.
Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, SACO.
Dan Andersson, dan.andersson@sodra.com, Ledarna.

Ansök via knappen senast den 6 april 2022 . Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

EU-specialist

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Mar 8
Överblick över politiska processer, trender och möjligheter inom och utanför EU stärker vår affär. Vi är beroende av beslut som fattas lokalt, nationellt och internationellt gällande lagstiftning, direktiv och strategier. Vi söker dig som vill stödja ledning och verksamhet genom samordning, analys och påverkan i dessa frågor. Välkommen med din ansökan som EU-specialist på Södra!

Dina framtida arbetsuppgifter
Som EU-specialist hos oss består ditt uppdrag i att tydliggöra, förankra och samordna vår position med de medarbetare som företräder Södra i kommittéer och arbetsgrupper inom branschorgan eller andra nätverk. Du ansvarar för konsultationer på EU-nivå och deltar aktivt i specifika arbetsgrupper och nätverk. Vidare tar du fram underlag till positionspapper, debattartiklar, rapporter och presentationsmaterial. Du driver påverkansprocesser, såväl enskilt för Södra som i branschorganisationer och nätverk.

Du kommer hantera ett stort antal kontaktytor såväl internt genom exempelvis medarbetare som deltar i kommittéer som externt genom exempelvis nätverk och arbetsgrupper där utmaningen består i att hantera olika intressen.

Du blir del av ett kreativt gäng som tillsammans fungerar som en rådgivande stödfunktion till ledning och i affärsmässiga beslut där varje medarbetare bidrar med sina respektive kompetenser.

Vem är du?
Vi tror att du som söker har en eftergymnasial utbildning som exempelvis statsvetare tillsammans med erfarenhet av opinionsbildning, arbete i en politisk organisation eller liknande uppdrag. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och har goda kunskaper om det politiska systemet på Sverige och EU-nivå.

Personlighetsmässigt kan du genom ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt förklara innehåll och visa vägen, du förstår värdet av att bygga förtroendeingivande relationer internt och externt. Vidare är du analytisk och sätter dig gärna in i detaljer.

Placering/Anställning
Tjänsten gäller tillsvidare på heltid med placeringsort Växjö. Resor såväl inrikes som utrikes förekommer i tjänsten. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor kring tjänsten går det bra att kontakta rekryterande chef Marcus Svensson på 072-583 45 88. Har du frågor kring rekryteringsprocessen går det bra att kontakta Kajsa Åberg på 0470-85513. För fackliga frågor är du välkommen att kontakta:

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser.

Ansök via länken nedan senast den 31:e mars. Vi tillämpar löpande urval.

Hoppas vi hörs!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

VLS-samordnare

Systemadministratör
Läs mer Mar 4
Dina framtida arbetsuppgifter
Rollen är kombinerad, en bred roll med omväxlande arbetsuppgifter. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att samordna, utveckla och driva frågor rörande vårt verksamhetsledningssystem (VLS) inom Södra Cell samt att arbeta med kundfrågor inom hållbarhet.

I rollen som samordnare för Södra Cells verksamhetsledningssystem ansvarar du för att aktivt utveckla och samordna de centrala delarna för vårt verksamhetsledningssystem inom affärsområdet. Du kommer att medverka till att systemet uppfyller de krav som finns inom de olika standarderna och därmed även driva förbättringsarbete. Arbetet bedrivs i nära samarbete med våra driftsenheters VLS-samordnare, ni kommer att arbeta med gemensam utveckling och samordning för hela Södra Cells verksamhetsledningssystem. Som VLS-samordnare behöver du kunna revidera verksamhetsledningssystemet vid våra internrevisioner.

I rollen ingår också att arbeta med hållbarhetsinformation till kunder, vilket innebär att ge god service och svara på frågor från våra kunder samt att besvara kundenkäter inom området hållbarhet. Ibland finns svaren hos någon annan inom företaget, så samverkan med olika delar av verksamheten är här stor. Även frågor kring produktsäkerhet, och de krav som finns kopplat till det, livsmedelsgodkännanden och kemikaliefrågor ingår i uppdraget.

Vem är du?
För att du ska lyckas och trivas i rollen ser vi att du som söker har relevant högskoleutbildning inom exempelvis teknik eller naturvetenskap med inriktning mot hållbarhet alternativt motsvarande kunskaper erhållna genom arbetslivserfarenhet. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Har du dessutom kunskaper i annat språk ser vi det som meriterande. Utöver detta ser vi att du som söker har kunskaper i verksamhetsledningssystem och certifieringar. Då resor i tjänsten förekommer ser vi att du som söker har b-körkort.

Då rollen innebär mycket kontakt med interna såväl som externa parter söker vi dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. I kundkontakter blir du Södras representant där god service och bemötande är viktigt. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Rollen innebär stor självständighet och du är en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. När det gäller kundkontakterna kommer det krävas kunskap och förståelse för våra tillverkningsprocesser, massaproduktion, som du antingen kan redan eller har förutsättningar att lära dig.

Har du tidigare arbetat med kundkontakter, hållbarhetsfrågor eller verksamhetsledningssystem och certifieringar ser vi det som meriterande.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Växjö alternativt på någon av våra enheter i Värö, Mörrum eller Mönsterås. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Din arbetsgivare Södra
Det är viktigt att medarbetare trivs hos oss, vi tror att medarbetare som trivs visar ett stort engagemang vilket är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda. Vi har intressanta arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, projekt och erfarenhetsutbyte.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta Annica Larsson Ahlstedt, rekryterande chef, på 0454-59542. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-direkt på 0470-89500. Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund för Unionen: teddy.hedlund@sodra.com, 0454-59561

Erik Karlsson för SACO: erik.c.karlsson@sodra.com, 0470-85670

Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Södras rekryteringsprocess .

Ansök via länken nedan senast den 20 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook , #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Chef Virkesredovisning

Områdeschef, skogsbruk
Läs mer Mar 4
Din framtida arbetsuppgifter
Som chef för virkesredovisning inom Södra skog på vår avdelning, Råvarumarknad, är ditt huvudsakliga arbetsområde att ansvara för virkesredovisningen inom hela Södra skog, mätteknik inom drift och utveckling, prislistehantering samt kommunikationen med intressenter inom området. Uppdraget innebär att säkerställa att beslut, rutiner och arbetssätt genomförs och följs. Utöver detta arbetar du även med ständiga förbättringar för att utveckla arbetssätt i kombination med nya verksamhetssystem.

I arbetet ingår att verka för en effektiv organisation med hög servicenivå inom mätning och virkesredovisning. Du ansvarar för att resultaten uppnås genom att resursplanera, utveckla och kostnadseffektivisera.

I rollen kommer du även ha personalansvar där du samordnar och leder en ny arbetsgrupp om totalt 9 medarbetare inom mätning och virkesredovisning.

Vem är du?
För att du ska lyckas och trivas i rollen ser vi att du som söker har erfarenhet från någon form av ledande befattning sedan tidigare gärna inom service eller administration samt erfarenhet av att leda och utveckla personal i förändring. Som ledare är du kommunikativ, stödjande och utmanande och drivs av att utveckla både verksamhet och medarbetare genom ett coachande förhållningssätt.

Rollen som chef för virkesredovisning innebär ett nära samarbete med både interna och externa parter. Det ställer höga krav på att skapa goda relationer genom en utvecklad kommunikations- och samarbetsförmåga.

Som person är du strukturerad och trygg i beslutsfattning med ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har förmågan att analysera omvärldens krav på verksamheten för att omsätta detta i praktiska arbetssätt och rutiner.

Utöver ovanstående ser vi att du som söker har:

Relevant högskoleutbildning alternativt annan jämförbar yrkesmässig erfarenhet

Goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket

B-körkort

Har du tidigare arbetat i en liknande roll eller i en projektledarroll med fokus på digitalisering ser vi det som meriterande.

Placering och omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, i första hand med placeringsort på huvudkontoret i Växjö. Andra orter kan bli aktuellt, överenskommelse sker i dialog.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Amanda Hansson 0470-89163. Vid frågor kring tjänsten eller verksamheten kan du kontakta Kim Gunnarsson 0470-59887. Fackliga frågor hänvisas till:

Dan Andersson: dan.andersson@sodra.com, 0320-51058, Ledarna
Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com , 0454-59561 Unionen
Fredrik Dacke: fredrik.dacke@sodra.com , 0470-85502, SACO

Ansökan sker via länken senast den 20 mars 2022.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra??

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Chef Virkesredovisning

Områdeschef, skogsbruk
Läs mer Mar 4
Din framtida arbetsuppgifter
Som chef för virkesredovisning inom Södra skog på vår avdelning, Råvarumarknad, är ditt huvudsakliga arbetsområde att ansvara för virkesredovisningen inom hela Södra skog, mätteknik inom drift och utveckling, prislistehantering samt kommunikationen med intressenter inom området. Uppdraget innebär att säkerställa att beslut, rutiner och arbetssätt genomförs och följs. Utöver detta arbetar du även med ständiga förbättringar för att utveckla arbetssätt i kombination med nya verksamhetssystem.

I arbetet ingår att verka för en effektiv organisation med hög servicenivå inom mätning och virkesredovisning. Du ansvarar för att resultaten uppnås genom att resursplanera, utveckla och kostnadseffektivisera.

I rollen kommer du även ha personalansvar där du samordnar och leder en ny arbetsgrupp om totalt 9 medarbetare inom mätning och virkesredovisning.

Vem är du?
För att du ska lyckas och trivas i rollen ser vi att du som söker har erfarenhet från någon form av ledande befattning sedan tidigare gärna inom service eller administration samt erfarenhet av att leda och utveckla personal i förändring. Som ledare är du kommunikativ, stödjande och utmanande och drivs av att utveckla både verksamhet och medarbetare genom ett coachande förhållningssätt.

Rollen som chef för virkesredovisning innebär ett nära samarbete med både interna och externa parter. Det ställer höga krav på att skapa goda relationer genom en utvecklad kommunikations- och samarbetsförmåga.

Som person är du strukturerad och trygg i beslutsfattning med ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har förmågan att analysera omvärldens krav på verksamheten för att omsätta detta i praktiska arbetssätt och rutiner.

Utöver ovanstående ser vi att du som söker har:

Relevant högskoleutbildning alternativt annan jämförbar yrkesmässig erfarenhet

Goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket

B-körkort

Har du tidigare arbetat i en liknande roll eller i en projektledarroll med fokus på digitalisering ser vi det som meriterande.

Placering och omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, i första hand med placeringsort på huvudkontoret i Växjö. Andra orter kan bli aktuellt, överenskommelse sker i dialog.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Amanda Hansson 0470-89163. Vid frågor kring tjänsten eller verksamheten kan du kontakta Kim Gunnarsson 0470-59887. Fackliga frågor hänvisas till:

Dan Andersson: dan.andersson@sodra.com, 0320-51058, Ledarna
Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com , 0454-59561 Unionen
Fredrik Dacke: fredrik.dacke@sodra.com , 0470-85502, SACO

Ansökan sker via länken senast den 20 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra??

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Sommarjobb Skog

Skogsinspektor
Läs mer Feb 28
Vi söker dig som studerar en skoglig utbildning för sommarjobb i Ljungby och Växjö-området. Tjänsterna är som Produktionsledare för torvskörd och Skogsinspektor. En bra möjlighet för dig som studerar att omsätta dina kunskaper i praktiken.

Produktionsledning av torvskörd

Södra Skogsenergi söker sommarvikarie för produktionsledning av Torvskörd. Vi erbjuder en spännande utmaning i att testa på att ansvara för produktionsledning för vår torvverksamhet. Den huvudsakliga uppgiften är att föra den dagliga dialogen med våra entreprenörer ute på torvtäkterna som finns i Jönköping, Lidhult, Strömsnäsbruk och Ljungby. En stor del av arbetet är förlagd på fält men även administrativa arbetsuppgifter inkluderas.

Din placering blir på vårt regionkontor i Växjö men en stor del av arbetet är förlagd till området runt Ljungby.

Skogsinspektor

Dina arbetsuppgifter kan bestå bland annat av uppföljningsarbete, avverkningsplanering, uppdatering av skogsbruksplaner och rådgivning till våra skogsägare. Beroende på vilken nivå du befinner dig på i din utbildning kan du få göra olika uppgifter men vår utgångspunkt är att du ska få testa på olika arbetsuppgifter. Din placeringsort blir på något av våra verksamhetskontor och du rapporterar till Områdeschef på verksamhetsområdet.

Din placering blir på vårt regionkontor i Ljungby

Din erfarenhet

Krav för både tjänsterna är att du ska studerar vid en utbildning inom skoglig utbildning, utbildning med logistikinriktning eller på annat sätt skaffat dig motsvarande kunskaper.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för den skogliga verksamheten, har förmågan att jobba självständig, tar egna initiativ samtidigt som du är en god lagspelare. Viktigt är också att du har förmågan att kommunicera tydligt samt gillar mötet med andra människor i en affärsrelation.

För tjänsten som Produktionsledare inom torvskörd är det meriterande om du har erfarenhet från entreprenadbranschen, jordbruk samt förståelse för maskiner.

Körkort och tillgång till egen bil för båda tjänsterna ett krav.

Välkommen med din ansökan senast den 20 mars 2022. Urval görs löpande.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring sommarjobb är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-895 00.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

VLS-samordnare

Systemadministratör
Läs mer Mar 4
Dina framtida arbetsuppgifter
Rollen är kombinerad, en bred roll med omväxlande arbetsuppgifter. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att samordna, utveckla och driva frågor rörande vårt verksamhetsledningssystem (VLS) inom Södra Cell samt att arbeta med kundfrågor inom hållbarhet.

I rollen som samordnare för Södra Cells verksamhetsledningssystem ansvarar du för att aktivt utveckla och samordna de centrala delarna för vårt verksamhetsledningssystem inom affärsområdet. Du kommer att medverka till att systemet uppfyller de krav som finns inom de olika standarderna och därmed även driva förbättringsarbete. Arbetet bedrivs i nära samarbete med våra driftsenheters VLS-samordnare, ni kommer att arbeta med gemensam utveckling och samordning för hela Södra Cells verksamhetsledningssystem. Som VLS-samordnare behöver du kunna revidera verksamhetsledningssystemet vid våra internrevisioner.

I rollen ingår också att arbeta med hållbarhetsinformation till kunder, vilket innebär att ge god service och svara på frågor från våra kunder samt att besvara kundenkäter inom området hållbarhet. Ibland finns svaren hos någon annan inom företaget, så samverkan med olika delar av verksamheten är här stor. Även frågor kring produktsäkerhet, och de krav som finns kopplat till det, livsmedelsgodkännanden och kemikaliefrågor ingår i uppdraget.

Vem är du?
För att du ska lyckas och trivas i rollen ser vi att du som söker har relevant högskoleutbildning inom exempelvis teknik eller naturvetenskap med inriktning mot hållbarhet alternativt motsvarande kunskaper erhållna genom arbetslivserfarenhet. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Har du dessutom kunskaper i annat språk ser vi det som meriterande. Utöver detta ser vi att du som söker har kunskaper i verksamhetsledningssystem och certifieringar. Då resor i tjänsten förekommer ser vi att du som söker har b-körkort.

Då rollen innebär mycket kontakt med interna såväl som externa parter söker vi dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. I kundkontakter blir du Södras representant där god service och bemötande är viktigt. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Rollen innebär stor självständighet och du är en person som tar egna initiativ, driver förbättringar och är lyhörd inför din omgivning. När det gäller kundkontakterna kommer det krävas kunskap och förståelse för våra tillverkningsprocesser, massaproduktion, som du antingen kan redan eller har förutsättningar att lära dig.

Har du tidigare arbetat med kundkontakter, hållbarhetsfrågor eller verksamhetsledningssystem och certifieringar ser vi det som meriterande.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Växjö alternativt på någon av våra enheter i Värö, Mörrum eller Mönsterås. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Din arbetsgivare Södra
Det är viktigt att medarbetare trivs hos oss, vi tror att medarbetare som trivs visar ett stort engagemang vilket är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda. Vi har intressanta arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, projekt och erfarenhetsutbyte.

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta Annica Larsson Ahlstedt, rekryterande chef, på 0454-59542. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-direkt på 0470-89500. Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund för Unionen: teddy.hedlund@sodra.com, 0454-59561

Erik Karlsson för SACO: erik.c.karlsson@sodra.com, 0470-85670

Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Södras rekryteringsprocess .

Ansök via länken nedan senast den 20 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Miljöchef

Miljösamordnare/Miljökoordinator
Läs mer Feb 21
Vill du vara med och ställa om till ett mer hållbart samhälle? Hos oss blir du en nyckelperson i miljö- och hållbarhetsarbetet såväl internt som externt. Välkommen med din ansökan som Miljöchef hos oss på Södra Wood!

Dina framtida arbetsuppgifter
Om du med din gedigna miljöbakgrund gillar att bygga relationer, jobba nära verksamheten, ha ett strategiskt tänkande och arbeta i en internationell miljö med stark lokal närvaro så är rollen något för dig.

Som Miljöchef på Södra Wood rapporterar du till affärsområdeschefen och kommer att ha fullt ansvar för att leda och utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet. Du kommer att vara affärsområdets kompetenscentrum i miljöfrågor vilket också innebär ansvar för att vara både rådgivande och utbildande gentemot ledning och organisation inom området. Du kommer att arbeta gentemot hela Södra Woods organisation vilket innebär anläggningar i Sverige såväl som anläggningar och dotterbolag utomlands.

Rollen förväntas vara en central ledare i vår utveckling av dagens nivåer på energianvändning, spårbarhet och miljöpåverkan till en framtid med målsättning att uppnå koldioxidneutralitet, ingen miljöpåverkan av industriprocesserna och spårbarhet hela vägen från skog till kund.

Vem är du?
För att du ska lyckas och trivas i rollen som Miljöchef ser vi att du har en högskoleutbildning med inriktning mot miljöteknik för industri och miljöjuridik. Du har en gedigen erfarenhet från arbetet med produktionstillstånd, effektiviseringar av energianvändningen, kontakt med tillstånds-och tillsynsmyndigheter samt att upprätthålla och utveckla spårbarhetssystem. Vi tror också att du har erfarenhet från industrin.

Du har för vana att på ett coachande och utvecklande sätt vägleda en organisation på olika nivåer i miljö- och hållbarhetsfrågor. Vidare har du en god förhandlingsvana, målmedvetenhet och uthållighet i ditt arbete. Du motiveras av att ta ditt arbete till nästa nivå och att inspirera din omgivning till ökat lärande och utveckling.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på någon utav våra enheter i Götaland, med förutsättning att man kan arbeta från Växjö när arbetet så kräver. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Vi är en av Europas största leverantörer av sågade trävaror. Vi skapar möjligheter för våra kunder världen över och allt vi gör på Södra gör vi med en av världens mest förnybara råvaror - trä.

Vill du veta mer?
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-89 500.

Fackliga frågor vänligen kontakta:

Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, 0454-595 61, Unionen.

Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, 0470-855 02, SACO.

Ansökan sker via länken senast den 14 mars. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Växeltelefonist/Receptionist

Växeltelefonist
Läs mer Feb 25
Hos oss på Södra får du vara del av ett innovativt och hållbart företag i en bransch med ljusa framtidsutsikter. Vi söker nu dig som vill vara ansiktet utåt för vår organisation och lämna bra service till medarbetare och besökare via vår växel och reception.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som Växeltelefonist hanterar du inkommande samtal och förmedlar dessa vidare på bästa sätt till våra medarbetare via vårt växelsystem Trio, vi besvarar ca 150 telefonsamtal om dagen. I receptionen förekommer arbetsuppgifter som att exempelvis förbereda inför besök genom att ordna besöksbrickor, boka lokaler samt beställa lunch och fika. Arbetet gäller främst som växeltelefonist och vara behjälplig i receptionen vid behov. Du blir del av ett härligt gäng och får kontakt med många olika människor på och utanför Södra.

Vem är du?
Det viktigaste för oss är att du är serviceinriktad och bidrar till ett trevligt bemötande för såväl interna som externa kontakter och att du har lätt för att samarbeta. Ibland är det högt tryck på vår växel och även i receptionen och därför behöver du kunna hantera stress på ett bra sätt. Vi tror också att du är flexibel som person och gärna hoppar in och jobbar när behov uppstår. Förutom det ser vi att du:

Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
Har avslutad gymnasieutbildning
Har datavana

Vi ser erfarenhet av arbete i växel och/eller reception som meriterande.

Placering
Tjänsten gäller på heltid under semesterperioden och extra vid behov resterande del av året med start omgående. Våra arbetstider är 07:15-16:30 enligt rullande schema. Placering är på vårt huvudkontor i Växjö.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Vill du veta mer?
För frågor om tjänsten och processen är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-89 500. Mer information om Södra hittar du här.

Fackliga frågor vänligen kontakta:

Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, 0454-595 61, Unionen.

Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, 0470-855 02, SACO.

Ansökan sker via länken senast den 11:e mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Näringspolitisk affärsutvecklare

Affärsutvecklare
Läs mer Feb 16
Överblick över politiska processer, trender och möjligheter stärker vår affär. Vi söker nu dig som vill vara med och stötta verksamheten genom samordning, analys och påverkan i dessa frågor. Du blir dessutom en central del i klimatomställningen. Välkommen med din ansökan som Näringspolitisk affärsutvecklare hos oss på Södra!

Dina framtida arbetsuppgifter
Som Näringspolitisk affärsutvecklare hos oss får du en central roll i organisationen där ditt uppdrag består av att utveckla positioner gällande politiska styrmedel. Vidare bedriver du omvärldsbevakning och samordnar remissvar samt tar fram underlag till positionspapper, debattartiklar, rapporter och presentationsmaterial. Du möjliggör deltagande på arenor där marknad och politik möts och representerar Södra gentemot externa parter. Du driver påverkansprocesser internt såväl som i branschorganisationer och i externa nätverk.

Du blir del av ett kreativt gäng som tillsammans fungerar som en rådgivande stödfunktion till ledning och i affärsmässiga beslut där varje medarbetare bidrar med sina respektive kompetenser.

Vem är du?
Vi tror att du som söker har goda kunskaper om Sveriges politiska system med viss förståelse för EU-processer samt erfarenhet av opinionsbildning, arbete i politisk organisation eller liknande uppdrag. Vi ser relevant eftergymnasial utbildning som meriterande. Du har med fördel förståelse för affärsutveckling och har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Som person är du analytisk och har lätt för att se möjligheter i situationer med en god förmåga att bygga förtroendeingivande relationer internt och externt. Du är nyfiken och kreativ med viljan att utmana nuläget och utveckla organisationen.

Placering/Anställning
Tjänsten gäller tillsvidare på heltid med placeringsort Växjö. Resor såväl inrikes som utrikes förekommer i tjänsten. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor kring tjänsten går det bra att kontakta rekryterande chef Marcus Svensson på 072-583 45 88. Har du frågor kring rekryteringsprocessen går det bra att kontakta Kajsa Åberg på 0470-85513. För fackliga frågor är du välkommen att kontakta:

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser.

Ansök via länken nedan senast den 9 mars. Vi tillämpar löpande urval.

Hoppas vi hörs!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Ekonomer till Södra i Växjö

Controller
Läs mer Feb 22
Hos oss på Södra kommer du få vara en del av ett innovativt och hållbart företag i en bransch med ljusa framtidsutsikter. Vi söker nu tre Ekonomer till Södra Finanscenter vars huvudsakliga syfte är att tillgodose diverse intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid.

Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som Ekonom på Servicecenter Ekonomi är din uppgift att säkerställa att leverans sker enligt tidplan och gällande rutiner. Arbetet syftar till att kostnadseffektivt framställa och tillgodose affärsverksamhet och övriga intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid. Vi arbetar utifrån två flöden, kundreskontraflöde och leverantörskontraflöde.

Som Ekonom på Leverantörcenter är ditt huvudsakliga ansvar att hålla ihop leverantörsfakturaflödet vilket innefattar både redovisning och bokslutsarbete. Du kommer även vara med och driva utveckling och förbättringar samt samordna processer inom detta flöde. Tillsammans med övriga ekonomer för leverantörsflödet har du ett operativt ansvar från inkommen leverantörsfaktura till utbetalning. Du kommer även ha löpande kontakt med våra leverantörer.

Som Ekonom på Kundcenter arbetar du med löpande uppgifter kopplat till kundfakturaflödet. Arbetsuppgifterna innefattar inbetalningar, kundregister, fakturering, påminnelsehantering och kreditbevakning. Du kommer även ha löpande kontakt med Södras kunder och affärsområdenas försäljningsorganisationer för att säkerställa att betalningar sker i tid samt att Södra har kontroll över sina kreditrisker och kundreskontra. Du medverkar också i att utveckla Kundcenters rutiner, arbetssätt och tjänster.

Utöver ovanstående kommer du även hantera inkommande ärenden via telefonslinga och vårt ärendehanteringssystem. För närvarande är vi inne i ett skifte med nytt affärssystem och har stort fokus på digitalisering och automatisering i våra administrativa processer.

Vem är du?
Du är en driven och initiativtagande person som på ett nyfiket sätt tar dig an nya uppgifter. För att lyckas i rollen som Ekonom har du god social kompetens och tycker om att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt med stor noggrannhet. Du är van vid en varierande arbetsintensitet och att arbeta mot deadlines. Viktigt är att du är pålitlig och ansvarstagande och förstår vikten av det egna ansvaret. Vi ser att du som söker har:

Avslutad universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande

Några års erfarenhet av liknade roll och arbetsuppgifter inom ekonomi

Behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift

Önskvärt men inte nödvändigt är om du har erfarenhet av affärssystemen Microsoft Dynamics 365.

Placering och omfattning

Tjänsterna är på heltid, tillsvidare med placering på vårt huvudkontor i Växjö.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsterna är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt på 0470- 89 500.

Fackliga frågor hänvisas till:

Unionen: Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com

Information om rekryteringsprocessen hittar du om du skrollar ner på sidan här; Södras rekryteringsprocess. (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 8 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

EU-specialist

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Feb 15
Överblick över politiska processer, trender och möjligheter inom och utanför EU stärker vår affär. Vi är beroende av beslut som fattas lokalt, nationellt och internationellt gällande lagstiftning, direktiv och strategier. Vi söker dig som vill stödja ledning och verksamhet genom samordning, analys och påverkan i dessa frågor. Välkommen med din ansökan som EU-specialist på Södra!

Dina framtida arbetsuppgifter
Som EU-specialist hos oss består ditt uppdrag i att tydliggöra, förankra och samordna vår position med de medarbetare som företräder Södra i kommittéer och arbetsgrupper inom branschorgan eller andra nätverk. Du ansvarar för konsultationer på EU-nivå och deltar aktivt i specifika arbetsgrupper och nätverk. Vidare tar du fram underlag till positionspapper, debattartiklar, rapporter och presentationsmaterial. Du driver påverkansprocesser, såväl enskilt för Södra som i branschorganisationer och nätverk.

Du kommer hantera ett stort antal kontaktytor såväl internt genom exempelvis medarbetare som deltar i kommittéer som externt genom exempelvis nätverk och arbetsgrupper där utmaningen består i att hantera olika intressen.

Du blir del av ett kreativt gäng som tillsammans fungerar som en rådgivande stödfunktion till ledning och i affärsmässiga beslut där varje medarbetare bidrar med sina respektive kompetenser.

Vem är du?
Vi tror att du som söker har en eftergymnasial utbildning som exempelvis statsvetare tillsammans med erfarenhet av opinionsbildning, arbete i en politisk organisation eller liknande uppdrag. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och har goda kunskaper om det politiska systemet på Sverige och EU-nivå.

Personlighetsmässigt kan du genom ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt förklara innehåll och visa vägen, du förstår värdet av att bygga förtroendeingivande relationer internt och externt. Vidare är du analytisk och sätter dig gärna in i detaljer.

Placering/Anställning
Tjänsten gäller tillsvidare på heltid med placeringsort Växjö. Resor såväl inrikes som utrikes förekommer i tjänsten. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår internationella industrikoncern förädlar våra medlemmars skog till allt från pappersmassa, konstruktionsmaterial och trävaror till förnybar energi och textilmassa för klädtillverkning. Vi utvecklar hela tiden nya användningsområden för vår förnybara råvara och skapar långsiktigt hållbar tillväxt och framtid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor kring tjänsten går det bra att kontakta rekryterande chef Marcus Svensson på 072-583 45 88. Har du frågor kring rekryteringsprocessen går det bra att kontakta Kajsa Åberg på 0470-85513. För fackliga frågor är du välkommen att kontakta:

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser.

Ansök via länken nedan senast den 8 mars. Vi tillämpar löpande urval.

Hoppas vi hörs!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Ekonomer till Södra i Växjö

Controller
Läs mer Feb 22
Hos oss på Södra kommer du få vara en del av ett innovativt och hållbart företag i en bransch med ljusa framtidsutsikter. Vi söker nu tre Ekonomer till Södra Finanscenter vars huvudsakliga syfte är att tillgodose diverse intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid.

Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som Ekonom på Servicecenter Ekonomi är din uppgift att säkerställa att leverans sker enligt tidplan och gällande rutiner. Arbetet syftar till att kostnadseffektivt framställa och tillgodose affärsverksamhet och övriga intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid. Vi arbetar utifrån två flöden, kundreskontraflöde och leverantörskontraflöde.

Som Ekonom på Leverantörscenter är ditt huvudsakliga ansvar att hålla ihop leverantörsfakturaflödet vilket innefattar både redovisning och bokslutsarbete. Du kommer även vara med och driva utveckling och förbättringar samt samordna processer inom detta flöde. Tillsammans med övriga ekonomer för leverantörstörsflödet har du ett operativt ansvar från inkommen leverantörsfaktura till utbetalning. Du kommer även ha löpande kontakt med våra leverantörer.

Som Ekonom på Kundcenter arbetar du med löpande uppgifter kopplat till kundfakturaflödet. Arbetsuppgifterna innefattar inbetalningar, kundregister, fakturering, påminnelsehantering och kreditbevakning. Du kommer även ha löpande kontakt med Södras kunder och affärsområdenas försäljningsorganisationer för att säkerställa att betalningar sker i tid samt att Södra har kontroll över sina kreditrisker och kundreskontra. Du medverkar också i att utveckla Kundcenters rutiner, arbetssätt och tjänster.

Utöver ovanstående kommer du även hantera inkommande ärenden via telefonslinga och vårt ärendehanteringssystem. För närvarande är vi inne i ett skifte med nytt affärssystem och har stort fokus på digitalisering och automatisering i våra administrativa processer.

Vem är du?
Du är en driven och initiativtagande person som på ett nyfiket sätt tar dig an nya uppgifter. För att lyckas i rollen som Ekonom har du god social kompetens och tycker om att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt med stor noggrannhet. Du är van vid en varierande arbetsintensitet och att arbeta mot deadlines. Viktigt är att du är pålitlig och ansvarstagande och förstår vikten av det egna ansvaret. Vi ser att du som söker har:

Avslutad universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande

Några års erfarenhet av liknade roll och arbetsuppgifter inom ekonomi

Behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift

Önskvärt men inte nödvändigt är om du har erfarenhet av affärssystemen Microsoft Dynamics 365.

Placering och omfattning

Tjänsterna är på heltid, tillsvidare med placering på vårt huvudkontor i Växjö.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsterna är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt på 0470- 89 500.

Fackliga frågor hänvisas till:

Unionen: Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com

Information om rekryteringsprocessen hittar du om du skrollar ner på sidan här; Södras rekryteringsprocess. (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 8 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Ekonomer till Södra i Växjö

Controller
Läs mer Feb 23
Hos oss på Södra kommer du få vara en del av ett innovativt och hållbart företag i en bransch med ljusa framtidsutsikter. Vi söker nu tre Ekonomer till Södra Finanscenter vars huvudsakliga syfte är att tillgodose diverse intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid.

Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som Ekonom på Servicecenter Ekonomi är din uppgift att säkerställa att leverans sker enligt tidplan och gällande rutiner. Arbetet syftar till att kostnadseffektivt framställa och tillgodose affärsverksamhet och övriga intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid. Vi arbetar utifrån två flöden, kundreskontraflöde och leverantörskontraflöde.

Som Ekonom på Leverantörcenter är ditt huvudsakliga ansvar att hålla ihop leverantörsfakturaflödet vilket innefattar både redovisning och bokslutsarbete. Du kommer även vara med och driva utveckling och förbättringar samt samordna processer inom detta flöde. Tillsammans med övriga ekonomer för leverantörsflödet har du ett operativt ansvar från inkommen leverantörsfaktura till utbetalning. Du kommer även ha löpande kontakt med våra leverantörer.

Som Ekonom på Kundcenter arbetar du med löpande uppgifter kopplat till kundfakturaflödet. Arbetsuppgifterna innefattar inbetalningar, kundregister, fakturering, påminnelsehantering och kreditbevakning. Du kommer även ha löpande kontakt med Södras kunder och affärsområdenas försäljningsorganisationer för att säkerställa att betalningar sker i tid samt att Södra har kontroll över sina kreditrisker och kundreskontra. Du medverkar också i att utveckla Kundcenters rutiner, arbetssätt och tjänster.

Utöver ovanstående kommer du även hantera inkommande ärenden via telefonslinga och vårt ärendehanteringssystem. För närvarande är vi inne i ett skifte med nytt affärssystem och har stort fokus på digitalisering och automatisering i våra administrativa processer.

Vem är du?
Du är en driven och initiativtagande person som på ett nyfiket sätt tar dig an nya uppgifter. För att lyckas i rollen som Ekonom har du god social kompetens och tycker om att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt med stor noggrannhet. Du är van vid en varierande arbetsintensitet och att arbeta mot deadlines. Viktigt är att du är pålitlig och ansvarstagande och förstår vikten av det egna ansvaret. Vi ser att du som söker har:

Avslutad universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande

Några års erfarenhet av liknade roll och arbetsuppgifter inom ekonomi

Behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift

Önskvärt men inte nödvändigt är om du har erfarenhet av affärssystemen Microsoft Dynamics 365.

Placering och omfattning
Tjänsterna är på heltid, tillsvidare med placering på vårt huvudkontor i Växjö.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsterna är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt på 0470- 89 500.

Fackliga frågor hänvisas till:

Unionen: Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com

Information om rekryteringsprocessen hittar du om du skrollar ner på sidan här; Södras rekryteringsprocess. (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 8 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Feb 23
Som Ekonomiassistent hos oss på Södra kommer du få vara en del av ett innovativt och hållbart företag i en bransch med ljusa framtidsutsikter. Vi söker nu en ekonomiassistent till Södra Finanscenter vars uppdrag består i att tillgodose diverse intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid.

Dina framtida arbetsuppgifter
Vi söker nu en Ekonomiassistent som kommer fokusera på kundfakturaprocessen och arbeta med löpande uppgifter kopplat till kundfakturaflödet. Arbetsuppgifterna består av att boka inbetalningar, kundregister, fakturering, påminnelsehantering och kreditbevakning samt visst bokslutsarbete.

Du kommer även hantera inkommande ärenden via telefonslinga och vårt ärendehanteringssystem.

Vem är du?
Vi ser att du som söker har relevant utbildning inom ekonomi alternativt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Som ekonomiassistent har du daglig kontakt med kunder och leverantörer och vi ser därför att du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Du är en driven och initiativtagande person som på ett nyfiket sätt tar dig an nya uppgifter. För att lyckas i rollen som ekonomiassistent har du god social kompetens, tycker om att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt med stor noggrannhet.

Som person är du flexibel och har god förmåga att prioritera mellan dina arbetsuppgifter. Du är van vid en varierande arbetsintensitet och att arbeta mot deadlines. Viktigt är att du är pålitlig och ansvarstagande och förstår vikten av det egna ansvaret.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av serviceinriktat arbete i någon form.

Placering
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placeringsort på vårt huvudkontor i Växjö.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt på 0470-89 500.

Information om rekryteringsprocessen hittar du om du skrollar ner på sidan här; Södras rekryteringsprocess. (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 8 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Logistiker

Logistiker
Läs mer Feb 22
Dina arbetsuppgifter
I rollen som logistiker hos oss arbetar du med att säkerställa ett effektivt flöde genom hela logistikkedjan kopplat till avdelningen skogsenergi. Du planerar och styr flödet av sönderdelat bränsle med hjälp av olika transportmedel så som båt, tåg och lastbil. Du arbetar kontinuerligt med vår terminalstruktur och terminalägare och planerar flöden till och från dessa.

Du arbetar med löpande uppföljningar och styr flödet utifrån verksamhetens leveransplaner, där ditt arbete sker i nära samarbete med vår interna organisation, entreprenörer och transportörer. Du har goda möjligheter att själv påverka din vardag och driva utvecklingsinitiativ inom ditt område.

Din erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning med skoglig eller logistisk inriktning, alternativt jämförbar erfarenhet.

Du motiveras av att lära dig nytt och att hitta effektiva tillvägagångssätt i ditt arbete. Du trivs i samarbetet med andra och är lyhörd, kommunikativ och strukturerad. Du har god förståelse för system och gärna en extra fallenhet för Excel. Du är flytande i svenska, både i tal och skrift.

Din arbetsgivare Södra
Det är viktigt att medarbetare trivs hos oss, vi tror att medarbetare som trivs visar ett stort engagemang vilket är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda. Vi har intressanta arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, projekt och erfarenhetsutbyte.

Placering
Tjänsten är ett vikariat på heltid med start maj/juni 2022 t.om. feb 2023. Du kommer att vara placerad på något utav våra kontor med förväntad närvaro i Växjö på två dagar i veckan.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Linus Eklund, 0470-89 032. För frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta Joakim Nolmark, Produktionschef, tel. 076-83 31 807.

Fackliga frågor hänvisas till:
Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund Unionen, 0706655828

Ansök via länken nedan senast den 7e mars 2022.
Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

HR-administratör

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Feb 18
Dina framtida arbetsuppgifter
Som HR-Administratör på Södra erbjuds du en bred roll som inkluderar flertalet arbetsområden inom HR och kontaktytor som ger dig en god grund att utveckla dina kompetenser och färdigheter.

Du arbetar i organisationens första linjes HR-support där du tillsammans med kollegor säkerställer en hög grad av service och kunskapsutbyte till organisationens chefer, medarbetare och övriga HR-kollegor. Du kommer i kontakt med en stor variation av ärenden där allt från kompetensfrågor, arbetsrätt och arbetsmiljö, förmåner och försäkringar, employer branding samt övrig chefs- och medarbetarstöttning blir aktuellt. Andra förekommande arbetsuppgifter som kan bli aktuella är rekrytering, utbildningsfrågor, HR-system samt andra administrativa uppgifter inom området.

I din roll får du en unik inblick i verksamhetens behov och utmaningar, du hjälper med denna kunskap aktivt till med att kontinuerligt utveckla Södras HR-funktion och HR-processer.

Vem är du?
Vi söker dig som har en avslutad högskoleutbildning inom Personal och Arbetsliv/Human Resources eller liknande område. Har du tidigare arbetat med administration eller service inom HR ser vi det som meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen som HR-administratör är du en noggrann, engagerad och strukturerad person som har ett intresse av att hela tiden lära dig nya saker. Som person är du prestigelös och trygg i dig själv samt drivs av ett nära samarbete med kollegor. Du har en hög grad av flexibilitet och ser sociala kontakter och samarbeten i ditt arbete som en tillgång i vardagen. Utöver detta ser vi att du har:

- Goda kunskaper i svenska och engelska
- God datavana
- B-körkort

Din arbetsgivare Södra
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 skogsägare som medlemmar. Södra är en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som till exempel förnybar energi, konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi letar ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara. Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö. Tillträde sker enligt överenskommelse

Vill du veta mer?

Om du har frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt, 0470-89 500. Fackliga frågor besvaras av:

Teddy Hedlund, Unionen, 0706655828
Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02

Vi tillämpar löpande urval för denna rekrytering. Ansök via länken nedan senast den 6.e mars 2022. Hoppas vi hörs snart!


Följ oss gärna på? Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup),?#jobbapåsödra?

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Strategisk inköpare

Inköpare
Läs mer Feb 24
Dina arbetsuppgifter
I rollen som Strategisk inköpare kommer du att ha en central roll med koncernövergripande arbetsuppgifter och ansvarsområden. Din primära uppgift är att ansvara för ett område inom logistik och transport där målet är att säkerställa att logistiktjänster och transporter är i balans och utvecklas i linje med verksamhetens förväntningar och krav.

Du kommer att leda och delta i förhandlingar, utforma offertförfrågningar och avtal, vara behjälplig i framtagning av beslutsunderlag samt utgöra en nyckelroll i att utveckla våra externa relationer. För att lyckas i din roll behöver du ha ett nära och engagerat samarbete med så väl externa som interna parter. Du kommer att ansvara för att relevant information delges, diskuteras och förankras med samtliga intressenter för dina varugrupper och kategorier.

I rollen utmanar du befintliga upplägg för att utveckla och effektivisera arbetssätt. Du ges även möjlighet att forma rollen och delta i utvecklingsprojekt.

Du kommer att ingå i en centralt organiserad inköpsorganisation som ansvarar för inköp till hela Södra koncernen. Vi tror på professionalism och engagemang men även på att hög trivsel och glädje i arbetet är grundförutsättningar för att göra ett bra jobb och nå uppsatta mål.

Din erfarenhet
Vi ser att du som söker har en avslutad relevant högskole-/universitetsutbildning inom inköp, ekonomi, logistik/transport eller liknande alternativt förvärvad kunskap genom arbetslivserfarenhet.

Du har en affärsmässig bakgrund med ett genuint intresse för att utveckla och driva grupper och organisation mot uppsatta mål. I din roll är du handlingskraftig, analytiskt och systematisk. Du har en hög grad av servicekänsla, god samarbetsförmåga och är trygg i dig själv och kan arbeta självständigt under eget ansvar. Som person är du förtroendeingivande och har förmågan att skapa långsiktiga relationer. Utöver detta har du;

mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

B-körkort.

goda kunskaper i Microsoft Office.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din arbetsgivare Södra
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som exempelvis förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer, vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Växjö, alternativt på någon av våra anläggningar i Väröbacka, Mönsterås eller Mörrum efter diskussion med rekryterande chef. Resor förekommer i tjänsten både internt till olika enheter inom Södra men även externt till leverantörer.

Vill du veta mer?
För frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Ripström, tel. 0702357958. Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-direkt, tel. 0470-89 500. Fackliga frågor hänvisas till:

Unionen: Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Rekryteringsprocessen (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 3 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på? Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Strategisk inköpare

Inköpare
Läs mer Feb 17
Dina arbetsuppgifter
I rollen som Strategisk inköpare kommer du att ha en central roll med koncernövergripande arbetsuppgifter och ansvarsområden. Din primära uppgift är att ansvara för ett område inom logistik och transport där målet är att säkerställa att logistiktjänster och transporter är i balans och utvecklas i linje med verksamhetens förväntningar och krav.

Du kommer att leda och delta i förhandlingar, utforma offertförfrågningar och avtal, vara behjälplig i framtagning av beslutsunderlag samt utgöra en nyckelroll i att utveckla våra externa relationer. För att lyckas i din roll behöver du ha ett nära och engagerat samarbete med så väl externa som interna parter. Du kommer att ansvara för att relevant information delges, diskuteras och förankras med samtliga intressenter för dina varugrupper och kategorier.

I rollen utmanar du befintliga upplägg för att utveckla och effektivisera arbetssätt. Du ges även möjlighet att forma rollen och delta i utvecklingsprojekt.

Du kommer att ingå i en centralt organiserad inköpsorganisation som ansvarar för inköp till hela Södra koncernen. Vi tror på professionalism och engagemang men även på att hög trivsel och glädje i arbetet är grundförutsättningar för att göra ett bra jobb och nå uppsatta mål.

Din erfarenhet
Vi ser att du som söker har en avslutad relevant högskole-/universitetsutbildning inom inköp, ekonomi, logistik/transport eller liknande alternativt förvärvad kunskap genom arbetslivserfarenhet.

Du har en affärsmässig bakgrund med ett genuint intresse för att utveckla och driva grupper och organisation mot uppsatta mål. I din roll är du handlingskraftig, analytiskt och systematisk. Du har en hög grad av servicekänsla, god samarbetsförmåga och är trygg i dig själv och kan arbeta självständigt under eget ansvar. Som person är du förtroendeingivande och har förmågan att skapa långsiktiga relationer. Utöver detta har du;

mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

B-körkort.

goda kunskaper i Microsoft Office.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din arbetsgivare Södra
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som exempelvis förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer, vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Växjö, alternativt på något av våra anläggningar i Väröbacka, Mönsterås eller Mörrum efter diskussion med rekryterande chef. Resor förekommer i tjänsten både internt till olika enheter inom Södra men även externt till leverantörer.

Vill du veta mer?
För frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Ripström, tel. 0702357958. Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-direkt, tel. 0470-89 500. Fackliga frågor hänvisas till:

Unionen: Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Rekryteringsprocessen (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 3 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på? Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Strategisk inköpare

Inköpare
Läs mer Feb 18
Dina arbetsuppgifter
I rollen som Strategisk inköpare kommer du att ha en central roll med koncernövergripande arbetsuppgifter och ansvarsområden. Din primära uppgift är att ansvara för ett område inom logistik och transport där målet är att säkerställa att logistiktjänster och transporter är i balans och utvecklas i linje med verksamhetens förväntningar och krav.

Du kommer att leda och delta i förhandlingar, utforma offertförfrågningar och avtal, vara behjälplig i framtagning av beslutsunderlag samt utgöra en nyckelroll i att utveckla våra externa relationer. För att lyckas i din roll behöver du ha ett nära och engagerat samarbete med så väl externa som interna parter. Du kommer att ansvara för att relevant information delges, diskuteras och förankras med samtliga intressenter för dina varugrupper och kategorier.

I rollen utmanar du befintliga upplägg för att utveckla och effektivisera arbetssätt. Du ges även möjlighet att forma rollen och delta i utvecklingsprojekt.

Du kommer att ingå i en centralt organiserad inköpsorganisation som ansvarar för inköp till hela Södra koncernen. Vi tror på professionalism och engagemang men även på att hög trivsel och glädje i arbetet är grundförutsättningar för att göra ett bra jobb och nå uppsatta mål.

Din erfarenhet
Vi ser att du som söker har en avslutad relevant högskole-/universitetsutbildning inom inköp, ekonomi, logistik/transport eller liknande alternativt förvärvad kunskap genom arbetslivserfarenhet.

Du har en affärsmässig bakgrund med ett genuint intresse för att utveckla och driva grupper och organisation mot uppsatta mål. I din roll är du handlingskraftig, analytiskt och systematisk. Du har en hög grad av servicekänsla, god samarbetsförmåga och är trygg i dig själv och kan arbeta självständigt under eget ansvar. Som person är du förtroendeingivande och har förmågan att skapa långsiktiga relationer. Utöver detta har du;

mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

B-körkort.

goda kunskaper i Microsoft Office.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din arbetsgivare Södra
Södra är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som exempelvis förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer, vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Växjö, alternativt på någon av våra anläggningar i Väröbacka, Mönsterås eller Mörrum efter diskussion med rekryterande chef. Resor förekommer i tjänsten både internt till olika enheter inom Södra men även externt till leverantörer.

Vill du veta mer?
För frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Ripström, tel. 0702357958. Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-direkt, tel. 0470-89 500. Fackliga frågor hänvisas till:

Unionen: Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Rekryteringsprocessen (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken nedan senast den 3 mars 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på? Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

HR-partner

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Feb 15
Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Tjänsten som HR-partner hos oss är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Du arbetar dagtid och utgår med fördel från Södras huvudkontor i Växjö. Du blir en del av en positiv och innovativ HR-organisation där du får arbeta brett med HR-frågor och driva verksamheten framåt. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Dina arbetsuppgifter
Som HR-partner på Södra Wood coachar och stöttar du chefer i HR-relaterade frågor på våra 13 sågverks- och impregneringsanläggningar i södra Sverige. Du fungerar såväl som ett operativt som strategiskt stöd till verksamhetens platschefer och produktionsledare där vi bland annat hanterar frågor som rör arbetsrätt och förhandlingar, rehabilitering, kultur samt organisatorisk- och social arbetsmiljö. Arbetet innefattar även utveckling och facilitering av processer samt team- och organisationsutvecklingsinsatser.

Utöver ett nära samarbete med Södra Woods HR-chef kommer du ha flertal kollegor i övriga delar av Södras HR-funktion som tillsammans bidrar till effektiva HR-processer och kontinuerlig utveckling i linje HR-strategin och verksamhetens mål.

Din erfarenhet
Som HR-partner har du en högskoleutbildning med personalvetenskaplig inriktning. Vi ser att du har flera års arbetslivserfarenhet inom brett HR-arbete, gärna från industri eller liknande. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet/intresse av arbetsrättsliga frågor.

För att vi ska trivas och utvecklas tillsammans söker vi dig som har ett coachande förhållningssätt, ett högt engagemang och en positiv inställning till utveckling och lärande. Du har hög integritet, god kommunikativ förmåga samt trygg i dig själv och din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Utöver detta ser vi att du:

- Innehar B-körkort
- Värdesätter goda relationer

Rollen innebär ett nära samarbete med våra produktionsenheter ute i verksamheten. Du är därmed flexibel och ser resor i tjänsten som ett trevligt inslag i vardagen.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, i första hand med placering i Växjö på Södras huvudkontor. Andra orter kan bli aktuellt, överenskommelse sker i dialog.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-administratör Ida Gunnarsson, tel. 0470-890 59. Frågor kring verksamheten kontakta HR-chef Södra Wood Åsa Abrahamsson, tel. 0470-85 572. För fackliga frågor vänligen kontakta:

Fredrik Dacke, SACO, 0470-855 02
Teddy Hedlund, Unionen, 0470-595 61

Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Information om rekryteringsprocessen hittar du här; Rekryteringsprocessen (https://karriar.sodra.com/departments/hr-ekonomi-juridik)

Ansök via länken senast den 2 mars 2022.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Feb 2
Hos oss på Södra får du vara del av ett innovativt och hållbart företag i en bransch med ljusa framtidsutsikter. Vi förstärker nu med fem Ekonomiassistenter till Södra Finanscenter vars uppdrag består i att tillgodose diverse intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som Ekonomiassistent hos oss består dina arbetsuppgifter bland annat av löpande bokföring, fakturering, in- och utbetalningar, fakturaflöde, fakturakontroll och avstämningar. Vi är en servicefunktion och därför kommer du också hantera inkommande ärenden via telefonslinga och via vårt ärendehanteringssystem.

Avdelningen har deadlines som ska hållas dagligen, månatligen och årligen vilket genererar behov av stöttning i det dagliga ekonomiarbetet. Vi ser därför att du som söker är flexibel och särskilt tillgänglig under följande perioder:

Vid månadsbokslut
Vid årsbokslut - december och januari
Semesterperioden - v.27-31 (heltid)

Vem är du?
Vi ser att du har relevant utbildning inom ekonomi alternativt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Vi välkomnar även studenter som studerar sitt första år vid sin universitetsutbildning med inriktning ekonomi. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av serviceinriktat arbete i någon form. Eftersom du har daglig kontakt med kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

I övrigt är du en strukturerad person med förmåga att självständigt prioritera dina arbetsuppgifter och som på ett nyfiket sätt tar dig an nya. För att lyckas i rollen har du god social kompetens samt förmågan att arbeta självständigt med stor noggrannhet.

Placering/Anställning
Vi har möjlighet att rekrytera 5 nya medarbetare. Tjänsterna gäller på heltid under semesterperioden (v.27-31) och extra vid behov (ca 1 dag/veckan) resterande del av året med start omgående. Placeringsort är Växjö.

Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Vill du veta mer?
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-89500.

Ansök via länken nedan senast den 16 februari. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Rekryterare

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Jan 31
Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du utgår från våra fräscha lokaler på Södras huvudkontor i Växjö, centralt beläget vid Växjösjön. Du kommer vara en del av ett positivt och härligt team. Förutom det, har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Dina framtida arbetsuppgifter
Som Rekryterare hos oss kommer du i en omväxlande vardag driva rekryteringsprocesser i olika delar av Södras organisation. Du kommer att ingå i Södras rekryteringscenter och arbeta mot flertal av våra enheter runt om i södra Sverige och vara deras naturliga kontaktperson i rekryteringssammanhang. I din roll förväntas du att driva processen och vara en del av det ständigt pågående arbetet med att utveckla vårt erbjudande.

För oss är det självklart att arbeta med kompetensbaserade metoder, moderna testverktyg och digitalisering i fokus.

Som Rekryterare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Att tillsammans med dina kollegor driva rekryteringsprocessen från start till mål
- Utföra intervjuer och tester
- Utmana & utveckla teamets arbets- och tillvägagångssätt
- Andra förekommande arbetsuppgifter inom HR-organisationen

Vem är du?
Vi söker dig som har en universitet-eller högskoleutbildning med personalvetenskaplig inriktning och god erfarenhet från självständigt arbete med rekrytering. Som person har du en hög ambitionsnivå och initiativförmåga med en vilja att vara med och driva rekryteringsarbetet framåt.

Vidare är du lyhörd, lösningsorienterad och professionell i ditt bemötande. Ditt arbete genomsyras av relationsskapande med hög servicenivå och kvalité, såväl internt som externt då det är viktigt för dig att både kollegor och kandidat får en positiv upplevelse av processen.

Har du tidigare erfarenhet av testverktyg och/eller search är det meriterande.

Placering
Tjänsten är placerad i Växjö på heltid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Linus Eklund, 072-583 45 31 alt. rekryterande chef Maria Magnesjö Nilsson 070-655 50 34

Ansök via länken nedan senast den 8e februari. Löpande urval kommer att tillämpas.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Rekryterare

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Jan 25
Vad kan vi erbjuda dig?
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du utgår från våra fräscha lokaler på Södras huvudkontor i Växjö, centralt beläget vid Växjösjön. Du kommer vara en del av ett positivt och härligt team. Förutom det, har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_259294_cta_1990220&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Dina framtida arbetsuppgifter
Som Rekryterare hos oss kommer du i en omväxlande vardag driva rekryteringsprocesser i olika delar av Södras organisation. Du kommer att ingå i Södras rekryteringscenter och arbeta mot flertal av våra enheter runt om i södra Sverige och vara deras naturliga kontaktperson i rekryteringssammanhang. I din roll förväntas du att driva processen och vara en del av det ständigt pågående arbetet med att utveckla vårt erbjudande.

För oss är det självklart att arbeta med kompetensbaserade metoder, moderna testverktyg och digitalisering i fokus.

Som Rekryterare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Att tillsammans med dina kollegor driva rekryteringsprocessen från start till mål
- Utföra intervjuer och tester
- Utmana & utveckla teamets arbets- och tillvägagångssätt
- Andra förekommande arbetsuppgifter inom HR-organisationen

Vem är du?
Vi söker dig som har en universitet-eller högskoleutbildning med personalvetenskaplig inriktning och god erfarenhet från självständigt arbete med rekrytering. Som person har du en hög ambitionsnivå och initiativförmåga med en vilja att vara med och driva rekryteringsarbetet framåt.

Vidare är du lyhörd, lösningsorienterad och professionell i ditt bemötande. Ditt arbete genomsyras av relationsskapande med hög servicenivå och kvalité, såväl internt som externt då det är viktigt för dig att både kollegor och kandidat får en positiv upplevelse av processen.

Har du tidigare erfarenhet av testverktyg och/eller search är det meriterande.

Placering
Tjänsten är placerad i Växjö på heltid.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Linus Eklund, 072-583 45 31 alt. rekryterande chef Maria Magnesjö Nilsson 070-655 50 34

Ansök via länken nedan senast den 8e februari. Löpande urval kommer att tillämpas.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Market controller

Controller
Läs mer Jan 4
Tjänsten erbjuder dig en spännande vardag i ett företag som arbetar med en råvarubas som är en av möjliggörarna i omställningen till ett klimatneutralt samhälle. Samtidigt arbetar du i ett ledande industriföretag som verkar på en växande marknad.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som Market controller på Södra ansvarar du för att följa upp, analysera och ta fram beslutsstöd inom marknadsverksamheten för Södra Cell International till bland annat säljare, tekniska produktchefer och som en del av Sales Operations bidrar du till att optimera och effektivisera vår verksamhet och försäljningen av massa.

Som Market controller bidrar du till och verkar för effektiva processer och regelefterlevnad, samt att du tillsammans med övriga delar i Södra Cells marknadsorganisation driver produktivitet och effektivitet för en del av Södra som omsätter drygt 10 miljarder per år. I rollen medverkar du bland annat i bevakning av bolagets prissättningar, upprättar och följer upp omkostnadsprognoser och utfall för Södra Cell International. Du samordnar marknadsbedömning, statistik och försäljningsdata med produktkalkylering samt har ett operativt ansvar för marknadsorganisationens verksamhetsledningssystem (VLS).

Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen som Market controller har du en eftergymnasial utbildning som Civilekonom eller motsvarande. Du har dessutom några års arbetslivserfarenhet av controlling eller likande. Arbetet ställer krav på flexibilitet och förmåga att kunna växla mellan både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Vi söker därför en analytisk, förtroendeingivande person som kan balansera faktabaserade underlag med affärsmässighet och långa värdeskapande kundrelationer.

Som person brinner du för affären och arbetar gärna med utveckling och förbättringar tillsammans med andra. Du har en utvecklad samarbetsförmåga och hög förståelse för hur man kommunicerar med andra människor. Du är även bekväm med att använda tillgängliga IT-verktyg för hantering av data i våra processer. Utöver det ser vi att du har:

- Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift.
- B-körkort


Din arbetsgivare Södra
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.?Du kommer tillhöra ett litet team med god sammanhållning, utspridda i flertal länder som gör globala affärer tillsammans. Södra har såklart dessutom kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter.? Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner)

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö. Start sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-direkt 0470 - 89 500. Har du frågor om verksamheten kontaktar du rekryterande chef Mikael Nordin, 0470 - 89 418. Fackliga frågor besvaras av:

SACO: Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, 0470-85502
Unionen: Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, 0454-59561

Ansök via länken nedan senast den 23:e januari 2022.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu