Växjö Pastorat jobb i Växjö

Hitta lediga jobb hos Växjö Pastorat i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Växjö.

Kyrkomusiker sökes till Sjösås-Dädesjö

Kantor/Kyrkomusiker
Läs mer Nov 24
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Norra området i Växjö pastorat söker en musiker! Här blir du en del av ett glatt och kreativt gäng arbetskamrater med stort engagemang. Här prioriteras musiken högt och du får i nära samarbete med präst, diakon, pedagog och övriga anställda driva församlingen framåt! Från Braås kommer du verka i unika medeltida kyrkor som omfamnas av ett stort lokalt engagemang med såväl kringliggande samhälle som med den lokala skolan. Tjänsten präglas av mycket sommarmusik och vi söker dig som vill vara en inspirerande körledare för både kyrko- och barnkör.  

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-31 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs  
 
Utbildning: Kantorsutbildning eller annan likvärdig utbildning 

För tjänsten krävs tillgång till egen bil och körkort

Vi lägger stor vikt vid personliglämplighet 

Du är öppen för samarbete över yrkesgränserna och självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar.

Om tjänsten 

Sysselsättningsgrad 100% 

Tillsvidare 

Månadslön 

Intervjuer sker löpande

Ansök nu

Församlingspedagog till Växjö domkyrka

Församlingspedagog
Läs mer Nov 17
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu kan vi erbjuda en spännande tjänst som församlingspedagog i Växjö domkyrka, mitt i en växande universitetsstad, nära till kultur, naturupplevelser och kommunikationer. I tjänsten ingår kontakt med kringliggande skolor, arbete med konfirmander och att skapa mötesplatser för människor mitt i livet. Här uppmuntras du skapa nätverk och samverka med andra aktörer, samt kommer ha en tydlig funktion i att utveckla söndagens gudstjänster.  

Kvalifikationer 
Du är en positiv, kreativ och utåtriktad person med hjärta för berättelser. Du bidrar till ett gott samarbete, delaktighet och engagemang. Du är utbildad församlingspedagog eller har flera års erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du är väl förankrad i Svenska kyrkans tro, liv och lära. Vi ser gärna att du har erfarenhet av skolsamverkan.  

Du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar.  
Körkort klass B - Bil. Tillgång till egen bil. 

Fakta om tjänsten 
Tillsvidareanställning, 100 % 
Tillträde enligt överenskommelse.  
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastnings- och misstankeregistret. 
 
Välkommen med din ansökan senast den 2023-12-31 via vår hemsida

Ansök nu

Arbetsledande diakon till Öjaby och Gemla församlingar

Diakon
Läs mer Dec 4
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Svenska kyrkan Växjö söker en arbetsledande diakon till Öjaby och Gemla församlingar. Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och rusta ideella medarbetare och vill förena detta med att leda anställda medarbetare. Du kommer till två församlingar med fem kyrkor kommer vara chef för tio kreativa anställda medarbetare. Här finns god samverkan med det omgivande samhället och goda ideella krafter. Vi söker dig som är trygg i din identitet som diakon, som är nyfiken på arbetsledarskap och som vill jobba tillsammans med oss.

Detta kan vi erbjuda dig
I din tjänst får du privilegiet att tillsammans med erfarna och kreativa medarbetare:
- arbeta diakonalt i stadens utkant och landsbygd med utgångspunkt i gudstjänstlivet
- möjlighet att leda tillsammans med andra arbetsledare
- kontinuerlig chefsutbildning
- församlingsnära tjänst i vardag och helg
- en livaktig vardagsverksamhet
- att tjänstgöra med regelbundet och rusta andra att bli mer delaktiga i gudstjänstlivet
- möjlighet att utveckla nya strukturer för ideellt engagemang i församlingarna

 Du kommer att ha ditt tjänsteställe i Öjaby församlingshem men tjänstgöring sker i hela området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är diakonvigd i Svenska kyrkan. Du har erfarenhet av diakonalt ledarskap och ser teamarbete som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört sätt.
Körkort klass B – Bil.
Fakta om tjänsten: Tillsvidare, heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan senast den 31/12 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Komminister till Mariakyrkan

Komminister
Läs mer Dec 5
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Svenska kyrkan Växjö söker församlingspräst till Mariakyrkan i Växjö, som med hjärtat i mässa och förkunnelse tillsammans med oss vill bygga vidare församlingens liv. I centrum för arbetet i Mariakyrkan står en rikt liturgisk högmässa som vi firar varje söndag och helgdag i en engagerad och delaktig gudstjänstgemenskap.

Detta kan vi erbjuda dig
I din tjänst får du privilegiet att tillsammans med erfarna och kreativa medarbetare:
- arbeta med utgångspunkt i söndagens högmässa
- arbeta med konfirmander
- genomföra kyrkliga handlingar
- leda gudstjänst och mässa på äldreboenden
- arbeta med mission och undervisning i kristen tro bland vuxna människor med utgångspunkt i Mariakyrkan.

Du kommer att ha ditt tjänsteställe i Mariakyrkan men tjänstgöring sker också i områdets andra kyrkor.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkan. Du trivs med de prästerliga uppgifterna och ser teamarbete som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört sätt.
Körkort klass B – Bil.

Fakta om tjänsten: Tillsvidare, heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan senast den 31 December 2023 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Präst till Växjö domkyrka!

Komminister
Läs mer Nov 17
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu kan vi erbjuda en prästtjänst i Växjö domkyrka, mitt i en växande universitetsstad, nära till kultur, naturupplevelser och kommunikationer. Här arbetar du i ett flöde av människor i olika åldrar med olika förutsättningar. I tjänsten ingår sedvanliga prästuppgifter som kyrkliga handlingar och själavårdssamtal, liksom konfirmandarbete och kontakt med kringliggande skolor. I nära samarbete med övriga medarbetare bidrar du till att utveckla domkyrkans gudstjänster och söndagen med högmässan som startpunkt, med en hög grad avdelaktighet av ideella. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är prästvigd för Svenska kyrkan med en god erfarenhet av bredden i yrket. Du är trygg i dig själv och din yrkesroll och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter. Du har ett särskilt hjärta för unga människor och deras livsvillkor och vill skapa mötesplatser för samtal och fördjupning. 

Fakta om tjänsten: Tillsvidare, heltid 

Tillträde: Efter överenskommelse 

Körkort klass B – Bil. 

I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastning- och misstankeregistret. 

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-31 via Jobba hos oss - Svenska kyrkan Växjö

Ansök nu

Vikarierande Kantor till Mariakyrkan

Kantor
Läs mer Nov 14
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vi söker nu dig som är kantor som vill vara med och vidareutveckla och bidra till musiklivet i Mariakyrkan. Gudstjänstlivet i Mariakyrkan är utgångspunkten, med högmässa och veckomässa som präglas av delaktighet och musikens självklara roll. Någon gång i månaden firar vi också musikgudstjänst i anslutning till kyrkoåret. 

Arbetsuppgifter vi kan erbjuda dig 

Du spelar på huvudgudstjänster, musikgudstjänster och vid kyrkliga handlingar samt gudstjänster med förskolan och på äldreboenden. Möjlighet finns också att arbeta med kör och vi ser gärna att du bidrar med dina förmågor.  

Vi söker dig som är utbildad kantor eller likvärdig utbildning med god erfarenhet av församlingsarbete. Du trivs vid orgeln och finner trygghet i samarbetet med kollegor och ideella. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. Vi lägger stor vikt vid personliglämplighet.  

Körkort klass B - Bil. Tillgång till egen bil. 

Fakta om tjänsten: vikariat fram till 2024-08-31, 100 %  

Anställning i Växjö pastoratet, Växjö stads- och domkyrkoförsamling med tjänsteställe Mariakyrkan. 

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse. 

I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastnings- och misstankeregistret 

Välkommen med din ansökan senast den 10e december 2023 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Vikarierande kock/köksbiträde till diakonicentrum

Kock, storhushåll
Läs mer Nov 17
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Diakonicentrum har sedan starten 2014 varje vecka året om öppnat dörrarna för människor i utsatthet. På kristen grund vill vi stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatthet. Verksamheten präglas av en stark tro på människans förmåga och egenmakt att göra en förändring i sitt liv, detta genom det kristna kärleksbudskapet. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, kontakter med samhälle, gudstjänstliv, samtal, rådgivning och sociala aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Vill du med oss fortsätta skapa förutsättningar för att göra skillnad för människor i utsatthet? Ingen kan göra allt men vi har sett att tillsammans gör vi skillnad. 
 
ARBETSUPPGIFTER  
Som kock/köksbiträde på diakonicentrum får du använda din kreativitet när det kommer till matlagning. Vi lagar mat baserat på det vi mottager i form av donationer och enklare inköp, detta ska serveras sedan i form av både frukost och lunch. Här får du vara en del av en större uppgift och bidra till dem som verkligen behöver det. Du hjälper till i köket med matlagning och städ.  

 
KVALIFIKATIONER  

Ett ordningsamt förhållningssätt och erfarenhet av kontinuerlig matlagning. Utbildning eller tidigare erfarenheter är meriterande.   

Fakta om tjänsten: Tjänsten är ett vikariat, måndagar till fredagar på 75-100 %.  

Vikariatet som längst fram till 31 mars 2024. 

Tillträde, efter överenskommelse. 

Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan ske löpande 

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-10

Ansök nu

Vikarierande servicemedarbetare sökes till diakonicentrum

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Nov 17
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Diakonicentrum har sedan starten 2014 varje vecka året om öppnat dörrarna för människor i utsatthet. På kristen grund vill vi stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatthet. Verksamheten präglas av en stark tro på människans förmåga och egenmakt att göra en förändring i sitt liv, detta genom det kristna kärleksbudskapet. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, kontakter med samhälle, gudstjänstliv, samtal, rådgivning och sociala aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Vill du med oss fortsätta skapa förutsättningar för att göra skillnad för människor i utsatthet? Ingen kan göra allt men vi har sett att tillsammans gör vi skillnad. 

Du har som medarbetare en viktig roll i att skapa en trevlig och trivsam miljö för våra gäster. I tjänsten ingår också en lång rad varierande arbetsuppgifter, främst lokalvård och vaktmästeri, men även eventuell tjänstgöring i köket.  

Kvalifikationer 
Vi tror att du har en god blick för vad som behöver göras och gillar att ha ordning omkring dig. Du är serviceinriktad och har god förmåga att möta människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete med lokalvård och vaktmästeri av offentliga lokaler och/eller av Svenska kyrkans verksamhet. Stor vikt kommer vi att lägga vid god samarbetsförmåga och att du relaterar till andra människor på ett lyhört sätt samt delar kyrkans värderingar. 

Intervjuer och rekrytering sker löpande  

Körkort klass B  

Tillträde, efter överenskommelse  

Vikariat till 31 mars 2024

Ansök nu

Präst till Östra området i Växjö

Komminister
Läs mer Okt 27
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vi söker dig som tillsammans med oss vill arbeta som präst i de Östra delarna av Växjö. Här har du möjligheten att både bygga församling och gudstjänst i Hemmesjö-Furubyförsamling och samtidigt vara en del av ett växande församlingsliv runt Skogslyckans kyrka. I Östra området finns idag ett rikt och varierat gudstjänstliv, körer, goda möjligheter till andlig fördjupning, diakoni som gör skillnad, många barn, många konfirmander och många goda medarbetare!  

Du blir en av fem präster i området. Vi ser gärna att du är en präst som vill arbeta med hela bredden av församlingslivet, men hoppas att du har uppgifter som du brinner lite extra för och vill utveckla med oss. I det Östra området finns både Skogslyckans kyrka i Växjö stad, Diakonicentrum, Högstorps samarbetskyrka och Hemmesjö och Furubys kyrkor strax utanför stan. Runt varje plats finns ett team av medarbetare som har ett särskilt ansvar att tjäna sitt sammanhang. Tillsammans i området arbetar vi strukturerat för att kunna värna livet i varje kyrka.  Kvalifikationer  
Vi söker dig som är vigd präst enligt Svenska Kyrkans ordning. För att trivas i denna roll behöver du ett utåtriktat och strukturerat förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tror att du tycker om att: 


• Bygga goda strukturer för församlingsliv. 
• Vara en ledare Möta människor öga mot öga. 
• Möta församlingsbor i alla åldrar
• Arbeta tillsammans med andra för att bygga framtidens kyrka 

Vi erbjuder ett varierande arbete med stort eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Har du några frågor eller funderingar kring tjänsten hör gärna av dig!  

Körkort Klass B  

Tillgång till egen bil  

Tillträde: efter överenskommelse  

I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastning- och misstankeregistret.   
Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Arbetsledande diakon till Öjaby och Gemla församlingar

Diakon
Läs mer Okt 27
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Svenska kyrkan Växjö söker en arbetsledande diakon till Öjaby och Gemla församlingar. Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och rusta ideella medarbetare och vill förena detta med att leda anställda medarbetare. Du kommer till två församlingar med fem kyrkor kommer vara chef för tio kreativa anställda medarbetare. Här finns god samverkan med det omgivande samhället och goda ideella krafter. Vi söker dig som är trygg i din identitet som diakon, som är nyfiken på arbetsledarskap och som vill jobba tillsammans med oss.

Detta kan vi erbjuda dig
I din tjänst får du privilegiet att tillsammans med erfarna och kreativa medarbetare:
- arbeta diakonalt i stadens utkant och landsbygd med utgångspunkt i gudstjänstlivet
- möjlighet att leda tillsammans med andra arbetsledare
- kontinuerlig chefsutbildning
- församlingsnära tjänst i vardag och helg
- en livaktig vardagsverksamhet
- att tjänstgöra med regelbundet och rusta andra att bli mer delaktiga i gudstjänstlivet
- möjlighet att utveckla nya strukturer för ideellt engagemang i församlingarna

 Du kommer att ha ditt tjänsteställe i Öjaby församlingshem men tjänstgöring sker i hela området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är diakonvigd i Svenska kyrkan. Du har erfarenhet av diakonalt ledarskap och ser teamarbete
som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört sätt.
Körkort klass B – Bil.
Fakta om tjänsten: Tillsvidare, heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan senast den 30/11 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Vikarierande musikpedagog sökes till Öjaby!

Musikpedagog/Musiklärare
Läs mer Okt 26
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.I Öjaby församling finns en välfungerande barn- och familjeverksamhet och goda relationer till skolarna i församlingen. Våra barnkörer är välbesökte och nu behöver vi en musikpedagog som kan och vill gå in i arbetet. 

Som musikpedagog här kommer du vara en naturlig del av gudstjänstlivet, du kommer samarbeta med befintliga kantorer, präst och församlingspedagoger. Du kommer ansvara för barn- och familjeverksamheten, genom dopuppföljning, barnkörledning, och öppna grupper där vi möter små barn och deras föräldrar. 

Du kommer få spela på dopgudstjänster och andra gudstjänster och körerna du leder medverkar i gudstjänstlivet. 

Vi söker Dig som är trygg med att arbeta med barn och vill vara med och utveckla församlingslivet och bidra till ökad delaktighet i församlingarnas gudstjänster och liv.  

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-26 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs  

Utbildning: Kantorsutbildning eller annan likvärdig utbildning 

För tjänsten krävs tillgång till egen bil och körkort 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet  

Du är öppen för samarbete över yrkesgränserna och självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. 

Om tjänsten 
Sysselsättningsgrad 100% 
Vikariat till 2024-08-31  
Tillträde snarast

Ansök nu

Diakon och/eller socionom till Diakonicentrum

Socionom
Läs mer Nov 2
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vill du göra skillnad på riktigt?  

Diakonicentrum har sedan starten 2014 varje vecka året om öppnat dörrarna för människor i utsatthet. Vi finns i skärningspunkten mellan kyrkan och samhällets goda krafter, i ett gott samarbete med myndigheter och civilsamhälle. På kristen grund vill vi stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatthet. Verksamheten präglas av en stark tro på människans förmåga och egenmakt att göra en förändring i sitt liv, detta genom det kristna kärleksbudskapet. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, kontakter med samhälle, gudstjänstliv, samtal, rådgivning och sociala aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Vill du med oss fortsätta skapa förutsättningar för att göra skillnad för människor i utsatthet? Ingen kan göra allt men vi har sett att tillsammans gör vi skillnad. 
   
ARBETSUPPGIFTER   
Som diakon och/eller socionom på Diakonicentrum har du en viktig roll i mötet med människor, både i enskilda samtal och i den öppna verksamheten. Du arbetar tätt tillsammans med övriga medarbetare för att hjälpa och främja diakonicentrums uppgift och tillsammans med arbetslaget bära det dagliga arbetet i bön och gudstjänstliv.  I dagsläget har vi ett arbetslag på tio medarbetare och nära 80 volontärer som du kommer arbeta nära. Dagliga uppgifter innefattar: 

- Att utveckla verksamheten på Diakonicentrum 

- Att möta människor i samtal och rådgivning. 

- Att arbeta tillsammans med engagerade medarbetare och volontärer 

- Att samverka och skapa goda nätverk med samhällets goda krafter i Växjö. 

KVALIFIKATIONER   
Vi söker dig som antingen är vigd diakon inom Svenska kyrkan eller examinerad socionom. Vi ser att du har en god självkänsla och är trygg i din yrkesroll. Du har med dig erfarenheter av att jobba där samhällets resurser vanligtvis inte räcker till och har god kännedom i hur samhällets sociala skyddsnät fungerar. Vi ser gärna att du har lång erfarenhet av socialverksamhet och gillar att driva utveckling. Tillsammans med våra medarbetare och idella ser vi att du önskar arbeta med engagemang och delaktighet Stor vikt lägger vi vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.     

 
Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och väl förankrad i kyrkans tro och liv. Körkort klass B krävs för tjänsten.  
  
Intervjuer sker vecka 49.    
Tillträde: Enligt överenskommelse.  
Fakta om tjänsten: Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %   

Tycker du detta låter som en spännande tjänst? Ta då chansen att bli medarbetare hos oss på Diakonicentrum, Svenska kyrkan Växjö.  Välkommen med din ansökan senast 2023-11-26 Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig! 

Sista ansökningsdatum 26e november

Ansök nu

Diakon eller Socionom till Diakonicentrum

Socionom
Läs mer Okt 31
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vill du göra skillnad på riktigt?  

Diakonicentrum har sedan starten 2014 varje vecka året om öppnat dörrarna för människor i utsatthet. Vi finns i skärningspunkten mellan kyrkan och samhällets goda krafter, i ett gott samarbete med myndigheter och civilsamhälle. På kristen grund vill vi stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatthet. Verksamheten präglas av en stark tro på människans förmåga och egenmakt att göra en förändring i sitt liv, detta genom det kristna kärleksbudskapet. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, kontakter med samhälle, gudstjänstliv, samtal, rådgivning och sociala aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Vill du med oss fortsätta skapa förutsättningar för att göra skillnad för människor i utsatthet? Ingen kan göra allt men vi har sett att tillsammans gör vi skillnad. 
   
ARBETSUPPGIFTER   
Som Diakon eller Socionom på Diakonicentrum har du en viktig roll i mötet med människor, både i enskilda samtal och i den öppna verksamheten. Du arbetar tätt tillsammans med övriga medarbetare för att hjälpa och främja diakonicentrums uppgift.  I dagsläget har vi ett arbetslag på 10 medarbetare och nära 80 volontärer som du kommer arbeta nära. Dagliga uppgifter innefattar: 

- Att bära det dagliga arbetet i bön och gudstjänstliv. 

- Att utveckla verksamheten på diakonicentrum 

- Att möta människor i samtal och rådgivning. 

- Att arbeta tillsammans med engagerade medarbetare och volontärer 

- Att samverka och skapa goda nätverk med samhällets goda krafter i Växjö. 

KVALIFIKATIONER   
Vi söker dig som antingen är vigd Diakon inom Svenska kyrkan eller examinerad Socionom. Vi ser att du har en god självtyngd och är trygg i din yrkesroll. Du har med dig erfarenheter av att jobba där samhällets resurser vanligtvis inte räcker till och har god kännedom i hur samhällets sociala skyddsnät fungerar. Vi ser gärna att du har lång erfarenhet av socialverksamhet.  

Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och inger förtroende i möten. Hos dig finns ett driv till utveckling och du kan jobba självständigt, men med en tydlig vilja att göra saker tillsammans där du skapar engagemang och delaktighet. Du har lätt för att knyta kontakter och vill gärna samverka med andra aktörer för att göra skillnad både på Diakoncentrum och i samhället. Stor vikt lägger vi vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.     

 
Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och väl förankrad i kyrkans tro och liv. Körkort klass B krävs för tjänsten.  
  
Intervjuer sker vecka 49. 
   
Tillträde: Enligt överenskommelse.  
 
Fakta om tjänsten: Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %   

Tycker du detta låter som en spännande tjänst? Ta då chansen att bli medarbetare hos oss på Diakonicentrum, Svenska kyrkan Växjö.  Välkommen med din ansökan senast 2023-11-26 Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig!

Ansök nu

Vikarierande Kantor till Mariakyrkan

Kantor
Läs mer Okt 17
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vi söker nu dig som är kantor som vill vara med och vidareutveckla och bidra till musiklivet i Mariakyrkan. Gudstjänstlivet i Mariakyrkan är utgångspunkten, med högmässa och veckomässa som präglas av delaktighet och musikens självklara roll. Någon gång i månaden firar vi också musikgudstjänst i anslutning till kyrkoåret. 

Arbetsuppgifter vi kan erbjuda dig 

Du spelar på huvudgudstjänster, musikgudstjänster och vid kyrkliga handlingar samt gudstjänster med förskolan och på äldreboenden. Möjlighet finns också att arbeta med kör och vi ser gärna att du bidrar med dina förmågor.  

Vi söker dig som är utbildad kantor eller likvärdig utbildning med god erfarenhet av församlingsarbete. Du trivs vid orgeln och finner trygghet i samarbetet med kollegor och ideella. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. Vi lägger stor vikt vid personliglämplighet.  

Körkort klass B - Bil. Tillgång till egen bil. 

Fakta om tjänsten: vikariat fram till 2024-11-12, 100 %  

Anställning i Växjö pastoratet, Växjö stads- och domkyrkoförsamling med tjänsteställe Mariakyrkan. 

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse. 

I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastnings- och misstankeregistret 

Välkommen med din ansökan senast den 11e november 2023 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Komminister till Mariakyrkan

Komminister
Läs mer Okt 10
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Svenska kyrkan Växjö söker församlingspräst till Mariakyrkan i Växjö, som med hjärtat i mässa och förkunnelse tillsammans med oss vill bygga vidare församlingens liv. I centrum för arbetet i Mariakyrkan står en rikt liturgisk högmässa som vi firar varje söndag och helgdag i en engagerad och delaktig gudstjänstgemenskap.

Detta kan vi erbjuda dig
I din tjänst får du privilegiet att tillsammans med erfarna och kreativa medarbetare:
- arbeta med utgångspunkt i söndagens högmässa
- arbeta med konfirmander
- genomföra kyrkliga handlingar
- leda gudstjänst och mässa på äldreboenden
- arbeta med mission och undervisning i kristen tro bland vuxna människor med utgångspunkt i Mariakyrkan.

Du kommer att ha ditt tjänsteställe i Mariakyrkan men tjänstgöring sker också i områdets andra kyrkor.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkan. Du trivs med de prästerliga uppgifterna och ser teamarbete som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört sätt.
Körkort klass B – Bil.

Fakta om tjänsten: Tillsvidare, heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2023 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Två präster sökes till Södra området i Växjö Pastorat!

Komminister
Läs mer Okt 11
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag. I området finns ett varierat gudstjänstliv såväl på landsbygd, som i tätorten Ingelstad och i den växande stadsdelen på Teleborg och Vikaholm.

Här finns:

- två engagerade arbetslag, många ideella medarbetare och förtroendevalda.
- ett rikt musik- och körliv
- ett stort barn och ungdomsarbete
- många konfirmander
- diakonala mötesplatser m.m.

 Tillsammans med oss får du:

- aktivt vara med och utveckla både gudstjänstliv och övrigt församlingsarbete
- möjlighet att förena förnyelse och tradition
- arbeta utåtriktat och skapa goda relationer med församlingsbor, ideella och anställda   medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig:
-som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning.
-som trivs med de prästerliga uppgifterna och tillsammans med andra utveckla verksamheten.
-som skapar engagemang och delaktighet och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter.
-som kan arbeta över ett stort område

Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och att du är öppen för samarbete över yrkesgränserna. Körkort klass B Tillgång till egen bil.

Fakta om tjänsterna:

Båda tjänsterna är tillsvidare på 100 %.

En av tjänsterna kommer att ha sin placering på Teleborg där kyrksal, församlingshem och exp ryms under samma tak.

Den andra tjänsten kommer att ha sin placering i Ingelstad, där byggnationen av ett nytt kyrkligt centrum inom kort skall påbörjas.

Vill du veta mera kontakta gärna församlingsherde Carina Cummings

Tillträde: Enligt överenskommelse
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret.


Ansöker gör du senast den 2023-10-31. via vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Präst till sjukhuskyrkan i Växjö

Sjukhuspräst
Läs mer Okt 9
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.
Nu söker vi en sjukhuspräst som vill vara med och fortsätta utveckla arbetet vi bedriver inom sjukhuskyrkan i Växjö.  

Vi finns på Centrallasarettet och inom Vuxenpsykiatrin och Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. Sjukhuskyrkans grundläggande uppgift är att möta patienter, anhöriga och personal och den sorg och oro som uppstår i många krissituationer inom vården. Vi finns som ett stöd i livets svåra skeden och vårt uppdrag är att vara närvarande i vården, bjuda hopp och erbjuda reflektion över etiska frågor. 
Tjänsten vi nu kan erbjuda är på heltid med huvudsaklig placering inom psykiatrin på Sigfridsområdet i Växjö, men möjlighet kan också finnas till viss tjänstgöring inom den somatiska vården. Du ingår i sjukhuskyrkas arbetslag och kommer att ha din arbetsplats på Sigfridsområdet inom vuxenpsykiatrin. I tjänsten ingår även ca 20 % tjänstgöring inom häktet. ? 


 
Kvalifikationer 
Vi söker dig som har ett genuint intresse för själavård. Du är vigd präst inom Svenska kyrkan och har en bred erfarenhet av själavårdande samtal. Du har också god erfarenhet av att möte människor med olika former av psykisk ohälsa. Själavårdsutbildning är meriterande liksom dokumenterade kunskaper och erfarenheter av krisarbete. Du har en god förmåga att hålla utbildningar och reflektion för personal och kan leda andakter i livets skiftande skeden. 
Vi tror att du är en jordnära, trygg och prestigelös person med mycket humor. Du är flexibel och har stor egen initiativrikedom. Du trivs med att jobba enskilt och bedriva uppsökande verksamhet på egen hand men uppskattar samtidigt teamet och att arbeta ekumeniskt.  
 
Tjänsten är tillsvidare på heltid.  
Tillträde efter överenskommelse.  
Tjänsten innebär beredskap enligt schema. 

Har du frågor och vill veta mer kontakta gärna oss: 
Conny Karlsson, Sjukhuspräst, 0470-70 49 87
Melina Blomqvist, Församlingsherde, 0470-70 32 69
Facklig företrädare för KyrkA, Johan Engvall, 0485-77 0 99
Facklig företrädare för SSR, Ester Fjellander, 037-26 71 74
Facklig företrädare för Vision, Zebastian Strömberg, 0470-70 48 48

Välkommen med din ansökan senast den 29 oktober 2023 via vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs

Ansök nu

Växjö Pastorat söker pedagog till Söraby

Församlingspedagog
Läs mer Sep 26
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.I Söraby församling prioriteras relationsbygge och att förmedla kunskap. Din särskilda uppgift som pedagog kommer vara arbetet med församlingens barn och familjeverksamhet. Du kommer ingå i ett glatt och flexibelt arbetslag där du samarbetar med olika yrkesgrupper i ex barnkör och skolkontakter. Söraby församling är en sjungande församling och det genomsyrar verksamheten. 

För denna tjänst tror vi att du kan levandegöra den kristna tron och dess berättelser på ett naturligt sätt. Du är utbildad pedagog eller har flera års erfarenhet av församlingsarbete med barn och familj och är väl förankrad i Svenska kyrkans tro, liv och lära. Vi ser gärna att du är en förtroendeingivande, jordnära, trygg, flexibel och relationsbyggande person som har lätt att knyta kontakter. Här finns alla chanser till att vara kreativ då du har en tydlig undervisande roll och kommer vara med i församlingens gudstjänstliv och verksamheter. Verksamheten är samlad till Söraby församling men det kommer även bli en del resor i tjänsten, därför krävs B-körkort och tillgång till egen bil. 

Fakta om tjänsten: 50% tillsvidare, sysselsättningsgrad kan diskuteras.
Tillträde: Enligt överenskommelse 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret 

Välkommen med din ansökan via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs senat 2023-10-15. Intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Vaktmästare med lokalvård till Teleborg med omnejd

Kyrkvaktmästare
Läs mer Sep 22
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vill du ha ett praktiskt och omväxlande arbete som innebär möten med människor i både glädje och sorg?

Nu söker vi en vaktmästare till Teleborg med omnejd som vill arbeta med service, värdskap och vaktmästeri. Du tillhör ett arbetslag på 13 medarbetare och arbetar kring kyrkorna: Teleborg, som är en stadskyrka samt landsbygdskyrkor Tävelsås, Vederslöv och Kalvsvik.

Som vaktmästare har du en viktig roll i att skapa en trevlig och trivsam miljö för församlingsbor och medarbetare. I tjänsten ingår en lång rad varierande arbetsuppgifter såsom lokalvård, tjänstgöring vid gudstjänster, begravningar, vigslar och dop. Möblering och servering samt visst fastighetsunderhåll.

Kvalifikationer
Vi tror att du är en händig person som är van att ”hugga i”, med en god blick för vad som behöver göras. Du har erfarenhet av liknande arbete, är serviceinriktad och trivs med människor i alla åldrar. Det är meriterande om du har kunskaper i ljudteknik. Stor vikt kommer vi att lägga vid god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Du delar kyrkan värderingar och för tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Fakta om tjänsten: Heltid. Vardag och helgtjänstgöring.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 11 oktober via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Två präster sökes till Södra området i Växjö Pastorat!

Komminister
Läs mer Sep 13
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag. I området finns ett varierat gudstjänstliv såväl på landsbygd, som i tätorten Ingelstad och i den växande stadsdelen på Teleborg och Vikaholm.

Här finns:

- två engagerade arbetslag, många ideella medarbetare och förtroendevalda.
- ett rikt musik- och körliv
- ett stort barn och ungdomsarbete
- många konfirmander
- diakonala mötesplatser m.m.

 Tillsammans med oss får du:

- aktivt vara med och utveckla både gudstjänstliv och övrigt församlingsarbete
- möjlighet att förena förnyelse och tradition
- arbeta utåtriktat och skapa goda relationer med församlingsbor, ideella och anställda   medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig:
-som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning.
-som trivs med de prästerliga uppgifterna och tillsammans med andra utveckla verksamheten.
-som skapar engagemang och delaktighet och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter.
-som kan arbeta över ett stort område

Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och att du är öppen för samarbete över yrkesgränserna. Körkort klass B Tillgång till egen bil.

Fakta om tjänsterna:

Båda tjänsterna är tillsvidare på 100 %.

En av tjänsterna kommer att ha sin placering på Teleborg där kyrksal, församlingshem och exp ryms under samma tak.

Den andra tjänsten kommer att ha sin placering i Ingelstad, där byggnationen av ett nytt kyrkligt centrum inom kort skall påbörjas.

Vill du veta mera kontakta gärna församlingsherde Carina Cummings

Tillträde: Enligt överenskommelse
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret.


Ansöker gör du senast den 2023-10-08. via vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Växjö Pastorat söker pedagog till Söraby

Församlingspedagog
Läs mer Sep 1
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.I Söraby församling prioriteras relationsbygge och att förmedla kunskap. Din särskilda uppgift som pedagog kommer vara arbetet med församlingens barn och familjeverksamhet. Du kommer ingå i ett glatt och flexibelt arbetslag där du samarbetar med olika yrkesgrupper i ex barnkör och skolkontakter. Söraby församling är en sjungande församling och det genomsyrar verksamheten. 

För denna tjänst tror vi att du kan levandegöra den kristna tron och dess berättelser på ett naturligt sätt. Du är utbildad pedagog eller har flera års erfarenhet av församlingsarbete med barn och familj och är väl förankrad i Svenska kyrkans tro, liv och lära. Vi ser gärna att du är en förtroendeingivande, jordnära, trygg, flexibel och relationsbyggande person som har lätt att knyta kontakter. Här finns alla chanser till att vara kreativ då du har en tydlig undervisande roll och kommer vara med i församlingens gudstjänstliv och verksamheter. Verksamheten är samlad till Söraby församling men det kommer även bli en del resor i tjänsten, därför krävs B-körkort och tillgång till egen bil. 

Fakta om tjänsten: 50% tillsvidare, sysselsättningsgrad kan diskuteras.
Tillträde: Enligt överenskommelse 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret 

Välkommen med din ansökan via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs senat 2023-09-17. Intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Vikarierande musikpedagog sökes till Öjaby!

Musikpedagog/Musiklärare
Läs mer Aug 23
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.I Öjaby församling finns en välfungerande barn- och familjeverksamhet och goda relationer till skolarna i församlingen. Våra barnkörer är välbesökte och nu behöver vi en musikpedagog som kan och vill gå in i arbetet. 

Som musikpedagog här kommer du vara en naturlig del av gudstjänstlivet, du kommer samarbeta med befintliga kantorer, präst och församlingspedagoger. Du kommer ansvara för barn- och familjeverksamheten, genom dopuppföljning, barnkörledning, och öppna grupper där vi möter små barn och deras föräldrar. 

Du kommer få spela på dopgudstjänster och andra gudstjänster och körerna du leder medverkar i gudstjänstlivet. 

Vi söker Dig som är trygg med att arbeta med barn och vill vara med och utveckla församlingslivet och bidra till ökad delaktighet i församlingarnas gudstjänster och liv.  

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-10 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs  

Utbildning: Kantorsutbildning eller annan likvärdig utbildning 

För tjänsten krävs tillgång till egen bil och körkort 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet  

Du är öppen för samarbete över yrkesgränserna och självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. 

Om tjänsten 
Sysselsättningsgrad 100% 
Vikariat till 2024-08-31  
Tillträde snarast

Ansök nu

Vikarierande Kantor till Mariakyrkan

Kantor
Läs mer Aug 25
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vi söker nu dig som är kantor som vill vara med och vidareutveckla och bidra till musiklivet i Mariakyrkan. Gudstjänstlivet i Mariakyrkan är utgångspunkten, med högmässa och veckomässa som präglas av delaktighet och musikens självklara roll. Någon gång i månaden firar vi också musikgudstjänst i anslutning till kyrkoåret. 

Arbetsuppgifter vi kan erbjuda dig 

Du spelar på huvudgudstjänster, musikgudstjänster och vid kyrkliga handlingar samt gudstjänster med förskolan och på äldreboenden. Möjlighet finns också att arbeta med kör och vi ser gärna att du bidrar med dina förmågor.  

Vi söker dig som är utbildad kantor eller likvärdig utbildning med god erfarenhet av församlingsarbete. Du trivs vid orgeln och finner trygghet i samarbetet med kollegor och ideella. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. Vi lägger stor vikt vid personliglämplighet.  

Körkort klass B - Bil. Tillgång till egen bil. 

Fakta om tjänsten: vikariat fram till 2024-08-31, 100 %  

Anställning i Växjö pastoratet, Växjö stads- och domkyrkoförsamling med tjänsteställe Mariakyrkan. 

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse. 

I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastnings- och misstankeregistret 

Välkommen med din ansökan senast den 10e september 2023 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Snickare till Växjö Kyrkogårds- och fastighetsförvaltning

Träarbetare/Snickare
Läs mer Jun 2
Växjö kyrkogårds- och fastighetsförvaltning är en del av Svenska kyrkan Växjö, förvaltningen ansvarar för huvudmannens alla uppgifter rörande begravningsverksamheten samt förvaltningen av samtliga fastigheter. Totalt omfattas 39 kyrkor och kapell, ett 120 tal övriga anläggningar samt 45 kyrkogårdar varav 37 fortfarande är i bruk.

Inom Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen är vi 51 fast anställda, 25 säsongsanställda under perioden april till november samt ca 32 ferieanställda under perioden juni till augusti. Förvaltningen är idag organiserad med en Kyrkogårds- och fastighetschef, tre fastighetsingenjörer och tre landskapsingenjörer för ledning av verksamheten.

Verksamheten omfattar huvudmannens uppgifter som gravadministration, vård och förvaltning av anläggningar, medling och service till allmänheten samt krematorium. I verksamheten finns en verkstadsavdelning samt en transportavdelning som ansvarar för intern service/transport och gravgrävning.

Fastighetsförvaltningen ansvar för drift och underhåll av samtliga fastigheter och anläggningar.

Vi söker nu snickare 100% till vår fastighetsavdelning

Arbetsuppgifter
Vid Hovshaga begravningsplats är våra servicefunktioner förlagda, de består av transportavdelning, verkstad/smedja och fastighetsunderhåll. Fastighetsavdelningen är idag bemannad med en målare, en tekniker samt en snickare, som svarar för löpande underhåll och mindre planerat underhåll samt mindre ny- och ombyggnader vid våra fastigheter.

Hos oss får du chansen att arbeta med varierande arbetsuppgifter i ett spännande fastighetsbestånd präglat av kulturhistoriska byggnader. Här får du utlopp för din yrkesskicklighet tillsammans med andra trevliga arbetskamrater.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har relevant snickeriutbildning. Du är en mångsidig och självgående snickare som trivs med ditt yrke. Hos dig finns god kunskap i byggnadskultur och erfarenhet av byggnadsvård med traditionella byggtekniker och material. Du har förmåga att hantera flera projekt samtidigt i samarbete med andra yrkesgrupper och verksamheter. Du har lätt att självständigt samordna, planera och organisera ditt arbete. Har service- och kvalitetsorienterat arbetssätt och riskmedvetande där du noggrant följer säkerhetsföreskrifter. Vana av arbete med mobila plattformar och byggnadsställningar.

I tjänsten ingår ansvar för drift och underhåll av vår snickeriverkstad. Utöver snickeri är erfarenhet av arbete med kulturhistoriska byggnader samt kompetens inom el och VVS meriterande. B-körkort

Som person har du lätt för att skapa förtroende hos både kunder och medarbetare. Du har ett strukturerat arbetssätt och motiveras av att styra mot våra högt ställda mål kring service, säkerhet, kvalitet, miljö och ekonomi. Du tycker om att arbeta självständigt och är drivande.

Övrigt
Ansökan sker på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo under aktuell ledig tjänst. Anställningsintervjuer kommer att ske 21–23 augusti. Sista ansökningsdag är dock 13 augusti.

Välkommen med din ansökan

Ansök nu

Präst till Teleborg Tävelsås, Vederslöv och Kalvsvik

Komminister
Läs mer Jun 21
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu söker vi dig som vill arbeta som präst hos i Växjö pastorat. I denna tjänst får du möjligheten att kombinera den småländska landsbygden i form av Tävelsås, Vederslöv och Kalsvik med det snabbt växande stadsområdet Teleborg som är en del av Växjö stads- och domkyrkoförsamling. Vårt område präglas av en stor mångfald, här möts du av ett aktivt arbetslag och ideella som värnar om ett rikt församlingsliv där bön och arbete på ett tydligt sätt hänger samman. I flera av våra församlingar sker en positiv befolkningsutveckling, så här finns alla möjligheter att pröva nya vägar till att vara kyrka. 

Vi kan erbjuda dig en tjänst där du: 
- aktivt kan vara med och utveckla både gudstjänstlivet och församlingsarbetet 
- får möjligheten att förena förnyelse och tradition 
- arbeta utåtriktat och skapa goda relationer med församlingsbor, ideella och medarbetare 
- kan vara präst både i staden och på landsbygd 
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:  
Gudstjänster och kyrkliga handlingar, vardagsverksamhet för olika åldrar, andakter vid äldreboende samt konfirmandgrupper. 
 
Kvalifikationer 
Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning. Du trivs med de prästerliga uppgifterna och tillsammans med andra utveckla verksamheten. Du skapar engagemang och delaktighet och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och att du är öppen för samarbete över yrkesgränserna. Körkort klass B Tillgång till egen bil. 
 
Fakta om tjänsten: Tjänsten tillsvidare på 100 %  
Tillträde: Enligt överenskommelse 
 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastning- och misstankeregistret. 
 
Välkommen med din ansökan senast 2023-08-13 via vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss.

Ansök nu

Värdinna/Vaktmästare till Sandsbro

Kyrkvaktmästare
Läs mer Jul 13
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu söker vi dig som vill arbeta som värdinna/vaktmästare i Sandsbro. Hos oss finns ett aktivt och rikt församlings- och gudstjänstliv. Vi har körer för alla åldrar, barn- och familjeverksamhet, ungdomsgrupper, studiecirklar, vardagsträffar med mera.

Vi kan erbjuda ett serviceinriktat arbete där du får en viktig roll i att skapa en trevlig och trivsam miljö för församlingsbor och medarbetare. I tjänsten ingår varierande arbetsuppgifter såsom lokalvård, enklare underhåll, digitala bokningar samt  tjänstgöring vid församlingens gudstjänster, dop, vigslar och begravningsgudstjänster.  

Kvalifikationer 
Vi tror att du har en god blick för vad som behöver göras och gillar att ha ordning omkring dig. Du är serviceinriktad och har god förmåga att möta människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete och av Svenska kyrkans verksamhet. Du har datavana och ett tekniskt kunnande för att sköta ljudsystem. Stor vikt kommer vi att lägga vid god samarbetsförmåga och att du relaterar till andra människor på ett lyhört sätt samt delar kyrkans värderingar. För tjänsten krävs körkort samt tillgång till egen bil.  

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 

Fakta om tjänsten: 100%. Vardag, kväll och helgtjänstgöring. Tillsvidare. Provanställning kan bli aktuellt. 

Rekrytering och tillsättning kan ske löpande så skicka in din ansökan redan i dag, dock senast 2023-08-13. Välkommen med din ansökan via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss.

Ansök nu

Präst till Växjö domkyrka!

Komminister
Läs mer Jun 30
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu kan vi erbjuda en spännande tjänst som präst i Växjö domkyrka. Katedralen har stått på samma plats i mer än 850 år men omvärlden förändras och här tror vi att du kan ha en viktig roll i att möta vår samtid. Du bygger församling tillsammans med övriga medarbetare och är med och skapar levande mötesplatser i staden.

Vi kan erbjuda dig en tjänst där du
- samverkar med olika aktörer i samhället och kommunicera tro och kyrka i Växjö stad   
- arbetar med bredden av vår verksamhet och leder varierande gudstjänster  
- möter församlingen i dop, vigsel och begravning 
- bygger församling med alla åldrar 
- arbetar med konfirmander  
- utvecklar verksamheten tillsammans med arbetslaget  

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd för Svenska kyrkan med en god erfarenhet av bredden i yrket. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter. Hos dig finns blicken för olika åldrars behov och du trivs med de prästerliga uppgifterna. Den variationsrikedom som ryms i domkyrkan från tradition till nytänk motiverar och driver dig. Du håller ihop och genomför projekt som präglas av engagemang och delaktighet. 

Körkort klass B
Fakta om tjänsten: Tillsvidare, heltid 
Tillträde: Efter överenskommelse 
 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastning- och misstankeregistret.  
Välkommen med din ansökan senast den 13 augusti 2023 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Växjö Pastorat söker pedagog till Söraby

Församlingspedagog
Läs mer Jun 14
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.I Söraby församling prioriteras relationsbygge och att förmedla kunskap. Din särskilda uppgift som pedagog kommer vara arbetet med församlingens barn och familjeverksamhet. Du kommer ingå i ett glatt och flexibelt arbetslag där du samarbetar med olika yrkesgrupper i ex barnkör och skolkontakter. Söraby församling är en sjungande församling och det genomsyrar verksamheten. 

För denna tjänst tror vi att du kan levandegöra den kristna tron och dess berättelser på ett naturligt sätt. Du är utbildad församlingspedagog eller har flera års erfarenhet av församlingsarbete med barn och familj och är väl förankrad i Svenska kyrkans tro, liv och lära. Vi ser gärna att du är en förtroendeingivande, jordnära, trygg, flexibel och relationsbyggande person som har lätt att knyta kontakter. Här finns alla chanser till att vara kreativ då du har en tydlig undervisande roll och kommer vara med i församlingens gudstjänstliv och verksamheter. Verksamheten är samlad till Söraby församling men det kommer även bli en del resor i tjänsten, därför krävs B-körkort och tillgång till egen bil. 

Fakta om tjänsten: 50% tillsvidare, sysselsättningsgrad kan diskuteras.
Tillträde: Enligt överenskommelse 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret 

Välkommen med din ansökan via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs senat 2023-08-13. Intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Präst till sjukhuskyrkan i Växjö

Sjukhuspräst
Läs mer Maj 26
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu söker vi en sjukhuspräst som vill vara med och fortsätta utveckla arbetet vi bedriver inom sjukhuskyrkan i Växjö.  

Vi finns på Centrallasarettet och inom Vuxenpsykiatrin och Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. Sjukhuskyrkans grundläggande uppgift är att möta patienter, anhöriga och personal och den sorg och oro som uppstår i många krissituationer inom vården. Vi finns som ett stöd i livets svåra skeden och vårt uppdrag är att vara närvarande i vården, bjuda hopp och erbjuda reflektion över etiska frågor. 
Tjänsten vi nu kan erbjuda är på heltid med huvudsaklig placering inom psykiatrin på Sigfridsområdet i Växjö, men möjlighet kan också finnas till viss tjänstgöring inom den somatiska vården. Du ingår i sjukhuskyrkas arbetslag och kommer att ha din arbetsplats på Sigfridsområdet inom vuxenpsykiatrin. I tjänsten ingår även ca 20 % tjänstgöring inom häktet. ? 
 
Kvalifikationer 
Vi söker dig som har ett genuint intresse för själavård. Du är vigd präst inom Svenska kyrkan och har en bred erfarenhet av själavårdande samtal. Du har också god erfarenhet av att möte människor med olika former av psykisk ohälsa. Själavårdsutbildning är meriterande liksom dokumenterade kunskaper och erfarenheter av krisarbete. Du har en god förmåga att hålla utbildningar och reflektion för personal och kan leda andakter i livets skiftande skeden. 
Vi tror att du är en jordnära, trygg och prestigelös person med mycket humor. Du är flexibel och har stor egen initiativrikedom. Du trivs med att jobba enskilt och bedriva uppsökande verksamhet på egen hand men uppskattar samtidigt teamet och att arbeta ekumeniskt.  
 
Tjänsten är tillsvidare på heltid.  
Tillträde efter överenskommelse.  
Tjänsten innebär beredskap enligt schema. 

Välkommen med din ansökan senast den 6 augusti 2023 via vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs

Ansök nu

Präst till Teleborg Tävelsås, Vederslöv och Kalvsvik

Komminister
Läs mer Maj 17
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu söker vi dig som vill arbeta som präst hos i Växjö pastorat. I denna tjänst får du möjligheten att kombinera den småländska landsbygden i form av Tävelsås, Vederslöv och Kalsvik med det snabbt växande stadsområdet Teleborg som är en del av Växjö stads- och domkyrkoförsamling. Vårt område präglas av en stor mångfald, här möts du av ett aktivt arbetslag och ideella som värnar om ett rikt församlingsliv där bön och arbete på ett tydligt sätt hänger samman. I flera av våra församlingar sker en positiv befolkningsutveckling, så här finns alla möjligheter att pröva nya vägar till att vara kyrka. 

Vi kan erbjuda dig en tjänst där du: 
- aktivt kan vara med och utveckla både gudstjänstlivet och församlingsarbetet 
- får möjligheten att förena förnyelse och tradition 
- arbeta utåtriktat och skapa goda relationer med församlingsbor, ideella och medarbetare 
- kan vara präst både i staden och på landsbygd 
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:  
Gudstjänster och kyrkliga handlingar, vardagsverksamhet för olika åldrar, andakter vid äldreboende samt konfirmandgrupper. 
 
Kvalifikationer 
Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning. Du trivs med de prästerliga uppgifterna och tillsammans med andra utveckla verksamheten. Du skapar engagemang och delaktighet och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och att du är öppen för samarbete över yrkesgränserna. Körkort klass B Tillgång till egen bil. 
 
Fakta om tjänsten: Tjänsten tillsvidare på 100 %  
Tillträde: Enligt överenskommelse 
 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastning- och misstankeregistret. 
 
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-18 via vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss.

Ansök nu

Präst till Växjö domkyrka!

Komminister
Läs mer Maj 17
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu kan vi erbjuda en spännande tjänst som präst i Växjö domkyrka. Katedralen har stått på samma plats i mer än 850 år men omvärlden förändras och här tror vi att du kan ha en viktig roll i att möta vår samtid. Du bygger församling tillsammans med övriga medarbetare och är med och skapar levande mötesplatser i staden.

Vi kan erbjuda dig en tjänst där du
- samverkar med olika aktörer i samhället och kommunicera tro och kyrka i Växjö stad   
- arbetar med bredden av vår verksamhet och leder varierande gudstjänster  
- möter församlingen i dop, vigsel och begravning 
- bygger församling med alla åldrar 
- arbetar med konfirmander  
- utvecklar verksamheten tillsammans med arbetslaget  

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd för Svenska kyrkan med en god erfarenhet av bredden i yrket. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter. Hos dig finns blicken för olika åldrars behov och du trivs med de prästerliga uppgifterna. Den variationsrikedom som ryms i domkyrkan från tradition till nytänk motiverar och driver dig. Du håller ihop och genomför projekt som präglas av engagemang och delaktighet. 

Körkort klass B
Fakta om tjänsten: Tillsvidare, heltid 
Tillträde: Efter överenskommelse 
 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastning- och misstankeregistret.  
Välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2023 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Diakon till Diakonicentrum

Diakon
Läs mer Maj 3
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Diakonicentrums uppdrag är att stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatta livssituationer. Vår verksamhet vilar på kristen grund och har den enskilda människan och dennes nätverk i fokus. Vi vill vara en öppen verksamhet där alla känner sig välkomna. Utifrån det kristna kärleksbudskapet erbjuder vi samtal, rådgivning och mötesplatser. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, kontakter med samhälle samt aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Vi arbetar för att människor ska bli delaktiga i sina egna liv och stötta den som vill göra en förändring till en bättre vardag.  
 
 
ARBETSUPPGIFTER  
Som diakon på Diakonicentrum har du en viktig roll i mötet med människor, både i enskilda samtal och gruppsamtal. Du leder andakter och tjänstgör vid gudstjänsterna vi firar. Du jobbar tätt tillsammans med övriga medarbetare både anställda och volontärer.  I dagsläget har vi nära 80 volontärer som du kommer att få ansvar för att samordna och utveckla vårt volontärkoncept.  
 
KVALIFIKATIONER  
Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan, med erfarenhet inom det diakonala fältet. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och inger förtroende i möten. Hos dig finns ett driv till utveckling och du kan jobba självständigt, men med en tydlig vilja att göra saker tillsammans där du skapar engagemang och delaktighet. Du har lätt för att knyta kontakter och vill gärna samverka med andra aktörer för att vara ett barmhärtighetens tecken både på Diakoncentrum och i samhället. Stor vikt lägger vi vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.? ? 
Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och väl förankrad i kyrkans tro och liv. Körkort klass B krävs för tjänsten. 
 

Intervjuer sker löpande.
 
Tillträde: Enligt överenskommelse. 
 
Fakta om tjänsten: Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %  

Tycker du detta låter som en spännande tjänst? Ta då chansen att bli medarbetare hos oss på Diakonicentrum, Svenska kyrkan Växjö.  Välkommen med din ansökan senast den 4e juni. 

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig!

Ansök nu

Präst till Högstorpssamarbetskyrka!

Komminister
Läs mer Maj 11
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vi söker präst till Högstorpssamarbetskyrka! Vill du tillsammans med oss vara med och utveckla gudstjänst- och församlingslivet i en kyrka som kännetecknas av stark idealitet och rörelse?   
   
Högstorpskyrkan är den nya samarbetskyrkan mellan EFS (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen) och Svenska kyrkan, som ligger i ett lugnt villaområde ett stenkast från stan. Här har du möjlighet att tillsammans med församlingen utveckla en ny, god miljö för växandet av den personliga tron. Vi vill att Högstorpskyrka ska vara en livlig kyrka som kännetecknas av att alla åldrar känner sig välkomna och sedda. Barn och ungdomar har en naturlig plats här och är en viktig del av gemenskapen.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter  
Du får leda och utveckla gudstjänst- och församlingsliv i Högstorpskyrka. Du arbetar med kyrkliga handlingar och gudstjänster i hela Växjö stads- och domkyrkoförsamling och med konfirmandarbete samt vardagsverksamhet för olika åldrar. Du leder, inspirerar och stödjer ideella medarbetare och kyrkvärdar, och är delaktig i EFS-föreningens styrelse och kyrkans verksamhetsutskott.  
   
Kvalifikationer  
Vi söker dig som vill arbeta och utvecklas tillsammans med en engagerad församlingskärna och arbetslag. Du är prästvigd i Svenska kyrkans ordning med god kännedom om och intresse för EFS. Erfarenhet av att arbeta i en samarbetskyrka är meriterande. Du tycker om att möta människor i alla åldrar och trivs med att arbeta med konfirmander. Vi ser gärna att du har intresse för undervisning och samtalsgrupper.   

Stor vikt kommer vi att lägga vid god samarbetsförmåga, att du bygger och utvecklar goda relationer samt är lyhörd och värdesätter andras engagemang. Du har pedagogiska ledaregenskaper och kan skapa engagemang och delaktighet samtidigt som du är drivande. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. Körkort.  
   
Fakta om tjänsten: Komministertjänst tillsvidare 100 %   
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.  
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastnings- och misstankeregistret
Välkommen med din ansökan senast 2023-05-31

Ansök nu

Administratör till Skogslyckan

Administrativ assistent
Läs mer Maj 12
Här blir du en del av ett gott arbetslag som arbetar i Svenska kyrkan. Tillsammans med präster, musiker, pedagoger, diakoner och vaktmästare arbetar du tillsammans med oss för att vara kyrka i vår tid. Vi erbjuder en varierad tjänst där du är navet i arbetslaget i nära samarbete med chef och medarbetare. I arbetet får du möta människor i livets alla skeden som söker kyrkan och du ska kunna bemöta alla med ett empatiskt förhållningssätt.  I tjänsten samarbetar du med övriga administratörer i pastoratet. ? 
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter? 
Kvalificerad administration på församlingsexpedition. Chefsstöd där du bland annat arbetar strukturerat med scheman för medarbetare och verksamhet. Stöd och service till medarbetare och medlemmar. Bokningar av dop, vigslar och begravningar, annonsering, korrektur för informationsblad. Statistik och ekonomiuppgifter. Produktion av trycksaker samt skapa inlägg på sociala medier. 
 
Kvalifikationer? 
Du har en förmåga att prioritera vad som är viktigt i stunden och du har en god kommunikativ förmåga. Du är en person som trivs med att ha många bollar i luften. Du tycker om att ge service och att ha kontakter med såväl interna som externa aktörer. Tjänsten förutsätter att du självständigt planerar ditt arbete och skapar ett gott samarbete med dem du möter. Du är metodisk och van att skapa struktur såväl som att agera flexibelt när så krävs. Din kommunikativa förmåga både i tal och skrift är god. Du har stor datorvana och goda kunskaper i Microsoft 365 och Excel mm. Du har erfarenhet av bokningssystem, webbverktyg och foto-layoutprogram. Du känner dig hemma i Svenska kyrkan och delar kyrkans grundvärderingar. 

Låter detta som något för dig?  
Ansök på https://vaxjopastorat.attract.reachmee.com/jobs  

Ansökningstiden går ut 2023-05-31 
Intervjuer hålls löpande 
Tjänsten är på 100 % ? 
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök nu

Kock/köksbiträde till Diakonicentrum Växjö

Kock, storhushåll
Läs mer Maj 3
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Diakonicentrums uppdrag är att stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatta livssituationer. Vår verksamhet vilar på kristen grund och har den enskilda människan och dennes nätverk i fokus. Vi vill vara en öppen verksamhet där alla känner sig välkomna. Utifrån det kristna kärleksbudskapet erbjuder vi samtal, rådgivning och mötesplatser. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, kontakter med samhälle samt aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Vi arbetar för att människor ska bli delaktiga i sina egna liv och stötta den som vill göra en förändring till en bättre vardag.  
 
 
ARBETSUPPGIFTER  
Som kock/köksbiträde på diakonicentrum får du använda din kreativitet när det kommer till matlagning till fullo. Vi lagar mat baserat på det vi mottager i form av donationer och enklare inköp, detta ska serveras sedan i form av både frukost och lunch. Här får du vara en del av en större uppgift och bidra till dem som verkligen behöver det. Du hjälper till i köket med matlagning och städ.  

KVALIFIKATIONER  
Ett ordningsamt förhållningssätt och erfarenhet av kontinuerlig matlagning. Utbildning eller tidigare officiella erfarenheter är meriterande.   
Fakta om tjänsten: Tjänsten är ett sommarvikariat, måndag till fredag mellan veckorna 25 och 32, 100 %  
Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig! 
 
Tycker du detta låter som en spännande tjänst? Ta då chansen att bli medarbetare hos oss på Diakonicentrum, Svenska kyrkan Växjö. Välkommen med din ansökan senast den 28e maj

Ansök nu

Kyrkomusiker sökes till Sandsbro

Kantor
Läs mer Apr 4
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nordöstra området i Växjö pastorat söker en musiker! Här blir du en del av ett glatt och kreativt gäng arbetskamrater med stort engagemang för kyrkans grundläggande uppgifter. Tjänsten gäller Nordöstra området vilket inkluderar Sandsbro, Sjösås, Dädesjö och Söraby. 
 
Nordöstra området har aktiva församlingar där musiken prioriteras högt. Som kantor i Nordöstra området kommer du vara en naturlig del av gudstjänstlivet, det finns ett nära arbete med våra befintliga kantorer och organist. Vi söker Dig som vill vara med i vårt arbete kring gudstjänstförnyelse och ökad delaktighet i församlingarnas gudstjänster och vill vara med att utveckla teamarbete och teamtänkande. Du leder en tvåstämmig damkör med blandad repertoar och har huvudansvar för två barnkörer.

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-07 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs  
 
Utbildning: Kantorsutbildning eller annan likvärdig utbildning 

För tjänsten krävs tillgång till egen bil och körkort 

Vi lägger stor vikt vid personliglämplighet 
 
Du är öppen för samarbete över yrkesgränserna och självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. 

Om tjänsten 

Sysselsättningsgrad 80% 

Tillsvidare 

Månadslön

Ansök nu

Säsongsanställda till kyrkogårdarna i Ingelstad och Hovshaga

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd
Läs mer Mar 28
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vi söker dig som vill vara med och göra våra vackra kyrkogårdar ännu finare under den nu pågående säsongen!  
Vill du ha ett varierande arbete utomhus de kommande månaderna? Vi kan nu erbjuda två säsongsanställningar en på Hovshaga och en i Ingelstad. Båda platserna erbjuder ett omväxlande arbete där du får möjlighet att använda dina gröna kunskaper för att göra våra begravningsplatser trevliga för besökare. Du ingår i en god arbetsgemenskap och är delaktig i utvecklingen av vår verksamhet.? 
 
Anställningen är på heltid under 5–8 månader. Tillträdes datum är efter överenskommelse men är önskvärt snarast. Rekryteringar sker löpande.  

Arbetsuppgifter 
I arbetet ingår förekommande arbetsuppgifter på kyrkogård såsom gravskötsel, gräsklippning, ogräsrensning samt medverkan vid gravgrävning och höljning. Arbetet kan också innehålla underhålls- och anläggningsarbeten. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har trädgårdsutbildning och/eller erfarenhet av kyrkogårds- eller parkarbete eller annan likvärdig kvalifikation. Det är ett krav att du har B-körkort. Arbetet är utomhus alla dagar och kräver god fysik.  
Meriterande är vana av maskiner inom verksamhetsområdet samt utbildning eller erfarenhet inom området markbyggnad. 

Som person har du lätt för att skapa förtroende hos både besökare och medarbetare. Det dagliga arbetet i arbetslaget med 2–10 personer kräver att du både trivs med att samarbeta och kan arbeta självständigt.?Vi ser gärna att du vill utveckla dina gröna kunskaper inom yrkesområdet, både praktiskt och på det teoretiska planet. 

Om arbetsplatsen 
Växjö kyrkogårds- och fastighetsförvaltning är en del av Svenska kyrkan Växjö som ansvarar för begravningsverksamheten samt drift och underhålla av samtliga fastigheter. Totalt omfattas 44 kyrkogårdar varav 37 fortfarande är i bruk, 39 kyrkor och kapell samt ett 120 tal övriga anläggningar. Inom Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen är vi 51 fastanställda, 24 säsongsanställda samt ca 35 anställda under sommaren.

Ansök nu

Diakon till Diakonicentrum

Diakon
Läs mer Mar 20
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Diakonicentrums uppdrag är att stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatta livssituationer. Vår verksamhet vilar på kristen grund och har den enskilda människan och dennes nätverk i fokus. Vi vill vara en öppen verksamhet där alla känner sig välkomna. Utifrån det kristna kärleksbudskapet erbjuder vi samtal, rådgivning och mötesplatser. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, kontakter med samhälle samt aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Vi arbetar för att människor ska bli delaktiga i sina egna liv och stötta den som vill göra en förändring till en bättre vardag.  
 
 
ARBETSUPPGIFTER  
Som diakon på Diakonicentrum har du en viktig roll i mötet med människor, både i enskilda samtal och gruppsamtal. Du leder andakter och tjänstgör vid gudstjänsterna vi firar. Du jobbar tätt tillsammans med övriga medarbetare både anställda och volontärer.  I dagsläget har vi nära 80 volontärer som du kommer att få ansvar för att samordna och utveckla vårt volontärkoncept.  
 
KVALIFIKATIONER  
Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan, med erfarenhet inom det diakonala fältet. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och inger förtroende i möten. Hos dig finns ett driv till utveckling och du kan jobba självständigt, men med en tydlig vilja att göra saker tillsammans där du skapar engagemang och delaktighet. Du har lätt för att knyta kontakter och vill gärna samverka med andra aktörer för att vara ett barmhärtighetens tecken både på Diakoncentrum och i samhället. Stor vikt lägger vi vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.? ? 
Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och väl förankrad i kyrkans tro och liv. Körkort klass B krävs för tjänsten. 
 

Intervjuer sker löpande.
 
Tillträde: Enligt överenskommelse. 
 
Fakta om tjänsten: Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %  

Tycker du detta låter som en spännande tjänst? Ta då chansen att bli medarbetare hos oss på Diakonicentrum, Svenska kyrkan Växjö.  Välkommen med din ansökan senast den 23e april. 

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig!

Ansök nu

Präst till Växjö domkyrka!

Komminister
Läs mer Feb 8
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu kan vi erbjuda en spännande tjänst som präst i Växjö domkyrka. Katedralen har stått på samma plats i mer än 850 år men omvärlden förändras och här tror vi att du kan ha en viktig roll i att möta vår samtid. Du bygger församling tillsammans med övriga medarbetare och är med och skapar levande mötesplatser i staden.

Vi kan erbjuda dig en tjänst där du
- samverkar med olika aktörer i samhället och kommunicera tro och kyrka i Växjö stad   
- arbetar med bredden av vår verksamhet och leder varierande gudstjänster  
- möter församlingen i dop, vigsel och begravning 
- bygger församling med alla åldrar 
- arbetar med konfirmander  
- utvecklar verksamheten tillsammans med arbetslaget  

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd för Svenska kyrkan med en god erfarenhet av bredden i yrket. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter. Hos dig finns blicken för olika åldrars behov och du trivs med de prästerliga uppgifterna. Den variationsrikedom som ryms i domkyrkan från tradition till nytänk motiverar och driver dig. Du håller ihop och genomför projekt som präglas av engagemang och delaktighet. 

Körkort klass B
Fakta om tjänsten: Tillsvidare, heltid 
Tillträde: Efter överenskommelse 
 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastning- och misstankeregistret.  
Välkommen med din ansökan senast den 19 mars 2023 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Präst till Teleborg Tävelsås, Vederslöv och Kalvsvik

Komminister
Läs mer Mar 9
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu söker vi dig som vill arbeta som präst hos i Växjö pastorat. I denna tjänst får du möjligheten att kombinera den småländska landsbygden i form av Tävelsås, Vederslöv och Kalsvik med det snabbt växande stadsområdet Teleborg som är en del av Växjö stads- och domkyrkoförsamling. Vårt område präglas av en stor mångfald, här möts du av ett aktivt arbetslag och ideella som värnar om ett rikt församlingsliv där bön och arbete på ett tydligt sätt hänger samman. I flera av våra församlingar sker en positiv befolkningsutveckling, så här finns alla möjligheter att pröva nya vägar till att vara kyrka. 

Vi kan erbjuda dig en tjänst där du: 
- aktivt kan vara med och utveckla både gudstjänstlivet och församlingsarbetet 
- får möjligheten att förena förnyelse och tradition 
- arbeta utåtriktat och skapa goda relationer med församlingsbor, ideella och medarbetare 
- kan vara präst både i staden och på landsbygd 
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:  
Gudstjänster och kyrkliga handlingar, vardagsverksamhet för olika åldrar, andakter vid äldreboende samt konfirmandgrupper. 
 
Kvalifikationer 
Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning. Du trivs med de prästerliga uppgifterna och tillsammans med andra utveckla verksamheten. Du skapar engagemang och delaktighet och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och att du är öppen för samarbete över yrkesgränserna. Körkort klass B Tillgång till egen bil. 
 
Fakta om tjänsten: Tjänsten tillsvidare på 100 %  
Tillträde: Enligt överenskommelse 
 
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastning- och misstankeregistret. 
 
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-16 via vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss.

Ansök nu

Kantor till samarbetskyrkan EFS/Svenska kyrkan

Kantor
Läs mer Mar 21
Vill du tillsammans med oss vara med och utveckla musiklivet i samarbetskyrkan EFS/Svenska kyrkan i Växjö?

I höst flyttar samarbetskyrkan mellan EFS (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen) och Svenska kyrkan in i Högstorpskyrkan. Här förnyar vi ett långt samarbete på en ny plats. Nu söker vi dig som vill vara med och forma framtidens samarbetskyrka med oss!
Vi vill att samarbetskyrkan ska kännetecknas av att alla åldrar känner sig välkomna och sedda. Barn och ungdomar har en naturlig plats här och är en viktig del av gemenskapen. Hos oss finns många engagerade och delaktiga ideella medarbetare som tar ett gemensamt ansvar för verksamheten. Högstorpskyrkan ska få vara en god miljö för växande i personlig tro och en gemenskap som präglas av en diakonal omsorg. En kyrka både för boende på Högstorp och för alla som finner samarbetskyrkan som sitt andliga hem.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är musikern i samarbetskyrkan och spelar regelbundet på gudstjänster och kyrkliga handlingar både i samarbetskyrkan och i Växjö pastorat. Som kantor ansvarar du också för körlivet i samarbetskyrkan. Utifrån dina gåvor kan tjänsten komma att fyllas med olika kyrkomusikaliska uppgifter då du kommer vara en av tre kyrkomusiker i området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad kantor (C-musiker). Vi ser att du har en musikalisk bredd och kompetens och är en person som vill utvecklas tillsammans med en engagerad församlingskärna och arbetslag. Du är väl förtrogenhet med kyrkans musikaliska och teologiska tradition och har god kännedom om EFS. Du vill i samarbetskyrkans sammanhang samarbeta med övrig medarbetare (anställda och ideella) kring körer och gudstjänster och övriga delar av församlingslivet.
Du är utåtriktad och har lätt för att skapa och bibehålla goda kontakter med engagemang och delaktighet. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar.
Körkort klass B - Bil. Tillgång till egen bil.

Fakta om tjänsten: Tillsvidare 100 %
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastnings- och misstankeregistret

Välkommen med din ansökan senast den 16 april 2023 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss 

För vidare information om samarbetskyrkan se hemsidan, www.efs.nu/vastrabo.
Hör gärna av dig till oss om du har frågor om tjänsten

Ansök nu

Vikarierande kontorsvaktmästare till Växjö Pastorat

Kontorsvaktmästare
Läs mer Mar 23
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nu söker vi dig som vill arbeta som vikarierande kontorsvaktmästare, veckorna 26 till 33. Vi är en arbetsplats med 12 medarbetare med uppdrag inom av kommunikation, ekonomi, HR, IT och förvaltningsstöd som behöver tillfällig förstärkning. Vi kan erbjuda ett varierande arbete med hantering av in- och utgående försändelser, intern posttur till våra arbetsplatser samt lokalvård.  

Arbetsuppgifter: 


• postöppning, sortering, registrering av post och paket, genomföra postrunda och interna leveranser från förråd 
• transport av insamlade av kollekter  
• övrig kontorsservice och skötsel av personbil 
• lokalvård, ca 25% 

Kvalifikationer:  
Vi tror att du har en god blick för vad som behöver göras och kan planera din arbetsvecka. Du är serviceinriktad och har god förmåga att möta människor och gott ordningssinne. Vi förutsätter att du delar kyrkans värderingar. För tjänsten krävs körkort klass B. 

Fakta om tjänsten:  
Vikariat, timanställning, ca 30 tim/v, vardagar kl. 08-15 flextid, veckorna 26 till 33. Utöver dessa veckor krävs även introduktionsdagar med nuvarande befattningsinnehavare. I tjänsten förekommer hantering av sekretessbelagda uppgifter. 

Ansökan: 
Välkommen med din ansökan senast 10 april via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss. Rekrytering sker löpande.

Ansök nu

Trainee till Svenska kyrkan Växjö 2023/2024

Fritidsledare/Ungdomsledare, församling
Läs mer Mar 22
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Har du en längtan att i framtiden välja ett yrke inom Svenska kyrkan? Ta då chansen att bli trainee i Växjö pastorat.

Vi i Svenska kyrkan behöver rekrytera medarbetare framöver och traineeprogrammet är en del av en gemensam rekryteringssatsning i Växjö stift. Detta är en möjlighet för dig mellan 18-25 år att under tio månader få prova på att arbeta hos oss och pröva din kallelse till tjänst i Svenska kyrkan. Vi vill visa på bredden av möjlighet till arbete främst inom våra profilyrken; präst, diakon, musiker och pedagog. 

Vi kan erbjuda dig
- Möjligheten att få prova på att jobba i Svenska kyrkan.
- Att vara med som ledare i t ex en barn- eller konfirmandgrupp eller i en kör.
- Att följa en pedagog, diakon, musiker eller präst och andra medarbetare för att få se bredden av arbetsuppgifter i kyrkan.
- Handledning av en erfaren medarbetare
- Kyrkans grundkurs på S:t Sigfrids Folkhögskola

Kyrkans grundkurs är en kurs som vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om Svenska kyrkans tro och liv samt reflektera över din egen och kyrkans tro. I kursen ingår diakoni, bibelkunskap, troslära, etik, andaktsmetodik och kyrkohistoria.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är eller har varit aktiv i en församling i Svenska kyrkan och som funderar på en framtid som präst, diakon, pedagog eller musiker. Du är nyfiken på att lära dig mer om Svenska kyrkans tro och liv och har ett intresse av att studera på kyrkans grundkurs. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I och med att anställningen påbörjas krävs medlemskap i Svenska kyrkan och vi önskar utdrag från belastningsregistret.

Anställningen varar från 29 augusti 2023 till 30 juni 2024 och är på 75 %. Utöver det förväntas du gå kyrkans grundkurs på S:t Sigfrids folkhögskola och delta i gemensamma träffar.

Vill du veta mera, tveka inte att kontakta oss. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag och senast den 29 mars 2023. Välkommen med din ansökan 
Vi önskar att du i din ansökan särskilt beskriver varför du vill bli trainee och din relation till Svenska kyrkan. Vi ser fram emot din ansökan.

Ansök nu

Sommarjobb som kyrkogårdsarbetare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Jan 10
Vi söker nu kyrkogårdsarbetare till sommaren (juni-aug) 2023

Som sommarjobbare bidrar du till att kyrkogården är en välskött och vacker plats som besökare uppskattar att komma till. Vi kan erbjuda ett trevligt, fysiskt och omväxlande sommarjobb där du får möjlighet att arbeta ute, tillsammans med andra i ett arbetslag. 

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår förekommande arbetsuppgifter på kyrkogård såsom gravskötsel, vattning, gräsklippning, grästrimning, ogräsrensning och räfsning. Arbetskläder tillhandahåller vi.

Vi söker särskilt medarbetare till arbetslag i tätorter och på landsbygd utanför Växjö stad.

Kvalifikationer 
Du ska trivas med att arbeta ut i alla slags väder.
Du är ansvarstagande, noggrann och serviceinriktad mot kollegor och besökare.
Att kunna möta sörjande människor som besöker kyrkogården på ett vänligt och respektfullt sätt är av yttersta vikt, varför vi lägger stor vikt vi personlig lämplighet.
Meriterande är tidigare erfarenhet av grönyteskötsel. Vana av maskiner inom verksamhetsområdet.
För att söka detta jobb ska du vara minst 18 år och ha B-körkort.

Om du är 16 eller 17 år kan du söka "ungdomsjobb", 6 timmar per dag i 2 veckor på en kyrkogård i Växjö. Kryssa i att du söker ungdomsjobb i urvalsfrågorna.

Om arbetsplatsen
Växjö kyrkogårds- och fastighetsförvaltning är en del av Svenska kyrkan Växjö som ansvarar för begravningsverksamheten samt drift och underhålla av samtliga fastigheter. Totalt omfattas 44 kyrkogårdar varav 37 fortfarande är i bruk, 39 kyrkor och kapell samt ett 120 tal övriga anläggningar. Inom Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen är vi 51 fastanställda, 24 säsongsanställda samt ca 35 anställda under sommaren.

Ansökan sker på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs. Ansökan ska vara registrerad senast 26 mars 2023, men anställningsintervjuer och rekrytering kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan

Ansök nu

Trainee till Svenska kyrkan Växjö 2023/2024

Fritidsledare/Ungdomsledare, församling
Läs mer Mar 17
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Har du en längtan att i framtiden välja ett yrke inom Svenska kyrkan? Ta då chansen att bli trainee i Växjö pastorat.

Vi i Svenska kyrkan behöver rekrytera medarbetare framöver och traineeprogrammet är en del av en gemensam rekryteringssatsning i Växjö stift. Detta är en möjlighet för dig mellan 18-25 år att under tio månader få prova på att arbeta hos oss och pröva din kallelse till tjänst i Svenska kyrkan. Vi vill visa på bredden av möjlighet till arbete främst inom våra profilyrken; präst, diakon, musiker och pedagog. 

Vi kan erbjuda dig
- Möjligheten att få prova på att jobba i Svenska kyrkan.
- Att vara med som ledare i t ex en barn- eller konfirmandgrupp eller i en kör.
- Att följa en pedagog, diakon, musiker eller präst och andra medarbetare för att få se bredden av arbetsuppgifter i kyrkan.
- Handledning av en erfaren medarbetare
- Kyrkans grundkurs på S:t Sigfrids Folkhögskola

Kyrkans grundkurs är en kurs som vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om Svenska kyrkans tro och liv samt reflektera över din egen och kyrkans tro. I kursen ingår diakoni, bibelkunskap, troslära, etik, andaktsmetodik och kyrkohistoria.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är eller har varit aktiv i en församling i Svenska kyrkan och som funderar på en framtid som präst, diakon, pedagog eller musiker. Du är nyfiken på att lära dig mer om Svenska kyrkans tro och liv och har ett intresse av att studera på kyrkans grundkurs. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I och med att anställningen påbörjas krävs medlemskap i Svenska kyrkan och vi önskar utdrag från belastningsregistret.

Anställningen varar från 29 augusti 2023 till 30 juni 2024 och är på 75 %. Utöver det förväntas du gå kyrkans grundkurs på S:t Sigfrids folkhögskola och delta i gemensamma träffar.

Vill du veta mera, tveka inte att kontakta oss. Välkommen med din ansökan senast den 20 mars 2023. 
Vi önskar att du i din ansökan särskilt beskriver varför du vill bli trainee och din relation till Svenska kyrkan. Vi ser fram emot din ansökan.

Ansök nu

Kyrkomusiker sökes till Sandsbro

Kantor
Läs mer Feb 7
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Nordöstra området i Växjö pastorat söker en musiker! Här blir du en del av ett glatt och kreativt gäng arbetskamrater med stort engagemang för kyrkans grundläggande uppgifter. Tjänsten gäller Nordöstra området vilket inkluderar Sandsbro, Sjösås, Dädesjö och Söraby. 
 
Nordöstra området har aktiva församlingar där musiken prioriteras högt. Som kantor i Nordöstra området kommer du vara en naturlig del av gudstjänstlivet, du kommer samarbeta med våra befintliga kantorer och organist. Vi söker Dig som vill vara med i vårt arbete kring gudstjänstförnyelse och ökad delaktighet i församlingarnas gudstjänster och vill vara med att utveckla teamarbete och teamtänkande. Du vill vara en inspirerande körledare för en kör som du själv får starta från grunden. Du har med andra ord en fantastisk möjlighet att själv bestämma och forma allt från musikalisk inriktning till medlemsantal och mer. 

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-19 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs  
 
Utbildning: Kantorsutbildning eller annan likvärdig utbildning 

För tjänsten krävs tillgång till egen bil och körkort 

Vi lägger stor vikt vid personliglämplighet 
 
Du är öppen för samarbete över yrkesgränserna och självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. 

Om tjänsten 

Sysselsättningsgrad 80% 

Tillsvidare 

Månadslön

Ansök nu

Kommunikationschef

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Feb 9
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vi har något viktigt att säga alla människor i Växjö.

Vårt grundbudskap har funnits i två tusen år och i takt med hur samhället förändras vill vi utveckla vår kommunikation och möta människor här och nu. I detta är Svenska kyrkans kommunikation helt avgörande - Vill du bli en nyckelperson i det arbetet?

Vi kan erbjuda
Vi kan nu erbjuda en ny och spännande tjänst som kommunikationschef där du kommer arbeta både strategiskt och operativt, vilket ger en stor variation i vardagen och möjlighet att vara med och påverka kommunikationsarbetet från start till mål. Du leder, planerar, genomför och följer upp samt utvecklar arbetet inom området.
Du har ett nära samarbete med domprost, kanslichef och kommunikatörkollegor, chefer och administratörer och ingår i pastoratets ledningsgrupp och kansli.

Kvalifikationer
För att trivas och lyckas i rollen är du en relations -och nätverksbyggare som känner engagemang för kyrkans verksamhet. Du har ett helhetstänk med gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete på både strategisk och operativ nivå. Hos dig finns en vana att leda, strukturera och genomföra utvecklingsprocesser.
Du är trygg i din erfarenhet och kompetens, lyhörd och nyfiken på din omgivning och kan utmana i att tänka nytt.

Du har en akademisk examen med inriktning kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Vidare har du en god stilistisk förmåga och blick för text, bild och layout.

Vi vill såklart att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar.

B-körkort

Tillsvidare, 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Rekryterings sker via Next Position. Kontakta gärna Karolina Arvidsson på 0709-728839 eller karolina.arvidsson@nextposition.se om du har frågor om rollen.

Varmt välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då rekryteringen kan se löpande, senast den 5 mars 2023 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobba-hos-oss

Ansök nu

Växjö Pastorat söker pedagog till Sandsbro församling!

Församlingspedagog
Läs mer Feb 7
Svenska kyrkan Växjö har ca 53 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare, ett hundratal förtroendevalda och ett stort antal ideella som arbetar vi för visionen - En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Din särskilda uppgift kommer vara att arbete med många barn, unga och konfirmander. Detta innebär att du kommer ha en viktig roll i att främja en ung och levande församling. Tjänsten innebär en berikande variation då du även kommer få skapa utrymme för de vuxna i församlingen. Du kommer ingå i ett glatt arbetslag och ha mycket kontakt med ideella där vi gemensamt arbetar för ett rikt församlingsliv.  

För denna tjänst tror vi att du kan levandegöra den kristna tron och dess berättelser på ett naturligt sätt. Du är utbildad församlingspedagog eller har flera års erfarenhet av församlingsarbete med barn och familj och är väl förankrad i Svenska kyrkans tro, liv och lära. Vi ser gärna att du är en förtroendeingivande, jordnära, trygg och prestigelös person som har lätt att knyta kontakter. Här finns alla chanser till att vara kreativ då du har en tydlig undervisande roll och behöver ha modet att ta plats i så väl söndagens gudstjänst och under veckans träffpunkter. Verksamheten är samlad till Gårdsby församling men det kommer även bli en del resor i tjänsten, därför krävs B-körkort och tillgång till egen bil. 

Fakta om tjänsten: 85%, tillsvidare 

Tillträde: Enligt överenskommelse 

I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret 

Välkommen med din ansökan via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs 

Intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Administratör, ekonomi och lön

Ekonomiassistent
Läs mer Jan 30
Svenska kyrkan Växjö har ca 55 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid med portarna öppna för människor och samhälle. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare som arbetar för vår vision En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Vill du ha ett arbete med återkommande uppgifter inom ekonomi- och löneadministration?  

Växjö pastorat söker nu en heltidsanställd medarbetare till pastoratets kansli i Domkyrkocentrum, Växjö. Här blir du en del av ett arbetslag på tretton medarbetare som arbetar med stöd till verksamheten inom ekonomi, personal, IT, kommunikation, diarium och ärendeberedning.   

ARBETSUPPGIFTER   

- leverantörsreskontra, ankomstregistrering, fakturahantering.   

- löneadministration.   

- utgöra ett stöd för medarbetare och chefer.   

KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant utbildning och/eller erfarenhet inom ekonomi- och personaladministration och delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar.   

- Du engagerar dig i din arbetsplats, vill vara med och påverka och utveckla verksamheten.    

- Du är analytisk och har lätt för att kommunicera.    

- Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.   

- Du har god IT-vana och använder obehindrat Officeprogram som Excel, Word och Outlook.   

- Du har vana att använda redovisnings- och lönesystem.   

TILLTRÄDE: Enligt överenskommelse   

Vi kommer att tillämpa löpande urval under ansökningstiden.    

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-24 via www.svenskakyrkan.se/vaxjo/ jobba-hos-oss.  

Varaktighet/Arbetstid                       Arbetsgivare 

Heltid, tillsvidare                               Växjö Pastorat 

Lön                                                       Postadress 

Månadslön                                         Box 307, 351 05 Växjö  

Ansökan  

Sista ansökningsdag: 2023-02-24  

Ange referens: Admkansliet23

Ansök nu

Diakoniassistent till Diakonicentrum

Diakon
Läs mer Jan 26
Svenska kyrkan Växjö har ca 55 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid med portarna öppna för människor och samhälle. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare som arbetar för vår vision En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Diakonicentrums uppdrag är att stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatta livssituationer. Verksamheten vilar på kristen grund och har den enskilda människan och hennes nätverk i centrum. Diakonicentrum erbjuder samtal, rådgivning och mötesplatser för att kunna hjälpa människor i utsatta livssituationer att få hjälp att bryta sin isolering och förändra sina liv. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, stöd i kontakter med samhället samt gemensamma aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Diakonicentrum arbetar utifrån ledorden Öppenhet, Delaktighet och Förändring. 

Som diakoniassistent på Diakonicentrum stöttar du människor som vill förändra sin livssituation, och möter människor som söker kontakt och gemenskap. I arbetet ingår även servering och lokalvård. Verksamheten har ett stort antal volontärer och praktikanter som du samarbetar med i vardagen.   

 Vi söker dig som har god kännedom om och erfarenhet av att arbeta med människor. Vi tror att du är en jordnära, stabil och prestigelös person med förmågan att se det goda i varje människa. Du är flexibel och har stor egen initiativrikedom. Stor vikt lägger vi vid att du har god samarbetsförmåga, relaterar till andra människor på ett lyhört sätt och trivs med att arbeta i team. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. 

Tycker du detta låter som en spännande möjlighet?   

Ta då chansen att bli medarbetare hos oss på Diakonicentrum, Svenska kyrkan Växjö.    

Detaljer kring tjänsten 

Tjänsten gäller tillsvidare 

Sysselsättningsgrad 100%  

Tillträde efter överenskommelse 

Lön  

Månadslön utbetald den 27e i varje månad.   

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-12

Intervjuer sker löpande

Ansök nu