Södra Skogsägarna ekonomisk fören jobb i Växjö

Hitta lediga jobb hos Södra Skogsägarna ekonomisk fören i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Växjö.

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Jul 10
Södra fungerar som en bro mellan över 50 000 familjeskogsbruk och den globala marknaden – understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.
Vi söker nu en Redovisningsekonom till Södras Redovisningscenter i Växjö som tillsammans med sitt team bidrar med att effektivt tillgodose ledning, affärsverksamhet och övriga intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid.
Det här får du jobba med på Södra
Som Redovisningsekonom är din huvudsakliga uppgift att arbeta med löpande redovisning såsom skatt, moms, anläggning och lager. Du arbetar med avstämning mot huvudbok, dokumentation, intern kontroll, deklarationer samt bokslutsrapportering för företag inom koncernen. Du ansvarar även för att arbetet utförs enligt tidplan och gällande rutiner samt regelverk och fungerar som ett stöd till verksamheten och internt inom funktionen.
Då vi ser en snabb teknisk och digital utveckling inom redovisningsområdet kommer du även att driva utveckling, digitalisering och förbättring av såväl processer som system.
Tjänsten är en tillsvidare med placering i Växjö. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Vem söker vi?
För att lyckas i rollen som Redovisningsekonom har du civilekonomexamen eller motsvarande utbildning samt flera års erfarenhet av redovisningsarbete och bokslutsrapportering. Du har god kännedom om lagar, regler och praxis inom området. Vidare har du god datorvana, är trygg med att arbeta i Excel samt har goda systemkunskaper relaterat till redovisning och ekonomiprocesser. Du behärskar både det svenska och engelska språket väl i både tal och skrift.
Som person är du driven, initiativtagande och gillar att utmana dig själv. Du är kommunikativ och har förmågan att skapa förtroende och bygga relationer med såväl interna som externa kontakter. Dessutom är du flexibel med god förmåga att strukturera och prioritera mellan dina arbetsuppgifter. Du är van vid att jobba i varierande arbetsintensitet och motiveras att arbeta mot deadlines.
Ytterligare egenskaper som är meriterande för rollen är att du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete. Vidare har du en stark drivkraft att arbeta med ständiga förbättringar och bidrar med engagemang och nytänkande. Du har också ett gediget intresse för hur verksamheten styrs och drivs.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i större affärssystem och koncern. En god kunskap kring personalredovisning och skattelagstiftning är något som premieras.
Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.
Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!
Vill du veta mer? För frågor om tjänsten eller verksamheten, vänligen kontakta Chef över Redovisningscenter Kristina Johannesson på kristina.johannesson@sodra.comtel: +46 706 689 447. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta ansvarig rekryterare Henrik Widén på henrik.widen@sodra.com. För fackliga frågor vänligen kontakta Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com eller Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com.Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 18:e augusti. Vi kommer ha löpande urval men på grund av semestertider kan återkoppling på din ansökan dröja något.

Ansök nu

Naturvårdsspecialist

Forskare, skogsbruk
Läs mer Jul 4
Nya innovativa lösningar baserade på hållbar skogsråvara är ett av Södras viktigaste fokusområden. Inom Södra Innovation arbetar vi både för ett fortsatt attraktivt erbjudande till marknaden – och för att bygga ett framtida hållbart samhälle. Genom våra storskaliga och långsiktiga satsningar får klimatsmarta produkter och processer möjlighet att på allvar bli en viktig del av den gröna omställningen.
Södra har som ambition att vara drivande i arbetet för en ökad biologisk mångfald, därför utökar vi nu med en strategisk resurs som kan bidra till utveckling av vårt naturvårdsarbete.
Det här får du jobba med på Södra
Som naturvårdsspecialist på enheten för Skoglig utveckling medverkar du i arbetet med att utveckla Södras naturvårdsstrategi och bland annat utforma nya mätmetoder för att bedöma vår påverkan på biologisk mångfald. Tillsammans med den skogliga miljöavdelningen och hållbarhetsavdelningen arbetar du för att utveckla kvaliteten i vårt naturvårds- och hänsynsarbete. Du är även Södras representant i olika forskningsprojekt som vi deltar i med syftet att utveckla kunskapen kring biologisk mångfald och stärka skogsägarnas naturvårdsarbete. Kommunikation kring vårt naturvårdsarbete är viktigt och du kommer därför delta i olika externa nätverk.
Vi erbjuder dig en spännande resa i en ny roll på Södra med goda möjligheter att påverka och växa tillsammans med oss. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö eller enligt överenskommelse.
Vem söker vi?
Vi vänder oss till dig som har en högre ekologisk utbildning eller motsvarande kompetens, har du en doktorsexamen inom relevant område är det meriterande, dock inte något krav. Vidare har du erfarenhet av att driva projekt och av skogsskötsel- och naturvårdsfrågor samt god kunskap om forskningsområdena ekologi och naturvård. Du behöver också ha B-körkort och språkkunskaper i svenska och engelska.
Som person är du analytiskt lagd med sinne för detaljer samtidigt som du är drivande, initiativtagande och arbetar effektivt för att nå uppsatta mål. Du trivs i nära samarbete med andra och kan enkelt kommunicera och nå ut till olika målgrupper i såväl tal som skrift.
Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.
Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!
Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef på Skoglig utveckling Magnus Petersson på Magnus.Petersson@sodra.com eller 0470–89353 eller Södras hållbarhetschef Jessica Nordin Jessica.Nordin@sodra.com eller 0470-89094. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Södras HR-avdelning på 0470–89500.
Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com, Fredrik Dacke, Saco, på fredrik.dacke@sodra.com och Robert Andersson, Ledarna, på robert.andersson@sodra.com.
Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 15 augusti.Då vi går in i semestertider kommer återkoppling på din ansökan dröja något. Vi påbörjarurvalsarbetet v. 34.
Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av över 50 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Webbansvarig till Södra

Webbansvarig/Webbstrateg
Läs mer Jun 27
Södra fungerar som en bro mellan fler än 50.000 familjeskogsbruk och den globala marknaden – understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.
Webben är viktig för oss, och under året har vi påbörjat omarbetning av struktur, innehåll och design. Därför söker vi Vi söker nu dig som vill leda och fortsätta utvecklingen av webbplatsen mot värdeskapande kommunikation baserat på Södras uppdrag.
Det här får du jobba med på Södra
Som webbansvarig på Södras Kommunikationsfunktion planerar och driver du det långsiktiga arbetet med sodra.com. Du ingår i vår kommunikationsfunktion, där du tillsammans med dina kollegor jobbar för att utveckla Södras synlighet, kommunikation och varumärke. I nära samarbete med våra webbredaktörer och det tekniska utvecklingsteam webbteamet som ingår i it-funktionen, blir du den viktiga länken mellan vision och teknik. Tillsammans skapar ni en välfungerande, välstrukturerad och inspirerande webbplats med bästa möjliga användarupplevelse.
Du kommer även att arbeta med bland annat följande:
· Förvalta och utveckla webbplatsens innehåll och struktur med fokus på användarvänlighet.
· Huvudansvarig/produktägare för sodra.com
· Ansvara för CMS (Optimizely)
· Introducera, coacha och utbilda webbredaktörer
· Webbanalys (Google Analytics, Google Tag Manager med mera) och andra verktyg kopplat till webben
· Stöd i vår utveckling/användning av andra digitala verktyg och plattformar med koppling till webben
Vem söker vi?
Vi söker dig som trivs i förändrings- och utvecklingsarbete och har ett naturligt driv att snabbt sätta dig in olika frågor och jobba lösningsfokuserat. Du ser möjligheter,
analyserar utmaningar och hittar lämpliga lösningar i dialog med berörda. Även aktuell erfarenhet av att arbeta strategiskt med utveckling av webb och digitala tjänster, gärna som webbansvarig eller motsvarande och då gärna med erfarenhet från sprintplanering. Genom ett inkluderande förhållningssätt skapar du förutsättningar för goda samarbeten.
För att lyckas i tjänsten behöver du vara nyfiken på av möjligheter vi kan skapa genom den moderna tekniken, din kreativa förmåga hjälper oss att både jobba mot de strategiska målen och drivet att jobba i de dagliga uppgifterna.
Vi ser också att du har erfarenhet av
· Högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, ux- och interaktionsdesign, digital utveckling och teknik, eller annan utbildning eller annan likvärdig erfarenhet
· CMS, gärna Optimizly
· Webbanalys och uppföljning
· SEO och GDPR
· Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.
Du ingår i vår kommunikationsfunktion, där du tillsammans med dina kollegor jobbar för att utveckla Södras synlighet, kommunikation och varumärke. Tjänsten är placerad på enheten för kommunikationsutveckling inom kommunikationsfunktionen och du rapporterar till chefen för kommunikationsutveckling. Men i rollen kommer även samarbeten med andra funktioner bli en självklar del av din vardag.
Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid Placering på någon av våra enheter i Växjö, Mönsterås, Mörrum eller Värö. Närvaro på huvudkontoret i Växjö krävs löpande.
Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Åsa Hovrell,Tel072-583 46 83
Fackliga frågor hänvisas till:
· Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com, Unionen
· Robert Andersson, robert.andersson@sodra.com, Ledarna
· Erik Karlsson, Saco, erik.c.karlsson@sodra.com
Vi ser fram emot att höra från dig!
Då vi har en härlig sommar framför oss kommer ansökningstiden att vara något längre, vilket gör att det kan ta några extra dagar innan du hör något från oss. Men tveka inte! Skicka din ansökan via länken senast den 2024-08-10. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av fler än 50.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och
bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Dynamics 365 arkitekt – specialist och ledare

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Maj 23
Södra har valt digitalisering som ett prioriterat satsningsområde och söker nu en drivande, vägvisande och stödjande specialist inom ERP området och Dynamics 365 FO och CE. Vi vet att en modern plattform inom ERP är en viktig grund för lyckad digitalisering. Detta är ett tillfälle för dig som jobbat med ERP inom arkitekturfunktionen på ett större bolag. Tjänsten är del av en stabsfunktion i Södra med tät samverkan med övriga arkitekter och utvecklingsaktiviteter i affärsområdena. Viktig erfarenhet i detta arbete blir digital transformation och verksamhetsutveckling, lösnings- och mjukvaruarkitektur och EA-perspektivet, erfarenhet av ERP krävs medan Dynamics 365 är ett starkt plus. Du är i vissa lägen tekniker och specialist men även en analytiker och ledare med en systemvetares bakgrund.
Placering:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en önskad placeringsort i Växjö, men flexibilitet finns kring lokalisering i Götaland som är Södras område.
Om Södra:
I Södra är vi människor av många olika slag. Familjeskogsbrukare och skogsägare, tillverkare av massa- och träprodukter, globala affärspartners och innovatörer. I snart hundra år har vi samverkat för att förädla och förnya skogens värden, tvärs över kunskaps- och generationsgränser.
Vi lever med skogen varje dag och vet att den är ett hantverk. Den kräver tålamod för att skapa värden, försiktighet för att bevara biologisk mångfald och nytänkande för att gagna vårt samhälle. Längs hela värdekedjan från frö till kund finns vi med förnybara produkter som en del av svaret på vår tids stora frågor. I klimatutmaningen är vi mer beroende av skogen än någonsin.
Det finns inga genvägar. Inga gräddfiler, inga röda mattor. I skogen går vägen via målmedvetenhet och mod att utvecklas. Som den alltid har gjort och alltid kommer att göra. En väg med plats för alla. En skogsväg till framtiden.
Välkommen till Södra - Vi värnar om att du ska utvecklas och må bra
Du kommer erbjudas goda möjligheter till utveckling inom yrket, både i vardagen och i olika typer av projekt. Förutom det, har vi på Södra såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till en hållbarhet som skapar värde för människor och miljö.
Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt: 0470–89 500. För frågor om arkitektur kontakta Per Henriksson: per.henriksson@sodra.com för frågor om digitalisering på Södra kontakta Ingemar Rask: ingemar.rask@sodra.com.
Fackliga frågor vänligen kontakta Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, Unionen, eller Erik Karlsson, erik.c.karlsson@sodra.com, 076-118 60 53, SACO.
Ansök redan idag via länken nedan. Vi kommer att göra urvalet löpande.
Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kategoriledare Södra Inköp

Inköpare
Läs mer Maj 30
Södra fungerar som en bro mellan över 50.000 familjeskogsbruk och den globala marknaden – understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.Södra Inköp eftersträvar effektivitet i världsklass, hållbara affärer samt glädje längst vägen. Här finns ett engagerat gäng med kompetens inom hela inköpskedjan. Då en utav våra kategoriledare skall vara föräldraledig söker vi dig som vill arbeta som Kategoriledare inom området Insatsvara. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö eller någon av våra producerande enheter. Dina framtida arbetsuppgifterNu finns möjligheten för dig som vill ansvara för framtagning, utveckling, implementering och uppföljning av utvalda inköpskategoriers mål och strategier. Ditt uppdrag består i att säkerställa försörjning av produkter med avseende på bästa tänkbara kvalitet, tillgänglighet, hållbarhet och kostnadsoptimering. Alltid med säkerheten i fokus. Du uppnår ditt uppdrags mål genom att leda kategoriteam bestående av beställare, ansvara för upphandlingar samt samarbeta med övriga inköpare inom din kategori. Du ansvarar också för leverantörsstyrning, riskhantering samt hållbarhet inom din kategori och ansvarsområden. Viktigt för framgång i denna roll är att arbeta med förändringsledning och bidra till utveckling av arbetssätt samt till goda samarbeten såväl internt som externt.Din erfarenhetVi vänder oss till dig med högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller supply chain eller genom arbete erhållen kvalificerad erfarenhet. Du har några års erfarenhet från strategiskt inköp och gärna kunskap om inköpssystem. Vidare ser vi att du har erfarenhet från förhandling och har förmåga att skriva och förstå avtal. Utöver ovanstående har du:-B-körkort-Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift-God datorvana och kunskaper i Excel samt gärna erfarenhet av arbete i modernt systemstöd för inköp Personlighetsmässigt är du strukturerad och modig med framdrift i dina åtaganden. Du har förmågan att själv leda, planera och prioritera ditt och andras arbete. Du är resultatorienterad med ett långsiktigt perspektiv i åtanke samt har ett starkt intresse för att göra affärer. Vi ser att du är en kommunikativ person som förmedlar information tydligt i såväl muntlig som skriftlig form, och att du har förmåga att skapa långsiktiga relationer.Din arbetsgivare SödraMedarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda.PlaceringPlaceringsort är huvudkontoret i Växjö eller någon av våra producerande enheter. Resor i tjänst kan förekomma. Tjänsten är en tillsvidaretjänst.Vill du veta mer?Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare, Henrik Widén, på henrik.widen@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef, Marcus Sandgren på marcus.sandgren@sodra.comFackliga frågor hänvisas till:- Lars-Olof Sand, Unionen, lars-olof.sand@sodra.com- Pontus Lord, Sveriges ingenjörer, pontus.lord@sodra.com Ansök via länken nedan senast den 9 juni Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemadministratör

Systemadministratör
Läs mer Maj 24
Hos Södras sågverk och övriga träförädling omvandlas våra medlemmars skogsråvara till träprodukter som säljs över hela världen. Inom Södra Wood hittar vi ständigt nya bevis för att trä som material erbjuder närmast oändliga möjligheter. Dessutom gör vi hela kundresan så enkel som möjligt med byggsystem för hela byggprocessen, exaktkapade produkter, logistiklösningar, digitala tjänster och mycket mer.
Det här får du jobba med på Södra
Nu rekryterar vi två nya Systemadministratörer som vill vara med på resan att utveckla, upprätthålla och uppdatera vårt nya affärssystem med tillhörande integrationer och funktioner. Tjänsten innebär också att driftsäkra våra befintligt system och att stötta verksamheten i systemfrågor genom exempelvis utbildningsinsatser. Tjänsten erbjuder också möjligheten att proaktivt testa nya funktioner, driva igenom processer och vara del av olika utvecklingsteam för att bidra till ännu bättre och effektivare verktyg.
Du blir del av ett mindre team som tillsammans samarbetar tvärsöver Södras affärsområden och har mycket externa dialoger med systemleverantörer och supportfunktioner.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö eller Långasjö.
Vem söker vi?
Vi söker dig som trivs i att arbeta självständigt inom ramen för ditt område men som gärna samarbetar med andra för att nå gemensamma mål. Du har ett stort tekniskt intresse och har förmåga att se helhetsperspektiv i processer. Tjänsten kräver att du är nyfiken på verksamheten och hur affärssystemet kan nyttjas optimalt för en stabil systemleverans med minsta möjliga friktion. Du har också förmågan att informera och instruera andra för att uppnå effektivitet i flöden och processer.
Du som söker har avslutad gymnasieutbildning och erfarenhet av att arbeta med IT eller systemsupport i någon form. Har du tidigare arbetat med integrationer, masterdata, scannerfunktioner, IT support eller liknande tjänster är det väldigt intressant för oss.
Du behöver vara flytande i både tal och skrift på svenska och engelska, har du dessutom språkkunskaper i tyska är det meriterande.
Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.
Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen är du välkommen att kontakta Jonna Sandermo på 072-580 57 86 eller jonna.sandermo@sodra.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du maila till kajsa.aberg@sodra.com.
Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com och Erik Karlsson, Saco, på erik.c.karlsson@sodra.com.
Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den XXXXX. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Rekryterare till Södra

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Nov 22
Södra fungerar som en bro mellan 52 000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.

När vi nu tar nästa steg för att vidareutveckla vårt Rekryteringscenter uppstår en möjlighet att bli en del av ett team som har som uppdrag att hitta dagens och morgondagens Södra-stjärnor

Det här får du jobba med på Södra

Att jobba som rekryterare på Södra innebär att du är en nyckelspelare. Du kommer vara en av de allra första kontaktytorna våra blivande medarbetare har med oss och därigenom påverka vår framtida kompetensförsörjning. En viktig uppgift är att beskriva vilka vi på Södra är och vilka möjligheter du som medarbetare har att växa inom Södra. Det proaktiva arbetet av talangförsörjning kommer framåt vara av stor vikt och här kommer ditt bidrag tillsammans med övriga kollegor bli helt vitalt för att vi ska lyckas. Den resan vill vi göra tillsammans med dig!

Rekryteringsteamet - som du blir en del av, är stolta över att ha uppdraget att rekrytera för hela Södra-koncernen, ett uppdrag från våra tre massabruk i Värö, Mönsterås och Mörrum till den skogliga verksamheten som sträcker sig över hela Götaland. Våra sågverk med den magiska doften av trä, våra Funktioner som finns som ett nav över hela Södra och Innovation med framtidens produkter. Alla med samma vision att med “Rötterna i skogen skapa framtiden”

Du kommer att vara en av våra experter inom rekryteringsområdet, och genom ett coachande förhållningssätt kommer du därmed kunna utmana, men även stödja, våra chefer när det kommer till valet av kandidat. Båda dessa situationer tror vi att du ser som en naturlig del och trivs att verka i.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering på någon av våra större enheter i Växjö, Värö, Mönsterås eller Mörrum.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har arbetat självständigt med rekrytering eller search i några år och i och med det erfarenhet av att via relevanta kanaler och annan form av proaktivt uppsökande rekrytering. Du är passionerad och engagerad, vill bidra till utveckling av våra processer. Nyfikenheten att vilja förstå Södras verksamhet samt applicera den kunskapen i praktiskt arbete är något som kommer naturligt för dig. Du har en relevant universitet- eller högskoleutbildning

Därtill även den där särskilda förmågan som bara vissa personer har - du är den som vet hur man hittar den "gyllene nålen i höstacken"

För att du ska trivas i rollen är du en person som trivs med ordning och reda, och är van vid att kavla upp ärmarna samt planera din tid och dina möten självständigt när det mellan varven blir mycket att göra. Du kommer att omge dig med ett helt gäng väldigt prestigelösa, målmedvetna och inkluderande kollegor som ställer upp för varandra

Andra saker som vi ser som meriterande är att du har erfarenhet från:

- Arbete med kompetensbaserade rekryteringsprocesser
- Att tolka och återkoppla problemlösnings- samt personlighetstester som används i våra processer (erfarenhet av Assessios verktyg ses som extra meriterande, dock inget krav)
- Teamtailors rekryteringsverktyg

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du några frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Anna Cardell på 0470-89077 eller på anna.cardell@sodra.com

Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com och Erik Karlsson, Saco, på erik.c.karlsson@sodra.com.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 6:e december. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Utvecklare inom fossilfri skogsteknik

Beräkningsingenjör, elkraft
Läs mer Mar 20
Södra strävar efter att vara ledande i samhällets resa mot klimatneutralitet med ambitionen att utsläppen av fossila växthusgaser ska vara halverade fram till 2030 och netto noll år 2040. Inom affärsområdet Södra skog ser vi stora möjligheter genom miljöanpassning av skogsmaskiner samt rundvirkes- och flistransporter. Vi behöver nu bredda vår tekniska kompetens inom området och söker dig som har kunskap om fordonsutveckling, elektrifiering, biodrivmedel eller liknande.

Vi erbjuder en unik möjlighet att tillsammans med oss driva förändring och ställa om skogsbruket på riktigt - för ett hållbart samhälle i enlighet med vår strategi ”från en familj till en annan”.

Det här får du jobba med på Södra

I rollen kommer du i nära samverkan med specialister på den Skogstekniska avdelningen, andra Södrakollegor och externa parter driva utvecklingen inom fossilfri och energieffektiv skogsteknik genom att leda och delta i utvecklingsprojekt.

Du bidrar med teknisk kompetens kopplat till fordon och arbetsmaskiner och redogör för möjligheter och alternativ genom beräkningar och omvandlingar. Vidare deltar du aktivt i relevanta nätverk och arbetsgrupper inom området, exempelvis med forskningsinstitutioner och branschkollegor.

Du kommer också arbeta nära Södras entreprenörer inom drivning, skogsvård och transport för att implementera resultaten av projektet.

Du tillhör avdelningen för Skogsteknik som idag består av specialister inom transport, vägar, aptering, skogsteknik och avverkning. Rollen är ny på Södra och ger dig stor frihet att tillsammans med oss hitta vägar för att nå vårt mål om fossilfritt skogsbruk.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö eller annan ort efter överenskommelse.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande samt praktisk projektledarerfarenhet inom utveckling och förändringsarbete. Vidare har du erfarenhet av elektrifiering, biodrivmedel eller annan teknisk utveckling av fordon, maskiner eller närliggande områden. Du känner dig bekväm i att göra beräkningar, omvandlingar och analyser och har enkelt för att identifiera lösningar på de frågor som uppstår.

Som person trivs du i att driva förändring genom att tänka nytt, tänka om och prova dig fram. Vidare har du förmågan att bygga och bibehålla goda relationer, ta nya kontakter och arbeta över gränserna. Du är duktig på att samordna och involvera den kompetens som krävs och har därav en god kommunikativ förmåga och är handlingskraftig.

Utöver ovanstående har du:

- B-körkort
- Språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Joel Persson på 0470-856 29, joel.persson@sodra.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du maila till kajsa.aberg@sodra.com.

Fackliga frågor besvaras av

Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com

Fredrik Dacke, Saco, på fredrik.dacke@sodra.com

Robert Andersson, Ledarna, på robert.andersson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 12 april. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle.

Ansök nu

Ledarskapsutvecklare

Organisationsutvecklare
Läs mer Mar 19
Södra fungerar som en bro mellan 52.000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.

Nu har du möjlighet att vara med på vår resa i den spännande rollen som Ledarskapsutvecklare!

Det här får du jobba med på Södra

Vi vill vara en organisation i tiden med ledare och medarbetare som präglas av våra värderingar där alla är ambassadörer, har rätt kompetens och säkrar våra strategiska förflyttningar. I rollen som ledarskapsutvecklare bidrar du aktivt till att utveckla både Södras syn på ledarskap och ett ledarskapserbjudande som stärker Södra som en lärande organisation där engagerade ledare och medarbetare verkar och där mångfald och inkludering skapar förutsättningar för att attrahera, behålla och utveckla människor över tid och förändring.

Du kommer bland annat att:

- Identifiera och adressera Södras möjligheter och utmaningar kopplat till ledarskap med stöd av data och forskning.
- Utveckla, leda och följa upp Södras övergripande ledarskapserbjudande för synergier och skalbarhet.
- Initiera, utveckla, genomföra och följa upp läraktiviteter med syfte att utveckla ledarskapsförmågor hos individer, team och organisation.
- Skapa partnerskap, samarbeta med intressenter och leda nätverk för att främja en kultur av lärande och utveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö, Värö, Mönsterås eller Mörrum. I tjänsten ingår resor till samtliga nämnda orter.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är prestigelös och kan utveckla förtroende, tillit och psykologisk trygghet i relationer, situationer och förändring. Du lyckas integrera hållbarhetsperspektiv i ledarskapsutvecklingen för att främja resultat, hållbarhet och ansvarsfullt ledarskap. Vidare har du förmågan att se och förstå organisationen som en helhet och integrera olika delar och perspektiv för att identifiera möjligheter till förbättring.

Då du kommer ha stora kontaktytor inom hela företaget är det av vikt att du besitter en god samarbetsförmåga och att du kan kommunicera effektivt med olika delar av organisationen för att främja gemensamma mål. Vidare besitter du förmågan att analysera och förstå komplexa system och deras inbördes samband, inklusive organisationens struktur, processer och kulturella dynamik samt kan värdera vilken typ av ledarskap och koncept som är relevant var.

Södra blir alltmer digitaliserat så att du har ett intresse av den tekniska utvecklingen inom branschen, inklusive digitalisering, automatisering och nya teknologier ser vi som en stor fördel.

För att vara aktuell för tjänsten har du dessutom:

- En eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller likvärdig erfarenhet.
- Arbetserfarenhet från en ledande befattning och ledarskapsutveckling.
- B-körkort
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare, Madelene Svaleklev, på madelene.svaleklev@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef, Camilla Keen, på camilla.keen@sodra.com
eller 0470-89 178.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com
- Erik Karlsson, SACO, erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 2 april 2024. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Senior projektledare till Södras strategifunktion

Organisationsutvecklare
Läs mer Okt 10
Södra fungerar som en bro mellan 52 000 familjeskogsbruk och den globala marknaden, där våra medlemmars gemensamma ägande ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Inom strategifunktionen leder vi Södras koncernövergripande arbete med vår gemensamma strategi för att säkra vår framtida konkurrenskraft och förmåga att förädla och förnya skogsgårdens värden.

Som senior projektledare arbetar du i en dynamisk miljö där du får ta ett stort ansvar och bidra till att utveckla och stärka Södras strategiska förmåga och framdrift.

Det här får du jobba med på Södra
Som senior projektledare kommer du att leda strategiska projekt och initiativ av varierande innehåll, storlek, komplexitet och längd. Du får en avgörande roll i att avgränsa frågeställningar, identifiera problem, samla in och analysera data, dra slutsatser och utveckla business case. Du kommer även att sätta ihop och leda projektgrupper med kompetenser från hela organisationen, svara mot styrgrupper och presentera resultat i olika sammanhang. Vidare ingår att bidra till vidareutvecklingen av våra arbetssätt, samt identifiera problem och lösningar tillsammans med övriga delar av organisationen. Beroende på de uppdrag du arbetar med kan resor till våra bruk, sågverk och andra delar i verksamheten vara aktuella.

Strategifunktionen är en relativt ny funktion inom Södra och består idag av en senior projektledare, en analytiker, en strategiledare (rekryterande chef) och Södras strategichef. Funktionen utgår främst från Växjö. Tjänsten som senior projektledare är en tillsvidareanställning med placering i första hand i Växjö eller Värö. Placering på andra orter sker i överenskommelse med rekryterande chef.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet som projektledare i en industriell miljö där du har visat på god förmåga att samarbeta med olika kompetenser på flera nivåer. Du är skicklig på att inspirera och leda andra samtidigt som du är nyfiken, lyhörd och kan fånga in olika perspektiv. Du trivs när du får arbeta självständigt, leda och planera ditt arbete och är mån om att utveckla dina kompetenser och snabbt ta till dig nya arbetssätt och kunskapsområden. Du motiveras av att uppnå resultat och lösa problem och vill bidra till att utveckla Södra.

Vi ser också att du har:
- Högskole-/universitetsutbildning på avancerad nivå eller motsvarande kunskap och erfarenhet
- Erfarenhet från projektledning från tillverkningsindustri
- Intern bakgrund inom Södra är meriterande
- Kunskaper i och erfarenheter av agila arbetssätt och förändringsledning är meriterande
- Goda kunskaper i Microsoft Office
- Goda kunskaper i talad och skriven svenska och engelska
- B-körkort

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterande chef Stina Karlsson på stina.karlsson@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Robin Kalmendal på robin.kalmendal@sodra.com eller +46724623582.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, Saco erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 29/10. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Feb 13
Södra fungerar som en bro mellan 52 000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.

Vi söker nu en Redovisningsekonom till Södras Finanscenter i Växjö som tillsammans med sitt team ansvarar för att effektivt tillgodose ledning, affärsverksamhet och övriga intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid.

Det här får du jobba med på Södra

Som Redovisningsekonom är din huvudsakliga uppgift att arbeta med löpande redovisning såsom skatt, moms, anläggning och lager. Du arbetar med avstämning mot huvudbok, dokumentation, intern kontroll, deklarationer samt bokslutsrapportering för företag inom koncernen. Du ansvarar även för att arbetet utförs enligt tidplan och gällande rutiner samt regelverk och fungerar som ett stöd till verksamheten och internt inom funktionen.

Då vi ser en snabb teknisk och digital utveckling inom redovisningsområdet kommer du även att driva utveckling, digitalisering och förbättring av såväl processer som system.

Tjänsten är ett vikariat på 1,5 år, med placering i Växjö. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen som Redovisningsekonom har du civilekonomexamen eller motsvarande utbildning samt gärna erfarenhet av redovisningsarbete och bokslutsrapportering. Du har kännedom om lagar, regler och praxis inom området. Vidare har du god datorvana, är trygg med att arbeta i Excel samt har goda systemkunskaper relaterat till redovisning och ekonomiprocesser. Du behärskar både det svenska och engelska språket väl i både tal och skrift.

Som person är du driven, initiativtagande och gillar att utmana dig själv. Du är kommunikativ och har förmågan att skapa förtroende och bygga relationer med såväl interna som externa kontakter. Dessutom är du flexibel med god förmåga att strukturera och prioritera mellan dina arbetsuppgifter. Du är van vid att jobba i varierande arbetsintensitet och motiveras att arbeta mot deadlines.

Ytterligare egenskaper som är meriterande för rollen är att du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete. Vidare har du en stark drivkraft att arbeta med ständiga förbättringar och bidrar med engagemang och nytänkande. Du har också ett gediget intresse för hur verksamheten styrs och drivs.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i större affärssystem, gärna Dynamics 365, men det är inget krav.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Kristina Johannesson på 0470-890 41. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du maila till kajsa.aberg@sodra.com.

Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com eller Erik Karlsson, Saco, på erik.c.karlsson@sodra.com.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 1 mars. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kategoriledare IT

Inköpare
Läs mer Feb 16
Södra Inköp eftersträvar effektivitet i världsklass, hållbara affärer samt glädje längst vägen. Här finns ett engagerat gäng med kompetens inom hela inköpskedjan.

Just nu söker vi dig som vill arbeta som Kategoriledare för vår IT-kategori.

Dina framtida arbetsuppgifter

Nu finns möjligheten för dig som vill ansvara för framtagning, utveckling, implementering och uppföljning av inköpskategorins mål och strategier. Ditt uppdrag består i att säkerställa försörjning av IT kategorin med avseende på bästa tänkbara kvalitet, tillgänglighet, hållbarhet och kostnadsoptimering. Alltid med säkerheten i fokus.

Du uppnår ditt uppdrags mål genom att leda ditt kategoriteam bestående av beställare, ansvara för upphandlingar samt samarbeta med taktisk inköpare inom din kategori. Du ansvarar också för leverantörsstyrning, riskhantering samt hållbarhet inom din kategori.

Viktigt för framgång i denna roll är att arbeta med förändringsledning och bidra till utveckling av arbetssätt samt till goda samarbeten såväl internt som externt.

Din erfarenhet

Vi vänder oss till dig med högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller supply chain eller genom arbete erhållen kvalificerad erfarenhet. Du har flera års erfarenhet från strategiskt inköp och besitter gärna kunskap om inköpssystem. Du har också kunskap inom förhandling och har förmåga att skriva och förstå avtal.

Utöver ovanstående har du:

- Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift
- God datorvana och kunskaper i Excel samt gärna erfarenhet av arbete i modernt systemstöd för inköp
För att lyckas och trivas i rollen ser vi dig som är strukturerad, modig och säkerställer framdrift i dina åtaganden. Du har förmågan att själv leda, planera och prioritera ditt och andras arbete. Du är resultatorienterad med ett långsiktigt perspektiv i åtanke samt har ett starkt intresse för att göra affärer. Vi ser att du är en kommunikativ person som förmedlar information tydligt i såväl muntlig som skriftlig form samt att du har förmåga att skapa långsiktiga relationer.

Din arbetsgivare Södra

Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda.

Placering

Placeringsort är huvudkontoret i Växjö.

Start sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare Kristina Tingdahl på kristina.tingdahl@sodra.com.

Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Anna Lind Flender, anna.lindflender@sodra.com eller på 0470- 891 47.

För fackliga frågor vänligen kontakta:

Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com

Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com

Ansök via länken nedan senast den 29 februari 2024.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer, så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemspecialist Database

Databasdesigner
Läs mer Feb 8
Med rötterna i skogen skapar vi framtiden. Tillsammans utformar vi morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle. Vill du vara med? Södra är en del av en traditionell bransch mitt i en förändringsresa. På IT-funktionen drivs vi av möjligheterna med avancerad dataanalys, mobila och agila arbetssätt och ett starkt kulturbyggande. Vi vill maximera värdeskapande med hjälp av modern teknik.

Det är en resa där vi vågar bryta ny mark, göra fel och försöka igen. Vi som har klivit ombord tror starkt på kreativitet och delegering av ansvar till våra team för att de ska vara självgående i så stor utsträckning som möjligt med eget mandat. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och de skarpaste verktygen inom Data Science, Cloud, DevOps, och Automation och har ett väl utvecklat partnersamarbete med ledande leverantörer som utvecklas tillsammans med oss.

Södra har en tydlig molnstrategi och har valt Microsoft Azure som plattform med Microsoft Dynamics på topp. Vi använder sedan länge Microsoft 365 som bas i vår digitala arbetsplats och kliver nu in i Dynamics 365 som affärsstödsystem. Övriga funktioner och servrar är sedan tidigare redan flyttade till Microsofts datacenter Azure.

Den digitala informationen eller ”det nya guldet” ökar i både volym och värde för varje dag. Södra har under en längre tid, med hjälp av den senaste tekniken, arbetat med att samla in och analysera digital information och söker nu dig som brinner för området.

Om arbetsuppgifterna
Södra söker nu en driven Systemspecialist med fokus på databashantering till vår IT-funktion i Växjö. Du kommer att vara en del av en större IT-funktion och ingå i ett starkt team som ansvarar för att säkerställa funktionaliteten av vår IT-miljö. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och ändras efterhand för att kunna följa teknikutvecklingen.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter:
- Stötta och driva aktiviteter kring våra gemensamma databaskällor som Azure Data Lake, Microsoft Dataverse och Södras Data Warehouse.
- Delta och leverera i koncerngemensamma projekt som kräver stark kompetens inom databashantering.
- Automatisera manuella processer som tex ”database refresh”.
- Transformera till ny teknik som Managed Instance.
- Agera och följa upp på larm från vårt övervakningssystem och åtgärda eventuella incidenter relaterat till databaser.

Dina erfarenheter
Som person är du målinriktad och driven i ditt arbete. Du är en problemlösare som på ett lugnt och metodiskt sätt planerar och strukturerar dina arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare är du också kommunikativ och kan arbeta tillsammans med andra teammedlemmar och samarbetspartners på ett värdeskapande sätt där vi växer och utvecklas tillsammans.

Då vi uteslutande arbetar med produkter och tjänster från Microsoft bör även du har en bred erfarenhet av detta. Har du även erfarenhet av arbete som arkitekt inom databashantering ser vi detta som positivt.

Du behöver dessutom ha viss erfarenhet av följande:
- Drift och förvaltning av MS.
- Microsofts olika Azure-tjänster som Data Lake, Server, Azure och Managed Instance.
- Automatisering med hjälp av PowerShell eller liknande.
- Grundkompetens inom Dynamics 365 och Microsoft 365 för arbete med Dataverse.
- Hantering av batch jobb och insamling av data från olika datakällor.

Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_3563625_cta_26635210&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page).

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö med möjlighet till arbete på distans.

Vill du veta mer? Vill du veta mer rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Stina Karlsson på stina.karlsson@sodra.com. Har du frågor om verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Magnus Linnér på +46725834758 eller på magnus.linner@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com

Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 29/2. Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Följ oss gärna på Facebook, Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Feb 12
Flygledartornet hos Södra arbetar med att överblicka och ta fram beslutsunderlag för hela koncernens värdekedja. Värdekedjan börjar med 52 000 medlemmars skogsbruk och slutar med att färdiga produkter baserade på deras skogsråvara levereras till kunderna. Flygledartornet ser till att varje flöde längs vägen fungerar så effektivt som möjligt med målet att Södra ska ha den mest konkurrenskraftiga värdekedjan i skogsbranschen.

Vi förstärker nu teamet med en Systemutvecklare som ska hjälpa till att utveckla och underhålla våra applikationer för datadrivna digitala beslutsstöd. Missa inte chansen att bidra till den digitala utvecklingen i en modern industrikoncern med stort fokus på klimat- och hållbarhetsfrågor.

Det här får du jobba med på Södra

Södra har idag byggt upp ett team inom avancerad analys som hittills består av 15 personer med blandade kompetenser och bakgrunder. Vi tror på att bevisa eller förkasta hypoteser genom att tidigt försöka lösa dem i kod och med givna data. Detta arbete sker gemensamt med de som brottas med problemet i sin vardag, lokala ämnesexperter och andra fantastiska nära kollegor.

På Södra pratar vi om AI som amplified intelligence, alltså verktyg och produkter som ger våra medarbetare en extra fördel genom att med avancerade modeller tillhandahålla bättre och än mer faktabaserade beslutsunderlag i rätt tid, träffsäkrare analyser och vägar fram genom problem vi förr inte hade förmågan att lösa.

Rollen som Systemutvecklare representerar vår förmåga att utveckla robusta lösningar som är enkla att underhålla. Rollen ansvarar även för att upprätthålla och implementera våra utvecklingsprinciper i nära samarbete med data scientists, data engineers och produktägare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Distansarbete är möjligt, men placering kommer vara på vårt huvudkontor i Växjö.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är engagerad med viljan att förstå och på så vis bidra till uppdraget, du är också noggrann eftersom vi inte bara bygger effektivt utan även bra och genomtänkt från början. Då vi är en lärande organisation och dataområdet engagerar många så är en pedagogisk förmåga och vilja att lyfta kollegors kompetens en stor fördel.

Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning som systemvetare, civilingenjör eller motsvarande; men har du på andra sätt förvärvat relevanta kunskaper så är det självklart intressant! Vi ser gärna att mindre erfarna personer söker tjänsten då vi tror att vi snabbt kommer kunna ge dig relevant erfarenhet!

Vi ser gärna att du har kunskap eller intresse inom:

Frontend:
- React
- TypeScript
- Material UI

Backend:
- Python
- FastAPI

DevOps/Infra:
- Azure Cloud
- CI/CD with Azure DevOps
- Docker

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller verksamheten, vänlige kontakta Head of AI & Analytics Johan Thor på 0470-85503. För frågor om rekryteringsprocessen kan du mejla till kajsa.aberg@sodra.com. Fackliga frågor besvaras av Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com eller Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 25/2. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Sommar- och extrajobb som Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Feb 1
Vi behöver stärka upp med ekonomiassistenter och söker nu dig som studerar vid en ekonomiutbildning och är intresserad av att skaffa dig praktisk erfarenhet under sommaren samt extra vid behov under våren och hösten.

Det här får du jobba med på Södra

Ditt uppdrag som ekonomiassistent är att tillgodose olika intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid. Arbetsuppgifterna innefattar exempelvis löpande bokföring, fakturering, in- och utbetalningar, fakturaflöde, fakturakontroll och avstämningar. Vi är en servicefunktion och därför kommer du också hantera inkommande ärenden via telefonslinga och vårt ärendehanteringssystem.

Avdelningen har deadlines som ska hållas dagligen, månadsvis och årligen och vi har då behov av stöttning i det dagliga ekonomiarbetet. Vi ser därför att du som söker är flexibel och särskilt tillgänglig under följande perioder:

- Vid månadsbokslut
- Vid årsbokslut - december och januari
- Under semesterperioden - v.24-33 (heltid)

Vem söker vi?

Vi ser att du som söker studerar vid en relevant ekonomiutbildning som exempelvis civilekonomprogrammet. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av serviceinriktat arbete i någon form och eftersom du har daglig kontakt med kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska.

I övrigt är du en strukturerad person med förmåga att självständigt prioritera dina arbetsuppgifter och på ett nyfiket vis anta nya.

Anställning och placering

Du arbetar heltid under sommarperioden och ca 1 dag i veckan resterande del av året med start under våren. Placering är på Södras huvudkontor i Växjö.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?

Har du frågor kring tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-895 00.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com
- Erik Karlsson, SACO, erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 15:e februari. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Sommarjobb Södra Skog 2024

Skogsinspektor
Läs mer Dec 21
Vi behöver stärka upp under sommarperioden och söker nu dig som studerar vid en skoglig utbildning och är intresserad av att skaffa dig praktisk erfarenhet under sommaren ute på fält.

Dina arbetsuppgifter
Oavsett vilket sommarjobb du söker hos oss så erbjuder vi ett lärorikt, roligt och fritt arbete där du får testa dina teoretiska kunskaper i praktiken. Du kommer få ta mycket eget ansvar men du har alltid tillgång till handledning från erfarna kollegor. Ditt intresse för skog, natur, och möte med andra människor är centralt inom alla områden. Södra har en stor geografisk spridning och vi söker sommarvikarier till hela vårt verksamhetsområde.

De befattningar som vi söker sommarjobbare till är:

Skogsinspektor: Dina arbetsuppgifter kan bestå bland annat av uppföljningsarbete, avverkningsplanering, uppdatering av skogsbruksplaner och rådgivning till våra skogsägare. Beroende på vilken nivå du befinner dig på i din utbildning kan du få göra olika uppgifter men vår utgångspunkt är att du ska få testa på olika arbetsuppgifter. Din placeringsort blir på något av våra verksamhetskontor och du rapporterar till Områdeschef på verksamhetsområdet.

Uppföljare: Dina arbetsuppgifter som uppföljare består till mycket stor del av fältarbete, där det handlar om att söka upp och inventera resultat. För att klara uppgiften behöver man kunna arbeta självständigt, fatta egna beslut och arbeta med ett eget driv. Arbetet innebär också att man kommer att ha kontakt med olika människor i olika befattningar såsom Skogsinspektorer, Skogsvårdsledare och Produktionsledare samt entreprenörer och maskinförare.

Din erfarenhet
Vi söker dig som studerar vid en skoglig utbildning eller som på annat sätt skaffat dig motsvarande kunskaper. Oavsett vilket sommarjobb du söker hos oss innebär arbetet att du har ett genuint intresse för den skogliga verksamheten, har förmågan att jobba självständig, tar egna initiativ samtidigt som du är en god lagspelare. Viktigt är också att du har förmågan att kommunicera tydligt samt gillar mötet med andra människor i en affärsrelation.

För samtliga tjänster är körkort och tillgång till egen bil ett krav.

Placering
Din placeringsort blir på något av våra regionkontor eller verksamhetsområdeskontor beroende på vilken typ av sommarjobb det gäller. Vänligen ange önskad region samt verksamhetsområde i din ansökan.

Klicka här för karta över vårt verksamhetsområde! (https://www.sodra.com/sv/se/skog-medlem/kontakta-oss/kontaktkarta-verksamhetsomraden/)

Välkommen med din ansökan senast den 21/1 2024. Vi tillämpar löpande urval.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring sommarjobb är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-895 00.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Jan 3
Södra fungerar som en bro mellan 52 000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.

Det här får du jobba med på Södra

Till Servicecenter Ekonomi söker vi nu en ekonomiassistent vars uppgift är att kostnadseffektivt framställa och tillgodose affärsverksamhet och övriga intressenter med kvalitetssäkrad ekonomisk information i rätt tid. Vi arbetar utifrån två flöden, kundreskontraflöde och leverantörskontraflöde.

Leverantörsfakturaflödet innefattar både redovisning och bokslutsarbete där du har ett operativt ansvar från inkommen leverantörsfaktura till utbetalning samt löpande kontakt med Södras leverantörer. Löpande arbetsuppgifter kopplat till kundfakturaflödet innefattar inbetalningar, kundregister, fakturering, påminnelsehantering och kreditbevakning. Du kommer även ha löpande kontakt med Södras kunder och affärsområdenas försäljningsorganisationer för att säkerställa att betalningar sker i tid samt att Södra har kontroll över sina kreditrisker och kundreskontra.

Eftersom vi är en servicefunktion kommer du även hantera inkommande ärenden via telefonslinga och ärendehanteringssystem. För närvarande är vi inne i ett skifte med nytt affärssystem och har stort fokus på digitalisering och automatisering i våra administrativa processer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö.

Vem söker vi?

Vi ser att du som söker har relevant utbildning inom ekonomi alternativt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Som ekonomiassistent har du daglig kontakt med kunder och leverantörer och vi ser därför att du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Du är en driven och initiativtagande person som på ett nyfiket sätt tar dig an nya uppgifter. För att lyckas i rollen som ekonomiassistent har du god social kompetens, tycker om att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt med stor noggrannhet.

Vidare är du flexibel och har god förmåga att prioritera mellan dina arbetsuppgifter. Du är van vid en varierande arbetsintensitet och att arbeta mot deadlines.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av serviceinriktat arbete i någon form.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Annika Mattson på annika.mattsson@sodra.com eller 0470-89405.

Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com och Erik Karlsson, Saco, på erik.c.karlsson@sodra.com.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 17:e januari. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare Logistik Södra Skog

Verksamhetsanalytiker
Läs mer Dec 11
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra nästan 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet.

Med kunskap och engagemang verkar vi på Södra för att skapa ett lönsamt och långsiktigt hållbart skogsbruk genom att bland annat tillhandahålla väldigt bra skogliga tjänster.

Har du förmågan att utveckla försörjningsstrukturer och logistikflöden? Om du är redo för en utmaning där du kan göra verklig skillnad genom att forma vår framtid inom logistik och flödesanalys - då är detta en chans att bli en del av vårt dedikerade team på Södra Skog!

Det här får du jobba med på Södra

Din roll kommer vara varierande och kommer att inkludera allt från att utveckla och dokumentera arbetsrutiner till att driva och medverka inom projekt och samarbeta med olika delar av vår organisation för att säkerställa en effektiv och framåtblickande logistik i enlighet med Södras försörjningsstrategi.

Du känner dig trygg i ditt beslutsfattande och har samtidigt en passion för att utnyttja digitala möjligheter och har ett naturligt och högt driv för att göra verksamhetsförflyttningar kombinerat med en ödmjuk framtoning.

Vidare kommer du vara länken mellan verksamheten och IT-utveckling och kommer samarbeta tvärfunktionellt för att säkerställa en smidig logistikkedja.

Fler ansvarsuppgifter:

- Hålla i utbildning inom området för flöde och logistik

- Coacha och utveckla inom områdena för systemutveckling, kravställning och tester

- Delta i projekt

- Samverka med övriga affärsområden i logistikfrågor

- Flödes- och försörjningsanalyser

Vem söker vi?

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du tryggt vilar på en tidigare erfarenhet där du har arbetat med att analysera och skapa försörjningsstrukturer utifrån framtagna försörjningsstrategier. Din bakgrund har någon form av eftergymnasial utbildning inom logistik, supply chain eller ekonomi och/eller likväl arbetslivserfarenhet inom något av områdena.

Vidare ser vi att dina personliga egenskaper är av god samarbets- och kommunikationsförmåga, såväl inom arbetsgruppen som gentemot externa kunder och leverantörer.

Tjänsten kräver även en mycket god analytisk och problemlösningsförmåga samt att du trivs med ett självständigt arbete där du har förmågan att utifrån egna insikter förverkliga uppgifter tillsammans med den operativa verksamheten.

Övriga kvalifikationer:

- Du behärskar det svenska såväl som det engelska språket väl i både tal och skrift

- Du har en god datavana och är bekväm att arbeta i Excel

- B-körkort

Tjänsten omfattar heltid och är tillsvidare med start enligt överenskommelse.

Placeringsorter är möjliga på något av våra bruk i Värö, Mörrum, Mönsterås eller på huvudkontoret i Växjö. Resor förekommer i tjänsten.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?

Har du några frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande Försörjningschef Thomas Frick, thomas.frick@sodra.com eller +46722096610.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av ansvarig rekryterare Kristina Tingdahl, kristina.tingdahl@sodra.com.

Fackliga frågor besvaras av:

Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com

Erik Karlsson, Saco, erik.c.karlsson@sodra.com

Fredrik Dacke, Saco, fredrik.dacke@sodra.com

Robert Andersson, Ledarna, robert.andersson@sodra.com

Vad tror du, kan det här vara något för dig?

Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig och få din ansökan till oss senast den 29 december.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Arbetsmiljöingenjör Södra Skog

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Nov 1
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52 000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet.

På Södra vill vi att varje sekund ska präglas av trygghet, säkerhet och omtanke. Om arbetsmiljö och säkerhet är din passion, då är det här en tjänst för dig!

Det här får du jobba med på Södra
Som Arbetsmiljöingenjör arbetar du tillsammans med dina närmsta kollegor och andra funktioner på Södra för att skapa en kultur där säkerhet genomsyrar allt vi gör. Även om vi redan har tagit stora steg framåt, letar vi efter någon som vill vara med och bidra på resan framöver. I din roll ingår att stödja chefer i deras arbetsmiljöarbete och eftersom vi är verksamma över stora delar av Götaland, innebär tjänsten några resdagar per vecka, men du har flexibilitet att anpassa resdagarna enligt dina önskemål.

Övriga arbetsuppgifter

- Stödja verksamheten med riskanalyser, uppföljning och utredningar i syfte att förebygga ohälsa och olycksfall.

- Bevaka efterlevnad av arbetsmiljölagstiftning, förordningar samt regler
- Tillsammans med HR tillhandahålla utbildning i arbetsmiljöfrågor.

- Stödja verksamheten i arbetsmiljöarbetet, tex genom rutiner, anvisningar, utbildning, uppföljning och revisioner.

Du kommer att tillhöra ett relativt nytt team bestående av arbetsmiljöchef, hållbarhet & miljösamordnare och certifieringssamordnare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Växjö i första hand. Placering på något av våra verksamhetskontor kan dock bli aktuella efter dialog med rekryterande chef.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett coachande och involverande arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende och tillit till andra. Du är pedagogisk och lyhörd vilket innebär att du anpassar din kommunikation utefter de som du möter. Samtidigt har du en hög integritet och en inre drivkraft och en vilja att driva förändring och uppnå resultat. Du trivs i roll där du kan planera och prioritera ditt arbete och har erfarenhet av liknande arbetssätt.

Andra kvalifikationer
- Minst eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
- Erfarenhet av liknande arbete inom arbetsmiljö, antingen inom skogsbranschen, tillverkande industri, byggbranschen eller närliggande område
- Meriterande med erfarenhet från IA-system
- B-körkort
- Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Goda kunskaper inom Office-paketet

Vill du veta mer?
Har du några frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Therese Markström på +46722118887 eller therese.markstrom@sodra.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du maila till rekryterare Stina Karlsson på stina.karlsson@sodra.com

Fackliga frågor besvaras av:
Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com

Dan Andersson, Ledarna, på dan.andersson@sodra.com

Fredrik Dacke, Saco, på Fredrik.dacke@sodra.com ?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 19/11. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Ekonom inom BackOffice

Finansekonom
Läs mer Nov 1
Södra fungerar som en bro mellan 52 000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.

Då en av våra Ekonomer på avdelningen Kund & Leverantörscenter antar nya utmaningar inom Södra söker vi nu hans ersättare.

Det här får du jobba med på Södra

Avdelningens uppdrag är bland annat att hantera kund- och leverantörsfakturaflödet, agera BackOffice till Treasuryteamet och koordinera Södrakoncernens gemensamma masterdata för kundobjekt.

Dina arbetsuppgifter kommer innefatta inbetalningar, kundregister, fakturering, påminnelsehantering och kreditbevakning, men också kontroll och uppföljning av finansiell handel. Du kommer även ha löpande kontakt med Södras kunder och affärsområdenas försäljningsorganisationer för att säkerställa att betalningar sker i tid samt att Södra har kontroll över sina kreditrisker och kundreskontra.

Utöver ovanstående kommer du även hantera inkommande ärenden via telefon och mail samt medverka till att utveckla avdelningens rutiner, arbetssätt och tjänster. Just nu pågår ett affärssystembyte och därför innebär tjänsten också ett stort fokus på digitalisering och automatisering i våra administrativa processer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö.

Vem söker vi?

För att trivas och lyckas i rollen har du en avslutad ekonomiutbildning på högskolenivå och några års arbetslivserfarenhet inom ekonomi och finans. Du behöver ha goda kunskaper i Excel och har du dessutom erfarenhet av Microsoft Dynamics 365 och/eller Microsoft Power BI är det ett plus i kanten. Har du tidigare erfarenhet eller utbildning inom bank- och finansbranschen är det särskilt intressant men inte något krav.

Du trivs i nära samarbete med andra och ha en god kommunikationsförmåga samt goda språkkunskaper i svenska och engelska. Andra personliga egenskaper som blir viktiga i rollen är att vara initiativtagande, analytisk, nyfiken och serviceinriktad. Du behöver också trivas i att arbetstempot varierar och kan enkelt steppa upp och arbeta mot deadlines när det krävs.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du några frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Annika Mattsson på 0470-89405 eller på annika.mattsson@sodra.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du mejla kajsa.aberg@sodra.com.

Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com och Erik Karlsson, Saco, på erik.c.karlsson@sodra.com.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 15:e november. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Certifieringssamordnare till Södra Skog

Skogsbruksrådgivare
Läs mer Okt 27
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52 000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet. I vårt arbete ingår även utvecklandet av digitala stöd och nya skogliga tjänster.?

Det här får du jobba med på Södra?

Vi söker nu vår nya Certifieringssamordnare som tillsammans med engagerade och kunniga kollegor verkar för att säkerställa Södras efterlevnad av certifieringar samt sprida kunskap inom området hos våra medlemmar, entreprenörer och medarbetare. Uppdraget består av att planera, genomföra och utveckla interna och externa revisioner samt samordna revisionsavvikelser. Du ansvarar också för att hålla ihop arbetet med Södras gruppcertifikat för PEFC och FSC®.

Vi erbjuder en spännande roll där du får möjligheten att jobba nära våra medlemmar och Södras fältorganisation, en härlig mix mellan skog och kontor inom ett högaktuellt område. Du välkomnas till en etablerad och kompetent miljöavdelning hos Sveriges största skogsägarförening och blir del av ett team med mycket driv och engagemang.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö. ?

Vem söker vi?

Vi vänder oss till dig som har relevant utbildning på högskolenivå och tillsammans med din erfarenhet inom skog och/eller miljö har du goda kunskaper om skogsbruk och dess roll i samhället. Vi tror att du har arbetat med certifieringsfrågor kopplade till skogsbruk och miljöledning tidigare och har med fördel utbildning inom internrevision och/eller inom PEFC och FSC, skogsbruk och spårbarhet.

Du trivs med att arbeta strukturerat och har en god förmåga att själv prioritera och planera dina veckor eftersom rollen innebär en stor dos av frihet under ansvar. Du har en god kommunikationsförmåga och är duktig på att anpassa ditt budskap efter målgrupp och når enkelt ut till olika typer av människor. Du behöver känna dig bekväm på såväl svenska som engelska språket och ha B-körkort då resor förekommer i tjänsten.

Så här är det att jobba på Södra? ?

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?

Har du några frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta tf. Miljöchef Tomas Rahm på 0470-89 333 eller tomas.rahm@sodra.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du maila till kajsa.aberg@sodra.com.

Fackliga frågor besvaras av:

Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com
Dan Andersson, Ledarna, på dan.andersson@sodra.com
Fredrik Dacke, Saco, på Fredrik.dacke@sodra.com ?

Vi ser fram emot att höra från dig!?

Skicka din ansökan via länken senast den?12:e november. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.?

Var med och bygg ett hållbart samhälle?

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Marknadschef Skog

Marknadschef
Läs mer Okt 16
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52 000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet. I vårt arbete ingår även utvecklandet av digitala stöd och nya skogliga tjänster.

På marknadsavdelningen skog arbetar vi för att ge den bästa avsättningen till våra medlemmar utifrån rådande förutsättningar och samtidigt säkerställa råvaruförsörjningen till våra industrier på ett kostnadseffektivt sätt. Rollen som marknadschef är relativt ny och det finns goda förutsättningar att forma tjänsten utifrån dina erfarenheter och visioner. Har du erfarenhet av virkesmarknaden, ett affärsintresse och trivs i en dynamisk miljö så är det här en tjänst för dig!

Det här får du jobba med på Södra
Som marknadschef på Södra skog är ditt uppdrag att på en övergripande nivå bidra till samordningen och säkerställa råvaruförsörjningen från Södra skog med rådande behov hos våra affärsområden; Södra Wood och Södra Cell. I din roll ingår även att se över hur vi kan förstärka och utveckla de interna samarbetena ytterligare.

Du har det övergripande ansvaret för våra externa affärer gällande sågbara sortiment, massaved och cellulosaflis. I ditt uppdrag ingår även att fortlöpande uppdatera den gemensamma försäljningsstrategin för de sågbara sortimenten samt motsvarande strategi för inköp av fibersortimenten från externa sågverk och skogliga organisationer.

Du kommer även ansvara för ett antal av våra större kunder och leda tillhörande kundteamet bestående av administratörer och logistiker där arbetet sker i matris.

I tjänsten ingår personalansvar för ett team som består av tre personer; två affärsansvariga och en vakant roll som marknadsanalytiker. Du rapporterar till virkeschef och ingår i Råvarumarknads ledningsgrupp.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i första hand på huvudkontoret i Växjö. Placering på något av våra VO-kontor kan bli aktuellt efter diskussion med rekryterande chef.

Vem söker vi?
Tjänsten som marknadschef passar dig som vill vara med där det händer och snabbt kan anpassa dig utefter ändrade omständigheter. För att lyckas med detta krävs erfarenhet av stora affärer och ett intresse och förståelse för virkesmarknaden. Att du har förmåga att lyssna in och analysera perspektiv och trender och att du är flexibel och lösningsfokuserad är andra viktiga egenskaper.

Då du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt är en god kommunikativ och samarbetsförmåga egenskaper som vi värdesätter. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som ledare eller chef och har en coachande ledarstil samtidigt som du vågar utmana och peka ut en riktning.

Förutom ovanstående kriterier ser vi också att du har:

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
- B-körkort
Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Stina Karlsson, rekryterare på stina.karlsson@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Kim Gunnarsson på kim.gunnarsson@sodra.com eller +46706896746

Fackliga frågor hänvisas till:

Robert Andersson, Ledarna, på robert.andersson@sodra.com

Fredrik Dacke, SACO, på fredrik.dacke@sodra.com

Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 5/11. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Sales Administrator & Supply Coordinator

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Okt 19
Södras nybildade produktområde Södra Bioproducts ansvarar för försäljningen av energi- och kemikalieprodukter som exempelvis dissolvingmassa, flytande skogsprodukter, el, fjärrvärme samt fasta bioprodukter. Inom detta produktområde ingår också försäljningen av OnceMore®, en världsunik lösning som Södra skapat för att kunna återanvända textilier till nya kläder och textilier.

Som Sales Administrator & Supply Coordinator på Södra Bioproducts erbjuds du en administrativ roll där service och kunden står i centrum.

Det här får du jobba med på Södra

Som Sales Administrator & Supply Coordinator arbetar du med orderhantering, produktions- och leveransplanering, fakturering, uppföljning, och andra förekommande uppgifter i leveransen av våra produkter till kund. Du arbetar med kunden i centrum och har en viktig roll i att ge god service och säkra leverans till våra kunder. I ditt dagliga arbete har du kunddialoger men också täta samarbeten internt med exempelvis säljare där vi jobbar i säljteam för de olika produktområdena. I din roll har du ett administrativt ansvar med hög servicenivå mot kund och den interna verksamheten. Då avdelningen Södra Bioproducts är nybildad finns det goda möjligheter att påverka och vara del av de förbättringsarbeten och utvecklingsprojekt som genomförs.

Södra Bioproducts är ett produktområde som präglas av samarbete, nytänkande, utveckling och omtanke om varandra. Vi arbetar med produkter som är en del av den gröna omställningen i samhället och hållbarhet är en viktig del av affären.

Du kommer att ingå i ett team för Business support som består av fem personer som alla är placerade på Södras huvudkontor i Växjö. Tjänsten är en tillsvidareanställning och start sker enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett intresse för administration och kundservice och som är flexibelt inställd till att hjälpa till där det behövs med bred variation i arbetsuppgifternas komplexitet.

Du har en god känsla för service och fullföljer dina arbetsuppgifter genom att arbeta noggrant och strukturerat. Du har en god kommunikationsförmåga och känner dig bekväm på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Du är lyhörd inför kund och kollegors behov och har också förmågan att hitta lösningar på dagliga utmaningar.

På Södra är digitalisering högt på agendan och du behöver därför vara nyfiken på hur digitala verktyg och system kan utvecklas och bistå dig i ditt uppdrag.

Du som söker har gärna arbetslivserfarenhet inom liknande roller och administration och/eller eftergymnasial utbildning inom relevant område. Resor kan förekomma och du behöver därför ha B-körkort.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare, Kajsa Åberg, på kajsa.aberg@sodra.com. Har du frågor om arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef, Sara Wessman, på 0470-85558 eller sara.wessman@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, Saco, erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 2: a november.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Koncernredovisningschef

Redovisningschef
Läs mer Maj 12
Södra fungerar som en bro mellan 52.000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle. Då vår nuvarande koncernredovisningschef kommer gå i pension söker vi efter hennes ersättare.

Det här får du jobba med på Södra
Som Koncernredovisningschef har du det övergripande ansvaret för det strategiska och operativa redovisningsarbetet inom Södra. I ditt uppdrag ingår att säkerställa effektiv och kvalitetssäkrad finansiell rapportering. Som Koncernredovisningschef ingår du i Södras ekonomiledningsgrupp och rapporterar till CFO. I tjänsten ingår även personalansvar.

Andra ansvarsområden:
- upprätta och kvalitetssäkra koncernbokslut inklusive officiella delårsbokslut och årsredovisning
- genom strategiskt arbete stödja Södras ekonomifunktion med riktlinjer och styrdokument
- ansvara för kompensöverföring och vara ett stöd inom redovisnings- och skatterapportering inom koncernen
- leda det strategiska arbetet för god intern kontroll avseende den finansiella rapporteringen
- säkerställa en effektiv och kvalitetssäkrad skatterapportering till myndigheterna
- planera och samordna revisionsarbetetTjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö.

Vem söker vi?
Rollen som koncernredovisningschef ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att kunna växla mellan både strategiska och operativa arbetsuppgifter samt leda och utveckla en framgångsrik ekonomifunktion. Vi söker en professionell, förtroendegivande och trygg ledare med hög integritet och mycket god kommunikativ- och analytisk förmåga. Du är lyhörd, prestigelös och en naturlig förändringsledare.

Vidare ser att du som söker har:
- Civilekonom eller motsvarande utbildning
- Flera års dokumenterad erfarenhet av chef/ledarroll samt god erfarenhet av att leda och styra processinriktat ekonomiarbete
- Gedigen kunskap i redovisningsregelverken IFRS, Föreningslagen, ABL, K-regelverk m fl och med specialistkunskap inom koncernredovisning
- God kännedom om skattelagstiftning och dess praktiska tillämpning inklusive Transfer Pricing regelverk mm
- Förmåga för att knyta kontakter med samtliga delar av verksamheten
- God vana att driva förändringsarbete
- Goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift
- Har erfarenhet som auktoriserad revisor eller redovisningsspecialist på revisionsbyrå med inriktning mot stora företag alternativt koncernredovisningschef inom större koncernSå här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson stina.karlsson@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Magnus Örnberg, CFO magnus.ornberg@sodra.com

Fackliga frågor hänvisas till:
Dan Andersson, Ledarna dan.andersson@sodra.com
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 26/5 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Logistiker till Södra Skog Råvarumarknad

Transportsamordnare
Läs mer Maj 8
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra nästan 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet.

Med kunskap och engagemang verkar vi på Södra för att skapa ett lönsamt och långsiktigt hållbart skogsbruk genom att bland annat tillhandahålla väldigt bra skogliga tjänster. Vi söker nu efter en Logistiker till vårt huvudkontor i Växjö som ansvarar för att försörja Södras industrier och externa kunder medvedråvara samt utveckla och kostnadseffektivisera råvaruförsörjningen.

Det här får du jobba med på Södra
Som logistiker på Södra Skog Råvarumarknad är du del av ett engagerat gäng med hög trivsel som tillsammans arbetar för att leverera och transportera biobränsle och vedråvara på ett effektivt, kostnadsoptimalt och miljömässigt sätt.

I rollen ingår att sköta planeringen av råvaruflödet av specifika transportslag eller sortiment till Södras industrier. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att arbeta med tåglogistik och planera tågflöden till Södras industrier. Planering av importråvara via båtar och hamnar eller att koordinera lastbilstransporter från interna och externa parter av sågverksflis till Södras massabruk.

I tjänsten kommer du att ha många kontaktytor och samarbeten både internt och externt. Du kommer även arbeta med övergripande planeringar, prognoser och uppföljning på utförda transporter i tät dialog med externa parter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, arbetstiden är dagtid. Placeringsort är i första hand Växjö, men andra placeringsorter kan vara möjliga efter diskussion. Det finns möjlighet att utföra en viss del av arbetet på distans.

Vem söker vi?
Vi söker i första hand dig som har högskoleutbildning med skoglig eller logistikinriktning och/eller arbetslivserfarenhet inom logistik. Meriterande om du har förståelse av skogslogistiken och ett skogligt intresse. För att lyckas i rollen ser vi att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga, såväl inom arbetsgruppen som gentemot externa kunder och leverantörer.

Då du kommer ha flera parallella arbetsuppgifter är det viktigt att du har god förmåga att se till helheten och ta in flera perspektiv och utifrån det strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Tjänsten kräver även en god analytisk och problemlösningsförmåga och att du trivs med ett självständigt arbete. Avslutningsvis ser vi gärna att du är social och tycker det är kul att ta kontakt och samtala med nya människor samt att du inte har några problem att uttrycka dina åsikter.

Övriga kvalifikationer
- Du behärskar det svenska såväl som det engelska språket väl i både tal och skrift.
- Du har en god datavana och är bekväm att arbeta i Excel
- B-körkortSå här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Joakim Nolmark +46768331807. Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du vända dig till rekryterare Stina Karlsson stina.karlsson@sodra.com

Fackliga frågor hänvisas till:
Fredrik Dacke, SACO fredrik.dacke@sodra.com
Robert Andersson, Ledarna robert.andersson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 22/5 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Press- och PR-ansvarig till Södra

Pressekreterare
Läs mer Sep 29
Södra fungerar som en bro mellan 52.000 familjeskogsbruk och den globala marknaden - understödd av det gemensamma ägandet som ger långsiktighet och ett unikt engagemang. Våra gemensamma funktioner är det som möjliggör ett så effektivt och värdeskapande arbete som möjligt ute i våra olika affärs- och verksamhetsområden, hela vägen från familjeskogsbruket till ett hållbart samhälle.

Det här får du jobba med på Södra
Som Press- och PR-ansvarig arbetar du i en bred roll och säkerställer att Södra utvecklar och upprätthåller en synlighet och närvaro i svensk såväl som internationell riks-, lokal och branschmedia. Du kommer att styra och ansvara för såväl det proaktiva som reaktiva pressarbetet. I rollen agerar du operativt och strategiskt stöd till Södras talespersoner i mediefrågor. Du bygger nätverk och har stora samarbetsytor såväl inom som utanför Södra, vilket gör att du behöver vara bekväm i att arbeta med olika människor på alla nivåer.

Dina ansvarsområden innefattar även att:

- Ha ansvar för Södras relationer med press och övrig media, inklusive social media.
- Driva och skapa nyheter, pressmeddelanden och kommunikationsmöjligheter för att stärka varumärket och öka kunskapen om Södra.
- Mediebevaka, följa upp och analysera publiceringar.
- Medieträna talespersoner från Södra.
- Hantera kriskommunikation.

Om du gillar att arbeta tillsammans med andra, bygga relationer med media och vill arbeta i ett företag med stark lokal närvaro och i en internationell miljö så är detta rollen för dig.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö eller Väröbacka. Du behöver vara på plats i Växjö minst 2 dagar/vecka. Pressberedskap vissa kvällar och helger ingår i tjänsten.

Vem söker vi?
För att du ska lyckas i rollen som Press- och PR-ansvarig ser vi att du har en akademisk utbildning samt erfarenhet av strategiskt PR- och kommunikationsarbete. Du är van att arbeta i system för omvärldsbevakning, nyhetspublicering för press och digitala plattformar. Utöver detta är du en skicklig skribent och redaktör, både på svenska och engelska, samt innehar B-körkort. Vi förutsätter att du är van att ha kontakt med journalister och gärna har ett existerande nätverk. Har du bakgrund inom industrin eller skogssektorn eller erfarenhet och intresse av opinionsbildning i sociala medier, ses det som meriterande.

Som person har du ett starkt naturligt driv, är strategisk, kreativ och van att arbeta proaktivt. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i en fråga och identifiera och formulera relevanta budskap i tal och skrift. Vidare ser du möjligheter, analyserar utmaningar, hittar lämpliga strategier och utformar argumentation samtidigt som du har ett naturligt samhällsengagemang och intresse för omvärlden. Du är en prestigelös lagspelare som värderar samarbete och goda, långsiktiga relationer samt kan agera lugn rådgivare i en krissituation.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Du kommer att rapportera till Södras kommunikationschef och ingå i Södras kommunikationsfunktion där du tillsammans med dina kollegor arbetar för att utveckla Södras synlighet, kommunikation och varumärke. Du får en tydlig, inspirerande och kommunikativ chef som ger dig friheten till självledarskap för att utforma ditt arbete på bästa sätt.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare, Madelene Svaleklev, på madelene.svaleklev@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef, Malin Nordin, på malin.nordin@sodra.com
eller 0470-891 13.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Teddy Hedlun, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com
- Fredrik Dacke, SACO, fredrik.dacke@sodra.com
- Julia Skilje Kolstad, Unionen, julia.Skilje-Kolstad@sodra.com
- Erik Karlsson, SACO, erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!
Vi arbetar med löpande urval i denna process och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 oktober 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen och även arbetsprov kommer bli aktuellt om du går vidare efter en första intervju. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Sales Administrator

Administrativ assistent
Läs mer Sep 29
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. Södra Cell International är försäljning- och marknadsverksamheten för vår pappersmassa på Södra Cell. Vi är marknadsledande på den globala marknaden för pappersmassa och vi söker dig som vill fortsätta att bevara vårt renommé och skapa förutsättningar för lönsamma affärer med kunden i fokus.

Som Sales Administrator på Södra Cell International erbjuds du en tjänst där administrativa arbetsuppgifter kombineras med kundkontakter i en internationell miljö.

Det här får du jobba med på Södra
Som Sales Administrator arbetar du med orderhantering, fakturering, uppföljning och andra uppgifter i leveransen av pappersmassa till våra kunder. I ditt dagliga arbete har du frekvent kontakt med kunder och levererar utmärkt service. Du kommer därtill ha omfattande kontakter med kollegor i Växjö och med vårt European Service Center i München.

Du arbetar i en internationell miljö då våra kunder finns representerade på flera kontinenter samt att dina närmsta kollegor på avdelningen är stationerade i Växjö och på vårt kontor i München. Du kommer ingå i ett mindre team där ni hjälper och stöttar varandra i dagliga frågor samt vid ledigheter och sjukdom. Arbetsplatsen präglas av god samverkan, kundfokusering och engagemang.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering antingen i Växjö eller i München.

Vem söker vi?
För att lyckas i rollen tror vi att du har ett par års erfarenhet av administration exempelvis inom försäljning eller ekonomi. Arbetet förutsätter att du besitter servicekänsla och fullföljer dina åtaganden genom ett strukturerat arbetssätt. Du har förmågan att fatta egna beslut och trivs med att hitta lösningar i dina dagliga utmaningar. Du behöver också vara lyhörd inför kunder och kollegors behov. Du ser det som en självklarhet att arbeta med ett högt kundfokus och att bidra till teamets framgång.

Förutom ovanstående
- Talar och skriver du obehindrat på engelska likväl som tyska
- Språkkunskaper i italienska eller andra europeiska språk är meriterande
- Grundläggande kunskaper i svenska i tal och skrift vid placering på kontoret i Växjö.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson på stina.karlsson@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Jonas Björfjäll på +46706698679.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, Saco erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 22 oktober. Alla ansökningar behandlas självklart konfidentiellt. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Delivery Planner

Transportplanerare
Läs mer Sep 7
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. Södra Cell International är försäljning- och marknadsverksamheten för vår pappersmassa på Södra Cell. Vi är marknadsledande på den globala marknaden för pappersmassa och vi söker dig som vill fortsätta att bevara vårt renommé och skapa förutsättningar för lönsamma affärer med kunden i fokus.

Som Delivery Planner på Södra Cell International erbjuds du en tjänst med stor variation och utmaningar i en internationell miljö.

Det här får du jobba med på Södra
I rollen som Delivery Planner på Södra Cell International ansvarar du för flödesplaneringen av 1,8 miljoner ton pappersmassa från våra producerande massabruk , som via våra terminaler i Europa och USA försörjer våra internationella kunder. Du har täta kontakter både med vår försäljningsorganisation, våra massabruk och leverantörer av logistiktjänster där syftet är att med en ambitiöst ställd kundservice maximera Södras resultat genom en optimerad supply chain.

Då vi befinner oss i en föränderlig miljö arbetar vi aktivt med att utveckla våra processer och arbetssätt med hjälp av optimeringsverktyg för att säkerställa datadrivna och faktabaserade beslut.

Du kommer ingå i ett team bestående av totalt fyra personer som utgår ifrån Växjö men även att ha ett nära samarbete med våra kollegor placerade vid kontoret i München.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning som ekonom, ingenjör eller motsvarande alternativt likvärdig kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom planering och kundförsörjning.

För att trivas hos oss är det viktigt att du ser service och gott samarbete som en självklar del av arbetet och lägger stor vikt vid att bygga goda relationer. Du är strukturerad och ordningsam samtidigt som du är flexibel och lösningsfokuserad och kan planera om ditt arbete vid ändrade förutsättningar. Du har analytiskt förmåga och kan fatta faktabaserade och affärsmässiga beslut och stå för dem även om det kan vara obekvämt.

Övriga kvalifikationer
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
- God datavana.
- B-körkort.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson på stina.karlsson@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Mikael Nordin, +46702458483.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, Saco erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 24/9. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Controller till Södra Skog

Controller
Läs mer Sep 6
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet. I vårt arbete ingår även utvecklandet av digitala stöd och nya skogliga tjänster.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Controller kommer du att ingå i ett team om sju kollegor där ditt huvudsakliga uppdrag kommer innebära att främja en smidig, säker och innovativ ekonomisk styrning inom Södra Skog. Merparten av tiden ägnas åt att stödja och utveckla Södras verksamhet och processer. Din förmåga att utifrån ett framåtriktat rapporterings- och analysarbete samt med en god kommunikation kommer bidra till detta. Södra håller på att byta affärssystem där vi gärna ser att du är med att utveckla Södras framtida digitala verktyg inom ekonomifunktionen.

Din erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen söker vi dig som har ekonomibakgrund och har arbetat några år i liknande roll. Vi ser vidare att du har högskola/universitetsexamen med ekonomisk inriktning, eller annan inriktning som är relevant för rollen.

Som person är du en analytisk och nyfiken lagspelare som vågar utmana verksamheten. Du har ett eget intresse av att hitta information utöver de standardanalyser som görs. Vidare är har du lätt för att kommunicera och är en relationsbyggare som har förmågan att skapa förtroende och tillit såväl interna som externa kontakter. Vidare ser vi en flexibilitet i ditt arbetssätt och du har en god förmåga att strukturera och prioritera mellan dina arbetsuppgifter. Du är van vid att jobba i varierande arbetsintensitet och motiveras att arbeta mot deadlines.

Arbetsuppgifterna varierar i komplexitet och därför bör du vara prestigelös och inte ha några bekymmer med att växla mellan olika slags arbetsuppgifter.

Ytterligare egenskaper som är meriterande för rollen är att du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete. Vidare har du en stark drivkraft att arbeta med ständiga förbättringar och bidrar med engagemang och nytänkande. Du har också ett gediget intresse för hur verksamheten styrs och drivs.

Placering/Anställning
Tjänsten gäller tillsvidare på heltid och placering är möjlig från orterna Värö, Mörrum, Mönsterås eller Växjö. Start sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Kristina Tingdahl, kristina.tingdahl@sodra.com.

För frågor kring verksamheten eller tjänsten vänligen kontakta Thomas Magnusson, Business Area Controller Södra Skog, thomas.magnusson@sodra.com eller på 073-071 18 50.

Fackliga frågor hänvisas till:

Teddy Hedlund: teddy.hedlund@sodra.com, Unionen.
Fredrik Dacke, fredrik.dacke@sodra.com, SACO.
Dan Andersson, dan.andersson@sodra.com, Ledarna.

Vi använder oss att tester i vår rekryteringsprocess, mer information hittar du på karriärsidan.

Ansök via länken nedan senast den 20 september.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Projektledare till Södra Wood

Arbetsledare, tillverkning textil-träprod.
Läs mer Aug 30
Hos Södras sågverk och övriga träförädling omvandlas våra medlemmars skogsråvara till träprodukter som säljs över hela världen. Inom Södra Wood hittar vi ständigt nya bevis för att trä som material erbjuder närmast oändliga möjligheter. Dessutom gör vi hela kundresan så enkel som möjligt med byggsystem för hela byggprocessen, exaktkapade produkter, logistiklösningar, digitala tjänster och mycket mer.

Inom Södra Wood finns en central teknikgrupp vars syfte är att stötta våra sågverk, impregneringsverk och hyvlerier i vardagen samt i förbättringsarbeten och investeringar. För att även framåt kunna erbjuda detta stöd med hög kvalité, säkerhet och god effektivitet kommer vi nu utöka teamet med en projektledare.

Det här får du jobba med på Södra

Vi erbjuder dig en varierad tjänst där du arbetar med allt från mindre förbättrings/utvecklingsprojekt till omfattande projekt på våra producerande enheter. Du förväntas självständigt driva och leda projekt från början till slut, i nära samarbete med engagerade kollegor/projektmedlemmar och med stödfunktioner som exempelvis inköp. Utöver att du driver egna projekt kommer du också stötta dina kollegor i rollen som delprojektledare.

Ditt huvudsakliga fokus i rollen blir att säkerställa att dina projekt genomförs effektivt, inom budget och i enlighet med fastställda mål och tidsramar. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:

- Projektplanering och genomförande genom att skapa och kommunicera tydliga projektplaner och leda ditt projektteam med avstamp i den
- Resurs- och budgethantering genom att säkerställa att rätt resurser är tillgängliga vid rätt tid och att kostnaderna är inom budget
- Kommunikation och samarbete genom att etablera goda relationer med alla berörda parter

Vem söker vi?

Vi söker sig som har några års erfarenhet av projektledning inom industrin och som är van att hantera flera projekt parallellt. Du har en strukturerad arbetsmetodik och goda färdigheter inom informationshantering och dokumentation. Vi tror också att du har någon form av projektutbildning och kompetens i projektmetodik.

Du trivs med att ha ansvar och är van vid att driva och samordna projektmedlemmar för att uppnå uppsatta mål. Säkerhet är av högsta prioritet för dig och du har med fördel tidigare erfarenhet av att arbeta med säkerhetsrelaterade frågor. Utöver ovanstående behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, B-körkort och god datorvana.

Om du är en ödmjuk och strukturerad kollega som inte räds att utmana både dig själv och dina kollegor kommer du trivas utmärkt i rollen som projektledare och i vårt team.

Hos oss på Södra Wood får du möjligheten att vara del av en dynamisk resa som inte bara producerar träprodukter för framtiden, utan även bidrar till en mer hållbar värld. Vi ser verkligen fram emot att välkomna vår nya projektledare som vill vara med och skapa framgångsrika resultat tillsammans med oss!

Placering/Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Möjliga placeringsorter är Växjö, Mönsterås, Värö, Klevshult, Kisa eller Långasjö. Resor förekommer frekvent i tjänsten.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Denis Halilkanovic på 0499-45534 eller Denis.Halilkanovic@sodra.com. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du maila till kajsa.aberg@sodra.com.

Fackliga frågor besvaras av Teddy Hedlund, Unionen på teddy.hedlund@sodra.com, Fredrik Dacke, SACO på fredrik.dacke@sodra.com och Pontus Lord, Sveriges Ingenjörer på pontus.lord@sodra.com.

Ansök via länken nedan senast den 13:e september. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemspecialist Database

Systemförvaltare
Läs mer Jul 31
Med rötterna i skogen skapar vi framtiden. Tillsammans utformar vi morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle. Vill du vara med? Södra är en del av en traditionell bransch mitt i en förändringsresa. På IT-funktionen drivs vi av möjligheterna med avancerad dataanalys, mobila och agila arbetssätt och ett starkt kulturbyggande. Vi vill maximera värdeskapande med hjälp av modern teknik.

Det är en resa där vi vågar bryta ny mark, göra fel och försöka igen. Vi som har klivit ombord tror starkt på kreativitet och delegering av ansvar till våra team för att de ska vara självgående i så stor utsträckning som möjligt med eget mandat. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och de skarpaste verktygen inom Data Science, Cloud, DevOps, och Automation och har ett väl utvecklat partnersamarbete med ledande leverantörer som utvecklas tillsammans med oss.

Södra har en tydlig molnstrategi och har valt Microsoft Azure som plattform med Microsoft Dynamics på topp. Vi använder sedan länge Microsoft 365 som bas i vår digitala arbetsplats och kliver nu in i Dynamics 365 som affärsstödsystem. Övriga funktioner och servrar är sedan tidigare redan flyttade till Microsofts datacenter Azure.

Den digitala informationen eller ”det nya guldet” ökar i både volym och värde för varje dag. Södra har under en längre tid, med hjälp av den senaste tekniken, arbetat med att samla in och analysera digital information och söker nu dig som brinner för området.

Om arbetsuppgifterna
Södra söker nu en driven Systemspecialist med fokus på databashantering till vår IT-funktion i Växjö. Du kommer att vara en del av en större IT-funktion och ingå i ett starkt team som ansvarar för att säkerställa funktionaliteten av vår IT-miljö. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och ändras efterhand för att kunna följa teknikutvecklingen.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter:
- Stötta och driva aktiviteter kring våra gemensamma databaskällor som Azure Data Lake, Microsoft Dataverse och Södras Data Warehouse.
- Delta och leverera i koncerngemensamma projekt som kräver stark kompetens inom databashantering.
- Automatisera manuella processer som tex ”database refresh”.
- Transformera till ny teknik som Managed Instance.
- Agera och följa upp på larm från vårt övervakningssystem och åtgärda eventuella incidenter relaterat till databaser.Dina erfarenheter
Som person är du målinriktad och driven i ditt arbete. Du är en problemlösare som på ett lugnt och metodiskt sätt planerar och strukturerar dina arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare är du också kommunikativ och kan arbeta tillsammans med andra teammedlemmar och samarbetspartners på ett värdeskapande sätt där vi växer och utvecklas tillsammans.

Då vi uteslutande arbetar med produkter och tjänster från Microsoft bör även du har en bred erfarenhet av detta. Har du även erfarenhet av arbete som arkitekt inom databashantering ser vi detta som positivt.

Du behöver dessutom ha viss erfarenhet av följande:
- Drift och förvaltning av MS.
- Microsofts olika Azure-tjänster som Data Lake, Server, Azure och Managed Instance.
- Automatisering med hjälp av PowerShell eller liknande.
- Grundkompetens inom Dynamics 365 och Microsoft 365 för arbete med Dataverse.
- Hantering av batch jobb och insamling av data från olika datakällor.Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö med möjlighet till arbete på distans.

Vill du veta mer? Vill du veta mer rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt, 0470-89033. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Magnus Linnér, magnus.linner@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 10/9. Urval påbörjas efter att ansökningstiden har gått ut.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemspecialist Database

Systemförvaltare
Läs mer Jul 17
Med rötterna i skogen skapar vi framtiden. Tillsammans utformar vi morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle. Vill du vara med? Södra är en del av en traditionell bransch mitt i en förändringsresa. På IT-funktionen drivs vi av möjligheterna med avancerad dataanalys, mobila och agila arbetssätt och ett starkt kulturbyggande. Vi vill maximera värdeskapande med hjälp av modern teknik.

Det är en resa där vi vågar bryta ny mark, göra fel och försöka igen. Vi som har klivit ombord tror starkt på kreativitet och delegering av ansvar till våra team för att de ska vara självgående i så stor utsträckning som möjligt med eget mandat. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och de skarpaste verktygen inom Data Science, Cloud, DevOps, och Automation och har ett väl utvecklat partnersamarbete med ledande leverantörer som utvecklas tillsammans med oss.

Södra har en tydlig molnstrategi och har valt Microsoft Azure som plattform med Microsoft Dynamics på topp. Vi använder sedan länge Microsoft 365 som bas i vår digitala arbetsplats och kliver nu in i Dynamics 365 som affärsstödsystem. Övriga funktioner och servrar är sedan tidigare redan flyttade till Microsofts datacenter Azure.

Den digitala informationen eller ”det nya guldet” ökar i både volym och värde för varje dag. Södra har under en längre tid, med hjälp av den senaste tekniken, arbetat med att samla in och analysera digital information och söker nu dig som brinner för området.

Om arbetsuppgifterna
Södra söker nu en driven Systemspecialist med fokus på databashantering till vår IT-funktion i Växjö. Du kommer att vara en del av en större IT-funktion och ingå i ett starkt team som ansvarar för att säkerställa funktionaliteten av vår IT-miljö. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och ändras efterhand för att kunna följa teknikutvecklingen.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter:
- Stötta och driva aktiviteter kring våra gemensamma databaskällor som Azure Data Lake, Microsoft Dataverse och Södras Data Warehouse.
- Delta och leverera i koncerngemensamma projekt som kräver stark kompetens inom databashantering.
- Automatisera manuella processer som tex ”database refresh”.
- Transformera till ny teknik som Managed Instance.
- Agera och följa upp på larm från vårt övervakningssystem och åtgärda eventuella incidenter relaterat till databaser.Dina erfarenheter
Som person är du målinriktad och driven i ditt arbete. Du är en problemlösare som på ett lugnt och metodiskt sätt planerar och strukturerar dina arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare är du också kommunikativ och kan arbeta tillsammans med andra teammedlemmar och samarbetspartners på ett värdeskapande sätt där vi växer och utvecklas tillsammans.

Då vi uteslutande arbetar med produkter och tjänster från Microsoft bör även du har en bred erfarenhet av detta. Har du även erfarenhet av arbete som arkitekt inom databashantering ser vi detta som positivt.

Du behöver dessutom ha viss erfarenhet av följande:
- Drift och förvaltning av MS.
- Microsofts olika Azure-tjänster som Data Lake, Server, Azure och Managed Instance.
- Automatisering med hjälp av PowerShell eller liknande.
- Grundkompetens inom Dynamics 365 och Microsoft 365 för arbete med Dataverse.
- Hantering av batch jobb och insamling av data från olika datakällor.Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö med möjlighet till arbete på distans.

Vill du veta mer? Vill du veta mer rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt, 0470-89033. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Magnus Linnér, magnus.linner@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 10/9. Urval påbörjas efter att ansökningstiden har gått ut.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemspecialist Database

Systemförvaltare
Läs mer Aug 8
Med rötterna i skogen skapar vi framtiden. Tillsammans utformar vi morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle. Vill du vara med? Södra är en del av en traditionell bransch mitt i en förändringsresa. På IT-funktionen drivs vi av möjligheterna med avancerad dataanalys, mobila och agila arbetssätt och ett starkt kulturbyggande. Vi vill maximera värdeskapande med hjälp av modern teknik.

Det är en resa där vi vågar bryta ny mark, göra fel och försöka igen. Vi som har klivit ombord tror starkt på kreativitet och delegering av ansvar till våra team för att de ska vara självgående i så stor utsträckning som möjligt med eget mandat. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och de skarpaste verktygen inom Data Science, Cloud, DevOps, och Automation och har ett väl utvecklat partnersamarbete med ledande leverantörer som utvecklas tillsammans med oss.

Södra har en tydlig molnstrategi och har valt Microsoft Azure som plattform med Microsoft Dynamics på topp. Vi använder sedan länge Microsoft 365 som bas i vår digitala arbetsplats och kliver nu in i Dynamics 365 som affärsstödsystem. Övriga funktioner och servrar är sedan tidigare redan flyttade till Microsofts datacenter Azure.

Den digitala informationen eller ”det nya guldet” ökar i både volym och värde för varje dag. Södra har under en längre tid, med hjälp av den senaste tekniken, arbetat med att samla in och analysera digital information och söker nu dig som brinner för området.

Om arbetsuppgifterna
Södra söker nu en driven Systemspecialist med fokus på databashantering till vår IT-funktion i Växjö. Du kommer att vara en del av en större IT-funktion och ingå i ett starkt team som ansvarar för att säkerställa funktionaliteten av vår IT-miljö. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och ändras efterhand för att kunna följa teknikutvecklingen.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter:
- Stötta och driva aktiviteter kring våra gemensamma databaskällor som Azure Data Lake, Microsoft Dataverse och Södras Data Warehouse.
- Delta och leverera i koncerngemensamma projekt som kräver stark kompetens inom databashantering.
- Automatisera manuella processer som tex ”database refresh”.
- Transformera till ny teknik som Managed Instance.
- Agera och följa upp på larm från vårt övervakningssystem och åtgärda eventuella incidenter relaterat till databaser.Dina erfarenheter
Som person är du målinriktad och driven i ditt arbete. Du är en problemlösare som på ett lugnt och metodiskt sätt planerar och strukturerar dina arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare är du också kommunikativ och kan arbeta tillsammans med andra teammedlemmar och samarbetspartners på ett värdeskapande sätt där vi växer och utvecklas tillsammans.

Då vi uteslutande arbetar med produkter och tjänster från Microsoft bör även du har en bred erfarenhet av detta. Har du även erfarenhet av arbete som arkitekt inom databashantering ser vi detta som positivt.

Du behöver dessutom ha viss erfarenhet av följande:
- Drift och förvaltning av MS.
- Microsofts olika Azure-tjänster som Data Lake, Server, Azure och Managed Instance.
- Automatisering med hjälp av PowerShell eller liknande.
- Grundkompetens inom Dynamics 365 och Microsoft 365 för arbete med Dataverse.
- Hantering av batch jobb och insamling av data från olika datakällor.Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö med möjlighet till arbete på distans.

Vill du veta mer? Vill du veta mer rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt, 0470-89033. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Magnus Linnér, magnus.linner@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 10/9. Urval påbörjas efter att ansökningstiden har gått ut.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemspecialist Database

Systemförvaltare
Läs mer Aug 14
Med rötterna i skogen skapar vi framtiden. Tillsammans utformar vi morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle. Vill du vara med? Södra är en del av en traditionell bransch mitt i en förändringsresa. På IT-funktionen drivs vi av möjligheterna med avancerad dataanalys, mobila och agila arbetssätt och ett starkt kulturbyggande. Vi vill maximera värdeskapande med hjälp av modern teknik.

Det är en resa där vi vågar bryta ny mark, göra fel och försöka igen. Vi som har klivit ombord tror starkt på kreativitet och delegering av ansvar till våra team för att de ska vara självgående i så stor utsträckning som möjligt med eget mandat. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och de skarpaste verktygen inom Data Science, Cloud, DevOps, och Automation och har ett väl utvecklat partnersamarbete med ledande leverantörer som utvecklas tillsammans med oss.

Södra har en tydlig molnstrategi och har valt Microsoft Azure som plattform med Microsoft Dynamics på topp. Vi använder sedan länge Microsoft 365 som bas i vår digitala arbetsplats och kliver nu in i Dynamics 365 som affärsstödsystem. Övriga funktioner och servrar är sedan tidigare redan flyttade till Microsofts datacenter Azure.

Den digitala informationen eller ”det nya guldet” ökar i både volym och värde för varje dag. Södra har under en längre tid, med hjälp av den senaste tekniken, arbetat med att samla in och analysera digital information och söker nu dig som brinner för området.

Om arbetsuppgifterna
Södra söker nu en driven Systemspecialist med fokus på databashantering till vår IT-funktion i Växjö. Du kommer att vara en del av en större IT-funktion och ingå i ett starkt team som ansvarar för att säkerställa funktionaliteten av vår IT-miljö. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och ändras efterhand för att kunna följa teknikutvecklingen.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter:
- Stötta och driva aktiviteter kring våra gemensamma databaskällor som Azure Data Lake, Microsoft Dataverse och Södras Data Warehouse.
- Delta och leverera i koncerngemensamma projekt som kräver stark kompetens inom databashantering.
- Automatisera manuella processer som tex ”database refresh”.
- Transformera till ny teknik som Managed Instance.
- Agera och följa upp på larm från vårt övervakningssystem och åtgärda eventuella incidenter relaterat till databaser.Dina erfarenheter
Som person är du målinriktad och driven i ditt arbete. Du är en problemlösare som på ett lugnt och metodiskt sätt planerar och strukturerar dina arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare är du också kommunikativ och kan arbeta tillsammans med andra teammedlemmar och samarbetspartners på ett värdeskapande sätt där vi växer och utvecklas tillsammans.

Då vi uteslutande arbetar med produkter och tjänster från Microsoft bör även du har en bred erfarenhet av detta. Har du även erfarenhet av arbete som arkitekt inom databashantering ser vi detta som positivt.

Du behöver dessutom ha viss erfarenhet av följande:
- Drift och förvaltning av MS.
- Microsofts olika Azure-tjänster som Data Lake, Server, Azure och Managed Instance.
- Automatisering med hjälp av PowerShell eller liknande.
- Grundkompetens inom Dynamics 365 och Microsoft 365 för arbete med Dataverse.
- Hantering av batch jobb och insamling av data från olika datakällor.Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö med möjlighet till arbete på distans.

Vill du veta mer? Vill du veta mer rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt, 0470-89033. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Magnus Linnér, magnus.linner@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 10/9. Urval påbörjas efter att ansökningstiden har gått ut.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemspecialist Database

Systemförvaltare
Läs mer Jul 24
Med rötterna i skogen skapar vi framtiden. Tillsammans utformar vi morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle. Vill du vara med? Södra är en del av en traditionell bransch mitt i en förändringsresa. På IT-funktionen drivs vi av möjligheterna med avancerad dataanalys, mobila och agila arbetssätt och ett starkt kulturbyggande. Vi vill maximera värdeskapande med hjälp av modern teknik.

Det är en resa där vi vågar bryta ny mark, göra fel och försöka igen. Vi som har klivit ombord tror starkt på kreativitet och delegering av ansvar till våra team för att de ska vara självgående i så stor utsträckning som möjligt med eget mandat. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och de skarpaste verktygen inom Data Science, Cloud, DevOps, och Automation och har ett väl utvecklat partnersamarbete med ledande leverantörer som utvecklas tillsammans med oss.

Södra har en tydlig molnstrategi och har valt Microsoft Azure som plattform med Microsoft Dynamics på topp. Vi använder sedan länge Microsoft 365 som bas i vår digitala arbetsplats och kliver nu in i Dynamics 365 som affärsstödsystem. Övriga funktioner och servrar är sedan tidigare redan flyttade till Microsofts datacenter Azure.

Den digitala informationen eller ”det nya guldet” ökar i både volym och värde för varje dag. Södra har under en längre tid, med hjälp av den senaste tekniken, arbetat med att samla in och analysera digital information och söker nu dig som brinner för området.

Om arbetsuppgifterna
Södra söker nu en driven Systemspecialist med fokus på databashantering till vår IT-funktion i Växjö. Du kommer att vara en del av en större IT-funktion och ingå i ett starkt team som ansvarar för att säkerställa funktionaliteten av vår IT-miljö. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och ändras efterhand för att kunna följa teknikutvecklingen.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter:
- Stötta och driva aktiviteter kring våra gemensamma databaskällor som Azure Data Lake, Microsoft Dataverse och Södras Data Warehouse.
- Delta och leverera i koncerngemensamma projekt som kräver stark kompetens inom databashantering.
- Automatisera manuella processer som tex ”database refresh”.
- Transformera till ny teknik som Managed Instance.
- Agera och följa upp på larm från vårt övervakningssystem och åtgärda eventuella incidenter relaterat till databaser.Dina erfarenheter
Som person är du målinriktad och driven i ditt arbete. Du är en problemlösare som på ett lugnt och metodiskt sätt planerar och strukturerar dina arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare är du också kommunikativ och kan arbeta tillsammans med andra teammedlemmar och samarbetspartners på ett värdeskapande sätt där vi växer och utvecklas tillsammans.

Då vi uteslutande arbetar med produkter och tjänster från Microsoft bör även du har en bred erfarenhet av detta. Har du även erfarenhet av arbete som arkitekt inom databashantering ser vi detta som positivt.

Du behöver dessutom ha viss erfarenhet av följande:
- Drift och förvaltning av MS.
- Microsofts olika Azure-tjänster som Data Lake, Server, Azure och Managed Instance.
- Automatisering med hjälp av PowerShell eller liknande.
- Grundkompetens inom Dynamics 365 och Microsoft 365 för arbete med Dataverse.
- Hantering av batch jobb och insamling av data från olika datakällor.Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö med möjlighet till arbete på distans.

Vill du veta mer? Vill du veta mer rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt, 0470-89033. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Magnus Linnér, magnus.linner@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 10/9. Urval påbörjas efter att ansökningstiden har gått ut.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Systemspecialist Database

Systemförvaltare
Läs mer Aug 31
Med rötterna i skogen skapar vi framtiden. Tillsammans utformar vi morgondagens lösningar för ett hållbart och biobaserat samhälle. Vill du vara med? Södra är en del av en traditionell bransch mitt i en förändringsresa. På IT-funktionen drivs vi av möjligheterna med avancerad dataanalys, mobila och agila arbetssätt och ett starkt kulturbyggande. Vi vill maximera värdeskapande med hjälp av modern teknik.

Det är en resa där vi vågar bryta ny mark, göra fel och försöka igen. Vi som har klivit ombord tror starkt på kreativitet och delegering av ansvar till våra team för att de ska vara självgående i så stor utsträckning som möjligt med eget mandat. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och de skarpaste verktygen inom Data Science, Cloud, DevOps, och Automation och har ett väl utvecklat partnersamarbete med ledande leverantörer som utvecklas tillsammans med oss.

Södra har en tydlig molnstrategi och har valt Microsoft Azure som plattform med Microsoft Dynamics på topp. Vi använder sedan länge Microsoft 365 som bas i vår digitala arbetsplats och kliver nu in i Dynamics 365 som affärsstödsystem. Övriga funktioner och servrar är sedan tidigare redan flyttade till Microsofts datacenter Azure.

Den digitala informationen eller ”det nya guldet” ökar i både volym och värde för varje dag. Södra har under en längre tid, med hjälp av den senaste tekniken, arbetat med att samla in och analysera digital information och söker nu dig som brinner för området.

Om arbetsuppgifterna
Södra söker nu en driven Systemspecialist med fokus på databashantering till vår IT-funktion i Växjö. Du kommer att vara en del av en större IT-funktion och ingå i ett starkt team som ansvarar för att säkerställa funktionaliteten av vår IT-miljö. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och ändras efterhand för att kunna följa teknikutvecklingen.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter:
- Stötta och driva aktiviteter kring våra gemensamma databaskällor som Azure Data Lake, Microsoft Dataverse och Södras Data Warehouse.
- Delta och leverera i koncerngemensamma projekt som kräver stark kompetens inom databashantering.
- Automatisera manuella processer som tex ”database refresh”.
- Transformera till ny teknik som Managed Instance.
- Agera och följa upp på larm från vårt övervakningssystem och åtgärda eventuella incidenter relaterat till databaser.Dina erfarenheter
Som person är du målinriktad och driven i ditt arbete. Du är en problemlösare som på ett lugnt och metodiskt sätt planerar och strukturerar dina arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare är du också kommunikativ och kan arbeta tillsammans med andra teammedlemmar och samarbetspartners på ett värdeskapande sätt där vi växer och utvecklas tillsammans.

Då vi uteslutande arbetar med produkter och tjänster från Microsoft bör även du har en bred erfarenhet av detta. Har du även erfarenhet av arbete som arkitekt inom databashantering ser vi detta som positivt.

Du behöver dessutom ha viss erfarenhet av följande:
- Drift och förvaltning av MS.
- Microsofts olika Azure-tjänster som Data Lake, Server, Azure och Managed Instance.
- Automatisering med hjälp av PowerShell eller liknande.
- Grundkompetens inom Dynamics 365 och Microsoft 365 för arbete med Dataverse.
- Hantering av batch jobb och insamling av data från olika datakällor.Din arbetsgivare Södra
Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Placering/Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södras huvudkontor i Växjö med möjlighet till arbete på distans.

Vill du veta mer? Vill du veta mer rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-direkt, 0470-89033. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Magnus Linnér, magnus.linner@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 10/9. Urval påbörjas efter att ansökningstiden har gått ut.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Transportledare Åkeri

Transportchef
Läs mer Aug 17
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet. I vårt arbete ingår även utvecklandet av digitala stöd och nya skogliga tjänster.Det här får du jobba med på Södra
I rollen som Transportledare kommer du med ditt coachande, involverande och kommunikativa ledarskap att ansvara för Södra Skogs åkeriverksamhet inom en angiven region. Du kommer att arbeta nära den operativa verksamheten med att leda, planera, utveckla och effektivisera såväl det dagliga som det långsiktiga arbetet inom regionen. Du kommer att ha personalansvar för cirka 20 chaufförer där ni tillsammans kommer driva arbetet mot en så effektiv logistik som möjligt.

Vidare kommer du att arbeta med att både upprätta och säkerställa framtagning av investeringsbehov samt att rutiner och arbetssätt implementeras.

Ditt arbete kommer att ske i nära samarbete tillsammans med externa företag såväl som interna enheter inom Södra. Du rapporterar till Åkerichef på Södra Skog.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering vid vårt huvudkontor i Växjö. För rätt person finns möjlighet till att arbeta hemifrån delar av veckan.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmågan att leda genom ett coachande förhållningssätt med fokus på planering, effektivitet och utveckling. Du trivs i arbete med förändring och att verka i såväl operativa som strategiska frågor inom ditt område. Vidare har du lätt för att skapa en struktur i ditt arbete och att bygga relationer till din omgivning. Då arbetet innefattar stora kontaktytor ser vi att du har en god kommunikativ och social förmåga.

Du som söker har minst några års arbetserfarenhet, gärna inom logistik, arbetsledning eller planering med en god förståelse för arbete med transportledning. Har du en relevant eftergymnasial utbildning, erfarenhet från en ledande befattning, CE-körkort eller erfarenhet av att ha kört timmerbil ses det som meriterande.

För att vara aktuell för tjänsten har du dessutom:

- B-körkort
- Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.
- Goda IT-kunskaper inom bl.a. Excel

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Södras HR-avdelning: 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Oskar Herrlin på oskar.herrlin@sodra.com eller 0722-04 96 93.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com
- Fredrik Dacke, SACO, Fredrik.Dacke@sodra.com
- Robert Andersson, Ledarna, robert.andersson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 2 september 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Lösningsarkitekt Power Platform

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jul 31
Som medlemsägd skogsindustrikoncern har Södra en omfattande verksamhet, med allt från skogsvård till innovativa bioprodukter. På alla våra områden sker en kontinuerlig digitalisering - och målet för Södra IT är högt satt: Södra ska ha branschens bästa IT-lösningar. På så sätt skapar vi nya möjligheter till tillväxt, innovation och effektivisering och kan bättre interagera med kunder, medlemmar, medarbetare och samhället.

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla en struktur för arbetet med Microsoft Power Platform tillsammans med oss. Ditt bidrag kommer att vara viktigt för vi ska fatta rätt taktiska beslut och etablera en effektiv utvecklingsprocess för plattformen. Kom och bli en del av vårt team!

Det här får du jobba med på Södra
I rollen som Lösningsarkitekt inom Microsoft Power Platform får du möjligheten att ta ansvar för att forma framtidens digitala landskap. Du kommer att leda och driva utvecklingen av Microsoft Power Platform och vara en nyckelperson i att ta fram en teknisk roadmap, etablera governace/ALM-struktur och implementera best practices. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har en nära dialog med verksamheten och andra berörda parter för att komma fram till gemensamma lösningar.

Du kommer att ingå i vårt Development-team, en dynamisk grupp bestående av 12 medarbetare i olika roller som arkitekter, testledare och utvecklare. Tillsammans arbetar ni mot gemensamma mål och strävar efter att ligga i framkant inom branschen med hjälp av den senaste tekniken. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i första hand med placering i Växjö, andra orter kan vara aktuella efter diskussion. Flexibilitet finns för remote-arbete, men vi ser gärna att du är på plats ca två dagar i veckan.

Vem söker vi?
Det viktigaste för oss är att du har ett intresse för Microsoft Power Platform, en förståelse för low-code plattformens styrkor i en verksamhet och har ambition att bli expert inom området. Vi värdesätter en bakgrund som traditionell utvecklare, lead developer eller IT-arkitekt men vi är också öppna för andra erfarenheter. Vi kan erbjuda utbildning och utvecklingsmöjligheter för att du ska ges goda förutsättningar att komma in i din nya roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av DevOps, utveckling i Azure (eller andra molntjänster) och av Microsofts produkter i allmänhet.

För att trivas i rollen söker vi dig som har en god kommunikativ- och samarbetsförmåga vilket gör att du har lätt för att skapa och upprätthålla kontakter. Du är trygg i dig själv och har en inre drivkraft vilket gör att du inte är rädd för att fatta beslut och peka ut en riktning framåt. För dig är det en självklarhet att vara uppdaterad om de senaste trenderna och vara aktiv i ditt eget lärande.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson stina.karlson@sodra.com Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Pelle Henriksson på per.henriksson@sodra.com

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 27/8 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Lösningsarkitekt Power Platform

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Aug 8
Som medlemsägd skogsindustrikoncern har Södra en omfattande verksamhet, med allt från skogsvård till innovativa bioprodukter. På alla våra områden sker en kontinuerlig digitalisering - och målet för Södra IT är högt satt: Södra ska ha branschens bästa IT-lösningar. På så sätt skapar vi nya möjligheter till tillväxt, innovation och effektivisering och kan bättre interagera med kunder, medlemmar, medarbetare och samhället.

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla en struktur för arbetet med Microsoft Power Platform tillsammans med oss. Ditt bidrag kommer att vara viktigt för vi ska fatta rätt taktiska beslut och etablera en effektiv utvecklingsprocess för plattformen. Kom och bli en del av vårt team!

Det här får du jobba med på Södra
I rollen som Lösningsarkitekt inom Microsoft Power Platform får du möjligheten att ta ansvar för att forma framtidens digitala landskap. Du kommer att leda och driva utvecklingen av Microsoft Power Platform och vara en nyckelperson i att ta fram en teknisk roadmap, etablera governace/ALM-struktur och implementera best practices. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har en nära dialog med verksamheten och andra berörda parter för att komma fram till gemensamma lösningar.

Du kommer att ingå i vårt Development-team, en dynamisk grupp bestående av 12 medarbetare i olika roller som arkitekter, testledare och utvecklare. Tillsammans arbetar ni mot gemensamma mål och strävar efter att ligga i framkant inom branschen med hjälp av den senaste tekniken. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i första hand med placering i Växjö, andra orter kan vara aktuella efter diskussion. Flexibilitet finns för remote-arbete, men vi ser gärna att du är på plats ca två dagar i veckan.

Vem söker vi?
Det viktigaste för oss är att du har ett intresse för Microsoft Power Platform, en förståelse för low-code plattformens styrkor i en verksamhet och har ambition att bli expert inom området. Vi värdesätter en bakgrund som traditionell utvecklare, lead developer eller IT-arkitekt men vi är också öppna för andra erfarenheter. Vi kan erbjuda utbildning och utvecklingsmöjligheter för att du ska ges goda förutsättningar att komma in i din nya roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av DevOps, utveckling i Azure (eller andra molntjänster) och av Microsofts produkter i allmänhet.

För att trivas i rollen söker vi dig som har en god kommunikativ- och samarbetsförmåga vilket gör att du har lätt för att skapa och upprätthålla kontakter. Du är trygg i dig själv och har en inre drivkraft vilket gör att du inte är rädd för att fatta beslut och peka ut en riktning framåt. För dig är det en självklarhet att vara uppdaterad om de senaste trenderna och vara aktiv i ditt eget lärande.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson stina.karlson@sodra.com Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Pelle Henriksson på per.henriksson@sodra.com

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 27/8 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Lösningsarkitekt Power Platform

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jul 7
Som medlemsägd skogsindustrikoncern har Södra en omfattande verksamhet, med allt från skogsvård till innovativa bioprodukter. På alla våra områden sker en kontinuerlig digitalisering - och målet för Södra IT är högt satt: Södra ska ha branschens bästa IT-lösningar. På så sätt skapar vi nya möjligheter till tillväxt, innovation och effektivisering och kan bättre interagera med kunder, medlemmar, medarbetare och samhället.

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla en struktur för arbetet med Microsoft Power Platform tillsammans med oss. Ditt bidrag kommer att vara viktigt för vi ska fatta rätt taktiska beslut och etablera en effektiv utvecklingsprocess för plattformen. Kom och bli en del av vårt team!

Det här får du jobba med på Södra
I rollen som Lösningsarkitekt inom Microsoft Power Platform får du möjligheten att ta ansvar för att forma framtidens digitala landskap. Du kommer att leda och driva utvecklingen av Microsoft Power Platform och vara en nyckelperson i att ta fram en teknisk roadmap, etablera governace/ALM-struktur och implementera best practices. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har en nära dialog med verksamheten och andra berörda parter för att komma fram till gemensamma lösningar.

Du kommer att ingå i vårt Development-team, en dynamisk grupp bestående av 12 medarbetare i olika roller som arkitekter, testledare och utvecklare. Tillsammans arbetar ni mot gemensamma mål och strävar efter att ligga i framkant inom branschen med hjälp av den senaste tekniken. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i första hand med placering i Växjö, andra orter kan vara aktuella efter diskussion. Flexibilitet finns för remote-arbete, men vi ser gärna att du är på plats ca två dagar i veckan.

Vem söker vi?
Det viktigaste för oss är att du har ett intresse för Microsoft Power Platform, en förståelse för low-code plattformens styrkor i en verksamhet och har ambition att bli expert inom området. Vi värdesätter en bakgrund som traditionell utvecklare, lead developer eller IT-arkitekt men vi är också öppna för andra erfarenheter. Vi kan erbjuda utbildning och utvecklingsmöjligheter för att du ska ges goda förutsättningar att komma in i din nya roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av DevOps, utveckling i Azure (eller andra molntjänster) och av Microsofts produkter i allmänhet.

För att trivas i rollen söker vi dig som har en god kommunikativ- och samarbetsförmåga vilket gör att du har lätt för att skapa och upprätthålla kontakter. Du är trygg i dig själv och har en inre drivkraft vilket gör att du inte är rädd för att fatta beslut och peka ut en riktning framåt. För dig är det en självklarhet att vara uppdaterad om de senaste trenderna och vara aktiv i ditt eget lärande.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson stina.karlson@sodra.com Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Pelle Henriksson på per.henriksson@sodra.com

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 27/8 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Lösningsarkitekt Power Platform

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jul 17
Som medlemsägd skogsindustrikoncern har Södra en omfattande verksamhet, med allt från skogsvård till innovativa bioprodukter. På alla våra områden sker en kontinuerlig digitalisering - och målet för Södra IT är högt satt: Södra ska ha branschens bästa IT-lösningar. På så sätt skapar vi nya möjligheter till tillväxt, innovation och effektivisering och kan bättre interagera med kunder, medlemmar, medarbetare och samhället.

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla en struktur för arbetet med Microsoft Power Platform tillsammans med oss. Ditt bidrag kommer att vara viktigt för vi ska fatta rätt taktiska beslut och etablera en effektiv utvecklingsprocess för plattformen. Kom och bli en del av vårt team!

Det här får du jobba med på Södra
I rollen som Lösningsarkitekt inom Microsoft Power Platform får du möjligheten att ta ansvar för att forma framtidens digitala landskap. Du kommer att leda och driva utvecklingen av Microsoft Power Platform och vara en nyckelperson i att ta fram en teknisk roadmap, etablera governace/ALM-struktur och implementera best practices. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har en nära dialog med verksamheten och andra berörda parter för att komma fram till gemensamma lösningar.

Du kommer att ingå i vårt Development-team, en dynamisk grupp bestående av 12 medarbetare i olika roller som arkitekter, testledare och utvecklare. Tillsammans arbetar ni mot gemensamma mål och strävar efter att ligga i framkant inom branschen med hjälp av den senaste tekniken. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i första hand med placering i Växjö, andra orter kan vara aktuella efter diskussion. Flexibilitet finns för remote-arbete, men vi ser gärna att du är på plats ca två dagar i veckan.

Vem söker vi?
Det viktigaste för oss är att du har ett intresse för Microsoft Power Platform, en förståelse för low-code plattformens styrkor i en verksamhet och har ambition att bli expert inom området. Vi värdesätter en bakgrund som traditionell utvecklare, lead developer eller IT-arkitekt men vi är också öppna för andra erfarenheter. Vi kan erbjuda utbildning och utvecklingsmöjligheter för att du ska ges goda förutsättningar att komma in i din nya roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av DevOps, utveckling i Azure (eller andra molntjänster) och av Microsofts produkter i allmänhet.

För att trivas i rollen söker vi dig som har en god kommunikativ- och samarbetsförmåga vilket gör att du har lätt för att skapa och upprätthålla kontakter. Du är trygg i dig själv och har en inre drivkraft vilket gör att du inte är rädd för att fatta beslut och peka ut en riktning framåt. För dig är det en självklarhet att vara uppdaterad om de senaste trenderna och vara aktiv i ditt eget lärande.

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Stina Karlsson stina.karlson@sodra.com Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Pelle Henriksson på per.henriksson@sodra.com

Fackliga frågor hänvisas till:
Teddy Hedlund, Unionen teddy.hedlund@sodra.com
Erik Karlsson, SACO erik.c.karlsson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 27/8 2023. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Redovisningskonsult

Redovisningskonsult
Läs mer Aug 8
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet. I vårt arbete ingår även utvecklandet av digitala stöd och nya skogliga tjänster.

Södra Skogsekonomi erbjuder rådgivning inom ekonomi, juridik och fastighetsfrågor till Södras medlemmar. Södra Skogsekonomi växer och vi utökar nu med flera Redovisningskonsulter för att stärka våra medlemmars skogsägarskap ännu mera.

Vi lanserar nu en helt ny tjänst och kan erbjuda kvalificerad rådgivning inom redovisning, bokslut och deklaration till våra medlemmar och söker dig som vill vara med och bidra med din expertis för att driva och utveckla vår nya tjänst!

Dina arbetsuppgifter

Vår gemensamma drivkraft är stärkt skogsägarskap och högre lönsamhet för skogsgården - det ligger i vårt uppdrag. Vi vill därför än mer möta medlemmen i varje situation genom att stärka vårt erbjudande av möten, verktyg och tjänster. Tillsammans med ökade möjligheter för kunskap och lärande får vi familjeskogsbrukets människor och skogsgårdens värden att växa mot nya nivåer.

I rollen som Redovisningskonsult hos oss blir ditt uppdrag att:

- Erbjuda löpande konsultation rörande redovisningsfrågor, upprättande av bokslut och deklaration för Södras medlemmar
- Bygga upp och utveckla goda kundrelationer
- Genom samverkan bidra till utveckling av våra tjänster, ständigt förbättra och effektivisera våra arbetsprocesser

Din erfarenhet

För att trivas och lyckas i rollen som Redovisningskonsult hos oss tror vi att du har erfarenhet från en liknande roll inom området jord och skog.

Du kommer att få möjlighet att vara med på en helt ny och spännande resa inom Södra där ett helt nytt tjänsteutbud nu lanseras till våra medlemmar. Vi söker därför dig med en framåtlutad personlighet som vill jobba med moderna digitala lösningar för bästa medlemsupplevelse. Du trivs i en roll där du får vara konsultativ och bygga upp nya och långsiktiga relationer med varje unik Södramedlem. Du är nyfiken på att arbeta med digitala verktyg och vara med och bidra till att våra arbetsprocesser blir så effektiva som möjligt.

Som person bör du trivas i en stundtals krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt.

Utöver detta ser vi att du har:

- Ekonomisk utbildning från universitet, högskola eller yrkeshögskola
- Tidigare erfarenhet från redovisning, ekonomistyrning, affärsutveckling eller skatterådgivning
- Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Mer information om våra förmåner hittar du här. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_952375_cta_7402393&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Placering

Tjänsten innebär dagtid med placering på Södras huvudkontor i Växjö, där stora möjligheter till distansarbete finns. Start sker snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89 500. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen kan du kontakta Mia Stavert, Chef Skogsekonomi 073-438 91 20.

Fackliga frågor hänvisas till:

Fredrik Dacke, SACO, fredrik.dacke@sodra.com

Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com

Vad tror du, kan det här vara något för dig?

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 13:e augusti. Då vi går in i semestertider kan återkoppling på din ansökan dröja något.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Data Scientist

Databasutvecklare
Läs mer Aug 8
Till vårt datateam söker vi nu en Data Scientist som kan hjälpa oss att ta nästa steg inom avancerad analys inom Södra!

Om arbetet

Som data scientist på Södra får du möjlighet att driva den digitala utvecklingen i en modern industrikoncern med siktet högt inställt på att vara ledande inom klimat- och hållbarhetsfrågor.

Södra bygger idag upp ett team inom avancerad analys. Hittills består vi av sju personer med blandade kompetenser och bakgrunder, där vi samarbetar med externa bolag av hög kvalitet för att vidareutveckla oss och för att tillsammans lösa svåra utmaningar. Vi tror på att bevisa eller förkasta hypoteser genom att tidigt försöka lösa dem i kod och med givna data. I detta arbete är vi en del av ett team bestående av de som brottas med problemet i sin vardag, lokala ämnesexperter och fantastiska data engineers.

På Södra pratar vi om AI som amplified intelligence, alltså verktyg och produkter som ger våra medarbetare en extra fördel genom att med avancerade modeller tillhandahålla bättre och faktabaserade beslutsunderlag i rätt tid, spetsigare analyser och vägar fram genom problem vi förr inte hade förmågan att lösa.

Din profil

Din bakgrund är civilingenjör eller motsvarande, gärna med data science som inriktning. Du har ett par års erfarenhet från olika projekt och har även jobbat i någon av de stora molnplattformarna.

Som person är du mycket nyfiken, engagerad och brinner för att lösa problem. Förutom dina starka analytiska och matematiska sidor, har du även såväl en väl utvecklad pedagogisk som kommunikativ sida eftersom samarbete med andra yrkesroller än din egen är en stark framgångsfaktor.

Sammanfattningsvis ser vi gärna att du har:

- Gedigen erfarenhet av dataanalys. Här avser vi inte bara machine learning, utan även optimering (t.ex. linjärprogrammering och dylikt) och statistisk modellering för att nämna några områden vi värdesätter att du har med dig.
- Erfarenhet av arbete i molnplattform
- Civilingenjörsutbildning eller motsvarande
- Ett stort intresse för problemlösning och en stark kommunikativ sida

Om du inte känner dig helt uppsjungen på vissa ämnen så kommer vi med glädje att ge dig relevant utbildning om vi känner att du har vad som krävs.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Distansarbete är möjligt, men önskar du kan du även vara placerad på vårt huvudkontor i Växjö eller någon av våra kombinat.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller verksamheten, vänligen kontakta Head of AI & Data Analytics Johan Thor på 0470-85503. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. För fackliga frågor vänligen kontakta Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com eller Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com.

Ansök via länken nedan senast den 13/8. Då vi går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan kommer dröja något.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Data Engineer

Databasutvecklare
Läs mer Aug 8
Till vårt datateam söker vi nu data engineers som ska hjälpa till att samla in, bearbeta och tillgängliggöra Södras data för vidare analys och därmed förbättra vår verksamhet ytterligare!

Om arbetet

Som medlem i vårt team på Södra får du möjlighet att driva den digitala utvecklingen i en modern industrikoncern med siktet högt inställt på att vara ledande inom klimat- och hållbarhetsfrågor.

Södra bygger idag upp ett team inom avancerad analys. Hittills består vi av sju personer med blandade kompetenser och bakgrunder, där vi samarbetar med externa bolag av hög kvalitet för att vidareutveckla oss och för att tillsammans lösa svåra utmaningar. Vi tror på att bevisa eller förkasta hypoteser genom att tidigt försöka lösa dem i kod och med givna data. I detta arbete är vi en del av ett team bestående av de som brottas med problemet i sin vardag, lokala ämnesexperter och andra fantastiska nära kollegor.

På Södra pratar vi om AI som amplified intelligence, alltså verktyg och produkter som ger våra medarbetare en extra fördel genom att med avancerade modeller tillhandahålla bättre och faktabaserade beslutsunderlag i rätt tid, spetsigare analyser och vägar fram genom problem vi förr inte hade förmågan att lösa.

Din profil

För att lyckas med detta ser vi att du har erfarenhet av att bearbeta och omvandla stora datamängder av varierande datatyper på ett sätt så att den kan användas vidare av omkringliggande verksamheter. Du har en bakgrund inom systemutveckling och har en djup förståelse för data överlag.

Som person tror vi att du är mycket engagerad, nyfiken men också noggrann då vi inte bara bygger nytt och snabbt utan även bygger saker bra från start. Då vi är en lärande organisation och dataområdet engagerar många så är en pedagogisk förmåga och drivkraft att lyfta kollegors kompetens en stor fördel.

Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning som systemvetare, civilingenjör eller motsvarande; men har du på andra sätt förvärvat relevanta kunskaper så är det självklart intressant!

Sammanfattningsvis ser vi gärna att du har:

- Erfarenhet av data engineering från någon av de stora molnplattformarna (AWS, GCP, Azure etc.)
- Erfarenhet av dataextrahering från icke-standardiserade system
- Ett stort engagemang och nyfikenhet
- Relevant eftergymnasial utbildning
- Erfarenhet från av att jobba inom områden såsom DWH, data lakes, databaser och tidsseriedatabaser, ML Ops eller IoT-flöden.

Om du inte känner dig helt uppsjungen på vissa ämnen så kommer vi med glädje att ge dig relevant utbildning om vi känner att du har vad som krävs.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Distansarbete är möjligt, men önskar du kan du även vara placerad på vårt huvudkontor i Växjö eller någon av våra kombinat.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller verksamheten, vänlige kontakta Head of AI & Data Analytics Johan Thor på johan.thor@sodra.com. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. För fackliga frågor vänligen kontakta Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com eller Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com.

Ansök via länken senast den 13/8. Då vi går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan kommer dröja något. Vi kommer påbörja urvalet efter sista ansökningsdag.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Data Engineer

Databasutvecklare
Läs mer Jul 31
Till vårt datateam söker vi nu data engineers som ska hjälpa till att samla in, bearbeta och tillgängliggöra Södras data för vidare analys och därmed förbättra vår verksamhet ytterligare!

Om arbetet

Som medlem i vårt team på Södra får du möjlighet att driva den digitala utvecklingen i en modern industrikoncern med siktet högt inställt på att vara ledande inom klimat- och hållbarhetsfrågor.

Södra bygger idag upp ett team inom avancerad analys. Hittills består vi av sju personer med blandade kompetenser och bakgrunder, där vi samarbetar med externa bolag av hög kvalitet för att vidareutveckla oss och för att tillsammans lösa svåra utmaningar. Vi tror på att bevisa eller förkasta hypoteser genom att tidigt försöka lösa dem i kod och med givna data. I detta arbete är vi en del av ett team bestående av de som brottas med problemet i sin vardag, lokala ämnesexperter och andra fantastiska nära kollegor.

På Södra pratar vi om AI som amplified intelligence, alltså verktyg och produkter som ger våra medarbetare en extra fördel genom att med avancerade modeller tillhandahålla bättre och faktabaserade beslutsunderlag i rätt tid, spetsigare analyser och vägar fram genom problem vi förr inte hade förmågan att lösa.

Din profil

För att lyckas med detta ser vi att du har erfarenhet av att bearbeta och omvandla stora datamängder av varierande datatyper på ett sätt så att den kan användas vidare av omkringliggande verksamheter. Du har en bakgrund inom systemutveckling och har en djup förståelse för data överlag.

Som person tror vi att du är mycket engagerad, nyfiken men också noggrann då vi inte bara bygger nytt och snabbt utan även bygger saker bra från start. Då vi är en lärande organisation och dataområdet engagerar många så är en pedagogisk förmåga och drivkraft att lyfta kollegors kompetens en stor fördel.

Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning som systemvetare, civilingenjör eller motsvarande; men har du på andra sätt förvärvat relevanta kunskaper så är det självklart intressant!

Sammanfattningsvis ser vi gärna att du har:

- Erfarenhet av data engineering från någon av de stora molnplattformarna (AWS, GCP, Azure etc.)
- Erfarenhet av dataextrahering från icke-standardiserade system
- Ett stort engagemang och nyfikenhet
- Relevant eftergymnasial utbildning
- Erfarenhet från av att jobba inom områden såsom DWH, data lakes, databaser och tidsseriedatabaser, ML Ops eller IoT-flöden.

Om du inte känner dig helt uppsjungen på vissa ämnen så kommer vi med glädje att ge dig relevant utbildning om vi känner att du har vad som krävs.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Distansarbete är möjligt, men önskar du kan du även vara placerad på vårt huvudkontor i Växjö eller någon av våra kombinat.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller verksamheten, vänlige kontakta Head of AI & Data Analytics Johan Thor på johan.thor@sodra.com. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. För fackliga frågor vänligen kontakta Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com eller Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com.

Ansök via länken senast den 13/8. Då vi går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan kommer dröja något. Vi kommer påbörja urvalet efter sista ansökningsdag.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Redovisningskonsult

Redovisningskonsult
Läs mer Aug 7
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet. I vårt arbete ingår även utvecklandet av digitala stöd och nya skogliga tjänster.

Södra Skogsekonomi erbjuder rådgivning inom ekonomi, juridik och fastighetsfrågor till Södras medlemmar. Södra Skogsekonomi växer och vi utökar nu med flera Redovisningskonsulter för att stärka våra medlemmars skogsägarskap ännu mera.

Vi lanserar nu en helt ny tjänst och kan erbjuda kvalificerad rådgivning inom redovisning, bokslut och deklaration till våra medlemmar och söker dig som vill vara med och bidra med din expertis för att driva och utveckla vår nya tjänst!

Dina arbetsuppgifter

Vår gemensamma drivkraft är stärkt skogsägarskap och högre lönsamhet för skogsgården - det ligger i vårt uppdrag. Vi vill därför än mer möta medlemmen i varje situation genom att stärka vårt erbjudande av möten, verktyg och tjänster. Tillsammans med ökade möjligheter för kunskap och lärande får vi familjeskogsbrukets människor och skogsgårdens värden att växa mot nya nivåer.

I rollen som Redovisningskonsult hos oss blir ditt uppdrag att:

- Erbjuda löpande konsultation rörande redovisningsfrågor, upprättande av bokslut och deklaration för Södras medlemmar
- Bygga upp och utveckla goda kundrelationer
- Genom samverkan bidra till utveckling av våra tjänster, ständigt förbättra och effektivisera våra arbetsprocesser

Din erfarenhet

För att trivas och lyckas i rollen som Redovisningskonsult hos oss tror vi att du har erfarenhet från en liknande roll inom området jord och skog.

Du kommer att få möjlighet att vara med på en helt ny och spännande resa inom Södra där ett helt nytt tjänsteutbud nu lanseras till våra medlemmar. Vi söker därför dig med en framåtlutad personlighet som vill jobba med moderna digitala lösningar för bästa medlemsupplevelse. Du trivs i en roll där du får vara konsultativ och bygga upp nya och långsiktiga relationer med varje unik Södramedlem. Du är nyfiken på att arbeta med digitala verktyg och vara med och bidra till att våra arbetsprocesser blir så effektiva som möjligt.

Som person bör du trivas i en stundtals krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt.

Utöver detta ser vi att du har:

- Ekonomisk utbildning från universitet, högskola eller yrkeshögskola
- Tidigare erfarenhet från redovisning, ekonomistyrning, affärsutveckling eller skatterådgivning
- Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Mer information om våra förmåner hittar du här. (https://karriar.sodra.com/pages/formaner?utm_campaign=page_952375_cta_7402393&utm_content=https://karriar.sodra.com&utm_medium=cta-block&utm_source=teamtailor-page)

Placering

Tjänsten innebär dagtid med placering på Södras huvudkontor i Växjö, där stora möjligheter till distansarbete finns. Start sker snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Södras HR-avdelning på 0470-89 500. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen kan du kontakta Mia Stavert, Chef Skogsekonomi 073-438 91 20.

Fackliga frågor hänvisas till:

Fredrik Dacke, SACO, fredrik.dacke@sodra.com

Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com

Vad tror du, kan det här vara något för dig?

Vi ser verkligen fram emot att få höra från dig och du är varmt välkommen med din ansökan fram till och med 13:e augusti. Då vi går in i semestertider kan återkoppling på din ansökan dröja något.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Data Scientist

Databasutvecklare
Läs mer Jul 24
Till vårt datateam söker vi nu en Data Scientist som kan hjälpa oss att ta nästa steg inom avancerad analys inom Södra!

Om arbetet

Som data scientist på Södra får du möjlighet att driva den digitala utvecklingen i en modern industrikoncern med siktet högt inställt på att vara ledande inom klimat- och hållbarhetsfrågor.

Södra bygger idag upp ett team inom avancerad analys. Hittills består vi av sju personer med blandade kompetenser och bakgrunder, där vi samarbetar med externa bolag av hög kvalitet för att vidareutveckla oss och för att tillsammans lösa svåra utmaningar. Vi tror på att bevisa eller förkasta hypoteser genom att tidigt försöka lösa dem i kod och med givna data. I detta arbete är vi en del av ett team bestående av de som brottas med problemet i sin vardag, lokala ämnesexperter och fantastiska data engineers.

På Södra pratar vi om AI som amplified intelligence, alltså verktyg och produkter som ger våra medarbetare en extra fördel genom att med avancerade modeller tillhandahålla bättre och faktabaserade beslutsunderlag i rätt tid, spetsigare analyser och vägar fram genom problem vi förr inte hade förmågan att lösa.

Din profil

Din bakgrund är civilingenjör eller motsvarande, gärna med data science som inriktning. Du har ett par års erfarenhet från olika projekt och har även jobbat i någon av de stora molnplattformarna.

Som person är du mycket nyfiken, engagerad och brinner för att lösa problem. Förutom dina starka analytiska och matematiska sidor, har du även såväl en väl utvecklad pedagogisk som kommunikativ sida eftersom samarbete med andra yrkesroller än din egen är en stark framgångsfaktor.

Sammanfattningsvis ser vi gärna att du har:

- Gedigen erfarenhet av dataanalys. Här avser vi inte bara machine learning, utan även optimering (t.ex. linjärprogrammering och dylikt) och statistisk modellering för att nämna några områden vi värdesätter att du har med dig.
- Erfarenhet av arbete i molnplattform
- Civilingenjörsutbildning eller motsvarande
- Ett stort intresse för problemlösning och en stark kommunikativ sida

Om du inte känner dig helt uppsjungen på vissa ämnen så kommer vi med glädje att ge dig relevant utbildning om vi känner att du har vad som krävs.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Distansarbete är möjligt, men önskar du kan du även vara placerad på vårt huvudkontor i Växjö eller någon av våra kombinat.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller verksamheten, vänligen kontakta Head of AI & Data Analytics Johan Thor på 0470-85503. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. För fackliga frågor vänligen kontakta Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com eller Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com.

Ansök via länken nedan senast den 13/8. Då vi går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan kommer dröja något.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Data Engineer

Databasutvecklare
Läs mer Jul 24
Till vårt datateam söker vi nu data engineers som ska hjälpa till att samla in, bearbeta och tillgängliggöra Södras data för vidare analys och därmed förbättra vår verksamhet ytterligare!

Om arbetet

Som medlem i vårt team på Södra får du möjlighet att driva den digitala utvecklingen i en modern industrikoncern med siktet högt inställt på att vara ledande inom klimat- och hållbarhetsfrågor.

Södra bygger idag upp ett team inom avancerad analys. Hittills består vi av sju personer med blandade kompetenser och bakgrunder, där vi samarbetar med externa bolag av hög kvalitet för att vidareutveckla oss och för att tillsammans lösa svåra utmaningar. Vi tror på att bevisa eller förkasta hypoteser genom att tidigt försöka lösa dem i kod och med givna data. I detta arbete är vi en del av ett team bestående av de som brottas med problemet i sin vardag, lokala ämnesexperter och andra fantastiska nära kollegor.

På Södra pratar vi om AI som amplified intelligence, alltså verktyg och produkter som ger våra medarbetare en extra fördel genom att med avancerade modeller tillhandahålla bättre och faktabaserade beslutsunderlag i rätt tid, spetsigare analyser och vägar fram genom problem vi förr inte hade förmågan att lösa.

Din profil

För att lyckas med detta ser vi att du har erfarenhet av att bearbeta och omvandla stora datamängder av varierande datatyper på ett sätt så att den kan användas vidare av omkringliggande verksamheter. Du har en bakgrund inom systemutveckling och har en djup förståelse för data överlag.

Som person tror vi att du är mycket engagerad, nyfiken men också noggrann då vi inte bara bygger nytt och snabbt utan även bygger saker bra från start. Då vi är en lärande organisation och dataområdet engagerar många så är en pedagogisk förmåga och drivkraft att lyfta kollegors kompetens en stor fördel.

Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning som systemvetare, civilingenjör eller motsvarande; men har du på andra sätt förvärvat relevanta kunskaper så är det självklart intressant!

Sammanfattningsvis ser vi gärna att du har:

- Erfarenhet av data engineering från någon av de stora molnplattformarna (AWS, GCP, Azure etc.)
- Erfarenhet av dataextrahering från icke-standardiserade system
- Ett stort engagemang och nyfikenhet
- Relevant eftergymnasial utbildning
- Erfarenhet från av att jobba inom områden såsom DWH, data lakes, databaser och tidsseriedatabaser, ML Ops eller IoT-flöden.

Om du inte känner dig helt uppsjungen på vissa ämnen så kommer vi med glädje att ge dig relevant utbildning om vi känner att du har vad som krävs.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Distansarbete är möjligt, men önskar du kan du även vara placerad på vårt huvudkontor i Växjö eller någon av våra kombinat.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller verksamheten, vänlige kontakta Head of AI & Data Analytics Johan Thor på johan.thor@sodra.com. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. För fackliga frågor vänligen kontakta Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com eller Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com.

Ansök via länken senast den 13/8. Då vi går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan kommer dröja något. Vi kommer påbörja urvalet efter sista ansökningsdag.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Data Scientist

Databasutvecklare
Läs mer Jul 7
Till vårt datateam söker vi nu en Data Scientist som kan hjälpa oss att ta nästa steg inom avancerad analys inom Södra!

Om arbetet

Som data scientist på Södra får du möjlighet att driva den digitala utvecklingen i en modern industrikoncern med siktet högt inställt på att vara ledande inom klimat- och hållbarhetsfrågor.

Södra bygger idag upp ett team inom avancerad analys. Hittills består vi av sju personer med blandade kompetenser och bakgrunder, där vi samarbetar med externa bolag av hög kvalitet för att vidareutveckla oss och för att tillsammans lösa svåra utmaningar. Vi tror på att bevisa eller förkasta hypoteser genom att tidigt försöka lösa dem i kod och med givna data. I detta arbete är vi en del av ett team bestående av de som brottas med problemet i sin vardag, lokala ämnesexperter och fantastiska data engineers.

På Södra pratar vi om AI som amplified intelligence, alltså verktyg och produkter som ger våra medarbetare en extra fördel genom att med avancerade modeller tillhandahålla bättre och faktabaserade beslutsunderlag i rätt tid, spetsigare analyser och vägar fram genom problem vi förr inte hade förmågan att lösa.

Din profil

Din bakgrund är civilingenjör eller motsvarande, gärna med data science som inriktning. Du har ett par års erfarenhet från olika projekt och har även jobbat i någon av de stora molnplattformarna.

Som person är du mycket nyfiken, engagerad och brinner för att lösa problem. Förutom dina starka analytiska och matematiska sidor, har du även såväl en väl utvecklad pedagogisk som kommunikativ sida eftersom samarbete med andra yrkesroller än din egen är en stark framgångsfaktor.

Sammanfattningsvis ser vi gärna att du har:

- Gedigen erfarenhet av dataanalys. Här avser vi inte bara machine learning, utan även optimering (t.ex. linjärprogrammering och dylikt) och statistisk modellering för att nämna några områden vi värdesätter att du har med dig.
- Erfarenhet av arbete i molnplattform
- Civilingenjörsutbildning eller motsvarande
- Ett stort intresse för problemlösning och en stark kommunikativ sida

Om du inte känner dig helt uppsjungen på vissa ämnen så kommer vi med glädje att ge dig relevant utbildning om vi känner att du har vad som krävs.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Distansarbete är möjligt, men önskar du kan du även vara placerad på vårt huvudkontor i Växjö eller någon av våra kombinat.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller verksamheten, vänligen kontakta Head of AI & Data Analytics Johan Thor på 0470-85503. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta vår HR-avdelning på 0470-89500. För fackliga frågor vänligen kontakta Erik Karlsson, SACO, på erik.c.karlsson@sodra.com eller Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com.

Ansök via länken nedan senast den 13/8. Då vi går in i semestertider flaggar vi för att återkoppling på din ansökan kommer dröja något.

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup/), Instagram (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Planchef till Södra Skog

Planeringschef
Läs mer Jun 19
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52.000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet.

Södra Planer producerar skogsbruksplaner av hög kvalité och ansvarar för instruktioner och utbildning som rör skogsbruksplaner samt driver utveckling inom området. Med målet att fördubbla vår nuvarande organisation, Södra Planer, söker vi nu en Planchef till Södra Skog som får möjlighet att vara med och bygga upp den nya organisationen.

Det här får du jobba med på Södra

I rollen som Planchef har du ansvaret för verksamheten inom Södra planer och har i dagsläget personalansvar för 20 medarbetare. I detta ingår att rekrytera fler medarbetare, ha introduktioner med nyanställda och att coacha dina befintligt anställda i deras dagliga arbete. Du får här en unik möjlighet i att skapa och forma vår nya organisation.

Du kommer att ha en koordinerande roll där du samverkar i frågor gällande skogsbruksplanerna i hela Södra Skog. Dessutom kommer du att produktionsleda skogbruksplanläggningens olika moment, driva utvecklings- och effektiviseringsarbete samt utveckla entreprenadsamverkan med fristående planläggningsentreprenörer.

Vem söker vi?

Du som söker har ett stort intresse för skog och en eftergymnasial utbildning inom skogsbruk alternativt motsvarande erfarenhet inom området. Du har arbetserfarenhet från en ledande befattning och drivs av att se dina medarbetare utvecklas.

Utöver ovan har du dessutom:

- B-körkort
- Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
- Vana att arbeta med digitala verktyg

Har du tidigare erfarenhet från personalansvar och/eller kunskap om GIS och kartteknik ses det som meriterande.

Som person tar du en naturligt coachande roll och involverar alla medarbetare. Du är van att arbeta självständigt och att driva ditt arbete framåt. Då rollen innefattar stora kontaktytor internt besitter du en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta med andra.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Placeringsort är flexibelt med utgångspunkt från antingen Södras huvudkontor i Växjö eller något av Södra Skogs platskontor. Resor mellan våra verksamheter kan förekomma i tjänsten.

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare, Madelene Svaleklev, på madelene.svaleklev@sodra.com eller Matilda Boklund på matilda.boklund@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef, Anders Svensson, på 070-682 30 01 eller anders.svensson@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com
- Fredrik Dacke, SACO Fredrik.Dacke@sodra.com
- Robert Andersson, Ledarna, robert.andersson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan via länken så snart som möjligt, men senast den 13 augusti. På grund av semestertider kan återkoppling på din ansökan dröja lite längre än vanligt.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu