Epic Teknikens Hus ekonomisk fören jobb i Växjö

Hitta lediga jobb hos Epic Teknikens Hus ekonomisk fören i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Växjö.

Automationscoach/utbildare

Automationstekniker, tillverkningsindustri
Läs mer Jul 10
Till Epic – Innovation & Technology Center rekryterar vi nu en Automationscoach och utbildare med ansvar för att hjälpa teknikindustrin i Kronobergs län (främst Epics ägarföretag) med deras Utvecklingsprojekt och kompetensutveckling inom Automatisering och Robotisering. Din bakgrund finns troligtvis inom utbildande och coachande verksamhet med en stor förståelse för industrin och dess automatisering av processer. I rollen kommer du förutom nära dialog med våra ägarföretag även ha ett tätt samarbete med kollegor från gymnasieskolan, universitetet och inom egna organisationen. Du rapporterar till VD för Epic.

Exempel på arbetsuppgifter
Utbildare:
Identifiera och kartlägga utbildningsbehov hos industriföretagen, detta genom kompetensmatriser, Gap-analyser etc
Planera för och utföra utbildningsinsatser utefter identifierade behov
Arbeta för att främja intern utbildning inom företagen, dvs sätta upp modeller för hur kunskapsöverföring sker inom organisationen.
Arbeta för att främja andra utbildningsnivåer inom Automation på Epic, exempelvis Vuxenutbildning samt YH.
Uppskattad arbetstid; 50% av en heltidstjänst.Arbetsuppgifter Automationscoach:
Hjälpa företagen att identifiera, formulera, nivåförflytta och avgränsa deras behov för att kunna formulera vad coachningen ska inriktas sig på. Detta bland annat genom ovan analysförfarande.
Leda företaget genom hela processen/projektet, tidplan uppskattas till 2-4 mån/företag (3 projekt parallellt).
Föreslå följdaktioner, utbildningsinsatser, fortsatt projektutveckling etc
Uppskattad arbetstid, cirka 50% av en heltidstjänst.


Vi kan erbjuda dig
Vi erbjuder ett varierande arbete där du kan ta nästa steg i din karriär med möjlighet till både professionell och personlig utveckling. Hos oss är få dagar den andra lik och du har möjlighet att till stor del själv planera din arbetsdag. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde enligt överenskommelse. Vi arbetar i moderna lokaler i Epic – Innovation & Technology Center på universitetsområdet i Växjö med en maskinpark som erbjuder den senaste tekniken.


Vi söker dig som
Har genomfört en teknisk utbildning på minst gymnasienivå och har relevant arbetslivserfarenhet från teknikindustrin och från utbildningsverksamhet
Har god teknisk kännedom inom Automation (framförallt PLC, Robotprogrammering, Styr- & reglerteknik, pneumatik etc)
Har goda kunskaper inom svenska och engelska, då vi arbetar i en internationell miljö
Har B-körkortVi söker dig som är självständig, framåt och drivande. I grunden har du en bred teknisk utbildning och erfarenhet från industrin, alternativt har arbetat med liknande arbetsuppgifter under några år. Epic är en samverkansmiljö där gymnasieskola, universitet och näringslivet möts därför är det viktigt att du är flexibel och gillar att samarbeta med andra för att hitta kreativa lösningar. Som person är du bra på att ta egna initiativ, du trivs med stort eget ansvar är strukturerad och ordningsam.
Vi ser att du bör ha en fallenhet för att förmedla kunskaper till andra och det är meriterande om du tidigare arbetat med utbildning inom Automation på olika nivåer.

Ansök nu

Projektledare Teknikcollege Kronoberg

Projektledare, reklam
Läs mer Maj 26
Vår Projektledare ska vara tjänstledig för studier och vi söker därför en ny stjärna att stärka organisationen med!
Som Projektledare för Teknikcollege Kronoberg har du all möjlighet att stå i rampljuset och förverkliga idéer! Du blir regionens ansikte utåt vad gäller Teknikcollege, både i länet och nationellt, och får representera teknikindustrin i flera olika forum. Projektledaren arbetar på uppdrag av den regionala styrgruppen och arbetar operativt med både utveckling och förvaltning av konceptet. Vårt mål är att höja status, kvalitet och matchning för tekniska utbildningar och göra industrin tillgänglig för fler.
Ingen dag är troligtvis den andra lik, men en stor del av tjänsten går ut på att hitta samverkansformer mellan näringsliv och skola. Vi arbetar med barn och ungdomar från mellanstadiet och upp till universitetsstudier men även tillsammans med våra samverkansföretag och utbildningsanordnare.
Aktiviteter som vi anordnar i dagsläget är allt från mindre projekt som studiebesök på företag eller i vårt Maker space på Epic till mer långsiktiga och större satsningar som Science City och Yrkesdagen. Men mycket av innehållet i tjänsten kommer vara upp till dig, vi erbjuder ett varierande arbete med stor påverkansgrad och möjlighet att förverkliga visioner.
När vi inte är ute och träffar företag, samverkansparter eller skolelever sitter vi i en kreativ miljö på Epic – Innovation & Technology Center i Växjö.
Vem vi tror att du är
Vi söker dig som är självständig, framåt och drivande. Du gillar att jobba i projektform och har förmågan att ta ett projekt från början till slut. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både i tal och skrift, tycker om att stå på scen, möta olika typer av publik och prata inför stora och små grupper.
Som person är du bra på att ta egna initiativ, du trivs med eget ansvar och är strukturerad och ordningsam. Flexibilitet och samarbete tror vi är nyckelingredienser för att hitta kreativa lösningar.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av marknadsföring och att arbeta med evenemang. Har du även erfarenhet från industrin är det en fördel. Kanske har du en helt annan bakgrund? Det viktigaste är dina personliga egenskaper och att du har ett nyfiket och engagerat arbetssätt.
Troligtvis har du en examen från högskola/universitet och gärna några års arbetslivserfarenhet därefter inom liknande tjänst alt. motsvarande erfarenheter.


ANSTÄLLNINGSFORM: Heltid, Vikariat 1,5 år (2023-09-01 – 2025-02-28)
TILLTRÄDE: Enligt överenskommelse, vi ser gärna att du kan börja hos oss under början av hösten 2023
KÖRKORT: B-körkort krävs för tjänsten då vi arbetar i hela Kronobergs län
ANSÖKAN: Ansökan tillsammans med CV skickas senast 31 maj till maja.karlberg@goepic.se Märk mailet med ”Projektledare Teknikcollege” (Vi rekryterar löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt)
Frågor kring tjänsten besvaras av Maja Karlberg, Verksamhetschef Epic och Ordförande Regional Styrgrupp Teknikcollege Kronoberg via mail alt telefon 0737282323.

Om Epic – Innovation & Technology Center
Epic är ett utbildnings- och forskningscenter för gymnasieskolan, akademin och regionens näringsliv, uppfört på universitetsområdet i Växjö. Verksamheten ägs och drivs av regionens teknikföretag*, i nära samverkan med Linnéuniversitetet och Växjö kommun.
*Verksamheten ägs av Andritz, Balco AB, BK Produkter, Fogmaker International, Getinge Disinfection, Gunnebo Industrier, Hydroware, IV Produkt, Micropower Group, Rottne Industri, Spaljisten, Verktygsteknik Småland, Volvo CE, Växjöfabriken, Wexiödisk & Willo.
Om Teknikcollege Kronoberg
Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.
Läs mer på https://teknikcollege.se/kronoberg

Ansök nu