Biträdande rektor jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

Biträdande rektor Växjö Fria Gymnasium

Biträdande rektor
Läs mer Maj 8
Växjö Fria Gymnasium AB söker nu en biträdande rektor till sin verksamhet.

Mitt i Arenastaden hittar du Växjö Fria Gymnasium AB som är en del av Cedergrenska AB. På skolan går det nästan 600 elever. Vi erbjuder Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med olika inriktningar. På alla våra program erbjuder vi nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom ishockey, fotboll och innebandy. Det finns även möjlighet att välja till en profilidrott. Växjö Fria Gymnasium erbjuder även vuxenutbildning samt resursskola på gymnasial nivå.

Skolan erbjuder fräscha och ändamålsenliga lokaler där du som personal har alla möjligheter att skapa förutsättningar för en god undervisning. Vår verksamhet genomsyras av ett professionellt och personligt bemötande, en plats att trivas på varje dag.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår delat personalansvar med rektor och ett övergripande ansvar för elevhälsan. Du arbetar aktivt tillsammans med rektor med skolutveckling och kvalitetsarbete. Inom skolans ledningsgrupp har du en tydlig roll och förväntas bidra med dina kompetenser och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker en ledare med förmåga att bygga relationer som leder till utveckling för såväl elever som för medarbetare. Tillsammans med övrig skolledning stöder, utmanar och följer du upp skolutveckling. Vi tror på förtroendefulla relationer, god kommunikation och samarbete. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har en pedagogisk utbildning samt gedigen erfarenhet av pedagogiskt arbete. Genomfört rektorsprogram samt tidigare skolledaruppdrag är meriterande men inget krav.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare.

Tillträde 2023-08-07

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Aug 9
Biträdande rektor till Kronoberg skola

Vi finns till för att fler ska få tillgång till en riktigt bra utbildning. Vi utgår från forskning kring vad som faktiskt fungerar och erbjuder utbildning med ett tydligt fokus på kvalitet. Kronoberg skola växer och nu söker vi dig som tillsammans med övriga skolledningen vill vara med och utveckla skolan vidare. Vi letar efter dig som brinner för utbildning och vill vara med och göra skillnad för varje enskild elev.

The Watma Way of Working ????
Utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling har vi skapat The Watma Way of Working som beskriver hur vi ser på vårt uppdrag och hur vi möter varandra, våra elever och andra i vår omvärld. Vi vet att en stark företagskultur är vår viktigaste framgångsfaktor och av den är vi alla en viktig del.

Kronoberg skola ????
Kronoberg skola vilar på ambitionen att skapa en skola där eleverna kan nå sin fulla potential. På Kronoberg Skola prioriterar vi mötet mellan elev och lärare och anser att lärarens personliga kontakt med eleven är viktig, alla ska synas. Utbildningen ska alltid utgå från den enskilde elevens förutsättningar och våra elever ska vara väl förberedda för vidare studier på gymnasiet.

Som biträdande rektor...
...är det viktigt att du delar våra kärnvärden och pedagogiska vision. Tillsammans med rektor och övriga skolledningen utvecklar du skolan enligt vår pedagogiska vision, företagets långsiktiga mål och strategier, policys samt de nationella styrdokumenten.

Som biträdande rektor på skolan arbetar du enligt vår kvalitetsmodell och ska tillse att skolan är organiserad på ett sätt som maximerar inlärningen och stödjer elevens behov. Ett annat ansvarsområde är att se till att medarbetare och elever kan vara delaktiga i skolans verksamhet och att arbetsmiljön både för medarbetare och elever är god. Du kommer vara ansvarig för att planera verksamheten och därefter arbeta långsiktigt och strukturerat mot de mål som finns uppsatta.

Vill du arbeta med oss??
Vi söker nu dig som vill arbeta som biträdande rektor på Kronoberg skola. Skolan har idag cirka 400 elever och ligger centralt belägen på Vallgatan i Växjö. Kronoberg skola är en väletablerad skola som kännetecknas av engagerade lärare som arbetar nära eleverna.

Vi söker dig som...
?Har tidigare erfarenhet av skolledarskap eller motsvarande erfarenhet inom utbildningsbranschen
?Har gedigen pedagogisk bakgrund förvärvad från både erfarenhet och utbildning
?Har erfarenhet av att dokumentera, strukturera, följa upp, utvärdera samt deltaga i utvecklingsarbete inom skola
?Är noggrann och administrativt lagd

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en utvecklad förmåga till helhetssyn och därmed förmåga att skapa dig en god överblick över verksamheten. Det är viktigt att du är prestationsorienterad där ditt arbete kännetecknas av att arbeta mot och uppnå de mål som sätts. Du ser också att kvalitet och goda resultat är samstämmigt. Självklart förstår du vikten av att vara en god förebild i alla lägen. Du har en positiv människosyn som avspeglar sig i ditt sätt att hantera medarbetare och elever.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Elisabeth Gejrot, rektor, elisabeth.gejrot@kronobergskola.se, eller
Sara Strömgren Davidsson, HR, sara.stromgren-davidsson@watma.se

Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum. Välkommen med din ansökan!

Om oss

Kronoberg Skola är en grundskola för årskurs 6–9 med cirka 400 elever. Skolan är centralt belägen på Vallgatan i Växjö i anslutning till Nordic International School Kronoberg som idag har cirka 150 elever från årskurs 4-8.

Watma Education grundades 2013 och driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning på flera orter i Sverige. Vår vision är att skapa excellens genom evidens – för att fler ska få tillgång till riktigt bra utbildning. Våra verksamheter drivs under namnen Nordic International School, Fria Läroverken, KF-utbildning och Kunskapscompaniet.

Läsåret 2022/23 har vi cirka 6000 elever och cirka 650 medarbetare.

Ansök nu

Biträdande rektor till Thoren Framtid Grundskola i Växjö

Biträdande rektor
Läs mer Jun 28
På Thoren Framtid förbereder vi eleverna inför nästa steg i livet oavsett om det är nästa årskurs, gymnasiet eller att ta klivet vidare i deras utveckling. Här är det personliga, verkliga och digitala lärandet i fokus tillsammans med forskningsbaserade undervisningsmetoder.Thoren Framtid Växjö är en skola med starkt kunskapsfokus och nu söker vi en engagerad och driven biträdande rektor som kan vara delaktig i skolans utveckling framåt.

I vår verksamhet utgår vi från Thoren Framtids pedagogiska plattform som vi kallar vår pedagogiska diamant. Den innehåller viktiga delar som förenar oss alla i synen på lärandets utformning och riktning. Grunden i denna plattform är att undervisningen ska vara personlig, verklig och digital.? 

Thoren Framtid i Växjö är en personlig skola för årskurserna 6–9 med ca 350 elever läsåret 23/24. 

Vi söker dig som:  

- Har förmåga att bygga och underhålla goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. 
- Är en drivande pedagogisk ledare med förmåga att förmedla mål och visioner. 
- Kan arbeta systematiskt med att planera, utvärdera och utveckla verksamheten. 
- Är kreativ, lösningsfokuserad och bidrar med nya idéer och angreppssätt. 
- Har god kännedom om skolans styrdokument och hur dessa omsätts i praktiken
- Är en lagspelare som samtidigt är självständig och kan fatta och stå för beslut.

Kvalifikationer  

Du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta i ledande befattningar inom utbildningssektorn. 

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig.” 

 

 

 

 

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.

Ansök nu

Biträdande rektor till Thoren Business School Växjö

Biträdande rektor
Läs mer Maj 30
Thoren Business School fokuserar på att ge våra elever en meningsfull och personlig utbildning som förbereder dem att bli framtidens entreprenörer och ledare. Vi strävar efter att ge våra elever de verktyg och den kunskap de behöver för att nå sin fulla potential och uppmuntra deras kreativitet och personliga utveckling – oavsett vilka drömmar och mål de har.På Thoren Business School arbetar vi ständigt för att skapa en gynnsam miljö för lärande och utveckling.

Vi söker nu efter en biträdande rektor som i samarbete med skolans rektor vill vara med och bidra till att stärka vår organisation och skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever och medarbetare.

Vi söker dig som:

Är engagerad i skolans utveckling.
Är väl insatt i rådande lagar och styrdokument.
Planerar, strukturerar och prioriterar arbetsuppgifter.
Skapar ett gott arbetsklimat genom delaktighet från medarbetare och har ett tydligt ledarskap som sätter elevernas lärande och personalens välmående i fokus.
Är en utmärkt kommunikatör och lagspelare som kan fungera som en brobyggare.
Är både självständig och teamorienterad.

Kvalifikationer

Du har lämplig högskoleutbildning och är intresserad av rektorsutbildning.

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.

Ansök nu

Biträdande rektor till Högstorps skola och Östregårds skola

Biträdande rektor
Läs mer Jun 8
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Enligt oss är alla människor unika och har olika förmågor, förutsättningar och behov. Utifrån detta vill vi möta alla elever i vår verksamhet! Som medarbetare hos oss är du viktig. Oavsett vilken roll du har i utbildningsförvaltningen kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Som biträdande rektor kommer du ha huvudansvar för fritidshemmets verksamhet på de båda F-6 skolorna Högstorp och Östregård. Du kommer ingå i ledningsgrupp tillsammans med rektor, arbetslagsledare och förstelärare. Du kommer att ha personalansvar för den personal som är kopplad till ditt ansvarsområde. Uppdraget kommer vara fördelat på fritidshemsverksamheterna på båda skolorna.

Tjänsten kommer att utformas tillsammans med rektorerna på de båda skolorna.

Information om de båda skolorna finns på respektive hemsida.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning till lärare/lärare i fritidshem eller liknande samt flera års erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har även en del ledarerfarenhet, till exempel av att arbetsleda kollegor, vara arbetslagsledare eller förstelärare eller i rollen som biträdande rektor. Erfarenhet av fritidshemmets verksamhet är meriterande.

I rollen som biträdande rektor behöver du kunna vara en trygg, tydlig och prestigelös ledare som skapar förutsättningar för dina medarbetare att växa. Du visar tillit till dina medarbetare, inspirerar till arbetsglädje och har förmåga att skapa lust till lärande. Detta gör du genom att vara en chef som är närvarande i verksamheterna.

Egenskaper och förmågor som vi värderar är att du:
• är flexibel och har god förmåga att fördela och delegera arbetsuppgifter, arbeta mot mål och ser till att andras kompetens tillvaratas
• har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ
• är bra på att skapa strukturer, dokumentera och följa upp
• har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Du är väl förtrogen med skolans läroplansmål och fritidshemmets uppdrag samt har ett stort intresse för att driva skolutveckling utifrån visioner och mål. Vi vill att du delar vår syn på en god arbetsmiljö som en avgörande faktor för trivsel, hållbarhet och goda resultat.

Vi lägger störst vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

Om du uppfyller kvalifikationerna ovan kommer du efter sista ansökningsdag att få ett mail med inbjudan att genom två tester som är en del av vår urvalsprocess.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Centrumskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 19
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor arbetar du tillsammans med dina kollegor och medarbetare för att utveckla en modern F-6-skola och fritidshem. Huvuduppdraget är att tillsammans med rektor säkerställa att eleverna får bästa möjliga undervisning och omsorg för att de ska få möjlighet att utvecklas så långt det är möjligt. Hos oss på Centrumskolan möts du av en välkomnande, inspirerande och utvecklande miljö.

Uppdraget som biträdande rektor hos oss innebär ett verksamhetsnära, pedagogiskt uppdrag med många kontakter med elever, kollegor och vårdnadshavare. I dina arbetsuppgifter ingår ett delegerat ansvar för elevhälsa, personalansvar och administrativa uppgifter. Viktigt är att driva kompetensfrågor och organisera verksamheten på ett effektivt sätt, liksom att tillsammans med rektor och medarbetare driva utvecklingsarbetet inom verksamheten mot våra övergripande och gemensamma mål.

Tillsammans med rektor tar du även ett gemensamt ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet och arbetsmiljöarbetet på skolan.

Är du redo att ta dig an en spännande utmaning och vill vara med och skapa framtidens utbildning, då är det dig vi söker. Ta steget och ansök idag för att bli en del av Centrumskolan och vara med och utveckla vår skola och medarbetare till nya framgångar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som ser möjligheter och har ett positivt förhållningssätt till utmaningar. Du är en person med mycket energi och stark drivkraft, med elevernas bästa för ögonen. Givetvis är du en person som tycker om att arbeta nära personalen och trivs när du får vara med och bidra till framgång. Du kommunicerar klart och tydligt, och du har förmågan att hantera frågor och problem på ett direkt och öppet sätt. Du ser vikten med att lyssna på varandra och vara öppna för olika åsikter kan vi bygga starka team och driva fram innovativa idéer och lösningar.

Som person strävar du efter att sätta höga mål och arbetar hårt för att uppnå dem. Du är ansvarstagande och har förmåga att skapa och förmedla struktur och ordning. Att skapa kontakter är naturligt för dig och du har lätt att samverka med elever, vårdnadshavare, personal och kollegor. Vidare tycker du om att ta egna initiativ och söker självständigt upp nya utmaningar i ditt arbete. I övrigt är din personliga lämplighet och din samarbetsförmåga mycket viktiga delar.

Du som söker tjänsten har pedagogisk examen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du är väl förtrogen med de lagar och riktlinjer som styr vår verksamhet. Det är meriterande om du har en rektorsutbildning eller att du har deltagit i den statliga rekryteringsutbildningen för blivande rektorer. Det är också meriterande om du har erfarenheter ifrån arbete i en flerspråkigskolmiljö.

ÖVRIGT
Vi planerar att genomföra digitala intervjuer måndag och tisdag eftermiddag v. 25. Om du sedan går vidare kommer slutintervjuerna äga rum i Växjö kommunhus på eftermiddagen den 26 juni. I denna rekrytering använder vi av oss tester som del i urvalsprocessen. Om du uppfyller grundkraven för tjänsten kommer du att få ett mejl senast den 12 juni med inbjudan att genomföra dessa tester.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Norregårdskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 9
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Norregårdskolan är en 7-9-skola med ca 570 elever och 70 anställda i norra delen av Växjö tätort. På Norregårdskolan värnar vi om elevernas utbildning, trygghet och värdegrund. Vi tror att miljön, vår kompetenta personal och våra olika kreativa satsningar tillsammans är nyckeln till att våra elever år efter år trivs och presterar bra resultat. På Norregårdskolan bedrivs idag ett tydligt utvecklingsarbete i samtliga ämnen där lärarna genom kollegialt ämnesutvecklingsarbete arbetar med att utveckla pedagogiska lösningar för att eleverna ska nå så långt som möjligt efter sina egna förutsättningar. Vi prioriterar mötet mellan elev och lärare och anser att lärarens personliga kontakt med eleven är viktig alla ska synas.

Till hösten kommer vi på Norregårdskolan att starta en idrottsprofil för elever som vill fördjupa sitt intresse och utvecklas inom fotboll, innebandy och basket. Mer information om vår verksamhet hittar du på http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/

Vi söker nu en biträdande rektor som tillsammans med rektor och biträdande rektor utgör skolledningen på Norregårdskolan. Som biträdande rektor kommer du ha ledningsansvar för personal, pedagogik, skolutveckling och verksamhetsfrågor. Ytterligare områden du kommer arbeta med är arbetsmiljö, elevhälsa och lokaler. Du arbetar i nära samarbete med rektor med att leda skolan mot verksamhetens mål, trygghet, studiero och ökad måluppfyllelse. Vi vill att du delar vår elevsyn att alla elever ska känna sig delaktiga, vilket innebär att undervisningen måste anpassas efter de elever som går i klassen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som genom erfarenhet och utbildning skaffat dig en god pedagogisk insikt i skolans verksamhet. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och det är meriterande att ha erfarenhet som skolledare, utvecklingsledare eller någon form av ledarskapsutbildning.

Du kan leda, organisera och planera utifrån kort- och långsiktiga mål, analysera situationer och utveckla goda lösningar. Som person är du förtroendeingivande, öppen och accepterande gentemot andra människor och kan möta elevers olika behov samt föräldrar i svåra samtal. Ditt sätt att kommunicera är enkelt och tydligt i både tal och skrift och du lyssnar in andra samt ger konstruktiv feedback. Du arbetar utifrån ett positivt förhållningssätt och har förmåga att skapa samarbeten och ett gott arbetsklimat.

Har du ett starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever? Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Realgymnasiet Växjö

Biträdande rektor
Läs mer Apr 3
Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Biträdande rektor
Vi söker nu en biträdande rektor till Realgymnasiet Växjö.

En stor del av uppdraget som biträdande rektor är att bidra med helheter, strategiskt tänkande tillsammans med rektor. Vi ansvarar tillsammans för det pedagogiska ledarskapet, där utveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål står i fokus. Du kommer bland annat arbetsleda lärare och övrig personal för att tillsammans verka för att utveckla undervisningen och verksamheten till att bli ännu bättre.

I ledningsgruppen på skolan kommer vi tillsammans med förstelärare driva den pedagogiska utvecklingen. All personal jobbar för att ge våra elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt och för att ge dem goda förutsättningar för det framtida arbetslivet.

Du kommer som biträdande rektor ha personalansvar och uppgifter knutna till ditt uppdrag kommer vi diskutera fram utifrån dina tidigare erfarenheter, kunskaper och preferenser. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med skolutveckling och undervisningsnära utveckling på naturbruksgymnasium i rollen som skolledare (biträdande rektor eller rektor). Det är även meriterande om du har påbörjat en skolledar-/skolutvecklingsutbildning som exempelvis rektorsutbildningen. 

I rollen som biträdande rektor är det viktigt att du har kunskap om skolutveckling samt är intresserad och insatt i forskning kring både skola och undervisning. Du har ett verksamhetsnära och utvecklingsinriktat ledarskap med fokus på att utveckla och förbättra varje enskild elevs lärande och resultat. Du driver verksamheten utifrån skolans uppdrag i lagar, förordningar, läroplan och lokala samt centrala styrdokument. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du ett konstruktivt arbetssätt som fokuserar på delaktighet och goda lösningar.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med andra människor och som skapar kontakter samt underhåller relationer. Du har en god pedagogisk insikt där du ser till människors olika förutsättningar och har förmågan att ändra dit synsätt och förhållningssätt. Du planerar och prioriterar ditt arbeta på ett effektivt sätt. Arbetar mot mål och fokuserar på resultat.

Du använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher där våra elever har sina intressen. Du brinner för att stödja elevernas lärprocess och personliga utveckling genom undervisningsnära utvecklingsarbete.

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.larandegrundskola.se/
https://www.larandeforskola.se/
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer https://www.greatplacetowork.se/. 

Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. trygghet är basen där all utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till framgång.

Ansök nu

Biträdande rektor till utbildningsförvaltningen, verksamhetsform grundskola

Biträdande rektor
Läs mer Mar 7
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Utbildningsförvaltningens verksamhetsform grundskola innefattar grundskola, anpassad grundskola, fritidshem och fritidsgårdar. Inom verksamhetsformen värnar vi om elevernas utbildning och eftersträvar en likvärdighet, hög kvalitet samt en effektiv styrning och ledning. Här bedrivs idag ett systematiskt kvalitetsarbete där rektorer tillsammans med pedagoger och övrig personal arbetar för att utveckla undervisningen.

Som biträdande rektor är ditt uppdrag att arbeta med Skolinspektionens regelbundna kvalitetsgranskningar, riktade tillsyner samt förelägganden.

Du kommer att
• stödja rektorer och arbeta med en systematik inför kvalitetsgranskningar och tillsyner
• stödja rektor och bygga upp en systematik på berörd skola samt hålla ihop andra stödfunktioners delar vid förelägganden
• skapa nya strukturer och rutiner på berörd skola
• kunna ta ett chefsansvar i detta arbete genom att ingå som en del av skolans skolledning
• arbeta med uppdrag som kommer kräva långsiktiga insatser.

Som biträdande rektor kommer du att ha personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med skolledning och personal ansvarar du för driften av den dagliga verksamheten, planerar för och utvecklar organisationen samt fortsätter kvalitets- och utvecklingsarbetet som pågår.

Organisatoriskt rapporterar du till verksamhetschef och ingår i ett team med hela verksamhetsformens övriga rektorer och biträdande rektorer, där du bidrar aktivt med dina kunskaper och till ditt eget lärande. Till din hjälp har du även stödfunktioner såsom HR-konsult, verksamhetscontroller, administratör och samordnare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och gedigen erfarenhet av pedagogisk ledning. Du har erfarenhet av att driva skolutveckling och att arbeta systematiskt med kvalitetsarbete samt har en klar idé om ett pedagogiskt ledarskap som främjar elevers lärande och utveckling. Vi ser gärna att du även har tidigare chefserfarenhet och ser positivt på om du har genomgått den statliga rektorsutbildningen.

Du är målfokuserad, flexibel och strukturerad och har förmågan att uppmärksamma/förutse problem och hitta effektiva lösningar. Du vill leda utifrån tillitsbaserat ledarskap och skapa goda relationer för bra samarbete med både medarbetare och vårdnadshavare för att nå önskvärda resultat. Du är bra på att kommunicera och är en tydlig, lyhörd och coachande ledare som gör medarbetarna delaktiga i arbetet att nå verksamhetens mål.

Vi lägger stor vikt vid att du är socialt kompetent, samarbetsvillig, har lätt för att kommunicera och skapa engagemang och motivation.

Vi planerar att genomföra digitala intervjuer 31 mars och 3 april. Om du sedan går vidare kommer slutintervjuerna äga rum i Växjö kommunhus på eftermiddagen den 17 april. I denna rekrytering använder vi av oss tester som del i urvalsprocessen. Om du uppfyller grundkraven för tjänsten kommer du att få ett mejl den 22 mars med inbjudan att genomföra dessa tester.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Pär Lagerkvistskolan F-6

Biträdande rektor
Läs mer Mar 1
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Pär Lagerkvistskolan är en nybyggd F-9 skola med fantastiska lärmiljöer både inom- och utomhus. Den är uppdelad i två enheter, åk F-6 och 7-9. Skolan ligger i stadsdelen Bredvik, i västra delarna av Växjö nära Norra Bergundasjön. Skolan invigdes 2017 och erbjuder ljusa och rymliga lokaler, en stor idrottssal och en utemiljö med både konstgräsplan, utegym och närhet till naturen. I anslutning till skolan finns också Pär Lagerkvist förskola.

Åk F-6 är en enhet som ständigt utökar sitt elevantal varje läsår. Om några år ska det bli en tvåparallellig skola. På åk F-6 ser vi elevers olikheter som en tillgång. Vi erbjuder en tillgänglig lärmiljö som är strukturerad och vi erbjuder en varierad undervisning för att främja elevernas personliga utveckling och lärande. Genom kontinuerligt arbete med att skapa trygga och förtroendefulla relationer skapas möjligheter för våra elever att utvecklas så långt som möjligt utifrån utbildningens mål.

Som biträdande rektor kommer du tillsammans med rektor att leda arbetet på skolan och ingå i ledningsgruppen på enhet F-6. Du kommer att ha personal- och arbetsmiljöansvar för den personal som är kopplad till dina ansvarsområden och därutöver även bistå rektor med administrativa uppgifter som bland annat kan vara kalendarium, mötesbokningar, rekrytering, schemaprogram och IST analys.

KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten har pedagogisk examen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du är väl förtrogen med de lagar och riktlinjer som styr vår verksamhet. Har du rektorsutbildning eller erfarenhet av att leda är det meriterande.

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och är en trygg, tydlig och prestigelös ledare som skapar förutsättningar för dina medarbetare att växa. Du förväntas vara en chef som är närvarande i verksamheten. För att lyckas i rollen är du en strukturerad person som kan ta fram kort- och långsiktiga planer och se verksamheten ur ett övergripande perspektiv. Du har lätt att anpassa dig vid ändrade omständigheter, har ett flexibelt förhållningssätt och ser lösningar i stället för hinder. Det är viktigt att du är målfokuserad och har ett starkt intresse för nya perspektiv och idéer för att driva utveckling framåt, men utan att du tappar fokus på här och nu.

Då en del av tjänsten består av administrativa uppgifter behöver du kunna eller ha starkt intresse för att lära dig olika administrativa system.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Växjö grundsärskola inriktning träningsskola

Biträdande rektor
Läs mer Dec 22
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Växjö grundsärskola med inriktning träningsskola har en verksamhet som riktar sig mot åk 1-9 fördelade på 13 klasser samt gymnasiesärskola på Petöenheten. Vi har även fritidshem och korttidstillsyn. Många av våra elever läser utifrån träningsskolans kursplaner och några läser enligt grundsärskolans eller en kombination av dessa.

Enligt oss är alla människor unika och har olika förmågor, förutsättningar och behov. Utifrån detta vill vi möta alla elever i vår verksamhet!

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Som biträdande rektor kommer du ha huvudansvar för fritidshemmets verksamhet. Du kommer ingå i ledningsgrupp tillsammans med rektor, arbetslagsledare och förstelärare. Du kommer att ha personalansvar för den personal som är kopplad till ditt ansvarsområde. Uppdraget kommer vara fördelat på fritidshemsverksamheterna på Ljungfälle, Norremark och Elvagården.

Tjänsten kommer att utformas tillsammans med rektor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och flera års erfarenhet av pedagogiskt arbete. Varav erfarenhet inom arbetsledning och gärna i rollen som biträdande rektor. Erfarenhet av arbete med elever med funktionsvariationer är meriterande.

För att trivas hos oss behöver du vara en trygg, tydlig och prestigelös ledare som skapar förutsättningar för dina medarbetare att växa. Du visar i ord och handling att du har en stor tillit till medarbetarna. Du förväntas vara en chef som är närvarande i verksamheten. Du är flexibel, har god förmåga att fördela och delegera arbetsuppgifter, arbeta mot mål och ser till att andras kompetens tillvaratas. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är bra på att skapa strukturer, dokumentera och följa upp. Du är väl förtrogen med grundsärskolas läroplansmål samt har ett stort intresse för att driva skolutveckling utifrån visioner och mål. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, har ett tydligt och lyhört ledarskap.

Du inspirerar till arbetsglädje och har förmåga att skapa lust till lärande.

Vi vill att du delar vår syn på en god arbetsmiljö som en avgörande faktor för trivsel, hållbarhet och goda resultat.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bäckaslöv och Öjaby skolor

Biträdande rektor
Läs mer Dec 22
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Enligt oss är alla människor unika och har olika förmågor, förutsättningar och behov. Utifrån detta vill vi möta alla elever i vår verksamhet! Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Som biträdande rektor kommer du ha huvudansvar för fritidshemmets verksamhet på de båda F-6 skolorna Bäckaslöv och Öjaby. Du kommer ingå i ledningsgrupp tillsammans med rektor, arbetslagsledare och förstelärare. Du kommer att ha personalansvar för den personal som är kopplad till ditt ansvarsområde. Uppdraget kommer vara fördelat på fritidshemsverksamheterna på båda skolorna.

Tjänsten kommer att utformas tillsammans med rektorerna på de båda skolorna.

Information om de båda skolorna finns på respektive hemsida.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och flera års erfarenhet av pedagogiskt arbete. Varav erfarenhet inom arbetsledning och gärna i rollen som biträdande rektor. Erfarenhet av fritidshemmets verksamhet är meriterande.

För att trivas hos oss behöver du vara en trygg, tydlig och prestigelös ledare som skapar förutsättningar för dina medarbetare att växa. Du visar i ord och handling att du har en stor tillit till medarbetarna. Du förväntas vara en chef som är närvarande i verksamheten. Du är flexibel och har god förmåga att fördela och delegera arbetsuppgifter, arbeta mot mål och ser till att andras kompetens tillvaratas. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är bra på att skapa strukturer, dokumentera och följa upp. Du är väl förtrogen med skolans läroplansmål och fritidshemmets uppdrag samt har ett stort intresse för att driva skolutveckling utifrån visioner och mål. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, har ett tydligt och lyhört ledarskap.

Du inspirerar till arbetsglädje och har förmåga att skapa lust till lärande.

Vi vill att du delar vår syn på en god arbetsmiljö som en avgörande faktor för trivsel, hållbarhet och goda resultat.

Vi lägger störst vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Lammhult skola

Biträdande rektor
Läs mer Dec 22
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till oss på Lammhults skola! Vi har en helt nybyggd F-9 skola med fantastiska lärmiljöer både inom- och utomhus. På skolan går det elever ca 360 elever som är 6-16 år. Som biträdande rektor kommer du befinna dig i centrum kring våra elever då ditt kontor ligger i kärnan av skolan. Tillsammans med dina kollegor kommer du kunna bidra till elevernas förutsättningarna att växa och utveckla sina kunskaper. I arbetet på skolan möter vi dagens barn och unga som är nästa generations samhällsbyggare. De är vår nyfikna och talangfulla framtid.

Med modern pedagogik och ny teknik arbetar våra kompetenta kollegor för att hålla en hög kvalitet med fullt fokus på varje individ och deras skiftande behov. Det betyder varierade dagar och utmanande möten med växande människor där det gäller att både vara ödmjuk och kunna sätta gränser.

Många elever på vår skola har annat modersmål än svenska och därför har vi ett fokus på språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt som ett gemensamt synsätt i undervisningen.

Som biträdande rektor kommer du att arbeta i ledningsgrupp tillsammans med rektor, arbetslagsledare och förstelärare. Du kommer att ha personalansvar för den personal som är kopplad till dina ansvarsområden.
Tjänsterna kommer att utformas tillsammans med rektor.

KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten har pedagogisk examen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du är väl förtrogen med de lagar och riktlinjer som styr vår verksamhet. Har du rektorsutbildning eller erfarenhet av att leda är det meriterande.

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och är en trygg, tydlig och prestigelös ledare som skapar förutsättningar för dina medarbetare att växa. För att lyckas i rollen är du en strukturerad person som kan ta fram kort- och långsiktiga planer och se verksamheten ur ett övergripande perspektiv. Du förväntas vara en chef som är närvarande i verksamheten. Du har lätt att anpassa dig vid ändrade omständigheter och ser lösningar istället för hinder. Det är viktigt att du är målfokuserad och har ett starkt intresse för nya perspektiv och idéer för att driva utveckling framåt, men utan att du tappar fokus på här och nu.

Du inspirerar till arbetsglädje och har förmåga att skapa lust till lärande. Vi vill att du delar vår syn på en god arbetsmiljö som en avgörande faktor för trivsel, hållbarhet och goda resultat.

Vi lägger stor vikt vid personligt lämplighet.


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor/ SYV

Biträdande rektor
Läs mer Nov 21
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Det här blir du en del av

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna förskolepedagogerna, lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?

Det här erbjuder vi dig

Vi söker en biträdande rektor/SYV till Praktiska Gymnasiet i Växjö

Arbetsuppgifter:
Du ska ha en förmåga att se helheter och alltid ha verksamhetens bästa för ögonen i agerande och
beslut. Du har en god samarbetsförmåga och är noggrann och styrs av mål-och resultattänkande i
prioriteringar, planering och agerande. Som person relaterar du till andra människor på ett lyhört och
smidigt sätt. Du är en god lyssnare samt kommunicerar och löser konflikter konstruktivt. Arbetet
kräver att du är intresserad och motiverad av att arbeta tillsammans med personalen på skolan.
Som biträdande rektor arbetar du i nära samarbete med rektor för att utveckla skolan och dess
verksamheter.
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
Vara delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet
Vara ansvarig för schemaläggning
Ingå i skolans Elevhälsoteam
Vara delaktig i att skapa rutiner för skolan

Som SYV hos oss på Praktiska Gymnasiet arbetar du med vanligt förekommande studie- och
yrkesväglednings uppgifter .
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
Följa upp studieresultat
Antagningsförfarande
Behörighetshandläggning
Upprätta individuella studieplaner och poängplaner
Informera om skolans utbud
Boka vägledningssamtal, individuellt och i grupp
Omvärldsbevakning gällande utbildningssystemet och arbetsmarknaden
Kvalifikationer: Vi söker dig som har erfarenhet av pedagogiskt arbete och SYV-arbete. Meriterande
om du har studie och yrkesvägledar-examen. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi välkomnar dig som har ett öppet förhållningssätt och inte är rädd för att prova dig fram.

Anställningens omfattning: 100%

Anställningsform: Tillsvidare anställning, provanställning gäller 6 månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Intervjuer kommer att ske kontinuerligt
Sista ansökningsdag: 12 december

Vid frågor kontakta:
Peter Morgan Allgurin
peter.allgurin@praktiska.se

Facklig företrädare:
Anton Sjödahl

anton.sjodahl@praktiska.se

Övrig information

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Växjö
Anställningsform: Tillsvidare (Academedia tillämpar 6 månaders provanställning)
Sista ansökningsdag: 12 december
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktperson: Peter Allgurin, Rektor

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Nov 7
Biträdande rektor

Vi finns till för att fler ska få tillgång till en riktigt bra utbildning. Vi utgår från forskning kring vad som faktiskt fungerar och erbjuder utbildning med ett tydligt fokus på kvalitet. Kronoberg skola växer och nu söker vi dig som tillsammans med övriga skolledningen vill vara med och utveckla skolan vidare. Vi letar efter dig som brinner för utbildning och vill vara med och göra skillnad för varje enskild elev.

The Watma Way of Working ????
Utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling har vi skapat The Watma Way of Working som beskriver hur vi ser på vårt uppdrag och hur vi möter varandra, våra elever och andra i vår omvärld. Vi vet att en stark företagskultur är vår viktigaste framgångsfaktor och av den är vi alla en viktig del.

Kronoberg skola ????
Kronoberg skola vilar på ambitionen att skapa en skola där eleverna kan nå sin fulla potential. På Kronoberg Skola prioriterar vi mötet mellan elev och lärare och anser att lärarens personliga kontakt med eleven är viktig, alla ska synas. Utbildningen ska alltid utgå från den enskilde elevens förutsättningar och våra elever ska vara väl förberedda för vidare studier på gymnasiet.

Som biträdande rektor...
...är det viktigt att du delar våra kärnvärden och pedagogiska vision. Tillsammans med rektor och övriga skolledningen utvecklar du skolan enligt vår pedagogiska vision, företagets långsiktiga mål och strategier, policys samt de nationella styrdokumenten.

Som biträdande rektor på skolan arbetar du enligt vår kvalitetsmodell och ska tillse att skolan är organiserad på ett sätt som maximerar inlärningen och stödjer elevens behov. Ett annat ansvarsområde är att se till att medarbetare och elever kan vara delaktiga i skolans verksamhet och att arbetsmiljön både för medarbetare och elever är god. Du kommer vara ansvarig för att planera verksamheten och därefter arbeta långsiktigt och strukturerat mot de mål som finns uppsatta.

Vill du arbeta med oss??
Vi söker nu dig som vill arbeta som biträdande rektor på Kronoberg skola. Skolan har idag cirka 400 elever och ligger centralt belägen på Vallgatan i Växjö. Kronoberg skola är en väletablerad skola som kännetecknas av engagerade lärare som arbetar nära eleverna.

Vi söker dig som...
?Har tidigare erfarenhet av skolledarskap eller motsvarande erfarenhet inom utbildningsbranschen
?Har gedigen pedagogisk bakgrund förvärvad från både erfarenhet och utbildning
?Har erfarenhet av att dokumentera, strukturera, följa upp, utvärdera samt deltaga i utvecklingsarbete inom skola
?Är noggrann och administrativt lagd

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en utvecklad förmåga till helhetssyn och därmed förmåga att skapa dig en god överblick över verksamheten. Det är viktigt att du är prestationsorienterad där ditt arbete kännetecknas av att arbeta mot och uppnå de mål som sätts. Du ser också att kvalitet och goda resultat är samstämmigt. Självklart förstår du vikten av att vara en god förebild i alla lägen. Du har en positiv människosyn som avspeglar sig i ditt sätt att hantera medarbetare och elever.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Victoria Hagberg, Rektor, victoria.hagberg@nordicinternational.se
Alma Eklund, HR-konsult, alma.eklund@watma.se

Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum. Välkommen med din ansökan!

Om oss

Kronoberg Skola är en grundskola för årskurs 6–9 med cirka 400 elever. Skolan är centralt belägen på Vallgatan i Växjö i anslutning till Nordic International School Kronoberg som idag har cirka 150 elever från årskurs 4-8.

Watma Education grundades 2013 och driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning på flera orter i Sverige. Vår vision är att skapa excellens genom evidens – för att fler ska få tillgång till riktigt bra utbildning. Våra verksamheter drivs under namnen Nordic International School, Fria Läroverken, KF-utbildning och Kunskapscompaniet.

Läsåret 2022/23 har vi cirka 6000 elever och cirka 650 medarbetare.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Okt 6
Biträdande rektor

Vi finns till för att fler ska få tillgång till en riktigt bra utbildning. Vi utgår från forskning kring vad som faktiskt fungerar och erbjuder utbildning med ett tydligt fokus på kvalitet. Kronoberg skola växer och nu söker vi dig som tillsammans med övriga skolledningen vill vara med och utveckla skolan vidare. Vi letar efter dig som brinner för utbildning och vill vara med och göra skillnad för varje enskild elev.

The Watma Way of Working ????
Utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling har vi skapat The Watma Way of Working som beskriver hur vi ser på vårt uppdrag och hur vi möter varandra, våra elever och andra i vår omvärld. Vi vet att en stark företagskultur är vår viktigaste framgångsfaktor och av den är vi alla en viktig del.

Kronoberg skola ????
Kronoberg skola vilar på ambitionen att skapa en skola där eleverna kan nå sin fulla potential. På Kronoberg Skola prioriterar vi mötet mellan elev och lärare och anser att lärarens personliga kontakt med eleven är viktig, alla ska synas. Utbildningen ska alltid utgå från den enskilde elevens förutsättningar och våra elever ska vara väl förberedda för vidare studier på gymnasiet.

Som biträdande rektor...
...är det viktigt att du delar våra kärnvärden och pedagogiska vision. Tillsammans med rektor och övriga skolledningen utvecklar du skolan enligt vår pedagogiska vision, företagets långsiktiga mål och strategier, policys samt de nationella styrdokumenten.

Som biträdande rektor på skolan arbetar du enligt vår kvalitetsmodell och ska tillse att skolan är organiserad på ett sätt som maximerar inlärningen och stödjer elevens behov. Ett annat ansvarsområde är att se till att medarbetare och elever kan vara delaktiga i skolans verksamhet och att arbetsmiljön både för medarbetare och elever är god. Du kommer vara ansvarig för att planera verksamheten och därefter arbeta långsiktigt och strukturerat mot de mål som finns uppsatta.

Vill du arbeta med oss??
Vi söker nu dig som vill arbeta som biträdande rektor på Kronoberg skola. Skolan har idag cirka 400 elever och ligger centralt belägen på Vallgatan i Växjö. Kronoberg skola är en väletablerad skola som kännetecknas av engagerade lärare som arbetar nära eleverna.

Vi söker dig som...
?Har tidigare erfarenhet av skolledarskap eller motsvarande erfarenhet inom utbildningsbranschen
?Har gedigen pedagogisk bakgrund förvärvad från både erfarenhet och utbildning
?Har erfarenhet av att dokumentera, strukturera, följa upp, utvärdera samt deltaga i utvecklingsarbete inom skola
?Är noggrann och administrativt lagd

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en utvecklad förmåga till helhetssyn och därmed förmåga att skapa dig en god överblick över verksamheten. Det är viktigt att du är prestationsorienterad där ditt arbete kännetecknas av att arbeta mot och uppnå de mål som sätts. Du ser också att kvalitet och goda resultat är samstämmigt. Självklart förstår du vikten av att vara en god förebild i alla lägen. Du har en positiv människosyn som avspeglar sig i ditt sätt att hantera medarbetare och elever.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Victoria Hagberg, Rektor, victoria.hagberg@nordicinternational.se
Alma Eklund, HR-konsult, alma.eklund@watma.se

Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum. Välkommen med din ansökan!

Om oss

Kronoberg Skola är en grundskola för årskurs 6–9 med cirka 400 elever. Skolan är centralt belägen på Vallgatan i Växjö i anslutning till Nordic International School Kronoberg som idag har cirka 150 elever från årskurs 4-8.

Watma Education grundades 2013 och driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning på flera orter i Sverige. Vår vision är att skapa excellens genom evidens – för att fler ska få tillgång till riktigt bra utbildning. Våra verksamheter drivs under namnen Nordic International School, Fria Läroverken, KF-utbildning och Kunskapscompaniet.

Läsåret 2022/23 har vi cirka 6000 elever och cirka 650 medarbetare.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Sep 27
Vi finns för att fler ska få tillgång till en riktigt bra utbildning. Vi utgår från forskning kring vad som faktiskt fungerar och erbjuder utbildning med ett tydligt fokus på kvalitet. Nordic International School Kronoberg och Kronobergs skola växer och nu söker vi dig som tillsammans med övriga skolledningen vill vara med och utveckla skolorna vidare. Vi letar efter dig som brinner för utbildning och vill göra skillnad för varje enskild elev.

Våra värdeord
Inom Watma arbetar vi utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling. Vi kallar det för The Watma Way of Working. Syftet med allt vi gör är att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning.

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor är det viktigt att du delar våra kärnvärden och pedagogiska vision. Tillsammans med rektor och övriga skolledningen utvecklar du skolan enligt vår pedagogiska vision, företagets långsiktiga mål och strategier, policys samt de nationella styrdokumenten.

Som biträdande rektor på skolan arbetar du enligt vår kvalitetsmodell och ska tillse att skolan är organiserad på ett sätt som maximerar inlärningen och stödjer elevens behov.

Ett annat ansvarsområde är att se till att medarbetare och elever kan vara delaktiga i skolans verksamhet och att arbetsmiljön både för medarbetare och elever är god. Du kommer vara ansvarig för att planera verksamheten och därefter arbeta långsiktigt och strukturerat mot de mål som finns uppsatta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
· Har tidigare erfarenhet av skolledarskap eller motsvarande erfarenhet inom utbildningsbranschen
· Har gedigen pedagogisk bakgrund förvärvad från både erfarenhet och utbildning
· Har erfarenhet av att dokumentera, strukturera, följa upp, utvärdera samt deltaga i utvecklingsarbete inom skola.
- Är noggrann och administrativt lagd


För att lyckas i tjänsten behöver du ha en utvecklad förmåga till helhetssyn och därmed förmåga att skapa dig en god överblick över verksamheten. Det är viktigt att du är prestationsorienterad där ditt arbete kännetecknas av att arbeta mot och uppnå de mål som sätts. Du ser också att kvalitet och goda resultat är samstämmigt.
Självklart förstår du vikten av att vara en god förebild i alla lägen. Du har en positiv människosyn som avspeglar sig i ditt sätt att hantera medarbetare och elever.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Victoria Hagberg, Rektor: victoria.hagberg@nordicinternational.se
eller
Sara Strömgren Davidsson, Talent & Engagement Manager:
sara.stromgren-davidsson@watma.se

Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum.

Ansök nu

Biträdande rektor till förskolor i Utbildningsförvaltningen

Biträdande rektor
Läs mer Okt 17
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Är du nyfiken på och vill leda och utveckla förskolor till en hållbar framtid och som förbereder barn för en alltmer föränderlig och oförutsägbar värld. Vill du också vara med att utveckla förskolans hållbara organisation och struktur för alla barns rätt till en lik(a)värdig förskola nu och i framtiden?

Nu har du möjligheten att tillsammans med rektor och biträdande rektor bygga en ny spännande organisation för Vallvikens förskola, Åby förskola, Kullens förskola, Rottne förskola samt Tolg förskola.

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande uppdrag där du leder kompetenta medarbetare och utvecklar verksamheten. Tillsammans med biträdande rektor ansvarar du för det operativa arbetet av några förskolor i området. Du ingår i ledningsgruppen och bistår rektor i att planera, styra, följa upp och utvärdera enheternas utbildning. Under ledning av rektor skapar du förutsättningar för den pedagogiska kvaliteten och för en god hälsofrämjande arbetsmiljö. Du kommer att vara närmaste chef för förskollärare, barnskötare och förskoleresurser och bl.a. ansvara för att bemanningen fungerar med utgångspunkt i behov och god resursplanering. Du ansvarar för frågor rörande barn och familjer inom aktuella enheter och du leder och coachar dina medarbetare och ger stöd i prioriteringar i arbetet.

I dina arbetsuppgifter ingår även att genomföra medarbetar- och lönesamtal, vissa administrativa uppgifter samt att ha en aktiv del i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du kommer samarbeta i olika konstellationer och arbetsgrupper för att nå verksamhetens mål och bidra till utveckling, och du förväntas kunna leda olika forum och nätverk. Som chef är det viktigt att du kan ta ansvar och prioritera samt att du vågar fatta beslut och be om hjälp. Du uppmuntrar, inspirerar och engagerar dina medarbetare genom att arbeta tillsammans med dem mot våra gemensamma mål, utveckla samarbetet i gruppen och bygga ett lag.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen samt flerårig erfarenhet av arbete inom förskola. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av en ledande roll.

Du är trygg och väl förtrogen med nationella mål och styrdokument för förskolan samt att omsätta dessa i handling. Du är systematisk, organiserad och målinriktad med god analysförmåga och du har en god digital kompetens.

Du ser möjligheter och har höga positiva förväntningar på dig själv och andra och arbetar likväl självständigt som kollegialt. Du följer aktivt med i forskning och utveckling och har ett professionellt förhållningssätt som grundar sig i demokratiska värden. Du har kunskap eller kännedom om Reggio Emilias pedagogiska filosofi och i detta arbetat och har god kännedom om projekterande arbetssätt.

Som person är du målfokuserad, flexibel och strukturerad och har förmågan att uppmärksamma/förutse problem och hitta effektiva lösningar. Du är bra på att kommunicera och är en lyhörd, tydlig ledare med varm blick som har förmågan att påverka och inspirera din omgivning och göra medarbetarna delaktiga i arbetet att nå verksamhetens mål.

Samarbete med andra faller sig naturligt för dig och du har lätt för att skapa goda relationer och se helheten i organisationen. Vi ser även att du är modig, kreativ och prestigelös i ditt ledarskap. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till förskolor i Utbildningsförvaltningen

Biträdande rektor
Läs mer Sep 27
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Är du nyfiken på och vill leda och utveckla förskolor till en hållbar framtid och som förbereder barn för en alltmer föränderlig och oförutsägbar värld. Vill du också vara med att utveckla förskolans hållbara organisation och struktur för alla barns rätt till en lik(a)värdig förskola nu och i framtiden?

Nu har du möjligheten att tillsammans med rektor och biträdande rektor bygga en ny spännande organisation för Vallvikens förskola, Åby förskola, Kullens förskola, Rottne förskola samt Tolg förskola.

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande uppdrag där du leder kompetenta medarbetare och utvecklar verksamheten. Tillsammans med biträdande rektor ansvarar du för det operativa arbetet av några förskolor i området. Du ingår i ledningsgruppen och bistår rektor i att planera, styra, följa upp och utvärdera enheternas utbildning. Under ledning av rektor skapar du förutsättningar för den pedagogiska kvaliteten och för en god hälsofrämjande arbetsmiljö. Du kommer att vara närmaste chef för förskollärare, barnskötare och förskoleresurser och bl.a. ansvara för att bemanningen fungerar med utgångspunkt i behov och god resursplanering. Du ansvarar för frågor rörande barn och familjer inom aktuella enheter och du leder och coachar dina medarbetare och ger stöd i prioriteringar i arbetet.

I dina arbetsuppgifter ingår även att genomföra medarbetar- och lönesamtal, vissa administrativa uppgifter samt att ha en aktiv del i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du kommer samarbeta i olika konstellationer och arbetsgrupper för att nå verksamhetens mål och bidra till utveckling, och du förväntas kunna leda olika forum och nätverk. Som chef är det viktigt att du kan ta ansvar och prioritera samt att du vågar fatta beslut och be om hjälp. Du uppmuntrar, inspirerar och engagerar dina medarbetare genom att arbeta tillsammans med dem mot våra gemensamma mål, utveckla samarbetet i gruppen och bygga ett lag.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen samt flerårig erfarenhet av arbete inom förskola. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av en ledande roll.

Du är trygg och väl förtrogen med nationella mål och styrdokument för förskolan samt att omsätta dessa i handling. Du är systematisk, organiserad och målinriktad med god analysförmåga och du har en god digital kompetens.

Du ser möjligheter och har höga positiva förväntningar på dig själv och andra och arbetar likväl självständigt som kollegialt. Du följer aktivt med i forskning och utveckling och har ett professionellt förhållningssätt som grundar sig i demokratiska värden. Du har kunskap eller kännedom om Reggio Emilias pedagogiska filosofi och i detta arbetat och har god kännedom om projekterande arbetssätt.

Som person är du målfokuserad, flexibel och strukturerad och har förmågan att uppmärksamma/förutse problem och hitta effektiva lösningar. Du är bra på att kommunicera och är en lyhörd, tydlig ledare med varm blick som har förmågan att påverka och inspirera din omgivning och göra medarbetarna delaktiga i arbetet att nå verksamhetens mål.

Samarbete med andra faller sig naturligt för dig och du har lätt för att skapa goda relationer och se helheten i organisationen. Vi ser även att du är modig, kreativ och prestigelös i ditt ledarskap. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Aug 23
Våra värdeord
Inom Watma arbetar vi utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling. Vi kallar det för The Watma Way of Working. Syftet med allt vi gör är att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning.

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor är det viktigt att du delar våra kärnvärden och pedagogiska vision. Tillsammans med rektor och övriga skolledningen utvecklar du skolan enligt vår pedagogiska vision, företagets långsiktiga mål och strategier, policys samt de nationella styrdokumenten.

Som biträdande rektor på skolan arbetar du enligt vår kvalitetsmodell och ska tillse att skolan är organiserad på ett sätt som maximerar inlärningen och stödjer elevens behov.

Ett annat ansvarsområde är att se till att medarbetare och elever kan vara delaktiga i skolans verksamhet och att arbetsmiljön både för medarbetare och elever är god. Du kommer vara ansvarig för att planera verksamheten och därefter arbeta långsiktigt och strukturerat mot de mål som finns uppsatta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
· Har tidigare erfarenhet av skolledarskap eller motsvarande erfarenhet inom utbildningsbranschen
· Har gedigen pedagogisk bakgrund förvärvad från både erfarenhet och utbildning
· Har erfarenhet av att dokumentera, strukturera, följa upp, utvärdera samt deltaga i utvecklingsarbete inom skola.
- Är noggrann och administrativt lagd


För att lyckas i tjänsten behöver du ha en utvecklad förmåga till helhetssyn och därmed förmåga att skapa dig en god överblick över verksamheten. Det är viktigt att du är prestationsorienterad där ditt arbete kännetecknas av att arbeta mot och uppnå de mål som sätts. Du ser också att kvalitet och goda resultat är samstämmigt.
Självklart förstår du vikten av att vara en god förebild i alla lägen. Du har en positiv människosyn som avspeglar sig i ditt sätt att hantera medarbetare och elever.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Victoria Hagberg, Rektor: victoria.hagberg@nordicinternational.se
eller
Sara Strömgren Davidsson, Talent & Engagement Manager:
sara.stromgren-davidsson@watma.se

Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum.

Vi finns för att fler ska få tillgång till en riktigt bra utbildning. Vi utgår från forskning kring vad som faktiskt fungerar och erbjuder utbildning med ett tydligt fokus på kvalitet.
Nordic International School Kronoberg och Kronobergs skola växer och nu söker vi dig som tillsammans med övriga skolledningen vill vara med och utveckla skolorna vidare.
Vi letar efter dig som brinner för utbildning och vill göra skillnad för varje enskild elev.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 28
Våra värdeord
Inom Watma arbetar vi utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling. Vi kallar det för The Watma Way of Working. Syftet med allt vi gör är att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning.

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor är det viktigt att du delar våra kärnvärden och pedagogiska vision. Tillsammans med rektor och övriga skolledningen utvecklar du skolan enligt vår pedagogiska vision, företagets långsiktiga mål och strategier, policys samt de nationella styrdokumenten.

Som biträdande rektor på skolan arbetar du enligt vår kvalitetsmodell och ska tillse att skolan är organiserad på ett sätt som maximerar inlärningen och stödjer elevens behov.

Ett annat ansvarsområde är att se till att medarbetare och elever kan vara delaktiga i skolans verksamhet och att arbetsmiljön både för medarbetare och elever är god. Du kommer vara ansvarig för att planera verksamheten och därefter arbeta långsiktigt och strukturerat mot de mål som finns uppsatta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
· Har tidigare erfarenhet av skolledarskap eller motsvarande erfarenhet inom utbildningsbranschen
· Har gedigen pedagogisk bakgrund förvärvad från både erfarenhet och utbildning
· Har erfarenhet av att dokumentera, strukturera, följa upp, utvärdera samt deltaga i utvecklingsarbete inom skola.

Det är meriterande om du:
· Är utbildad specialpedagog eller liknande då rollen som biträdande rektor med fördel kombineras med annan sysselsättning inom skolan.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en utvecklad förmåga till helhetssyn och därmed förmåga att skapa dig en god överblick över verksamheten. Det är viktigt att du är prestationsorienterad där ditt arbete kännetecknas av att arbeta mot och uppnå de mål som sätts. Du ser också att kvalitet och goda resultat är samstämmigt. Vidare har du ett intresse för ledarskap och tycker om att se andra utvecklas och växa i sina roller. Självklart förstår du vikten av att vara en god förebild i alla lägen. Du har en positiv människosyn som avspeglar sig i ditt sätt att hantera medarbetare och elever.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Victoria Hagberg, Rektor: victoria.hagberg@nordicinternational.se
eller
Sara Strömgren Davidsson, Talent & Engagement Manager:
sara.stromgren-davidsson@watma.se

Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum.

Vi finns för att fler ska få tillgång till en riktigt bra utbildning. Vi utgår från forskning kring vad som faktiskt fungerar och erbjuder utbildning med ett tydligt fokus på kvalitet. Nu söker vi dig som vill vara med och leda vårt engagerade team! Vi söker dig som brinner för utbildning och vill vara med och göra skillnad för varje enskild elev.

Ansök nu

Biträdande rektor till Praktiska gymnasiet i Växjö

Biträdande rektor
Läs mer Jun 9
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska Gymnasiet är störst i Sverige inom gymnasial yrkesutbildning. Vi vet att en bra yrkesutbildning leder till jobb direkt efter gymnasiet, det ger våra ungdomar en chans att tidigt etablera sig i samhället. I vår undervisning blandar vi teori med praktik och arbetar för att ge våra elever sitt livs bästa skoltid. Våra ledord är ambition, kraft och glöd. Vår värdegrund genomsyrar hela organisationen, oavsett vilken roll du har.

AMBITION handlar om att vi har höga förväntningar på varandra och våra elever, men också att vi ska ge våra elever den bästa undervisningen och agera professionellt och tydligt.

Genom KRAFT samverkar vi tillsammans kring varje elev. Vårt mål är att ge den nya generationens arbetskraft, våra elever, möjlighet att vara med och förändra sina branscher i frågor om inkludering, mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

GLÖD symboliserar det engagemang som vi har för varje elev men också för arbetsgivarens situation. Det symboliserar även vår stolthet över vår verksamhet och vårt viktiga uppdrag som del av yrkesutbildare i Sverige.

En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv, vilket utvecklar samhället som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har en plan klar för sig. Vår roll är att visa vägen genom att inspirera och utbilda framtidens arbetskraft. Det är något som både samhället och våra elever vinner på.

Ditt uppdrag

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på 6 månader. Du kommer att arbeta med strategiskt utvecklingsarbete för skolan i enlighet med våra styrdokument, vår värdegrund och omvärldens krav. En stor del av arbetsuppgifterna är kopplade till schemaläggning, men även elevers progression enligt utbildningens mål, dvs täta uppföljningar och kontroll av studieplaner. Du kommer även att sitta med i skolans utvecklingsgrupp och vara en del av skolans systematiska kvalitetsarbete. I en del av tjänsten utför du uppgifter inom Introduktionsprogrammet som IM-samordnare.

Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar.

Din profil

I första hand söker vi dig som har gymnasielärarexamen. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola eller grundskola samt erfarenhet av att arbeta inom skolledning t ex som arbetslagsledare, förstelärare eller SYV. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrkesprogram.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras behov och ger dem framtidstro. Samarbete med skolledning och övriga medarbetare är en grundbult så det ställs höga krav på din samarbetsförmåga. Du kommer ha många kontakter med elever, vårdnadshavare och externa samarbetspartners, vilket kräver god förmåga att kommunicera. Du är fokuserad på mål, resultat och kvalite. Din AMBITION är att med höga förväntningar på dig själv och medarbetarna och med tydligt pedagogiskt ledarskap ta dig an dina arbetsuppgifter professionellt. Med hjälp av din KRAFT står du upp för värden som hållbarhet, mångfald och jämställdhet och du samverkar kring elevernas skolgång. Genom din GLÖD inspirerar du dina medarbetare och engagerar dig i företagens situation. Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna dit!

Vi erbjuder

På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätt förutsättningar för att utvecklas in i rollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Övrigt

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2022-06-23. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Marie-Charlotte Bäckström 070-7281003 eller via mail marie-charlotte.backstrom@praktiska.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se

Ansök nu

Biträdande rektor inom förskola

Biträdande rektor
Läs mer Apr 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Villekulla, Kometen och Gullvivan är tre förskolor belägna på området Hovshaga/Östra Lugnet i Växjö med sammanlagt cirka 330 barn och 70 medarbetare. Här finns goda kommunikationsmöjligheter till centrum och samtidigt närhet till skog och grönområden. Samtliga förskolor arbetar med lekresponsiv undervisning som en del av utbildningen.

Du ska som biträdande rektor under ledning av rektor driva arbetet i våra förskolor framåt och genom ledning och samordning i vardagen skapa förutsättningar för att varje barn tillförsäkras en miljö där omsorg, fostran och lärande blir en helhet. För oss är det viktigt att alla barn, varje dag, ska möta en förskola med hög kvalité och att varje medarbetare får stöd och ledning för att uppfylla sitt uppdrag så att detta kan möjliggöras.

Som biträdande rektor har du ett lednings-, utvecklings-, uppföljnings och samverkansansvar. Tjänsten innefattar även personalansvar och visst arbetsmiljöansvarig. Tillsammans med rektor fördelas uppdragen och vi tillsammans driver hela verksamheten framåt. Du förväntas samarbeta i olika konstellationer och arbetsgrupper för att nå verksamhetens mål och bidra till utveckling. Du har tilltro till allas förmåga samtidigt som du som chef måste kunna ta beslut som gagnar helheten och barnen.

Som biträdande rektor i Växjö kommun har du tillgång till kvalificerade stödresurser inom bland annat barnhälsa, ekonomi och HR frågor. Rektor för förskolan är din närmsta chef och ni kommer att ha ett nära samarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med mångårig erfarenhet av arbete inom förskola. Meriterande är erfarenhet av en ledande befattning alternativt genomförd rektorsutbildning/förberedande skolledarutbildning. Även specialpedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av specialpedagogiskt arbete är meriterande.

Du har god insikt och erfarenhet av förskolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbete som följer av detta. För att lyckas i rollen är du en kommunikativ och strukturerad chef som har god förmåga att förmedla information tydligt och enkelt samtidigt som du har förmåga att möta medarbetare, barn och vårdnadshavare på ett sätt som skapar öppenhet och delaktighet. Som person är du tydlig, handlingskraftig och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i personalgruppen. Du kan arbeta i team, men också ansvara för att fatta självständiga beslut.

Som biträdande rektor kan du snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete samt är flexibel och problemlösningsorienterad. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du har god förmåga att förmedla mål och riktning samt följa upp din verksamhet. Som medarbetare tycker du det är viktigt att hålla dig informerad och uppdaterad samt kan ställa om inför nya förutsättningar. Du är en självsäker, aktiv och driven person som når mål tillsammans med medarbetarna och rektor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Ljungfälleskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 14
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Ljungfälleskolan är en F-6 skola med cirka 360 elever och 50 medarbetare belägen på Teleborg i Växjö. Här finns goda kommunikationsmöjligheter till centrum och samtidigt närhet till skog och grönområden.

Våra ledord trygghet, trivsel och kunskap genomsyrar vår verksamhet och ligger till grund vid val av utvecklingsområden. Med varmt och respektfullt bemötande i en lärmiljö där alla har mod att våga växa, som person och i sitt lärande, skapar vi en attraktiv och hållbar skola. Tillsammans arbetar vi varje dag för att våra elever och vår personal kommer till skolan med en känsla av nyfikenhet och glädje. Alltid med eleven i fokus.

På Ljungfälleskolan arbetar en kompetent personalgrupp, ett härligt gäng som tillsammans skapar det bästa för våra elever. Vi söker nu en biträdande rektor som tillsammans med rektor, medarbetare och elever fortsätter och förvaltar Ljungfälleskolans utvecklingsresa. Vi befinner oss i en ständig utveckling för att skapa den bästa undervisningen för våra elever. Du möter en arbetsplats där medarbetare trivs och gemensamt skapar en lärande organisation. Du kommer att utmanas, utvecklas och bidra med ditt lärande tillsammans med andra. Vi gör varandra bra. Som biträdande rektor på Ljungfälleskolan har du lednings-, utvecklings-, uppföljnings-och samverkansansvar. Tjänsten innefattar personalansvar.

Som biträdande rektor i Växjö kommun har du tillgång till kvalificerade stödresurser inom bland annat elevhälsa, ekonomi och HR-frågor. Som ny chef får du också gå en koncerngemensam utbildning för att förbereda dig i din roll som chef i Växjö kommun. Rektorn för skolan är din chef och ni kommer ha ett nära samarbete.


KVALIFIKATIONER
För att lyckas i uppdraget har du en akademisk examen med inriktning mot pedagogik. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, har god pedagogisk insikt samt är väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Kompetens och erfarenhet av arbete inom elevhälsa är meriterande.

Vi söker dig som har lätt för att skapa goda relationer, motivation och utveckling. Du har god samarbetsförmåga med elever, föräldrar, medarbetare och chef. Du kan arbeta i team, men också ansvara för att fatta självständiga beslut. Som biträdande rektor kan du snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete samt är flexibel och problemlösningsorienterad. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det samt tar fram kort- och långsiktiga planer. Som person är du tydlig, handlingskraftig och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i personalgruppen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Vi söker biträdande rektor till Ingelstadgymnasiet

Biträdande rektor
Läs mer Apr 12
Vi söker biträdande rektor till Ingelstadgymnasiet
Om skolan
Ingelstadgymnasiet ligger ca 2 mil från Växjö. Skolan är ett naturbruksgymnasium med riksintag och internat för elever som tycker om djur och natur och som vill ha en praktisk utbildning med möjlighet till fortsatta studier. Skolan har de senaste åren haft en mycket positiv elevutveckling och bedriver även Yrkes Vux inom sjuksjukvård.
I tjänsten ingår:
• I ditt uppdrag som biträdande rektor ansvarar du för tjänsteplanering och schemaläggning i samverkan med rektor.
• Du bistår rektor i att planera, leda och följa upp det systematiska kvalitetsarbetet
• Du går in som tillförordnad rektor vid rektors frånvaro.
• Du leder tillsammans med rektor processer och pedagogiskt utvecklingsarbete, i samarbete med förstelärare, ledningsgrupp och elevhälsopersonal.
• Du har delat ekonomi-och personalansvar tillsammans med rektor och servicechef.
• Du ingår i skolans ledningsgrupp.
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Du har akademisk examen inom det pedagogiska området alternativt god pedagogisk insikt och akademisk examen inom annat för tjänsten relevant område.
• Du har erfarenhet av schemaläggning och tjänsteplanering av lärare.
• Du har tidigare arbetat med IST-administration eller motsvarande administrativt system.
Personliga egenskaper
Ditt ledarskap präglas av att du är en förebild, är tydlig, ser sammanhang och tar ansvar för helheten. Du visar tillit, samt skapar delaktighet och engagemang. Som person är du strukturerad, ordningsam, flexibel och prestigelös. Du tar egna initiativ och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du brinner för att bidra till elevernas utveckling. För att kunna hantera uppkomna ärenden behöver du vara lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Rektorsutbildning, kunskap om yrkesutbildningens villkor och utgångar, de gröna näringarna och ledarskapsutbildning är meriterande.
Arbetet i skolan förutsätter att du kan samarbeta med andra människor, lyssna och kommunicera. Viktigt är också att kunna planera, organisera, dokumentera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar.
Hushållningssällskapet är en kunskapsorganisation. Vi producerar och levererar kunskap för hållbar utveckling och lönsamhet i landsbygdensnäringar. I Hushållningssällskapen över hela landet är vi ca 30000 medlemmar och ca 7000 medarbetare. För att trygga tillgången på kompetent arbetskraft till landsbygdens näringar driver vi sju naturbruksgymnasier.
Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge är ett av landets största Hushållningssällskap. Vi bedriver rådgivning, certifieringsverksamhet, fältförsök, gymnasie- och yrkesutbildning samt utvecklingsarbete mm. Vi har ca 25000 medlemmar och omsätter omkring 180 miljoner kronor per år och är drygt 230 anställda. Våra skolor är Ingelstadgymnasiet, Gamlebygymnasiet och Naturbruksgymnasiet Kalmar.
Anställningsform: Tillsvidaretjänst
Omfattning: 100%
Tillträde: 2022-08-08
Tjänsten omfattas av registerkontroll och utdrag från polisens belastningsregister måste visas upp innan anställning sker.
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Katrin Bladh, 0733 477 831, katrin.bladh@ingelstadgymnasiet.nu
Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev till e-postadress jobb.h@hushallningssallskapet.se senast 25 april 2022. Intervjuer sker löpande. Vi undanber oss alla former av rekryteringshjälp.
Läs hur vi behandlar dina personuppgifter www.hushallningssallskapet.se/gdpr-jobbansokan/
Läs gärna mer om vår verksamhet och våra naturbruksgymnasier på www.hushallningssallskapet.se

Ansök nu

Biträdande rektor till Pilbäckskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 17
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor till Pilbäckskolan. Som biträdande rektor arbetar du i team tillsammans med skolans rektor, som är din närmsta chef. Tillsammans leder ni såväl skolans dagliga arbete som utvecklings- och kvalitetsarbete. Arbetsfördelningen innebär i nuläget att du bl.a. ansvarar för förskoleklass och fritidsverksamhet. På skolan finns även ledningsgrupp och förstelärargrupp samt elevhälsoteam som du tillsammans med rektor leder.

Arbetsuppgifter som förekommer är bland andra:
• Chefskap för personal på skolan, inklusive genomförande av medarbetarsamtal och lönesamtal för denna personal.
• Ansvar för administrativa uppdrag som skolledare.
• Deltagande i planering och utvecklingsarbete med olika yrkesgrupper.
• Samarbete med rektor och ledningsgrupp för att planera skolans organisation utifrån elevtal, personal, lokaler och ekonomi.
• Samarbete med fastighetsägare, måltidsorganisation och externa aktörer.
• Övriga uppgifter och ansvarsområden som berör tjänsten, beslutas i samspråk med rektor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning pedagogik. Erfarenhet av fritidshemsverksamhet är meriterande, och vi ser positivt på om du även har gått rektorsprogrammet.

För att lyckas i din roll behöver du ha ett genuint intresse för skolans verksamhet och ungas utbildning. Som biträdande rektor på Pilbäckskolan har du möjlighet att bidra till utveckling av både medarbetare och verksamhet. Därför är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig, lyhörd och stöttande ledare som har lätt för att skapa samarbete och goda relationer. Du är målfokuserad och strukturerad, använder dina tidigare erfarenheter på ett flexibelt sätt och har förmåga att anpassa dig snabbt efter nya omständigheter. Du tvekar inte att anta utmaningar och du är duktig på att uppmärksamma/förutse problem och utveckla effektiva och genomförbara lösningar. Du strävar ständigt efter att uppnå bästa möjliga förutsättningar för både elever och medarbetare och förmedlar visioner och mål på ett tydligt och engagerande sätt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Ansök nu

Assistant Principal

Biträdande rektor
Läs mer Feb 25
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


AP Academic

About this vacancy

The International English School in Växjö is now looking for a driven and goal oriented Assistant principal with a  focus on the academic side of the school, full time as part of the school's management team.

Purpose of Position

The role of an academic  AP  is designed to support the principal in their mission towards ensuring the academic wing of the school is functioning effectively, has a cohesive vision and secures the highest academic expectations of its staff and students. Therefore, they work closely with the principal and later with the other assistant principal as a member of the school’s management team to maximise learning and student achievement. The position manages the administrative operations within academics, the activities affecting the subject departments, the local curriculum, the systematic quality work within academics and particularly, the quality of teaching. They attend central meetings at Head Office and liaise with the Head of Academics to work on cross-organisational initiatives that aim to constantly raise the standard of education in the company.

Who we are

IES Växjö is a primary/middle school with grades F-7, growing into Grades 8 and 9 over the next two years. We are a brand new completely purpose-built school in a beautifully green part of Växjö. As the AP, you work closely with the principal as a member of the school’s management team to maximize learning and focus on ensuring the quality of students' education. We want you to have a very good understanding of the IES vision, ethos and values. Responsibility: To effectively organise and lead the educational activities at the school, which includes planning the school´s work with the curriculum and implementing policies and routines together with the Heads of Department and subject teachers. Support the Principal and IES Head Office with any other academic initiatives/projects. This position is also responsible for mentoring new staff and assisting in the induction of new employees.

Required Competencies:

Knowledge • Strong understanding of the IES vision, ethos and values • Curriculum knowledge (all subjects) and subject knowledge (for relevant teaching subject) • Strong pedagogical knowledge in relation to teaching, learning and formative assessment • Clear understanding of “Skollagen” in relation to teaching and assessment

Skills •Proven strong  leadership and management skills • Coaching skills • Process management skills relevant to the systems in use across the school including IT •  Strong teaching skills •  Swedish language skills

Behaviours • Highest academic expectations for the staff and students • Good communicator and relationship builder • Structured and organized • Driven and takes responsibility • Goal oriented • Honest, reliable, loyal and trustworthy

Academic Qualifications and Experience • Qualified teacher from either abroad or Sweden. If from abroad – university teaching education. If from Sweden – “Lärarlegitimation” • Several year’s teaching experience with proven results, preferably within an IES school • Head of Department experience  • Experience of working well with others or as part of a team

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Ansök nu

Biträdande rektor till gymnasiesärskolan

Biträdande rektor
Läs mer Feb 9
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Kungsmadskolan - Bli den du vill!
Kungsmadskolans verksamhet tar avstamp i den enskilda elevens drömmar, mål och talanger. Genom upplevelser och kreativitet skapas en spännande mötesplats där människor utvecklas. Kungsmadskolan med cirka 1200 elever och 160 anställda erbjuder utbildning inom flera program, både högskoleförberedande och yrkesprogram. På skolan finns även gymnasiesärskola samt yrkesintroduktion.

Växjö gymnasiesärskola är en skola för elever med funktionsvariationer. Vi har fyra nationella yrkesprogram och ett individuellt program. Vi erbjuder även korttidstillsyn som bedrivs i skolans lokaler. Gymnasiesärskolan har idag ca 90 elever fördelade över alla program och är en del av Kungsmadskolan i centrala Växjö.

Vi erbjuder dig ett arbete i en verksamhet som har eleven i fokus och som drivs med hög kvalitet och självklart god värdegrund. En arbetsplats med trygg och välkomnande atmosfär och kollegor med stort ett engagemang i sina uppdrag, i eleverna och i varandra.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor kommer du att ha personalansvar för elevassistenter/elevresurser på hela gymnasiesärskolan samt ansvara för fritidshemmets verksamhet (korttidstillsyn). Du blir organisatoriskt underställd gymnasiesärskolans rektor.

Du kommer ha ett nära samarbete med gymnasiesärskolans rektor och elevhälsan samt följa och medverka i skolans övergripande utvecklingsarbete. I tjänsten ingår administrativa uppdrag som schemaläggning samt eventuellt en liten del undervisning.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av skolledaruppdrag, är väl förtrogen med skolans systematiska kvalitetsarbete samt skollag och övriga styrdokument. Du är en tydlig ledare som i nära samarbete med medarbetare och med eleven i fokus leder och utvecklar verksamheten i pedagogiska frågor kring kunskapssyn, individanpassning och lärprocesser för att nå en hög måluppfyllelse. Med god kommunikativ och strategisk förmåga arbetar du strukturerat och är lyhörd, positiv och drivande. Du förespråkar delaktighet och driver dina ansvarsområden i samverkan med personalen. Du inspirerar till arbetsglädje och bidrar till ett gott arbetsklimat men har också förmågan att ta dig an och lösa problem och utmaningar som du ställs inför. Du har kunskap om och följer den forskning och de diskussioner som förs inom den pedagogiska världen.

När det gäller din utbildningsbakgrund vill vi att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt någon form av ledarskapsutbildning. Det är meriterande att du har gått den statliga rektorsutbildningen samt att du har erfarenhet av arbete med särskolans elevgrupp (intellektuella funktionsnedsättningar/NPF/AST) och/eller grundskolan mot de yngre åldrarna.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Lillestadskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 9
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Lillestadskolan är en F-6 skola belägen på norr i Växjö. Skolan har lite över 300 elever med ett elevunderlag som väl speglar det samhälle vi lever i. Vi har stort fokus på att arbeta med elevhälsa och elevernas sociala situation. På Lillestadskolan tar alla ansvar för sin kunskapsutveckling, för varandra och för vår gemensamma miljö. Vi arbetar för goda relationer och trygghet som utgör grunden för att uppnå hög måluppfyllelse. Det här läsåret deltar Lillestadskolan i ett praktiknära forskningsprojekt kring språkutvecklande arbetssätt som är ett samarbete med LNU.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Ett av dina viktigaste uppdrag i rollen som biträdande rektor är att tillsammans med rektor och medarbetare arbeta för en välfungerande organisation med fokus på framgångsrik undervisning och trygghet. Du kommer vara ansvarig för förskoleklass och fritidshem och där ingår bland annat personalansvar och arbetsmiljöansvar. Du kommer ingå i flera sammanhang så som ledningsgruppen, elevhälsoteamet och utvecklingsgruppen. Lillestadskolan står inför en spännande utveckling där trelärarsystem ska införas och du ges möjligheten att vara med i det fortsatta arbetet.

Som biträdande rektor i Växjö kommun har du tillgång till kvalificerade stödresurser inom bland annat elevhälsa, ekonomi och HR-frågor. Som ny chef får du också gå en koncerngemensam utbildning för att förbereda dig i din roll som chef i Växjö kommun. Rektorn för skolan är din chef och ni kommer ha ett nära samarbete.

Tjänsten är 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen inom pedagogik, erfarenhet av skola och är väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument.

Du har en analytisk förmåga där du ser helheter och kan förutse problem och hitta effektiva och genomförbara löningar. Du ser också till att använda din kunskap och erfarenhet på ett flexibelt sätt. Du uppnår mål genom att motivera andra att prestera enligt hög standard. Genom ditt sätt skapar du trovärdighet och får andra med dig. Du samarbetar hellre än konkurrerar och lyfter andras idéer och hittar sätt att kompromissa för att nå bästa resultat. Vi ser att du är bra på att prioritera och följa upp utifrån skolans mål. Är du dessutom strukturerad och bra på att ta fram realistiska kort- och långsiktiga planer för att nå mål? Då är det dig vi söker!

Välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Östregårdskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 18
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar.

Östregårdskolan är en F-6-skola som finns centralt på stadsdelen Öster. Skolan har cirka 330 elever och 50 medarbetare. På skolan har vi tre arbetslag som tillsammans utvecklar vår verksamhet och en stark elevhälsa.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor till Östregrådskolan. Som biträdande rektor leder och utvecklar du skolan tillsammans med skolans rektor. I din roll förväntas du leda och driva processer som syftar till att öka elevernas måluppfyllelse utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du förväntas vara en del i att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö på skolan.

I rollen som biträdande rektor har du lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tjänsten innefattar personalansvar. Biträdande rektor är underställd och arbetsleds av rektor.

Tjänsten är på 75-100 % men beror på vilka kompetenser du kan bidra med till skolans arbete.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i uppdraget har du en akademisk examen med inriktning mot pedagogik. Har du dessutom genomgått rektorsutbildningen är det meriterande. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, har god pedagogisk insikt samt är mycket väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Du har erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, exempelvis som arbetslagsledare eller liknande uppdrag. Dessutom har du ett starkt engagemang och intresse för att tillsammans med personalen och kollegor skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

Du har förmåga att se helheten och kan prioritera utifrån verksamhetens behov. Som biträdande rektor kan du snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete samt är flexibel och problemlösningsorienterad. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det, tar fram kort- och långsiktiga planer samt arbetar strukturerat. Du har lätt för att samverka och ser värdet i att kommunicera och informera.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor Ringsbergskolan i Växjö

Biträdande rektor
Läs mer Nov 12
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Ringsbergskolan är en F9 skola med ca 275 elever i centrala Växjö. Ringsbergskolans pedagogiska plattform är estetiska lärprocesser, något som uppmärksammats både lokalt och nationellt. Under åren har flera nationella och europeiska priser tilldelats skolan. Verksamheten och undervisningen på Ringsbergskolan är dynamisk och framåtsträvande. Ämnesövergripande undervisning och användning av datorer är en naturlig del av elevens vardag. Våra elever visar goda resultat och hög trivsel. Vi har flera gånger utsetts till skolbibliotek i världsklass. Vi arbetar strukturerat med elevhälsoarbete och har de senaste åren särskilt fokuserat på elevers närvaro i skolan, genom bland annat anställning av elevkoordinatorer. Det innebär att klassföreståndare i åk 4-9 har reell avlastning i den del av uppdraget som innefattar mentorskap för elever. Vi arbetar med tvålärarskap i åk 1-3.

Delaktighet, engagemang och eget ansvar är ledord i skolans arbete. Lärarna har sedan skolans start år 2000 semesteranställning, dvs arbetar 40h i veckan och ansöker om semester vid ledighet. Lärarna är väl förtrogna med skolans styrdokument och kan därför arbeta både ämnesövergripande och ämnesspecifikt. Eleverna har sedan många år tillbaka en-till- en dator från åk 4, vilket är ett viktigt verktyg i skolans pedagogiska arbete. En annan framgångsfaktor är en helhetssyn på barnens skoldag, vilket innebär att flera lärare arbetar del av tjänst på fritidshemmet. Hos oss är arbetslaget viktigt och arbetslagen är mycket självständiga i design av undervisning utifrån estetiska lärprocesser på Ringsbergskolan. All personal på skolan arbetar också tillsammans, till exempel med skolans läsårsmål eller med läsårstema i F-9 perspektiv.

Läs gärna mer om skolan på www.vaxjo.se/ringsbergskolan

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Ringsbergskolan söker en biträdande rektor. Tillsammans med rektor utgör du skolledningen på Ringsbergskolan, med rektor som närmsta chef. Arbetsfördelningen innebär i nuläget att du ansvarar för förskoleklass, åk 1-3 och fritidshemmet med tillhörande chefskap för medarbetare.

Du tar tillsammans med rektor ansvar för skolans dagliga arbete och framtida utveckling, och har ett särskilt ansvar för att avlasta rektor i bland annat följande processer:
• utvecklings- och verksamhetsfrågor för förskoleklass, fritidshem och åk 1-3,
• arbetsmiljöfrågor, brandskyddsfrågor, miljörätt och fastighet,
• administrativa system och IT-frågor,
• budgetarbete,
• schemahantering,
• VI-skola/VFU och andra externa kontakter,
• extern kommunikation.

Övriga uppgifter och ansvarsområden som berör tjänsten, beslutas i dialog med rektor.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har pedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete i ett 6-16 årsperspektiv. Du har också erfarenhet av arbete i ledningsgrupp.

Du är tydlig, engagerad, handlingskraftig, flexibel, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har god samarbetsförmåga med elever, föräldrar, medarbetare och chef. Du kan arbeta i team, men också ansvara för att fatta självständiga beslut. Du är intresserad av estetiska lärprocesser och din egen professionella utveckling.

Som ledare har du förmåga att:
• snabbt ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt,
• söka nya perspektiv för att stimulera till utveckling och lärande,
• se lösningar och behålla entusiasm även i utmanande och komplexa situationer.

Ledarutbildning är meriterande.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Östra Lugnets skola

Biträdande rektor
Läs mer Sep 13
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Östra Lugnets skola är en F-6 skola med cirka 500 elever och ligger i norra delen av Växjö tätort. Skolan är organiserad i team utifrån profession och samverkansformer finns för de pedagoger som har ansvar runt den specifika elevgruppen. Det systematiska kvalitetsarbetet och att bygga en lärande organisation ser vi som viktiga faktorer för att säkerställa en god kvalitet i verksamheten men också för att skapa en hållbar arbetsplats för såväl elever som personal. På skolan finns ett antal processgrupper som med olika inriktningar arbetar för att stärka det hälsofrämjande arbetet och en ökad likvärdighet på skolan.

På Östra Lugnets skola ser vi olikheter som en tillgång och vi arbetar kollegialt för att främja vårt eget och elevernas lärande. Gemensamt arbetar vi för att erbjuda eleverna en tillgänglig lärmiljö, såväl fysiskt, socialt som pedagogiskt för att främja elevernas personliga utveckling och lärande. Genom kontinuerligt arbete med att skapa trygga och förtroendefulla relationer skapas möjligheter för våra elever att utvecklas så långt som möjligt utifrån utbildningens mål. Skolans verksamhet sammanfattas bäst i skolans vision som är: Vi mår bra och lär tillsammans för att möta framtiden.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor till Östra Lugnets skola. Som biträdande rektor leder och utvecklar du skolan tillsammans med skolans rektor, biträdande rektor och ledningsgruppen på skolan. Ledningsgruppens primära uppgift är att leda skolutveckling och det pedagogiska utvecklingsarbetet med fokus på ökad undervisnings kvalité för ökad måluppfyllelse.

Som biträdande rektor på Östra Lugnets skola har du lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tjänsten innefattar personalansvar.

Biträdande rektor är underställd och arbetsleds av rektor samt ingår i nuvarande ledningsteam för Norra området tillsammans med rektorer och biträdande rektorer inom förskola och skola, där du bidrar aktivt med både dina kunskaper och ditt eget lärande.

Tjänsten är på 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet från att driva skolutveckling och att arbeta systematiskt med kvalitetsarbete. Du har en idé om ett pedagogiskt ledarskap och chefskap som främjar elevers lärande och utveckling. Dessutom har du ett starkt engagemang och intresse för att tillsammans med personalen och kollegor skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

Du strävar ständigt efter att uppnå bästa möjliga förutsättningar både för elever och medarbetare genom ett tydligt ledarskap med tydliga visioner och mål som tas fram tillsammans med rektor, ledningsgrupp och övrig personal. Du har ett intresse i att fortsätta utveckla och arbeta med skolans utvecklingsområden. Kompetens och erfarenhet av arbete inom elevhälsa är meriterande.

Du är en person som har lätt för att skapa kontakt med nya personer och är förtroendeingivande. Du är även en person som vill arbeta tillsammans i team mot gemensamma mål. Du har en förmåga att lyssna aktivt och förmedla information tydligt och enkelt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Pilbäckskolan

Biträdande rektor
Läs mer Aug 9
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Pilbäckskolan är en F-6-skola som finns i stadsdelen Hov någon kilometer norr om Växjö centrum. Skolan har cirka 390 elever varav 220 har fritidshemsplacering. Vi delar utemiljön med Pilbäckens förskola. I närområdet finns också Norregårdskolan som är en 7-9-skola.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor till Pilbäckskolan. Som biträdande rektor arbetar du i team tillsammans med skolans rektor, som är din närmsta chef. Tillsammans leder ni skolans dagliga arbete såväl som utvecklings- och kvalitetsarbete. Arbetsfördelningen innebär i nuläget att du ansvarar för förskoleklass och fritidsverksamheten samt skolans elevresursteam. På skolan finns ledningsgrupp, förstelärargrupp samt elevhälsoteam som du tillsammans med rektor leder. Tillsammans med rektor ingår du också i Norra områdets rektorsgrupp.

Arbetsuppgifter som förekommer är bland andra:
• Chefskap för personal på skolan, inklusive genomförande av medarbetarsamtal och lönesamtal för denna personal.
• Ansvar för administrativa uppdrag som skolledare.
• Deltagande i planering och utvecklingsarbete med olika yrkesgrupper.
• Samarbete med rektor och ledningsgrupp för att planera skolans organisation utifrån elevtal, personal, lokaler och ekonomi.
• Samarbete med fastighetsägare, måltidsorganisation och externa aktörer.
• Övriga uppgifter och ansvarsområden som berör tjänsten, beslutas i samspråk med rektor.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i din roll måste du ha ett stort intresse för skolans verksamhet och ungas utbildning. Som biträdande rektor på Pilbäckskolan har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Därför är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig men lyhörd ledare. Du är en person som har lätt för att skapa kontakt med nya personer, är förtroendeingivande och du hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är självgående, arbetar med långsiktigt fokus på ett strukturerat sätt och vid problem har du förmåga att se lösningar. Du strävar ständigt efter att uppnå bästa möjliga förutsättningar både för elever och medarbetare genom tydliga visioner och mål.

Utöver dessa personliga egenskaper ska du också ha pedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Meriterande är erfarenhet av förskoleklass samt fritidsverksamhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kronoberg Skola

Biträdande rektor
Läs mer Apr 26
Nu söker vi dig som har stort intresse för ledarskap och som vill vara en del av skolans systematiska kvalitetsarbete där varje elev ges förutsättningar att utveckla sin fulla potential.

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor på Kronoberg Skola i Växjö ingår du i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor och arbetslagsledare. Du förväntas vara en strukturerad, närvarande och engagerad biträdande rektor som bygger goda relationer med såväl medarbetare som elever och vårdnadshavare. Vi ser gärna att du sedan tidigare har erfarenhet av ledaruppdrag i skola, gärna inom utvecklingsarbete med fokus på pedagogik och elevhälsa. I rollen som biträdande rektor är du en viktig del i skolans systematiska kvalitetsarbete. Du bör ha kunskaper om hur skolan kan skapa goda förutsättningar för att främja elevernas lärande och för att få elevernas kunskapsutveckling att maximeras. Du får gärna ha erfarenhet av arbetet kring särskilt stöd och åtgärdsprogram. Tillsammans med rektor arbetar du med olika frågor inom skolledning. Du samverkar med skolledare på våra andra skolor inom företaget och deltar i olika utvecklingsinsatser. Du kommer tillsammans med skolans ledningsgrupp representera skolan externt exempelvis vid Öppet hus.
I tjänsten ingår personalansvar.

Kvalifikationer
Du behöver ha erfarenhet av ledaruppdrag och utvecklingsuppdrag i skola. Det kan vara i form av att du tidigare arbetat som skolledare, skolutvecklare och/eller arbetat som förstelärare. För att lyckas i arbetet behöver du kunna bygga goda relationer med medarbetare, elever och vårdnadshavare. Du behöver ha god insikt i skolans uppdrag. Det är meriterande om du har utbildning inom specialpedagogik och/eller rektorsutbildning. Du har en god förmåga att kommunicera tydligt i tal och skrift. Du är noggrann, systematisk men samtidigt flexibel.

Våra värdeord
Tillsammans – vi sätter laget före jaget.
Ambassadörskap - vi är ambassadörer för våra verksamheter och utbildningskoncept.
Kunskapsutveckling – vårt uppdrag är att få varje elev att nå sin fulla potential.

Om Kronoberg Skola

Kronoberg Skola är belägen på Söder i Växjö. Vi har ett stort fokus på kunskapsutveckling och ställer höga krav på ordning och reda.

Villkor
Vi har kollektivavtal och tjänsten är en semestertjänst. Tjänsten är en heltidstjänst, en tillsvidaretjänst. Vi tillämpar provanställning.Vi rekryterar löpande och därför kan rekrytering vara klar innan sista ansökningsdatum har passerat.

Ansök nu

Biträdande rektor till Saga förskola och Ingelstads förskolor inom södra om

Biträdande rektor
Läs mer Okt 14
Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och sex bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för; våra kommuninvånare, företagare och kunder.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 20-åringar.

Inom södra området finns 7 grundskolor, 14 förskolor samt grund- och gymnasiesärskola. Vi har cirka 2200 barn och elever och cirka 550 medarbetare anställda i området.

Förskolan Saga är belägen på området Söder i Växjö. Förskolan har fyra avdelningar där barnen är indelade i tio åldersindelade grupper. Ingelstad har två förskolor. Ingelstad förskola med två avdelningar samt Helenetorps förskola som i januari flyttar in i helt nybyggda lokaler med åtta avdelningar. Vi ser att våra förskolor ska göra skillnad för våra barn där den pedagogiska miljön ska verka som den tredje pedagogen och ska vara inbjudande, spännande och kreativ där projektet ska leva under hela dagen.

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som tillsammans med rektor ska fortsätta att driva de utvecklingsarbeten som pågår på förskolorna i Ingelstad samt förskolan Saga där vi ser att varje barn, varje dag ska möta en förskola med hög kvalité och en likvärdighet.

Trygghet och arbetsro är viktigt för oss vilket gör att du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, god arbetsmiljö och vi-känsla. Din närmsta chef är områdeschefen för södra området och som biträdande rektor är du en del av södras rektorsteam. Du ska under ledning av rektor driva arbetet framåt och genom ledning och samordning i vardagen skapa förutsättningar för att varje barn tillförsäkras en miljö där omsorg, fostran och lärande blir en helhet och att varje medarbetare får stöd och ledning för att uppfylla sitt uppdrag.

Biträdande rektor har ett ledningsansvar, delat budgetansvar, personalansvar och ett verksamhetsansvar. Tillsammans med rektor fördelas uppdragen och ni tillsammans driver hela verksamheten framåt.

Stödfunktioner som finns är områdesekonom, HR-personal, administratörer och samordnare som avlastar med arbetsuppgifter, vilket underlättar för att kunna prioritera det pedagogiska ledarskapet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och erfarenhet av en ledande befattning är meriterande. Du har god insikt och erfarenhet av förskolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbete som följer av detta.

Du är en optimistisk och engagerad ledare som på ett självklart sätt coachar dina medarbetare och tydligt kommunicerar med alla intressenter. Att förbättra verksamheten och utveckla medarbetarna är viktiga frågor för dig. Du är en självsäker, aktiv och driven person som når mål tillsammans med medarbetarna.

Som skolledare inom södra området har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Därför är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig, men lyhörd ledare. Har du driv och engagemang och är du en person som vågar utmana, har idéer och drivkraften att utveckla arbetet, då är vi förskolorna för

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande förskolerektor

Biträdande rektor
Läs mer Aug 12
Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder.

På utbildningsförvaltningen har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Inom södra området finns 7 grundskolor, 16 förskolor samt grund – och gymnasiesärskola. Vi har cirka 2200 barn och elever och cirka 550 medarbetare anställda i området.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en biträdande rektor som tillsammans med rektor Anette Rang ska bedriva verksamheten vidare på Vallvikens förskola, Furutå förskola, Trummens förskola och Skeppets förskola.

Vi arbetar utifrån Reggio Emiliainspirationen med fokus på Det kompetenta barnet, miljön och den nyfikna pedagogen. Den inre och yttre pedagogiska miljön samt ett projekterande arbetssätt med pedagogisk dokumentation och procesreflektion som reflektionsverktyg är verktyg som ligger till grund för vårt SKA-arbete.

Förskolorna har en verksamhetsplan för att få en vidareutveckling i undervisningen. Förskolorna har tillgång till specialpedagog och vi har ett väl inarbetat barnhälsoarbete.

Din närmsta chef är områdeschefen för södra området och som skolledare ingår du i ett ledningsteam för södra området tillsammans med rektorer för grundskola och grundsärskola, där du bidrar aktivt med både dina kunskaper och ditt eget lärande. Du har ett ledningsansvar vilket innebär delat budgetansvar, personalansvar och ett verksamhetsansvar. Tillsammans med rektor fördelas uppdragen och ni tillsammans driver hela verksamheten framåt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och erfarenhet av en ledande befattning är meriterande. Du har god insikt och erfarenhet av förskolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbete som följer av detta.

Du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, god arbetsmiljö och vi-känsla. Du bidrar också till en god föräldrasamverkan.

Du är en optimistisk och engagerad ledare som på ett självklart sätt coachar dina medarbetare och tydligt kommunicerar med alla intressenter. Att förbättra verksamheten och utveckla medarbetarna är viktiga frågor för dig. Du är en självsäker, aktiv och driven person som når mål tillsammans med medarbetarna. Som skolledare inom södra området har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Därför är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig, men lyhörd ledare.

Ansök nu

Biträdande rektor till Gustavslundsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 29
Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder.

På utbildningsförvaltningen har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Gustavslundsskolan är en F-6-skola som finns i stadsdelen Hovshaga. Skolan har ca 390 elever varav 200 har fritidshemsplacering.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor till Gustavslundsskolan. Som biträdande rektor arbetar du i team tillsammans med skolans rektor. Tillsammans leder ni skolans dagliga arbete såväl som utvecklings- och kvalitetsarbete. På skolan finns ledningsgrupp, förstelärargrupp samt elevhälsoteam som du tillsammans med rektor leder. Tillsammans med rektor ingår du också i Norra områdets rektorsgrupp.

Arbetsuppgifter som förekommer är bland andra:
• Chefskap för personal på skolan, inklusive genomförande av medarbetarsamtal och lönesamtal för denna personal
• Ansvar för administrativa uppdrag som skolledare
• Deltagande i planering och utvecklingsarbete med olika yrkesgrupper
• Samarbete med rektor och ledningsgrupp för att planera skolans organisation utifrån elevtal, personal, lokaler och ekonomi
• Samarbete med fastighetsägare, måltidsorganisation och externa aktörer.
• Övriga uppgifter och ansvarsområden som berör tjänsten, beslutas i samspråk med rektor

Din närmaste chef är rektor på skolan.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i din roll måste du ha ett stort intresse för skolans verksamhet och ungas utbildning. Som biträdande rektor på Gustavslundsskolan förväntas du bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Du är bekväm i chefsrollen och är en tydlig ledare som har lätt för att skapa kontakt med nya personer, är förtroendeingivande och är bra på att samverka med dina kollegor för att uppnå önskat resultat. Du är bra på att planera och samordna resurser, både långsiktigt och kortsiktigt, samt följer upp förväntade resultat. Du strävar ständigt efter att uppnå bästa möjliga förutsättningar både för elever och medarbetare genom tydliga visioner och mål.

Utöver dessa personliga egenskaper ska du också ha pedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Erfarenhet av ledarskap är meriterande.

Ansök nu

Biträdande rektor till Norregårdskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 2
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar.

Norregårdskolan är en 7-9-skola med ca 570 elever och 70 anställda i norra delen av Växjö tätort. Skolan har fina lokaler och elevtalen beräknas öka de närmsta åren. Vår slogan En skola i rörelse innebär att vi hela tiden arbetar för att utveckla skolan och att vi alltid måste vara beredda att ändra organisation och arbetsformer om förutsättningarna ändras eller behoven så kräver. Mer information om vår verksamhet hittar du på http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor som tillsammans med rektor och biträdande rektor utgör skolledningen på Norregårdskolan. Som biträdande rektor kommer du ha ledningsansvar för personal, pedagogik, skolutveckling och verksamhetsfrågor. Ytterligare områden du kommer arbeta med är arbetsmiljö, elevhälsa och lokaler.

Du arbetar i nära samarbete med rektor med att leda skolan mot verksamhetens mål: När du lämnar Norregårdskolan är du en problemlösande, kreativ och trygg individ som visar stor respekt och har förmåga att skapa värde för dig själv och andra. Skolans mål innebär för oss att vilja vara med och göra skillnad. Vi vill att du delar vår elevsyn som innebär att alla elever ska känna sig delaktiga, det innebär att undervisningen måste anpassas efter de elever som går i klassen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad lärare med erfarenhet. Det är meriterande att ha erfarenhet som skolledare eller utvecklingsledare, gärna med någon form av ledarskapsutbildning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du kan leda, organisera och planera utifrån kort- och långsiktiga mål. Analysera situationer, utveckla goda lösningar och hantera frågor och problem direkt snarare än senare är något du är bra på.

Som person är du förtroendeingivande, öppen och accepterande gentemot andra människor och kan möta elevers olika behov samt föräldrar i svåra samtal. Ditt sätt att kommunicera är enkelt och tydligt i både tal och skrift och du lyssnar in andra samt ger konstruktiv feedback. Du arbetar från ett positivt förhållningssätt och har förmåga att skapa samarbeten och ett gott arbetsklimat. Har du ett starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever? Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Skola eller barnomsorg (442.5) och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

OBS! Vid rekrytering av intern kandidat som idag arbetar med undervisning i skola inom utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst under höstterminen. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Biträdande rektor till Pilbäckskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 15
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Pilbäckskolan är en F-6-skola som finns i stadsdelen Hov någon kilometer norr om Växjö centrum. Skolan har cirka 390 elever varav 220 har fritidshemsplacering. Vi delar utemiljön med Pilbäckens förskola. I närområdet finns också Norregårdskolan som är en 7-9-skola.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor till Pilbäckskolan. Som biträdande rektor arbetar du i team tillsammans med skolans rektor. Tillsammans leder ni skolans dagliga arbete såväl som utvecklings- och kvalitetsarbete. Arbetsfördelningen innebär i nuläget att du ansvarar för förskoleklass och fritidsverksamheten samt skolans elevresursteam. På skolan finns ledningsgrupp, förstelärargrupp samt elevhälsoteam som du tillsammans med rektor leder. Tillsammans med rektor ingår du också i Norra områdets rektorsgrupp.

Arbetsuppgifter som förekommer är bland andra:
• Chefskap för personal på skolan, inklusive genomförande av medarbetarsamtal och lönesamtal för denna personal
• Ansvar för administrativa uppdrag som skolledare
• Deltagande i planering och utvecklingsarbete med olika yrkesgrupper
• Samarbete med rektor och ledningsgrupp för att planera skolans organisation utifrån elevtal, personal, lokaler och ekonomi
• Samarbete med fastighetsägare, måltidsorganisation och externa aktörer.
• Övriga uppgifter och ansvarsområden som berör tjänsten, beslutas i samspråk med rektor

Din närmaste chef är rektor på skolan.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i din roll måste du ha ett stort intresse för skolans verksamhet och ungas utbildning. Som biträdande rektor på Pilbäckskolan har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Därför är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig men lyhörd ledare. Du är en person som har lätt för att skapa kontakt med nya personer, är förtroendeingivande och du hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Vid problem ser du lösningar och du arbetar med långsiktigt fokus och på ett strukturerat sätt. Du strävar ständigt efter att uppnå bästa möjliga förutsättningar både för elever och medarbetare genom tydliga visioner och mål.

Utöver dessa personliga egenskaper ska du också ha pedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Meriterande är erfarenhet av förskoleklass samt fritidsverksamhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor Grimslövs folkhögskola

Biträdande rektor
Läs mer Jan 13
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Grimslövs folkhögskola är en del av Region Kronoberg. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen Ett gott liv i ett livskraftigt län. För detta söker vi modiga och engagerade ledare. Ledare som utifrån eget driv utvecklar våra verksamheter för invånarna och på uppdrag av politiken.

På Grimslövs folkhögskola arbetar vi utifrån ett helhetsperspektiv där den pedagogiska verksamheten utgör skolans kärna. Vi sätter alltid våra deltagare och gäster i centrum.
Här jobbar cirka 35 medarbetare och skolan har ungefär 150 deltagare på de långa kurserna. Vi har utbildning inom områden som hälsa, turism samt konst, hantverk och design.
Vi ger också allmänna kurser på gymnasial och grundläggande nivå samt språkutbildningar för deltagare med svenska som andraspråk.

Läs mer om oss på: http://grimslovsfolkhogskola.se/


ARBETSUPPGIFTER
Biträdande rektor har personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar för den pedagogiska verksamheten och är närmaste chef för skolans alla lärare. Som biträdande rektor leder du lärarråden och skolans pedagogiska caféer och du arbetar tillsammans med lärare och skolhälsa för att deltagarna ska lyckas med sina studier.

Du har pedagogiska visioner för att förnya och utveckla verksamheten i enlighet med vetenskaplig grund och folkhögskolans särskilda idéer och traditioner. Du arbetar med pedagogiskt ledarskap för att stärka det kollegiala lärandet på skolan.
Som biträdande rektor arbetar du också med att stärka skolans profil med hållbar livsstil och ansvarar för den pedagogiska verksamhetens kvalitets- och utvecklingsarbete.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
- har erfarenhet av offentlig verksamhet/politiskt styrd organisation
- har högskoleutbildning inom pedagogik
- är en erfaren och kommunikativ ledare
- har B-körkort

Vi ser det som meriterande om du:
- har erfarenhet av skolledarskap och/eller en rektorsutbildning
- har kunskap och erfarenhet av folkbildning, gärna vid folkhögskola
- har erfarenhet av marknadsföring

Vi tillämpar personlighets- och problemlösningstest som underlag till urvalet, som tillsammans med CV avgör vilka som går vidare i processen.

Planerade dagar för intervjuer är 26/2 (eftermiddag), samt 27/2 (heldag).

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Biträdande rektor till grundsärskola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 9
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Ljungfälle grundsärskola, träningsskola och Teleborg centrum grundsärskola tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Idag består ledningsteamet på särskolans alla verksamheter av två rektorer och en biträdande rektor, verksamheten växer och vi utökar med ytterligare en biträdande rektor. I verksamhet jobbar ca 90 medarbetare som alla:
- värnar om ett helhetstänk med eleven i centrum.
- skapar bästa möjliga utveckling utifrån varje elevs förutsättningar genom ett individuellt anpassat arbetssätt.
- vill att våra elever är delaktiga i sitt eget lärande och därför är elevernas åsikter en viktig del i vårt arbete.
- jobbar för att alla elever ska möta en lärmiljö som är anpassad utefter elevernas förmågor.
- möter mindre klasser med god tillgång till personal för att alla elever ska bli väl bemötta i sitt lärande och sin sociala utveckling.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Om du är en person som vågar utmana, har idéer och drivkraften att förändra, då är vi särskolan för dig!

I uppdraget ingår att vara en pedagogisk ledare för våra grundsärskolor. Du ska leda det systematiska kvalitetsarbetet och utveckla verksamheten tillsammans med rektorer och ledningsgrupp. Detta gör du genom att följa upp bedömningsarbete, arbeta med digitalisering och planering och genomförande i verksamheterna. I ditt uppdrag ingår också personalansvar, viss administration, delaktighet i schemaläggning och lokalfrågor samt att hantera externa och interna kontakter.

Du ingår områdets centrala ledningsgrupp som består av 18 skolledare och en administrativ chef. Stödfunktioner som finns är ekonom och HR-personal knutna till området och administratör på enheten samt samordnare som avlastar med arbetsuppgifter, vilket underlättar för att kunna prioritera det pedagogiska ledarskapet. Din närmsta chef är områdeschefen men du jobbar tillsammans med rektorerna och driver verksamheten framåt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och erfarenhet av en ledande befattning. Det är meriterande om du redan har rektorsutbildning. Du har god insikt och erfarenhet av de styrdokument som är adekvata och det systematiska kvalitetsarbete som följer av detta.

Du är en optimistisk och engagerad ledare som på ett självklart sätt coachar dina medarbetare och tydligt kommunicerar med alla intressenter och trivs i en miljö med flera kontaktytor. Att förbättra verksamheten och utveckla medarbetarna är viktiga frågor för dig. Du är en självsäker, aktiv och driven person som når mål tillsammans med medarbetarna. Vi söker dig som är lösningsfokuserad, strukturerad och har en hög organisationsförmåga.

Som rektor inom södra området har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Därför är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig, men lyhörd ledare.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Fagrabäckskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 10
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka?
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Fagrabäckskolan som är en 7–9-skola ligger i de centrala delarna av Växjö med cirka 610 elever och totalt 28 klasser till hösten inkluderat en förberedelseklass. Vi är en mångkulturell skola med elever från hela världen, här går elever som bor på landet och i flera av stadens bostadsområden och skolan arbetar med mottot "allt lärande utmanar". På skolans Natur och Teknikinriktning (NoT), som är belägen vid Teknikum, är det ca 225 elever och har fokus på digitalisering, teknik och miljön som inkluderas i ämnena.

Vår gemensamma målsättning är:
Elever som lämnar Fagrabäckskolan kännetecknas av kreativitet, ansvarstagande och självtillit. Fagrabäckskolan präglas av delaktighet och ansvar för vår gemensamma trygghet och miljö.

Alla på skolan är medskapare av sitt eget och andras lärande och utmanar sig själva för att möta framtiden i en föränderlig värld.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor på Fagrabäckskolan är du en av tre skolledare som arbetar tillsammans i ett team. I överenskommelse med rektor kommer du att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget som inbegriper både personalansvar och elevansvar. Du ska ha en helhetssyn på skolans uppdrag och arbeta nära den dagliga verksamheten.

Tillsammans med den befintliga utvecklingsgruppen, bestående av förstelärare, vill vi att du fortsätter leda det framgångsrika arbetet med kvalitetsutveckling med elevernas resultat i fokus. I vårt systematiska kvalitetsarbete på skolan arbetar vi med analyser på enskild, arbetslag och enhetsnivå för att utveckla skolans undervisning och öka trivsel och trygghet på skolan.

Som biträdande rektor är du direkt underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med förskolechefer, rektorer och biträdande rektorer. I östra området finns också samordnare och administratörer till din hjälp. Fagrabäckskolan erbjuder ett sammanhang med starkt driv och ambitiösa kollegor och medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten som biträdande rektor på Fagrabäck är redo för ett spännande uppdrag! Som ledare är du duktig på att uppmuntra, coacha och skapa engagemang hos dina medarbetare. Du bemöter medarbetare, elever och föräldrar på ett professionellt sätt som inger förtroende. När det behövs är du modig i ditt beslutsfattande och du trivs med ett högt arbetstempo. Du ser helheten och skapar och uppmuntrar ett klimat för utveckling och ständiga förbättringar av verksamheten. Det är meriterande att ha erfarenhet som skolledare, gärna med någon form av ledarskapsutbildning. En pedagogisk utbildning i grunden är ett krav.

Vi söker dig som har starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Du drivs av utmanande uppdrag och vill gärna driva den fortsätta utvecklingen av Fagrabäckskolan tillsammans med skolledare och medarbetare.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Sandsbro skola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 10
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar.

Sandsbro skola tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt
2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning.

Skolan hittar du ca 5 kilometer norr om Växjö. Den är en av kommunens största skolor och har cirka 470 elever med tre paralleller från förskoleklass till och med årskurs 6. Här arbetar vi nära natur och miljö och vi har Toftasjön alldeles om knuten. Med gångavstånd tar man sig även till Helgasjön och till en fantastisk miljö i Fyllerydsskogen med dess naturreservat och vackra promenadstråk.

Elevhälsoarbetet är framgångsrikt och har flera kompetenser knutna till sig. Sandsbro skola är en relationsbyggande arbetsplats som arbetar med kollegialt lärande där digitalisering och musik är viktiga delar. Tillsammans utvecklar och utmanar vi genomgående elevernas kreativitet och nyfikenhet på teknisk utveckling, hållbarhet och kommunikation med ett entreprenöriellt förhållningssätt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor som tillsammans med skolans rektor bildar ett team. Arbetsfördelningen till hösten innebär att du som biträdande rektor får ansvaret för förskoleklass och fritidshemmet och ett gemensamt arbete med elevhälsoteamet. Tillsammans fortsätter vi leda skolans digitala utveckling där du som biträdande rektor ansvarar för att driva den digitala lärplattformen framåt i förskoleklass och fritidshemmet. På skolan finns en ledningsgrupp som rektorn leder tillsammans med dig.

Skolledarteamet i Sandsbro vill skapa förutsättningar för Sandsbro skola att utbilda trygga individer som är nyfikna på omvärlden och har de kunskaper som krävs för att tillsammans med andra kunna ta sig an en föränderlig framtid i ett hållbart samhälle. Våra ledord för att nå det är dialog, ansvar och hållbarhet för samtliga på skolan.

Ett etablerat gott samarbete finns med Sandsbros förskolor och dess förskolechef, som finns med i närhetsteamet. Till din hjälp finns samordnare och administratör som avlastar för att kunna prioritera det pedagogiska ledarskapet. Du ingår Östra områdets skolledarteam tillsammans med rektorer, biträdande rektorer och förskolechefer, där du aktivt bidrar med såväl kunskaper som ditt eget lärande.

KVALIFIKATIONER
Du som är intresserad av den här tjänsten har gärna haft en ledande befattning tidigare och ser nu fram emot ett roligt ledaruppdrag där du får fortsätta utveckla en välfungerande skola. Du ser helheten, kan ta ut nya riktningar för utvecklingen och skapar och uppmuntrar ett klimat för utveckling och ständiga förbättringar av verksamheten.

Som ledare är du duktig på att uppmuntra, coacha och skapa engagemang hos dina medarbetare. Du bemöter medarbetare, elever och föräldrar på ett avslappnat sätt som inger förtroende. När det behövs är du modig i ditt beslutsfattande och du trivs med ett högt arbetstempo.

Ord som beskriver dig är självsäker, aktiv, positiv, kommunikativ, självstartande och beslutsam.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Biträdande rektor till Blekinge folkhögskola , Bräkne - Hoby

Biträdande rektor
Läs mer Mar 5
I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Folkhögskolan är vackert belägen i Bräkne-Hoby, mitt i Blekinge. Inom skolans verksamhet bedrivs undervisning i allmän kurs, särskild kurs, seniorkurser och uppdragsutbildningar.

Vi har också inom skolans verksamhet konferenser, vaktmästeri, lokalvård och egen restaurang.

Blekinge folkhögskola har Region Blekinge som huvudman.
ARBETSUPPGIFTER
Till denna nyinrättade tjänst söker vi dig som har en positiv inställning till utveckling och bildning och som kan se människors potential. Du är en nyfiken person och har lätt för att samarbeta med andra. Du är initiativrik, målinriktad och en god kommunikatör.

I nära samarbete med rektor, kommer du i din roll som biträdande rektor, att ansvara för att uppnå måluppfyllelse inom skolans verksamheter utifrån de styrdokument som gäller för folkhögskoleverksamhet.

Vi förväntar oss att du är bra på att leda och utveckla olika personalgrupper.

Du är direkt underställd rektor och biträder denne i ledning av verksamheten avseende utveckling-, personal- och verksamhetsfrågor.

I uppdraget ingår verksamhet-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Uppdraget är både på en strategisk och operativ nivå.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande. Det är meriterande med chefs/ledarskapsutbildning samt erfarenheter från arbete som ledare. Om du har erfarenhet av folkbildningsverksamhet och folkhögskola är det också meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Biträdande rektor till Braås skola

Biträdande rektor
Läs mer Feb 13
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Braås skola tillhör Norra området i utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Braås skola är en F-9 skola belägen i Braås samhälle ca 30 km norr om Växjö, som ligger naturskönt vid sjön Örken. På skolan går ca 380 elever från 6-16 år, vilket skapar spännande möjligheter till samverkan. Dädesjö skolan ingår också i området och är en liten F-3 skola. Tillsammans med rektor och skolans ledningsgrupp är du med och utvecklar skolorna och som skolledare i norra området tillhör du norra områdets ledningsteam.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Skolledningen på Braås skola består idag av en rektor och en biträdande rektor. Vi utökar nu skolledningen med ytterligare en biträdande rektor med inriktning mot mellanstadiet. Du kommer ha ett ledningsansvar för personal, pedagogik, elevhälsa och verksamhetsfrågor. I arbetet ingår också ansvar för mottagande och placering av nyanlända elever samt att tillsammans med pedagogerna arbeta för att utveckla språkundervisningen för nyanlända och för ökad integration på skolan.

Som biträdande rektor arbetar du i nära samarbete med rektor med att leda skolan mot verksamhetens mål. Skolan har ett stort kompensatoriskt uppdrag och du måste vilja vara med och göra skillnad för våra elever. Du tycker det är viktigt att skapa värde för alla elever så att de får en god utveckling i stimulerande miljö. För att arbeta som skolledare måste du dela vår elevsyn, som innebär att alla elever ska känna sig delaktiga och vara en del av gemenskapen i klassen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad i pedagogik och har erfarenhet av detta arbete. Det är meriterande att ha erfarenhet av ledarskap. Du har goda kunskaper i att möta elevers olika behov, har god lednings- och organisationsförmåga, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är väl förtrogen med skolans styrdokument.

Du arbetar från ett positivt förhållningssätt och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat. Du är stresstålig, tycker om att samverka med olika aktörer och är skicklig på att möta föräldrar i svåra samtal. Andra viktiga förmågor är att tycka om utmaningar och vara lyhörd för förändringar. Vi söker dig som har starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

OBS! Vid rekrytering internt av undervisande personal till eller från förskoleklass, fritidshem, grundskola, kulturskola, särskola eller gymnasieskola i utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i augusti 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Biträdande rektor till Norregårdskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 17
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Norregård tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du som, tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Mer information om vår verksamhet hittar du på http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/

ARBETSUPPGIFTER
Norregårdskolan är en 7-9-skola med ca 530 elever och 70 anställda i norra delen av Växjö tätort. Skolan har fina lokaler och elevtalen beräknas öka de närmsta åren. Vi söker nu en biträdande rektor som tillsammans med rektor och biträdande rektor utgör skolledningen på Norregårdskolan. Du kommer att ha ett ledningsansvar för personal, pedagogik, skolutveckling och verksamhetsfrågor. Vår slogan ”En skola i rörelse” innebär att vi hela tiden arbetar för att utveckla skolan och att vi alltid måste vara beredda att ändra organisation och arbetsformer om förutsättningarna ändras eller behoven så kräver.

Som biträdande rektor arbetar du i nära samarbete med rektor med att leda skolan mot verksamhetens mål: ”När du lämnar Norregårdskolan är du en problemlösande, kreativ och trygg individ som visar stor respekt och har förmåga att skapa värde för dig själv och andra” Skolans mål innebär för oss att vilja vara med och göra skillnad. Du behöver även dela elevsynen som innebär att alla elever ska känna sig delaktiga, det innebär att undervisningen måste anpassas efter de elever som går i klassen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad lärare och har erfarenhet. Det är meriterande att ha erfarenhet som skolledare eller utvecklingsledare, gärna med någon form av ledarskapsutbildning. Du har goda kunskaper i att möta elevers olika behov, har god lednings- och organisationsförmåga, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du arbetar från ett positivt förhållningssätt och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat. Du är stresstålig, tycker om att samverka med olika aktörer och är skicklig på att möta föräldrar i svåra samtal. Andra viktiga förmågor är att tycka om utmaningar och vara lyhörd för förändringar. Vi söker dig som har starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

OBS! Vid rekrytering av intern kandidat som idag arbetar med undervisning i skola inom utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i januari 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Biträdande rektor till Östregårdskolan och Lillestadskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 24
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Lillestadskolan och Östregårdskolan tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun.
Förvaltningen har cirka 2700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Skolorna tillhör Östra området och är centralt belägna med närhet både till stad och natur. Båda skolorna har idag cirka 300 elever var, årskurs F-6.

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med skolornas rektorer bildar vi nu ett skoledarteam för att utveckla och driva de båda skolorna. Båda skolorna har påbörjat ett systematiskt utvecklingsarbete med resultat i focus, som du blir en viktig del av.

Arbetsfördelningen till hösten innebär att du som biträdande rektor får ansvaret för utvecklingen av arbetet i förskoleklass och fritidshem.

På skolorna finns ledningsgrupper som rektorerna leder tillsammans med dig.

Ett etablerat samarbete finns med förskolorna i området och dess förskolechefer, som finns med i närhetsteamen. Till din hjälp finns samordnare och administratör som avlastar för att kunna prioritera det pedagogiska ledarskapet.
Du ingår Östra områdets skolledarteam tillsammans med rektorer, biträdande rektorer och förskolechefer, där du aktivt bidrar med såväl kunskaper som ditt eget lärande.

KVALIFIKATIONER
Du som är intresserad av den här tjänsten har gärna haft en ledande befattning tidigare, och har en pedagogisk utbildning. Du ser helheten, kan ta ut nya riktningar för utvecklingen och skapar och uppmuntrar ett klimat för utveckling och ständiga förbättringar av verksamheten.

Som ledare är du duktig på att uppmuntra, coacha och skapa engagemang hos dina medarbetare. Du bemöter medarbetare, elever och föräldrar på ett sätt som inger förtroende. När det behövs är du modig i ditt beslutsfattande och du trivs med ett högt arbetstempo.

Ord som beskriver dig är självsäker, aktiv, positiv, kommunikativ, självstartande och beslutsam.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Biträdande Kulturskolechef till Växjö

Biträdande rektor
Läs mer Maj 24
Växjös kulturskola är en av landets större kulturskolor med ca 2000 elever och ett 60-tal engagerade lärare. Hos Kulturskolan samsas tradition och framtidsspaning.
Verksamheten innehåller inte enbart kvällskurser utan är involverad i allt ifrån Växjös skolor och integrationsarbete till samarbete med Linnéuniversitetet, St Sigfrids Folkhögskola, civilsamhället och stans sjudande kulturliv.
Kulturskolan har ett övergripande kommunalt uppdrag men är organisatoriskt placerad i utbildningsförvaltningens centrumområde med mottagningscentrum, 5 grundskolor och 12 förskolor.

Sedan augusti 2017 utgör Kulturskolan och Fritidsgårdarna enheten Ungas Fria tid. Det gemensamma uppdraget för enheten är att stärka barn- och ungas möjligheter till en aktiv fritid oavsett geografisk eller socioekonomisk tillhörighet.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande kulturskolechef arbetar du nära kulturskolechefen och förväntas leda och utveckla egna ansvarsområden. Visst budget- och personalansvar kan ingå. Du ingår i ett ledningsteam med tillgång till administratör, institutionstekniker och samordningstjänster.

Förutom kulturskolans ämnes- och ensemblekurser utför man en hel del tjänster gentemot förskola, särskola, grundskola, gymnasieskola och universitet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en tydlig ledare och lyhörd för de kompetenta lärarnas tankar och behov. Du kan också se möjligheter och tänka nytt samtidigt som du har ett kulturarvsperspektiv. Du är driven inom IT och har intresse för att marknadsföra skolan. Att leda och utveckla en kulturskoleverksamhet ihop med kulturskolechefen innebär många kontaktytor och omvärldsspaning. Därför är det viktigt med nätverk, både regionalt och nationellt. Du som söker har akademisk examen inom ett för ansvarsområdet relevant utbildning.

Du bidrar med ledarskap, engagemang, kreativitet och förnyelse i arbetet med medarbetare och övriga aktörer inom utbildning och kultur i Växjö. Självförtroende, mod, självständighet, flexibilitet är andra ledord som förväntas av dig. Du vill göra jobbet, är en närvarande och tydlig ledare som vill satsa av dig själv i Växjö kulturskola för att ge våra barn och unga det allra bästa av kulturskolan.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Biträdande rektor till Ingelstad skola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 15
Södra området tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Inom södra området finns 7 grundskolor, 14 förskolor samt grund – och gymnasiesärskola. Vi har cirka 2200 barn och elever och cirka 550 medarbetare anställda i området.

Ingelstad området söker en biträdande rektor. Ingelstad området består av Ingelstad skola och förskola, Uråsa skola och förskola, Nöbbele skola och förskola samt Helentorpförskola och Parkvägenförskola i Ingelstad. Vi bygger ett skolledarteam i Ingelstad om fyra skolledare. I teamet med de fyra skolledarna ingår även en administratör/samordnare.

ARBETSUPPGIFTER
Om du är en person som vågar utmana, har idéer och drivkraften att förändra, då är södra, området för dig!

Att arbeta som biträdande rektor innebär att du tillsammans med rektor och lagledarna planerar det pedagogiska utvecklingsarbetet på enheterna och arbetar mot verksamhetens mål. Som skolledarteam leder och utvecklar ni skolorna och förskolorna tillsammans med den ledningsgrupp som finns. Ledningsgruppen består av personal från samtliga enheter och det bidrar bl.a. till likvärdighet på enheterna. Självklart är uppdraget att fortsätta de utvecklingsarbeten som pågår. Tjänsten innefattar verksamhetsansvar för grundskola och fritidshem. Du har även personal- ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Trygghet och arbetsro är viktigt för oss vilket gör att du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, god arbetsmiljö och vi-känsla. Du bidrar också till en god föräldrasamverkan.

Din närmsta chef är rektor. Stödfunktioner som finns är administratörer och samordnare som avlastar med arbetsuppgifter, vilket underlättar för att kunna prioritera det pedagogiska ledarskapet.

I tjänsterna kommer det att ingå arbete i elevgrupp med 40%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och erfarenhet av en ledande befattning. Det är meriterande om du har genomgått någon ledarskapsutbildning. Du har god insikt och erfarenhet av skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbete som följer av detta.

Du är en optimistisk och engagerad ledare som på ett självklart sätt coachar dina medarbetare och tydligt kommunicerar med alla intressenter. Att förbättra verksamheten och utveckla medarbetarna är viktiga frågor för dig. Du är en självsäker, aktiv och driven person som når mål tillsammans med medarbetarna. Som skolledare inom södra området har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Därför är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig, men lyhörd ledare.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

OBS! Vid rekrytering av intern kandidat som idag arbetar med undervisning i skola inom utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i januari 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Biträdande rektor till Sandsbro skola

Biträdande rektor
Läs mer Apr 25
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Sandsbro skola tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt
2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning.

Skolan hittar du ca 5 kilometer norr om Växjö. Den är en av kommunens största skolor och har cirka 450 elever med tre paralleller från förskoleklass till och med årskurs 6. Här arbetar vi nära natur och miljö och vi har Toftasjön alldeles om knuten. Med gångavstånd tar man sig även till Helgasjön och till en fantastisk miljö i Fyllerydsskogen med dess naturreservat och vackra promenadstråk.

Elevhälsoarbetet är framgångsrikt och har flera kompetenser knutna till sig. Sandsbro skola bygger på kollegialt lärande där digitalisering och musik är viktiga delar i arbetet på skolan. Tillsammans utvecklar och utmanar vi genomgående elevernas kreativitet
och nyfikenhet på teknisk utveckling, hållbarhet och kommunikation med ett entreprenöriellt förhållningssätt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en biträdande rektor som tillsammans med skolans rektor bildar ni ett team. Arbetsfördelningen till hösten innebär att du som biträdande rektor får ansvaret för lärargruppen. På skolan finns både ledningsgrupp och utvecklingsgrupp som rektor leder tillsammans med dig.

Skolledarteamet i Sandsbro vill skapa förutsättningar för Sandsbro skola att utbilda trygga individer som är nyfikna på omvärlden och har de kunskaper som krävs för att tillsammans med andra kunna ta sig an en föränderlig framtid i ett hållbart samhälle. Våra ledord för att nå det är dialog, ansvar och hållbarhet för samtliga på skolan.

Ett etablerat gott samarbete finns med Sandsbros förskolor och dess förskolechef, som finns med i närhetsteamet. Till din hjälp finns samordnare och administratör som avlastar för att kunna prioritera det pedagogiska ledarskapet. Du ingår Östra områdets skolledarteam tillsammans med rektorer, biträdande rektorer och förskolechefer, där du aktivt bidrar med såväl kunskaper som ditt eget lärande.

KVALIFIKATIONER
Du som är intresserad av den här tjänsten har gärna haft en ledande befattning tidigare, är lärare i grunden och ser nu fram emot ett roligt ledaruppdrag där du får fortsätta utveckla en välfungerande skola. Du ser helheten, kan ta ut nya riktningar för utvecklingen och skapar och uppmuntrar ett klimat för utveckling och ständiga förbättringar av verksamheten.

Som ledare är du duktig på att uppmuntra, coacha och skapa engagemang hos dina medarbetare. Du bemöter medarbetare, elever och föräldrar på ett avslappnat sätt som inger förtroende. När det behövs är du modig i ditt beslutsfattande och du trivs med ett högt arbetstempo.

Ord som beskriver dig är självsäker, aktiv, positiv, kommunikativ, självstartande och beslutsam.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu