Pedagogiskt arbete jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Pedagogiskt arbete i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

Lärare samhällskunskap på Växjö Fria Vuxenutbildning

Lärare i gymnasiet
Läs mer Sep 14
Mitt i Arenastaden hittar du Växjö Fria Vuxenutbildning. Vi är utbildningsanordnare till Växjö kommun, Växjölöftet, och erbjuder yrkesutbildning till undersköterska till våra elever. Där ingår kursen Samhällskunskap 1a1.

Skolan erbjuder fräscha och ändamålsenliga lokaler där du som pedagog har alla möjligheter att skapa förutsättningar för en god undervisning. Vår verksamhet genomsyras av ett professionellt och personligt bemötande, en plats att trivas på varje dag

Skolan söker nu en lärare 20% i samhällskunskap för en allmän visstidsanställning under perioden 20231023-20240407. I tjänsten kommer även ingå enkel administration.

Undervisningen och är schemalagd på fredagar. Viss del av klassen kommer läsa kursen på distans och vi använder oss av lärplattformen teams.

Möjlighet till ytterligare arbete som timvikarie finns och då på gymnasiet.

Ansök nu

Växjö Ridklubb söker utbildad ridlärare

Ridinstruktör/Ridlärare
Läs mer Sep 6
Växjö Ridklubb är ridskolan för alla – hela livet och vi söker nu en utbildad ridlärare som vill bli en del av vårt team, lägst SRL 1 eller motsvarande. Vi ser gärna även att du är utbildad hippolog.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en god pedagogisk och social förmåga, goda ledaregenskaper och brinner för att undervisa alla åldrar på olika nivåer. Du är ansvarsfull och kan jobba självständigt samtidigt som du är en god lagspelare. Ett brinnande intresse för hästar och ridsport är självklart och du sätter hästen och eleven i fokus. Som person tror vi att du är social och har en stark drivkraft. Vårt mål är att vara en ridskola där alla har möjlighet att umgås med hästar och människor samt erbjuda rid- och hästkunskap på alla nivåer.
Vi kan erbjuda dig en tjänst hos en ridklubb med stort hjärta och där vi just nu är i en fas där mycket händer och där de anställda kommer ha stor möjlighet att vara med och påverka. Ett nytt ridhus är på gång och därefter ska stallet byggas om.
Om Växjö Ridklubb
Växjö Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Föreningen grundades 1882 och har idag ca 450 medlemmar och drygt 330 uppsittningar per vecka. Vår anläggning ligger sjönära i ett vackert naturskyddsområde endast 4 km från centrum i universitetsstaden Växjö.
Övrigt
Tillträde och lön enligt överenskommelse, kollektivavtal finns. Arbetstiden är schemalagd. Dag-, kvälls och helgarbete ingår med stalltjänst, ridning och lektioner. Viss administration ingår i tjänsten. Önskar du ta med egen häst så finns det en ledig stallplats.
Ansökan med CV samt personligt brev skickas till: sofia.sandberg@vaxjoridklubb.se.
Rekrytering sker löpande.
För frågor om verksamheten kontakta:
Sofia Sandberg, ridskolechef, 076-273 60 55, sofia.sandberg@vaxjoridklubb.se
Ulrika Hansson, personalansvarig styrelsen, 0733-775 241, ulrika.hansson@vaxjoridklubb.seVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Teacher, French

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Sep 14
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Om arbetsplatsen Internationella Engelska Skolan i Växjö är en nystartad skola med med årskurserna F - 8 och cirka 300 elever.

Arbetsuppgifter Vi söker nu en legitimerad lärare till årskurs 6 - 9 med ämnesbehörighet i Franska. I tjänsten ingår delat mentorskap. På IES Växjö arbetar vi för att alla våra elever ska uppnå sin fulla akademiska potential i en trygg och lugn lärandemiljö.

För att göra IES Växjö till en framgångsrik skola tillvaratar vi såväl elevernas alla kompetenser, erfarenheter och skilda bakgrunder som deras tankar och synpunkter i vårt arbete. Du kommer att ingå i ett lärarlag där det finns avsatt tid för att gemensamt utveckla undervisningen och ledarskap i klassrummet. Som lärare hos oss tycker du att det är roligt, stimulerande och utvecklande att undervisa elever som kommer från olika delar av världen och ger varje elev möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och förmågor. Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling för att nå läroplanens mål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen samt arbetar för att skapa en trygg och stimulerande lärandemiljö. Du tar ansvar för att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas kunskapsutveckling. Du tar egna initiativ och bedriver ett tydligt ledarskap i klassrummet.

Kvalifikationer Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i Franksa åk 6-8. Behörighet även i andra ämnen. Du har en positiv människosyn och har förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Som lärare hos oss tycker du att det är roligt, stimulerande och utvecklande att undervisa elever som kommer från flera olika länder och ge varje elev möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och förmågor. Du är klar och tydlig i din kommunikation och har förmåga att motivera och entusiasmera elever till att ta till sig ny kunskap. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda kunskaper i IKT som pedagogiskt verktyg. Du är en positiv person med ett inkluderande förhållningssätt. Skolutveckling i samarbete med kollegor och skolledare är viktigt, lärorikt och intressant för dig. Du älskar att se elever lyckas och att spela en viktig roll i deras framgång! Är DU den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Interim Rektor

Rektor
Läs mer Sep 8
Om oss
Clockwork skolledare rekryterar och bemannar rektorer över hela Sverige.

Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se

Om företaget
Av skolledare, för skolledare!

Vi erbjuder dig spännande konsultuppdrag som skolledare över hela Sverige, från förskola till vuxenutbildning. Vi arbetar rikstäckande och har centrala kontor på flera orter i landet.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu erfarna och kompetenta skolledare för interimuppdrag, från förskola till vuxenutbildning, som brinner för ledarskap, utbildning och skolutveckling! I denna annons riktar vi oss till dig som är tillgänglig för nya uppdrag med högst en veckas varsel.

Vi vill knyta till oss Sveriges bästa chefer inom skola och matcha dig mot de uppdrag vi får in från våra samarbetsskolor.

Är du nyfiken på nya utmaningar? Saknar du friheten att själv bestämma när och var du vill arbeta? Kontakta oss så berättar vi mer.

Din profil
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning samt lång erfarenhet av skolledning i kombination med den statliga rektorsutbildningen. Du är en drivande kraft i skolutveckling, stolt skolledare med god kunskap om de styrdokument som är aktuell för den skolform du vill verka inom.

Som rektor på konsultuppdrag (Interim rektor) får du chans att verkligen göra skillnad där det behövs som mest. Det förväntas att du är operativ från dag 1, vilket innebär att du snabbt kan sätta dig in i pågående processer och olika/rådande situationer/sammanhang samt har god kommunikationsförmåga och ett situationsanpassat ledarskap.

Uppdragens längd kan skilja sig åt och du får hela Sverige som arbetsplats. Detta ställer höga krav på flexibilitet och ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Som person är du samarbetsorienterad, drivs av goda resultat och hög kvalitet och är både ansvarstagande, tydlig och lyhörd i din ledande roll. Du får gärna vara innovativ, nytänkande och utvecklingsinriktad. Som ledare skapar du tillsammans med din personal ett engagemang och fokus, vilket får alla att sträva mot samma mål, från elev till medarbetare.

Vi kan erbjuda nya och spännande utmaningar i skolans värld! Meddela i din ansökan vilken skolform du är intresserad av så matchar vi dig mot rätt uppdrag. För dig med eget företag kan vi erbjuda lösningar som underkonsult.

För mer information är du varmt välkommen att kontakta ansvariga för Clockwork Skolledare; Sofi Centerman 073-351 27 33, Björn Kullgard 0708215339 eller Andreas Krasser 0708215332

Är du den vi söker, tveka då inte utan skicka in din ansökan redan idag! Vi arbetar löpande med kandidater och uppdragen tillsätts snabbt, så ansök direkt så hör vi av oss.

www.clockworkpersonal.se

Lediga skolledarjobb på www.facebook.com/groups/rektorer

Ansök nu

SFI-lärare kvällstid

SFI-lärare
Läs mer Sep 20
Vi söker nu en lärare som ska undervisa en grupp C/D-elever på kvällen, med lektioner måndagar och onsdagar 17.15-19.45. Övrig tid är planeringstid och ska genomföras på arbetsplatsen med ö.k. med rektor. Utöver C/D-gruppen har vi två andra sfi-grupper och en sva-grund klass som har lektion samtidigt.


Du kommer jobba mycket självgående och ta ett stort ansvar för dina elever och deras progression. Det innebär att du kan anpassa undervisningen efter elevernas skilda förutsättningar och behov. Elevernas progression ska dokumenteras i vår gemensamma mall. Du som söker är kreativ, ansvarstagande, nytänkande och lösningsfokuserad. 


Om oss   

Välkommen till en stor och mångfacetterad organisation där kreativitet och kunskap är viktigt. Hos oss får du stort utrymme att utvecklas, utforma din undervisning och ditt arbetssätt själv och tillsammans med arbetslaget. Vi tycker att lärare ska göra det de är bäst på - att undervisa. Därför gör vi allt vi kan för att minimera de administrativa uppgifterna för lärarna.  


Kompetenskrav


- Du är legitimerad och behörig lärare för sfi.


- Du tar stort eget ansvar och anpassar undervisningen efter elevernas skilda förutsättningar och behov.


Meriterande


- Du har undervisat vuxna elever


- Du har undervisat i en annan skolform


- Du har erfarenhet från interkulturella miljöer


- Du har erfarenhet av distansundervisning  


Om tjänsten  


Tjänsten är på 25% (10 h i veckan). Det är en semestertjänst. Tjänsten är en tillsvidareanställning för dig med rätt behörighet och lärarlegitimation. Den inleds med 6 månaders provanställning. Du som inte har rätt behörighet erbjuds en visstidsanställning. Startdatum omgående eller enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansökningar tas endast emot i vårt rekryteringssystem.
Ansökan  

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem.  

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ajna Caprnja, rektor/verksamhetschef, ajna.caprnja@folkuniversitetet.se


Vi undanber oss kontakt med annonssäljare och rekryterare

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Teacher, Spanish

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Sep 14
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Om arbetsplatsen Internationella Engelska Skolan i Växjö är en nystartad skola med med årskurserna F - 8 och cirka 300 elever.

Arbetsuppgifter Vi söker nu en legitimerad lärare till årskurs 6 - 9 med ämnesbehörighet i Spanska. I tjänsten ingår delat mentorskap. På IES Växjö arbetar vi för att alla våra elever ska uppnå sin fulla akademiska potential i en trygg och lugn lärandemiljö.

För att göra IES Växjö till en framgångsrik skola tillvaratar vi såväl elevernas alla kompetenser, erfarenheter och skilda bakgrunder som deras tankar och synpunkter i vårt arbete. Du kommer att ingå i ett lärarlag där det finns avsatt tid för att gemensamt utveckla undervisningen och ledarskap i klassrummet. Som lärare hos oss tycker du att det är roligt, stimulerande och utvecklande att undervisa elever som kommer från olika delar av världen och ger varje elev möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och förmågor. Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling för att nå läroplanens mål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen samt arbetar för att skapa en trygg och stimulerande lärandemiljö. Du tar ansvar för att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas kunskapsutveckling. Du tar egna initiativ och bedriver ett tydligt ledarskap i klassrummet.

Kvalifikationer Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i Franksa och Spanksa åk 6-9. Behörighet även i andra ämnen. Du har en positiv människosyn och har förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Som lärare hos oss tycker du att det är roligt, stimulerande och utvecklande att undervisa elever som kommer från flera olika länder och ge varje elev möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och förmågor. Du är klar och tydlig i din kommunikation och har förmåga att motivera och entusiasmera elever till att ta till sig ny kunskap. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda kunskaper i IKT som pedagogiskt verktyg. Du är en positiv person med ett inkluderande förhållningssätt. Skolutveckling i samarbete med kollegor och skolledare är viktigt, lärorikt och intressant för dig. Du älskar att se elever lyckas och att spela en viktig roll i deras framgång! Är DU den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Interim Rektor

Rektor
Läs mer Sep 8
Om oss
Clockwork skolledare rekryterar och bemannar rektorer över hela Sverige.

Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se

Om företaget
Av skolledare, för skolledare!

Vi erbjuder dig spännande konsultuppdrag som skolledare över hela Sverige, från förskola till vuxenutbildning. Vi arbetar rikstäckande och har centrala kontor på flera orter i landet.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu erfarna och kompetenta skolledare för interimuppdrag, från förskola till vuxenutbildning, som brinner för ledarskap, utbildning och skolutveckling! I denna annons riktar vi oss till dig som är tillgänglig för nya uppdrag med högst en veckas varsel.

Vi vill knyta till oss Sveriges bästa chefer inom skola och matcha dig mot de uppdrag vi får in från våra samarbetsskolor.

Är du nyfiken på nya utmaningar? Saknar du friheten att själv bestämma när och var du vill arbeta? Kontakta oss så berättar vi mer.

Din profil
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning samt lång erfarenhet av skolledning i kombination med den statliga rektorsutbildningen. Du är en drivande kraft i skolutveckling, stolt skolledare med god kunskap om de styrdokument som är aktuell för den skolform du vill verka inom.

Som rektor på konsultuppdrag (Interim rektor) får du chans att verkligen göra skillnad där det behövs som mest. Det förväntas att du är operativ från dag 1, vilket innebär att du snabbt kan sätta dig in i pågående processer och olika/rådande situationer/sammanhang samt har god kommunikationsförmåga och ett situationsanpassat ledarskap.

Uppdragens längd kan skilja sig åt och du får hela Sverige som arbetsplats. Detta ställer höga krav på flexibilitet och ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Som person är du samarbetsorienterad, drivs av goda resultat och hög kvalitet och är både ansvarstagande, tydlig och lyhörd i din ledande roll. Du får gärna vara innovativ, nytänkande och utvecklingsinriktad. Som ledare skapar du tillsammans med din personal ett engagemang och fokus, vilket får alla att sträva mot samma mål, från elev till medarbetare.

Vi kan erbjuda nya och spännande utmaningar i skolans värld! Meddela i din ansökan vilken skolform du är intresserad av så matchar vi dig mot rätt uppdrag. För dig med eget företag kan vi erbjuda lösningar som underkonsult.

För mer information är du varmt välkommen att kontakta ansvariga för Clockwork Skolledare; Sofi Centerman 073-351 27 33, Björn Kullgard 0708215339 eller Andreas Krasser 0708215332

Är du den vi söker, tveka då inte utan skicka in din ansökan redan idag! Vi arbetar löpande med kandidater och uppdragen tillsätts snabbt, så ansök direkt så hör vi av oss.

www.clockworkpersonal.se

Lediga skolledarjobb på www.facebook.com/groups/rektorer

Ansök nu

Lärare/utbildare - Kompetenslyft i Förskolan

SFI-lärare
Läs mer Jun 27
På uppdrag av Skolverket genomför Merit AB ett kunskapslyft för personal i förskolan. Kompetenslyftet vänder sig till tvåspråkig personal på förskolor, språkutvecklare och deras chefer. Syftet är att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen med barnen, med vårdnadshavare och mellan kolleger. Insatsen ger också ökad kunskap om förskolans uppdrag, värdegrund och om systematiskt kvalitetsarbete.

Vill du bli en del av ett team som arbetar med att kompetensutveckla den tvåspråkiga personalen? Din uppgift blir att utbilda i yrkesinriktad svenska och med teman som förskolans uppdrag, personalsamverkan, interkulturell kommunikation, pedagogiskt ledarskap, digitala lärverktyg. Du kommer även att arbeta med att etablera kontakter med kommunala och privata förskolor, rektorer, förvaltningar m fl för att marknadsföra kompetenslyftet.

Vi söker dig som

- Har erfarenhet av att utbilda inom svenska som andraspråk

- Vana vid att se individuella behov och göra anpassningar

- Har kunskap om förskoleverksamhet

- Har hög digital kompetens

Har du dessutom erfarenhet av vuxenpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete är det ett extra plus!

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Personlig Tränare till Nordic Wellness Växjö

Personlig tränare/PT
Läs mer Sep 4
Nordic Wellness är en av Sveriges största friskvårdskedjor med över 300 gym runt om i landet. Vi erbjuder ett brett utbud av träning, hälsa och välmående för alla åldrar. Vi fortsätter växa och förstärker vår position på marknaden hela tiden.

Nu letar vi efter fler ihärdiga, viljestarka och inspirerande entreprenörer, som hjälper oss med spridningen av träningsglädje i rollen som Personlig Tränare till våra klubbar i Växjö med omnejd.

Vill du anta utmaningen? Låt oss berätta mer!

Att vara Personlig Tränare på Nordic Wellness

Något av det bästa du vet är att sprida känslan vidare av ett bra träningspass. Vad är ett bra träningspass? Ingen kan förklara det bättre än du! För du vet att vissa uppmuntras bäst av ett tydligt mål, att bara riktigt hårt arbete är vägen till ett nytt personbästa. Och du vet att andra försöker hitta träningsglädjen för första gången och behöver en lugnare väg för att hitta sin plats på gymmet.

När du börjar jobba på Nordic Wellness är vår förhoppning att det finns medlemmar som är där och tränar, om inte bara, så till stor del för att just DU är deras personliga tränare. Ibland kanske det till och med är dina marknadsföringsknep som gör att de hittar vår klubb från första början.

Dina egenskaper att knyta kontakter och skapa relationer till kunder och medarbetare är uppskattade här. Och din förmåga att själv administrerar och på egen hand sälja dina tjänster är vad som kommer få dig att trivas extra bra hos oss.
Vad söker vi hos dig?

Vi söker dig som har gått en personlig tränarutbildning hos ett godkänt utbildningsföretag och kan stolt visa ditt väl förvärvade certifikat. Ditt egna ansvar kommer sättas på prov. Du brinner för försäljning och drivs av att sätta mål – extra mycket av att slå dom. Du får givetvis hjälp genom att synas på vår hemsida och i säljande material på klubben, men det är din drivkraft och engagemang som kommer vinna dina kunders hjärtan.

Du ser det som en självklarhet att hjälpa dina kollegor med att hålla klubben fräsch, du höjer servicegraden hos oss och gör det lilla extra för att lyfta träningsupplevelsen för våra medlemmar.

Din känsla för ordning märks också i ditt sätt att föra journaler och rapporter. Du gör det förstås för att du vet att dina kundrelationer kräver omsorg, att kunderna litar på att du leder dem mot resultat de inte hade klarat nå utan din hjälp.

Du kommer att arbeta både dagar, kvällar och helger. Kan du dessutom visa oss dokumenterad kunskap inom kost och hälsa utöver din PT-utbildning är vi än mer övertygande om att du kommer göra ett fantastiskt jobb hos oss!

Att jobba på Nordic Wellness

Träningsbranschen växer fortfarande och du kommer snabbt att förstå att Nordic Wellness inte är något undantag. Att fler och fler vill ha hjälp med att nå sin träningspotential är lika självklart som att fysisk aktivitet är bra för människan.

Här erbjuds du en stimulerande arbetsplats med flera års erfarenhet av yrket. Du får en introduktion för att komma igång och stöttning i försäljning längst vägen. Bered dig på ett utmanande, energirikt och ständigt utvecklande företag.

Bifogat i din ansökan vill vi få med din licens eller certifikat. Vänta inte med din ansökan, vi vill få in vår nya stjärna så snart vi hittar dig!

Nordic Wellness är idag en av Nordens största gymkedjor med över 500 000 medlemmar och över 300 klubbar, från Ystad i söder till Umeå i norr. Verksamheten är indelad i tre divisioner; öster, söder och väster. Huvudkontoret ligger i Göteborg, på översta våningen i det första gymmet som öppnades 1997.

Ansök nu

Sfi-lärare Växjö

SFI-lärare
Läs mer Maj 26
Vill du jobba med en grupp deltagare som jobbar eller studerar vid sidan av sina sfi-studier? Då har du hittat rätt! På Merit läser majoriteten av våra sfi-deltagare sfi samtidigt som de jobbar, studerar på universitetet eller av andra anledningar behöver ett mer flexibelt upplägg.

Vi söker dig som är orädd för att hitta olika kreativa lösningar för att ge deltagarna en så flexibel utbildning som möjligt. Du kanske själv studerar på distans och har egna erfarenheter från en digital utbildningsmiljö? I kombination med stark datorvana söker vi dig som kan hålla i lärverkstäder på plats i våra lokaler i Växjö.

Många av våra deltagare är upptagna under dagen och är därför i behov av lärverkstäder på kvällar, därför söker vi dig som kan vara på plats två gånger i veckan.

Vi söker dig som är:

- nyskapande, proaktiv, öppen och har ett stort driv

- intresserad av att arbeta flexibelt med nya arbetssätt med till exempel sfi i digital lärplattform och med metoder som utgår från riktigt deltagarinflytande

- intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra

- tillgänglig för kvällsundervisning två gånger per vecka

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Sfi-lärare Växjö

SFI-lärare
Läs mer Maj 26
Är du intresserad av att bli en viktig resurs för nyanlända på deras olika vägar mot arbete och delaktighet i samhället? Är du intresserad av att arbeta flexibelt med nya arbetssätt med till exempel sfi i digital lärplattform och med metoder som utgår från riktigt deltagarinflytande? Är du också intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra så tycker vi att du ska söka tjänsten som sfi-lärare på Merit.

Vi söker dig som

är kreativ, öppen och har ett stort driv och engagemang

har kunskap om sfi och vuxenutbildning

har tankar och idéer om nyanländas etablering

är behörig lärare i sfi eller legitimerad lärare med intresse av att läsa in ämnet svenska som andraspråkMerit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger.Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Lärare/utbildare - Kompetenslyft i Förskolan

SFI-lärare
Läs mer Maj 26
På uppdrag av Skolverket genomför Merit AB ett kunskapslyft för personal i förskolan. Kompetenslyftet vänder sig till tvåspråkig personal på förskolor, språkutvecklare och deras chefer. Syftet är att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen med barnen, med vårdnadshavare och mellan kolleger. Insatsen ger också ökad kunskap om förskolans uppdrag, värdegrund och om systematiskt kvalitetsarbete.

Vill du bli en del av ett team som arbetar med att kompetensutveckla den tvåspråkiga personalen? Din uppgift blir att utbilda i yrkesinriktad svenska och med teman som förskolans uppdrag, personalsamverkan, interkulturell kommunikation, pedagogiskt ledarskap, digitala lärverktyg. Du kommer även att arbeta med att etablera kontakter med kommunala och privata förskolor, rektorer, förvaltningar m fl för att marknadsföra kompetenslyftet.

Vi söker dig som

- Har erfarenhet av att utbilda inom svenska som andraspråk

- Vana vid att se individuella behov och göra anpassningar

- Har kunskap om förskoleverksamhet

- Har hög digital kompetens

Har du dessutom erfarenhet av vuxenpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete är det ett extra plus!

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Sfi-lärare Växjö

SFI-lärare
Läs mer Maj 15
Är du intresserad av att bli en viktig resurs för nyanlända på deras olika vägar mot arbete och delaktighet i samhället? Är du intresserad av att arbeta flexibelt med nya arbetssätt med till exempel sfi i digital lärplattform och med metoder som utgår från riktigt deltagarinflytande? Är du också intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra så tycker vi att du ska söka tjänsten som sfi-lärare på Merit.

Vi söker dig som

är kreativ, öppen och har ett stort driv och engagemang

har kunskap om sfi och vuxenutbildning

har tankar och idéer om nyanländas etablering

är behörig lärare i sfi eller legitimerad lärare med intresse av att läsa in ämnet svenska som andraspråkMerit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger.Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Lärare/utbildare - Kompetenslyft i Förskolan

SFI-lärare
Läs mer Maj 15
På uppdrag av Skolverket genomför Merit AB ett kunskapslyft för personal i förskolan. Kompetenslyftet vänder sig till tvåspråkig personal på förskolor, språkutvecklare och deras chefer. Syftet är att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen med barnen, med vårdnadshavare och mellan kolleger. Insatsen ger också ökad kunskap om förskolans uppdrag, värdegrund och om systematiskt kvalitetsarbete.

Vill du bli en del av ett team som arbetar med att kompetensutveckla den tvåspråkiga personalen? Din uppgift blir att utbilda i yrkesinriktad svenska och med teman som förskolans uppdrag, personalsamverkan, interkulturell kommunikation, pedagogiskt ledarskap, digitala lärverktyg. Du kommer även att arbeta med att etablera kontakter med kommunala och privata förskolor, rektorer, förvaltningar m fl för att marknadsföra kompetenslyftet.

Vi söker dig som

- Har erfarenhet av att utbilda inom svenska som andraspråk

- Vana vid att se individuella behov och göra anpassningar

- Har kunskap om förskoleverksamhet

- Har hög digital kompetens

Har du dessutom erfarenhet av vuxenpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete är det ett extra plus!

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Sfi-lärare Växjö

SFI-lärare
Läs mer Maj 15
Vill du jobba med en grupp deltagare som jobbar eller studerar vid sidan av sina sfi-studier? Då har du hittat rätt! På Merit läser majoriteten av våra sfi-deltagare sfi samtidigt som de jobbar, studerar på universitetet eller av andra anledningar behöver ett mer flexibelt upplägg.

Vi söker dig som är orädd för att hitta olika kreativa lösningar för att ge deltagarna en så flexibel utbildning som möjligt. Du kanske själv studerar på distans och har egna erfarenheter från en digital utbildningsmiljö? I kombination med stark datorvana söker vi dig som kan hålla i lärverkstäder på plats i våra lokaler i Växjö.

Många av våra deltagare är upptagna under dagen och är därför i behov av lärverkstäder på kvällar, därför söker vi dig som kan vara på plats två gånger i veckan.

Vi söker dig som är:

- nyskapande, proaktiv, öppen och har ett stort driv

- intresserad av att arbeta flexibelt med nya arbetssätt med till exempel sfi i digital lärplattform och med metoder som utgår från riktigt deltagarinflytande

- intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra

- tillgänglig för kvällsundervisning två gånger per vecka

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Vill du jobba som gruppträningsinstruktör - sök till oss!

Instruktör/Tränare inom specialidrott
Läs mer Maj 15
Nu söker vi gruppträningsinstruktörer till vårt gym i Växjö!

Brinner du för träning samt att motivera och inspirera andra människor till ett hälsosammare liv? Tycker du dessutom om att arbeta med ledarskap och utveckling? Då är kanske du den vi söker! Du gillar gruppträning och har stor erfarenhet av att gå på eller själv leda klasser. Du behöver inte ha någon utbildning inom träning även om det är ett plus, för rätt person står vi för utbildningen!

Som gruppträningsinstruktör arbetar du 1-5 h i veckan med det du brinner för, att leda våra deltagare genom en gruppträningsklass. Vi tar emot ansökningar både från utbildade instruktörer och från de som är intresserade av att gå en instruktörsutbildning. Vi ser gärna att du har fyllt 18 år.

För mer information och/eller för att skicka in din ansökan till vår anläggning i Växjö vänligen maila ditt CV och personliga brev till: johan.tranell@f24s.com (mailto:johan.Tranell@f24s.com)

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Om oss

Fitness24Seven är en av Europas absolut snabbast växande gymkedja och vi riktar oss till den vanliga motionären som tycker att kvalitativ träning inte skall kosta en förmögenhet. På drygt tio år har vi gått från att ha ett enda gym i Malmö till att ha över 250 anläggningar i 5 länder; Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand. Som medlem på Fitness24Seven har du tillgång till alla anläggningar, i alla länder, dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och det finns även separat avdelning för tjejer. Vi har ett stort fokus kring CSR och arbetar bland annat mot organisationer som SOS-barnbyar.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest och bakgrundskontroll vid nyanställning av personal.

Ansök nu

Biträdande lektor i träbyggnadsarkitektur, Byggteknik

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Aug 31
Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

Fakulteten för teknik strävar efter att se till att Linnéuniversitetets vision genomsyrar alla aktiviteter, med inriktning mot nyckelorden attraktiv kunskapsmiljö, framstående forskning, social drivkraft och globala värden. Fakulteten för teknik har en bred verksamhet som spänner över nio olika institutioner genom vilka Linnéuniversitetet tillhandahåller utbildning och bedriver forskning. Fakulteten har cirka 3 100 studenter på grund- och avancerad nivå, 90 doktorander och 300 lärare inklusive administratörer.

Institutionen för byggteknik har omfattande samarbeten med företagspartners inom såväl forskning som utbildning. Institutionen arbetar tillsammans med angränsande institutioner för att skapa en kreativ miljö med utmanande utbildningar och framstående forskning. Forskning inom byggteknik omfattar träbyggnadsteknik, stål- och betongkonstruktionsteknik, byggnadsfysik, historiska konstruktioner, tillståndsövervakning av konstruktioner, livscykelanalys och byggnadsmaterial. Institutionen erbjuder för närvarande ett högskoleingenjörsprogram i byggteknik, ett kandidatprogram i byggnadsutformning, ett tvåårigt masterprogram i hållbar konstruktionsteknik och utvecklar för närvarande ett civilingenjörsprogram i byggteknik.

Ämnesområde för befattningen: Byggteknik med inriktning träbyggnadsarkitektur

Placeringsort tillsvidare: Växjö

Anställningens omfattning: Anställningen är 100 % under 4 år. Anställningen får förlängas, dock högst sammanlagt två år, om det på grund av den biträdande lektorns sjukfrånvaro eller föräldraledighet, eller andra särskilda skäl, krävs ytterligare tid för att uppnå syftet med anställningen.

Den biträdande lektorn ska efter befordringsansökan prövas för befordran till lektor och anställas tills vidare, enligt högskoleförordningen (HF 4 kap 12 a§), förordning (SFS 2017:844).

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning:

Biträdande lektorn förväntas arbeta med både forskning och undervisning, för att säkerställa kandidatens professionella utveckling som självständig lärare och forskare, vilket är nödvändigt för behörigheten för befordran till universitetslektor. Huvuddelen av tjänsten avser forskning inom området träbyggnadsarkitektur i kombination med tekniska frågeställningar och hållbart och resurseffektivt byggande.

Av särskilt intresse för tjänsten är kombinationen av den arkitektoniska gestaltningen med teknik i tidiga skeden av byggprojekt och integrationen av arkitektur, konstruktionsteknik och digitala metoder för att skapa en hållbar byggd miljö. Detta kan omfatta användning av digitala metoder för kombination av arkitektonisk utformning med konstruktionsteknik, produktion, konstruktion och förvaltning av byggnader. Forskning relaterad till användningen av trämaterial och träkonstruktioner och deras inverkan på resurs- och energieffektivitet, samt på brukarnas upplevelse är möjliga forskningsområden.

Tjänsten syftar till att stärka forskningssamarbetet med Centrum för boendets arkitektur (CBA) vid Chalmers tekniska högskola, med syfte att fortsätta forskningsprojekt om sambandet mellan träarkitektur, byggnadsteknik och sociala element som estetik, hälsa och välbefinnande samt att utveckla kunskap om konceptuell design speciellt anpassad för träbyggnader.

Arbetsuppgifterna inkluderar även att söka extern forskningsfinansiering samt att publicera forskningsresultat i internationella vetenskapliga tidskrifter och vid konferenser. Pedagogisk meritering sker genom undervisning på grundnivå och avancerad nivå och genom medverkan i utveckling av kurser inom områdena byggnadsutformning, konceptuell konstruktion och arkitektur och projektbaserade kurser. Den biträdande lektorn kommer bland annat att medverka i mastersprogrammet Hållbar konstruktionsteknik för att stärka programmets fokus på hållbarhet och utformning. Detta är särskilt relevant inom kursen Konceptuell konstruktionsteknik när det gäller det tidiga skedet av ett byggprojekt. I detta skede är kommunikation mellan konstruktör och arkitekt avgörande för att säkerställa att en byggnads avsedda funktioner kan uppnås. Liknande aspekter är av stor betydelse för utvecklingen av en 5-årig civilingenjörsutbildning inom byggteknik, där den biträdande lektorn även kan bidra.  Formell pedagogisk meritering sker i form av högskolepedagogisk grundutbildning och handledarutbildning. Handledning av projekt- och examensarbeten är en naturlig del av anställningen. Administrativt arbete relaterat till ovan beskrivna uppgifter kan förekomma.

Utbildning och forskning sker i nära samarbete med näringsliv, forskningsinstitut samt stat och kommun. Detta förutsätter att den biträdande lektorn bygger nätverk och följer utvecklingen i branschen och den samhällsutveckling som är viktig för undervisning och forskning vid universitetet.

För behörighetskrav, bedömningsgrunder och kontaktpersoner se:

https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/Lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=p7182 

Ansök senast 2023-10-31.

Kontaktpersoner:
Prefekt: Thomas K. Bader, tel. 0470-76 75 79, thomas.bader@lnu.se  
Ämnesföreträdare: Anders Olsson, tel. 0470-70 89 85, anders.olsson@lnu.se
HR-partner: Linda Wincent, tel. 0480-49 76 75, linda.wincent@lnu.se


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Din ansökan ska utformas enligt Mall för ansökan som du hittar i Kompletterande riktlinjer -
Anställningsordning under rubriken "viktiga dokument" längst ned under annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Övriga handlingar, t ex olika typer av vetenskapliga arbeten, ska skickas in digitalt tillsammans med ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Doktorand fram till licentiatexamen i historia

Doktorand
Läs mer Sep 8
Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

Fakulteten för konst och humaniora utlyser nu i samarbete med Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies och med stöd av Crafoordska stiftelsen en doktorandanställning fram till licentiatexamen i historia med inriktning mot genus, diplomati och imperialism i Sydöstasien. Projektet är knutet till forskningsmiljön Historical Treaties of Southeast Asia,

Ämnesområde för befattningen: Historia
Placeringsort tills vidare: Växjö
Anställningsform och omfattning
Doktorandanställningen är tidsbegränsad i enlighet med 5 kap. 7 § i högskoleförordningen. Omfattningen är heltid. Den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under två år. Se information om möjlighet till förlängning av forskarstudier under rubriken Arbetsbeskrivning.

Vid sidan av sina studier får den som är anställd som doktorand dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning, konstnärlig forskning och administration. Anställningstiden förlängs i så fall i motsvarande grad. Sådant arbete får inte överstiga 20 % heltidsarbete. 

Den aktuella ingångslönen (januari 2023) för en doktorand är 29 450 kronor i månaden (brutto).

För mer information om anställning och arbetsvillkor vid Linnéuniversitetet, se informationen på universitetets webbplats.

Tillträde

1 februari 2024.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår forskarutbildning fram till licentiatexamen inom ramen för projektet Genus, diplomati och imperialism: Hur icke-manliga aktörer och könsöverskridande praktiker formade den koloniala världen i det maritima Sydöstasien. Projektet har erhållit ett tvåårigt forskningsanslag (motsvarande forskarutbildning fram till licentiatexamen) från Crafoordska stiftelsen. Under förutsättning att ytterligare forskningsanslag erhålls finns möjlighet att söka förlängning i ytterligare två år (motsvarande forskarstudier fram till doktorsexamen).

Se mer information på fakultetens sida om forskarutbildning, samt, för historieämnet, Allmän studieplan för den kulturvetenskapliga miljön

Sammanfattning av forskningsprojektet

Detta forskningsprojekt i global diplomatisk historia undersöker den ofta förbisedda rollen som kvinnliga och ickebinära (dvs varken manliga eller kvinnliga) aktörer spelade i diplomatiska förhandlingar i det maritima Sydöstasien från omkring 1750 till 1941. Projektet utforskar dessutom den diplomatiska betydelsen av könsöverskridande praktiker. Empiriskt syftar projektet till att bidra till en mer nyanserad förståelse för hur genus påverkade diplomatiska processer och imperialistisk expansion i Sydöstasien. Teoretiskt syftar projektet till att bidra till en mer sofistikerad förståelse av den betydelse som genus spelar i diplomatiska och imperialistiska sammanhang genom anläggandet av globala, icke-eurocentriska och tvärkulturella perspektiv.

Anställningens sammanhang

Ditt projekt ska knytas till forskningsmiljön Historical Treaties of Southeast Asia, som finansieras av Vetenskapsrådet från 2021 till 2027 och som leds av Stefan Amirell, professor i globalhistoria vid Linnéuniversitetet. I projektet ingår för närvarande sju disputerade forskare baserade i Europa och Sydöstasien. Du förväntas delta fullt ut i forskningsmiljöns seminarier, möten och andra aktiviteter.

Som doktorand kommer du även att vara en del av fakultetens Forskarutbildningsprogram i global humaniora samt spela en viktig roll i fakultetens forskningsmiljö, i synnerhet spetsforskningscentret Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies, och vid Institutionen för kulturvetenskaper. Du förväntas bidra aktivt genom att regelbundet gå på seminarier, delta i workshops, forskarinternat och andra aktiviteter samt interagera på regelbunden basis med andra doktorander, lärare och forskare vid fakulteten. Du förväntas tillbringa större delen av din arbetstid på Linnéuniversitetets campus i Växjö, såvida inte din forskning eller övrigt arbete (exempelvis fältarbete eller arkivforskning) kräver något annat. 

För information om behörighetskrav, bedömningsgrunder, anvisningar för ansökan samt information om kontaktpersoner, vänligen besök Linnéuniversitetets sida om lediga jobb där annonsen finns i sin helhet.

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2023!


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Sökande uppmanas att till ansökan bilägga CV, personligt brev, ett exemplar av en relevant uppsats, betyg och intyg samt andra relevanta dokument. Sökanden uppmanas också att till sin ansökan bifoga ett förslag till avhandlingsplan inom aktuellt forskningsområde. Samtliga handlingar ska bifogas digitalt i ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Sfi-lärare Växjö

SFI-lärare
Läs mer Maj 10
Är du intresserad av att bli en viktig resurs för nyanlända på deras olika vägar mot arbete och delaktighet i samhället? Är du intresserad av att arbeta flexibelt med nya arbetssätt med till exempel sfi i digital lärplattform och med metoder som utgår från riktigt deltagarinflytande? Är du också intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra så tycker vi att du ska söka tjänsten som sfi-lärare på Merit.

Vi söker dig som

är kreativ, öppen och har ett stort driv och engagemang

har kunskap om sfi och vuxenutbildning

har tankar och idéer om nyanländas etablering

är behörig lärare i sfi eller legitimerad lärare med intresse av att läsa in ämnet svenska som andraspråkMerit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger.Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Intresseanmälan HT-23, timvikariat inom förskola, skola och gymnasie

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Aug 28
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Som vikarie kommer du vara en del av det dagliga arbetet och arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet där barnen och eleverna står i centrum. Du är en positiv förebild för barnen och eleverna i alla lägen. Du är aktiv och lyhörd och tar ansvar. Tillsammans med ordinarie personal bidrar du till att eleverna får de bästa förutsättningarna att lyckas i förskolan och skolan.

Arbetsuppgifter:
Förskola 1-5 år
Som vikarie i förskola jobbar du med de yngsta barnen. Ofta är barngruppen uppdelad i 1-3 och/eller 3-5 år. Att vikariera på förskola innebär att du ersätter ordinarie personal. Du kommer tillsammans med ordinarie personal att ta ansvar för en barngrupp med till exempel samling, aktiviteter, påklädning, disk, hjälpa till vid toalettbesök med mera.
När du kommer till förskolan är det viktigt att du tar kontakt med barnen och lär känna dem. Du kan inte ägna dig endast åt ett par barn, utan måste överblicka hela barngruppen. Det krävs lyhördhet, engagemang och ett stort ansvarskännande.

Förskoleklass - åk 9
Att vikariera i förskoleklass eller i grundskola innebär att du ersätter ordinarie personal. Då måste du kunna följa en instruktion (planering) från den lärare du vikarierar för, och samtidigt vara beredd att improvisera.
När du kommer till skolan är det viktigt att skapa relationer med barn/elever och att vara lyhörd för deras behov. Framförallt är det viktigt att ta ett vuxenansvar och kunna sätta gränser.

Fritids
På fritids är fokus att träna socialt samspel genom t ex lek, idrott och kreativa aktiviteter. Det kan även ingå i ditt jobb som vikarie på fritidshem att ha egna lektioner med eleverna. En del av rollen handlar om att hantera relationer med elever, lärare och föräldrar.

Grundsärskola åk 1-9 inklusive fritidshem
Som vikarie i grundsärskolan jobbar du med elever som har intellektuell funktionsnedsättning. Du jobbar i mindre klasser med god tillgång till personal för att alla elever ska bli väl bemötta i sitt lärande och sin sociala utveckling. Du kommer tillsammans med ordinarie personal att ta ansvar för en elevgrupp.

Gymnasiet
För dig som är intresserad av att vikariera på gymnasiet finns det många inriktningar att välja mellan. På de här nivåerna är det viktigt att du verkligen behärskar dina ämnen.
Oftast finns det en färdig planering som du följer, men ibland är förutsättningarna annorlunda och då är det bra att kunna vara kreativ och snabbt kunna hitta andra lösningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- Behörig utbildning
- Läser pedagogisk utbildning
- Erfarenhet från barn och ungdomsverksamhet
- Eller intresse för vår verksamhet

Det är meriterande om du har körkort och tillgång till bil då vi har ett stort behov i våra ytterområden.

Du har:
- En fullgjord gymnasieutbildning eller en utbildning som vi bedömer likvärdig.
- Klarat svenska på gymnasienivå motsvarande SAS 3, med uppvisat intyg på genomförd utbildning samt behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift.

Vi vill att du:
- Har ett positivt förhållningssätt och ett trevligt bemötande.
- Är engagerad och ansvarstagande.
- Har lätt att ta egna initiativ och har en god samarbetsförmåga.
- Du trivs med att arbeta på många olika arbetsplatser, samt har lätt för att anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du som vikarie är en god företrädare för Växjö kommun.
Stämmer din kompetens överens med verksamhetens behov och om du uppfyller kraven kommer du att bli kallad till intervju. Urval sker löpande och blir det aktuellt kommer vi kontakta dig för en intervju via mail.

I vår verksamhet måste du visa upp två belastningsregister innan du kan anställas.
Obs! - det tar cirka två veckor att få utdraget, så beställ i god tid. De utdrag du ska beställa är:

- Arbete inom skola eller förskola (442.5) Länk:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

- Belastningsregister 9§ Kontrollera egna uppgifter (442.3) 1 st lagen. Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

För att läsa mer om hur det är att vara vikarie i förskola/skola, klicka på länken nedan:
https://vaxjo.se/sidor/jobb-och-foretag/lediga-jobb/vikarie-till-forskola-och-skola.html

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs:

- Arbete inom skola eller förskola (442.5) Länk:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

- Belastningsregister 9§ Kontrollera egna uppgifter (442.3) 1 st lagen. Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Sfi-lärare Växjö

SFI-lärare
Läs mer Maj 5
Vill du jobba med en grupp deltagare som jobbar eller studerar vid sidan av sina sfi-studier? Då har du hittat rätt! På Merit läser majoriteten av våra sfi-deltagare sfi samtidigt som de jobbar, studerar på universitetet eller av andra anledningar behöver ett mer flexibelt upplägg.

Vi söker dig som är orädd för att hitta olika kreativa lösningar för att ge deltagarna en så flexibel utbildning som möjligt. Du kanske själv studerar på distans och har egna erfarenheter från en digital utbildningsmiljö? I kombination med stark datorvana söker vi dig som kan hålla i lärverkstäder på plats i våra lokaler i Växjö.

Många av våra deltagare är upptagna under dagen och är därför i behov av lärverkstäder på kvällar, därför söker vi dig som kan vara på plats två gånger i veckan.

Vi söker dig som är:

- nyskapande, proaktiv, öppen och har ett stort driv

- intresserad av att arbeta flexibelt med nya arbetssätt med till exempel sfi i digital lärplattform och med metoder som utgår från riktigt deltagarinflytande

- intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra

- tillgänglig för kvällsundervisning två gånger per vecka

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Lärare/utbildare - Kompetenslyft i Förskolan

SFI-lärare
Läs mer Maj 5
På uppdrag av Skolverket genomför Merit AB ett kunskapslyft för personal i förskolan. Kompetenslyftet vänder sig till tvåspråkig personal på förskolor, språkutvecklare och deras chefer. Syftet är att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen med barnen, med vårdnadshavare och mellan kolleger. Insatsen ger också ökad kunskap om förskolans uppdrag, värdegrund och om systematiskt kvalitetsarbete.

Vill du bli en del av ett team som arbetar med att kompetensutveckla den tvåspråkiga personalen? Din uppgift blir att utbilda i yrkesinriktad svenska och med teman som förskolans uppdrag, personalsamverkan, interkulturell kommunikation, pedagogiskt ledarskap, digitala lärverktyg. Du kommer även att arbeta med att etablera kontakter med kommunala och privata förskolor, rektorer, förvaltningar m fl för att marknadsföra kompetenslyftet.

Vi söker dig som

- Har erfarenhet av att utbilda inom svenska som andraspråk

- Vana vid att se individuella behov och göra anpassningar

- Har kunskap om förskoleverksamhet

- Har hög digital kompetens

Har du dessutom erfarenhet av vuxenpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete är det ett extra plus!

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Jobba som lärare på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Sep 22
Hjärtligt välkommen att arbeta som lärare tillsammans med oss på PersonalExpressen Lärarbemanning!
PersonalExpressen är ett bemanningsföretag som finns till för att skapa en positiv skillnad för människor i deras liv, inte minst för alla de lärare som arbetar tillsammans med oss ute på någon av landets många skolor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår lärare trivs med dina arbetsuppgifter, samtidigt som du känner att du ges möjlighet att utvecklas på det personliga planet när du arbetar tillsammans med oss!
Vi samarbetar idag med många skolor runt om i hela landet, såväl kommunala som privata. Hos oss kommer du garanterat att finna en plats att trivas på över tid där du samtidigt får det bästa stöd du kan tänka dig från oss som arbetar centralt på PersonalExpressen. Vi ser alltid till att du får det stöd du behöver både i din yrkesroll som lärare i allmänhet samtidigt som vi ser till att du får det stöd du behöver kopplat till specifika saker som sker på plats ute i den skolverksamhet där du arbetar som bemanningskonsult genom oss.
Du som söker en ny utmaning i ditt yrkesliv som lärare samtidigt som du vill vara en del i en arbetsmiljö där du känner dig sedd, uppskattad och respekterad av dina kollegor kommer att passa in perfekt hos oss!
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd som lärare hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet själv över din egen arbetstid där du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du själv vill arbeta. Genom detta kan du då bli bokad på olika dagsvikariat på olika skolor olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika arbetsplatser genom oss innan du väljer var du trivs bäst. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med t.ex. studier eller med andra jobb när du i första hand är intresserad av att arbeta extra till en högre lön på de tider som passar dig.
Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag, såsom ett års- eller terminsuppdrag. Vi får många förfrågningar till oss löpande som varierar i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Genom dessa två olika alternativ att arbeta med oss kommer du alltid att få ett uppdrag som passar just dig - oavsett hur du själv föredrar att jobba. Det går också utmärkt att variera mellan vilket av de två alternativen du föredrar. Många som jobbar tillsammans med oss väljer till exempel att arbeta på ett heltidsschema vissa delar av året för att andra delar av året arbeta lite mindre. Hos oss får du friheten att välja själv samt ett större utrymme att ge ditt privatliv prioritet under de perioder som det är viktigast för dig - vi är lyhörda som arbetsgivare och gör allt för att våra medarbetare ska trivas hos oss över lång tid!
Utöver friheten att välja själv hur du vill arbeta kommer du hos oss alltid att få en högre lön och bättre villkor än om du är anställd som lärare någon annanstans. Vi är framtidens arbetsgivare och vi förstår att du värdesätter en arbetsgivare högt som värdesätter dig högt tillbaka och som är beredd att kämpa för dig och dina arbetsvillkor - något våra skickliga förhandlare alltid kommer att göra för dig inför varje nytt läraruppdrag du påbörjar hos någon av de många skolor vi samarbetar med.
Vi har läraruppdrag att erbjuda inom alla skolämnen och alla årskurser!
På PersonalExpressen har vi läraruppdrag att erbjuda inom alla skolämnen och alla årskurser. Hos oss hittar du alltid hem oavsett om du kan undervisa i SO-ämnena, NO-ämnena, språkämnena, idrott, musik eller något annat. Våra samarbetsskolor återfinns över hela Sverige!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Lärarbemanning - vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig och förhoppningsvis även att inom kort få hitta ditt första läraruppdrag genom oss!

Ansök nu

Sfi-lärare Växjö

SFI-lärare
Läs mer Maj 10
Vill du jobba med en grupp deltagare som jobbar eller studerar vid sidan av sina sfi-studier? Då har du hittat rätt! På Merit läser majoriteten av våra sfi-deltagare sfi samtidigt som de jobbar, studerar på universitetet eller av andra anledningar behöver ett mer flexibelt upplägg.

Vi söker dig som är orädd för att hitta olika kreativa lösningar för att ge deltagarna en så flexibel utbildning som möjligt. Du kanske själv studerar på distans och har egna erfarenheter från en digital utbildningsmiljö? I kombination med stark datorvana söker vi dig som kan hålla i lärverkstäder på plats i våra lokaler i Växjö.

Många av våra deltagare är upptagna under dagen och är därför i behov av lärverkstäder på kvällar, därför söker vi dig som kan vara på plats två gånger i veckan.

Vi söker dig som är:

- nyskapande, proaktiv, öppen och har ett stort driv

- intresserad av att arbeta flexibelt med nya arbetssätt med till exempel sfi i digital lärplattform och med metoder som utgår från riktigt deltagarinflytande

- intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra

- tillgänglig för kvällsundervisning två gånger per vecka

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Projektledare/ aktivitetsledare

Utbildningsledare
Läs mer Maj 4
OM UPPDRAGET

Region syd är en av fyra regioner i Rädda Barnens Sverigeprogram. I regionen arbetar ett femtiotal engagerade medarbetare med verksamhet för barn, unga och föräldrar samt stöd till förtroendevalda och volontärer i Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Jönköpings län. Region syd kännetecknas av en varm, modig och inkluderande organisationskultur. Vi vill ligga i framkant i att skapa innovativa lösningar och partnerskap för ett hållbart samhälle med goda uppväxtvillkor för barn i socioekonomisk utsatthet, barn i migration och barn som upplevt våld.

Rädda Barnen arbetar genom projektet En meningsfull fritid för att barn ska få chansen, vilja och våga delta i fritidsaktiviteter. Alla barn har rätt till en meningsfull fritid men alla barn i Sverige har inte samma förutsättningar. Vi vill ge barn möjlighet att växa. Rätten till lek, vila och fritid är avgörande för en bra uppväxt och en god fysisk och psykisk hälsa. Men idag står allt för många barn utanför - på grund av hinder som avgifter, begränsande normer, fördomar, ovana, avstånd och oro över att inte passa in. Därför arbetar vi för att barn som idag inte deltar i några organiserade fritidsaktiviteter ska få en mer meningsfull fritid.

Exempel på insatser som en projektledare/ aktivitetsledare i En meningsfull fritid ansvarar för att arrangera och genomföra tillsammans med andra lokala aktörer.

- Se till att föreningslivet når barn i socioekonomiskt utsatta områden, till exempel genom att starta upp aktiviteter där barnen finns.

- Arrangera lovaktiviteter för de barn som till exempel inte har ekonomiska förutsättningar till en meningsfull fritid under skolloven.

- Anordna kreativa aktiviteter så att fler får uttrycka sina tankar och upplevelser.

- Fånga upp barn vi möter som riskerar att fara illa, för att barn och unga ska få det stöd de har rätt till.

- Skapa familjeaktiviteter för att stärka relationer, för att trygga familjer bidrar till trygga barn.

- Anordna lekaktiviteter med barn som lever i utsatthet, för att lek och gruppaktiviteter kan ha en läkande effekt för barn.

Nu söker vi dig som vill bidra genom att vara Rädda Barnens lokala projektledare/ aktivitetsledare på heltid i Växjö, till att börja med under perioden augusti 2023-december 2023.

Du ansvarar för att leda och driva projekt i enlighet med projektbeskrivning och uppsatta mål. Projektledare ansvarar för att strukturera, planera och genomföra insatser och verksamhet. Projektledare ansvar för kontakt med projektfinansiär/samarbetsaktör och rapporterar löpande kring projektets progression och genomförande till ansvarig chef/projektbeställare/styrgrupp. Projektledare ansvarar för dokumentation, effektmätning, rapportering och uppföljning av projekt, samt för budgetuppföljning enligt fastställd budget.

VEM SÖKER VI?

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker har följande kvalifikationer:

- Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskap inhämtad genom t ex arbetslivserfarenhet

- Erfarenhet av arbete direkt med barn och/eller familjer

- Pedagogisk förmåga samt orientering i svenskt samhällsliv

- Erfarenhet av projektledning och/eller arbete i ideella organisationer

- Erfarenhet av att jobba i eller samarbeta med offentlig förvaltning och ideell sektor

- Stor vana att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

- Datavana och kunskap i Officepaketet.

- Erfarenhet av arbete med budget och bidragsfinansiering

- God kännedom om barnkonventionen och arbete utifrån mänskliga rättigheter samt goda kunskaper om föreningsliv/ideellt arbete.Meriterande

- Erfarenhet av att arbeta i direktstöd med målgrupp

- Ett brett nätverk i civilsamhälle och i offentlig sektor

- Erfarenhet av dokumentation och presentationsteknik

- B-körkort

- Språkkunskaper i språk som talas av målgruppen såsom arabiska, dari, somaliska med flera.

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper för rollen är egen drivkraft, samarbetsvilja, god pedagogisk förmåga, lösningsorienterad och flexibel. Du är resultatorienterad och ambitiös, leveranssäker med förmåga att fokusera på det som skapar värde och en god kommunikatör.

Alla medarbetare inom Rädda Barnen förväntas självklart efterleva våra värderingar. (https://www.raddabarnen.se/globalassets/dokument/om-oss/riktlinjer-och-policys/anstallningsvillkor-pa-radda-barnen-sverige.pdf)

LÅTER DET INTRESSANT?

Rollen är ett vikariat vid vårt trevliga kontor i Växjö. HÄR (https://www.raddabarnen.se/globalassets/dokument/om-oss/riktlinjer-och-policys/info-om-villkor-210127.pdf) hittar du information om våra anställningsvillkor. Vid frågor om rollen kontakta gärna rekryterande chef Seila Mujic. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan senast den 14 maj 2023. Då vi har en anonymiserad rekryteringsprocess ber vi dig att inte ange personliga uppgifter när du svarar på eventuella urvalsfrågor och vi använder endast CV och inte personligt brev i ansökan.

Rädda Barnen strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar självklart alla sökande. I samband med ansökan ber vi dig att ladda upp ditt CV och eventuellt svara på urvalsfrågor, notera att vi inte använder personligt brev i samband med ansökan. Vi är noga med att vara en säker arbetsplats för barn och vuxna och ber om utdrag ur belastningsregistret i samband med anställning. Alla medarbetare förväntas följa våra viktiga riktlinjer som handlar om trygghet och säkerhet för alla, samt våra värderingar och etiska riktlinjer. Läs mer om dessa viktiga riktlinjer HÄR. (https://www.raddabarnen.se/om-oss/vara-varderingar/policies-och-riktlinjer/)

Ansök nu

Lärare i svenska & SO till Prolympia Växjö!

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Sep 21
I augusti 2023 öppnade Prolympia en nybyggd idrottsskola för årskurs 7-9 i Arenastaden. Genom att kombinera idrott och hälsa med kunskap och trygghet erbjuder vi de bästa förutsättningarna för en lyckad skolgång. Skolan riktar sig till alla idrottsintresserade ungdomar i årskurs 7-9 som på bästa möjliga plats får möjlighet att kombinera skola med idrott. Skolan bedrivs i nära samarbete med Växjös olika idrottsföreningar.Är du lärare med behörighet att undervisa i svenska & SO och vill bli en del av Sveriges ledande idrottsskola på grundnivå? Välkommen till oss! 

Vad vi erbjuder dig
Som anställd är du vår viktigaste resurs.

Det visar vi genom att: 

- Alltid lyssna på och värdesätta din åsikt. 
- Ge dig möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. 
- Erbjuda en god arbetsmiljö. 
- Ge dig bra anställningsvillkor. 
- Vårda vår unika lagkänsla. 

Vad vi söker 
Det viktigaste för oss är vem du är som person, men utöver det finns det en rad egenskaper vi söker: 

- Du är driven och positiv.
- Du delar våra värderingar och vår syn på idrott som verktyg.
- Du är kommunikativ.
- Du har ett tydligt ledarskap.
- Du kan samarbeta.
- Du kan skapa bra relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. 

Arbetsuppgifter 
I tjänsten lärare i svenska & SO ansvarar du för att bedriva undervisning i dina ämnen med tillhörande planering och bedömning för elever i årskurs 7-9. Du arbetar aktivt för att stimulera alla elever att utveckla sina kunskaper och har förmågan att anpassa undervisningen för att främja lärande och bra kunskapsresultat. Du ingår i ett arbetslag där du dagligen har möjlighet att utbyta erfarenheter, tankar och idéer som kan förbättra din undervisning och elevernas utveckling. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har en examen från lärarutbildning med lärarlegitimation och behörighet att undervisa elever i årskurs 7-9. Vi söker i första hand dig som har behörighet för ämneskombination svenska & SO men är öppna för ämneskombinationen svenska & engelska.  För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. 

Välkommen att bli en del av team Prolympia!

Ansök nu

Teacher, Class Teacher

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Sep 21
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


TEACHER REQUIRED FOR Grade 1 - 3

IES Växjö opened in August 2023 and is currently and F-8 school. Next year, we will grow to become F - 9 and finally have a cohort of approximately 600 children.

As all IES schools, we concentrate on our 3 fundamental principles of:

High academic standards

A bilingual environment

A safe and calm learning environment

As we grow, we will need more teachers and therefore we are now advertising for a teacher in years 1 - 3. 

The role will mean that you have a permanent and full-time contract and will work specifically with students in years 1 and 2. In addition, there will be a mentor role attached to the position and this will mean mentoring no more than half of a class.

It is important that the applicant can speak both Swedish and English and has the following:

- Is friendly, flexible and positive

- Organised and communicative

- Has a passion for teaching and the willingness to help children achieve their full potential

- Can work cooperatively with colleagues and share ideas

- Is resilient and diligent and professional

- Has a sense of humour, understand the needs of others and is solution focussed

What we offer

- A brand new, state of the art building with excellent resources and provision

- A superb teaching team and positive colleagues from all around the world

- Wonderful students and the opportunity for you to influence the curriculum 

- A chance to help direct the school for the long-term future

Lärare Legitimation is essential, however those working towards achieving lärare legitimation will also be considered.

For more details, or to arrange a visit to the school, please contact:

Mr BE Owens (Principal)

ben.owens.vaxjo@engleska.se

Mrs Mona Pfaus (Assistant Principal)

mona.pfaus.vaxjo@engelska.se

Ansök nu

Lärare/utbildare - Kompetenslyft i Förskolan

SFI-lärare
Läs mer Maj 3
På uppdrag av Skolverket genomför Merit AB ett kunskapslyft för personal i förskolan. Kompetenslyftet vänder sig till tvåspråkig personal på förskolor, språkutvecklare och deras chefer. Syftet är att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen med barnen, med vårdnadshavare och mellan kolleger. Insatsen ger också ökad kunskap om förskolans uppdrag, värdegrund och om systematiskt kvalitetsarbete.

Vill du bli en del av ett team som arbetar med att kompetensutveckla den tvåspråkiga personalen? Din uppgift blir att utbilda i yrkesinriktad svenska och med teman som förskolans uppdrag, personalsamverkan, interkulturell kommunikation, pedagogiskt ledarskap, digitala lärverktyg. Du kommer även att arbeta med att etablera kontakter med kommunala och privata förskolor, rektorer, förvaltningar m fl för att marknadsföra kompetenslyftet.

Vi söker dig som

- Har erfarenhet av att utbilda inom svenska som andraspråk

- Vana vid att se individuella behov och göra anpassningar

- Har kunskap om förskoleverksamhet

- Har hög digital kompetens

Har du dessutom erfarenhet av vuxenpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete är det ett extra plus!

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Lärare/utbildare - Kompetenslyft i Förskolan

SFI-lärare
Läs mer Maj 3
På uppdrag av Skolverket genomför Merit AB ett kunskapslyft för personal i förskolan. Kompetenslyftet vänder sig till tvåspråkig personal på förskolor, språkutvecklare och deras chefer. Syftet är att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen med barnen, med vårdnadshavare och mellan kolleger. Insatsen ger också ökad kunskap om förskolans uppdrag, värdegrund och om systematiskt kvalitetsarbete.

Vill du bli en del av ett team som arbetar med att kompetensutveckla den tvåspråkiga personalen? Din uppgift blir att utbilda i yrkesinriktad svenska och med teman som förskolans uppdrag, personalsamverkan, interkulturell kommunikation, pedagogiskt ledarskap, digitala lärverktyg. Du kommer även att arbeta med att etablera kontakter med kommunala och privata förskolor, rektorer, förvaltningar m fl för att marknadsföra kompetenslyftet.

Vi söker dig som

- Har erfarenhet av att utbilda inom svenska som andraspråk

- Vana vid att se individuella behov och göra anpassningar

- Har kunskap om förskoleverksamhet

- Har hög digital kompetens

Har du dessutom erfarenhet av vuxenpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete är det ett extra plus!

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Lärare/utbildare - Kompetenslyft i Förskolan

SFI-lärare
Läs mer Maj 2
På uppdrag av Skolverket genomför Merit AB ett kunskapslyft för personal i förskolan. Kompetenslyftet vänder sig till tvåspråkig personal på förskolor, språkutvecklare och deras chefer. Syftet är att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen med barnen, med vårdnadshavare och mellan kolleger. Insatsen ger också ökad kunskap om förskolans uppdrag, värdegrund och om systematiskt kvalitetsarbete.

Vill du bli en del av ett team som arbetar med att kompetensutveckla den tvåspråkiga personalen? Din uppgift blir att utbilda i yrkesinriktad svenska och med teman som förskolans uppdrag, personalsamverkan, interkulturell kommunikation, pedagogiskt ledarskap, digitala lärverktyg. Du kommer även att arbeta med att etablera kontakter med kommunala och privata förskolor, rektorer, förvaltningar m fl för att marknadsföra kompetenslyftet.

Vi söker dig som

- Har erfarenhet av att utbilda inom svenska som andraspråk

- Vana vid att se individuella behov och göra anpassningar

- Har kunskap om förskoleverksamhet

- Har hög digital kompetens

Har du dessutom erfarenhet av vuxenpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete är det ett extra plus!

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

IKT-pedagog

Studie- och yrkesvägledare
Läs mer Sep 21
Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

med placering vid fakulteten för samhällsvetenskap i Växjö

Kansliet består av ca 45 medarbetare med olika funktioner inom ekonomi, utbildnings- och forskningsadministration, teknisk support, kommunikation mm och leds av en kanslichef. Anställningen är placerad på fakultetskansliet, aktuella arbetsuppgifter kommer primärt att göras mot Institutionen för kriminologi och polisiärt arbete.

Arbetsuppgifter:

Som IKT-pedagog hos oss arbetar du främst med att utveckla och höja den digitala kompetensen hos fakultetens lärare och övrig personal. Därigenom kan vi erbjuda våra studenter en utbildning av hög kvalitet.

Arbetet innebär bl.a. arbete med IKT-pedagogisk support och workshops, utveckling och undervisning kring digital kompetens, kursrumsdesign samt pedagogiskt användande av universitetets system och verktyg. Arbetsuppgifterna är både pedagogik- och teknikrelaterade främst med fokus på kompetensutveckling inom IKT hos fakultetens anställda. Universitetets lärplattform är en central del i detta arbete. Andra verktyg som används dagligen är till exempel sådana som underlättar vid medieproduktion, onlinelagring eller e-möten. Du är en viktig resurs tillsammans med övriga IKT-pedagoger vid fakulteten. Vi sätter stor vikt vid god samarbetsförmåga. Arbetet präglas också i hög grad av egna initiativ, proaktivitet och självständighet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med minst en kandidatexamen inom relevant högskoleutbildning, bred erfarenhet av och kunskap om IKT-relaterade system, samt kunskap om digitala lärplattformar och nätbaserat lärande. Du kan Office och datorplattformarna Windows och Mac OS både ur tekniskt och pedagogiskt perspektiv. Du är serviceinriktad med hög flexibilitet och social kompetens samt förmåga att självständigt driva utvecklingsarbete inom ditt ansvarsområde.

Meriterande är;

Magister eller högre utbildning inom för arbetsinnehållet relevant område

Pedagogisk utbildning och erfarenhet

Erfarenhet av och kunskap om digital medieproduktion

Erfarenhet av digitala lärplattformar, t.ex. Moodle

Erfarenhet av administrativa IT-baserade system

Arbetet ställer stora krav på lyhördhet, kreativitet, självständighet, samarbetsförmåga, servicekänsla och effektivitet. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning:

Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning.

Omfattning: 100%

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Placeringsort: Växjö. Resor inom tjänsten till Linnéuniversitet i Kalmar förekommer.

Upplysningar kan lämnas av:
Kanslichef Håkan Sandström hakan.sandström@lnu.se 0470-708606
IKT-pedagog Pehr-Henric Danielsson pehr-henric.danielsson@lnu.se 0470-708712
HR-partner Ulrika Petersson ulrika.petersson@lnu.se 0480-44 69 96

Fackliga företrädare nås via universitetets växel, tel. 0772- 28 80 00

Välkommen med din ansökan, senast den 18 oktober, 2023.


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Doktorand skogsindustriella produktionssystem, skogsbrukets digitalisering

Doktorand
Läs mer Sep 22
Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

Fakulteten för teknik har en bred verksamhet inom nio olika institutioner, där Linnéuniversitetet bedriver utbildning och forskning inom de tekniska ämnena. Institutionen för skog och träteknik bedriver en tematisk verksamhet som spänner från planta till färdiga tekniska träprodukter. Skogen som resurs med dess klimatnytta i hela livscykeln är verksamhetens fokus på institutionen. Med detta tema möter institutionen samhällsutmaningarna.

Anställningen av doktoranden kommer att knytas till The Bridge 2.0, en gemensam samverkansarena för tvärvetenskaplig kunskapsutveckling med fokus på skogsbruk, innovation och hållbar konkurrenskraft, kunskapsmiljön Grön hållbar utveckling samt Linnéuniversitetets spetsforskningsmiljö DISA (Data Intensive Sciences and Applications).

Antas i: Skogsindustriella produktionssystem
Placeringsort tillsvidare: Växjö
Anställningens form och omfattning: Anställning som doktorand är tidsbegränsad enl. Högskoleförordningen kap 5 §7. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. Högskoleförordningen anger att den som är anställd som doktorand främst skall ägna sig åt sin egen utbildning. En anställd får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.
Start: Snarast möjligt eller efter överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Doktoranden kommer att arbeta med för samhället aktuella och relevanta frågeställningar kopplade till skogsbrukets digitalisering inom den skogliga värdekedjan. Doktorandprojektet kommer fokusera på att ta fram nya och förbättrade skattningar av skogliga variabler (tillstånd och förändringar) samt att kartlägga och prognostisera skogsskador för nästa generations digitala och dynamiska skogskartor och skogsbruksplaner med hjälp av fjärranalysdata i kombination med fältdata. Projektet kommer att innefatta analys av fjärranalysdata insamlade från mätinstrument monterade på torn, drönare, flygplan och satelliter för möjlighet till uppskalning i syfte att täcka större geografiska områden. Fältdata kommer att samlas in för att användas som referensdata och inkludera såväl traditionella skogliga mätningar som trädfysiologiska mätningar. Huvudsakligen kommer radardata att användas, men data från laser och optiska mätinstrument kommer också att ingå som viktiga datakällor. En viktig del är att undersöka hur radardata kan användas för att mäta skogens vattendynamik, vilket i sig kan användas för att förbättra skattning av skogliga variabler och tidig upptäckt av skogsskador. Doktoranden förväntas ansvara för det praktiska fältarbetet. Centrala delar av arbetet är att skriva och publicera både populärvetenskapliga artiklar och vetenskapliga artiklar samt att sprida forskningsresultaten.

Vidare kommer doktoranden att delta i såväl nationella som internationella projekt och möten. Doktoranden kommer också att samarbeta med nationella och utländska experter inom fjärranalys. Eftersom studierna genererar stora mängder data kommer doktoranden även att söka samarbete med Linnéuniversitetets spetsforskningsmiljö DISA (Data Intensive Sciences and Applications).

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet har den som:


• Avlagt examen på avancerad nivå inom ämnet relevant område.
• Fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet har den som:


• Minst 90 högskolepoäng i ämnet skogsindustriella produktionssystem eller i ämnen som anknyter till utbildningen på forskarnivå eller motsvarande kunskaper förvärvade i någon annan ordning inom eller utom landet.
• Goda språkkunskaper i svenska och/eller engelska.
• Slutligen krävs att sökande bedöms ha den förmåga som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen.

Övriga krav
Den framgångsrika sökanden visar hög motivation och intresse för forskningens inriktning. Sökanden ska ha en magister-/masterexamen (eller motsvarande) i ett för anställningen relevant ämne, såsom skogsvetenskap, skogsbruksvetenskap, biologi, teknologi, fjärranalys och/eller statistik. Bevisad kommunikationsförmåga i skriftlig och talad engelska är viktigt, liksom god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Körkort är ett krav i tjänsten.

Önskvärda meriter
Teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet i skoglig fjärranalys, skogsinventering, skogsskador, programmering, statistiska analysmetoder samt kunskaper i svenska är meriterande.

Kontaktpersoner:
Prefekt Erika Olofsson, E-post: erika.olofsson@lnu.se
Huvudhandledare Johan Fransson, E-post: johan.fransson@lnu.se
HR-partner Jesper Pettersson, E-post: jesper.pettersson@lnu.se

För fullständig annonstext med information om bedömningsgrunder och ansökningsförfarande, läs mer och ansök på: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/Lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=7569&rmlang=SE Sista dag för ansökan är 17 oktober 2023. Obs! Använd länken och ej "Ansök här-knappen" som också visas på sidan.

Ansök nu

Jobba som lärare på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Lärare i gymnasiet
Läs mer Sep 17
Hjärtligt välkommen att arbeta som lärare tillsammans med oss på PersonalExpressen Lärarbemanning!
PersonalExpressen är ett bemanningsföretag som finns till för att skapa en positiv skillnad för människor i deras liv, inte minst för alla de lärare som arbetar tillsammans med oss ute på någon av landets många skolor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår lärare trivs med dina arbetsuppgifter, samtidigt som du känner att du ges möjlighet att utvecklas på det personliga planet när du arbetar tillsammans med oss!
Vi samarbetar idag med många skolor runt om i hela landet, såväl kommunala som privata. Hos oss kommer du garanterat att finna en plats att trivas på över tid där du samtidigt får det bästa stöd du kan tänka dig från oss som arbetar centralt på PersonalExpressen. Vi ser alltid till att du får det stöd du behöver både i din yrkesroll som lärare i allmänhet samtidigt som vi ser till att du får det stöd du behöver kopplat till specifika saker som sker på plats ute i den skolverksamhet där du arbetar som bemanningskonsult genom oss.
Du som söker en ny utmaning i ditt yrkesliv som lärare samtidigt som du vill vara en del i en arbetsmiljö där du känner dig sedd, uppskattad och respekterad av dina kollegor kommer att passa in perfekt hos oss!
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd som lärare hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet själv över din egen arbetstid där du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du själv vill arbeta. Genom detta kan du då bli bokad på olika dagsvikariat på olika skolor olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika arbetsplatser genom oss innan du väljer var du trivs bäst. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med t.ex. studier eller med andra jobb när du i första hand är intresserad av att arbeta extra till en högre lön på de tider som passar dig.
Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag, såsom ett års- eller terminsuppdrag. Vi får många förfrågningar till oss löpande som varierar i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Genom dessa två olika alternativ att arbeta med oss kommer du alltid att få ett uppdrag som passar just dig - oavsett hur du själv föredrar att jobba. Det går också utmärkt att variera mellan vilket av de två alternativen du föredrar. Många som jobbar tillsammans med oss väljer till exempel att arbeta på ett heltidsschema vissa delar av året för att andra delar av året arbeta lite mindre. Hos oss får du friheten att välja själv samt ett större utrymme att ge ditt privatliv prioritet under de perioder som det är viktigast för dig - vi är lyhörda som arbetsgivare och gör allt för att våra medarbetare ska trivas hos oss över lång tid!
Utöver friheten att välja själv hur du vill arbeta kommer du hos oss alltid att få en högre lön och bättre villkor än om du är anställd som lärare någon annanstans. Vi är framtidens arbetsgivare och vi förstår att du värdesätter en arbetsgivare högt som värdesätter dig högt tillbaka och som är beredd att kämpa för dig och dina arbetsvillkor - något våra skickliga förhandlare alltid kommer att göra för dig inför varje nytt läraruppdrag du påbörjar hos någon av de många skolor vi samarbetar med.
Vi har läraruppdrag att erbjuda inom alla skolämnen och alla årskurser!
På PersonalExpressen har vi läraruppdrag att erbjuda inom alla skolämnen och alla årskurser. Hos oss hittar du alltid hem oavsett om du kan undervisa i SO-ämnena, NO-ämnena, språkämnena, idrott, musik eller något annat. Våra samarbetsskolor återfinns över hela Sverige!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Lärarbemanning - vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig och förhoppningsvis även att inom kort få hitta ditt första läraruppdrag genom oss!

Ansök nu

Sfi-lärare Växjö

SFI-lärare
Läs mer Maj 2
Vill du jobba med en grupp deltagare som jobbar eller studerar vid sidan av sina sfi-studier? Då har du hittat rätt! På Merit läser majoriteten av våra sfi-deltagare sfi samtidigt som de jobbar, studerar på universitetet eller av andra anledningar behöver ett mer flexibelt upplägg.

Vi söker dig som är orädd för att hitta olika kreativa lösningar för att ge deltagarna en så flexibel utbildning som möjligt. Du kanske själv studerar på distans och har egna erfarenheter från en digital utbildningsmiljö? I kombination med stark datorvana söker vi dig som kan hålla i lärverkstäder på plats i våra lokaler i Växjö.

Många av våra deltagare är upptagna under dagen och är därför i behov av lärverkstäder på kvällar, därför söker vi dig som kan vara på plats två gånger i veckan.

Vi söker dig som är:

- nyskapande, proaktiv, öppen och har ett stort driv

- intresserad av att arbeta flexibelt med nya arbetssätt med till exempel sfi i digital lärplattform och med metoder som utgår från riktigt deltagarinflytande

- intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra

- tillgänglig för kvällsundervisning två gånger per vecka

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Lärare samhällskunskap på Växjö Fria Vuxenutbildning

Lärare i gymnasiet
Läs mer Sep 15
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. 
För kunds räkning söker vi nu:

Mitt i Arenastaden hittar du Växjö Fria Vuxenutbildning. Vi är utbildningsanordnare till Växjö kommun, Växjölöftet, och erbjuder yrkesutbildning till undersköterska till våra elever. Där ingår kursen Samhällskunskap 1a1.

Skolan erbjuder fräscha och ändamålsenliga lokaler där du som pedagog har alla möjligheter att skapa förutsättningar för en god undervisning. Vår verksamhet genomsyras av ett professionellt och personligt bemötande, en plats att trivas på varje dag

Skolan söker nu en lärare 20% i samhällskunskap för en allmän visstidsanställning under perioden 20231023-20240407. I tjänsten kommer även ingå enkel administration.

Undervisningen och är schemalagd på fredagar. Viss del av klassen kommer läsa kursen på distans och vi använder oss av lärplattformen teams.

Möjlighet till ytterligare arbete som timvikarie finns och då på gymnasiet.

Ansök nu

Gymnasielärare i Handelsämnen

Lärare i gymnasiet
Läs mer Sep 12
Thoren Business School fokuserar på att ge våra elever en meningsfull och personlig utbildning som förbereder dem att bli framtidens entreprenörer och ledare. Vi strävar efter att ge våra elever de verktyg och den kunskap de behöver för att nå sin fulla potential och uppmuntra deras kreativitet och personliga utveckling – oavsett vilka drömmar och mål de har.Thoren Business School erbjuder en utbildning som förbereder våra elever för framgång inom entreprenörskap och ledarskap.

VI söker nu efter en lärare i handelsämnen till Försäljning- och serviceprogrammet som vill vara med och bidra till att ge våra elever en utbildning av hög kvalitet.

Vi söker dig som:

- Vill lära ut om dina ämnesområden på ett inspirerande sätt och har gedigen ämneskompetens inom Handel.
- Är engagerad i handelns roll i samhället och kommunicerar detta till eleverna.
- Håller dig uppdaterad om det senaste inom ditt ämnesområde och vill lära ut på ett verklighetsnära och ämnesintegrerat tillvägagångssätt
- Vill skapa en inspirerande och anpassad undervisning som utmanar och utvecklar eleverna samt bygger förtroendefulla relationer med både elever och kollegor.
- Planerar, dokumenterar och genomför din undervisning i enlighet med de anvisningar som regleras genom styrdokument för gymnasieskolan i Skolverkets kursplaner.

Kvalifikationer

Du har gedigen ämneskompetens inom handel och det är en stor fördel om du har lärarexamen och lärarlegitimation. Behörighet i andra ämnen är meriterande. 

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.

Ansök nu

Lärare/utbildare - Kompetenslyft i Förskolan

SFI-lärare
Läs mer Maj 2
På uppdrag av Skolverket genomför Merit AB ett kunskapslyft för personal i förskolan. Kompetenslyftet vänder sig till tvåspråkig personal på förskolor, språkutvecklare och deras chefer. Syftet är att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen med barnen, med vårdnadshavare och mellan kolleger. Insatsen ger också ökad kunskap om förskolans uppdrag, värdegrund och om systematiskt kvalitetsarbete.

Vill du bli en del av ett team som arbetar med att kompetensutveckla den tvåspråkiga personalen? Din uppgift blir att utbilda i yrkesinriktad svenska och med teman som förskolans uppdrag, personalsamverkan, interkulturell kommunikation, pedagogiskt ledarskap, digitala lärverktyg. Du kommer även att arbeta med att etablera kontakter med kommunala och privata förskolor, rektorer, förvaltningar m fl för att marknadsföra kompetenslyftet.

Vi söker dig som

- Har erfarenhet av att utbilda inom svenska som andraspråk

- Vana vid att se individuella behov och göra anpassningar

- Har kunskap om förskoleverksamhet

- Har hög digital kompetens

Har du dessutom erfarenhet av vuxenpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete är det ett extra plus!

Är du intresserad av tjänsten, men är mitt i dina universitetsstudier? Ingen fara, skicka in din ansökan ändå. Vi är intresserade av olika tjänstgöringsgrader!

Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!

Ansök nu

Lärare samhällskunskap på Växjö Fria Vuxenutbildning

Lärare i gymnasiet
Läs mer Sep 20
Meet a Student är en jobbplattform för studenter och juniora talanger. 
För kunds räkning söker vi nu:

Mitt i Arenastaden hittar du Växjö Fria Vuxenutbildning. Vi är utbildningsanordnare till Växjö kommun, Växjölöftet, och erbjuder yrkesutbildning till undersköterska till våra elever. Där ingår kursen Samhällskunskap 1a1.

Skolan erbjuder fräscha och ändamålsenliga lokaler där du som pedagog har alla möjligheter att skapa förutsättningar för en god undervisning. Vår verksamhet genomsyras av ett professionellt och personligt bemötande, en plats att trivas på varje dag

Skolan söker nu en lärare 20% i samhällskunskap för en allmän visstidsanställning under perioden 20231023-20240407. I tjänsten kommer även ingå enkel administration.

Undervisningen och är schemalagd på fredagar. Viss del av klassen kommer läsa kursen på distans och vi använder oss av lärplattformen teams.

Möjlighet till ytterligare arbete som timvikarie finns och då på gymnasiet.

Ansök nu

Bygg- och maskinlärare VFG Jönköping

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen
Läs mer Sep 14
Bygg- och maskinlärare VFG Jönköping
VFG utbildning i Jönköping söker nu lärare inom anläggning för undervisning i anläggningsmaskiner, grävmaskiner och hjullastare.
I Jönköping bedriver VFG gymnasium utbildning inom bygg- och anläggning inriktning anläggningsmaskiner.
Vi är belägna på Solåsvägen 5b i ändamålsenliga lokaler med en modern fordonspark samt en härlig personalgrupp.
Vi söker nu en lärare inom anläggningsmaskiner på upp till 100% som på ett coachande och stöttande sätt är en inspiration och ett stöd för våra elever. Vi ser gärna att du har maskinbevis på grävmaskin och hjullastare. Skolans värdeord stötta, motivera och engagera är viktiga att dela.
Som person är du kreativ, flexibel och lösningsfokuserad. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta samt att du vågar hitta nya och beprövade vägar framåt för att skapa bästa förutsättning för våra fina elever. Meriterande med olika erfarenheter inom byggindustrin.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående process.
VFG - vi flyttar gränser

Ansök nu

Lärare i träslöjd och bild till Kronoberg skola

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Aug 16
Drivs du av att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning? Vill du vara med och göra skillnad för varje enskild elev? Då kan det vara dig vi söker som lärare i slöjd och bild!

Kronoberg skola är en del av utbildningskoncernen Watma Education. På Kronoberg Skola prioriterar vi mötet mellan elev och lärare och anser att lärarens personliga kontakt med eleven är av största vikt. Skolan har idag cirka 400 elever och är belägen på Vallgatan i centrala Växjö.

The Watma Way of Working ????
Watma Education driver grundskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildning samt KF-utbildning och har läsåret 2022/2023 cirka 6000 elever och 650 medarbetare. Vår vision är att skapa excellens genom evidens – för att fler ska få tillgång till riktigt bra utbildning.

Utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling har vi skapat The Watma Way of Working som beskriver hur vi ser på vårt uppdrag och hur vi möter varandra, våra elever och andra i vår omvärld. Vi vet att en stark företagskultur är vår viktigaste framgångsfaktor och av den är vi alla en viktig del.

Vårt erbjudande ?
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet och där vi hjälper varandra att lyckas.

Hos oss får du bland annat...
· En unik möjlighet att påverka och bidra i ett företag med stort hjärta
· Engagerade kollegor i en växande skolkoncern
· Karriärutveckling genom Watma Academy
· Friskvårdsbidrag

Ditt uppdrag
???? Som lärare hos oss är du en viktig del av ett team, både inom skolan och senare med kollegor på andra skolor inom Watma Education.
???? Dina huvudsakliga ansvar innefattar undervisning inom trä- och syslöjd samt bild vilket innebär att planera, genomföra och utvärdera din egen undervisning.
???? Mentorskap kan ingå i tjänsten.

Vi söker dig som...
? är utbildad lärare
? är en naturlig lagspelare
? är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet

Det är meriterande om du...
· har tidigare erfarenhet av arbete som lärare

För att lyckas med uppdraget behöver du vara tillgänglig för eleverna, närvarande och inkluderande och lägga stort värde i att skapa goda relationer med så väl elever som vårdnadshavare, kollegor och skolledning.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Tillträde: Augusti eller enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Urvalsarbetet kommer att genomföras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt datum.


Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Elisabeth Gejrot, rektor, elisabeth.gejrot@nordicinternational.se
alternativt HR: rickard.jaas@watma.se

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Maj 2
Skolan söker nu dig som har erfarenhet av att arbeta stödjande med elever på högstadiet/gymnasiet. Rollen elevassistent innebär stöttning till elever med olika behov av extraanpassningar för att nå så långt som möjligt i sina ämnen och kurser. Som elevassistent arbetar du aktivt tillsammans med skolans specialpedagog, elevhälsoteam, undervisande lärare och elever. Du är en person med god människokännedom, du förstår att skolan är en miljö som kräver flexibilitet. Eleverna behöver en person som är lugn och trygg, kreativ och tar initiativ för att hitta lösningar.

Du som söker har utbildning som elevassistent eller gymnasieexamen. B-körkort krävs för uppdraget.

Tjänstgöringsgrad 70-80% med start 230815.

Ansök nu

Hemslöjden i Kronoberg rekryterar en konsulent inom trä och metallslöjd

Hemslöjdskonsulent
Läs mer Aug 23
Du har gedigna kunskaper inom slöjd och hantverk samt erfarenhet inom slöjdområdet. Genuint intresse för slöjd, formgivning och traderad kunskapsöverföring. Som hårdslöjdskonsulent är du verksamhetsutvecklare. I rollen som konsulent ingår att samarbeta med lokala slöjdare, arrangera utställningar samt delta i utvecklingen av föreningens verksamheter. Vi ser även att du har kunskap om inköpsprocesser, redovisning och budgetering. Hemslöjden i Kronoberg har sina lokaler i Kulturparken i centrala Växjö. Tjänsten är deltid 70 %.
Läs mer på: https://hemslojdenkronoberg.se/hemslojdskonsulent-hardslojd/

Ansök nu

Yrkeslärare

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen
Läs mer Sep 13
Sigma Academy erbjuder utbildning för vuxna inom SFI, grundläggande nivå, gymnasienivå och yrkesutbildningar.
Vi söker nu yrkeslärare till vår nya verksamhet i Växjö. Du som söker tjänsten ska vara utbildad och legitimerad lärare inom vård och omsorg och ha minst ett års erfarenhet av undervisning.
Tjänsten förutsätter att du har förmåga att arbeta både självständigt och i lag och vara en god kommunikatör. En annan förutsättning är att du har en god digital kompetens.
Du som söker ska vara pedagogisk, ha genuint intresse av att arbeta med människor med olika kulturell bakgrund, kunna individanpassa din undervisning och vara kreativ.
ÖVRIGT
Som person är du positiv, prestigelös, ansvarstagande och är trygg i din person. Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kompetens och personlighet berikar verksamheten.
Tjänsten innefattar undervisning och handledning av vuxna studerande. Du ska undervisa vuxna elever inom yrkesutbildningen vårdbiträde.
Intervjuerna sker löpande, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.
Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar provanställning.

Ansök nu

Universitetslektor i informatik

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Sep 12
Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

Fakulteten för teknik (FTK) har en bred verksamhet som spänner över nio olika institutioner genom vilka Linnéuniversitetet tillhandahåller utbildning och bedriver forskning. Utbildningarna inom teknik omfattar allt från korta utbildningar på några få veckor eller månader till femåriga civilingenjörsutbildningar. Forskningen svarar upp mot samhällets behov inom flera breda fält – både på kort och lång sikt – med grundläggande forskning och tillämpad forskning i samverkan med samhällets aktörer.

Institutionen för informatik består av cirka 30 medarbetare och vi behöver nu växa med fler universitetslektorer. Inom institutionen för informatik bedrivs forskning med fokus på användning av digital teknik från ett designperspektiv. Aktiva forskningsområden är kopplade till våra utbildningsprogram och har olika fokus som är överlappande: Datadriven affärsinnovation, Systemtänkande och Interaktionsdesign. Informatik har sex utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå. Flera av utbildningarna bedrivs på distans såväl nationellt som internationellt. Informatik har även fristående kurser samt undervisnings- och forskningssamarbete med andra fakulteter, framför allt inom Kunskapsmiljö Linné: Digitala transformationer.

Ämnesområde för befattningen: Informatik.
Placeringsort tillsvidare: Växjö eller Kalmar. Eftersom Linnéuniversitetet finns i både Växjö och Kalmar kan resor mellan orterna förekomma.
Anställningens omfattning: 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. I normalfallet tillämpas 6 månaders provanställning.

Arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna ingår undervisning och handledning på grundnivå och avancerad nivå samt kursutveckling och kursadministration. Detta görs bland annat inom systemvetarprogrammet, digital verksamhetsutveckling och interaktionsdesign. Administrativa arbetsuppgifter och uppdrag i olika grupper och kommittéer inom institutionen samt uppdrag i universitetsgemensamma nämnder och forskningsmiljöer kan komma att ingå. I arbetsuppgifterna ingår också att följa utvecklingen inom ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för informatiks verksamhet.

Behörighet
Behörig att anställas som lektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen i något av ämnena informatik, data och informationsvetenskap, interaktionsdesign, eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Med motsvarande vetenskaplig kompetens avses i regel examen från utländskt universitet med i huvudsak samma nivå och kvalitet som svensk doktorsexamen i ovan nämnda ämnen.

För behörighet till denna anställning krävs dessutom: 


• god förmåga att kommunicera på engelska, i tal och skrift.
• dokumenterad god samarbetsförmåga.

Meriterande i övrigt är:


• Kunskaper i svenska

Kontaktpersoner
Prefekt Arianit Kurti, 0470 70 83 75, epost: arianit.kurti@lnu.se
Ämnesföreträdare Anita Mirijamdotter, 0470-70 86 35, epost: anita.mirijamdotter@lnu.se
HR-partner: Jesper Pettersson, epost: jesper.pettersson@lnu.se

För mer information om bedömningsgrunder och ansökningsförfarande, läs fullständig annontext och ansök via: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/Lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=7553&rmlang=SE senast den 10 oktober 2023.


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Din ansökan ska utformas enligt Mall för ansökan som du hittar i Kompletterande riktlinjer -
Anställningsordning under rubriken "viktiga dokument" längst ned under annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Övriga handlingar, t ex olika typer av vetenskapliga arbeten, ska skickas in digitalt tillsammans med ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Förskollärare på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Sep 22
Hjärtligt välkommen att arbeta som förskollärare tillsammans med oss på PersonalExpressen Förskolebemanning!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag förskolan! Nu söker vi dig som är legitimerad förskollärare och som vill arbeta tillsammans med oss som konsult!
Vi erbjuder en lång rad bemanningsuppdrag över hela landet inom såväl på privata som på kommunala förskolor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad i landet, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Skara eller Sandviken. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Hos oss är det en kärnfråga att du som vår förskollärare alltid får vara en aktiv del i din egen schemaläggning. Därtill ser vi alltid till att du erhåller en hög lön när du är ute på ett uppdrag tillsammans med oss. Vi är experter på att löneförhandla åt våra konsulter och på så vis kan du alltid känna dig trygg hos oss att vi förhandlat fram den högsta möjliga lönen åt dig inför varje enskilt bemanningsuppdrag!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för förskollärare!
Vi tror på att ha Sveriges bästa förskollärare anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra.
PersonalExpressen förmedlar professionell, ambitiös och jordnära vård- och omsorgspersonal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Skolan och förskolan ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra förskollärare och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig för bemanningsuppdrag.
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt vi kan för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till!

Ansök nu

Universitetslektor i virkeslära inr skogsindustriella värdekedjor

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Sep 5
Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

Fakulteten för teknik har en bred verksamhet inom nio olika institutioner, där institutionen för skog och träteknik bedriver en tematisk verksamhet från planta till färdiga produkter från skogen. Skogen som resurs med dess klimatnytta i hela livscykeln är verksamhetens fokus. Med detta tema möter institutionen samhällsutmaningarna. Verksamheten ingår i det långsiktiga samarbetet för kompetensutveckling och uppbyggnad av unik kunskap och utbildning som har slutits mellan Södra, Ikea och Linnéuniversitetet. Samarbetet bygger på nytänkande och närhet med ett kreativt och dynamiskt utbyte mellan akademi och näringsliv med tydlig nytta för industri, ägare, kunder, forskare/lärare, studenter och samhället.

Ämnesområde för befattningen: Virkeslära
Placeringsort tillsvidare: Placeringsort är Växjö
Anställningens omfattning: 100%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. I normalfallet tillämpas provanställning.

Arbetsbeskrivning
Som lektor kommer dina arbetsuppgifter bestå av forskning och undervisning med examinationer på grund- och avancerad nivå. Vidare kan tjänsten innefatta handledning och examination på forskarutbildningsnivå. Sveriges skogar står inför olika utmaningar inom den närmaste framtiden, drivna av klimatförändringar å ena sidan och den ökande efterfrågan på skogsbaserade produkter och tjänster å andra sidan. Forskningen avser logistik i den skogliga och skogsindustriella värdekedjan, såväl fysiska flöden som informationsflöden som börjar hos konsumenten och avlutas med skogsägaren. Skogsägande är långsiktigt och förtroende mellan affärspartners i de skogliga processerna är en grundförutsättning för de komplexa beslut som verksamheten kräver. Forskningen vid Linnéuniversitetet utgår från skogens värden och den klimatnytta som skogen kan åstadkomma är central. Effektiv logistik kan bidra till bland annat förbättrat samarbete, ledning, beslutsfattande, mer hållbara transportsystem och aktörsutveckling för ökad klimatnytta av skogen.

Anställningen innebär samarbeten med forskningsgrupper inom och utanför Linnéuniversitetet och arbete med ansökningar om extern forskningsfinansiering från nationella och internationella källor.

Undervisning och forskning planeras utifrån den sökandes kompetens, där kunskap och kompetens inom skogens värdekedjor, logistik, organisation, transport- och affärssystem är välkomna bidrag till miljön. En stor del av undervisningen bedrivs via ett distanskoncept som kompletteras med exkursioner och träffar med praktiska moment där skogen och skogsindustrin används som lärmiljöer.

Anställningen inkluderar kontakter med såväl nationella som internationella forskningsinstitutioner och näringsliv. I arbetet ingår aktivt deltagande i institutionens inre och yttre arbete samt upprätthållande och utveckling av nationella och internationella nätverk med forskare, skogsindustri och andra aktörer i samhället.

Till en lärares uppgifter hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för lärarens arbete vid universitetet.

Behörighet
Behörig att anställas som lektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen i skogsindustriella produktionssystem, skogsvetenskap, virkeslära eller logistik eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Med motsvarande vetenskaplig kompetens avses i regel examen från utländskt universitet med i huvudsak samma nivå och kvalitet som svensk doktorsexamen.

För behörighet till denna anställning krävs dessutom: 


• dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå.
• självständig och dokumenterad forskningserfarenhet inom anställningens ämnesinriktning.
• dokumenterad förmåga att planera och genomföra forskningsprojekt.
• dokumenterad samverkansskicklighet.
• förmåga att kommunicera väl i både tal och skrift både på svenska och engelska.
• dokumenterad god samarbetsförmåga.

Meriterande i övrigt är:


• erfarenhet och engagemang för distansundervisning baserad på lärplattformar och andra IKT-verktyg.
• genomgått en högskolepedagogisk utbildning.
• erfarenhet av samverkan med externa aktörer i skogssektorn.
• erfarenhet av att söka forskningsmedel.

Kontaktpersoner
Prefekt: Erika Olofsson, 0470-70 89 99, erika.olofsson@lnu.se
HR-partner: Jesper Pettersson, jesper.pettersson@lnu.se

För mer information om bedömningsgrunder och hur du ansöker, läs mer på https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/Lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=7545&rmlang=SE och ansök senast den 10 oktober 2023.

Ansök nu

Elevassistenter till Anpassad grundskola 1

Elevassistent
Läs mer Sep 19
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till utbildningsförvaltningen!
Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar.

Anpassad grundskola har en verksamhet som riktar sig mot åk 1-9 fördelade på 8. Vi har även fritidshem och korttidstillsyn. Många av våra elever läser ämnesområden och några läser en kombination av ämnen och ämnesområden i Anpassade grundskolans kursplan.
På skolan finns ledningsgrupp och erfaret kollegium som kommer att stötta upp dig om behov finns.

Enligt oss är alla människor unika och har olika förmågor, förutsättningar och behov. Utifrån detta vill vi möta alla elever i vår verksamhet!

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Vi söker elevassistenter som gärna har erfarenhet av lågaffektivt bemötande och som har ett engagemang för att arbeta inom Anpassade grundskolan. Arbetsuppgifterna ingår både att vara med eleverna under skoldagen och på fritids på morgon och eftermiddag. Hos oss möter du ett stort engagemang där du hela tiden får utvecklas tillsammans med härliga kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gärna har erfarenhet att arbeta inom Anpassad grundskola eller liknande verksamhet. Du är van att arbeta med elever med olika funktionsnedsättningar, både intellektuella, neuropsykiatriska och fysiska. Du har lätt för att samarbeta och har erfarenhet av arbete i arbetslag.

Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas och hjälper dem till självständighet. Du har även ett bra bemötande, en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Klasslärare till Åryd skola

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Sep 20
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Åryd skola är belägen ca 15 km öster om Växjö. Skolan ligger naturskönt nära sjö och skog. På Åryd skola har vi elever från förskoleklass till och med årskurs sex samt ett fritidshem. Det är 15-25 elever i varje klass, totalt 140 elever på skolan och ca 70 elever på fritidshemmet uppdelade på två avdelningar. Åryd skola har möjlighet att erbjuda den lilla skolans många positiva fördelar. All personal känner alla elever, eleverna känner varandra och det blir en god sammanhållning på skolan och i arbetslagen. En trygg plats för eleverna att utvecklas både kunskapsmässigt och socialt.

På skolan arbetar för närvarande ca 25 personal i olika befattningar. Hela enheten samverkar kring både organisation och pedagogik med t. ex. temadagar och aktiviteter. Vi jobbar mycket kring trygghet och studiero och att möta varje elev utifrån de behov och styrkor som finns. Skolans vision är: På Åryd skola trivs alla och känner trygghet. Måluppfyllelsen är hög och eleverna förbereds väl inför framtiden.

Du som söker är behörig att undervisa i årskurserna 1-6. Tjänsten innebär att du är klasslärare och mentor samt ingår i ett arbetslag. Det är du som planerar genomför och utvärderar undervisningen med stöd av dina kollegor. Tjänstgöringsgraden för uppdraget ligger på 100 % och är ett vikariat under läsåret 23/24 med möjlighet till tillsvidareanställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill och kan utveckla skolan till en plats där eleverna trivs, får vara aktiva i sitt lärande och utveckla sina förmågor. Du ska arbeta utifrån ett helhetsperspektiv där såväl glädje och engagemang tar plats men också struktur och organisation blir synliggjorda. Du är en tydlig ledare och har ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med kollegor och du samverkar gärna i olika konstellationer. Du skapar goda relationer till vårdnadshavare för att främja samverkan mellan skola och hem.

Du har en examen / legitimation som lärare och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. För tillsvidareanställning som lärare krävs lärarlegitimation med behörighet att undervisa i aktuellt ämne och årskurser.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Lärare F-3 till Öjaby skola

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Sep 18
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Till Öjaby skola söker vi en lärare till lågstadiet. Du kommer att ingå i ett arbetslag, som tillsammans tar fram strategier för att få eleverna att utvecklas och lyckas. Hos oss får du arbeta med behöriga kollegor. Som lärare arbetar du utifrån Skolverkets styrdokument med tydliga mål och stimulerar eleverna att utvecklas utifrån sin egen förmåga. Du skapar god studiero och är en tydlig ledare i klassrummet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad lärare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Även du som studerar till lärare eller som har erfarenhet av att arbeta som lärare kan bli aktuell för anställning.

Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke.
- förmåga att se och möta varje elev utifrån elevens förutsättningar.
- en positiv inställning och kan bidra till utveckling av verksamheten.
- ett professionellt förhållningssätt.
- ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten.
- en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser.
-ett intresse av att arbeta med digitala verktyg.

Ansök nu

Lärare i fritidshem inriktning idrott till Åryd skola

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Sep 18
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Åryd skola är belägen ca 15 km öster om Växjö. Skolan ligger naturskönt nära sjö och skog. På Åryd skola har vi elever från förskoleklass till och med årskurs sex samt ett fritidshem. Det är mellan 18-25 elever i varje klass, totalt 145 elever på skolan och ca 70 elever på fritidshemmet uppdelade på två avdelningar. Åryd skola har möjlighet att erbjuda den lilla
skolans många positiva fördelar. All personal känner alla elever, eleverna känner varandra och det blir en god sammanhållning på skolan och i arbetslagen. En trygg plats för eleverna att utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Vi jobbar mycket kring trygghet och studiero och att möta varje elev utifrån de behov och styrkor som finns. Skolans vision är "På Åryd skola trivs alla och känner trygghet. Måluppfyllelsen är hög och eleverna förbereds väl inför
framtiden".

På Åryd skola arbetar för närvarande ca 22 personal i olika befattningar. Skolan är liten vilket gör att hela enheten samverkar kring både organisation och pedagogik med t. ex röd tråd i och mellan ämnen, temadagar och aktiviteter. Vi saknar nu en fritidspedagog/lärare i fritidshem. Som lärare inom fritidshemmet kommer du att ha ansvar för det
pedagogiska arbetet och i nära samarbete med kollegorna ansvara för att utveckla fritidshemmets kvalité och verksamhet enligt gällande styrdokument och riktlinjer. Du har stora möjligheter att sätta din egen prägel på innehållet och prova dina tankar och idéer. På fritidshemmet går ca 70 elever i åldrarna sex till tolv år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill och kan utveckla vårt fritidshem till en plats där eleverna trivs, får vara aktiva i sitt lärande och utveckla sina förmågor. Du ska arbeta utifrån ett helhetsperspektiv där såväl glädje och engagemang tar plats men också struktur och organisation blir synliggjorda. Du är en tydlig ledare och har ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga
att skapa ett gott arbetsklimat med kollegor och du samverkar gärna i olika konstellationer.

Du har en examen / legitimation som lärare inom fritidshemmet alternativt en examen som fritidspedagog och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Även du som studerar till lärare inom fritidshemmet eller som har erfarenhet av arbete inom fritidshemmet kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning krävs dock lärarlegitimation.

Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.
Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).

Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller
förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu