Museipedagog/Museilärare jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Museipedagog/Museilärare i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

PEDAGOG

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Sep 30
Kulturparken Småland AB söker
PEDAGOG
Kulturparken Småland är ett aktiebolag som ägs av Region Kronoberg och Växjö kommun. Företaget bildades 2009 med målet att samordna kulturarvsfrågorna i Kronobergs län.
I vår breda verksamhet ingår Smålands museum, Sveriges glasmuseum, Utvandrarnas Hus, Kronobergs slottsruin, Kronobergs lantbruksmuseum, Kulturarvscentrum Småland, Kronobergsarkivet och Ångaren Thor. Vi arbetar med samlingar, arkiv, publik verksamhet och kulturmiljöfrågor som byggnadsvård och arkeologi. Vi har två pedagogiska verkstäder, en på Smålands museum och en på Kulturarvscentrum Småland.
Arbetsuppgifter:
Vi söker en engagerad pedagog/konstvetare/etnolog/kulturhistoriker. I tjänsten ingår att för alla åldrar ha visningar, föredrag, pedagogiska program och praktiskt arbete i våra pedagogiska verkstäder. Ibland ingår även att vara delaktig i andra projekt t.ex. insamling och utställningar. I tjänsten ingår viss administration och planering. Tjänstgöring på helger och kvällar förekommer.
Bakgrund och egenskaper:
Du bör ha en högskolexamen med inriktning mot pedagogik/kulturhistoria/etnologi/konstvetenskap/arkeologi samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha lätt för att kommunicera med såväl barn som vuxna. Engelska är ett krav. Du måste kunna arbeta både självständigt och i team. Arbetet kräver en öppenhet, nyfikenhet och en vilja att återkommande läsa in dig på nytt material. Arbetet är förenat med resor och B-körkort är ett krav.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta praktiskt i en pedagogisk verkstad eller liknande.
Vi vill ha din ansökan senast den 6 november 2020 och vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Observera att vi kallar till och genomför anställningsintervjuer löpande, så dröj inte med din ansökan.

Ansök nu