Säkerhetsarbete jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Säkerhetsarbete i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

Väktare/ Ordningsvakt till Växjö

Väktare
Läs mer Maj 7
Dina arbetsuppgifter
I rollen som väktare/ordningsvakt ingår du i vårt team av väktare som arbetar dygnet runt, året om arbetar du på uppdrag av vår kund. Därför bör du ha förutsättningar att kunna arbeta långa pass och varierande arbetstider. Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, stresståliga och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare/ ordningsvakter arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang.

Din profil
Våra allmänna krav på dig som söker:

Väktarutbildning 1 & 2
Ordningsvaktsutbildning hos polisen
Erfarenhet från bevakningsbranschen
God svenska i tal och skrift
B-körkort
För anställning på QSG Bevakning AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag.
Väktarutbildning är ett krav. Andra erfarenheter eller kvalifikationer av arbete i bevakningsbranschen är meriterande.

Om företaget
QSG Bevakning erbjuder ett flertal tjänster till såväl privata som publika bolag, läs mer under länken "tjänster". Vi vill inte profilera oss som ett traditionellt bevakningsbolag, vi vill behålla det personliga engagemanget. Kunden skall alltid vara i fokus och Kvalité skall genomsyra hela verksamheten. Verksamheten skall utmärkas av Säkerhet, Service och Trivsel såväl mot kunden, tredje man och vår egen personal.

Vårt motto: ”Ingen kund är för liten, inget uppdrag är för stort!”

Ansök nu

Besiktningstekniker till Carspect Norremark i Växjö

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Jan 5
Vi söker en besiktningstekniker till Carspect Norremark i Växjö.

Arbetsuppgifter

Som besiktningstekniker hos oss är du en viktig person för företagets fortsatta utveckling och varumärke. Du genomför grundliga kontroller av fordon för att se om de uppfyller de säkerhetskrav som är uppställda av våra myndigheter. Tillsammans med dina kollegor ser du till att besiktningsprocessen fungerar smidigt. Du träffar hela tiden nya kunder och arbetstempot är tidvis högt.
Vem är du

Vi söker främst dig som redan är certifierade besiktningstekniker eller varit certifierad besiktningstekniker.

Om du inte redan är certifierad besiktningstekniker kan vi erbjuda dig utbildning. För att bli certifierad besiktningstekniker krävs:

- Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom området
- B-körkort utan begränsning
- Teknisk fordonskunskap
- Grundläggande datakunskaper

Med din professionalism, yrkesstolthet och vilja att sätta kunden i centrum kommer du att påverka kundernas val av station idag och i framtiden. Du är ansvarsfull, noggrann och kan förmedla information på ett trevligt och tydligt sätt. Du är van att ibland arbeta i en hektisk miljö. Du har mycket goda kunskaper i svenska.

Vi erbjuder

- En betydelsefull roll där din insats gör skillnad för kollegor och kunder.
- Ett utåtriktat arbete med många kundkontakter.
- Ett arbete i en humanistisk arbetsmiljö där mjuka värden uppskattas.

Vi har kollektivavtal som bland annat inkluderar pensionsavsättning, grupplivförsäkring, arbetsskadeförsäkring och extra lön vid föräldraledighet. Vi har dessutom arbetstidsförkortning om 58 timmar/år och friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Carspect öppnade sin första besiktningsstation 1 juli 2010, samma datum som den svenska besiktningsmarknaden öppnade för konkurrens.

Vi utför omkring en miljon besiktningar per år på våra drygt 110 besiktningsstationer runt om i landet. Utöver kontroll -och registreringsbesiktningar av lätta fordon erbjuder vi frivilliga tester.

Vi mäter kontinuerligt kundnöjdhet och våra kunder är mycket nöjda med oss.

Carspect har omkring 320 anställda som representerar en stor etnisk och kulturell mångfald samt ett brett åldersspann. Vi främjar en jämn könsfördelning. Våra anställda får kontinuerlig fortutbildning, exempelvis utbildning i nya föreskrifter som påverkar företaget och teknisk fortbildning.

Välkommen att växa med Carspect!

Ansök nu

Kontrollanläggningsingenjör

Byggnadskontrollant
Läs mer Jun 12
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Jobbeskrivning
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Kontrollanläggningsingenjör som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.
Nu söker vi förstärkning till vår teknikavdelning i södra Sverige och rekryterar därför Kontrollanläggningsingenjörer! Vi söker dig som motiveras av att arbeta med komplexa frågor och trivs med en stabil och strukturerad arbetsmiljö som har goda utvecklingsmöjligheter, där du kan växa i din yrkesroll.
Vi har inom företaget ca 170 ingenjörer spridda i hela landet vilket ger tillgång till en mycket stor kompetensbas. Vi arbetar aktivt med interna utbildningar för att bredda och fördjupa kompetensen hos våra medarbetare. Hos oss får du möjlighet att arbeta med all förekommande kontrollutrustning, på alla spänningsnivåer, från 0,4kV till 400kV.
Din roll som Kontrollanläggningsingenjör
Exempel på förkommande arbetsuppgifter för rollen:
Underhållsprovning av reläskydd
Idrifttagning, konfigurering och provning av kontrollanläggningar
Felsökning och reläomställningar
Arbete med fjärrkontroller och övrig stationsutrustning.
Mindre konstruktionsanpassningar i samband med idrifttagningar.Kravspecifikation
Om dig som Kontrollanläggningsingenjör
Vårt arbetssätt präglas av frihet under ansvar och som person drivs du därför av att ta dig an utmaningar, lösa problem och nå uppsatta mål. Eftersom du kommer ha kontakt med både interna och externa kontakter söker vi dig som är serviceorienterad och tycker om att arbeta både på egen hand och i nära samarbete med kollegor. Säkerheten är alltid i fokus då vi arbetar i potentiellt farliga miljöer.
Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss men vi önskar att du redan har:
Eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft
Några års arbetserfarenhet inom elkraft är meriterande
Kunskap om elkraftanläggningar är ett krav, särskilt meriterande är om du arbetat med kontrollanläggningar inom 130-400 kV
Kunskap om reläskydd är ett krav
Kunskap om reläskyddskonfigurering är meriterande
God datorvana
B-körkort är ett krav
Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper i engelska är meriterande

Resor i tjänsten kan förkomma som en del av ditt arbete, oftast över dagen men resor med övernattning förekommer i mindre omfattning.


Ytterligare information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!


Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.


Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här:?Dina kollegor - Vattenfall SE?
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices


Placeringsort
Vi söker främst någon i antingen Växjö, Malmö eller Helsingborg. Beroende på din erfarenhet kan andra placeringsorter inom Småland / Skåne diskuteras. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Anders Isaksson, 072-212 54 11. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.
Fackliga representanter för denna tjänst är Christel Karlsson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2024!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Ansök nu

Avarn Security söker skyddsvakter till Växjö

Skyddsvakt
Läs mer Maj 24
Skyddsvakter arbetar med bevakning av samhällsviktiga anläggningar, där kravet på säkerhet är maximalt. Som skyddsvakt kan man i grunden vara väktarutbildad med en avkortad skyddsvaktsutbildning alternativt ha genomfört längre grundutbildning som skyddsvakt.
- Ett skyddsvaktsgodkännande från länsstyrelsen tillkommer också.

Vi ställer höga krav på våra skyddsvakter vad gäller personliga egenskaper, erfarenhet av arbete i en publik miljö samt juridiska kunskaper.
Arbetstider: Dag och natt

Varaktighet: Heltid, deltid, och behov tillsvidare 

Tjänsteställe: Växjö

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetet kommer att bestå av ronderande och stationär bevakning där höga krav ställs på dig som individ att kunna upprätthålla en hög nivå av säkerhet på objektet, god samarbetsförmåga med kollegor och kund samt förmåga att fatta bra beslut på egen hand. Då uppdraget innebär långa dagar och stundtals kan vara fysiskt och mentalt utmanande, så sker tester både inför och under anställningen.


Vi söker dig som har en giltig (inte äldre än fem år) skyddsvaktsutbildning (civil eller militär**), samt gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Ser gärna att du har flerårig erfarenhet av säkerhet inom den privata sektorn, eller motsvarande inom någon av våra myndigheter. Det kommer att ställas höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande från vår och kundens sida. Viss kompletterande utbildning kommer ske.

Kvalifikationer

Utöver de personliga egenskaper som vi eftersöker och beskriver i de olika uppdragen, behöver du uppfylla grundläggande krav för att bli kvalificerad för tjänsten:


• fyllt 18 år innan du påbörjar uppdraget
• gymnasiekompetens
• god svenska i tal och skrift
• körkort B

Du behöver även vara ostraffad*, drogfri, ha en ordnad ekonomi samt en god hälsa och fysik för att kunna bli anställd på Avarn Security. Tjänsterna är placerade i säkerhetsklass varför säkerhetsprövning kommer att genomföras och varför svenskt medborgarskap är krav för alla tjänster.  

 

Vi erbjuder dig möjligheten att vara en del av ett modernt säkerhetsföretag där du som medarbetare är vår viktigaste tillgång och avgörande för vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Våra värderingar är avgörande för oss och vi är övertygade om att vi med omtanke, ansvar och samarbete skapar vi en arbetsmiljö där vi alla trivs och ständigt utvecklas. Säkerhet och ansvarstagande är viktiga ledord i allt vi gör. Vi söker därför personer som står för ett aktivt ansvarstagande och ett bemötande dina kollegor alltid kan vara stolta över. För att trivas i rollen krävs det att du är självgående och på ett ansvarstagande och innovativt sätt kan fatta egna beslut när situationen kräver det. Vår verksamhet pågår dygnet runt, året om och kan innebära långa pass, obekväma arbetstider samt schemaförändringar.

Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2024-06-20, sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl.
Tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen.

* All personal hos ett auktoriserat bevakningsföretag ska vara godkänd vid prövning med avseende på laglydnad, medborgerlig pålitlighet samt lämplighet i övrigt.  För godkännandemyndighetens prövning av en persons laglydnad och medborgerliga pålitlighet ska uppgifter som finns i belastningsregistret eller misstankeregister eller som behandlas hos Säkerhetspolisen med stöd av lagen om polisens behandling av personuppgifter inom brottsdatalagens område inhämtas.

** Har du genomfört skyddsvaktsutbildning under militär grundutbildning så är den giltig även för civilt bruk. Utbildningen ska vara genomförd 2016 eller senare och utbildningsbeviset ska inte vara äldre än 5 år. Har du en skyddsvaktsutbildning genom försvarsmakten utan militär grundutbildning så behöver du genomföra en förkortad skyddsvaktsutbildning för att kunna arbeta som civil skyddsvakt.

Vårt erbjudande
Vi är den kompletta säkerhetsaktören på marknaden vilket möjliggör att vi är ledande i branschen för våra kunder samt att det finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som medarbetare.

Du kommer att vara en viktig representant för allmänheten och våra kunder. Därför är det A och O för oss att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla våra 7500 medarbetare ska känna att ansvar, omtanke och samarbete främjas. Vi tar arbetsmiljöarbete på allvar och arbetar med ständiga förbättringar. Vi tillämpar lönesättning enligt kollektivavtal.


Avarn Security värnar om att du som medarbetare ska ha en trygg livssituation och hållbarhet i arbetslivet. Därför erbjuds alla nyanställda kostnadsfritt ett års försäkringslösning innehållande bland annat sjuk- och olycksfallsförsäkring, livförsäkring och barn- och ungdomsförsäkring.

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Insatsledare till Värends räddningstjänst

Brandbefäl/Räddningsledare/Insatsledare
Läs mer Maj 14
Värends Räddningstjänst är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för ca 117 000 invånare i Alvesta och Växjö kommuner. Värends Räddningstjänsts uppdrag är att bereda ett likvärdigt och tillfredsställande skydd mot olyckor avseende människors liv och hälsa, samt egendom och miljö.
Vår vision: Ett tryggt och olycksfritt samhälle - för alla.

Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill kombinera utvecklingsarbete med operativ tjänstgöring.

Du kommer att arbeta i ett arbetslag med 7-8 insatsledare och ha förbundets operativa chef som din närmaste chef. Som insatsledare är du operativ i förbundets kommuner och utgår från Växjö heltidsstation.

Insatsledarna på Värends räddningstjänst arbetar med övergripande verksamhetsfrågor som innefattar bland annat intern och extern samverkan för att förebygga och förbereda för räddningsinsats, myndighetsutövning, övning och utbildning, kommunikation och stöd till media och medborgare samt utvärdering och rapportering efter genomförda insatser. I denna tjänst kommer du, parallellt med din operativa tjänstgöring, primärt att arbeta med planering och utveckling av övningsverksamheten.

I rollen som operativ insatsledare kommer du på skadeplats ansvara för att skapa inriktning och samordning av en pågående räddningsinsats, och skapa framförhållning över tid, detta för att vid den enskilda olyckan hindra eller begränsa skador samt mildra konsekvenserna så långt det är möjligt. Insatsledningen syftar också till att genomförandet av en räddningsinsats så effektivt som möjligt ska påverka skadeförlopp och tillgodose hjälpbehov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har Räddningsledare B, Lk2 (kurs i MSB:s regi) eller annan likvärdig utbildning. Alternativ kompetens är godkänd examen som brandingenjör och godkänd påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB).
Du har lägst körkort *B.

Meriterande är tidigare erfarenhet av rollen som insatsledare.
Vi söker dig som är driven, modig och lyhörd. Du har lätt för att anpassa dig i ditt arbete och kan hålla lugnet i stressade situationer. Du är trygg i din roll och säker i uppdraget att förändra och utveckla verksamheten.

I tjänsten kommer du att ha många kontakter och det är därför viktigt att du inger förtroende, är en god förebild och har lätt för att samverka och samarbeta. Det är även viktigt att du har en god självkännedom och drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Du har ett genuint intresse för ledarskap och är en god kommunikatör i såväl tal som skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, förmåga att engagera medarbetare samt ambition att skapa ett positivt arbetsklimat.

ÖVRIGT
Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Ansök nu

Kriminalvårdare till häktet i Växjö Tillsvidare

Kriminalvårdare
Läs mer Maj 13
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Växjös verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/vaxjo/#verksamhetARBETSUPPGIFTER

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana


Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper
• B-körkort


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Läs mer om säkerhetsprövningen på: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/rekryteringsprocessen/sakerhetsprovning-vid-rekrytering/

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Provanställning kan komma att tillämpas.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kriminalvårdare till häktet i Växjö Visstid

Kriminalvårdare
Läs mer Maj 13
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Växjös verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/vaxjo/#verksamhet

ARBETSUPPGIFTER

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana


Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper
• B-körkort


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Läs mer om säkerhetsprövningen på: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/rekryteringsprocessen/sakerhetsprovning-vid-rekrytering/

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Provanställning kan komma att tillämpas.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Besiktningstekniker till Växjö!

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Maj 7
Har du känsla för service och tycker om att träffa kunder i kombination med att jobba praktiskt?
Har du dessutom ett genuint intresse för fordon? Då kommer du att passa som besiktningstekniker hos oss på DEKRA!
Vi söker nu besiktningstekniker till Växjö!
OM TJÄNSTEN
Som besiktningstekniker kommer du att genomföra opartiska kontroller av fordon utifrån de krav som ställs av svenska myndigheter i allt från fordonets generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan samt se till att de uppfyller ställda säkerhetskrav.
Din roll är viktig i säkrandet av kundnöjdheten då du dagligen möter, ger service till och säkerställer att våra kunder är både är nöjda med våra produkter och tjänster men också ser oss som deras framtida leverantör av besiktningstjänster.
Våra kunder besöker oss dagtid, måndag-fredag vanligtvis mellan 07.00-17.00.
OM DIG
Vi söker dig som är nyfiken, serviceorienterad och förtroendeingivande. Du har lätt för att kommunicera och drivs av att göra ett bra jobb med hög kvalitet. Arbetet sker ofta självständigt och ställer därför krav på initiativförmåga och ansvarstagande, samtidigt som du ingår i en grupp med kunniga kollegor som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.
Du trivs i mötet med kunden och brinner för att alltid göra det lilla extra och ge bemötande i världsklass! Vi sätter alltid kunden främst!
För att passa in i rollen så bör du ha ett stort intresse för fordon, har du tidigare erfarenhet från branschen så är det meriterande. För dig som inte är certifierad tekniker så erbjuder vi dig betald utbildning med lön under tiden. Vidare så har du slutförd gymnasieutbildning samt B-körkort för, manuell.
Vi tror på mångfald och inkludering och vill rekrytera medarbetare med olika perspektiv, erfarenheter och kompetenser.
VI ERBJUDER DIG
En stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till personlig utveckling inom våra olika affärsområden
Fortlöpande intern utbildning
En teamkänsla, stöd av kollegor där vi hjälper varandra i vardagen
Frihet att ta ansvar och möjlighet att påverka
Engagerat ledarskap
Balans mellan arbete och fritid
Tjänstepension, friskvårdsbidrag och förmånspaket från Benify

Sedan start 1925 har vi gjort världen lite säkrare. Idag är DEKRA ett av de mest framgångsrika företagen i världen inom sin bransch. Enligt oss är det medarbetarna som för oss framåt - din utveckling är därför värd att satsa på! Genom interna och externa utbildningar kommer din kompetens ständigt att utvecklas. Hos oss blir du en i DEKRA-familjen med härliga kollegor och kompetenta ledare. Vill du arbeta på ett företag där din idé kan bli verklighet, oavsett position, då har du kommit rätt.
Har du frågor så är du välkommen att kontakta Olof Sjöberg, kontaktuppgifter nedan.

Ansök nu

Brandskyddscontroller

Brandingenjör
Läs mer Mar 20
Är du intresserad av att arbeta på en arbetsplats med ett öppet och engagerat klimat där arbetsglädjen står i fokus och där vi tillsammans arbetar för att varje dag bli lite bättre? Då är det platsen för dig.

Vi söker nu en brandskyddscontroller till vår fastighetsorganisation och avdelningen fastighetsteknik på Region Kronoberg. Hos oss arbetar förutom brandskyddscontroller även ingenjörskompetenser inom fastighetsområdet.

Vi på fastigheter ansvarar för förvaltning och drift av Region Kronobergs samlade fastighetsbestånd samt genomförande av projekt inom ramen för drift och underhåll. Fastighetsbeståndet omfattar ca 300 000 kvm. Vårt övergripande mål är att tillhandahålla ändamålsenliga och driftsäkra vårdlokaler. Sammanlagt är vi cirka 60 medarbetare, som är placerade på lasaretten i Växjö och Ljungby.

Vi erbjuder våra medarbetare en trygg anställning med goda villkor och möjlighet till kompetensutveckling. Vi erbjuder även flextid, friskvårdsbidrag och tillgång till träningslokaler.

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som brandskyddscontroller är du ett stöd i verksamheternas systematiska brandskyddsarbete (SBA) och är kravställare för de upphandlingar som berör disciplinen samt arbetar med det förebyggande arbetet och riskbedömningar.

Tjänsten innebär också att vara föreståndare för brandfarlig vara och är Region Kronobergs sakkunniga i brandtekniskt brandskydd och övriga brandskyddsfrågor vid ny- och ombyggnationer.

Arbetsuppgifterna innefattar även att representera Region Kronoberg i det nationella brukarrådet PTS-Brandskydd, där du tillsammans med kollegor från övriga regioner inom samma disciplin tar fram riktlinjer för byggnadstekniskt brandskydd. Därigenom får du möjlighet att vara med att utveckla brandskyddet för framtidens vårdbyggnader.


KVALIFIKATIONER
Du har minst en eftergymnasial utbildning samt utbildning inom SBA-arbete och arbetslivserfarenhet inom byggnadstekniskt brandskydd.

Meriterande är att du har en brandingenjörsexamen och SAK3-kompetens. Vidare är det meriterande med arbetslivserfarenhet från räddningstjänstens tillsynsverksamhet eller arbete som brandkonsult.

För att du ska kunna utföra uppdraget på ett bra sätt behöver du vara vara strukturerad och kunna organisera ditt arbete samt känna dig bekväm med att ta egna initiativ. Du ska även ha lätt att samarbeta och kommunicera med andra människor och har förmågan att uttrycka dig i tal och skrift.

Som brandskyddscontroller är det viktigt att du kan skapa goda relationer, då arbetet kräver samarbete med Region Kronobergs olika verksamheter. För att du ska kunna tillgodose verksamheternas olika förutsättningar och behov är det också viktigt att du är lösningsorienterad.

Tjänsten kräver B-körkort.

Tjänsten kommer att säkerhetsskyddsklassas och förutsätter godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll i enlighet med säkerhetsskyddslagen.ÖVRIGT
Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
I den här rekryteringen tillämpar vi ett löpande urval.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Arrestantvakt till Polisen i Växjö

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Maj 14
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en ny arrestantvakt till en av våra arrestgrupper i polisområde Kalmar Kronoberg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Beskrivning av arbetsplatsen
Polisområde Kalmar Kronoberg är region Syds geografiskt och befolkningsmässigt största polisområde med cirka 444 000 invånare uppdelat på 20 kommuner. Området har fem lokalpolisområden - Kalmar, Nybro, Västervik, Växjö och Ljungby.
Vi söker nu en arrestantvakt för tillsvidareanställning, med placering i Växjö.
Polisområdet svarar, inom sitt geografiska område för utredning i enlighet med den nationella brottskatalogen, arrestverksamheten, receptionsverksamhet, passverksamhet, beslagshantering, ingripande- och områdespolisverksamhet, underrättelseverksamhet, brottsamordning samt spaningsverksamhet. Du kommer att genomgå en 3 veckors utbildning för funktionen som arrestantvakt. Utbildningen genomförs i Eslöv, Skåne med start i vecka 41. Du kommer ingå i en bra arbetsgrupp med både erfaren och kompetent personal.


Beskrivning av arbetsuppgifter
Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Arbetet innebär således mottagning, avvisitering, bevakning och tillsyn. I uppdraget ingår även administrativa arbetsuppgifter, exempel på sådana är dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovsprovtagning och registerslagningar. Du kommer även att arbeta med upptagning av polisanmälningar samt utföra olika utredningsåtgärder, som exempelvis hålla enklare förhör, gällande sektionens ärenden.
Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Du medverkar även vid transporter till häktesförhandlingar samt på bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus. Ditt bemötande har stor betydelse för den frihetsberövades upplevelse av polisen, vilket har stor vikt för den fortsatta utredningen.
Anställningen är förlagd till treskift med periodplanering och du arbetar varannan helg.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
· Gymnasieutbildning eller annan utbildning (som slutförts med godkänt reslutat) alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
· Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
· God förståelse för det engelska språket samt förmåga att uttrycka dig väl på engelska
· God syn (tillåtet att bära glasögon men du måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov)
· God hälsa, både fysiskt och psykiskt, då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt
· B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
· Minst ett års dokumenterad arbetslivserfarenhet, (praktiktjänstgöring räknas ej)
· Yrkeserfarenhet av att arbeta med/ bemöta människor i utsatta och/ eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri eller väktare
· Yrkeserfarenhet från arrest eller kriminalvård och/eller försvarsmakten
· Erfarenhet av polisärt volontärarbete
· Genomfört polisens arrestantsvaktsutbildning med godkänt resultat
· Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
· Andra språkkunskaper utöver svenska eller engelska som arbetsgivaren bedömer relevant där du kan använda språket i din yrkesutövning.


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig och stabil i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och i tempo. Du har en mycket god samarbetsförmåga både internt och externt men trivs även med att arbeta självständigt. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt vilket märks då du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
När vi anställer kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Observera att vid intervjutillfället kommer ett skrivtest vara en del av den samlade bedömningen. Testet mäter din förmåga att formulera dig skrift.

Ansök nu

IT - Säkerhetsanalytiker till Combitech i Växjö

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Maj 10
Delar du vår passion att erbjuda hållbara och cybersäkra lösningar för framtidens digitaliserade samhälle? Vill du stötta våra kunder i deras utmaningar samtidigt som du utvecklar dig själv genom att arbeta i teknikens absoluta framkant? Då kan du vara den vi söker! Combitechs stora säkerhetskritiska nätverk behöver fler.

Din roll som Analytiker inom Combitech SOC

Som analytiker hos Combitech Security operation center (CSOC) ingår du i ett team av kompetenta analytiker där alla delar samma passion för IT-säkerhet. Som analytiker kommer du att analysera säkerhetshändelser och även delta i utvecklingen av Combitech SOC arbete kring IT-incidenthantering.Du kommer att arbeta samt utveckla centrets förmågor till aktivt arbete med relaterade säkerhetskoncept som sårbarhetsscanningar, pentester, hantera infrastruktur, omvärldsbevakning och mycket mera.CSOC är i operativ drift dygnet runt, året runt. Tjänsten innebär arbete på roterande schema där vissa arbetspass innebär ensamarbete.

Vem är du?

Du har goda kunskaper inom IT- och nätverksteknik generellt, vilken kan vara förvärvad genom såväl akademiska studier som relevant arbetslivserfarenhet. Utöver detta har du goda kunskaper inom minst ett av följande områden; IT-forensik och trafikanalys, tekniska säkerhetsfunktioner (SIEM, EDR/XDR, Microsofts säkerhetsportaler), virtualisering, operativsystem eller systemutveckling.

Meriterande är om du har kunskap om olika IT-miljöers uppbyggnad, programmering/scriptning eller visualisering av data. Tidigare erfarenhet från arbete i en SOC är ett plus, liksom goda kunskaper om nätverk eller erfarenhet av drift av stora IT-miljöer.Tjänsten som Analytiker ställer höga krav på integritet, omdöme och uthållighet. Du måste därför vara bra på att planera och organisera ditt arbete, tycka om att grotta ner dig i data för att hitta avvikelser eller onormala mönster och vara noggrann och envis i detta. Att leverera med kvalitet är en självklarhet för dig.Du har förmåga att själv se vad som behöver göras och tar tag i det, du förblir lugn och klarar av att prioritera även när det blir mycket att göra. Du har lätt för att samarbeta med kollegor är serviceinriktad och vill bidra med att leverera lösningar. Det är viktigt för dig att underhålla dina specialistkunskaper inom området och du kan på ett bra sätt vara en kunskapsresurs för andra.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap, vilket också innebär att registerkontroll kommer att genomföras.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Då det är semestertider kan urval komma att ske efter sista ansökningsdatum.

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!Kontakt: Mikael.Ryttergard@combitech.se

Ansök nu

Brandingenjör/brandinspektör

Brandingenjör
Läs mer Apr 5
Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för!

Värends Räddningstjänst är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för ca 117 000 invånare i Alvesta och Växjö kommuner. Värends Räddningstjänsts uppdrag är att bereda ett likvärdigt och tillfredsställande skydd mot olyckor avseende människors liv och hälsa, samt egendom och miljö.
Vår vision: Ett tryggt och olycksfritt samhälle - för alla.

Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra.

ARBETSUPPGIFTER
Är du vår nya kollega? Vi söker dig som vill arbeta med samhällsskydd och som vill bidra till att öka brandsäkerheten i samhället.

Avdelningen för samhällssäkerhet arbetar främst med olycksförebyggande frågor såsom tillsyn inom LSO och LBE, tillståndshandläggning LBE, remisshantering, egensotning och information/rådgivning. På avdelningen för samhällssäkerhet arbetar både brandingenjörer och brandinspektörer samt kombibrandmän/IL. Som brandingenjör/brandinspektör hos oss på Värends räddningstjänst kommer du arbeta att med de frågor som avdelningen för samhällssäkerhet arbetar med. Du kommer ha möjlighet att kunna påverka dina arbetsuppgifter utifrån dina egna intressen och erfarenheter tillsammans med avdelningens och organisationens behov. I vårt team är det självklart att samarbeta och ta vara på varje individs styrkor, samt att driva och utveckla förbundets olycksförebyggande arbete.

Tjänsten kan komma att innebära att du ingår i den operativa beredskapen som ledningsfunktion i egenskap av Regional Insatsledare. Inom området operativ ledning sker det mycket intressant inom såväl Kronobergs län som övriga län i sydöstra Sverige.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på brandstationen i Växjö. Arbetstiden är förlagd dagtid helgfria vardagar med flextid. Som arbetsgivare värdesätter vi att våra medarbetare har en god balans mellan arbete och privatliv. Som anställd på Värends Räddningstjänst har du möjlighet att arbeta hemifrån efter överenskommelse och vid behov. Du har också möjlighet att träna på arbetstid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd examen som brandingenjör och godkänd påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB), eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Tidigare erfarenhet av arbete med Lagen om skydd mot olyckor, Lagen om brandfarliga och explosiva varor samt byggnadstekniskt brandskydd är meriterande.

B-körkort är ett krav för anställning.

Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift tillsammans med goda kunskaper i Microsoft Officeprogrammen. Som brandingenjör/brandinspektör måste du kunna planera ditt arbete och prioritera bland arbetsuppgifter samtidigt som du inger förtroende och stabilitet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska se till medborgarna i första hand, ge ett gott bemötande och dela vår värdegrund. Som person är du flexibel, kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Du är ansvarstagande, vågar tänka nytt och annorlunda, är inte rädd för nya utmaningar och du kommer i mål med dina uppgifter.

ÖVRIGT
Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Vi tillämpar löpande urval så vänta därför inte med din ansökan!

Ansök nu

Ordningsvakt vid behov

Ordningsvakt
Läs mer Jan 8
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ordningsvakt har du en genuin vilja att skapa goda relationer och respektera alla, oavsett bakgrund. Din främsta uppgift är att få människor att känna sig trygga i sin vardag.
Du gör detta genom närvaro på allmänna platser och förhoppningsvis ger det en lugnande effekt, men om situationen kräver det förväntas du agera. Som ordningsvakt är du anställd av Securitas men arbetar under polismyndighetens regelverk.
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och vill göra en samhällsviktig insats. Vi har en stark gemenskap och en bred erfarenhet bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Krav
Vi tror att du är en stabil och stresstålig person som klarar av press och kan hantera motgångar väl. Du är ödmjuk, teamorienterad och serviceinriktad i möte med allmänheten, men har också förståelse för ansvaret i din roll och kan förhålla dig saklig när det krävs. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Du har en ordningsvaktsutbildning och ett giltigt ordningsvaktsförordnande
Du har godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
B-körkort

Övrig information
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten – skicka din ansökan redan idag!
Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: sandra.scherling@securitas.se.
Tjänsten är en timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
Vi arbetar med urvalstester
Vi kommunicerar i första hand via mail
Sista ansökningsdag är 17/5-2024

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.
Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Ansök nu

Väktare - Sommarjobb

Väktare
Läs mer Jan 8
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Vill du bli en av våra tusentals nya medarbetare för inför sommaren 2024 med goda möjligheter till fortsatt anställning och arbete året runt?
Kan du se dig själv i säkerhetsbranschen? Det kan vi! Ta på dig uniformen tillsammans med oss och upptäck en samhällsviktig verksamhet med en härlig gemenskap och goda utvecklingsmöjligheter. Om du blir anställd och inte redan är utbildad väktare bekostar Securitas din utbildning.
Då tjänsten är en sommaranställning (med möjlighet till förlängning) önskar vi att du är tillgänglig för arbete mellan v 25-33. Oavsett om du vill jobba dag eller natt, i högt tempo eller lugn miljö har Securitas arbetet för dig.
Att jobba som väktare passar perfekt för dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Som väktare på vårt kontor i Växjö blir du en del av ett sammansvetsat gäng. Arbetspassens längd skiljer sig åt, men är ofta 12-timmarspass antingen dag eller natt. Det är vanligt med arbete varannan helg.
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Arbetet är självständigt och upplevs ofta som fritt, men med ett stort ansvar. Arbetstiderna är huvudsakligen natt.
Som stationär väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet till någon av våra kunder genom att vara uppmärksam och se till att allt är i sin ordning. Ofta arbetar du vid entrén till ett större företag och kontrollerar de som passerar in och ut, men du kan även utföra rondering och kameraövervakning. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund. Man arbetar självständigt och under eget ansvar, oftast både dag- och nattetid.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Krav
Godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
B-körkort

Meriterande om du
har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare
har en civil eller militär skyddsvaktsutbildning

Som person tror vi att du är serviceinriktad, lugn och organiserad och kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten – skicka din ansökan redan idag!
Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: sandra.scherling@securitas.se.
Tjänsten är en timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
Vi arbetar med urvalstester
Vi kommunicerar i första hand via mail
Sista ansökningsdag är 17/5-2024

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet.
Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Ansök nu

Besiktningsingenjör inom lyft till Halmstad

Besiktningsingenjör
Läs mer Feb 27
We ARE Kiwa- Are you?
Vår värdegrund, ARE, utgångspunkten i allt vi gör. Ambitious, Reliable och Engaged. Känner du dig bekväm i vår värdegrund, strävar efter att skapa förtroende och trovärdighet mot kund och hos dina kollegor och är samhällets och individens säkerhet i samhället viktigt för dig? Ja då kanske du ska bli en oss!

Om jobbet
Vi söker nu en ny kollega och besiktningsingenjör inom lyftsäkerhet! Genom besiktningar av lyftanordningar så som olika typer av kranar, fordonslyftar, entreprenadmaskiner och hissar är du med och bidrar till en ökad säkerhet hos våra kunder. Du arbetar självständigt ute hos våra kunder som finns inom de flesta branscher, allt från sjukhus och köpcentrum till tung industri, bilverkstäder och flygbranschen. För att trivas i rollen ser vi att du har ett stort tekniskt intresse och tycker om det sociala med att möta kunder. Vidare trivs du med utmaningar och har en vilja att ständigt utvecklas och lära dig mer. Du kommer under din första tid på Kiwa löpande få gå utbildningar på annan ort.
Du kommer att tillhöra Växjökontoret men dina kunder finns främst i Halmstad med omnejd.
Dagliga resor i arbetet till kunder förekommer och resor med övernattning kan förekomma.
Vem vi söker
· Teknisk gymnasieutbildning eller högre, Yrkeshögskola, flygteknisk utbildning alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet genom arbete.
. Balans mellan teoretisk och praktisk kunskap
· Social kompetens
· Intresse för teknik och människor
· B-Körkort
· Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av besiktningsbranschen eller har jobbat med kranar, entreprenadmaskiner, mobila arbetsplattformar, hissar eller likvärdigt.
För att lyckas som besiktningsingenjör är du lyhörd, nyfiken, driven och noggrann. Vi tror att med intresse och grundkunskap kommer man långt därför lägger vi stor vikt vid din personlighet!
Vad Kiwa erbjuder dig
Kiwa är idag ett av de mest framgångsrika företagen inom besiktning, provning, certifiering och teknisk konsultation vilket är tack vare våra medarbetare som genom sitt engagemang och sin kunskap bidrar med säkerhet och hållbarhet till våra kunder och även till samhället. Därför satsar Kiwa mycket på sina anställda och deras utveckling. Genom ditt dagliga arbete, intressanta projekt och utbildningar kommer du och din kompetens ständigt att utvecklas när du är en del av Kiwa! Hos oss är laget före jaget viktigt och tillsammans skapar vi en positiv arbetsmiljö där vi alla är en del av en större gemenskap, Kiwa-gemenskapen!
· Stabila villkor- Kiwa har kollektivavtal
· En förmånsportal med stor förmånsutbud och ett generöst friskvårdsbidrag
· Ersättning för bland annat läkarvård, vaccinationer och möjlighet till en grundlig hälsoanalys
· En timbank så du kan vara ledig när du vill- inte bara när kalenderns röda dagar infaller
· Möjligheten att åka med på Kiwas skidresa tillsammans med ca 100 härliga kollegor
Så här söker du
Ansök via vår hemsida och registrera ditt CV. Urval och intervjuer sker löpande. Anställning kan ske innan sista ansökningsdag.
För frågor gällande rollen kontakta enhetschef Daniel Ericsson på tfn 010-479 36 23 eller rekryteringsansvarig, Sofija Petrov, på sofija.petrov@kiwa.com
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför den här rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför undanbe oss kontakt med rekryterings- och annonsförsäljare.

Inför den här rekryteringen har vi noga övervägt våra annonsvägar därför undanber vi oss kontakt med rekryterings- och annonsförsäljare.
Om Kiwa
Kiwa är idag ett av de mest framgångsrika företagen inom besiktning, provning, certifiering och teknisk konsultation. Vi är en global aktör med lokal förankring. Vi har starka kundrelationer och hög service med ett fokus på säkerhet, teknik och hållbarhet. Vi har ett brett utbud och erbjuder tjänster inom processäkerhet, fastighets- och lyftsäkerhet, lantbruk samt inom livsmedels- och byggbranschen. Som koncern är vi verksamma i över 40 länder och har ca 10 000 anställda runt om i världen. I Sverige har vi ett tjugotal kontor mellan Kiruna och Malmö där totalt 900 medarbetare arbetar tillsammans för ett säkrare samhälle.
Övrig information
Kiwas målsättning är att ha en arbetsplats som är drogfri. Därför genomför vi slumpmässiga alkohol- och drogtester under året.

Ansök nu

Handläggare till Säkerhetsavdelningen, placeringsort Växjö

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Apr 10
Är du redo för en större uppgift?
Vill du vara med och stärka skyddet för Sveriges största myndighet? Vi söker nu en självständig och handlingskraftig säkerhetshandläggare inom fysisk säkerhet med inriktning mot teleteknisk säkerhet till vårt team i Polisregion Syd.
Arbetsplatsbeskrivning
Säkerhetsavdelningens organisation består av centralt placerade nationella enheter samt enheter som är placerade på Polisregioner och Nationell avdelning. Säkerhetsavdelningen ansvarar för Polismyndighetens verksamhetsskydd och säkerhetsskydd, vilket omfattar bl.a. skydd av egendom, medarbetare, information samt hantering av säkerhetsprövningar och säkerhetsärenden.
Arbetsbeskrivning
Som säkerhetshandläggare inom området fysik säkerhet kommer du att arbeta med säkerhetsfrågor på regional nivå. I rollen ingår kravställning, uppföljning samt att ge stöd och rådgivning. Du kommer även att utföra säkerhetsprövningsintervjuer. Gruppens ansvarsområde sträcker sig över hela Skåne, Kronoberg, Kalmar och Blekinge. Det huvudsakliga ansvarsområdet kommer vara Växjö eller Polisområde Kalmar Kronoberg, men eftersom fysisk säkerhet jobbar i ett team kommer även uppdrag att ske i andra delar av regionen. Arbetet leds av en gruppchef som är placerad i Växjö. Det övergripande ansvaret har den regionala säkerhetschefen som är placerad i Malmö. Placeringsort är Växjö. Flertalet resor inom regionen ingår i tjänsten.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Delta i och upprätta säkerhetsprogram i olika byggprojekt
Risk- och sårbarhetsanalyser inom fysisk säkerhet (inkl. teletekniskt skydd)
Risk- och incidenthantering
Säkerhetsskydd
Representera Säkerhetsavdelningen inom polisregionen
Delta i regionala och nationella forum/möten inom Säkerhetsavdelningen
Utbilda, informera och skapa förståelse för polisens säkerhetsarbete på flera olika nivåer

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Polisexamen eller annan relevant erfarenhet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet eller motsvarande som myndigheten bedömer är relevant för tjänsten
Erfarenhet av att självständigt driva och genomföra säkerhetsanalyser och riskbedömningar
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, då arbetet kräver att du kan författa myndighetsbeslut och skrivelser
Erfarenhet av att arbeta med larm- och inpasseringssystem samt CCTV
B-körkort då resor förekommer i tjänsten

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet inom projektledning
Erfarenhet av att hålla i utbildningar
Certifieringar inom säkerhetsområdet
God kunskap inom informationssäkerhet

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du är serviceinriktad och samverkar med andra på ett smidigt sätt. Tjänsten ställer höga krav på eget ansvar och arbetet kan vara mycket intensivt vilket kräver att du är flexibel med förmåga att snabbt strukturera, planera och prioritera ärendeflödet utifrån verksamhetens helhetsperspektiv. Du har en god förmåga att fatta beslut och en god samarbets- och kommunikationsförmåga
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta säkerhetschef:
Lena Fritzson Andersson, 010–5622055, lena.fritzson@polisen.se
Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Ylva Gamrell, HR-konsult, ylva.gamrell@polisen.se
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Placeringsort: Växjö
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare, Säkerhetsavdelningen
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Ansökningshandlingar tas endast emot i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med referensnummer A217.382/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/. Svenskt medborgarskap är ett krav för tjänsten.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Avarn Växjö söker väktare för sommarvikariat

Väktare
Läs mer Mar 26
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.Tjänsteställe: Växjö

Arbetstider: Varierande

Varaktighet: Sommarvikariat med goda möjligheter till förlängning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, empatiska och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.

Vi söker dig som kan arbeta minst sex veckor under perioden juni till augusti. 

Är du rätt person men saknar väktarutbildning? Vi erbjuder dig utbildning och alla nödvändiga instruktioner, om du har den profilen som vi söker för att kunna vara med och bidra till väldsklass.  

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:

 - fyllt 18 år och vara ostraffad
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi
 - B-körkort

Väktarutbildning är meriterande. Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

För sökande via vår hemsida - ej via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 2024-04-15

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande
Vi är den kompletta säkerhetsaktören på marknaden vilket möjliggör att vi är ledande i branschen för våra kunder samt att det finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som medarbetare.

Du kommer att vara en viktig representant för allmänheten och våra kunder. Därför är det A och O för oss att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla våra 7500 medarbetare ska känna att ansvar, omtanke och samarbete främjas. Vi tar arbetsmiljöarbete på allvar och arbetar med ständiga förbättringar. Vi tillämpar lönesättning enligt kollektivavtal.

Avarn Security värnar om att du som medarbetare ska ha en trygg livssituation och hållbarhet i arbetslivet. Därför erbjuds alla nyanställda kostnadsfritt ett års försäkringslösning innehållande bland annat sjuk- och olycksfallsförsäkring, livförsäkring och barn- och ungdomsförsäkring.

Ansök nu

Kriminalvårdare till Nationella Transportenheten i Växjö

Kriminalvårdare
Läs mer Mar 21
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om nationella transportenhetens verksamhet:
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/kriminalvardens-nationella-transportenhet/ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta vid transportenheten innebär att din huvudsakliga uppgift är att transportera frihetsberövade personer, för Kriminalvården och andra myndigheters räkning. Arbetet omfattar också bevakning under t.ex. rättegångar och vid sjukhusbesök. Det varierande uppdraget innebär att arbetstiden kan vara olika dag för dag. I arbetet förekommer regelbunden hantering av olika dokument samt att utfärda dokumentation.

Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning.
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• God datorvana.
• B-körkort för manuellt växlat fordon och god körvana.

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering.
• Relevanta språkkunskaper.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Arbetsmiljöinspektörer - myndighetsgemensam kontroll, Växjö

Arbetsmiljöinspektör
Läs mer Mar 12
På Arbetsmiljöverket jobbar vi för att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. Vill du använda ditt engagemang, ditt mod och din kompetens för att göra skillnad i livsavgörande frågor? Då är vi nyfikna på att få veta mer om dig.

Avdelningen för myndighetsgemensam kontroll söker nu nya kollegor med organisatorisk placering på arbetsmiljöverkets kontor i Växjö. Du kommer i första hand att genomföra inspektioner inom din enhet, vilket innefattar Kronoberg, Kalmar och Blekinge län. Det finns möjlighet att utgå från hemmet i tillsynsarbetet, vilket innebär att vi gärna ser sökande inte bara från Växjö med omnejd, utan också från något av de tre nämnda länen.

Ditt nya arbete
Att arbeta som arbetsmiljöinspektör på avdelningen för myndighetsgemensam kontroll innebär att inspektera arbetsmiljön på olika arbetsplatser. Tillsammans med kollegor samverkar du med andra myndigheter och genomför myndighetsgemensamma och egeninitierade kontroller, för att motverka arbetslivskriminalitet inom olika identifierade branscher. Förutom inspektion kan du delvis komma att arbeta med informationsinsatser till arbetsmarknadens parter.  

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att planera, genomföra och följa upp inspektioner, utifrån givna ramar, ute på arbetsplatser. Du kommunicerar krav utifrån arbetsmiljö- och arbetstidslagstiftningen med tillhörande övriga regler samt återkopplar till arbetsgivaren brister som framkommer vid inspektionen. Rollen innebär att du arbetar med myndighetsutövning. Bland annat hanterar du sanktionsavgifter, meddelar omedelbara förbud och bereder ärenden inför beslut. I en stor del av ärendena fattar du som inspektör egna beslut utifrån delegation. Den statliga värdegrunden, tydlighet och trovärdighet genomsyrar ditt arbete.

Din bakgrund

Rollen kräver att du har:


• Minst två års relevant universitets- eller högskoleutbildning, eller annan eftergymnasial utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Minst fem års arbetslivserfarenhet, varav sammanlagt tre år inom ett eller flera av arbetsområdena nedan:Området tillfälliga arbetsplatser, med långa entreprenörskedjor och samordningsfrågor

- Området logistik, med långa entreprenörskedjor samt samordningsfrågor
- Området teknik
- Området yrkeshygien, kemi, och mikrobiologi
- Området myndighetsutövning

En beskrivning av respektive arbetsområde finns när du går in under respektive annons på vår hemsida!

Du ska även:


• Inneha B-körkort eftersom tjänsten innebär mycket resande med bil. Du behöver också känna dig trygg och bekväm med att köra bil.
• Ha goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska muntligt.
• Ha god IT-vana och erfarenhet att använda olika digitala plattformar och IT-system.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att det för anställning finns krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning med bland annat registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen (2018:585).

För att trivas och lyckas i rollen som arbetsmiljöinspektör är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga. Du har ett inkluderande synsätt samt lätt för att skapa kontakter och samarbeta. Du är stabil som person, har en utvecklad personlig mognad och leder dig själv samt har förmågan att ställa krav och hanterar att bli ifrågasatt. Du har förmågan att sätta dig in i och analysera situationer, arbetar strukturerat och tar stort eget ansvar för att uppgifter utförs i tid och med hög kvalitet.Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:


• uppdrag inom arbetsmiljöområdet
• samverkan med andra myndigheter
• förändringsarbete
• talar något annat språk än svenska och engelska

Mer om oss och rollen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning och provanställning på sex månader. Inspektionerna kommer genomföras i första hand inom din egen enhet men stöttning vid insatser kan ske över enhetsgränserna. Arbetet bedrivs flera dagar i veckan ute på arbetsplatser och innebär tjänsteresor med bil eller kollektivt färdsätt. Ibland kan arbetet ske utanför vår normalarbetstid, övernattningar förekommer i olika omfattning beroende på avstånd. Under det första halvåret får du en internutbildning där en stor del av utbildningstiden är förlagd till Stockholmsområdet. 

Beroende på placeringsort kan det innebära att en stor del av ledarskapet sker på distans. Eftersom arbetet på avdelningen fortsatt är under uppbyggnad kan förändringar samt justeringar i arbetssätt och arbetsformer komma att bli aktuella.


• Mer information om generell inspektionsverksamhet finner du på av.se/inspektion
• Mer information om Arbetslivskriminalitet finner du på av.se/arbetslivskriminalitet
• Mer om oss och våra förmåner finner du på https://www.av.se/Jobba-hos-oss/

Så rekryterar vi
Vi kommer att använda oss av kompetensbaserad rekrytering, både för att kvalitetssäkra rekryteringen och motverka diskriminering. Därför ber vi dig att svara på ett antal urvalsfrågor när du registrerar din ansökan och bifogar ditt cv. Intervjuer sker från vecka 16. Vi ber dig att skicka din ansökan på svenska.

Vi välkomnar frågor såväl före som under rekryteringsprocessen. I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsfirma Jefferson Wells som du kan kontakta genom e-post till inforekrytering@jeffersonwells.se. Ange Arbetsmiljöverket och Ort i rubriken när du mejlar Jefferson Wells så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Du kan också läsa vanliga frågor och svar här: https://info.manpowergroup.se/arbetsmiljoverket-2.

Fackliga kontaktpersoner är Fredrik Tingstedt för Saco, Anders Herwin för ST samt Thomas Ekström för Seko. Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel: 010-730 90 00.

Vill du jobba tillsammans med oss för att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet?
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-01.

Ansök nu

Säkerhetssamordnare

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Feb 2
Vill du jobba på en arbetsplats med ständig dynamik, välj då oss på Växjö Småland Airport. En flygplats, 1000 möjligheter. Nu ger vi dig chans att söka en spännande tjänst.  

SÄKERHETSSAMORDNARE

Vi söker en kompetent och engagerad person för rollen som Säkerhetssamordnare. I denna roll kommer du att ha en central position i vår organisation, med fokus på att upprätthålla och förbättra vårt säkerhetsarbete. Ditt arbete kommer att vara avgörande för att vi når våra mål och uppfyller de krav som ställs av relevanta myndigheter, Transportstyrelsen.

Som Säkerhetssamordnare kommer du att:


• Utveckla och implementera rutiner och program för vår interna säkerhet.
• Säkerställa att egenkontrollprogram genomförs effektivt och enligt fastställda riktlinjer.
• Proaktivt leda utbildningar för säkerhetspersonal för att upprätthålla och förnya deras kompetenser och certifikat.
• Övervaka och granska säkerhetsprövningar, samt genomföra uppföljningar med berörda personer.
• Dokumentera alla säkerhetsrelaterade aktiviteter och processer.
• Samverka inom organisationens säkerhetskommitté och bidra till både strategiska och operativa aspekter av säkerhetsarbetet.
• Arbeta med den utrustning och de verktyg som krävs för att upprätthålla en hög säkerhetsstandard.
• Denna roll innebär varierande arbetstider

Kvalifikationer:


• Erfarenhet av att hantera komplexa säkerhetsuppdrag.
• Förmåga att arbeta proaktivt, organiserat och att slutföra påbörjade uppgifter.
• Utmärkt förmåga att hantera oförutsedda situationer och kommunicera effektivt på både svenska och engelska.
• Stark personlig integritet och en drivkraft att uppnå resultat som gagnar hela verksamheten.

Krav:


• Körkort B.
• Godkänd i säkerhetsprövning och registerkontroll.
• Efter genomgången internutbildning med godkänt resultat, krävs även ett godkännande av Transportstyrelsen för att få verka som säkerhetssamordnare.

 

Tjänsten är på heltid, tills vidare med eventuellt inledande provanställning. Innan anställning kommer du behöva genomgå en säkerhetsprövning. Individuell lönesättning. Urval och intervjuer sker löpande, så se till att skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot att välkomna en person som delar vårt engagemang för säkerhet och som är redo att bidra till vår organisations fortsatta framgång.    

För mer information eller frågor välkommen att kontakta:

Evelina Appelros
HR-konsult Human Solutions

evelina@humansolutions.se
076-511 38 33

Om Småland Airport: Växjö-Kronobergs flygplats (VXO) är en internationell flygplats och ligger 5 km nordväst om staden Växjö, marknadsförs under namnet Växjö Småland Airport.

Region Kronoberg (55 %), Växjö kommun (42 %) och Alvesta kommun (3 %) äger flygplatsen gemensamt. Den drivs som ett kommunalt aktiebolag.

Ansök nu

Flygplatskontrollant

Flygplatskontrollant
Läs mer Dec 5
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Är du en serviceinriktad person som är på jakt efter ett jobb där du får göra en samhällsviktig insats?
Vi på Securitas letar just nu efter dig som är intresserad av att arbeta som flygplatskontrollant hos oss antingen på deltid eller som timanställd. Våra arbetstider följer flygplatsens öppettider, vilket kan innebära både tidiga morgnar och sena kvällspass samt helgarbete. Om du trivs i en roll där du kommer i kontakt med många olika typer av människor kan du vara den vi söker.Detta passar extra bra för dig som t.ex. studerar, arbetar deltid, är pensionär eller egen företagare. Under juni-augusti ser vi helst att du kan arbeta upp till heltid medan vårt ordinarie team avnjuter sina semestrar.

Som flygplatskontrollant arbetar du med service & säkerhetsarbete inom flygplatsområdet och har ständig kontakt med människor som är på resande fot i en internationell miljö. I denna dynamiska, internationella och flerspråkiga miljö är du som flygplatskontrollant en del av en dedikerad grupp som tillhandahåller sina tjänster till flygplatser, flygbolag och många andra flygplatsrelaterande företag. Ditt jobb är att kontrollera och dubbelkontrollera alla tänkbara hot, och att skapa en säker, trygg och trevlig upplevelse för resande och besökare.
Du kommer till exempel att:
Säkerhetskontrollera passagerare
Säkerhetskontrollera bagage och varor
Kontrollera fordon, byggnader och uppställningsplatser grundligt
Kontrollera flygpost, fraktgods och serveringsutrustning

Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Specifika krav:
Du har godkända betyg i svenska och engelska från första året i gymnasiet
Innehar B-körkort och helst tillgång till bil (detta eftersom kollektivtrafiken inte alltid stämmer överens med våra arbetstider)
Du är flytande i såväl svenska som engelska. Talar du ytterligare språk är detta meriterande

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Vi ser gärna att du som söker är tålmodig och har ett stort intresse för teknik och har lätt att förstå instruktioner.
Övrig information
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten – skicka din ansökan redan idag!
Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: sandra.scherling@securitas.se.
Tjänsten är en timanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 mån provanställning
Vi arbetar med urvalstester
Vi kommunicerar i första hand via mail
Sista ansökningsdag är 15/3- 2024

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.
Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Ansök nu

Avarn Security söker utbildade parkeringsvakter

Parkeringsvakt
Läs mer Feb 7
Som parkeringsvakt bidrar du till att skapa en trygg trafiksituation för alla som befinner sig i trafiken. Det ingår i ditt arbete att kontrollera och rapportera fordon som är felparkerade, liksom att informera om kommande förändringar i trafiken. Det är ett rörligt utomhusarbete som utförs hela året runt och för att trivas som parkeringsvakt är du socialt kompetent, lugn och informativ.Arbetstider:  Dag

Tjänsteställe: Växjö

Varaktighet: Heltid och deltid 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter: Utföra offentligrättslig parkeringsövervakning.

Avarn expanderar och önskar nu rekrytera fler professionella medarbetare.
 
Kvalifikationer: Vi söker dig som arbetar eller har arbetat som parkeringsvakt på kommunal mark med trafiksäkerhet och service i fokus. Ditt arbetslag kommer tillsammans med kommunen säkerställa att parkeringsövervakningen håller högsta nivå. Du kommer att ingå i en grupp med kvalitet och effektivitet som ledord. 

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.
Avarn Security arbetar ständigt med arbetsmiljö och trivselfrågor så vi får rätt förutsättningar att leverera en hög kvalitet. 
 
Tjänsten är bilburen och utgår från platskontoret i Växjö.För frågor vänligen kontakta rekryterande chef nedan.

Du ska uppfylla:

- ostraffad
- B-körkort
- god svenska i tal och skrift
- godkänt gymnasiebetyg
- godkänd parkeringsvaktsutbildning för gatumark
Vänligen observera att för att kunna söka denna tjänst behöver du ha genomfört grundkurs i offentligrättslig parkeringsövervakning med godkänt resultat.
Intyg erfordras samt referenser.

Sök tjänsten via vår hemsida - inte via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 2024-03-10

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen.

Vårt erbjudande
Vi är den kompletta säkerhetsaktören på marknaden vilket möjliggör att vi är ledande i branschen för våra kunder samt att det finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som medarbetare.

Du kommer att vara en viktig representant för allmänheten och våra kunder. Därför är det A och O för oss att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla våra 7500 medarbetare ska känna att ansvar, omtanke och samarbete främjas. Vi tar arbetsmiljöarbete på allvar och arbetar med ständiga förbättringar. Vi tillämpar lönesättning enligt kollektivavtal.


Avarn Security värnar om att du som medarbetare ska ha en trygg livssituation och hållbarhet i arbetslivet. Därför erbjuds alla nyanställda kostnadsfritt ett års försäkringslösning innehållande bland annat sjuk- och olycksfallsförsäkring, livförsäkring och barn- och ungdomsförsäkring.

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Trafikinspektör (Förarprövare) Växjö

Trafikinspektör
Läs mer Feb 15
Som trafikinspektör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.
Nu finns chansen att söka ett spännande jobb som trafikinspektör på Förarprovskontoret i Växjö.


Trafikinspektör (Förarprövare) Växjö

Arbetsuppgifter

Som trafikinspektör har du en viktig roll där du självständigt planerar och leder körprov. Du avgör om körkortstagaren har de kunskaper och färdigheter som krävs för ett godkänt prov. Efter varje genomfört körprov meddelar du körkortstagaren ditt beslut. Detta är en myndighetsutövande roll och du har ett ansvar att förmedla informationen på ett tydligt och pedagogiskt sätt.
Du möter många olika kunder varje dag och ett professionellt bemötande är avgörande för att ge körkortstagaren bra förutsättningar i provsituationen.
Det är viktigt att du arbetar i enlighet med den statliga värdegrunden, det vill säga att du behandlar alla människor lika och med respekt. Det innebär att du förhåller dig till de mänskliga rättigheterna och inte diskriminerar någon på grund av till exempel kön, ålder, etnisk tillhörighet eller funktionsnedsättning. Detta innebär att stor vikt kommer att läggas kring dina värderingar kopplat till de kunder som Förarprov dagligen möter.
Din anställning inleds med en ettårig betald grundutbildning. Efter godkänd utbildning arbetar du enligt fastlagt schema, vardagar under dagtid. Arbetet innebär regelbundna resor till våra mottagningsorter Älmhult, Värnamo och Ljungby. Resor till och från mottagningsorter sker utanför arbetstid. I övrigt kan resor förekomma i samband med utbildningar eller tjänstgöring vid behov på andra orter inom Förarprov i Sverige.

Övrig information

För att din ansökan ska vara fullständig måste du bifoga CV, kopia på ditt betyg (lägst gymnasiebetyg eller motsvarande), samt kopia på ditt körkort (fram- och baksida).
Din ansökan ska vara Trafikverket tillhanda senast sista ansökningsdag (om du behöver ladda upp dina betyg eller körkort i efterhand går du via Min karriärsida, dock senast sista ansökningsdag). OBS! Om din ansökan inte är fullständig går du inte vidare i rekryteringsprocessen.
Observera att enbart samlat betygsdokument inte är ett godkänt gymnasiebetyg.
I denna rekrytering används webbaserade tester samt körtest som en del i urvalet. De webbaserade testerna kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven under vecka 10.
Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
För att bli trafikinspektör genomgår du en ca 1 år lång grundutbildning med både praktiska och teoretiska delar. Aspirantanställningen startar vecka 36 med 2 veckor på det förarprovskontor som man kommer vara placerad på, alternativt på ett förarprovskontor i närområdet. Den teoretiska delen består av 6 separata veckor i Uppsala v. 38, 39, 42, 45, 48 (2024), 5 (2025). Under dessa veckor krävs det alltså att du är på plats i Uppsala. Teorivecka 2 (2025) genomförs via Skype. Den praktiska utbildningsdelen sker på det förarprovskontor där du sedan kommer att arbeta, alternativt på ett förarprovskontor i närområdet. Avslutningsveckan genomförs vecka 20 (2025) i Uppsala. För att bli tillsvidareanställd efter aspirantanställningen krävs att du godkänns i de examinationer som sker kontinuerligt under utbildningen.
#forarprovare

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
har fullständig gymnasial utbildning enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov
är minst 23 år fyllda alternativt fyller 23 år under 2024
har haft B-körkort för manuellt växlad bil i minst 3 år och som är utfärdat i ett EES-land
har god trafik- och körvana inom vägtrafik
har yrkeserfarenhet, som Trafikverket bedömer relevant, inom kundbemötande, pedagogik eller som yrkesförare
har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
har kunskaper i engelska i tal

Vem är du?
I rollen som trafikinspektör är du lugn, uppmärksam och gör inte skillnad på någon i ditt bemötande. Du gillar mötet med andra människor och har där en positiv grundsyn. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt, kan säkerställa att informationen når fram och anpassas till mottagaren. Du arbetar självgående och tar ansvar för din uppgift. Du fattar väl avvägda beslut utifrån fastställda kriterier och den egna bedömningen. Du kan samverka med andra på ett positivt sätt och ser vikten av att bidra till verksamheten och gruppen.
Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper samt lämplighet för yrket enligt Trafikverkets bedömning.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Läs mer här

Vill du veta mer om detta spännande yrke och hur rekryteringsprocessen ser ut. Klicka här!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/jobba-som-forarprovare/

Min karriärsida

https://www.trafikverket.se/logga-in/#min_karriarsida

Ansök nu

Kriminalvårdare till häkte Växjö semestervikariat

Kriminalvårdare
Läs mer Jan 17
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.
Läs mer om häktet Växjö verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/vaxjo/#om


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Viktig / Meriterande
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

Övrigt:
Ansök snarast, urval sker löpande.ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Universitetsadjunkt i polisiärt arbete

Inspektör, Polisen
Läs mer Jan 15
Välkommen till Linnéuniversitetet! Här möter du 2 200 medarbetare och 40 000 studenter som tillsammans följer visionen att sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Hos oss bedrivs forskning och utbildning med blicken mot framtiden. Vår närhet till näringsliv, både lokalt och globalt, ger oss lång räckvidd och möjlighet till förändring som skapar avtryck. Allt som behövs är en plats där idéer får utrymme att mötas och växa. Det är det vi skapat – och du är inbjuden.

Change starts here!


Vid fakulteten för samhällsvetenskap finns sju institutioner, däribland Institutionen för kriminologi och polisiärt arbete (KP). Institutionen har två akademiska huvudområden på grundläggande nivå: polisiärt arbete och kriminologi. På uppdrag av Polismyndigheten anordnar institutionen Polisprogrammet medan polisiärt arbete på kandidatnivå och kriminologi (I–III) är anslagsutbildningar. Institutionen ansvarar även för fort- och vidareutbildningar för bland annat Polismyndigheten, Tullverket, Kustbevakningen och Försvarsmakten (militärpolisutbildningen). Huvuddelen av institutionens forskningsverksamhet finns samlad vid Centrum för polisforskning och utveckling (CPU).

Vid Institutionen arbetar både universitets- och polisanställda, sammanlagt drygt 120 medarbetare. Under läsåret 2023 är närmare 700 studenter registrerade på polisprogrammen och ytterligare omkring 800 studenter på fort- och vidareutbildningar. De fristående kurserna i kriminologi respektive polisiärt arbete har tillsammans drygt 200 studenter. Undervisning bedrivs både på campus och på distans.

Ämnesområde för befattningen: Polisiärt arbete

Placeringsort tillsvidare: Växjö

Anställningens omfattning: Tillsvidare 100 %. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består av undervisning, kursutveckling och handledning i institutionens olika utbildningar, särskilt fort- och vidareutbildningar samt utvecklingsarbete avseende internationalisering. Undervisningen integrerar i hög utsträckning teori och praktik vilket innebär att många arbetsuppgifter utförs i lärarlag bestående av både polislärare och universitetsanställda lärare. En viktig del i arbetet handlar om återkoppling till polisstudenters agerande i övningssituationer. Centrala utvecklingsområden vid institutionen avser dels integrationen av ämnesområdena kriminologi och polisiärt arbete, dels att stärka det internationella samarbetet.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har avlagt magisterexamen inom ett samhällsvetenskapligt ämne eller har motsvarande kompetens, samt visad pedagogisk skicklighet. Med motsvarande kompetens avses i regel examen från utländskt universitet med i huvudsak samma nivå och kvalitet som svensk magisterexamen i ett samhällsvetenskapligt ämne.

Enligt Linnéuniversitetets anställningsordning gäller att den pedagogiska skickligheten ska avse såväl planering, genomförande och utvärdering av undervisning, som handledning och examination.

För denna anställning ska du ha lägst magisterexamen inom polisiärt arbete eller annan relevant samhällsvetenskap eller beteendevetenskapligt ämne som är relevant för polisiärt arbete.

För att vara behörig till denna tjänst krävs dessutom en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av en universitetsadjunkt ska graden av skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla.

Meriterande i övrigt är:

Erfarenhet av distansundervisning

Kunskaper om rättsväsendets myndigheter, särskilt polisen

Pedagogisk yrkesutbildning

Erfarenhet av internationellt utbildningssamarbete

Språkkunskaper

Yrkeserfarenhet från Polismyndigheten eller andra myndigheter inom rättsväsendet

erfarenhet av forsknings- och utredningsarbete inom rättsväsendet

När universitetet anställer nya lärare ska de sökande väljas som genom en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en framgångsrik utveckling av verksamheten.

Kontaktpersoner:

Prefekt Peter Lindström, professor: 070-247 31 81  

HR-partner Ulrika Petersson: 0480-446996

Fackliga företrädare nås via universitetets växel.

Välkommen med din ansökan senast den 5 februari, 2024.


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Din ansökan ska utformas enligt Mall för ansökan som du hittar i Kompletterande riktlinjer -
Anställningsordning under rubriken "viktiga dokument" längst ned under annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Övriga handlingar, t ex olika typer av vetenskapliga arbeten, ska skickas in digitalt tillsammans med ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Växjö tingsrätt söker expeditions- & ordningsvakt

Ordningsvakt
Läs mer Jan 15
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?
Växjö tingsrätt söker nu en expeditions-/ordningsvakt att förstärka vårt team!

Det här får du arbeta med
Som expeditions- och ordningsvakt på domstolen är din huvudsakliga uppgift att bemanna reception och säkerhetskontroll. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med övriga expeditions- och ordningsvakter och administrativ personal ger service till medarbetare på tingsrätten och förvaltningsrätten, liksom till parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet med flera. För att trivas hos oss behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och kunna hantera olika uppgifter, människor och oväntade situationer.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Din viktigaste uppgift är att tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att hålla ordning på lokaler och teknik, posthantering, receptionsbemanning, att ta emot besökare, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll. Därtill kommer administrativa uppgifter, såsom att hantera beställningar och lämna ut allmänna handlingar.
I rollen ingår även att tjänstgöra som ordningsvakt i de allmänna ytorna och i domstolens säkerhetskontroll. I samband med att röntgenutrustning införs i domstolens säkerhetskontroll under våren 2024, kommer en röntgenoperatörsutbildning att genomföras för våra ordningsvakter.
Som expeditions- och ordningsvakt på domstolen ser du helt enkelt till ordningen och säkerheten i domstolens lokaler. Arbetet är fritt och rörligt med stort ansvar.
Vi söker dig som...
• har fullgjord gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning
• har ett giltigt ordningsvaktsförordnande
• har några års arbetslivserfarenhet
• har god kommunikativ och språklig förmåga i både svenska och engelska
• har ett fullgott färgseende, eftersom arbetet med röntgen kräver det
• innehar ett B-körkort
Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och hängivna kollegor. Du skapar goda relationer och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.
Som person är du engagerad, lyhörd, kommunikativ, ansvarstagande och har ett gott omdöme. Du har en utpräglad känsla för service, hög IT-mognad, god initiativförmåga och kan självständigt organisera och prioritera ditt arbete. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Du är även ordningsam och praktiskt lagd, och inte rädd för fysiskt tunga arbetsuppgifter eller administrativa rutinärenden.
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förordnande att tjänstgöra vid säkerhetskontroll är meriterande. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med IT- eller teknikrelaterade uppgifter kan vara meriterande.
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol. På tingsrätten pågår ett löpande arbete med organisationsfrågor och utveckling av arbetsformer. Vi betonar vikten av ett aktivt medarbetarskap med fokus på ansvar, engagemang och delaktighet.
Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag och eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.
Sveriges Domstolar erbjuder goda möjligheter till individuellt anpassad kompetensutveckling, läs mer på www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/
Vilka är vi?
Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Domstolens administrativa avdelning stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service. Växjö tingsrätt delar lokaler med Förvaltningsrätten i Växjö. Förvaltningsrätten har i sin tur omkring 45 medarbetare.
Som expeditions- och ordningsvakt arbetar du mot både tingsrätten och förvaltningsrätten, men är organisatoriskt knuten till tingsrättens administrativa avdelning. På ”admen” är vi idag nio personer som arbetar tillsammans – bli en av oss!
Mer information om Växjö tingsrätts verksamhet hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/vaxjo-tingsratt.
Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som expeditions- och ordningsvakt på domstolen och vad just du vill bidra med.
Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg och referenser mottages först efter en eventuell intervju.

Ansök nu

Avarn Security söker utbildade parkeringsvakter

Parkeringsvakt
Läs mer Dec 27
Som parkeringsvakt bidrar du till att skapa en trygg trafiksituation för alla som befinner sig i trafiken. Det ingår i ditt arbete att kontrollera och rapportera fordon som är felparkerade, liksom att informera om kommande förändringar i trafiken. Det är ett rörligt utomhusarbete som utförs hela året runt och för att trivas som parkeringsvakt är du socialt kompetent, lugn och informativ.Arbetstider:  Varierande

Tjänsteställe: Växjö

Varaktighet: Heltid, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter: Utföra offentligrättslig parkeringsövervakning.

Syftet med parkeringsövervakning är att främja trafiksäkerheten på vägarna, öka framkomligheten i trafiken och förbättra trivseln i boendemiljöer. I tjänsten som parkeringsvakt utför du parkeringsövervakning på kommunal mark och på tomtmark. Du ser till att parkeringsreglerna efterlevs. Du arbetar fritt men under ansvar. En stor del av jobbet går ut på att jobba proaktivt.
 
Kvalifikationer: Vi söker dig som är färdigutbildad parkeringsvakt för kommunal mark, offentligrättslig parkeringsövervakning, dig som är serviceinriktad, positiv och har ett naturligt lugn och kan jobba under periodvist högt tempo. Det är meriterande om du även har utbildning och erfarenhet som väktare och/eller ordningsvakt.
 Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Du ska uppfylla:
- ostraffad
- B-körkort
- god svenska i tal och skrift
- godkänt gymnasiebetyg
- godkänd parkeringsvaktsutbildning (OPV)
Vänligen observera att för att kunna söka denna tjänst behöver du ha genomfört grundkurs i offentligrättslig parkeringsövervakning med godkänt resultat.
Intyg erfordras samt referenser.

Sök tjänsten via vår hemsida - inte via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 2024-01-31

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen.

Vårt erbjudande
Vi är den kompletta säkerhetsaktören på marknaden vilket möjliggör att vi är ledande i branschen för våra kunder samt att det finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som medarbetare.

Du kommer att vara en viktig representant för allmänheten och våra kunder. Därför är det A och O för oss att skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla våra 7500 medarbetare ska känna att ansvar, omtanke och samarbete främjas. Vi tar arbetsmiljöarbete på allvar och arbetar med ständiga förbättringar. Vi tillämpar lönesättning enligt kollektivavtal.


Avarn Security värnar om att du som medarbetare ska ha en trygg livssituation och hållbarhet i arbetslivet. Därför erbjuds alla nyanställda kostnadsfritt ett års försäkringslösning innehållande bland annat sjuk- och olycksfallsförsäkring, livförsäkring och barn- och ungdomsförsäkring.

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Parkeringsvakt Växjö

Parkeringsvakt
Läs mer Nov 20
Dina arbetsuppgifter
QSG Bevakning AB växer och söker nya medarbetare till Växjö.

Vi ser att du är mycket flexibel och har ett utpräglat service- och säkerhetstänkande. Du bör vara stresstålig och ha förmåga att lösa uppkomna problem. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Dagar som är tuffa och motiga behåller du fokus och ett gott humör. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kund som med kollegor. Du har förmågan att lösa uppkomna problem på ett korrekt och ansvarsfullt sätt. Du har en utpräglad servicekänsla är stresstålig och har en god simultanförmåga


Din profil
För anställning på QSG Bevakning AB kräver vi följande:
- bli godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag
- bli godkänd i de för arbetsuppgifterna fastställda utbildningarna
- körkort, är meriterande
- Ostraffad
- God svenska i tal och skrift
- Offentligrättslig parkeringsvaktsutbildning är ett krav
- Minst 6 månaders erfarenhet av parkeringsövervakning


Om företaget
Övrigt:
Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.


Om oss
QSG Bevakning AB är ett helägt dotterbolag till Sandarna holding Väst AB. Bolaget erbjuder ett flertal tjänster till såväl privata som publika bolag, läs mera under länken ”tjänster”.
Vi vill inte profilera oss som ett traditionellt bevakningsbolag, vi vill behålla det personliga engagemanget. Kunden skall alltid vara i fokus och kvalitet skall genomsyra hela verksamheten.
Verksamheten skall utmärkas av Säkerhet, Service och Trivsel såväl mot kunden, tredje man och vår egen personal.

Vårt motto: ”Ingen kund är för liten, inget uppdrag är för stort!”

Ansök nu

Säkerhetssamordnare med inriktning att förebygga välfärdsbrottslighet och o

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Jan 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Säkerhet- och beredskapsavdelningen ingår i kommunledningsförvaltningen. Avdelningens verksamhet bygger på fyra delar:
- Trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete
- Krisberedskap och civilt försvar
- Intern säkerhet
- Informationssäkerhet och dataskydd

Vi utökar nu med en ny tjänst för att ta krafttag mot välfärdsbrottslighet och otillåten påverkan i Växjö kommun. Vi söker en engagerad säkerhetssamordnare som ska samordna Växjö kommuns arbete mot välfärdsbrottslighet samt otillåten påverkan inkl. anti-korruption. Arbetet är i huvudsak strategiskt med utredningsarbete och utveckling av metoder, riktlinjer, rutiner. Du kommer också vara ett operativt stöd för verksamheterna, bland annat genom utbildningsinsatser och utredningar.

Som säkerhetssamordnare arbetar du på uppdrag av säkerhetschefen.

Arbetsuppgifter i rollen som säkerhetssamordnare är bland annat:
• Utveckla Växjö kommuns förmåga att förebygga, försvåra och avbryta välfärdsbrottslighet och otillåten påverkan genom att upprätta riktlinjer, andra styrdokument, samt utveckla befintliga systemstöd som idag finns inom Växjö kommun för att upptäcka välfärdsbrottslighet.
• Leda och sammankalla den tvärsektoriella funktionen som ska arbeta med frågorna.
• Vara Växjö kommuns representant i olika nätverk för dessa frågor.
• Samverka med relevanta myndigheter, bland annat SKR, IVO, Polisen, Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket, Försäkringskassan med flera.
• Arbeta aktivt med omvärldsbevakning, vara väl förtrogen med gällande lagstiftning och ha en samlad och aktuell kunskap inom området.
• Planera och leda informations- och utbildningsinsatser.

Arbetsuppgifterna kan förändras över tid beroende på säkerhet- och beredskapsavdelningens ansvarsområden och behov.KVALIFIKATIONER
Du har högskoleexamen inom arbetsområdet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har även god kunskap om välfärdsbrottslighet, anti-korruption och otillåten påverkan. Erfarenhet av att driva ett strategiskt arbete i en decentraliserad organisation samt erfarenhet av att driva utvecklingsarbete är viktigt.

För att lyckas i rollen har du ett intresse av att vara med och utveckla Växjö kommunkoncern, där utbyte av kunskap och erfarenhet bidrar till att leverera resultat med en helhetssyn. Erfarenhet av myndighetsutövning eller att ha arbetat i en kommunal verksamhet är meriterande.

Du är analytisk och har en god kommunikativ förmåga och kan presentera underlag på ett pedagogiskt sätt. Du har förmåga att prioritera samt hantera olika typer av människor genom att anpassa dig efter situationen och arbetar förutseende. Har du dessutom en hög servicekänsla, ser lösningar och möjligheter där andra ser hinder och problem, då är du rätt person för oss.

Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vanligt.

ÖVRIGT
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Informationsproducent till Combitech i Växjö

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Dec 8
På Combitech utvecklar vi både teknik och människor för att skapa en bättre, tryggare och mer hållbar värld. Just nu söker vi en informationsproducent till vårt team som arbetar med informationsförsörjning av Försvarsmaktens ledningsstödsystem inom markdomänen. Vi erbjuder utmaningar i utvecklingens framkant, samt trygga anställningsvillkor och en trevlig företagskultur. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig!

Din roll som informationsproducent

Till Combitech i Växjö söker vi personal till vårt uppdrag Ledinfo SE - Försvarsmaktens stödenhet för ledningsinformation. Ledinfo SE ansvarar för informationsförsörjning av ledningsstödssystem inom mark-, luft- och sjödomänen.Den aktuella tjänsten som informationsproducent inom markdomänen innebär att du samlar in och bearbetar information från många olika dataägare, samt levererar anpassad information till olika ledningsstödssystem. Informationen består av t.ex. organisationsstrukturer med tillhörande materiel, militära symboler, anläggningsinformation och kommunikationsinformation. Det innebär att du behöver ha förmåga att arbeta både systemövergripande och på detaljnivå, med höga krav på noggrannhet och säkerhet.En viktig del av arbetet är ett bra samarbete med såväl leverantörer som mottagare av information. Det innebär att ha en dialog kring krav, format och innehåll, samt verifiering och validering för att säkerställa att resultatet motsvarar behoven. Du kommer även att vara kravställare av de verktyg som används för att paketera och versionshantera konfigurationsdata. Det innebär att du stödjer ett team av mjukvaruutvecklare med ett användarperspektiv.På Combitech kommer du att ingå i ett sammansvetsat team som består av totalt ca 30 personer. Teamet präglas av ett flexibelt arbetssätt, nära samarbete, samt möjlighet att påverka både arbetets innehåll och genomförande. Här ges möjlighet till flexibla arbetstider, kontinuerlig kompetensutveckling och utrymme för eget ansvar.Tjänsteresor förekommer ca 2-4 dagar per månad.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete inom eller i anslutning till Försvarsmakten och har kunskap om FM:s ledningsstödssystem inom markdomänen och ingående programvaror, t.ex. RSF, SitaWare och SLBsw. Vi ser det som meriterande om du har förståelse för förbandsnära verksamhet och arbetsmetoder. Du behöver dessutom ha en god teknisk förståelse, ett logiskt tankesätt, samt en förmåga att se mönster.För att trivas i rollen är det viktigt att du kan ta ansvar för att driva arbetet framåt och ta egna initiativ, samtidigt som du har en vilja att vara en lagspelare med ett prestigelöst och ödmjukt förhållningssätt. Du som söker har en god förmåga att skapa relationer med kollegor och samarbetspartners, samt är lyhörd och har lätt att skapa en förståelse för kundens behov. Du uppfattas som ordningsam med god struktur och framförhållning. Slutligen har du ett starkt intresse av att vidareutveckla dina förmågor och en vilja att lära.Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Säkerhetsansvarig till Combitech i Växjö

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Dec 8
På Combitech verkar vi för att skapa en bättre, tryggare och mer hållbar värld genom att utveckla både teknik och människor. Just nu söker vi en säkerhetsansvarig till vår verksamhet som arbetar med informationsförsörjning av tekniska system och plattformar inom Försvarsmakten. Vi erbjuder utmaningar i utvecklingens framkant, samt trygga anställningsvillkor och en trevlig företagskultur. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig!

Din roll som Säkerhetsansvarig

Till Combitechs verksamhet i Växjö som arbetar med informationsförsörjning till tekniska system och plattformar inom främst Försvarsmakten söker vi nu en säkerhetsansvarig för våra uppdrag. Vi är inne i ett expansivt skede och behöver stärka vårt team med kompetens inom informations- och IT-säkerhetsområdet.Den aktuella tjänsten som säkerhetsansvarig innebär att du förväntas ta ett uttalat ansvar för säkerhetsfrågor inom ett flertal uppdrag mot främst Försvarsmakten, men även andra offentliga aktörer. Du kommer att leda ett mindre team vars uppgift är att säkerställa att verksamheten bedrivs enligt gällande regler och riktlinjer.Arbetet innebär att utveckla och stödja verksamheten inom informations- och IT-säkerhetsområdet. Du kommer att arbeta med analyser och framtagning av regelverk, rutiner och dokumentation, samt kravställning av IT-system rörande säkerhet. Du förväntas ha modet och tydligheten att fatta beslut och vägleda i säkerhetsfrågor. Det är viktigt för oss att säkerhet upplevs som en naturlig del av arbetet för alla.På Combitech kommer du att ingå i en verksamhet som består av totalt ca 30 personer. Verksamheten präglas av ett flexibelt arbetssätt, nära samarbete, samt möjlighet att påverka både arbetets innehåll och genomförande. Här ges möjlighet till flexibla arbetstider, kontinuerlig kompetensutveckling och utrymme för eget ansvar.

Vem är du?

Vi tror att du har en högre utbildning och några års arbetslivserfarenhet inom informations- och IT-säkerhetsområdet. Det är meriterande om du arbetat med informationssäkerhet inom eller mot Försvarsmakten, FMV eller andra offentliga verksamheter och har kännedom om KFS, ISM eller motsvarande.Vi lägger stor vikt vid din förmåga att ta ansvar och driva arbetet framåt, samtidigt som du behöver vara en lagspelare med ett prestigelöst och ödmjukt förhållningssätt. Du har god samarbetsförmåga, är en god pedagog och tycker om att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Arbete kräver att du är ordningsam, uthållig och noggrann, med god struktur och framförhållning.Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Junior Brandskyddstekniker

Brandtekniker
Läs mer Dec 1
Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Du kommer vara vårt ansikte utåt och den som har närmast kontakt med våra kunder, därför lägger vi därför stor vikt på Din sociala förmåga och förmåga att bygga goda relationer.
Inom det dagliga arbetet ingår service, underhåll och felavhjälpande av förstahandsbrandskydd, brandlarm, nödbelysning, brandgasventilation och utrymningsplaner.
Du skall på ett kompetent och professionellt sätt bistå våra kunder så att deras brandskydd optimeras.
Uppdragen avrapporteras via kundernas SBA-system KONTROLLERAT.
Vi kräver inte att du har erfarenhet inom arbetet sedan tidigare men du måste dock ha rätt inställning och vara beredd på att lära dig ett nytt yrke från grunden. Detta kräver ett stort driv och nyfikenhet men är en väldigt bra möjlighet för den som vill byta bana och arbeta med något som är både kul och betydelsefullt.
Självfallet är arbete inom liknande område en fördel.
Meriterade är:
· Godkänd fallskyddsutbildning
· Godkänd utbildning inom mobila arbetsplatsformar
· Kunskap inom el-arbete
· Tidigare erfarenhet i liknande arbeten
För tjänsten gäller även följande krav:
· B-körkort fordras.
· Goda datorkunskaper
· Kan hantera smartphone /surfplatta.
· Tekniskt intresse
· Talar och skriver obehindrat på svenska.
· Vandelsprövning och provanställning tillämpas.
· Fast lön enligt överenskommelse.
· Tjänsten är på 100%.
· Håller ordning och reda omkring sig.
Vi erbjuder fortlöpande utbildningar både internt och externt för att möta kundernas behov.
Om SKYDDAT
På SKYDDAT är vi för närvarande 30 medarbetare med kontor i Hässleholm, Malmö och Växjö.
Vi är certifierad anläggarfirma inom både brand- och inbrottslarm.
Vi har en tydlig målsättning att vara en helhetsleverantör inom områdena Brandskydd och Säkerhet. Inte bara leverera en produkt eller tjänst utan SKYDDAT ska vara en unik leverantör med målet att vara kundens mäklare i både interna och externa frågor. SKYDDAT har ett viktigt uppdrag som är att hjälpa kunden uppfylla och följa för verksamheten ställda krav och inte minst förklara varför. Det ska kännas tryggt att ha SKYDDAT som leverantör och då inte bara vid själva servicebesöket. Vi erbjuder fortlöpande utbildningar både internt och externt för att möta kundernas behov.
Vi kommer behandla ansökningarna löpande, och kommer därmed kalla till intervjuer efterhand.
På SKYDDAT är leveranserna avgörande.
För att vi ska kunna leverera en tjänst eller en produkt till kund på effektivaste sätt måste våra interna leveranser fungera. Vi strävar efter effektiva interna leveranser med målet att alla skall vara engagerade och delaktiga för bästa lagarbete. Alla på SKYDDAT har en viktig roll i detta lagarbete vilket bidrar till säker leverans till kund, en bra kultur och inte minst en trevlig arbetsmiljö.
Vi kommer behandla ansökningarna löpande, och kommer därmed kalla till intervjuer efterhand.

Ansök nu

Besiktningstekniker till Carspect Växjö

Besiktningstekniker, bilprovning
Läs mer Jul 3
Vi söker en besiktningstekniker till Carspects stationer i Växjö.

Arbetsuppgifter

Som besiktningstekniker hos oss är du en viktig person för företagets fortsatta utveckling och varumärke. Du genomför grundliga kontroller av fordon för att se om de uppfyller de föreskrivna krav som är uppställda av våra myndigheter. Tillsammans med dina medarbetare ser du till att besiktningsprocessen fungerar.
Vem är du

Vi söker dig som redan är certifierade besiktningstekniker eller varit certifierad besiktningstekniker.

Med din professionalism, yrkesstolthet och vilja att sätta kunden i centrum kommer du att påverka kundernas val av station idag och i framtiden. Du är ansvarsfull, noggrann och kan förmedla information på ett trevligt och tydligt sätt.

Vi erbjuder

- En betydelsefull roll där din insats gör skillnad för kollegor och kunder.
- Ett utåtriktat arbete med många kundkontakter.
- Ett arbete i en humanistisk arbetsmiljö där mjuka värden uppskattas.

Vi har kollektivavtal som bland annat inkluderar pensionsavsättning, grupplivförsäkring, arbetsskadeförsäkring och extra lön vid föräldraledighet. Vi har dessutom arbetstidsförkortning om 58 timmar/år och friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Carspect öppnade sin första besiktningsstation 1 juli 2010, samma datum som den svenska besiktningsmarknaden öppnade för konkurrens.

Vi utför omkring en miljon besiktningar per år på våra drygt 110 besiktningsstationer runt om i landet. Utöver kontroll -och registreringsbesiktningar av lätta fordon erbjuder vi frivilliga tester.

Vi mäter kontinuerligt kundnöjdhet och våra kunder är mycket nöjda med oss.

Carspect har omkring 320 anställda som representerar en stor etnisk och kulturell mångfald samt ett brett åldersspann. Vi främjar en jämn könsfördelning. Våra anställda får kontinuerlig fortutbildning, exempelvis utbildning i nya föreskrifter som påverkar företaget och teknisk fortbildning.

Välkommen att växa med Carspect!

Ansök nu

Gruppchef (polis) till Grundutbildningen, placering i Växjö

Inspektör, Polisen
Läs mer Nov 24
Om arbetsplatsen
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik och kompetensförsörjning som stödjer Polismyndighetens kort- och långsiktiga mål. Ansvaret omfattar strategisk styrning, verksamhetsnära stöd och rådgivning inom hela HR-området som till exempel lönebildning, utbildningsfrågor, rekrytering- och kompetensförsörjningsfrågor, arbetsmiljö, förhandling- och arbetsrättsliga frågor sam ledar- och medarbetarskapsfrågor.
Kompetensenheten består idag av sektionerna Grundutbildning, Fort- och vidareutbildning samt Utveckling och samordning. Det är den enhet vid HR-avdelningen som har ansvar för Polismyndighetens utbildningsverksamhet både vad gäller grundutbildning till polis och utbildning för redan anställda.


Till sektionen för grundutbildning söker vi gruppchef för de medarbetare som har en tillfällig placering som lärare vid något av de fem lärosäten som ansvarar för grundutbildningen till polis – en uppdragsutbildning där medarbetare från Polismyndigheten under viss period får en tillfällig placering som lärare med bibehållen anställning vid en region alt en nationell avdelning.
Arbetsuppgifter
Uppdraget som gruppchef för grundutbildningen
Som gruppchef har du ett arbetsgivaransvar för gruppen som består av ett antal lärare. Lärarna är placerade vid och arbetsleds av lärosätena. Gruppchefen är en naturlig kontaktyta för lärosätena och en brygga mellan dessa och Polismyndigheten. I uppdraget ingår att företräda Polismyndigheten i olika ärenden avseende studenter och att ansvara för medarbetarnas utvecklingssamtal, lönesamtal, kompetensutvecklingsinsatser och rehabiliteringsåtgärder. Vidare är gruppchefen delaktig i rekrytering av lärare samt i arbetet med disciplinära ärenden rörande studenter.
Som gruppchef vid grundutbildningen rapporterar du till sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen
• Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande roll under den senaste femårsperioden
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• Yrkeserfarenhet kring aktuellt verksamhetsområde, utbildningsfrågor


Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• Erfarenhet av att arbeta med utbildningsfrågor kopplat till eftergymnasial utbildning
• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Erfarenhet av att vara chef med personalansvar
• Ingått i ledningsforum
• God kännedom och förståelse för polisorganisationen, med god erfarenhet av att etablera samverkan, dels internt inom organisationen samt med externa parter
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå


När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.
Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation
Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Övrigt
Anställningen
• Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp och tjänstebenämning polisinspektör
• Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
• Placering i Växjö
• Då verksamheten inom grundutbildningen är spridd inom hela landet kan resor bli aktuella
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den: 11 december 2023
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Väktare till Växjö

Väktare
Läs mer Okt 9
Dina arbetsuppgifter
I rollen som väktare ingår du i vårt team av väktare som arbetar dygnet runt, året om arbetar du på uppdrag av vår kund. Därför bör du ha förutsättningar att kunna arbeta långa pass och varierande arbetstider. Vi söker säkerhetsmedvetna, sociala, stresståliga och positiva personer med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Väktare arbetar i många olika miljöer med väldigt varierande arbetsuppgifter - vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang.

Din profil
Våra allmänna krav på dig som söker:

Väktarutbildning 1 & 2
Erfarenhet från bevakningsbranschen
God svenska i tal och skrift
B-körkort
För anställning på QSG Bevakning AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag.
Väktarutbildning är ett krav. Andra erfarenheter eller kvalifikationer av arbete i bevakningsbranschen är meriterande.

Om företaget
QSG Bevakning erbjuder ett flertal tjänster till såväl privata som publika bolag, läs mer under länken "tjänster". Vi vill inte profilera oss som ett traditionellt bevakningsbolag, vi vill behålla det personliga engagemanget. Kunden skall alltid vara i fokus och Kvalité skall genomsyra hela verksamheten. Verksamheten skall utmärkas av Säkerhet, Service och Trivsel såväl mot kunden, tredje man och vår egen personal.

Vårt motto: ”Ingen kund är för liten, inget uppdrag är för stort!”

Ansök nu

Arbetsmiljöingenjör Södra Skog

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Nov 1
Det är i skogen allt börjar - och hela tiden börjar om. Södra Skog arbetar med att köpa in den förnybara skogsråvaran från våra 52 000 medlemmar och leverera den till Södras olika industrier. Vi arbetar nära medlemmarna i deras skogsbruk, vi delar deras utmaningar och vi hjälper dem att skapa både ökad klimatnytta och högre lönsamhet.

På Södra vill vi att varje sekund ska präglas av trygghet, säkerhet och omtanke. Om arbetsmiljö och säkerhet är din passion, då är det här en tjänst för dig!

Det här får du jobba med på Södra
Som Arbetsmiljöingenjör arbetar du tillsammans med dina närmsta kollegor och andra funktioner på Södra för att skapa en kultur där säkerhet genomsyrar allt vi gör. Även om vi redan har tagit stora steg framåt, letar vi efter någon som vill vara med och bidra på resan framöver. I din roll ingår att stödja chefer i deras arbetsmiljöarbete och eftersom vi är verksamma över stora delar av Götaland, innebär tjänsten några resdagar per vecka, men du har flexibilitet att anpassa resdagarna enligt dina önskemål.

Övriga arbetsuppgifter

- Stödja verksamheten med riskanalyser, uppföljning och utredningar i syfte att förebygga ohälsa och olycksfall.

- Bevaka efterlevnad av arbetsmiljölagstiftning, förordningar samt regler
- Tillsammans med HR tillhandahålla utbildning i arbetsmiljöfrågor.

- Stödja verksamheten i arbetsmiljöarbetet, tex genom rutiner, anvisningar, utbildning, uppföljning och revisioner.

Du kommer att tillhöra ett relativt nytt team bestående av arbetsmiljöchef, hållbarhet & miljösamordnare och certifieringssamordnare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Växjö i första hand. Placering på något av våra verksamhetskontor kan dock bli aktuella efter dialog med rekryterande chef.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett coachande och involverande arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende och tillit till andra. Du är pedagogisk och lyhörd vilket innebär att du anpassar din kommunikation utefter de som du möter. Samtidigt har du en hög integritet och en inre drivkraft och en vilja att driva förändring och uppnå resultat. Du trivs i roll där du kan planera och prioritera ditt arbete och har erfarenhet av liknande arbetssätt.

Andra kvalifikationer
- Minst eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
- Erfarenhet av liknande arbete inom arbetsmiljö, antingen inom skogsbranschen, tillverkande industri, byggbranschen eller närliggande område
- Meriterande med erfarenhet från IA-system
- B-körkort
- Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Goda kunskaper inom Office-paketet

Vill du veta mer?
Har du några frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Therese Markström på +46722118887 eller therese.markstrom@sodra.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du maila till rekryterare Stina Karlsson på stina.karlsson@sodra.com

Fackliga frågor besvaras av:
Teddy Hedlund, Unionen, på teddy.hedlund@sodra.com

Dan Andersson, Ledarna, på dan.andersson@sodra.com

Fredrik Dacke, Saco, på Fredrik.dacke@sodra.com ?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 19/11. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök nu

Brandskyddskoordinator Växjö

Brandtekniker
Läs mer Sep 13
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Affärsområdet Brand & Räddning står inför en stor tillväxtresa, där Securitas har stora mål och tydliga visioner för vägen framåt. Passar du in i profilen och vill bli en viktig del av vår resa, bör du inte missa denna möjlighet!
Är du på jakt efter en varierad roll med ett stort kontaktnät? Vi på Securitas letar just nu efter en brandskyddskoordinator inom vårt affärsområde Brand & Räddning. Är du en strukturerad person som trivs i en roll där du arbetar med många olika människor? Läs då mer nedan!
Som brandskyddskoordinator kommer du ha ett stort ansvar för kontakten med våra kunder inom affärsområdet Brand & Räddning. Du kommer ansvara för vår leverans av tjänster och produkter enligt avtal. Du kommer också vara delaktig i arbetet kopplat till ny- och merförsäljning, då det i rollen innebär att stötta våra säkerhetsrådgivare internt som bland annat driver dessa frågor.
Du kommer till exempel att:
Ansvara för att samordna leverans till kund enligt avtal
Skapa och bibehålla goda relationer med såväl nya som befintliga kunder
Skapa förutsättningar för nya och utökade affärer genom verksamhetsförbättringar i kundernas brandsäkerhetsarbete
Genomföra utbildningar inom området
Tekniskt underhåll av kunders brandskydd
Genomföra rådgivning inom brandsäkerhet, samt vägleda och upprätta systematiskt brandskyddsarbete

Tjänsten passar dig som är affärsdriven och samtidigt är intresserad av att jobba med människor. Du kommer att bli en del av en arbetsgrupp där vi har stor tillit till varandra och har kul på jobbet. Trivs du med att arbeta med frihet under ansvar är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska från första året
B-körkort

Meriterande:
SMO-utbildning
Utbildningsbakgrund eller arbetslivserfarenhet inom brandsäkerhet

Personliga egenskaper:
Van vid att skapa struktur över ditt arbete och får saker gjorda
Affärsdriven i ditt sätt att jobba och har en god förmåga att se vilken effekt det dagliga arbetet har på affären
God kommunikativ förmåga och gillar att samarbeta tillsammans med andra
Lösningsfokuserad. Identifierar problem och kommer med förslag på lösning
Du är en pålitlig medarbetare som gruppen har förtroende för

Stor vikt lägger vi vid din personliga lämplighet och är du den vi söker säkerställer vi att du får rätt utbildning för att kunna utföra ditt arbete.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten – skicka din ansökan redan idag!
Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: linus.lundgren@securitas.se
Tjänsten är heltidsanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
Vi arbetar med urvalstester
Vi kommunicerar i första hand via mail
Sista ansökningsdag är 17/11-2023

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Unionen eller Ledarna.
Mer info om Securitas som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss hittar du på www.securitas.se

Ansök nu

Avarn Security söker ordningsvakt till Växjö

Ordningsvakt
Läs mer Okt 11
En ordningsvakt arbetar på offentliga platser där många människor är i rörelse. Därför är det viktigt att klara många intryck och ha hög social kompetens. Ordningsvaktens arbete skiljer sig från väktarens eftersom ordningsvakten har större rätt att ingripa vid ordningsstörande. Han/hon har rätt att avvisa, avlägsna och omhänderta. För att få arbeta som ordningsvakt krävs en speciell ordningsvaktsutbildning samt ordningsvaktsförordnande.Tjänsteställe: Växjö
Arbetstider: Varierande
Varaktighet: Deltidsanställning, tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: För att trivas i rollen krävs det att du är självgående, serviceinriktad och kan på ett ansvarstagande och innovativt sätt fatta egna beslut när situationen kräver det. Du har förmågan att bygga relationer och lätt för att skapa ett givande samarbete med kunder och kollegor. Samtidigt är det viktigt att du har en positiv inställning och kan arbeta självständigt utan att förlora fokus och energi. Vi ser även gärna att du kan kommunicera obehindrat på engelska.

Ordningsvaktsutbildning är ett krav för de här tjänsterna. Meriterande kvalifikationer är exempelvis erfarenhet av arbete i bevakningsbranschen, visst tekniskt kunnande, ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska samt tidigare erfarenhet av arbete i publika miljöer.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha: 

 - fyllt 20 år och vara ostraffad
 - gymnasiekompetens
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi

Vår verksamhet pågår dygnet runt, året om och kan innebära långa pass och obekväma arbetstider. Avarn Security erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet. Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen,tester kommer tillämpas också.

För sökande via AMS/Platsbanken - sök tjänsten via vår hemsida, 

Vi vill ha din ansökan senast 2023-11-10.

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Gruppchef till utredningsgrupp, lokalpolisområde Växjö

Inspektör, Polisen
Läs mer Okt 30
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisområde Kalmar Kronoberg är ett av polisområdena i Polisregion Syd. I polisområde Kalmar Kronoberg ingår Kalmar län och Kronobergs län. Geografiskt är detta region Syds största polisområde och det är också ett av de största i landet. Polisområdet är indelat i fem lokalpolisområden - Ljungby, Kalmar, Nybro, Växjö och Västervik. Inom polisområdet finns även kansli, utredningsjour och utredningssektion.

Inom lokalpolisområde Växjö finns det förutom ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, även utredningsgrupper samt stöd och service.

Vi söker nu gruppchef till en av utredningsgrupperna.
ARBETSUPPGIFTER

Uppdraget som gruppchef för utredningsgruppen

Som chef för utredningsgruppen rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom gruppens arbetsområde och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har - Skallkrav
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde inom utredning
• Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104), eller för funktionen annan relevant akademisk utbildning.

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har - Meriterande - viktig
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• ingått i ledningsforum
• erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
• erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
• erfarenhet av polisarbete särskilt inriktat brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete exempelvis brottsförebyggande metoder.


När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
ÖVRIGT

• Tillsvidareanställning som polisinspektör/handläggare med funktion som gruppchef
• Placeringsort Växjö
• Arbetstidsförläggning: dagtid flex


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Brandingenjör - vakthavande befäl

Brandingenjör
Läs mer Aug 21
Värends Räddningstjänst är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för ca 117 000 invånare i Alvesta och Växjö kommuner. Värends Räddningstjänsts uppdrag är att bereda ett likvärdigt och tillfredsställande skydd mot olyckor avseende människors liv och hälsa, samt egendom och miljö.
Vår vision: Ett tryggt och olycksfritt samhälle - för alla.

Förbundets utryckningsorganisation har en heltidsstyrka, ett antal deltidsstyrkor, ett räddningsvärn och ett frivilligt räddningsvärn. Antalet medarbetare är för närvarande ca 250 varav ca 190 utgör deltids- och värnpersonal.

Värends Räddningstjänst är en del av räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge (RSB). RSB är en operativ samverkan mellan räddningstjänster i Jönköping, Kronoberg, Blekinge län samt Ydre, Vimmerby, Västervik och Hultsfreds kommuner. RSB:s uppdrag är att tillsammans med SOS Alarm stödja den drabbade, larma ut och stödja det skadeplatsnära arbetet samt säkerställa beredskap för nya händelser. Ledningscentralen är samlokaliserad med SOS Alarm och är belägen på brandstationen i Jönköping. Centralen bemannas av ett vakthavande befäl och ett ledningsbefäl samt SOS Alarms personal.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta både som brandingenjör med förebyggande arbete och operativt som vakthavande befäl.

Som brandingenjör hos oss på Värends räddningstjänst verkar du brett i organisationen. Du kommer att arbeta med tillsyn, tillståndshandläggning, remisshantering och information/rådgivning. Du har möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter utifrån dina egna intressen och erfarenheter tillsammans med avdelningens och organisationens behov.

Som vakthavande befäl i ledningscentralen tar du del av inkommande 112-samtal tillsammans med SOS Alarms personal. Du stödjer den hjälpsökande med råd, säkerställer att lämpliga resurser larmas och stödjer insatsen. Arbetet innebär många samverkanskontakter såsom Regionen, Trafikverket och Polismyndigheten. I centralen kommer du arbeta i nära samarbete med ledningsbefäl och SOS-personal. Som vakthavande befäl kan du påverka räddningsinsatser positivt, bland annat genom att ge råd och hjälpa den som drabbats av en olycka men även att bistå ledningsenheter i det operativa skadeavhjälpande arbetet. I arbetet ingår även att tillse att hela ledningssystemet har en fullgod beredskap för nya händelser. Arbetet i ledningscentralen erbjuder ofta snabba tempoväxlingar där förmågan att prioritera och anpassa sig till rådande omständigheter är viktig.

Tjänstgöringstiden bestäms av ett fast schema men tjänsten kommer kräva en hög grad av flexibilitet och omplanering av tid utifrån verksamhetens behov kommer vara nödvändigt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd examen som brandingenjör och godkänd påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB), eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet av att leda operativa insatser på en högre nivå.
Meriterande:
• Erfarenhet av arbete med lagen om skydd mot olyckor, lagen om brandfarliga och explosiva varor samt remisshantering.
• Erfarenhet av arbete som vakthavande befäl eller annan liknande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.

B-körkort är ett krav för anställning.

Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift tillsammans med goda kunskaper i Microsoft Officeprogrammen. Du är van vid att planera men kan också prioritera bland arbetsuppgifter samtidigt som du inger förtroende och stabilitet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska se till medborgarna i första hand, ge ett gott bemötande och dela vår värdegrund. Som person är du flexibel, kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Du vågar tänka nytt och annorlunda, är ansvarstagande och kommer i mål med dina uppgifter.

En anställning innebär placering i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med grund-och personutredning samt registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Brandskyddscontroller

Brandingenjör
Läs mer Aug 14
Vill du vara med och utveckla Region Kronobergs framtida brandsäkerhetsarbete? Då har vi den perfekta utmaningen för dig.

Vi söker nu en brandskyddskontroller till vår fastighetsorganisation och avdelningen Fastighetsteknik. Du utgår från centrallasarettet i Växjö, men uppdraget innefattar hela regionen.

Vill du vara en del av att säkra den utvecklingen?

Fastigheter är ett verksamhetsområde inom Region Kronobergs serviceorganisation, med ansvar för förvaltning och drift av Region Kronobergs fastighetsbestånd. Fastigheter ska aktivt stödja regionens verksamheter med ändamålsenliga lokaler, hög driftsäkerhet, god miljö och service.

Vi har ett öppet och engagerat klimat, där arbetsglädjen står i fokus och där vi arbetar för att varje dag bli lite bättre. Region Kronoberg äger idag fastigheter på åtta orter i Kronobergs län, med en total area på ca 290 000 kvm.

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som brandskyddscontroller ligger tyngdpunkten på byggnadstekniskt brandskydd, såsom det förebyggande arbetet och riskbedömningar. Exempelvis kan det innefatta att vara Region Kronobergs sakkunniga i brandskyddsfrågor vid ny- och ombyggnationer. Som brandskyddscontroller är du även ett stöd i verksamheternas systematiska brandskyddsarbete.

Arbetsuppgifterna innefattar även att representera Region Kronoberg i det nationella brukarrådet PTS-Brandskydd, där du tillsammans med kollegor från övriga regioner inom samma disciplin tar fram riktlinjer för byggnadstekniskt brandskydd. Därigenom får du möjlighet att vara med att utveckla brandskyddet för framtidens vårdbyggnader.


KVALIFIKATIONER
Du har minst en eftergymnasial utbildning samt utbildning inom SBA-arbete och arbetslivserfarenhet inom byggnadstekniskt brandskydd.

Meriterande är att du har en brandingenjörsexamen och SAK3-kompetens. Vidare är det meriterande med arbetslivserfarenhet från räddningstjänstens tillsynsverksamhet eller arbete som brandkonsult.

För att du ska kunna utföra uppdraget på ett bra sätt behöver du vara vara strukturerad och kunna planera, organisera och prioritera i ditt arbete och känna dig bekväm med att ta egna initiativ. Du ska även ha lätt att samarbeta och kommunicera med andra människor och har en bra förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som brandskyddscontroller är det viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer, då arbetet kräver samarbete med Region Kronobergs olika verksamheter. För att du ska kunna tillgodose verksamheternas olika förutsättningar och behov är det också viktigt att du är lösningsorienterad.

Tjänsten kräver B-körkort.

Tjänsten kommer att säkerhetsskyddsklassas och förutsätter godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

ÖVRIGT
Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Vi planerar att hålla intervjuer 20 och 21 september

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Enhetschef Fastighet och Lyftsäkerhet - Växjö

Besiktningsingenjör
Läs mer Aug 10
Kiwa är idag ett av de mest framgångsrika företagen inom besiktning, provning, certifiering och teknisk konsultation och det är tack vare våra medarbetare och deras kompetens. Enligt oss är det medarbetarna som för oss framåt - därför är dina ledaregenskaper centrala för den här rekryteringen.

Genom vårt engagemang och kunskap bidrar vi med säkerhet och hållbarhet till våra kunder och till samhället. Hos oss är laget före jaget viktigt och tillsammans skapar vi en positiv arbetsmiljö där vi alla är en del av en större gemenskap, Kiwa-gemenskapen!

Om jobbet


Vi söker en ny chef till vårt team i Växjö, Karlskrona, Kalmar och Oskarshamn. Paceringsort för denna tjänst bli i Växjö. Teamet har ca 22 medarbetare och levererar ett brett spann av professionella besiktningstjänster inom olika typer av lyftanordningar. En av de viktigaste delarna i arbetet är att utveckla det viktigaste vi har, våra medarbetare. Din målsättning är attl bygga ett team där varje medarbetare är den bästa versionen av sig själv och där laget före jaget är en självklarhet.


Du kommer även att få gå Kiwas ledarakademi som komplement till dina tidigare ledarroller och erfarenheter. Kiwas ledarskap är centralt och vi använder samma verktygslåda och tar stöttning av varandra i vårt ledarskap.


Som enhetschef blir också en viktig uppgift att utveckla och leda enheten mot nya mål. Detta innebär ett kontinuerligt arbete med kunder och att skapa nya affärer. Tillsammans arbetar vi mot fler affärer där vi kan leverera hög kvalité och helhetslösningar till kund. På vägen mot våra mål har vi roligt och vi skapar en trivsam arbetsplats eftersom arbetsmiljö är viktigt för oss på Kiwa.Vem vi söker


För att trivas som ledare hos oss i Kiwa behöver du vara trygg i ditt ledarskap och ha ett positivt och coachande förhållningssätt. Vi förutsätter att du vågar tänka utanför ramarna och komma med nya innovativa idéer och på så sätt bidra till att utveckla både ditt team och Kiwa.
Du är strukturerad och affärsmässig med fokus på lönsamhet och tillväxt men kan även balansera detta med ett gott ledarskap. Gruppen står inför stora förändringar vilket kräver en person som kan hantera förändringar och vara ett handfast stöd till sina medarbetare.

Vi tror också att du har:

· Högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
· Erfarenhet från verksamhet inom industri, konsult, underhåll, besiktning, maskinentreprenader eller liknande
· Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla medarbetare
· Erfarenhet från försäljning och budgetarbete
· Mycket god svenska och engelska (vårt koncernspråk är engelska)
· Goda kundskaper i Officepaketet och är generellt väl orienterad i moderna IT-applikationer.
Dagliga resor ingår i tjänsten och övernattningar förekommer.

Vad Kiwa erbjuder dig


Enligt oss är det medarbetarna som för oss framåt, din utveckling är därför något vi vill och kommer att satsa på. För att hjälpa dig på vägen kommer du att få möjligheten att gå vårt interna ledarprogram.
Hos oss är laget före jaget viktigt och tillsammans skapar vi en positiv arbetsmiljö där vi alla är en del av en större gemenskap, Kiwa-gemenskapen!

Så här söker du


Ansök via länken här ovan och registrera ditt CV och personliga brev!
Varmt välkommen med din ansökan!
Inför den här rekryteringen har vi noga övervägt våra annonsvägar därför undanber vi oss kontakt med rekryterings- och annonsförsäljare.
Om Kiwa
Kiwa är idag ett av de mest framgångsrika företagen inom besiktning, provning, certifiering och teknisk konsultation. Vi är en global aktör med lokal förankring. Vi har starka kundrelationer och hög service med ett fokus på säkerhet, teknik och hållbarhet. Vi har ett brett utbud och erbjuder tjänster inom processäkerhet, fastighets- och lyftsäkerhet, lantbruk samt inom livsmedels- och byggbranschen. Som koncern är vi verksamma i över 40 länder och har ca 10 000 anställda runt om i världen. I Sverige har vi ett tjugotal kontor mellan Kiruna och Malmö där totalt 900 medarbetare arbetar tillsammans för ett säkrare samhälle.

Ansök nu

Avarn Security söker parkeringsvakter för kommunala uppdrag i Växjö.

Parkeringsvakt
Läs mer Maj 30
Som parkeringsvakt bidrar du till att skapa en trygg trafiksituation för alla som befinner sig i trafiken. Det ingår i ditt arbete att kontrollera och rapportera fordon som är felparkerade, liksom att informera om kommande förändringar i trafiken. Det är ett rörligt utomhusarbete som utförs hela året runt och för att trivas som parkeringsvakt är du socialt kompetent, lugn och informativ. 

Arbetstider: Varierande

Tjänsteställe: Växjö

Varaktighet: Deltid och behov, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter: Utföra kommunal parkeringsövervakning i Kronobergs län

Avarns parkeringsavdelning expanderar och önskar nu rekrytera fler professionella medarbetare till Växjö. Vi söker dig som arbetar eller har arbetat som parkeringsvakt på kommunal mark med trafiksäkerhet och service i fokus. 

Ditt arbetslag kommer tillsammans med kommunen säkerställa att parkeringsregler efterföljs och hjälpa kommuninvånarna att parkera rätt. Avarn är kunskapsledande inom parkering och vi kommer ge dig möjligheter att utveckla din kompetens och växa i yrket.

Vi erbjuder dig ett fritt yrke med mycket ansvar och utvecklingsmöjligheter. Är du rätt person så kan Avarn även utbilda dig till väktare. 

Våra krav för den här tjänsten:

 - vara ostraffad
 - godkänt gymnasiebetyg
 - god svenska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi 
 - körkort B 
-  godkänd parkeringsvaktsutbildning för gatumark (OPV)

Vänligen observera att för att kunna söka denna tjänst skall du ha genomfört grundkurs i offentligrättslig parkeringsövervakning med godkänt resultat. Giltigt utbildningsbevis erfordras samt referenser.

Sök tjänsten via vår hemsida - ej via mejl.

Varmt välkomna att kontakta oss för frågor! 

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

IT - Säkerhetsanalytiker till Combitech i Växjö

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Jun 27
Delar du vår passion att erbjuda hållbara och cybersäkra lösningar för framtidens digitaliserade samhälle? Vill du stötta våra kunder i deras utmaningar samtidigt som du utvecklar dig själv genom att arbeta i teknikens absoluta framkant? Då kan du vara den vi söker! Combitechs stora säkerhetskritiska nätverk behöver fler.

Din roll som Analytiker inom Combitech SOC

Som analytiker hos Combitech Security operation center (CSOC) ingår du i ett team av kompetenta analytiker där alla delar samma passion för IT-säkerhet. Som analytiker kommer du att analysera säkerhetshändelser och även delta i utvecklingen av Combitech SOC arbete kring IT-incidenthantering.Du kommer att arbeta samt utveckla centrets förmågor till aktivt arbete med relaterade säkerhetskoncept som sårbarhetsscanningar, pentester, hantera infrastruktur, omvärldsbevakning och mycket mera.CSOC är i operativ drift dygnet runt, året runt. Tjänsten innebär arbete på roterande schema där vissa arbetspass innebär ensamarbete.

Vem är du?

Du har mycket goda kunskaper inom IT- och nätverksteknik generellt, vilket du har förvärvat genom såväl akademiska studier som ett par års arbetslivserfarenhet. Utöver detta har du goda kunskaper inom minst ett av följande områden; IT-forensik och trafikanalys, tekniska säkerhetsfunktioner (brandväggar, IDS, antivirus), virtualisering, operativsystem eller systemutveckling.Meriterande är om du har kunskap om olika IT-miljöers uppbyggnad, programmering/scriptning eller visualisering av data. Tidigare erfarenhet från arbete i en SOC är ett plus, liksom goda kunskaper om nätverk eller erfarenhet av drift av stora IT-miljöer.Tjänsten som Analytiker ställer höga krav på integritet, omdöme och uthållighet. Du måste därför vara bra på att planera och organisera ditt arbete, tycka om att grotta ner dig i data för att hitta avvikelser eller onormala mönster och vara noggrann och envis i detta. Att leverera med kvalitet är en självklarhet för dig.Du har förmåga att själv se vad som behöver göras och tar tag i det, du förblir lugn och klarar av att prioritera även när det blir mycket att göra. Du har lätt för att samarbeta med kollegor är serviceinriktad och vill bidra med att leverera lösningar. Det är viktigt för dig att underhålla dina specialistkunskaper inom området och du kan på ett bra sätt vara en kunskapsresurs för andra.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap, vilket också innebär att registerkontroll kommer att genomföras.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Då det är semestertider kan urval komma att ske efter sista ansökningsdatum.

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Ansök nu

Inköpare och testare av bilar

Bilinspektör
Läs mer Jun 9
Är du en person som trivs i en kundnära roll och drivs av att kunna ge den bästa tänkbara service? Har du ett stort bilintresse och motiveras av att arbeta i en snabbrörlig miljö där ingen dag är den andra lik? Då kan den här rollen vara något för dig! Vi söker just nu en inköpare och testare av bilar till oss på ViKöperDinBil i Växjö.?
Hur din nya roll kommer att vara
Utvärdera, testa och fotografera fordon
Säkerställa att standarden och kundnöjdheten på stationen är hög (mäter NPS via google och Trustpilot)
Administrativt ansvar vid bland annat avtals- och kontraktsskrivning
Att vara kontaktperson mellan stationen, huvudkontoret och andra externa partners
Se till att logistiken fungerar för ingående och utgående fordon
Ringa och följa upp kunder
Facilitera anläggningen

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att inköpsprocesserna på din lokala test- och inköpsstation sköts och hanteras på ett ansvarsfullt sätt samtidigt som du är företagets ansikte utåt gentemot kunderna.
Rollen är en heltidstjänst på 40h/vecka, både vardagar och helger (ev kvällar vid behov) med en fast grundlön + provision. Även om man utgår från stationen i Växjö kan det ibland bli aktuellt att jobba på andra stationer.
Vad vi vill att du tar med dig
Erfarenhet av att arbeta i en kundnära roll där du alltid sätter kunden i första rummet och har en professionell framtoning mot både kunder och kollegor
Ett intresse samt en bred och teknisk kunskap om bilar
Är förtroendeingivande och ger ett positivt intryck samtidigt som du har en säljanda och ett driv för att göra bra affärer
Förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt
Kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift
Datorvana
Manuellt körkort B

Vad vi erbjuder dig
En internationell arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter
En öppen, positiv och motiverande miljö med platta hierarkier och korta beslutsvägar
Stor möjlighet att påverka och sätta din egen prägel på arbetet
En självständig och ansvarsfull roll i ett snabbväxande techbolag där du kan ha stor inverkan på vår fortsatta framgång

Vilka vi är
AUTO1 Group är Europas ledande digitala plattform för bilbranschen. Vi bygger det bästa sättet att köpa och sälja bilar online. Vårt lokala varumärke, viköperdinbil.se, erbjuder våra kunder det snabbaste och smidigaste sättet att sälja bil på. Vårt varumärke, AUTO1.com, är Europas största B2B-plattform för bilåterförsäljare. Genom vårt varumärke Autohero, använder vi våra erfarenheter till att bygga ett varumärke som erbjuder det den bästa kundupplevelsen när det gäller att köpa bil online. Vi finns just nu på över 30 marknader och hade en omsättning på över 6.5 miljarder euro under 2022.
AUTO1 Group har en intern värdegrund som bygger på alla människors lika värde. Alla ansökningar kommer därför att hanteras på ett likvärdigt sätt oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariant och ålder.
Ansökan
Är du redo för din nästa utmaning? Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan (CV samt personligt brev) via ansökningsknappen nedan. Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller telefon med hänsyn till dataskyddsförordningen (GDPR). Vid frågor vänligen kontakta oss på rekrytering@auto1.com. Vi sköter urval och intervjuer löpande tills vi har hittat rätt person.
Are we a match?
If you see challenges as opportunities, this is the place for you. We challenge the highly fragmented market of used cars in Europe and push ourselves to master the daily challenge of offering our customers the best way to sell and buy cars online. Tackling real challenges is our sustainable way to personal development.
Moreover, we are a fast paced environment. We ensure fast processes towards our customers, while internally the dynamic spirit from early start-up days lives on. We never settle, we challenge and question everything, constantly looking for improvement and new opportunities. As an international team, flat hierarchies and fast decisions are our key ingredients.
Last but not least, something that our employees at AUTO1 know very well is that growth brings constant change - which means that new challenges arise. From starting in 2012 to today, AUTO1 Group is a rare success story of tremendous growth and we don’t plan on stopping anytime soon. You will experience a steep learning curve by working on projects at scale and thus having real impact, all while benefiting from the stability of our proven business model.

Ansök nu

Parkeringsvakt Växjö

Parkeringsvakt
Läs mer Maj 2
Dina arbetsuppgifter
QSG Bevakning AB växer och söker nya medarbetare till Växjö.

Vi ser att du är mycket flexibel och har ett utpräglat service- och säkerhetstänkande. Du bör vara stresstålig och ha förmåga att lösa uppkomna problem. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Dagar som är tuffa och motiga behåller du fokus och ett gott humör. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kund som med kollegor. Du har förmågan att lösa uppkomna problem på ett korrekt och ansvarsfullt sätt. Du har en utpräglad servicekänsla är stresstålig och har en god simultanförmåga


Din profil
För anställning på QSG Bevakning AB kräver vi följande:
- bli godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag
- bli godkänd i de för arbetsuppgifterna fastställda utbildningarna
- körkort, är meriterande
- Ostraffad
- God svenska i tal och skrift
- Offentligrättslig parkeringsvaktsutbildning är ett krav
- Minst 6 månaders erfarenhet av parkeringsövervakning


Om företaget
Övrigt:
Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.


Om oss
QSG Bevakning AB är ett helägt dotterbolag till Sandarna holding Väst AB. Bolaget erbjuder ett flertal tjänster till såväl privata som publika bolag, läs mera under länken ”tjänster”.
Vi vill inte profilera oss som ett traditionellt bevakningsbolag, vi vill behålla det personliga engagemanget. Kunden skall alltid vara i fokus och kvalitet skall genomsyra hela verksamheten.
Verksamheten skall utmärkas av Säkerhet, Service och Trivsel såväl mot kunden, tredje man och vår egen personal.

Vårt motto: ”Ingen kund är för liten, inget uppdrag är för stort!”

Ansök nu

Veterankraft söker pensionärer till ett prestigefullt uppdrag

Trafikövervakare
Läs mer Maj 17
Om företaget
Veterankraft är en jobbplattform för personer från 55 år och äldre. Som tjänste- och bemanningsföretag hyr vi ut 55-plussare till företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av 55-plussare med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll.

Om oss
En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap. Det skall vara roligt att jobba för oss och det skall vara roligt att vara kund hos oss.

Om tjänsten
Vetrankraft har vunnit ett prestigefullt nationellt uppdrag från TRAFIKIA om att utföra viktiga statistikmätningar under hösten. Nu sökjer vi pensionärer som vill göra en meningsfull insats i orterna Växjö, Alvesta, Lessebo, Uppvidinge, Tingsryd.

Dina arbetsuppgifter
Rollen som trafikmätare innebär att du kommer att utföra viktiga statistikmätningar såsom att räkna cykelhjälmar, mopedhjälmar och bilbältesanvändning i närheten av cykelstråk, vis grundskolor och centrala adresser i Växjö, Alvesta, Lessebo, Uppvidinge, Tingsryd. Syftet är att få in underlag för framtida trafik- och säkerhetsplanering. Ett jobb som utförs utomhus oavsett rådande väder under veckorna 34-39. en eller flera dagar.

Arbetet kommer behöva utföras under rusningstrafik, morgon och eftermiddag där respektive rbetspass är på minst 2 timmar per gång. Du är naturligtvis avtalsförsäkrad under den tid som du utför uppdragen.

Vem är du?
Vi söker dig som är ålders- eller avtalspensionär. Du är ordningsam och tålmodig med en hög grad av noggrannhet då resultatet av di insats blir en viktig del av slutkundens framtida beslutsunderlag. FDå arbetet ska utföras oavsett väder och vind, behöver du tycka om att arbeta utomhus. När sista passet är slutfört, sammanställs dagen statistikmätning.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan!

Ansök nu

Arrestantvakter till Växjö

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Jun 13
Är du redo för en större uppgift? Vi söker arrestantvakter till en av våra arrestgrupper i polisområde Kalmar Kronoberg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Kalmar Kronoberg är region Syds geografiskt och befolkningsmässigt största polisområde med cirka 444 000 invånare uppdelat på 20 kommuner. Området har fem lokalpolisområden - Kalmar, Nybro, Västervik, Växjö och Ljungby.

Vi söker nu arrestantvakter med placering i Växjö.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Arbetet innebär således mottagning, avvisitering, bevakning och tillsyn. I uppdraget ingår även administrativa arbetsuppgifter, exempel på sådana är dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovsprovtagning och registerslagningar. Du kommer även att arbeta med upptagning av polisanmälningar samt utföra olika utredningsåtgärder, som exempelvis hålla enklare förhör, gällande sektionens ärenden.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Du medverkar även vid transporter till häktesförhandlingar samt på bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus. Ditt bemötande har stor betydelse för den frihetsberövades upplevelse av polisen, vilket har stor vikt för den fortsatta utredningen.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har

• godkänd och slutförd gymnasieutbildning med fullständiga betyg eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och vana att arbeta med dator som arbetsverktyg
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket samt behärskar engelska främst i tal och förståelse
• B-körkort (manuell växel)
• god syn (tillåtet att bära glasögon men du måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov)
• god hälsa, både fysiskt och psykiskt, då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt.

Det är meriterande om du även har

• erfarenhet av att arbeta som arrestantvakt eller liknande
• genomfört polisens arrestantvaktsutbildning med godkänt resultat
• erfarenhet av arbete inom sjukvård, även psykiatrisjukvård
• relevanta eftergymnasiala studier
• dokumenterad erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo har en mycket god samarbetsförmåga både internt och externt men kan även arbeta självständigt.

När vi anställer kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vid intervjutillfället kommer ett skrivtest vara en del. Testet mäter din förmåga att formulera dig i skrift.

Arbetsort: Växjö
Arbetstid: Periodplanering enligt kollektivavtalet ASA/Polis. Schema dygnstäckande tre-skift.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Arrestantvakt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 juni 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Brandskyddskoordinator Växjö

Brandinspektör
Läs mer Maj 8
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Är du på jakt efter en varierad roll med ett stort kontaktnät? Vi på Securitas letar just nu efter en brandskyddskoordinator inom vårt affärsområde Brand & Räddning. Är du en strukturerad person som trivs i en roll där du arbetar med många olika människor? Läs då mer nedan!
Som brandskyddskoordinator kommer du ha ett stort ansvar för kontakten med våra kunder inom affärsområdet Brand & Räddning. Du kommer också ansvara för vår leverans enligt avtal av våra tjänster och produkter. Du kommer också vara delaktig i arbetet kopplat till ny- och merförsäljning, då det i rollen innebär att stötta våra säkerhetsrådgivare internt som bland annat driver dessa frågor.
Du kommer till exempel att:
Skapa förutsättningar för nya affärer.
Genomföra utbildningar inom området
Tekniskt underhåll av kunders brandskydd
Vara stöd till regionernas brandskyddsarbete.
Arbeta för att utveckla, förädla och implementera nya och befintliga tjänster.

Tjänsten passar dig som är affärsdriven och samtidigt är intresserad av att jobba med människor. Du kommer att bli en del av en arbetsplats där vi har stor tillit till varandra, så trivs du i att arbeta med frihet under ansvar är detta tjänsten för dig.
Tjänsten kommer att vara placerad i Växjö där man utgår ifrån i sitt dagliga arbete.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Krav
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.
Har du en utbildningsbakgrund eller flerårig arbetslivserfarenhet inom. brandsäkerhet sedan tidigare är detta starkt meriterande, men inget krav.
Extra meriterande är om du har en SMO-utbildning sedan tidigare.

Stor vikt lägger vi dock vid din personliga lämplighet och är du den vi söker säkerställer vi att du får rätt utbildning för att kunna utföra ditt arbete. Då resor förekommer i tjänsten så är B-körkort ett krav.
Som person tror vi att du är van vid att skapa struktur över ditt arbete och får saker gjorda. Vi ser också att du är affärsdriven i ditt sätt att jobba och har en god förmåga att se vilken effekt det dagliga arbetet har på affären. Då du kommer att ha många kontaktytor internt såväl som externt tror vi att du som söker har en god kommunikativ förmåga och gillar att samarbeta tillsammans med andra.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktpersoner: glenn.zander@securitas.se & sandra.scherling@securitas.se
Tjänsten är en heltidstjänst med 6 månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Ansök nu

Vakthavande befäl till Häktet Växjö

Kriminalvårdare
Läs mer Maj 29
Läs mer om häktet Växjö verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/vaxjo/#omKriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Som vakthavande befäl ska du i samråd med kriminalvårdsinspektören ansvara för säkerheten vid häktet och ska operativt leda och fördela dagliga arbetsuppgifter. Du kommunicerar rakt och tydligt samt bidrar till en trygg och effektiv arbetsmiljö.
Vakthavande befäl finns i tjänst måndag till söndag och utgör, utanför kontorstid, lokalt högsta operativa beslutsfattare under kriminalvårdschef i beredskap. Du företräder arbetsgivaren och är en garanti för att chefslinjen bibehålls hela vägen ut till samtlig personal, förankrar fattade beslut, och innehar en stödfunktion till kriminalvårdsinspektören.

Några av de arbetsuppgifter befattningen innefattar är:
-följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och vid behov vidta åtgärder
-skapa och utveckla system för uppföljning av dagliga säkerhetsinsatser
-operativt leda arbetet inom häktet
-bedöma behovet av bemanning på häktet och rangera personal för dagens verksamhet
-tillse att visitationer utförs
-delta vid in- och utskrivningar m.m.
-följa upp att säkerhetsrutiner efterlevs
-genomföra övningar, säkerhetssamtal och säkerhetsbedömningar
-planera transporterKVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att leda och fördela arbetet utefter mottagarens förutsättningar. I ditt yrkesutövande har du ett gott omdöme och integritet. Du har en personlig mognad som gör att du kan anpassa ditt agerande och ditt ledarskap till olika situationer med lojalitet till kriminalvårdens uppdrag och regelverk.
Personliga egenskaper som vi kommer att värdesätta är förmågan att arbeta och prioritera på ett rationellt sätt under stress eller hög arbetsbelastning med bibehållet säkerhetstänkande.
Då du i samråd med kriminalvårdsinspektören operativt leder arbetet på häktet och samtidigt har en nära kontakt med andra kollegor i verksamheten behöver du ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga att bygga goda professionella relationer till både kollegor och ledning. Vi söker även dig som har förmåga att vara rak och tydlig i din kommunikation för att kunna bidra till en trygg och effektiv arbetsmiljö. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

Krav
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Godkänd kriminalvårdsutbildning.
• Goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården.
• B-körkort.

Meriterande
• Genomgått Kriminalvårdens interna vakthavande befälsutbildning.
• Arbetat som Vakthavande befäl inom Kriminalvården.
• Genomgått utbildning i OC-spray och expanderbatong.
• Erfarenhet av att leda personal.
• Övriga ledarskapsutbildningar som Kriminalvården bedömer relevant i relation till befattningen.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Gymnasiebetyg och intyg på Kriminalvårdsutbildning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu