Socialt arbete jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Socialt arbete i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

Sommarjobba som personlig assistent i Växjö.

Personlig assistent
Läs mer Jan 24
Just nu söker vi dig som vill bli en del av vårt härliga team i sommar och som vill jobba som personlig assistent i Växjö med omnejd!Vad innebär jobbet som personlig assistent?

Som personlig assistent arbetar du hos en person med funktionsvariation. Där hjälper du till med de saker i vardagen som många tar för givet, till exempel påklädning, ta hand om hemmet, personlig hygien och att delta i fritidsaktiviteter. Du gör stor skillnad och får någon annan persons dagliga liv att fungera.

Vi har kunder i olika åldrar och med olika funktionsvariationer. Din arbetsplats är där kunden befinner sig och jobbet är både varierande och händelserikt. Att varje dag bidra till att en person kan leva sitt liv som den vill tycker vi är världens viktigaste jobb.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är engagerad, respektfull och lyhörd. Vi ser gärna att du har stort tålamod och förmågan att vara personlig samtidigt som du agerar professionellt. Oberoende av din ålder, livssituation och bakgrund kan du vara just den assistent vi söker.Vi ser gärna att du:

- har ett genuint intresse av att hjälpa andra.

- kan förstå och göra dig förstådd på svenska.

- kan arbeta flexibla arbetstider - dag, kväll och helg. Vissa av våra tjänster förutsätter även att du kan arbeta natt.

- har erfarenhet av vård och omsorg. (Det är ett plus, men inget krav).

Övrig information

Anställningsform: Sommarvikariat

Omfattning: Heltid, deltid eller timanställning

Tillträde: Juni, juli och augusti 2023

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2023-05-31

Vid frågor om jobbet, är du välkommen att kontakta:

010 -130 46 10

assistans.vaxjo@frosunda.seVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig Assistent sökes till kvinna i centrala Växjö

Personlig assistent
Läs mer Dec 1
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en kvinna bosatt i Växjö. I arbetsuppgifter, som är många och varierande, ingår det bland annat:

- Hjälpa till med de dagliga rutinerna
- I tjänsten ingår dag, kväll, helg samt jour nattetid.
Om dig

Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som brinner för att arbeta med människor och som kan se till andra människors behov.

Som person är du:

- Lyhörd
- Initiativtagande
- En bra lagspelare
- Engagerande och entusiasmerande
- Flexibel
- Lugn
Meriterande är om du har:

- Körkort
- Tillgång till bil


KRAV:

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda detta i tjänsten

- För anställning krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister. Det beställer du här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/).
Omfattning: Heltid på cirka 80%.

Tillträde: Enligt överenskommelse. Genomgång av ansökan sker löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

Din ansökan kan komma att läsas av medarbetare inom Olivia Personlig Assistans, av kund och dennes anhöriga och /eller samordnare.

Vid eventuell anställning kan du komma att bli ombedd för att uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret från polisen.Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med.

Ansök nu

Söker du ett extrajobb som personlig assistent?

Personlig assistent
Läs mer Nov 18
Just nu söker vi extra personal som vill arbeta vid behov hos en kvinna i 30-års åldern som är boende i Växjö.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att arbeta utifrån kundens behov och önskemål. Arbetet innebär huvudsakligen personlig omvårdnad, vara behjälplig med vardagliga hushållssysslor samt vid olika aktiviteter. Kunden har även en egen hund, vilket innebär att du som söker inte kan vara allergisk mot pälsdjur eller rädd för hundar.

Det är viktigt att du som assistent ser möjligheter istället för hinder. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta inom vården. Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet och att personkemin stämmer mellan dig och kunden.

Vem söker vi:

På kundens begäran ska du som söker vara kvinna, glad och positiv. Vi söker dig som är påhittig, initiativrik och ansvarsfull. Det är viktigt att du har god självinsikt och är van att möta människors olika behov. Du som söker ska vara lyhörd och omtänksam.

Om Frösunda Personlig assistans

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll.

Om anställningen:

- Anställningsform: Vidbehovsanställning

- Arbetstid: Dag, kväll, helg och jourarbete förekommer

- Startdatum: Omgående, eller enligt överenskommelseVi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontakt:

Vid frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta:

Verksamhetschef Amila Ganic 010-130 37 67 eller via mejl på amila.ganic@frosunda.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Rehabassistenter till sommarvikariat

Rehabiliteringsassistent
Läs mer Dec 20
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Letar du efter sommarjobb? Vi vill redan nu smygstarta din framtida karriär som arbetsterapeut eller fysioterapeut genom att erbjuda dig möjligheten till ett sommarjobb som rehabassistent hos oss i sommar. Har du en pågående utbildning till arbetsterapeut eller fysioterapeut är du varmt välkommen att söka sommarjobb som rehabassistent hos oss.

Vi i Kommunrehab söker rehabassistenter till vår distriktsverksamhet. Vi är idag 4 rehabassistenter, 18 arbetsterapeuter och 20 fysioterapeuter/sjukgymnaster i skiftande åldrar med allt från 1 till 35 års erfarenhet inom yrket. Vi är ett gott gäng som stöttar varandra och det finns alltid någon att bolla sina frågor med.

Som rehabassistent i Kommunrehab kommer dina arbetsuppgifter bestå av uppdrag och delegering av arbetsterapeut och fysioterapeut där du får utföra träningsinsatser och hjälpmedelutprovning till patienter i ordinärt och särskilt boende. Arbetet innebär även handledning och stöd till patient, närstående och omvårdnadspersonal. Du arbetar i team med nära samarbete med arbetsterapeut och fysioterapeut och kommer även samverka med övrig omsorgspersonal.

Som rehabassistent kommer du ingå i ett gott gäng med mycket olika professioner runt dig. Här samverkar vi på olika sätt för att möta individen i sin specifika livssituation, och vi gör det med mycket arbetsglädje och kreativitet. Efter sommaren hoppas vi att du har fått en bra inblick i hur en arbetsterapeut eller fysioterapeut arbetar. Dessutom hoppas vi att du känner dig trygg i din blivande yrkesroll och att du vill återvända till oss för en eventuell framtida anställning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som studerar till arbetsterapeut eller fysioterapeut eller har erfarenhet av att arbeta med rehabilitering. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, ett gott pedagogiskt förhållningssätt samt flexibilitet. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, samt grundläggande datorkunskaper. För anställningen krävs körkort.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Sommarvikariat som boendehandledare

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Dec 20
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du skapa en meningsfull vardag för ungdomar och samtidigt få praktisk erfarenhet av dina pågående studier? Då har vi jobbet för dig som vill få erfarenhet av arbete med mänskliga möten. Vi söker sommarvikarier till HVB Bengtsgård som är ett boende för ensamkommande flyktingungdomar och stödboendet för ungdomar Ungbo.

Målet med vistelsen på boendet är att stärka ungdomens praktiska, sociala och psykologiska färdigheter utifrån individuellt uppsatta mål. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd och omvårdnad, medverka i att bygga ungdomarnas nätverk och stärka deras resurser så att trygghet, integration, studier och självständighet uppmuntras. Du kommer att bidra till att berika och skapa en meningsfull vardag för ungdomarna genom att anordna fritidsaktiviteter samt genom att vara ett stöd och handleda ungdomarna i svåra stunder.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är eller studerar till socionom, behandlingspedagog, fritidspedagog/fritidsledare eller annan utbildning beteendevetenskaplig som arbetsgivaren bedöms vara likvärdig. Erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar är meriterande.

Arbetet kräver att du är lyhörd, flexibel och har förmåga att anpassa ditt arbetssätt utifrån de behov som uppstår. Du måste kunna arbeta självständigt men också kunna samarbeta med övriga i personalgruppen.

Enligt lag (2007:171) om registerkontroll av personal vid HVB, som tar emot barn, måste kommunen innan de anställer personal till ett sådant boende kontrollera om personen finns i belastnings- eller misstankeregistret. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Handläggare med myndighetsutövning till sommarvikariat

Socionom
Läs mer Dec 20
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Omsorgsförvaltningen söker handläggare till sommarvikariat.
Som biståndshandläggare inom omsorgsförvaltningens myndighetsavdelning utreder du behov och fattar beslut om olika insatser (enligt socialtjänstlagen) för personer som behöver stöd och hjälp i sitt dagliga liv. Förutom kontakt med den enskilde har du ett nära samarbete med anhöriga, utförare, kollegor samt andra professioner och myndigheter. Du kommer att arbeta som handläggare i ordinärt boende där du ansvarar för ett specifikt geografiskt område.

Som person är du en god organisatör, strukturerad, ansvarstagande och kommunikativ. Du har en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Du är positiv och har ett utåtriktat förhållningssätt med en god samarbetsförmåga. En viktig del i arbetet är att kunna arbeta i team kring våra omsorgstagare för att få en god helhetssyn.

Ett sommarvikariat i omsorgsförvaltningen ger dig en värdefull arbetslivserfarenhet och en möjlighet att prova på att arbeta som handläggare. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med trevliga kollegor. Som anställd på myndighetsavdelningen har man möjlighet till att arbeta hemifrån 1-2 dagar när verksamheten tillåter det.

Välkommen med din ansökan till ett riktigt viktigt sommarjobb där du gör skillnad för den enskilde!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen från socionomprogrammet eller motsvarande. Vi är också intresserade av dig som är i slutet av din utbildning.

Du behöver ha god kännedom om de lagar som styr vår verksamhet (SoL och LSS). Det är meriterande om du har läst någon form av rättskunskap som är relevant för arbetet.

Du bör ha god datavana och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kommer att rekrytera löpande så skicka in din ansökan redan idag!

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Personlig assistent till Kvinna i Växjö

Personlig assistent
Läs mer Jan 3
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en väl fungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokala kontor i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Växjö.

Vi söker nu flera kvinnliga assistenter åt en kvinna i Växjö med muskelsjukdom, som vill arbeta på en fast schemarad .
Vi ser gärna att du har erfarenhet av personlig assistans eller inom vårdyrket och att du är glad, positiv och ansvarstagande.
Du ska ha respekt för kundens familjeliv, fördel om du trivs med barn då kunden bor tillsammans med make och barn.
Krav att du är rökfri.

Kvinnan sitter i rullstol och behöver hjälp med förflyttningar, hygien ,stöd vid matsituationer, samt hjälp med stöttning med allt som hör vardagen till.

Det är viktigt att du kan arbeta både dag ,kväll ,helger och vaken natt.
Man börjar alltid på dagen, först när man lärt känna kvinnan kan man börja arbeta natt.

Tjänst på 60-100% enligt fast schema .
Bra om du är flexibel och kan hoppa in vid sjukfrånvaro.
Rekrytering sker löpande och vi anställer omgående.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig Assistent sökes i Växjö

Personlig assistent
Läs mer Jan 25
Hej!

Jag är en ung man i 20-årsåldern från Växjö som behöver förstärka mitt assistentteam med en timvikarie!

Jag har en cp-skada och är därför rullstolsburen och behöver hjälp med vardagliga göromål. Du kommer att följa och stötta mig i min vardag där jag bland annat arbetar halvtid. Jag har ett stort kultur- och samhällsintresse, så på min fritid gillar jag att åka på konserter och liknande evenemang. Har du något slags intresse inom samma områden och tycker om diskussioner i alla dess former så är det ett plus i kanten.

Tjänsten är vid behov och fördelat på dagtid, kväll, natt och helger.

Om dig -

Jag söker dig som är ansvarstagande och som uppmuntrar och stöttar mig för att jag ska bli så självständig som möjligt i mitt dagliga liv. I övrigt handlar det först och främst om personkemi. Vilket kan komma till att bli avgörande vid det slutgiltiga urvalet.

- Meriterande är om du har erfarenhet av arbete som personlig assistent eller inom vård och omsorg och har ett intresse för kultur, musik och politik.Din ansökan kan komma att läsas av personal inom Nordström Assistans, av kund och dennes anhöriga och/eller samordnare. Urval kan ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att skicka in din ansökan idag!

Vi på Nordström Assistans är övertygade att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro. Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans i hela Sverige och utgår från regionalkontoren i Stockholm, Gotland, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vår framgång vilar på våra medarbetare och vi söker dig som vill vara en del av vårt team!

Ersättning utbetalas i form av timlön. Om inget annat avtalas tillkommer 12% semesterersättning och OB-ersättning. Vi följer kollektivavtal mellan Kommunal/Vårdföretagarna.

Du hittar mer information på https://www.nordstromassistans.se (https://www.nordstromassistans.se/?utm_source=teamtailor&utm_medium=organic&utm;_campaign=)

Ansök nu

Gruppchef/Metodstödjare till Daglig verksamhet

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Okt 7
Nu söker vi en gruppchef/metodstödjare till Tallskogens dagliga verksamhet för tillsvidareanställning. Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner.

Om Tallskogens dagliga verksamhet
I Ingelstad driver Nytida Tallskogens dagliga verksamhet samt tre gruppbostäder enligt LSS på uppdrag av Växjö kommun. I dagsläget finns det 10 deltagare som arbetar på daglig verksamhet och 3 arbetshandledare varav gruppchefen är en.

På Tallskogen utför deltagarna det arbete som känns meningsfullt för dem som sysselsättning. På Nytidas dagliga verksamhet finns det en inriktning; den individuella.

Tallskogen är en kreativ miljö där många av deltagarna har ett intresse för skapande, vilket är en elementär del av verksamheten. Det kan bestå av målning, skapa med lera, vävning och annan textilkonst.

Om rollen
Arbetet innebär att du stöttar personer med förvärvad hjärnskada, utvecklingsstörning, autism, demens och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till utveckling. På Nytidas dagliga verksamhet har vi en huvudinriktning; den individuella.

Att verksamheten är individuellt utformad är överordnat allt annat. Vi utgår ifrån personens behov, intressen, motivation och framför allt resurser. Därför varierar verksamheten från person till person. En stark önskan hos de flesta är att knyta eller återknyta kontakten med arbetslivet. För att hela livet ska upplevas som meningsfullt behövs det ofta någonting mer. Det kan handla om att få utvecklas genom fysisk aktivitet, utbildning, hantverk, eller att bara få träffa andra för att umgås och samtala om allt det som är livet.

Som gruppchef jobbar du både i verksamheten och administrativt. Det innebär att du är dina medarbetares förebild och via ditt starka engagemang, skapar du varje dag ett gott arbetsklimat i gruppen. Du ger förutsättningar för din arbetsgrupp att bibehålla goda relationer med verksamhetens deltagare och deras anhöriga. Detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen. Du har personal- och planeringsansvar för din arbetsgrupp och är delaktig i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten i enlighet med Nytidas pedagogiska ramverk. Som Gruppchef rapporterar du till verksamhetschef.

I tjänsten kommer det även ingå att verka som metodstödjare på den egna enheten men även till de tre gruppbostäder som Nytida driver i Ingelstad.

Som metodstödjare är dina primära arbetsuppgifter att driva och tillämpa Nytidas ramverk för pedagogik och bidra i utformningen av personlig pedagogik för brukarna. Du kommer även handleda och stötta medarbetare i social dokumentation och genomförandeplaner, handleda nyanställda samt samverka med verksamhetschefen i utvecklingsprojekt.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via vår egen utbildningsavdelning Läras ledarprogram. Vi vill ha ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.

Det är självklart att du som gruppchef lever våra värderingar:
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande. Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss. Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Du har relevant utbildning inom omsorg och har arbetat några år inom verksamhetsområdet och har god kännedom om målgruppen. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av det pedagogiska arbetet, kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande. För att det kreativa skapandet på Tallskogen ska fortsätta att utvecklas ser vi gärna att du finner det intressant, utbildning inom bild är önskvärt.

Du tycker om att få personer i din grupp att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Möjligen har du erfarenhet från arbetsledande funktion i tidigare tjänst. Som person är du självständig, prestigelös och samarbetsvillig. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för deltagarnas behov och känner en naturlig respekt för andra människor.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här erbjuder vi:
Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Ledarskapsprogram för samtliga chefer
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag


Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Deltid 80 %
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 15 oktober 2022
För mer information kontakta: Verksamhetschef, Sofia Tobiasson 0733271852 sofia.tobiasson@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (https://app.teamtailor.com/companies/ovc9ZAOrqIc/jobs/1437807/edit/www.nytida.se)

Ansök nu

Boendestödjare till Ingelstad LSS

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Sep 26
Nu söker vi boendestödjare till vårt team på Ingelstad LSS. Vi erbjuder utbildning och ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad!

Om Ingelstad LSS
Ingelstad LSS består utav tre gruppboenden och en daglig verksamhet beläget i Ingelstad.

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation.

En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull vardag och fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid, helger samt sovande jour.

Du har en gruppchef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen samt har erfarenhet av TAKK. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör. Du är lyhörda för våra boendes behov och känner dig bekväm med den utmaningen det kan vara att möta ett utmanande beteende från sårbara individer.Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt

Anställningsform: Vi söker både nya medarbetare för tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning på deltid samt timavlönade vikarier

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-10-15, vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan
För mer information kontakta: Sofia Tobiasson, sofia.tobiasson@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Personlig Assistent sökes till man i Växjö

Personlig assistent
Läs mer Jan 23
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en man i 30-årsåldern med en muskelsjukdom boendes i Växjö. Kunden har ett stort intresse för film, musik och sport.

Arbetsuppgifterna är enligt följande:

- Hjälpa till med de dagliga rutinerna
- Hjälpa till vid personlig hygien, av- och påklädning och samt vid måltider
- Assistera vid förflyttningar. Permobil, lift och duschstol finns tillhands, men även andningsmask under natten


Tjänsten innebär arbetspass under dag- och nattpass mellan kl. 07.30-17:00 samt kl. 17:00-09:00 (3 timmar jour under natten).Om dig

Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som brinner för att arbeta med människor och som kan se till andra människors behov. Du är lugn och inkännande som person samt förstår skillnaden mellan psykisk och fysisk funktionsvariation.

KRAV:

- Körkort, för att kunna köra kunden till sitt arbeteOmfattning: Heltid cirka 80%.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

Vi utgår ifrån vår värdegrund - kunskap, känsla, närhet och tillgänglighet. Det betyder att vi som arbetar på Olivia Personlig Assistans har en humanistisk människosyn och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till vårt arbete. I vår rekryteringsprocess innebär det att vi värdesätter dessa egenskaper hos dig. Din ansökan kan komma att läsas av medarbetare inom Olivia Personlig Assistans, av kund och dennes anhöriga och /eller samordnare.

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.
- Blir det aktuellt med anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister - vilket du enkelt kan beställa här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/).


Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med.

Ansök nu

Ledarcoach för Einar Sports- Växjö

Fritidsledare
Läs mer Sep 22
Är du en driven och ansvarstagande person som vill jobba med att coacha idrott- och dansledare för barn? då har vi jobbet för dig

Einar Sports arrangerar flera olika verksamheter för barn och ungdomar som vill idrotta/dans. Varje år har vi tusentals deltagare på våra olika idrotts/danskurser runt om i hela landet. Kurserna leds av våra ca 600 idrott- och dansledare och verksamheten administreras av vårt kontor med 14 heltidsanställda samt våra ledarcoacher.

I din roll som ledarcoach hos Einar Sports

Personliga egenskaper som vi sätter värde på är din förmåga att agera självständigt. Vi ser att du är en positiv, utåtriktad och driven person med förmåga att skapa starka relationer med våra ledare. Du stimuleras av problemlösning och tycker om att hitta nya lösningar och se möjligheter

Vi ser att du har ett starkt och genuint intresse för idrott och/eller dans och att du har erfarenhet av att leda barngruppen i från liknande verksamhet.

Arbetsuppgifterna för dig som är Ledarcoach består i att handleda, coacha och stötta Einar Sports ledare i din region. Du kommer att ha kontinuerlig kontakt med ledarna i din region via telefon och mail samt besöka ledarna på deras pass och coacha dem i sitt ledarskap. Vid behov kommer du även hoppa in och agera ledare på pass.

Arbetstiderna för en ledarcoach är flexibla och perfekt att kombinera med att annat arbete eller studier. Dock ser vi att du behöver har möjlighet att jobba under helgerna då större delen av vår verksamhet är förlagd under helgerna

Ett krav som vi har är att du finns tillgänglig att jobba helgerna vecka 45 och 46 som är nästa kursstart för våra verksamheter

Mer info om detta kommer vid eventuell intervju.

Vi ber vänligt att alla ansökningar sker via vår ansökningssida, www.ssa.teamtailor.com

Ansök nu!

Ansök nu

Personlig assistent till aktiv och glad 25-årig Kille

Personlig assistent
Läs mer Nov 28
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.
Vi söker dig som vill jobba som personlig assistent åt en glad och aktiv kille med funktionsnedsättning. Kunden har under året flyttat till en egen lägenhet, centralt i Växjö. Han är en pigg och glad ung man som gärna skulle vilja ha stöd av en person som förgyller hans fritid. Kunden har ett stort intresse för journalistik och grottar gärna ner sig i nyheter världen över.

Arbetsuppgifter:
Din roll kommer innebära att vara behjälplig vid vardagliga bestyr såsom matsituationer, hygien och allt som vardagen kan innebära. Du strävar efter att få kunden så delaktig som möjlig i vardagens uppgifter genom att finnas som stöd. Du finns med vid aktiviteter som till exempel simning, cykling, bio eller andra roliga sociala situationer. Vi söker nu en assistent som ska jobba på schemarad med i genomsnitt 40 h/veckan. Tiderna ligger i regel 14.45-07.30 på vardagar och antingen dag eller kväll/natt på helger. På natten ingår 6 h väntetid då kunden sover och då du som assistent har tillgång till ett assistentrum. Med aktiv tid och väntetiden borträknad ligger tjänsten på ca 65%.

Vem söker vi:
Vi söker dig som bor i Växjö med omnejd, är ickerökare, tycker om att vara aktiv och hitta på saker och har en positiv syn på livet samt en vilja att kunna bidra med en trevlig och stimulerande tillvaro. Andra viktiga egenskaper du ska inneha är tålamod, lugn och att du har förmågan att kunna komma med egna idéer och initiativ samtidigt som du är lyhörd för kundens önskemål och behov.
Kompetens och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet då personkemin mellan dig och kunden är avgörande.
Urvalet sker löpande.
Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övrig ersättning enligt kollektivavtal.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.  
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Vi arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.  

Vad händer nu?  
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30 sep. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 
Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. 
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.

Ansök nu

Behandlingsassistent sommarvikariat

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 20
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Novus är ett behandlingsboende med målgrupp 18 år och uppåt med missbruksproblematik. Boendet består av tre sektioner indelade i uppsökande verksamhet/insluss, traditionell missbruksvård och samsjuklighet. Vår behandlingsbas är MI, Återfallsprevention, Affektskola och Seeking Safety. Boendet omfattar 13 platser med personal dygnet runt.

Vi söker sommarvikarier/timvikarier till Novus.
Som behandlingsassistent kommer du arbeta med att skriva dagliga minnesanteckningar, delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. matlagning, städ m.m. Du ska delta i aktiviteter tillsammans med de boende och arbeta med social träning.

Novus är bemannat dygnet runt och vi söker behandlingsassistenter som vill arbeta dag- och kvällstjänstgöring samt vaken natt på boendet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning alternativt studerar till socionom, socialpedagog eller polis samt har erfarenhet av liknande arbete.

Arbetet kräver att du är lyhörd, flexibel och har förmåga att anpassa ditt arbetssätt utifrån de behov som uppstår. Du måste kunna arbeta självständigt men också kunna samarbeta med övriga i personalgruppen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Söker du ett deltidsarbete där du gör stor skillnad?

Personlig assistent
Läs mer Sep 7
Vi söker en personlig assistent åt en glad, pigg och aktiv 30-årig kvinna med CP-skada. På kunds begäran ska du som söker vara en kvinna mellan 30-50 år som gillar att shoppa, fika och att gå ut och umgås och hitta på olika aktiviteter. Du ska vara flexibel, lyhörd, ödmjuk och kunna ha öga för vad som behöver göras.

Arbetet innefattar att vara med i kundens vardag med allt vad det innebär. Man är med vid olika aktiviteter och utflykter samt det vardagliga livet såsom hushållssysslor och matlagning m.m. Kunden som söker en personlig assistent är själv väldigt delaktig i arbetet vilket innebär att du som personlig assistent ska kunna samarbeta och känna av situationen.

Som personlig assistent ska du vara en hjälpande hand i det dagliga livet, så det är viktigt att personkemin stämmer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt flexibilitet, så skriv och berätta om dig själv i ansökan.

Anställningsform

Vi söker två tjänster vardera ca 35%, men möjlighet till en 70% tjänst finns om vi hittar rätt person.

Arbetstiden är förlagd till både dagtid, kväll och helg. Arbetstiden är oftast 06.45-08.15, 13.30-20.00 eller 11.00-22.00. Det kan därför innebära att man ibland får arbeta delade turer då du jobbar både morgontur och kommer tillbaka på eftermiddagen.

Möjligheten finns att enbart arbeta morgonpassen, skriv det i din ansökan isåfall.Om Frösunda Personlig Assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.
Övrig information:

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 30 september 2022.

Vid frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta verksamhetschef Amila Ganic på 010 130 37 67, eller via mejl på amila.ganic@frosunda.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig Assistent sökes spelintresserad kvinna i Växjö

Personlig assistent
Läs mer Jan 24
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

Just nu söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en kvinna i 35-årsåldern med en CP-skada samt är blind boendes i egen lägenhet i Växjö. Kundens intressen är bland annat baka, sitta vid datorn, spela spel och pyssla.

Arbetsuppgifterna är enligt följande:

- Hjälpa till med de dagliga rutinerna såsom förekommande hushållssysslor
- Assistera vid personlig hygien, av- och påklädning samt vid måltider (kund har knapp på magen men kan äta till viss del med munnen)
- Lyft kan förekomma vid förflyttningar (lift, rullstol samt duschstol finns tillhands)


Tjänsten kan komma att innebära arbetspass dygnet runt förlagda enligt följande arbetstider:

- Kl. 08-16

- Kl. 15/16-09/10 (väntetid 5 timmar)Om dig

Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som brinner för att arbeta med människor och som kan se till andra människors behov. Som person är du lyhörd, lösningsfokuserad, initiativtagande samt drivande i din personlighet och en engagerande lagspelare.Meriterande är om du har:

- Körkort och tillgång till bil

För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda detta i tjänsten samt att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister, det beställer du här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/). Registret du ska beställa heter "Arbete med barn med funktionsnedsättningar", då vi använder detta för alla våra anställningar.Omfattning: Deltid på cirka 40 timmar/månad + väntetid med möjlighet till utökning. Extratjänst vid behov.

Tillträde: Enligt överenskommelse. Genomgång av ansökan sker löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

Din ansökan kan komma att läsas av medarbetare inom Olivia Personlig Assistans, av kund och dennes anhöriga och /eller samordnare.

Vid eventuell anställning kan du komma att bli ombedd för att uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret från polisen.Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med.

Ansök nu

Norlandia förskolor Timglaset i Växjö söker omgående barnskötare för til...

Barnskötare
Läs mer Jan 26
Norlandia Förskolor Timglaset är en nystartad förskola sedan augusti 2023 och är beläggen på Teleborg i Växjö. Vi har närhet till skog och sjö och vår fantastiska gård inbjuder till lek, rörelse och äventyr. Är Du en nyfiken, inspirerande och varm person som vill arbeta och utveckla framtidens förskola? Då är Du rätt person för oss!Beskrivning av tjänsten som barnskötare
Tillsammans med dina kollegor driver, leder och utvecklar du utbildningen enligt läroplanen för förskolan samt Norlandia förskolors koncept. Utifrån vår utbildningsplan är du en del av undervisningen och tillsammans med ditt arbetslag reflekterar, planerar och utvärderar du undervisningen. Du har alltid barnet bästa i focus och ser att lek och undervisning bildar en helhet för barnets utveckling och lärande. Du är en medforskande pedagog och är lyhörd för barnens intressen och behov. Du har goda pedagogiska kunskaper och ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med förskolans värdegrund. Tillsammans med övriga kollegor och rektor bildar du ett team som driver förskolan framåt

Du har ett gott förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder alla våra barnskötare enskild planerings- och reflektionstid, semestertjänst enligt avtal, kontinuerlig kompetensutveckling, pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag och självklart härliga barn och kollegor.


Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är utbildad barnskötare

Du har erfarenhet av arbete inom förskoleverksamhet

Du är väl förtrogen med läroplanens mål utifrån undervisning och lärande.

Du har erfarenhet av att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete

Du bidrar till förskolans värdegrundsarbete genom ett demokratiskt förhållningssätt som uppmuntrar till inflytande och samspel.

Du ser IT som en naturlig del i arbetet tillsammans med barnen

Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Du har goda kunskaper i Office365Om Norlandia förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 100-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
Anställningsform: Tillsvidare med inledande 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid. Viss kvällstidsarbete (personalmöten/kompetensutveckling)

Tillträde: Februari 2023 eller vid överenskommelse

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret samt personregistret.

Utdrag ur belastningsregistret (https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret/barnomsorg?msclkid=9074d8658f581fc610c0bbb723845d86&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=Search | Generic | Belastningsregistret | Polisens Register&utm_term=utdrag ur polisens register förskola&utm_content=Polisens Register | Utdrag | Förskola - [E])

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Madelaine Stalfors, rektor

madelaine.stalfors@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent på 27,5% till två olika kvinnor i och utanför Växjö

Personlig assistent
Läs mer Jan 27
Vi söker dig som föredrar att jobba på helgerna! Nu finns det en unik möjlighet att jobba hos två olika kvinnor på två fasta schema varje helg med en tjänstgöringsgrad på sammanlagt 27,5%.

Upplägget blir då att man jobbar enligt nedan:
Jämna veckor: Lör 09.00-16.00, Sön 09.00-16.00 (Växjö innerstad)
Ojämna veckor: Lör 09.00-13.00, Sön 09.00-13.00 (Väckelsång)
Jobbet som personlig assistent innebär här att stötta två olika kvinnor med sin vardag. Den ena kvinnan i Växjö har MS, sitter i rullstol och behöver hjälp med sedvanliga arbetsuppgifter så som förflyttningar, matsituationer, hygien, hjälp och stöttning med det som hör vardagen till. Kvinnan har ett intresse för matlagning och växter. 
Den andra kvinnan i Väckelsång (3 mil utanför Växjö) har en ryggmärgsskada och sitter i rullstol, och du kommer att hjälpa kvinnan med allt som hör vardagen till. Hennes intressen är matlagning, bakning, blommor och trädgård, shopping och olika tillställningar. Kvinnan gillar även djur och då särskilt hundar som ibland kan förekomma i hemmet.

Som person är du utåtriktad och aktiv. Du är ansvarstagande, lyhörd, flexibel och ödmjuk och har en positiv syn på livet samt en vilja att kunna bidra med en trevlig och stimulerande tillvaro. 
Vi söker dig som har:
Erfarenhet som personlig assistent, vård och omsorg - meriterande men inte ett krav
Körkort och bil - meriterande men inte ett krav
Tjänst: Tjänsten är på 17,5% plus 10% så sammanlagt 27,5% med två fasta helg schema. Viktigt att du vill och kan arbeta varje helg för att det ska vara långsiktigt och hållbart. 
Lön enligt kollektivavtal.
Urvalet sker löpande. Ansök idag!

Välkommen med din ansökan! 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Timvikarie till man i 70-års åldern

Personlig assistent
Läs mer Aug 29
Vi söker dig som vill arbeta vid behov hos vår kund i Växjö.

Kunden är en man i 70-års åldern och som behöver hjälp med allt det vardagliga i hushållet. Kunden har inget kommunikativt tal men kan uttrycka vad han gillar och inte gillar.

Du bör vara lugn och gärna med lite erfarenhet av vårdyrket.

Körkort är inget krav men en fördel.

Arbetet innebär både dag och nattid så du bör vara flexibel.Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.

Om Frösunda Personlig assistans
Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag.

Övrig information
- Anställningsform: Vid behov
- Omfattning: Deltid
- Arbetstid: Flexibelt
- Tillträde: Omgående


Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 2022-09-30

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Verksamhetschef Jessica Palm

jessica.palm@frosunda.se

010-130 37 68

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nu söker vi en Barnskötare till Yngves Föräldrakooperativ

Barnskötare
Läs mer Jan 16
Vill du bli en del av vår fantastiska förskola?
Vi söker nu en barnskötare till Yngves Föräldrarkooperativ. Tjänsten är ett vikariat på 1 år.
Yngves är ett föräldrakooperativ som har funnits i Växjö sedan 1994. För närvarande är vi ca 26 barn i verksamheten och huserar i en röd villa på I11-området, med en fantastisk utemiljö och med närhet till ett spännande skogsområde. En stor inspirationskälla är Reggio Emilia-filosofin som bland annat tar fasta på att utveckla barnets alla uttrycksmöjligheter utan att leda det i någon förutbestämd riktning.
Maten på Yngves lagas helt från grunden av vår duktiga kock och vi är noga med att då vi kan, välja närodlade och ekologiska råvaror.
Som föräldrakooperativ bygger hela verksamheten på föräldrarnas aktiva medverkan och engagemang. Det pedagogiska ansvaret ligger dock helt hos personalen och alla pedagoger arbetar nära tillsammans och deltar aktivt i planering och utveckling av verksamheten på Yngves.
Som barnskötare kommer du att tillsammans med de andra pedagogerna planera och genomföra, samt även följa upp och utveckla verksamheten. Du kommer att bli en del av det team av pedagoger på Yngves som med sina olika personligheter, intressen och engagemang – men en gemensam värdegrund och tydliga pedagogiska mål – ger barnen alla möjligheter att få påverka beslut, utvecklas, ha roligt och hela tiden lära sig nya saker.
Vi söker dig, som uppskattar att arbeta med kreativ och engagerad personal där din tydlighet, lyhördhet och flexibilitet är mycket viktig. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i förskolan.
Vi söker alltid ambitiösa och engagerade timvikarier- så känner du att det är du? Välkommen att skicka en ansökan för det.


Intervjuer kommer att ske löpande

Ansök nu

Gruppledare och Aktivitetsvärdar för sommar- och lovaktiviteter

Ungdomsledare
Läs mer Jan 5
Vid årsskiftet 2022/2023 gick våra två kommunägda bostadsbolag, Växjöbostäder och Vidingehem, samman och bildade ett nytt bostadsbolag. Namnet på det nya bostadsbolaget är Vidingehem. Med gemensamma muskler får vi nu större möjligheter att skapa hållbara och trivsamma bostäder. Vi tar ett aktivt miljö- och samhällsansvar och vi fortsätter att vara en drivande aktör i att utveckla och förvalta en växande och trygg stad, tätort och landsbygd.

Tillsammans har vi ett stort utbud av lägenheter i hela Växjö kommun, både i stadsnära och naturnära boendemiljöer. Med drygt 11 500 lägenheter varav drygt 2 000 studentbostäder erbjuder vi ett varierat boende, för olika behov, i livets olika faser. Vi är ca 140 medarbetare inom olika yrkesområden. Genom våra kunniga och engagerade medarbetare skapar vi trivsel och vardagstrygghet för våra hyresgäster.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad och större samhällsnytta? Då ska du jobba med barnen i Vidingehems bostadsområden!

Bostadssociala gruppen på Vidingehem erbjuder aktiviteter för barn under sommarlovet och på andra skollov. Vi erbjuder även aktiviteter där både unga och äldre kan delta tillsammans. Vi söker dig med ett socialt engagemang och intresse för idrotts- och föreningsliv. Tjänsterna innebär att du i våra bostadsområden möter barn och äldre på deras fritid samt planerar, organiserar och leder arbetet för att fylla barnens fritid med värdefulla aktiviteter. Genom din närvaro bidrar du till trygghet för våra hyresgäster.

Arbetsbeskrivning Aktivitetsvärdar:
Planera, organisera och leda aktiviteter för barn i bostadsområden.
Arbetstid v.25-30 (juni-juli 2023), schemalagd arbetstid eftermiddag och kväll, 23 h/vecka. Viss planeringstid förekommer. Vi ser gärna att du kan arbeta på övriga skollov under året.

Arbetsbeskrivning Gruppledare för Aktivitetsvärdar:
Planera, organisera och leda aktiviteter för barn i bostadsområden samtidigt som du har gruppledaransvar. I gruppledaransvaret ingår att samordna aktiviteterna, arbetsledning och arbetsmiljöansvar för en grupp aktivitetsvärdar. Du ansvarar för viss schemaläggning samt introduktion av aktivitetsvärdar. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig för Bostadssociala gruppen som har det yttersta personalansvaret. Du samverkar och kommunicerar med övriga aktörer som bedriver sommar- och trygghetsaktiviteter i Växjö kommun.
Arbetstid v. 25-30 (juni-juli 2023). Det kan eventuellt finnas behov fler veckor. Schemalagd arbetstid eftermiddag och kväll, ca 23 h/vecka. Viss planeringstid förekommer. Vi ser gärna att du kan arbeta på övriga skollov under året.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av idrottsliv, föreningsliv eller socialt arbete och har förmåga att planera och genomföra aktiviteter främst för barn. Det är meriterande om du jobbat med generationsövergripande aktiviteter där unga och äldre möts. Du har erfarenhet av ledarskap eller en förmåga att planera och organisera för att få arbetsgruppen att se och arbeta mot samma mål. Du tar ansvar och visar engagemang. Du är flexibel, har god samarbetsförmåga och kan skapa och underhålla relationer. Du kan utrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift. Att kunna tala ytterligare språk är meriterande.

Lokalkännedom och B-körkort är önskvärt, dock ej ett krav.

ÖVRIGT
Intervjuer och tillsättning sker löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan snarast!

Utdrag ur belastningsregister kommer att begäras vid anställning.

Ansök nu

Diakoniassistent till Diakonicentrum

Diakon
Läs mer Jan 26
Svenska kyrkan Växjö har ca 55 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid med portarna öppna för människor och samhälle. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare som arbetar för vår vision En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.Diakonicentrums uppdrag är att stödja och hjälpa människor som befinner sig i utsatta livssituationer. Verksamheten vilar på kristen grund och har den enskilda människan och hennes nätverk i centrum. Diakonicentrum erbjuder samtal, rådgivning och mötesplatser för att kunna hjälpa människor i utsatta livssituationer att få hjälp att bryta sin isolering och förändra sina liv. Genom servering, möjlighet till hygien och vila, stöd i kontakter med samhället samt gemensamma aktiviteter kan människor få hjälp att få sina grundläggande behov tillgodosedda. Diakonicentrum arbetar utifrån ledorden Öppenhet, Delaktighet och Förändring. 

Som diakoniassistent på Diakonicentrum stöttar du människor som vill förändra sin livssituation, och möter människor som söker kontakt och gemenskap. I arbetet ingår även servering och lokalvård. Verksamheten har ett stort antal volontärer och praktikanter som du samarbetar med i vardagen.   

 Vi söker dig som har god kännedom om och erfarenhet av att arbeta med människor. Vi tror att du är en jordnära, stabil och prestigelös person med förmågan att se det goda i varje människa. Du är flexibel och har stor egen initiativrikedom. Stor vikt lägger vi vid att du har god samarbetsförmåga, relaterar till andra människor på ett lyhört sätt och trivs med att arbeta i team. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. 

Tycker du detta låter som en spännande möjlighet?   

Ta då chansen att bli medarbetare hos oss på Diakonicentrum, Svenska kyrkan Växjö.    

Detaljer kring tjänsten 

Tjänsten gäller tillsvidare 

Sysselsättningsgrad 100%  

Tillträde efter överenskommelse 

Lön  

Månadslön utbetald den 27e i varje månad.   

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-12

Intervjuer sker löpande

Ansök nu

Tycker du om att arbeta med människor och söker ett deltidsjobb?

Personlig assistent
Läs mer Aug 24
Tycker du om att arbeta med människor, har en positiv inställning till livet och vill ha ett meningsfullt arbete på deltid?

Just nu söker vi en personlig assistent som vill arbeta deltid hos en äldre kvinna i Växjö.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att arbeta utifrån kundens behov och önskemål. Vår kund är en person med en muskelsjukdom, som behöver hjälp med det mesta. Det är viktigt att du som assistent är lösningsfokuserad och ser möjligheter istället för hinder. Kunden har ett intresse för matlagning vilket är ett plus om du också har. Du som söker måste enligt kundens önskemål vara kvinna, meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta inom vården.

Om Frösunda Personlig assistans:

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dagVi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag.Om anställningen:

- Anställningsform: Visstidsanställning, så länge uppdraget vara, schemarad på 45%.

- Arbetstid: Enbart kvällstid, 17.00-21.30

- Startdatum: Omgående, eller enligt överenskommelseVi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 30 september 2022.Kontakt:

Vid frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta:

Verksamhetschef Amila Ganic 010-130 37 67 eller via mejl på amila.ganic@frosunda.se eller Verksamhetschef Jessica Palm 010 130 37 68 eller via mejl på jessica.palm@frosunda.seVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent till kvinna i Växjö

Personlig assistent
Läs mer Jan 26
Vill du få mer arbetslivserfarenhet, jobba extra för att dryga ut dagskassan och samtidigt känner att du vill göra skillnad i någons liv - då är detta jobbet för dig!
På Humana värdesätter vi arbetsglädje, kompetens genom att fokusera på att ge god assistans med ansvar och ta hand om våra kunder med engagemang.

Vi söker dig som vill jobba på fast schemarad varannan helg jämna veckor på 17,5% som personlig assistent åt en kvinna med MS i Växjö. Kvinnan sitter i rullstol och behöver hjälp med sedvanliga arbetsuppgifter inom personlig assistans så som förflyttningar, matsituationer samt hygien. Samt hjälp och stöttning med det som hör vardagen till. Kvinnan har ett intresse för matlagning och växter. 
Som person är du utåtriktad och aktiv. Du är ansvarstagande, lyhörd, flexibel och ödmjuk och har en positiv syn på livet samt en vilja att kunna bidra med en trevlig och stimulerande tillvaro. 

Vi söker dig som har:
Erfarenhet som personlig assistent, vård och omsorg - meriterande men inte ett krav
Körkort och bil - meriterande men inte ett krav
Tjänst: Tjänsten är på 17,5% med passen på endast jämna veckor Lördag 09.00-16.00 och Söndag 09.00-16.00.
Arbetstider: Assistansens arbetspass ligger förlagda mån-sön 8-16 och 18.30-07.40. (jourtid på natten)
Till denna kund ser vi helst kvinnliga sökande. Tidigare erfarenhet av personlig assistans är meriterande. Lyft med hjälpmedel förekommer i arbetet. Vi lägger stor vikt vid din personlighet då personkemin mellan dig och kunden är avgörande. Kvinnan har en stålift som heter Sabina och det är bra om man tidigare jobbat med stålift.
Lön enligt kollektivavtal.
Urvalet sker löpande. Ansök idag!

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Omsorgsassistent till Borggården

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 26
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en medarbetare till vikariat på Borggårdens korttidsboende. Korttidsvistelse utanför det egna hemmet LSS § 9:6 innebär att en person med funktionsnedsättning tillfälligt bor utanför sitt eget hem under kortare eller längre tid. Syftet är att anhöriga ska få avlastning och utrymme för avkoppling och att personen med funktionsnedsättning ska få rekreation och miljöombyte.

På Borggården vistas barn och ungdomar som har fysiska funktionsnedsättningar, intellektuella funktionsnedsättningar och neuropsykiatriska diagnoser. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd, omvårdnad och trygghet till våra barn och ungdomar samt att bidra till ökad livskvalitet i form av olika aktiviteter. Genom att vara en positiv och lösningsfokuserad personalgrupp strävar vi efter att barnen och ungdomarna ska ha en rolig vistelse på korttids samtidigt som föräldrarna ges möjlighet till avlastning.

Arbetssättet är pedagogiskt och strukturerat och dokumentation och uppföljning ingår också i det dagliga arbetet. Arbetet innebär också alla förekommande sysslor som ingår i ett hem, så som matlagning, städning och tvätt. Vikariatet är på cirka 80%.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp. Vi vill också att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom LSS-verksamhet, korttidsverksamhet samt med utmanande beteenden. Tecken som stöd är ytterligare en kunskap som är meriterande.

Personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten är att du arbetar på ett strukturerat arbetssätt gentemot omsorgstagarna. Vi vill att du ska kunna anpassa ditt bemötande utifrån de olika omsorgstagarnas behov och vara flexibel vid förändringar. Kreativitet och lösningsfokus är ytterligare viktiga egenskaper för att motivera omsorgstagarna. Du har ett professionellt bemötande gentemot de personer som du möter i omsorgstagarens närhet. Att ha ett öppet, lyhört och ödmjukt förhållningssätt är därför viktiga egenskaper. Även att ha tålamod, inge trygghet och lugn samt att ha en god samarbetsförmåga.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Boendestödjare till tre nattjänster hos Ingelstad LSS

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Aug 22
Nu söker vi flera boendestödjare (natt) till vårt team på Kavallerivägens gruppbostad. Vi erbjuder utbildning och ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad! Tjänsten är deltidstjänst på 58%.

Om Kavallerivägens gruppbostad
På Kavallerivägen ligger en av våra gruppbostäder som vi driver på uppdrag av Växjö kommun. Det är en liten och gemytlig enhet med för närvarande tre boende. Enheten ligger naturnära men även i närhet till kollektivtrafik och service.

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med att göra vardagen meningsfull för dem som bor här.

Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad och rutiner samt medicinhantering och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Arbetstiden är förlagd natt.

Du har en gruppchef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt
Anställningsform: Vikariat 3 månader.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-09-15, löpande rekrytering sker.
För mer information kontakta: Sofia.tobiasson@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Omsorgsassistent till Furutåvägen

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 25
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta på Furutåvägens korttidsvistelse enligt LSS innebär att ge stöd till ungdomar med funktionsnedsättning, att ge dem trygghet och skapa förutsättningar för utveckling. Arbetet innebär stöd och omvårdnad i ungdomarnas dagliga liv, förberedelser för vuxenliv, att medverka i kontakt mellan föräldrar, skola, arbete och övriga nätverk kring ungdomarna. Du kommer aktivt att delta vid aktiviteter och bidra till sociala kontakter som till exempel med kompisar. Miljön är utformad så hemlikt som möjligt. Arbetssättet är pedagogiskt och strukturerat och dokumentation och uppföljning ingår också i det dagliga arbetet. Arbetet innebär också alla förekommande sysslor som ingår i ett hem, såsom matlagning, städning, tvätt och inköp. Journätter ingår i personalschemat.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp. Vi vill också att du har B-körkort och goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

Vi vill att du har erfarenhet av att ha arbete inom LSS-verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom korttidsverksamhet, teckenkommunikation och medicinska insatser.

Personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten är att du arbetar på ett strukturerat arbetssätt gentemot omsorgstagarna. Vi vill att du ska kunna anpassa ditt bemötande utifrån de olika omsorgstagarnas behov och vara flexibel vid förändringar. Du har ett professionellt bemötande gentemot barnen och ungdomarna och deras nätverk, såsom exempelvis anhöriga, skola, färdtjänst och kollegor. Att ha ett öppet, lyhört och ödmjukt förhållningssätt är därför viktiga egenskaper. Även att ha tålamod, kunna inge lugn och trygghet samt att ha en god samarbetsförmåga.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Omsorgsassistent till Borggården

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 25
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en medarbetare för vikariat på Borggårdens korttidsboende. Att arbeta med korttidsvistelse enligt LSS § 9:6 innebär att ge stöd till barn, ungdomar och vuxna som har fysiska funktionsnedsättningar, intellektuella funktionsnedsättningar och neuropsykiatriska diagnoser.

Arbetet innebär att ge stöd och omvårdnad, ge trygghet och skapa förutsättningar för utveckling.

Miljön är utformad så hemlikt som möjligt och arbetssättet är pedagogiskt och strukturerat. Arbetet innebär alla förekommande sysslor som ingår i ett hem, såsom städning och tvätt. Dokumentation och uppföljning ingår också i det dagliga arbetet.

Som nattpersonal är den huvudsakliga uppgiften att skapa trygghet för att ge de bästa förutsättningarna för en god nattsömn samt att ge den omvårdnad som barnen/ungdomarna/vuxna är i behov av.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp. Vi vill också att du har goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom LSS-verksamhet, korttidsverksamhet samt med utmanande beteenden. Tecken som stöd är ytterligare en kunskap som är meriterande.

Personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten är att du arbetar på ett strukturerat arbetssätt gentemot omsorgstagarna. Vi vill att du ska kunna anpassa ditt bemötande utifrån de olika omsorgstagarnas behov och vara flexibel vid förändringar. Kreativitet och lösningsfokus är ytterligare viktiga egenskaper för att motivera omsorgstagarna. Du har ett professionellt bemötande gentemot de personer som du möter i omsorgstagarens närhet. Att ha ett öppet, lyhört och ödmjukt förhållningssätt är därför viktiga egenskaper. Även att ha tålamod, inge trygghet och lugn samt att ha en god samarbetsförmåga.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Omsorgsassistent till korttidsboende, natt

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 17
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en medarbetare till Kastanjens korttidsboende för barn och ungdomar. Korttidsvistelse enligt LSS § 9:6 innebär att erbjuda miljöombyte och rekreation för en person med funktionsnedsättning och att anhöriga ska få avlastning. På Kastanjen vistas barn och ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar och neuropsykiatriska diagnoser.

Arbetet innebär att ge stöd och omvårdnad, ge trygghet och skapa förutsättningar för utveckling och bidra till ökad livskvalitet genom olika aktiviteter. Genom att vara en positiv och lösningsfokuserad personalgrupp strävar vi efter att barnen och ungdomarna ska uppleva korttidsvistelsen som något positivt samtidigt som föräldrar ges möjlighet till avlastning.

Miljön är utformad så hemlikt som möjligt. Arbetssättet är pedagogiskt och strukturerat. Dokumentation och uppföljning ingår också i det dagliga arbetet. Arbetet innebär också alla förekommande sysslor som ingår i ett hem, så som städning och tvätt. Det förekommer medicinska insatser.

Som nattpersonal är den huvudsakliga uppgiften att skapa trygghet för att ge de bästa förutsättningarna för en god nattsömn samt att ge den omvårdnad som barnen och ungdomarna är i behov av. Vi har en gemensam nattorganisation för våra korttidsverksamheter och lägger ett gemensamt schema. Arbetet kan därför förläggas till fler korttidsverksamheter, men sker mestadels på Kastanjen där du kommer att ha din huvudplacering.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp.

Vi vill att du har erfarenhet av att ha arbetat natt samt arbete inom LSS-verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom korttidsverksamhet, teckenkommunikation och medicinska insatser.

Personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten är att du arbetar på ett strukturerat arbetssätt både gentemot omsorgstagarna och i mer administrativa arbetsuppgifter, så som exempelvis beläggning och schema. Vi vill att du ska kunna anpassa ditt bemötande utifrån de olika omsorgstagarnas behov och vara flexibel vid förändringar. Du har ett professionellt bemötande gentemot barnen och ungdomarna och deras nätverk, så som exempelvis anhöriga, skola, färdtjänst och kollegor. Att ha ett öppet, lyhört och ödmjukt förhållningssätt är därför viktiga egenskaper. Även att ha tålamod, kunna inge lugn och trygghet samt att ha en god samarbetsförmåga. Vi vill också att du har goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Fonus Växjö söker Kundrådgivare/representant

Begravningsrådgivare
Läs mer Jan 16
Är du redo för en professionell utmaning som ger arbetslivet en djupare mening? Vill du bli en del av en gemenskap, där vi sätter en ära i att guida människor genom livets stora beslut och att arrangera värdiga avslut? Då kommer jobbet som Kundrådgivare/Representant på Fonus att möta dina förväntningar, samtidigt som det kräver en hel del av dig.

Vi söker nu efter en Kundrådgivare/Representant som vill bli en del av vårt härliga team. Huvudsaklig placeringsort för tjänsten är Växjö men arbete inom hela kundområdet förekommer (exempelvis på kontoren i Ljungby, Älmhult eller Värnamo). Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Fonus tillämpar sex månaders provanställning.

Din del i helheten

Du blir en del av Fonus – ett rikstäckande företag som har viljan att utvecklas och en stark vi-känsla. Hos oss möter du en lärande gemenskap där vi drar nytta av varandras kunskap och personliga kvaliteter.

Som Kundrådgivare/Representant får du daglig kontakt med kunder som har olika behov och önskemål. Du kommer att hantera alla uppgifter kring en begravning vilket innebär en värdig hantering av den avlidne vid hämtning, svepning och kistläggning. Till arbetsuppgifterna hör kundsamtal och kontakt med kyrkor, florister och myndigheter. Du kommer även att vara ceremonivärd vid förrättningar i både kyrkor och kapell. Tunga lyft förekommer vilket innebär att en god fysik är en förutsättning för jobbet. I tjänsten ingår även beredskapstjänstgöring utanför arbetstid.

Vad erbjuder vi dig
Du får möjlighet att utvecklas i en modern och värderingsstyrd koncern som består av varumärken så som Fonus, Familjens Jurist och Fondkistan. Vi erbjuder ett omväxlande arbete på en trivsam arbetsplats med stark gemenskap. Vi tror på att mångfald skapar nya möjligheter och bidrar till en mer framgångsrik arbetsplats.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi erbjuder förmåner som främjar både utveckling och välmående. Det innebär allt från friskvårdsbidrag, kollektivavtal inkluderat pensioner och försäkringar, samt löpande kompetensutveckling för att kunna utvecklas i din yrkesroll.

Vad rollen kräver

För rollen krävs det att du är utåtriktad och har en utpräglad känsla för god service. Dessutom är du en initiativtagande ambassadör för de värden Fonus står för. Du har förmågan att se kundens behov i sin helhet. Lika självklart trivs du med att arbeta såväl självständigt som i grupp och är en duktig administratör.

Som vår nya Kundrådgivare/Representant ser vi gärna att du ha några års erfarenhet från kundservice och/eller försäljning, liksom god vana av att arbeta med Officepaketet och gärna erfarenhet av olika affärssystem. Att du har B-körkort och tillgång till egen bil är också ett krav.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Angelica Holm, Kundområdeschef, Tfn: 0470-71 77 51

Vill du möta meningsfulla utmaningar på alla plan? Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 5 februari.

Ansök nu

Personlig assistent till kvinna i Växjö - 80% fast schemarad

Personlig assistent
Läs mer Jan 27
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.
Om tjänsten:
Vi söker en personlig assistent till vår kund boendes i centralt i Växjö. Kunden är en kvinna i 80-års åldern som på grund av sin funktionsnedsättning är i behov av assistans i sin vardag. Som assistent till kvinnan är du henne behjälplig där funktionsnedsättningen sätter gränser. Kvinnan behöver hjälp med bland annat personlig omvårdnad, hushållssysslor såsom matlagning, städning samt allmän skötsel i hemmet. Kvinnan lider av värk och använder sig därför av rullator vid behov varpå hjälp och stöttning vid förflyttningar kan förekomma. Kvinnan är även kulturellt intresserad, så är detta ett intresse som delas ses det som positivt.
Vi söker dig som:
För att trivas i rollen som personlig assistent vid denna kund tror vi att du är en kvinna som hunnit skaffa dig en del livserfarenhet, gärna inom vårdbranschen eller som personlig assistent. Som person är du glad, positiv, ansvarstagande, lugn och trygg som har en seriös inställning till ditt jobb.
Krav att du har bil och körkort.
Krav är att du är rök- och snusfri.

Arbetstid/varaktighet:Tjänst på 80% enligt följande schema:
Mån 10-19
Tis 10-19
Ons 10-14
Tors 10-19
Fre 10-14

Vi erbjuder:
Ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, som präglas av ett stort engagemang för våra arbetsuppgifter. Varje framgång för våra kunder är en framgång för oss. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre. 
Tillträde omgående och urval sker löpande.

Att jobba på Humana 
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.  
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.   

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Söker du ett extrajobb och vill göra skillnad som personlig assistent?

Personlig assistent
Läs mer Aug 17
Personlig assistent sökes till en kille på 13 år i Växjö. Vi söker dig som har en positiv inställning och vill ha ett meningsfullt arbete. Du vill vara med och göra vardagen för vår kund strukturerad, meningsfull och trygg. Har du ett sinne för ordning, lek och motivation? Då är det dig vi söker!

Om jobbet:
Frösunda Personlig Assistans AB söker dig om är ute efter att arbeta extra vid behov, med möjlighet till eventuell schemarad framöver. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära att arbeta utifrån kundens behov och önskemål. Vår kund är en utåtriktad och social kille som uppskattar lek och bus. Han har ett behov av närhet, trygghet och struktur. Det är viktigt att du som assistent kan bemöta honom på rätt sätt, arbeta lösningsorienterat, förebyggande och motiverande. Kunden använder sig av tecken som stöd då han inte har något eget verbalt tal och arbetar med bilder som stöd.

Tjänsten innebär aktiv tillsyn, vara ett socialt stöd, se kunden och vara lyhörd. Som assistent är man även ett stöd i kundens vardag, med bland annat personlig omvårdnad, kommunikation, lek och aktiviteter. Du som söker måste kunna simma, då kunden älskar att bada. Du kommer arbeta mestadels i kundens hemmiljö tillsammans med hans familj.

Om Frösunda Personlig assistans:

Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag

Om anställningen:

- Anställningsform: Tim och behovsanställd, med möjlighet till eventuell schemarad

- Arbetstid: Varierande arbetstid utifrån kundens behov. Dag, kväll, helg och natt.
- Startdatum: Omgående, eller enligt överenskommelse
- Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten går att hämta på länken nedan https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/
Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag 30 september 2022.Kontakt:

Vid frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta:

Verksamhetschef Amila Ganic 010-130 37 67 eller via mejl på amila.ganic@frosunda.seVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Det perfekta extrajobbet - Noggranna ålderskontrollanter sökes

Anonym konsument
Läs mer Jan 4
För mer information, besök gärna vår hemsida www.betterbusiness.se
Nu söker vi dig som är intresserad av att utföra mystery shoppinguppdrag i form av ålderskontroller. Det perfekta extra jobbet!

Ålderskontroller riktar sig till dig mellan 20-24 år. Passar du inte in i just denna profil går det ändå bra att registrera sig hos oss för andra uppdrag.

Du är noggrann, bra på att observera, har datorvana samt behärskar det svenska språket i tal och skrift. Uppdragens omfattning och arbetstiden varierar från 1 timme upp till cirka en vecka per månad.

Att vara Mystery Shopper är inget heltidsarbete utan ett perfekt extrajobb som går utmärkt att kombinera med annat arbete eller studier. Du får betalt per utfört uppdrag. Vi på Better Business hjälper företag att förbättra sin kvalitet och sin service genom att erbjuda dem verktyg för att utvärdera sitt kundbemötande. Ett av våra viktigaste verktyg är anonyma kundbesök i olika serviceinrättningar, så kallat Mystery Shopping.

Better Business World Wide är specialister på Mystery Shopping och våra shoppers är tillsammans med våra kunder företagets viktigaste personer.

Nu söker vi dig som är intresserad av att utföra mystery shoppinguppdrag i form av ålderskontroller, dvs kontroller för att säkerställa att alkohol inte säljs till minderåriga.

Du är noggrann, bra på att observera, har datorvana samt behärskar det svenska språket i tal och skrift. Uppdragens omfattning och arbetstiden varierar från 1 timme upp till cirka en vecka per månad.

Att vara Mystery Shopper är inget heltidsarbete utan ett perfekt extrajobb som går utmärkt att kombinera med annat arbete eller studier. Du får betalt per utfört uppdrag. Det finns även uppdrag i butik, restaurang, webb och telefon som anonym kund/gäst.

Registrera dig som Mystery Shopper på vår hemsida www.betterbusiness.se, där du fyller i ditt CV och referenser. Vi tar inte emot ansökan via mail men du får gärna höra av dig vid fler frågor.


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Rehabassistent? Välkommen till rehabiliteringskliniken!

Rehabiliteringsassistent
Läs mer Jan 18
Letar du efter ett arbete där du får vara med och göra skillnad, varje dag? Nu söker vi en rehabiliteringsassistent som vill bli del av vårt lag på rehabiliteringskliniken i Växjö.

För vi har ett viktigt uppdrag. Rehabiliteringskliniken är en specialistverksamhet för patienter i behov av rehabilitering efter somatisk sjukdom eller skada. Vår uppgift är att skapa bästa möjliga välbefinnande och främja ett aktivt och självständigt liv för patienter som är i behov av rehabilitering efter stroke, hjärnskada, neurologiska sjukdomar, benamputation, multitrauma eller långvarig icke-malign smärta.

Vår styrka är att vi jobbar i tvärprofessionella team och med patienten i fokus. Det märks till exempel genom att vi utgår från patientens önskemål och behov så långt det är möjligt. En klar fördel med att jobba hos oss är att du får möjlighet att följa dina patienter under en längre period. Med goda utvecklingsmöjligheter och gott samarbetsklimat erbjuder vi dig en trevlig arbetsplats på Sigfridsområdet, precis intill sjön Trummen och med vackra omgivningar. Vi värderar vår arbetsmiljö högt och har en tydlig målsättning om att alla medarbetares kompetens används rätt.

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

ARBETSUPPGIFTER
Som rehabiliteringsassistent hos oss har du ett viktigt uppdrag att motivera och locka fram patienters lust till träning och aktivitet. Du blir en del av patientens vardag och utifrån instruktion från fysioterapeutens och patientens mål genomför du träning och behandlingar tillsammans med patienten. En del i tjänsten är också att leda några av våra grupper. Det kan till exempel vara balansgrupp, morgongymnastik eller handträning.

Du utför också vissa administrativa uppgifter som beställningar och journalanteckningar. Rehabassistenterna har också ett särskilt ansvar för lokaler och material på Fysioterapin.

KVALIFIKATIONER
Vem är du som söker?

• Du är utbildad undersköterska, rehabiliteringsassistent eller motsvarande.
• Du har ett eget intresse för träning och hälsa samt en god fysisk förmåga.
• Du har en grundläggande medicinsk kunskap, inhämtat teoretiskt eller praktiskt.
• Vi ser gärna att du har erfarenhet från rehabiliterings-/vårdarbete eller hälsoarbete.

Som person kan du motivera och få med dig patienter i fysisk aktivitet och träning. Du ska känna dig bekväm med att leda grupper. Du är van vid att arbeta självständigt och trivs väl med att arbeta i team med olika professioner. En god samarbets- och organisationsförmåga är viktigt. Du är gärna delaktig i utveckling av verksamheten och bidrar till att förbättra rehabilitering vi erbjuder patienterna.

ÖVRIGT
För att din ansökan ska vara komplett behöver du bifoga betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst. CV och personligt brev fylls i enligt formulär.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Omsorgsassistent till Vasavägen

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 18
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Korttidsvistelse utanför det egna hemmet LSS § 9:6 innebär att en person med funktionsnedsättning tillfälligt bor utanför sitt eget hem under kortare eller längre tid. Syftet är att anhöriga ska få avlastning och utrymme för avkoppling och att personen med funktionsnedsättning ska få rekreation och miljöombyte.

På Vasavägen 17 vistas ungdomar och vuxna som har fysiska funktionsnedsättningar, intellektuella funktionsnedsättningar och neuropsykiatriska diagnoser. Vi ger stöd, omvårdnad och trygghet till våra omsorgstagare samt arbetar för att bidra till ökad livskvalitet i form av olika aktiviteter. Genom att vara en positiv och lösningsfokuserad personalgrupp strävar vi efter att våra omsorgstagare ska ha en rolig vistelse på korttids samtidigt som föräldrarna ges möjlighet till avlastning.

Arbetssättet är pedagogiskt och strukturerat, dokumentation och uppföljning ingår också i det dagliga arbetet. Som omsorgsassistent är du kontaktman för omsorgstagare samt har ett eller flera ansvarsområden för verksamheten.
Arbetet innebär också alla förekommande sysslor som ingår i ett hem, så som matlagning, städning och tvätt.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp.

Vi vill att du har erfarenhet av arbete inom LSS-verksamhet och kunskaper inom funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom korttidsverksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av teckenkommunikation samt medicinska insatser såsom exempelvis sondmatning, inhalationer och krampmedicinering.

Personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten är att du ska arbeta på ett strukturerat arbetssätt gentemot omsorgstagarna. Du ska kunna anpassa ditt bemötande utifrån de olika omsorgstagarnas behov och vara flexibel vid förändringar. Kreativitet, lekfullhet och lösningsfokus är ytterligare viktiga egenskaper för att motivera omsorgstagarna till att vara aktiva och delta i aktiviteter. Du har ett professionellt bemötande gentemot alla personer i omsorgstagarens närhet så som exempelvis anhöriga, skola, daglig verksamhet, sjuksköterskor och kollegor. Att ha ett öppet, lyhört och ödmjukt förhållningssätt är därför viktiga egenskaper. Även att ha tålamod, inge trygghet och ett lugn samt att ha en god samarbetsförmåga.

Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift. Vi vill att du har B-körkort samt att du är bekväm med att köra en större minibuss.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Frivårdsinspektör till frivården i Växjö

Frivårdsinspektör
Läs mer Jan 11
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om frivården Växjos verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/vaxjo/#verksamhet

ARBETSUPPGIFTER
Som frivårdsinspektör ansvarar du för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och samhällstjänst. Arbetet inom frivården består till stor del av utredningsarbete, att göra risk- och behovsbedömningar samt upprätta planer för verkställigheten. Du arbetar även med att leda behandlingsprogram för frivårdsklienter.

Som frivårdsinspektör deltar du aktivt i påverkansarbetet riktat mot klienter bland annat genom strukturerade samtal utifrån KBT, att motivera till deltagande i programverksamhet samt att medverka i frigivningsförberedelser för klienter intagna på anstalt. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra personutredningar samt avge yttrande till domstol och föreslå lämplig påföljd.


KVALIFIKATIONER

Krav
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis beteendevetare, jurist, socionom eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande
• Väl vitsordad arbetslivserfarenhet inom kriminalvård, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Relevanta språkkunskaper.

Exempel på andra erfarenheter som kan vara meriterande:
• erfarenhet av arbete med ärendehandläggning.
• erfarenhet av utredningsarbete.
• erfarenhet av socialt behandlingsarbete.
• erfarenhet av arbete med verkställighetsplanering.
• erfarenhet av arbete med KBT-baserade insatser.
• erfarenhet av KrimStics.
• erfarenhet av att arbeta med MI (Motiverande samtal).


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Omsorgsassistent till Klavérvägen

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 17
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en ny medarbetare till Klavérvägen/Enhet 5 inom Omsorg funktionsnedsättning. Vi ger stöd till personer med intellektuell och/eller fysisk funktionsnedsättning och det förekommer även neuropsykiatriska diagnoser. Arbetet innebär att stötta omsorgstagare i deras hemmiljö och att ge stöd utifrån LSS lagen. Inom Omsorg funktionsnedsättning arbetar vi med omsorgstagaren i fokus och strävar alltid mot ett professionellt förhållningssätt. Du får vara en del av en spännande verksamhet, vara med och påverka och med din erfarenhet och kompetens ge ett gott stöd och social stimulans för de personer vi möter i vår verksamhet.

Vi söker duktiga och engagerade medarbetare som kan bidra till utveckling av vår verksamhet där du kommer att möta och ge stöd till fem personer med lindrig/måttlig utvecklingsstörning, autism och ADHD. Arbetstiden är förlagd på oregelbundna tider med jourtjänstgöring. Vi ger dig möjligheten att växa och utvecklas inom vård- och omsorgsyrket och hos oss gör du skillnad varje dag för våra omsorgstagare.

Rekrytering sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp.

Vi söker dig som är positiv, öppen och ser arbetet med personer med varierande behov som en utmaning. Arbetet kräver att du är lyhörd, empatisk och flexibel inför omsorgstagarens behov och önskemål samt har en god omvårdnads- och samarbetsförmåga. Det är viktigt att vara ödmjuk, kunna fokusera på det positiva hos individen, vara lugn vid svåra situationer samt ha ett professionellt förhållningssätt. Du behöver kunna individ- och situationsanpassa ditt bemötandesätt samt vara kreativ och se lösningar istället för svårigheter.

Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg till personer med funktionsnedsättning, autism och arbete med struktur och förutsägbarhet är meriterande. Du bör ha kunskap om autism, utvecklingsstörning, motivationsarbete och lågaffektivt bemötande.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Personlig assistent sökes till kvinna i Väckelsång

Personlig assistent
Läs mer Jan 15
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Vi söker en personlig assistent som vill jobba på en liten fast tjänst till en kvinna i Väckelsång (3 mil söder om Växjö). Kvinnan har en ryggmärgsskada och sitter i rullstol, och du kommer att hjälpa kvinnan med allt som hör vardagen till. Hennes intressen är matlagning, bakning, blommor och trädgård, shopping och olika tillställningar. Kvinnan gillar även djur och då särskilt hundar som ibland kan förekomma i hemmet. Det är därför viktigt att du ej är hundrädd eller allergisk.

Vår kund ser gärna att du som söker är en kvinna. Undersköterska är meriterande men ej ett krav. Personkemin är det viktigaste, och att du är engagerad och pålitlig ser vi som en självklarhet. Vi vill också att du som söker är ordningsam och praktiskt lagd samt att du har ett bra minne för att kunna underlätta för vår kund. Det är ett plus om du som söker har körkort samt att du bor i eller i närheten av Väckelsång, men inget måste. Du som söker ska ha bra svenska i både tal och skrift.

Tjänsten gäller fast schema varannan helglör och sön 09.00-13.00.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag! Tjänsten startar omgående och vi går igenom ansökningarna löpande.Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.  
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. 
Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?  
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 
Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. 
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent på 30% till 60-årig man i Växjö

Personlig assistent
Läs mer Jan 15
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Vi söker nu en personlig assistent till en trevlig man i 60-årsåldern boendes i Växjö. Mannen har en neurologisk funktionsnedsättning med rörelsepåverkan liknande Parkinsons sjukdom och behöver stöd av en personlig assistent för att kunna utföra de aktiviteter som ingår i hans vardag. Mannen talar främst albanska och bor i en lägenhet i Växjö tillsammans med sin fru och dotter som talar svenska och albanska. Arbetet innebär bland annat att han behöver din hjälp vid matsituationer och personlig hygien. Inga tunga lyft förekommer utan endast stöttning.

Omfattning/arbetstiderna: Till denna man söker vi dig som är intresserad av en fast schemarad på ca 20-30%. Du kommer att arbeta 2-3 dagar i veckan mellan kl. 10-14. 

Lön: enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Diakon till Växjö domkyrka

Församlingsdiakon
Läs mer Jan 10
Nu kan vi erbjuda en spännande tjänst som diakon i Växjö domkyrka. Här får du en viktig roll i att utveckla det diakonala arbetet och tillsammans med kollegor skapa levande mötesplatser.  

Detta kan vi erbjuda dig? 
Vi kan erbjuda ett utvecklade arbete i vår församling där du får arbeta med en rik verksamhet av gudstjänster, grupper, konfirmander, själavårdandesamtal och vardagliga mötesplatser. Du bidrar till att synliggöra det diakonala förhållningssättet i hela församlingens liv och bemyndiga människor till delaktighet och ansvarstagande. Här arbetar du med både anställda och ideella medarbetare och samverkar med diakonicentrum och diakoner i hela Växjö pastorat. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan, med erfarenhet inom det diakonala fältet. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och inger förtroende i möten. Hos dig finns ett driv till utveckling och du kan jobba självständigt, men med en tydlig vilja att göra saker tillsammans där du skapar engagemang och delaktighet. Du har lätt för att knyta kontakter och vill gärna samverka med andra aktörer för att vara ett barmhärtighetens tecken i både församlingen och samhället. Stor vikt lägger vi vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.   
Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och väl förankrad i kyrkans tro och liv. Körkort klass B. 

Fakta om tjänsten: 100 % tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse.  
I samband med rekryteringen begär vi utdrag från belastningsregistret. 
 
Välkommen med din ansökan senast den 2023-01-31 via vår hemsida www.svenskakyrkan.se/vaxjo/jobbahososs 

Intervjuer planeras till vecka 6.

Ansök nu

Personlig assistent till kvinna i Växjö - 80% fast schemarad

Personlig assistent
Läs mer Jan 5
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.
Om tjänsten:
Vi söker en personlig assistent till vår kund boendes i centralt i Växjö. Kunden är en kvinna i 80-års åldern som på grund av sin funktionsnedsättning är i behov av assistans i sin vardag. Som assistent till kvinnan är du henne behjälplig där funktionsnedsättningen sätter gränser. Kvinnan behöver hjälp med bland annat personlig omvårdnad, hushållssysslor såsom matlagning, städning samt allmän skötsel i hemmet. Kvinnan lider av värk och använder sig därför av rullator vid behov varpå hjälp och stöttning vid förflyttningar kan förekomma. Kvinnan är även kulturellt intresserad, så är detta ett intresse som delas ses det som positivt.
Vi söker dig som:
För att trivas i rollen som personlig assistent vid denna kund tror vi att du är en kvinna som hunnit skaffa dig en del livserfarenhet, gärna inom vårdbranschen eller som personlig assistent. Som person är du glad, positiv, ansvarstagande, lugn och trygg som har en seriös inställning till ditt jobb.
Krav att du har bil och körkort.
Krav är att du är rök- och snusfri.

Arbetstid/varaktighet:Tjänst på 80% enligt följande schema:
Mån 10-19
Tis 10-19
Ons 10-14
Tors 10-19
Fre 10-14

Vi erbjuder:
Ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, som präglas av ett stort engagemang för våra arbetsuppgifter. Varje framgång för våra kunder är en framgång för oss. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre. 
Tillträde omgående och urval sker löpande.

Att jobba på Humana 
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.  
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.   

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent på 30% till 60-årig man i Växjö

Personlig assistent
Läs mer Jan 13
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Vi söker nu en personlig assistent till en trevlig man i 60-årsåldern boendes i Växjö. Mannen har en neurologisk funktionsnedsättning med rörelsepåverkan liknande Parkinsons sjukdom och behöver stöd av en personlig assistent för att kunna utföra de aktiviteter som ingår i hans vardag. Mannen talar främst albanska och bor i en lägenhet i Växjö tillsammans med sin fru och dotter som talar svenska och albanska. Arbetet innebär bland annat att han behöver din hjälp vid matsituationer och personlig hygien. Inga tunga lyft förekommer utan endast stöttning.

Omfattning/arbetstiderna: Till denna man söker vi dig som är intresserad av en fast schemarad på ca 20-30%. Du kommer att arbeta 2-3 dagar i veckan mellan kl. 10-14. 

Lön: enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Omsorgsassistent till Rallarrosen

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 10
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi just Dig som vill vara med på en spännande resa där det självklara målet är att våra omsorgstagare ska ha en innehållsrik och givande tillvaro. Rallarrosen ligger vackert beläget på en gård i Bramstorp med skogen precis runt husknuten.

Rallarrosen är en LSS-bostad med integrerad daglig verksamhet, här bor personer med intellektuell funktionsnedsättning och autism. Daglig verksamhet är i anslutning till boendet och på gården finns alltid arbete att utföra för de omsorgstagare som är intresserade av detta. Under 2023 kommer ett av gårdshusen omvandlas till ett aktivitetshus och här kommer du som personal att vara en viktig del i arbetet med att utveckla detta till en plats där våra omsorgstagare får en meningsfull sysselsättning. På Rallarrosen är det viktigt att du har ett professionellt arbetssätt med omsorgstagaren i fokus.

Som omsorgsassistent arbetar du enligt LSS utifrån varje omsorgstagares önskemål och behov. Omsorgstagarnas individuella genomförandeplaner är ditt arbetsredskap för att säkerställa att varje individ får en trygg, förutsägbar och meningsfull vardag. I arbetet ingår bland annat omvårdnadsuppgifter, matlagning, hushållsarbete och dokumentation. Den dagliga verksamheten kan bestå av allt från sopsortering och mathämtning till promenader och friluftsaktiviteter.

Vi arbetar med alternativ, kompletterande kommunikation (AKK) och det är viktigt med ett lågaffektivt bemötande då utmanande och problemskapande beteende är vanligt förekommande. Alla våra anställda får gå Studio 3-utbildning inom lågaffektivt bemötande och får regelbunden handledning, samt en god introduktion både på arbetsplatsen och via webbaserade utbildningar.

Arbetstiderna är förlagda dag, kväll och helg. Sovande jour kan ingå i tjänsten.

Rekrytering sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!


KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp.

Vi vill att du har erfarenhet av arbete med personer med autism och utmanande beteende. Det är meriterande om du har goda kunskaper i AKK och lågaffektivt bemötande. Arbetet kräver att du har tålamod, god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt. Som person är du kompetent, ödmjuk och driven. Vi önskar att du har goda kunskaper inom LSS och ett stort kvalitetstänk.

Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt vana av dokumentation. Körkort krävs.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Vi söker strateg social hållbarhet integration

Integrationshandläggare
Läs mer Jan 11
Länsstyrelsen Kronoberg är en statlig myndighet. Vi arbetar för ett mer hållbart Kronoberg där människor och företag växer tillsammans. Hos oss finns 220 engagerade medarbetare med kompetenser inom många olika expertområden. Vi genomför de uppdrag vi får från riksdag och regering och driver utveckling i länet i samverkan med olika aktörer.Vårt kontor ligger i centrala Växjö och för oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av tillit, öppenhet, ansvar och respekt.Har du erfarenhet och kunskap om integrationsfrågor? Förmåga att se helhet? Duktig på att leda processer? Är du bra på att skapa relationer och att lyssna in den regionala och lokala nivåns förutsättningar och behov? Då kan det vara dig vi söker.

Tjänsten som strateg är placerad på enheten för social hållbarhet, som ingår i samhällsutvecklingsavdelningen. Det är en enhet med stor bredd och många uppdrag; jämställdhet, mänskliga rättigheter, brottsförebyggande, föräldraskapsstöd, integration och ANDTS. Som strateg medverkar du till att utveckla enhetens gemensamma arbete för social hållbarhet. På vår enhet är vi idag tolv medarbetare som tillsammans bidrar till helheten.

Arbetsuppgifter
Du kommer att

- arbeta utifrån målsättningar i länets regionala strategiska överenskommelse inom mottagande och etablering.
- bidra till att samarbete, samverkan och erfarenhetsutbyte mellan berörda aktörer stärks på lokal och regional nivå
- handlägga statsbidrag; analys av behov av insatser, bedöma och förbereda beslut av inkomna ansökningar, följa upp och granska beviljade insatser samt analysera framtida utvecklingsbehov för att stärka länets beredskap och kapacitet inom området
- delta i dialoger och nätverk med olika aktörer inom området
- sammankalla och leda olika nätverk och möten med regionala aktörer
- stödja och bidra till kompetensutveckling och gemensamma tvärsektoriella utbildningsinsatser inom enheten för social hållbarhet

Vi strävar efter en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag och inriktningar från nationell nivå. Därför kan arbetsuppgifterna komma att förändras utifrån nya uppdrag.

Kvalifikationer
Du har

- en akademisk examen på minst kandidatnivå inom samhällsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
- kunskap och erfarenhet av arbete på operativ och strategisk nivå inom integrationsområdet
- erfarenhet av samordning och processledning
- erfarenhet av kommunikativt arbete på och med webbplattformar, social media eller liknande
- erfarenhet av att sammanställa och analysera material samt presentera resultat och utvecklingsområden
- god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
- B-körkort

Det är meriterande om du har

- arbetat med mänskliga rättigheter, jämställdhet, barnrättsfrågor, migrationshälsa och social hållbarhet i övrigt
- erfarenhet av att ha arbetat regionalt med samverkans- och utvecklingsfrågor
- en bakgrund från offentlig förvaltning på kommunal, regional eller nationell nivå och/eller civilsamhället.

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Som person drivs du av att utveckla och förbättra utifrån en helhetssyn. Du är en initiativrik strateg med ett genuint intresse för frågor som rör social hållbarhet. Du har en kommunikativ förmåga som bidrar till att skapa engagemang och utveckla samverkan. Du är kunnig inom ditt område och kan på ett pedagogiskt sätt översätta teori till praktik. Du är van att ha många kontaktytor och kan prioritera och arbeta flexibelt. Att du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat ser vi som en förutsättning. Du är van att leda dina egna processer och planera ditt arbete självständigt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hos oss är det viktigt att alla känner sig välkomna och värdefulla. Förutom viktiga arbetsuppgifter ser vi kompetensutveckling, friskvård och flexibel arbetstid som en självklarhet. Vi gillar olika, välkomnar mångfald och ser kunskaper i minoritetsspråk som värdefullt.Vi tillämpar 6 månaders provanställning vid tillsvidareanställning.Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras. I dessa fall ska säkerhetsprövningen vara godkänd innan tillsättning.Som tillsvidareanställd är du krigsplacerad på Länsstyrelsen i Kronobergs län.Vi undanber oss vänligt alla erbjudande om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Ansök nu

Kurator till centrala barn- och elevhälsan

Kurator
Läs mer Dec 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Centrala barn- och elevhälsan ingår i utbildningsförvaltningens Resurscentrum. Du kommer organisatoriskt att tillhöra centrala barn- och elevhälsan. Enheten organiserar elevhälsans olika professioner, samverkan och samarbete sker med övriga kuratorer inom utbildningsförvaltningen och via gemensam handledning.

Vi utökar nu elevhälsan med tre tillsvidareanställda kuratorer riktade mot grundskolan samt en kurator för ett vikariat till 2023-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning. En kurators uppdrag är framför allt att utveckla och genomföra ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Arbetet sker tillsammans med rektor samt övrig elevhälsopersonal på skolan.

Arbetsuppgifter kan vara:
- Stödsamtal till elever samt flerpartssamtal i nätverk kring elever
- Arbete med relationella frågor om hur vuxna i skolan kan bemöta och nå fram till elever så att de upplever sig sedda och inkluderade
- Tillsammans med skolenheter arbeta t.ex. med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplaner, ökad närvaro, krishantering, mot droger, kränkande behandling.
- Handledning och konsultation till medarbetare i psykosociala frågor
- Kompetensutveckling inom det skolsociala området till medarbetare
- Skolsocial kartläggning/ utredning av enskild elev
- Social bedömning inför mottagande i särskola
- Bidra som sakkunnig i psykosociala frågor till skolan

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen. Det är en fördel om du har arbetat med barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har ett särskilt intresse av att arbeta med frågor som rör barn och ungdomar i pedagogisk miljö. Det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra skolsociala utredningar och utredningar inför mottagande i särskola. Meriterande är även att ha arbetat med grupper, handledning och/eller kompetensutveckling.

Du är bra på att samarbeta och att skapa öppna och förtroendefulla relationer med alla - oavsett bakgrund och förutsättningar. Du är flexibel, trygg i dig själv, initiativrik och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Körkort och tillgång till bil är önskvärt.

Vill du också arbeta i en framgångsrik förvaltning där ditt uppdrag är av stor betydelse för vår fortsatta utveckling?

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Vi söker timanställda personliga assistenter till en flicka i Växjö!

Personlig assistent
Läs mer Dec 12
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16?000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9?000 människor.

Humana söker nu en personlig assistent till en 14-årig flicka.
Flickan är bosatt i Växjö tillsammans med sin mamma. Flickan har en utvecklingsstörning och är blind och har inget verbalt tal, hon är överrörlig samt använder sondmat.
Arbetet innefattar moment så som hjälp vid förflyttningar, hygien, mat samt aktiviteter.

Du som assistent ska vara flickans ögon, och kunna arbeta självständigt och ha förmågan att ligga steget före. Du ska också kunna vara uppmärksam och lyhörd för olika sätt hon kan uttrycka sina önskningar och behov eftersom kunden kommunicerar genom kroppsspråk och ljud.
Arbetstiderna är förlagda 7-14, 14-21 samma tider förekommer under helgerna då flickan är hemma. Flickan är på korttidsboende emellanåt.

Vi söker timanställda assistenter som är flexibla och gärna har studier eller ett deltidsjobb som man vill kombinera som timanställd hos oss.

Utbildning och/eller arbete inom vård och personlig assistans är meriterande men det viktigaste är den personliga lämpligheten. Du bör vara mycket engagerad och lyhörd inför din uppgift. Kunden har inget utåtagerande beteende men kan vid vissa situationer bli ledsen och att du som assistent kan hantera dessa situationer.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig är du varmt välkommen att söka tjänsten.

Är du personen vi söker? Skicka in ditt CV och personliga brev redan idag och berätta om varför du är rätt person för denna tjänst. Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse.

Ansök nu

Handläggare LSS till Myndighetsavdelningen

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Läs mer Dec 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter som handläggare LSS innebär att du utreder och fattar beslut om insatser främst utifrån LSS lagstiftningen. Även handläggning och beslutsfattande utifrån socialtjänstlagen är aktuellt.

Du kommer arbeta i ett arbetslag där det finns mycket samlad erfarenhet och kunskap och där nära samarbete är självklart.

Förutom kontakt med den enskilde har du ett nära samarbete med anhöriga, utförare samt andra professioner och myndigheter.

På arbetsplatsen sitter flera olika arbetsgrupper så som biståndshandläggare ordinärt boende, handläggare för korttidsplatser och boendesamordning, delsystemsansvariga och avgiftshandläggare.

Vi har en kommitté som jobbar hälsofrämjande med att ordna olika aktiviteter över året både fysisk aktivitet och sociala sammankomster. På myndighetsavdelningen arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar i en lärande miljö. Växjö kommun har friskvårdsbidrag till sina anställda.


KVALIFIKATIONER
För att arbeta som LSS handläggare behöver du ha socionomexamen eller annan utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt utbildning inom socialrätt. Erfarenhet av handläggning inom LSS och erfarenhet av målgruppen är meriterande. Det är viktigt att du har goda kunskaper i gällande lagstiftning och förmåga att tillämpa den i arbetet. Vidare behöver du vara utvecklingsorienterad och ha ett intresse och engagemang för verksamhetens utveckling framåt.

Datorvana är viktigt då att skriva, söka information, ha kontakter via mejl, teams och andra kanaler är en stor del av det dagliga arbetet. Vi använder oss bland annat av Procapita och Lifecare.

Du behöver ha hög samarbetsförmåga med såväl dina närmaste kollegor som övriga samarbetspartner internt och externt. Det är vanligt med möten där många är med, såsom SIP.

Arbetet kräver förmåga att planera och självständigt utföra de arbetsuppgifterna som ingår i uppdraget. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Rekrytering sker löpande.


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Barnskötare till förskolorna i Braås och Dädesjö

Barnskötare
Läs mer Jan 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Till förskolorna i Braås och Dädesjö söker vi nu en barnskötare som är intresserad av en pooltjänst. Vi har fyra förskolor inom området och vi driver utvecklingsarbeten tillsammans utifrån vår verksamhetsplan genom olika utvecklingsgrupper. Vi arbetar i olika projekt under läsåret där vi följer barnens intressen samtidigt som vi undervisar utifrån läroplanenens olika målområden. Vårt pedagogiska fokus ligger på trygghet, språkutveckling och matematik för att alla ska ges möjligheter till förståelse och utveckling efter sin förmåga. Vi har många möjligheter till undervisning utomhus i både skog, ängsmark, badplats och lekplatser. Detta utnyttjar vi mycket i vårt arbete med hållbar utveckling.

Den här tjänsten är för dig som är flexibel, positiv och öppen för många olika möten. Du kommer att tillhöra en av förskolorna och ha din grundplacering där men ditt uppdrag kommer att vara på alla fyra förskolorna utifrån var du behövs bäst, vilket är beroende av pedagogernas ledigheter och frånvaro. Det kan vara planerade ledigheter eller sjukdomar som dyker upp akut.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara en närvarande pedagog som är öppen för att genomföra de uppgifter det finns behov av, vilket kan vara att gå ut med en grupp barn, hålla i en samling eller annat som dyker upp under dagen. Du kommer inte att ha något ansvar för planering av verksamheten men behöver vara öppen för att kunna ta över en redan gjord planering. Vi värdesätter ett gott samarbete mellan pedagogerna och din roll är att ha detta med dig på alla de olika avdelningarna du kommer att jobba på.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare med kunskap om förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden. Du bidrar till ett gott arbetsklimat på alla avdelningar genom att vara engagerad, nyfiken och trygg. Du stimulerar alla barn till att utvecklas och du har en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på förskolorna i Braås och Dädesjö. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Kvinna i Växjö söker Personlig Assistent

Personlig assistent
Läs mer Dec 19
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

Just nu söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en kvinna i 60-årsåldern med en nervsjukdom boendes i Växjö. Kundens intressen är bland annat konst, heminredning och framförallt trädgård.

Arbetsuppgifterna är enligt följande:

- Hjälpa till med de dagliga rutinerna såsom förekommande hushållssysslor

- Assistera vid personlig hygien, av- och påklädning samt vid måltider

- Lyft kan förekomma vid förflyttningar (elrullstol samt lift finns på plats)

Tjänsten kan komma att innebära arbetspass förlagda till dag enligt följande arbetstider:

- Kl. 08:30-17:00Om dig

Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som brinner för att arbeta med människor och som kan se till andra människors behov. Som person är du lyhörd, lösningsfokuserad, initiativtagande samt drivande i din personlighet och en engagerande lagspelare.

KRAV:

- Körkort

- Vårderfarenhet eller motsvarande

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda detta i tjänsten

- För anställning krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister. Det beställer du här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/).Omfattning: Deltid på cirka 50-65%.

Tillträde: Enligt överenskommelse. Genomgång av ansökan sker löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

Din ansökan kan komma att läsas av medarbetare inom Olivia Personlig Assistans, av kund och dennes anhöriga och /eller samordnare.

Vid eventuell anställning kan du komma att bli ombedd för att uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret från polisen.Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med.

Ansök nu

Personlig Assistent sökes till kvinna utanför Växjö

Personlig assistent
Läs mer Dec 19
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

Just nu letar vi efter dig som vill arbeta som vikarie inom vården och hjälpa en kortväxt kvinna med en ryggmärgsskada i 30-årsåldern i det dagliga livet. Uppdraget innebär att du arbetar som personlig assistent till denna kvinna boendes cirka 1.5 mil sydöst om Växjö i sin egna marklägenhet.

Arbetsuppgifterna är enligt följande:

- Hjälpa till med de dagliga rutinerna samt hantera andningsmask

- Hjälpa till vid personlig hygien, av- och påklädning och samt vid måltider

- Lyft kan komma att krävas vid förflyttning (hjälpmedel såsom permobil finns)

Tjänsten innebär arbetspass enligt följande tider (det är av vikt att du kan arbeta alla tider för att gå vidare till tjänsten):

- Kl. 09-22

- Kl. 22-08 (vaken natt)

Om dig

Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som brinner för att arbeta med människor och som kan se till andra människors behov. Kvinnan har bland annat en hund i lägenheten och du bör därmed ej vara allergisk.

Meriterande är om du har:

- Erfarenhet av arbete med trycksår

KRAV:

- Tillgång till körkort (manuellt) och bil för att ta dig till arbetsplatsen (bussförbindelser finns ej)

Omfattning: 1 tjänst, timvikarie, varierande omfattning

Tillträde: Omgående.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Om rekryteringsprocessen

Vi utgår ifrån vår värdegrund - kunskap, känsla, närhet och tillgänglighet. Det betyder att vi som arbetar på Olivia Personlig Assistans har en humanistisk människosyn och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till vårt arbete. I vår rekryteringsprocess innebär det att vi värdesätter dessa egenskaper hos dig. Vi är övertygade om att du som söker tjänsten också delar vår vision 'Vi ger våra kunder möjligheten att leva livet fullt ut. Tillsammans skapar vi framtidens omsorg som bidrar till utveckling och mångfald i välfärden.'

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.

- Blir det aktuellt med anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister - vilket du enkelt kan beställa här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/)

Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med.

Ansök nu