Barnskötare jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Barnskötare i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

Fritidspedagog/Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 4
Bergslunds föräldrakooperativ ligger ca 3 mil norr om Växjö. På kooperativet går ca 35-40 barn på tre avdelningar, en yngrebarns-, en äldrebarns- och en fritidsavdelning, med ett nära samarbete mellan avdelningarna. På Bergslunds föräldrakooperativ arbetar vi bland annat med utepedagogik med en rymlig lekpark intill skog och natur. Vi främjar barns utveckling och lärande och skapar lekfulla och lärorika miljöer. Du ger alla barn möjligheter utifrån deras förutsättningar, du skapar tillit, är en förebild och bygger relationer med barnen och deras vårdnadshavare.
KVALIFIKATIONER
Det är önskvärt med utbildning som fritidspedagog, förskolelärare eller barnskötare. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god digital kompetens. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Deltid, 75%. Tillsvidareanställning.
Tillträde från och med 2022-08-08 eller enligt överenskommelse.
Arbetsplatsen ligger i kommunen Växjö i Kronobergs län.
Berg Lammhult, ca 3 mil norr om Växjö. Tjänsten är på 75%, det kan bli aktuellt med utökad tjänstgöringsgrad.
Rekrytering sker löpande.

Ansök nu

Timvikarie Vårbacka förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 8
Vårbacka förskola är en liten privat förskola med upp till 35 barn. Förskolan har funnits sedan 2007. Förskolan har tre avdelningar och vi arbetar mycket tillsammans. Då vi är en liten enhet ger det en familjär känsla där alla känner alla. Förskolan ligger i Öjaby i Växjö.
Vi söker dig som vill vara timvikarie vid behov.

Ansök nu

Barnskötare till Kalvsvik förskola

Barnskötare
Läs mer Maj 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Kalvsvik förskola! Hos oss finns det tre avdelningar som har ett nära samarbete mellan varandra. Vi arbetar med utomhuspedagogik och har flera basplatser och ett vindskydd som lärmiljöer. Den största delen av dagen arbetar vi utomhus i alla olika väder. Som pedagog roterar man över tid mellan avdelningarna och får arbeta med både de yngsta
och de äldsta barnen under en fyraårsperiod.

På förskolan arbetar du med att utveckla och stimulera barnens kreativitet och nyfikenhet. Ett målmedvetet arbetssätt för att få alla barn att känna trygghet på förskolan. Som pedagog tar du tillvara på barnens engagemang och nyfikenhet för att få en ökad måluppfyllelse för verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad barnskötare och bör också ha ett brinnande intresse för utomhuspedagogik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete och att du känner ett stort engagemang för arbetet i förskolan.

Vi söker dig som har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke.
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten.
- förmåga att se och möta varje barn utifrån barnens förutsättningar.
- en positiv inställning och bidrar till utveckling av verksamheten.
- ett professionellt förhållningssätt.
- ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten.
- en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser.

Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och arbetar utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.

Du stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar barn och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Körkort och tillgång till bil är en förutsättning då det inte finns bussförbindelser.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Vikarie sökes till VIM

Barnskötare
Läs mer Apr 19
Växjö Intresseförening för Montessori bedriver förskoleverksamhet för drygt 130 barn mellan 1-6 år på Bokhultet, Kronan och Wälludden. Varje miljö är utformad för att på bästa sätt möta barnens mognad, intressen och behov enligt montessoripedagogikens tankar och principer.
Varje dag präglas av arbetsglädje och gemenskap och vi ser till att varje dag får sin lilla guldkant. Det är legitimerade förskollärare som ansvarar för det pedagogiska innehållet och hela arbetslaget är engagerade i att förverkliga LPFÖ-18 och montessoripedagogiken.
Vi söker nu dig som är nyfiken på hur montessoripedagogik fungerar med dagens barn och vill känna dig värdefull och medräknad på arbetsplatsen!
Du erbjuds placering på Montessoriförskolan Bokhultet med fast schema utifrån överenskommelse.
Vi siktar på att du är redo att tillträda vikariat under augusti 2022.
Du:
* är nyfiken på montessoripedagogikens möjligheter
* uppskattar engagerade och motiverade kollegor
* uppskattar att få ta ansvar och vara delaktig
* är flexibel och öppen för nya situationer
* är lugn, lyhörd och lågmäld
* tycker om människor och visar respekt
* vill vara med och forma framtiden - våra barn vi har idag!
Vi lägger stor vikt vid en harmonisk och stressfri miljö där vi möter varje unik liten människas behov och intressen.
Vi har hög säkerhetsmedvetenhet och tar stort ansvar för att säkerhetsrutiner följs.
Vi är medvetna om vår betydelse som förebilder och värnar om ett varmt och positivt samarbetsklimat.
Vi bedriver systematiskt kvalitetsarbete och har schemalagd grupplanering, enskild reflektionstid, kontinuerlig fortbildning och personalmöten för att rätt förutsättningar ska finnas för att erbjuda varje barn hög pedagogisk kvalitet.

Ansök nu

Barnskötare med måltidsuppdrag till Älmåsvägens förskola

Barnskötare
Läs mer Maj 3
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Älmåsvägens förskola är en unik liten förskola med en avdelning mitt i stadsdelen Högstorp i Växjö. Förskolan arbetar idag med 18 barn i åldrarna 1-5 år. Förskolan arbetar med fokusområden som har sitt ursprung i utveckling, kvalité och lärande. Pedagogerna arbetar temainriktat och anpassar även utbildningen utifrån barnens intressen och nyfikenhet. Förskolan värnar om individen och lägger stor vikt vid barnens utveckling och lärande. Förskolan ska vara rolig, betydelsefull och lärorik hela dagen och vi arbetar för att barnen ska ha en meningsfull vistelse hos oss. Älmåsvägens förskola ingår som en av tre förskolor tillsammans med Högstorps förskola och Furuby förskola under samma rektor och utifrån verksamhetens behov kan omplacering inom dessa tre förskolor ske. Idag består arbetslaget på Älmåsvägens förskola av fyra medarbetare. Förskolan har ett litet mottagningskök dit daglig lunch levereras varje förmiddag.

I din anställning kommer du dela dina uppgifter mellan barngruppsarbete och måltidsbiträdesgöromål.

Barngruppsarbetet innebär att gemensamt med hela arbetslaget grunda barnens utbildning i våra styrdokument. Utbildning ska bedrivas hela dagen utifrån förskolans läroplan. Du kommer ta hand om barnen inne och ute och ibland gå in i den pedagogiska verksamheten och hålla planerade aktiviteter. Andra sedvanliga uppgifter som att öppna och stänga förskolan och daglig kontakt med vårdnadshavare ingår också.

Uppdraget som måltidsbiträde innefattar att förbereda inför måltider exempelvis duka och lägga upp mat från kantiner till uppläggningsfat (frukost, lunch och mellanmål), ansvar för specialkost, diska och hålla rent i köket, beställa mat, göra övriga beställningar till köket. Idag beställs mat från Sandsbro skolas kök som körs till förskolan i taxi på förmiddagen. Barnens lunch serveras ca kl. 11.00.

Tjänsten är i grunden på 75% men kommer initialt fram till och med 2022-12-31 att vara på 90%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som är utbildad barnskötare med erfarenhet av barngruppsarbete. Vi ser gärna också att du har vana av arbetsuppgifter gällande måltider och beställningar.

Du har en medveten tanke kring din roll på en förskola där helheten är viktig. Du har god social förmåga och vana att hålla många bollar i luften samtidigt. Flexibel och lösningsfokuserad är viktigt då det är en liten arbetsgrupp som ställer upp för varandra och löser problem när de uppstår. Du har även förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet på arbetsplatsen och har en värdegrund som går parallellt med läroplanen och Växjö kommun.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Regnbågens förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 3
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Regnbågens förskola! Förskolan är organiserad utifrån fyra åldersindelade avdelningar med varsitt arbetslag. Förskolan är väl etablerad i området har ett bra läge med närhet till både skog och stad.

Vi vill att våra förskolor ska vara en plats för:
- Glädje
- Trygghet
- Lärande och kreativitet
- Inflytande och delaktighet
- Allas lika värde
- Tillhörighet
- Pedagogers likvärdiga bemötande

Då vi behöver förstärkning i ett arbetslag till hösten söker vi nu:
• 2 barnskötare på 65%-75%

Som barnskötare på Regnbågens förskola kommer du tillsammans med de andra pedagogerna organisera utbildningen för att möta varje enskilt barn och skapa goda förutsättningar till lärande. Du kommer enskilt ansvara för grupper, planera och dokumentera. För oss är det viktigt att alla barn får möjligheten att utvecklas efter sin egen förmåga tillsammans med närvarande, engagerade och medforskande pedagoger.

Tjänsterna är tidsbegränsade till och med 2022-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarexamen och som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi ser även att du:
• Vill arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bästa
• Har goda kunskaper i förskolans uppdrag och styrdokument
• Är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete
• Kan integrera läroplanens mål i utbildningen så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet
• Har ett stort engagemang och god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med både barn, kollegor och vårdnadshavare

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Öjaby förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 3
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
I den natursköna stadsdelen Öjaby ligger Öjaby förskola, Här finns fantastiska närmiljöer att utforska tillsammans med barnen, såsom Helgasjön, skogen, lekplatser och hästhagar. Förskolan har också en stor och härlig utegård som sträcker sig runtom hela förskolan. Förskolan är organiserad i fyra avdelningar, där de yngsta barnen går på avdelningarna Nyckelpigan och Knottet och de äldre barnen går på avdelningarna Humlan och Flugan. Totalt finns det cirka 68 barn fördelat på dessa avdelningar.

Sedan många år tillbaka är tidig skriv- och läsglädje vår förskolas profil och vi arbetar mycket med språkutveckling på ett lekfullt och lustfyllt sätt. Under de senaste åren har förskolan även byggt upp ett eget litet förskolebibliotek, som är uppskattat och välanvänt av såväl barn som pedagoger. På förskolan arbetar i nuläget 13 pedagoger.

Tillsammans med Lindö förskola har vi två elcyklar som möjliggör utflykter till undervisningsmiljöer utanför förskolan. Öjaby och Lindö förskola har en hel del samarbete ihop, exempelvis gemensamma fortbildningar, APT:er, ledningsgrupp och prioriterade målområden. Tillgången till digitala verktyg är god på förskolan, exempelvis finns ipads, microskåpägg, projektorer, bee bots med mera.

Under detta läsår arbetar vi med "hållbar förskola" som prioriterat målområde och alla pedagoger går en gemensam fortbildning i tillgängliga lärmljöer.

Att samarbeta över avdelningarna är en självklart för oss, att hela tiden ha förskolans bästa i fokus. Vi har gemensamma öppningar och stängningar på förskolan för alla fyra avdelningarna. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för det systematiska kvalitetsarbetet med planering, uppföljning och dokumentation. Du ska vara en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i ditt arbete och har lätt för att samarbeta.

Vi söker nu en barnskötare till vårt team, tjänsten är tidsbegränsad till och med 2022-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på förskola sedan tidigare. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger. Du är nyfiken och sugen på att hela tiden fortsätta att utvecklas i ditt arbete.

Vi söker dig som:
- Har en god samarbetsförmåga och vill vara med och bidra till ett gott arbetsklimat.
- Är positiv, flexibel, lösningsfokuserad och ser möjligheter
- Har ett professionellt förhållningssätt och en vilja att hela tiden utveckla undervisningen och det systematiska kvalitetsarbetet på förskolan.
- Är en tydlig ledare.
- Är en lugn och trygg pedagog som har förmågan att möta varje enskilt barn utifrån deras behov och förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Braås och Dädesjö förskolor

Barnskötare
Läs mer Apr 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu barnskötare till våra förskolor i Braås och Dädesjö. Förskolorna driver sina utvecklingsarbeten tillsammans utifrån vår verksamhetsplan genom olika utvecklingsgrupper. Vi arbetar i olika projekt under läsåret där vi följer barnens intressen samtidigt som vi undervisar utifrån läroplanenens olika målområden. Vårt pedagogiska fokus ligger på trygghet, språkutveckling, flerspråkighet/interkulturalitet för att alla ska känna tillit och få förutsättningar för kommunikation, förståelse och utveckling efter sin förmåga. Vi har många barn med olika nationaliteter vilket gör att detta arbete blir väldigt betydelsefullt. Till hösten kommer vi även att påbörja ett utvecklingsarbete inom matematiken som vi kommer att koppla ihop med språkundervisningen. Vi har många möjligheter till undervisning utomhus i både skog, ängsmark, badplats och lekplatser. Detta utnyttjar vi mycket i vårt arbete med hållbar utveckling.

Som barnskötare förväntas du vara aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden samt vara engagerad i utvecklingsarbetet och bidra i diskussioner. Vi värdesätter ett gott samarbete mellan pedagogerna, dels på egna avdelningen men det är också viktigt att man kan mötas mellan de olika avdelningarna. Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på förskolorna i Braås och Dädesjö. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

Tjänsterna är på 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av liknande uppgifter. Du bidrar till ett gott arbetsklimat både på den egna avdelningen men också på hela förskolan genom att vara engagerad, nyfiken och trygg. Du stimulerar alla barn till att utvecklas. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Förskollärare med eventuellt uppdrag som arbetslagsutvecklare

Barnskötare
Läs mer Apr 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Linnéparkens förskola är en del Östregårds förskola som tillsammans med Alpgatans förskola utgör Östers förskolor. Förskolan ligger intill Linnéparken i centrala Växjö, består av två avdelningar sex pedagoger. Vi har ett tematiskt arbetssätt där temat tas fram på respektive avdelning för att skapa en röd tråd i arbetet mot våra fokusområden. Vi är ute varje dag och vi strävar efter att utmana barnen på vår utegård samtidigt som vi tar vara på det centrala läget och söker oss ut i närområdet.

Hos oss kommer du tillsammans med kollegor ansvara för planering, dokumentation, utvärdering och analys av arbetet kring barns utveckling och lärande. Du kommer att arbeta med hela barngruppen men också se den enskilda individen. I ditt arbete kommer du att anpassa och utveckla verksamheten efter barnen och erbjuda dem en stimulerande och utvecklande lärmiljö. Du är en medforskande pedagog som utmanar barnen i vardagen genom lek och fantasi. Du utformar lärandemiljöer utifrån barnens intresse, nyfikenhet och kreativitet kopplat till läroplanen.

Som arbetslagsutvecklare ingår du i utvecklingsgruppen som består av representanter från de olika förskolorna i rektorsområdet och rektorn. Du kommer i den konstellationen arbeta med frågor som utvecklar förskolan. Det kan se ut på olika sätt under olika perioder beroende på vilka behov vi har. Det kan till exempel handla om det systematiska kvalitetsarbetet, förbereda diskussioner i olika former, delaktighet i organisationens upplägg, planering av kompetensutveckling med mera. Som arbetslagsutvecklare har du dessutom veckomöten tillsammans med representant från grannavdelningen för att behandla mer praktiska och vardagsnära frågor på förskolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Vi ser gärna att du utöver uppdraget som förskollärare kan agera som arbetslagsutvecklare på förskolan.

Som förskollärare är det viktigt att du:
• har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt.
• har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen.
• ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.
• stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar barn och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider.
• har en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga samt bidrar till utveckling av verksamheten.

I rollen som arbetslagsutvecklare behöver du vara trygg i ditt ledarskap, lösningsfokuserad och beredd på att bidra i diskussioner kring hur vi kan göra verksamheten bättre för barnen.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Kullens förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolorna i Rottne och Tolg arbetar utifrån en gemensam verksamhetsplan och ett gemensamt övergripande tema: Hållbar framtid. Vi samarbetar för att utvecklas i ett kollegialt lärande. Våra aktuella utvecklingsområden integreras i pågående processarbeten på avdelningarna.

Hos oss är det viktigt att du är intresserad av att samarbeta över arbetslagsgränserna. Vi arbetar med gemensamma ansvarsgrupper och veckovisa lean-möten som hjälper oss att vara effektiva och lösningsfokuserade. Hos oss möts du av en välkomnande atmosfär och här arbetar barnskötare, förskollärare, pedagogisk utvecklare och ledning.
Kullens förskola består av fyra arbetslag, två yngre-barns avdelningar och två äldre-barns avdelningar. På Kullen har vi en stor, variationsrik och inspirerande utemiljö.

Att arbeta som barnskötare innebär spännande och betydelsefulla möjligheter till att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som barnskötare på Kullen kommer du och ditt arbetslag planera, genomföra, dokumentera och följa upp de pedagogiska lärprocesserna i enlighet med lpfö-18 och valda utvecklingsområden. Tillsammans tar ni ansvar för att skapa och organisera för utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang.

Tjänsten är på 80-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god digital kompetens.

Det är också viktigt att du:
• är engagerad, vägledande och medforskande för att skapa möjligheter för utveckling och lärande med barnen i fokus.
• har ett nyfiket reflekterande förhållningssätt med förmåga att möta varje barn utifrån sina förutsättningar.
• har ett tydligt barnfokus och tro på det kompetenta barnet som återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen.
• har kunskap i förskolans uppdrag och styrdokument och förtrogen med att använda pedagogisk dokumentation.
• har kunskap i hur man integrerar IKT i det pedagogiska arbetet.
• tar ansvar för att utveckla en tillitsfull relation mellan förskola och hem.
• har viljan att se möjligheter vara flexibel, ansvarsfull och bidra till gott arbetsklimat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Tolgs förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolorna i Rottne och Tolgs verksamhetsvision: Med hopp och nyfikenhet inför framtiden och en tilltro till sig själv och andra. I strävan mot vår vision ska vårt förhållningssätt präglas av gemensamma värden; välkomnande, glädje och delaktighet.
Förskolan är en demokratisk arena där barnet i mötet med andra får en röst, blir lyssnade på och får lyssna på andra. Vi strävar efter att utbildningen ska präglas av nyfikenhet och att motivera varandra till att vilja göra skillnad här och nu och inför framtiden.

Tolgs förskola ligger ca 25 km norr om Växjö. På förskolan går ca 30 barn på två avdelningar, en yngrebarns- och en äldrebarnsavdelning, med ett nära samarbete mellan de två avdelningarna. På Tolgs förskola har vi möjlighet att arbeta mycket med utepedagogik då vår utemiljö till stor del består av skog och natur. Förskolan har även tillgång till en gymnastiksal i byggnaden. Förskolan i Tolg och förskolorna i Rottne arbetar utifrån en gemensam verksamhetsplan och ett gemensamt övergripande tema: Hållbar framtid-handlingskomptens. Vi samarbetar för att utvecklas i ett kollegialt lärande. Våra aktuella utvecklingsområden integreras i pågående processarbeten på avdelningarna.

Som barnskötare tar du tillsammans med arbetslaget ansvar för att ge barnen en trygg och stimulerande utbildning genom att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang som främjar barns utveckling och lärande. Som barnskötare på Tolgs förskola kommer du tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, dokumentera och följa upp de pedagogiska lärprocesserna i enlighet till lpfö-18 och valda utvecklingsområden.

Tjänsten är på 50-60%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god digital kompetens.

Det är också viktigt att du:
• är engagerad, vägledande och medforskande för att skapa möjligheter för utveckling och lärande med barnen i fokus.
• har ett nyfiket reflekterande förhållningssätt med förmåga att möta varje barn utifrån sina förutsättningar.
• har ett tydligt barnfokus och tro på det kompetenta barnet som återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen.
• har kunskap i förskolans uppdrag och styrdokument och förtrogen med att använda pedagogisk dokumentation.
• har kunskap i hur man integrerar IKT i det pedagogiska arbetet.
• tar ansvar för att utveckla en tillitsfull relation mellan förskola och hem.
• har viljan att se möjligheter vara flexibel, ansvarsfull och bidra till gott arbetsklimat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Fagrabäcks förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 19
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Fagrabäcks förskola tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Fagrabäcks förskola har en stor härlig naturtomt som ger oss rika möjligheter till utevistelse. Barnen hos oss ska möta en lärandemiljö som är trygg, rolig, utvecklande och tillgänglig. Den ska stimulera barnens kreativitet, engagemang, nyfikenhet och tillit till sin egen förmåga.

Vi söker dig som är en trygg, närvarande och engagerad barnskötare som ser det kollegiala lärandet som utvecklande. Du är med och bidrar till att förskolans uppdrag utifrån läroplanen genomförs. Alla som arbetar på förskolan följer de normer och värden som anges i läroplanen. Du är med och lägger grunden för ett livslångt lärande där trygghet, omsorg och lärande bildar en helhet. Du förväntas ha ett förtroendefullt och nära samarbete med vårdnadshavare och hemmet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har barnskötarutbildning.

Vi förväntar oss också att du:
• har ett professionellt förhållningssätt och bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor.
• har barnen i fokus och är intresserad, engagerad och du vågar anta de utmaningar som kommer med arbetet och tar egna initiativ.
• är lösningsfokuserad och ser möjligheter i uppdraget, flexibel, har god samarbetsförmåga och sprider arbetsglädje.
• har förmågan att ställa om och möta vardagen på andra sätt än vad som kanske från början var planerat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Lillestad förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 19
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Lillestad förskola tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. På Lillestad förskola arbetar vi med ledorden: tillgänglighet och kemikaliesmart.
Tillgänglighet för oss innebär att vi pedagoger är närvarande och medforskande för att ge alla barnen möjlighet att utvecklas till sitt bästa jag. Den pedagogiska miljön ger rika möjligheter till utveckling och lärande. För oss innebär kemikaliesmart att vi pedagoger försöker skapa en så plastfri miljö för barnen som möjligt ur ett miljöperspektiv. Vi försöker tänka hållbart och giftfritt vid inköp av material samt att vi skapar nytt av t.ex. kartonger, bord, stolar och textilier som tillför material till vår pedagogiska miljö.

Vi söker dig som är en trygg, närvarande och engagerad barnskötare som ser det kollegiala lärandet som utvecklande. Du är med och bidrar till att förskolans uppdrag utifrån läroplanen genomförs. Alla som arbetar på förskolan följer de normer och värden som anges i läroplanen. Du är med och lägger grunden för ett livslångt lärande där trygghet, omsorg och lärande bildar en helhet. Du förväntas ha ett förtroendefullt och nära samarbete med vårdnadshavare och hemmet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har barnskötarutbildning.

Vi förväntar oss också att du:
• har ett professionellt förhållningssätt och bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor.
• har barnen i fokus och är intresserad, engagerad och du vågar anta de utmaningar som kommer med arbetet och tar egna initiativ.
• är lösningsfokuserad och ser möjligheter i uppdraget, flexibel, har god samarbetsförmåga och sprider arbetsglädje.
• har förmågan att ställa om och möta vardagen på andra sätt än vad som kanske från början var planerat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Brände Udde

Barnskötare
Läs mer Apr 13
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Uteförskolan Brände Udde ligger naturskönt utmed Trummen och vi arbetar med hållbar utveckling genom GRÖN TRÅD, som vilar på NATUREN som lärmiljö. Årstidernas olika förutsättningar och olika väder gör varje dag till ett nytt spännande och lustfyllt äventyr där vi följer djur- och växtriket i vår närhet. Genom de fyra elementen jord, vatten, luft och eld bedriver vi en lustfylld utbildning där vi pedagoger alltid finns med som medupptäckare, medundersökare, medupplevare och medagerande i naturen.

Förskolan Brände Udde har tillgång till en förskolebuss - det är en mobil förskola som varje dag tar med barnen ut till olika härliga naturområden. Genom förskolebussen sätts utomhuspedagogiken i fokus och barnen får vara med om spännande äventyr och samtidigt lära sig ett varsamt förhållningssätt till naturen och miljön. Idag är vi organiserade med två småbarnsavdelningar en syskonavdelning och en avdelning på förskolebussen BUSSTER.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du utifrån Lpfö 18 och förskolan verksamhetsidé GRÖN TRÅD. Ni använder er av de framgångsfaktorer som är identifierade och fler utvecklas tillsammans med barnen. Ni tar till vara på barngruppens intresse och behov när ni planerar undervisningen.

Som pedagog är det viktigt att kunna se det kompetenta barnet och ha tilltro till barnets förmåga. Dels för att förstå barnens arbetsteorier dels för att förstå hur barnens lärande påverkas av vår interaktion med dem. Därför är det av stor vikt att lyssna in barnets behov och nyfikenhet för att vi ska kunna bemöta dem på rätt sätt och ge dem utmaningar som blir meningsfulla. Som pedagog förväntas du delta i de aktiviteter och upptäckter barnen gör, vare sig det är på gården eller i skogen. Du gör det genom att vara en HÄRVARANDE pedagog. Det betyder att du är både både fysiskt och psykiskt närvarande med barnen för att kunna lyssna in och bemöta barnen på bästa sätt.

Förskolläraren är huvudansvarig för det systematiska kvalitetsarbetet och du förväntas vara en reflekterande pedagog i vårt arbetslag som har förmåga att reflektera kring lärandeprocesser och ta egna initiativ för att utveckla barnet, dig själv som individ, ditt arbetslag och i synnerhet utbildningen vi bedriver.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare med god digital kompetens samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Vi vill också att du är:
Flexibel - Viktigt att du kan vara följsam med barnen och barnens upptäckter och behov för att anpassa undervisning till det som är intressant just nu och då göra avkall eller förändra den planerade aktiviteten. Det kan också vara så att vädret, barnens dagsform eller för den delen dagens organisation med eventuella vikarier sätter utmaningar och att då som pedagog kunna se till barnets bästa utifrån det är viktigt. Barnets bästa kommer alltid i första rum.

Stresstålig - Det kan upplevas stressigt emellanåt, men då är det viktigt att sortera, prioritera och behålla lugnet vi i arbetslaget hjälps åt och samarbetar som de förebilder vi är för barnen. Har vi dessutom roligt tillsammans bidrar det mycket till den goda stämning som behövs för att barnen ska uppfatta oss som

Villig att vara utomhus - Vi bedriver vår undervisning mestadels utomhus och ser NATUREN som en lärmiljö för utbildning. Därför vill vi att du har ett genuint intresse för utomhuspedagogik, vill och ser möjligheter att bedriva undervisning utomhus och har antingen erfarenhet av utomhuspedagogik eller egna erfarenheter av friluftsliv som du kan förvalta med barnen.

Positiv - Slutligen tycker vi det är viktigt att kunna skratta tillsammans, kan vi skratta tillsammans då klarar både vi vuxna och barn de dagar när det är lite kämpigt. Därför är det viktigt att du förstår och är villig att bidra till positiv stämning genom att se det positiva i livet, bjuda på dig själv eller bara finnas där som medmänniska med ett leende.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Skeppets förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Apr 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till oss på Utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Pensionsavgångar, flytt och föräldraledighet mycket på en gång. Därför söker vi på förskolan Skeppet nya kollegor. På Skeppet har vi fyra avdelningar och förskolan ligger i ett villaområde nära till natur och skog på Teleborg Vi erbjuder en förskola där pedagoger och barn bemöter varandra med ett nyfiket, medvetet lyssnande och med respekt för varandras tankar och åsikter. Barnen ges redskap till hur de ska kunna påverka framtiden och den värld de ska leva i tillsammans dvs handlingskompetens. På Skeppet är vi nyfikna och lyssnande pedagoger som skapar förundran och möjlighet att växa och lära, i enighet med naturen och samhället.

Som barnskötare på Förskolan Skeppet kommer du tillsammans med de andra pedagogerna organisera utbildningen för att möta varje enskilt barn och skapa goda förutsättningar till lärande. Du kommer enskilt ansvara för grupper, planera och dokumentera. För oss är det viktigt att alla barn får möjligheten att utvecklas efter sin egen förmåga tillsammans med närvarande, engagerade och medforskande pedagoger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och du har ett professionellt förhållningssätt. Förmåga att skapa ett gott arbetsklimat där olikheter är berikande, att ha god samarbetsförmåga och ha förmåga att se och möta barn där de befinner sig är förmågor vi värdesätter på förskolan Skeppet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Pär Lagerkvist förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Mar 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Pär Lagerkvist är en förskola som ligger i Bergunda. På Pär Lagerkvist förskola och skola finns det plats för 200 förskolebarn och 800 elever.
Förskolan är organiserad i tre hus. Lokalerna i varje hus består av tre hemvister på nedre plan i åldern 1-3 år och två hemvister på övre plan i åldern 3-5 år. I varje hus arbetar alla medarbetare gemensamt i team och vi äger inte vår hemvist. Vi arbetar tillsammans ca 12 pedagoger, som delar det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande för ca 65 barn.

I den medvetet utformade miljön, helt byggd utifrån läroplanen, utforskar närvarande och nyfikna medarbetare tillsammans med våra barn. Till varje hemvist finns det ett antal temarum och lärtorg. Hos oss är processen viktigare än resultatet. Vardagen ger ypperliga tillfällen för barnen att träna, lära och utvecklas. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi vår inne- och utemiljö som en helhet där båda bidrar till barns undersökande och lärande på olika sätt.

Vår miljö ska vara välkomnande och erbjuda platser för möten, en miljö som präglas av delaktighet, flexibilitet, transparens och öppenhet.

Att arbeta som barnskötare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som barnskötare är du aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden, tematiskt arbetssätt genomsyrar hela vår verksamhet. IKT är ett prioriterat verktyg som du kommer använda i ditt arbete och tecken som stöd, TAKK används i vardagen på förskolan. I ditt arbete ingår att stimulera alla barn till att utvecklas, dokumentera deras resultat och informera vårdnadshavarna på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du arbetar i ett team och tillsammans tar ni ansvar för att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande uppgifter, intresse för IKT och kompetens inom TAKK.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och du är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt. Vi ser att du har förmågan att kunna ge och ta och se helheter av att vi är ett team tillsammans där alla lär av varandra.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

timvikarier

Barnskötare
Läs mer Mar 23
Vi kommer att öppna en nybyggd förskola för ca 120 barn i området Hovshaga på Björksätravägen den 3:e januari 2022. Förskolan får 10 avdelningar med endast snitt 12 barn per avdelning samt egen kock.


Förskolan med fokus på undervisning,
omsorg, och hälsa

Förskolan med små avdelningar

Kunskapsförskolan driver förskolor med fokus på Undervisning, Omsorg och Hälsa. Vi vill få barnen nyfikna på världen genom att lägga grunden för ett livslångt lärande.

Kunskapsförskolans barngrupper har i snitt 12 barn per avdelning. Alla förskolor har egna kockar som lagar nyttiga luncher och mellanmål.

På avdelningarna arbetar förskollärare och barnskötare tillsammans. Vi växer, öppnar nya avdelningar och vi behöver nya vikarier. Vi vill att du är närvarande, kreativ, positiv och flexibel och visar på stort ansvarstagande. Som vikare arbetar du ofta på kort varsel och ersätter ordinarie pedagoger på förskolan.

Intervjuer sker löpande.

kontaktperson: Judit Beres Lagerquist, rektor

judit.beres.lagerquist@kunskpasforskolan.se

Ansök nu

Barnskötare till Alpgatans förskola

Barnskötare
Läs mer Mar 30
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Alpgatans förskola tillhör Östers förskolor som består av Östregårds förskola, Linnéparkens förskola och Alpgatans förskola. Inför hösten behöver vi rekrytera en ny barnskötare på 80-100%.

Förskolan ligger mitt på Öster i Växjö och består av tre avdelningar med olika åldersgrupper. Det finns ett nära samarbete mellan avdelningarna. Förskolan har ett tematiskt arbetssätt där temat får sin egen vinkel på avdelningarna utifrån barnens ålder och intressen med syfte att skapa en röd tråd i arbetet med våra fokusområden.

Vi arbetar för att ta vara på hela dagen och vi arbetar medvetet med våra miljöer, såväl inne som ute. Vi har en liten utegård och försöker därför ta vara på miljöer runt omkring vår förskola. Vi vill att våra lärmiljöer ska erbjuda aktiviteter som utvecklar barnens olika förmågor genom att vi utgår ifrån barnens intresse, nyfikenhet och kreativitet kopplat till läroplanen.

Som barnskötare kommer du att ingå i ett arbetslag där arbetet innebär bland annat planering, dokumentation, utvärdering och analys av arbetet kring barns utveckling och lärande. Du kommer också att arbeta med hela barngruppen men även se den enskilda individen. I ditt arbete kommer du att anpassa och utveckla verksamheten efter barnen och erbjuda dem en stimulerande och utvecklande lärmiljö. Du är en medforskande pedagog som utmanar barnen i vardagen genom lek och fantasi.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare.

Vi vill också att du:
• har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt.
• har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.
• stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar barn och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider.
• har en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Linnéparkens förskola

Barnskötare
Läs mer Mar 22
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Linnéparkens förskola tillhör Östers förskolor som består av Östregårds förskola, Linnéparkens förskola och Alpgatans förskola. Inför hösten behöver vi rekrytera en ny barnskötare på 100%. Förskolan ligger precis vid Linnéparken och består av två avdelningar. Organisatoriskt ligger förskolan under Östregårds förskola.

Förskolan har ett tematiskt arbetssätt där temat får sin egen vinkel på avdelningarna utifrån barnens ålder och intressen med syfte att skapa en röd tråd i arbetet med våra fokusområden.

Vi arbetar för att ta vara på hela dagen och vi arbetar medvetet med våra miljöer, såväl inne som ute. Vi har en liten utegård och försöker därför ta vara på miljöer runt omkring vår förskola. Vi vill att våra lärmiljöer ska erbjuda aktiviteter som utvecklar barnens olika förmågor genom att vi utgår ifrån barnens intresse, nyfikenhet och kreativitet kopplat till läroplanen.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare kommer du att arbeta med hela barngruppen men också se den enskilda individen. I ditt arbete kommer du att anpassa och utveckla verksamheten efter barnen och erbjuda dem en stimulerande och utvecklande lärmiljö. Du är en medforskande pedagog som utmanar barnen i vardagen genom lek och fantasi.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där arbetet innebär bland annat planering, dokumentation, utvärdering och analys av arbetet kring barns utveckling och lärande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare.

Vi vill också att du:
• har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt.
• har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.
• stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar barn och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider.
• har en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till ny fin förskola

Barnskötare
Läs mer Mar 4
Vi kommer att öppna en nybyggd förskola för ca 120 barn i området Hovshaga på Björksätravägen den 3:e januari 2022. Förskolan får 10 avdelningar med endast snitt 12 barn per avdelning samt egen kock.

Barnskötare till ny fin förskola

Kunskapsförskolan Växjö


Barnskötare
Kommun: Växjö


Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Vanlig anställning

Kvalifikationer

Utbildning

Meriterande

Gymnasial utbildning

Om jobbet

Vill du vara med från början och starta upp en ny fin förskola i en härlig omgivning ?

Kunskapsförskolan driver förskolor för barn i åldern ett till sex år. Vår fokus ligger på planerad undervisning, hälsa samt omsorg av hög kvalitet. Vi har mycket utevistelse med barnen. Förskollärare och barnskötare jobbar tillsammans på avdelningarna, planerar och arbetar enligt Läroplan.

I ditt arbete ingår att jobba för att barnen får omsorg och lär sig nya saker. Du ska kunna samarbeta med kollegorna och du ska möta vårdnadshavare med värme och kunskap.

Kunskapsförskolan ligger i Hovshaga.

Kollektivavtal finns.

Vi använder våra fina arbetskläder.

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att ta kontakt med oss.

Om anställningen

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetsplatsen ligger i Älmhult

Arbetsgivaren

Kunskapsförskolan Koncept Älmhult

www.kunskapsforskolan.se

kontakt: Judit Beres Lagerquist, rektor

072-3831206

Ansök nu

Vikaholm förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Mar 18
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss på Utbildningsförvaltningen har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Vikaholms förskola består av tolv avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Vi arbetar med åldersindelade grupper och har ca 210 barn. Vi arbetar tematiskt och temat utgör grunden och utifrån det sker arbetet enligt läroplanen och vår verksamhetsplan på ett tematiskt och processinriktat sätt. Vår förskola är uppdelad i två hus, en huvudbyggnad och en paviljong.

Som barnskötare på Vikaholms förskola kommer du tillsammans med de andra pedagogerna organisera utbildningen för att möta varje enskilt barn och skapa goda förutsättningar till lärande. Till våren har vi ett behov av flertalet barnskötare för att täcka upp för föräldralediga och tjänstlediga, det finns tjänster i båda våra hus och med olika åldersgrupper. Tjänsterna varierar mellan 60-100%. Du kommer i enskilt ansvara för grupper, planera och dokumentera. För oss är det viktigt att alla barn får möjligheten att utvecklas efter sin egen förmåga tillsammans med närvarande, engagerade och medforskande pedagoger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarexamen, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola. Hos oss är det viktigt att du har en förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet för gruppen samt att du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.

Du har en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Östers förskolor

Barnskötare
Läs mer Mar 9
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Östers förskolor består av Östregårds förskola, Linnéparkens förskola och Alpgatans förskola. Inför hösten behöver vi vikarierande barnskötare på alla tre förskolor i olika omfattning.

Samtliga förskolor har ett tematiskt arbetssätt där temat får sin egen vinkel på respektive avdelning utifrån barnens ålder och intressen med syfte att skapa en röd tråd i arbetet med våra fokusområden.

Vi arbetar för att ta vara på hela dagen och vi arbetar medvetet med våra miljöer, såväl inne som ute. Vi vill att våra lärmiljöer ska erbjuda aktiviteter som utvecklar barnens olika förmågor genom att vi utgår ifrån barnens intresse, nyfikenhet och kreativitet kopplat till läroplanen.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Inför hösten behöver vi rekrytera tre vikarierande barnskötare.

Till Östregårds och Linnéparkens förskola söker vi två vikarier under höstterminen som arbetar 100%. På båda dessa tjänster kommer man att ingå i ett arbetslag där arbetet innebär planering, dokumentation, utvärdering och analys av arbetet kring barns utveckling och lärande.

På Alpgatans förskola behöver vi en vikarie som kan arbeta 70-75% och här kommer man att behöva gå mellan avdelningarna. Man har alltså sin hemvist på hela förskolan i stället för en specifik avdelning. Denna tjänst är i första hand under hösten men det kan bli aktuellt med förlängning.

Som barnskötare kommer du att arbeta med hela barngruppen men också se den enskilda individen. I ditt arbete kommer du att anpassa och utveckla verksamheten efter barnen och erbjuda dem en stimulerande och utvecklande lärmiljö. Du är en medforskande pedagog som utmanar barnen i vardagen genom lek och fantasi.

Samtliga tjänster är vikariat.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. På Alpgatans förskola kan det även bli aktuellt med en erfaren förskoleresurs.

Vi vill också att du:
• har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt.
• har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.
• stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar barn och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider.
• har en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Sjöbågens förskola

Barnskötare
Läs mer Feb 10
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Sjöborgsvägen är en förskola med fem avdelningar. Vi har stora rymliga lokaler, en utegård för de yngre barnen och en för de äldre. På övre plan har vi tre småbarnsbarnsavdelningar och på nedre plan två avdelningar för de äldre barnen. Vi samarbetar mycket mellan avdelningarna vilket skapar trygghet för barnen. Vi arbetar i olika projekt under läsåret där vi följer barnens intressen samtidigt som vi undervisar utifrån läroplanenens olika målområden. Vårt pedagogiska fokus ligger på trygghet, språkutveckling flerspråkighet/interkulturalitet för att alla ska känna tillit och få förutsättningar för kommunikation, förståelse och utveckling efter sin förmåga. Vi har många barn med olika nationaliteter vilket gör att detta arbete blir väldigt betydelsefullt.

I området har vi fyra förskolor och vi driver vårt utvecklingsarbete tillsammans utifrån vår gemensamma verksamhetsplan där vi alla har samma utvecklingsområden. Vi har olika ansvarsgrupper, där en från varje förskola deltar och driver arbetet vilket ger ett stort kollegialt samarbete.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare kommer du vara aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden. Du blir även engagerad i utvecklingsarbetet och bidrar i diskussioner. Vi värdesätter ett gott samarbete mellan pedagogerna, dels på egna avdelningen men det är också viktigt att man kan mötas mellan de olika avdelningarna.

Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på förskolorna i Braås och Dädesjö. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

Tjänsterna är två föräldraledighetsvikariat på 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av liknande uppgifter.

Du bidrar till ett gott arbetsklimat både på den egna avdelningen men också på hela förskolan genom att vara engagerad, nyfiken och trygg. Du stimulerar alla barn till att utvecklas. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jan 20
Brinner du för lärande och barns utveckling?
Nu till våren behöver vi öka upp vår vikariepool med fler vikarier till vårt föräldrakooperativ Stentrollet i centrala Växjö. Är du lärarstudent eller har ett annat arbete som du vill kombinera med att vikariera?


Förskolan mitt i Växjö
Förskolan Stentrollet är ett föräldrakooperativ i centrala Växjö. Det är en liten verksamhet med två avdelningar med hög personaltäthet där det ges tid och plats för barnen. Stentrollet ska vara en stimulerande och utvecklande plats där barnen känner sig trygga och har roligt. Hos oss trivs alla, barn, pedagoger och föräldrar!
Verksamheten bygger på förskolans läroplan Lpfö 18 och ska komplettera hemmet genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för att varje barn ska utvecklas rikt och mångsidigt.
Vem kan söka?
Vi söker dig som har ett intresse för att se barn utvecklas i sitt lärande. Du är lugn, stabil och pedagogiskt lagd. Du är förtroendeingivande som person, har god samarbetsförmåga och har en rak och tydlig kommunikation. Utbildning och erfarenhet är meriterande, men inte ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.
Vi vill att du har ett trevligt bemötande, är ansvarsfull och trivs med att träffa nya personer.
Att vikariera på förskola innebär att du ersätter ordinarie personal och gör de flesta av den personens arbetsuppgifter.
Att arbeta i barngrupp innebär exempelvis utevistelse, samling med barnen, påklädning med mera.
Den ordinarie personalen har det pedagogiska ansvaret. Ha med dig lämpliga kläder och skor för utevistelse då vi är ute oavsett väder.
Det är viktigt att du som vikarie presenterar dig för föräldrar, personal och barnen.
Du måste kunna ha en god överblick över barngruppen.
I förskolan förutsätts att du har möjlighet att äta med barnen och stötta dem under måltiden.Utdrag ur belastningsregistret
För att kunna arbeta i för- och grundskola måste utdrag från belastningsregistret visas upp innan du anställs. "Utdrag för arbete inom skola eller förskola (442.5)" och "Utdrag för att kontrollera egna uppgifter i belastningsregistret (442.3)".
Observera att det tar cirka två veckor att få utdragen så beställ i god tid. Utdragen ska lämnas i obrutna kuvert in till oss.
Välkommen med din ansökan!
Vi kontaktar intressenter löpande så vänta inte med din ansökan.

Ansök nu

Barnskötare Dackebackens musikförskola Växjö

Barnskötare
Läs mer Jan 11
Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund som finns över hela landet. Våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år närmare en miljon deltagare. Vår verksamhet är öppen för alla. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens.

Medborgarskolan region Öst är en ideell förening som utöver traditionell folkbildning även bedriver företagsutbildning, förskola och daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Region Öst omfattar Blekinge Småland och Östergötland.
Dackebackens musikförskolas söker engagerad och driven barnskötare

Om Dackebackens Musikförskola

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag! Dackebackens Musikförskola ligger vid gamla Folkparken i centrala Växjö. Vi använder musik som pedagogiskt redskap för att stärka barnens utveckling och för att skapa glädje och gemenskap i verksamheten. Vi arbetar med estetiska lärprocesser i olika uttrycksformer såsom dans, teater och barnen får spela olika instrument. Dackebackens Musikförskola är miljödiplomerad och arbetar aktivt med att vara en giftfri förskola. Här får du chans att arbeta tillsammans med erfarna och engagerade kollegor för att tillsammans utveckla och driva verksamheten. Vi bedriver undervisning med hög pedagogisk kvalitet där barn, personal och föräldrar trivs och känner delaktighet. Förskolan är mycket omtyckt av föräldrarna och har fått fina omdömen utifrån Växjö kommuns föräldraenkät.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina arbetskamrater arbetar Du med och utvecklar det pedagogiska arbetet. Arbetet utgår från våra styrdokument och Du är delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet. Här får du chans att arbeta tillsammans med erfarna och engagerade kollegor och tillsammans utveckla undervisningen på förskolan.

Vem söker vi?

Vi söker en driven och engagerad barnskötare som har erfarenhet/kunskap av att arbeta inom förskolan. Det är meriterande om du har musikaliska kunskaper och erfarenhet exempelvis spelar gitarr, piano, keybord och kunskap och erfarenhet av att leda sång i grupp. Annan estiskt kunskap/erfarenhet som dans, teater, skapande verksamhet ser vi även som meriterande. Ett bra bemötande och förhållningssätt, god samarbetsförmåga och en vilja att utveckla verksamheten är viktigt. Då vi arbetar mycket med språk och tal bör du behärska svenska i tal och skrift.

Vi har som krav att du ska kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregister innan en eventuell anställning

KRAV

Barnskötarutbildning.

ÖVRIGT

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

1 tjänst 100 % visstidsanställning. Föräldravikariat med möjlighet till förlängning.

Sista ansökningsdag 2022-02-11. Intervjuer sker löpande.

Hör av dig till skolchef Joakim Rosenqvist om du har några frågor. Telefon: 010 – 157 54 41

Ansök nu

Vikaholm förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jan 25
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Vikaholms förskola består av tolv avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Vi arbetar med åldersindelade grupper och har ca 210 barn. Vi arbetar med ett årslångt tema som utgår från sagans värld. Sagokaraktärerna utgör grunden och utifrån de sker arbetet enligt läroplanen och vår verksamhetsplan på ett tematiskt och processinriktat sätt.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare på Vikaholms förskola kommer du tillsammans med de andra pedagogerna organisera utbildningen för att möta varje enskilt barn och skapa goda förutsättningar till lärande. Du kommer i viss mån enskilt ansvara för grupper, planera och dokumentera. För oss är det viktigt att alla barn får möjligheten att utvecklas efter sin egen förmåga tillsammans med närvarande, engagerade och medforskande pedagoger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarexamen, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.

Hos oss är det viktigt att du har en förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet för gruppen samt att du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Pär Lagerkvist förskola

Barnskötare
Läs mer Jan 25
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Pär Lagerkvist är en förskola som ligger i Bergunda. På Pär Lagerkvist förskola och skola finns det plats för 200 förskolebarn och 800 elever. Förskolan är organiserad i tre hus. Lokalerna i varje hus består av tre hemvister på nedre plan i åldern 1-3 år och två hemvister på övre plan i åldern 3-5 år. I varje hus arbetar alla medarbetare gemensamt i team och vi äger inte vår hemvist. Vi arbetar tillsammans ca 12 pedagoger, som delar det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande för ca 65 barn.

I den medvetet utformade miljön, helt byggd utifrån läroplanen, utforskar närvarande och nyfikna medarbetare tillsammans med våra barn. Till varje hemvist finns det ett antal temarum och lärtorg. Det finns en ansvarig till varje lärtorg att vara inspiratör, uppdatera med ny forskning och se till att tänket på lärtorget efterföljs.

Hos oss är processen viktigare än resultatet. Vardagen ger ypperliga tillfällen för barnen att träna, lära och utvecklas. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi vår inne- och utemiljö som en helhet där båda bidrar till barns undersökande och lärande på olika sätt.

Vår miljö ska vara välkomnande och erbjuda platser för möten, en miljö som präglas av delaktighet, flexibilitet, transparens och öppenhet.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som barnskötare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som barnskötare är du aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden, tematiskt arbetssätt genomsyrar hela vår verksamhet. IKT är ett prioriterat verktyg som du kommer använda i ditt arbete och tecken som stöd, TAKK används i vardagen på förskolan.

I ditt arbete ingår att stimulera alla barn till att utvecklas, dokumentera deras resultat och informera vårdnadshavarna på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du arbetar i ett team och tillsammans tar ni ansvar för att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande uppgifter, intresse för IKT och kompetens inom TAKK.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och du är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt. Vi ser att du har förmågan att kunna ge och ta och se helheter av att vi är ett team tillsammans där alla lär av varandra.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till ny fin förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 2
Vi kommer att öppna en nybyggd förskola för ca 120 barn i området Hovshaga på Björksätravägen den 3:e januari 2022. Förskolan får 10 avdelningar med endast snitt 12 barn per avdelning samt egen kock.

Barnskötare till ny fin förskola

Kunskapsförskolan Koncept Växjö


Barnskötare
Kommun: Växjö


Om jobbet

Vi öppnar en ny förskola i Hovshaga i januari och vi söker timvikarier. Det är meriterande om du är utbildad barnskötare.

Kunskapsförskolan driver förskolor för barn i åldern ett till sex år och fokus är på planerad undervisning samt omsorg av hög kvalitet. Våra fokusben är Undervisning, Omsorg och Hälsa samt mycket utevistelse.

Kollektivavtal finns.

Vi erbjuder fina arbetskläder.

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att ta kontakt med oss.

Om anställningen

Timanställning

Arbetsplatsen ligger i Växjö

Arbetsgivaren

Kunskapsförskolan Koncept Växjö

www.kunskapsforskolan.se

Ansök nu

Barnskötare till Villekulla förskola

Barnskötare
Läs mer Jan 3
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Villekulla förskola ligger i ett naturskönt område i stadsdelen Hovshaga. Förskolan har fyra avdelningar och här går ca 80 barn. Vi arbetar med målsättningen att alla barn ska mötas av en lärorik, trygg och rolig förskola. Förskolan har Hållbar utveckling som gemensamt tema. Tillsammans med nätverket Utvecklingspedagogik, förskoleforskning och praktikutveckling som är kopplat till Göteborgs Universitet utvecklar vi vårt arbete med lekresponsiv undervisning. Samtliga medarbetare på förskolan deltar under läsåret i Växjö Kommuns kompetensutveckling kring tillgängliga lärmiljöer.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare ger du, genom samarbete med arbetslaget, barnen en trygg omsorg och en stimulerande utbildning som främjar varje barns utveckling och lärande utifrån barnets förutsättningar och behov.

I din roll som barnskötare genomför du, under ledning av förskolläraren, det pedagogiska arbetet med barn inom förskolan i enlighet med målen och intentionerna i styrdokumenten. Du genomför gemensamt och på egen hand aktiviteter tillsammans med barnen.

Du är delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet genom att planera, dokumentera, följa upp, utvärdera och reflektera, enskilt och tillsammans med arbetslaget, kring utbildningen och undervisningen för att utveckla det pedagogiska arbetet.

Du dokumenterar barnens utveckling, genomför utvecklingssamtal, föräldramöten och samarbetar med hemmet genom en kontinuerlig dialog med barns vårdnadshavare.

Tjänsterna är på 75 och 100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt. Du har god förmåga att se och möta varje barn utifrån barnets individuella förutsättningar. Du är flexibel och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga. Du har också god digital kompetens och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till ny fin förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 29
Vi kommer att öppna en nybyggd förskola för ca 120 barn i området Hovshaga på Björksätravägen den 3:e januari 2022. Förskolan får 10 avdelningar med endast snitt 12 barn per avdelning samt egen kock.

Timvikarier till ny fin förskola

Kunskapsförskolan Koncept Växjö AB


Barnskötare
Kommun: Växjö


Kvalifikationer

Utbildning

Meriterande om du har barnskötareutbildning.

Om arbetet

Kunskapsförskolan driver förskolor för barn i åldern ett till sex år och fokus ligger på planerad undervisning samt omsorg av hög kvalitet. Våra fokusben är Undervisning, Omsorg och Hälsa samt mycket utevistelse.

Vi öppnar en ny förskola i Växjö 3 januari 2022 i Hovshaga och vi söker timvikarier.

Kollektivavtal finns.

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att kontakta oss.

Om anställningen

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetsgivaren

Kunskapsförskolan Koncept Växjö

www.kunskapsforskolan.se

Ansök nu

Barnskötare till Vikaholm förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 15
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Vikaholms förskola består av tolv avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Vi arbetar med åldersindelade grupper och har ca 210 barn. Vi arbetar med ett årslångt tema som utgår från sagans värld. Sagokaraktärerna utgör grunden och utifrån de sker arbetet enligt läroplanen och vår verksamhetsplan på ett tematiskt och processinriktat sätt.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare på Vikaholms förskola kommer du tillsammans med de andra pedagogerna organisera utbildningen för att möta varje enskilt barn och skapa goda förutsättningar till lärande. Till våren har vi ett behov av att utöka bemanningen på en avdelning. Du kommer i viss mån enskilt ansvara för grupper, planera och dokumentera. För oss är det viktigt att alla barn får möjligheten att utvecklas efter sin egen förmåga tillsammans med närvarande, engagerade och medforskande pedagoger.

Tjänsten är tidsbegränsad till och med den 2022-07-03 och har en sysselsättningsgrad på 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarexamen, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola. Hos oss är det viktigt att du har en förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet för gruppen samt att du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Åryds förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Dec 23
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Åryds förskola ligger naturskönt ca 1,5 mil öster ut från Växjö. Åryds förskola arbetar med hållbar utveckling genom Grön Tråd som bygger på naturen som lärmiljö. Vi sätter barnens frågor i fokus och tillsammans utforskar vi olika ämnen.

Värdegrundsarbete och trygghet är viktigt för oss och det gör att vi tillsammans utvecklar en gemensamhetskänsla som skapar förståelse för varandras olikheter och allas lika värde. För att främja språkutvecklingen hos våra barn erbjuder vi och arbetar aktivt med förskolebibliotek.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är:
Härvarande pedagog - Som pedagog är det också viktigt att kunna se det kompetenta barnet och ha tilltro till barnets förmåga. Dels för att förstå barnens arbetsteorier dels för att förstå hur barnens lärande påverkas av vår interaktion med dem. Därför är det av stor vikt att lyssna in barnets behov och nyfikenhet för att vi ska kunna bemöta dem på rätt sätt och ge dem utmaningar som blir meningsfulla. Som pedagog förväntas du delta i de aktiviteter och upptäckter barnen gör, vare sig det är på gården eller i skogen. Du gör det genom att vara en härvarande pedagog. Det betyder att du är både fysiskt och psykiskt närvarande med barnen för att kunna lyssna in och bemöta barnen på bästa sätt.

Reflekterande pedagog i det systematiska kvalitetsarbetet. - I vårt arbetslag vill vi ha dig som har förmåga att reflektera kring lärandeprocesser där du tar egna initiativ för att utveckla barnet, dig själv som individ, ditt arbetslag och i synnerhet utbildningen vi bedriver. Förskolläraren är huvudansvarig för det systematiska kvalitetsarbetet.

Viljan att vara utomhus - Vi bedriver vår undervisning mestadels utomhus vi söker dig som vill och ser möjligheter att bedriva undervisning utomhus och har antingen erfarenhet av utomhuspedagogik eller egna erfarenheter av friluftsliv som du kan förvalta med barnen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du är:
Flexibel -
Viktigt att kunna vara följsam med barnen och barnens upptäckter och behov för att anpassa undervisning till det som är intressant just nu och då göra avkall eller förändra den planerade aktiviteten. Det kan också vara så att vädret, barnens dagsform eller för den delen dagens organisation med eventuella vikarier sätter utmaningar och då som pedagog kunna se till barnets bästa utifrån det är viktigt. Barnets bästa kommer alltid i första rum.

Stresstålig -
Det kan upplevas stressigt emellanåt, men då är det viktigt att sortera, prioritera och behålla lugnet vi i arbetslaget hjälps åt och samarbetar som förebilder vi är för barnen. Har vi dessutom roligt tillsammans bidrar det mycket till den goda stämning som behövs för att barnen ska uppfatta oss som.

Ha humor -
Till sist är det viktigt att kunna skratta tillsammans, kan vi skratta tillsammans då klarar både vi vuxna och barn de dagar när det är lite kämpigt. Därför är det viktigt att du förstår och är villig att bidra till positiv stämning genom att se det positiva i livet, bjuda på dig själv eller bara finnas där som medmänniska med ett leende.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Timvikarie

Barnskötare
Läs mer Dec 3
Vi kommer att öppna en nybyggd förskola för ca 120 barn i området Hovshaga på Björksätravägen den 3:e januari 2022. Förskolan får 10 avdelningar med endast snitt 12 barn per avdelning samt egen kock.

Vi söker vikarier till vår fina förskola.

Som vikarie är du en förebild för barnen. Du är närvarande, kreativ, positiv och flexibel och visar på stort ansvarstagande. Som vikare arbetar du ofta på kort varsel och ersätter ordinarie pedagoger på förskolan.

Med fokus på Undervisning,
Omsorg, och Hälsa

Förskolan med små avdelningar

Kunskapsförskolan driver förskolor med fokus på Undervisning, Omsorg och Hälsa. Vi vill få barnen nyfikna på hela världen genom att lägga grunden för ett livslångt lärande.

Kunskapsförskolans barngrupper har i snitt 12 barn per avdelning. och alla förskolor har egna kockar som lagar nyttiga luncher och mellanmål. Våra rektorer är delägare i sina förskolor och förskollärarna har förmånliga läraravtal vilket säkrat kontinuitet bland personalen.

Kunskapsförskolans vision är att bidra till utbildade, trygga och hälsosamma barn.

Vill du komma med i vårt glada gäng? Tveka inte och skicka in en ansökan.

Kontakt Judit Beres Lagerquist, 0723831206

Ansök nu

Barnskötare till Högstorps förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 13
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Högstorps förskola är en förskola med avdelningar mitt i stadsdelen Högstorp i Växjö. Förskolan arbetar idag åldershomogent och pedagoger följer barnen i den utsträckning det är möjligt.

Förskolan arbetar med fokusområden som har sitt ursprung i utveckling, kvalité och lärande. Pedagogerna arbetar temainriktat och anpassar även utbildningen utifrån barnens intressen och nyfikenhet. Förskolan värnar om individen och lägger stor vikt vid barnens utveckling och lärande. Förskolan ska vara rolig, betydelsefull och lärorik hela dagen och vi arbetar för att barnen ska ha en meningsfull vistelse hos oss.

Högstorps förskola ingår som en av tre förskolor tillsammans med Älmåsvägens förskola och Furuby förskola under samma rektor.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Du som barnskötare arbetar i ett arbetslag där ni grundar barnens utbildning i våra styrdokument. Arbetslaget utvärderar och utvecklar verksamheten med ett tydligt barnperspektiv, allt för att hitta bättre arbetsprocesser som leder närmare målen. Du har en viktig roll som barnskötare att följa barnens förändrade kunnande och tillsammans med arbetslaget värna om barnens utbildning.

Huvuddelen av tjänsten kommer vara på småbarnsavdelning men några timmar i veckan kommer även ligga på en mellanbarnsavdelning. Tjänsten är tidsbegränsad och sträcker sig fram till sista augusti 2022.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarutbildning, gärna med erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagogisk ledare i barngrupp. Du arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt mot barn, kollegor och vårdnadshavare. Du har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i arbetsgruppen och du ser barngruppens olika behov utifrån deras olika förutsättningar.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Yngves Föräldrarkooperativ

Barnskötare
Läs mer Nov 24
Vi söker nu en barnskötare till Yngves Föräldrarkooperativ då vi fått in fler barn i verksamheten.


Yngves är ett föräldrakooperativ som har funnits i Växjö sedan 1994. För närvarande är vi ca 25 barn i verksamheten och huserar i en röd villa på I11-området, med en fantastisk utemiljö och med närhet till ett spännande skogsområde. En stor inspirationskälla är Reggio Emilia-filosofin som bland annat tar fasta på att utveckla barnets alla uttrycksmöjligheter utan att leda det i någon förutbestämd riktning. Maten på Yngves lagas helt från grunden av vår duktiga kock och vi är noga med att då vi kan, välja närodlade och ekologiska råvaror.


Som föräldrakooperativ bygger hela verksamheten på föräldrarnas aktiva medverkan och engagemang. Det pedagogiska ansvaret ligger dock helt hos personalen och alla pedagoger arbetar nära tillsammans och deltar aktivt i planering och utveckling av verksamheten på Yngves.


Som barnskötare kommer du att tillsammans med de andra pedagogerna planera och genomföra, samt även följa upp och utveckla verksamheten. Du kommer att bli en del av det team av pedagoger på Yngves som med sina olika personligheter, intressen och engagemang – men en gemensam värdegrund och tydliga pedagogiska mål – ger barnen alla möjligheter att få påverka beslut, utvecklas, ha roligt och hela tiden lära sig nya saker.


Vi söker dig, som uppskattar att arbeta med kreativ och engagerad personal där din tydlighet, lyhördhet och flexibilitet är mycket viktig. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i förskolan.


Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök nu

Barnskötare till Kullens förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 9
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Förskolorna i Rottne och Tolgs verksamhetsvision:
”Med hopp och nyfikenhet inför framtiden och en tilltro till sig själv och andra”. I strävan mot vår vision ska vårt förhållningssätt präglas av gemensamma värden; välkomnande, glädje och delaktighet. Förskolan är en demokratisk arena där barnet i mötet med andra får en röst, blir lyssnade på och får lyssna på andra. Vi strävar efter att utbildningen ska präglas av nyfikenhet och att motivera varandra till att vilja göra skillnad här och nu och inför framtiden.

Förskolorna i Rottne och Tolg arbetar utifrån en gemensam verksamhetsplan och ett gemensamt övergripande tema, ”Hållbar framtid” Vi samarbetar för att utvecklas i ett kollegialt lärande. Våra aktuella utvecklingsområden integreras i pågående processarbeten på avdelningarna.

Hos oss är det viktigt att du är intresserad av att samarbeta över arbetslagsgränserna. Vi arbetar med gemensamma ansvarsgrupper och veckovisa lean-möten hjälper oss att vara effektiva och lösningsfokuserade. Hos oss möts du utav en välkomnande atmosfär och här arbetar barnskötare, förskollärare, pedagogisk utvecklare och ledning.
Kullens förskola består av fyra arbetslag, två yngre barns avdelningar och två äldre-barns avdelningar. På Kullen har vi en stor, variationsrik och inspirerande utemiljö.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som barnskötare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som barnskötare på Kullen kommer du med arbetslaget planera, genomföra, dokumentera och följa upp de pedagogiska lärprocesserna i enlighet till lpfö-18 och valda utvecklingsområden. Tillsammans tar ni ansvar för att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang.

Tjänsten innebär att du kommer ha viss procent av tjänsten på en yngre-barns avdelning och viss procent på en äldre-barns avdelning.

Tjänsten är på 75%.

KVALIFIKATIONER
Som barnskötare på Kullen ska du:
• vara engagerad, vägledande och medforskande för att skapa möjligheter för utveckling och lärande med barnen i fokus.
• ha ett nyfiket reflekterande förhållningssätt med förmåga att möta varje barn utifrån sina förutsättningar.
• ha ett tydligt barnfokus och tro på det kompetenta barnet som återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen.
• ha kunskap i förskolans uppdrag och styrdokument och förtrogen med att använda pedagogisk dokumentation.
• ha kunskap i hur man integrerar IKT det pedagogiska arbetet.
• ta ansvar för att utveckla en tillitsfull relation mellan förskola och hem.
• ha viljan att se möjligheter vara flexibel, ansvarsfull och bidra till gott arbetsklimat.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolorna i Braås

Barnskötare
Läs mer Dec 9
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Vi söker nu barnskötare till våra förskolor i Braås. Vi behöver utöka vår bemanning i januari då vi får nya barn att välkomna till oss. Vi har tre förskolor, 44:an där vi har våra fem-åringar på två olika avdelningar, Ängslyckan där vi har tre avdelningar och Sjöborgsvägen med fem avdelningar.
Förskolorna inom området jobbar alla utifrån samma målområden och vi har nu stort fokus på språk/flerspråkighet i våra undervisningsprocesser.
I Braås har vi många möjligheter till undervisning utomhus i både skog, ängsmark, badplats och lekplatser. Detta utnyttjar vi mycket i vårt arbete med hållbar utveckling.

Vår Vision: På våra förskolor ska alla barn känna sig trygga och känna sig lika mycket värda. Alla barn ska bli sedda och lyssnade på och kunna vara den de är utifrån sina egna förutsättningar. Förtroende och tillit ska genomsyra verksamheten och alla ska känna att man är en del av gemenskapen. Tiden på förskolan ska kännas meningsfull och rolig, engagemang, glädje och lust ska upplevas i såväl planerad verksamhet som i fria aktiviteter. Alla, barn såväl som vuxna, ska känna sig välkomna när de kommer till förskolan.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer tillsammans med dina kolleger att ansvara för undervisningen i din barngrupp. Du behöver vara engagerad i vardagen och på reflektionerna där ni tillsammans följer upp och planerar undervisningen. All personal behöver vara aktiv i vårt systematiska kvalitetsarbete och bidra med sina tankar och idéer. Vi samarbetar även med övriga förskolor i området och vi driver våra olika utvecklingsområden tillsammans vilket ger ett stort kollegialt lärande.

Vårt prioriterade målområde är under detta läsår språk /flerspråkighet, vi arbetar tematiskt där vi alltid har stort fokus på språket men även på många andra målområden. Varje avdelning delar in sig i mindre grupper för att kunna möta varje barns enskilda behov men man har även undervisning i den stora gruppen. Trygghet är viktigt för oss, vi är nära barnen i vardagen, vi ser att det skapar en stor trygghet.

Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på våra förskolor. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

Tjänsterna är på 50-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lyhörd, inlyssnande och har ett positivt bemötande mot dem du möter på förskolan. Det är av stor vikt att du har förmågan och viljan att samarbeta över avdelningsgränserna. Du behöver även vara en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i ditt arbete.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom förskola.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Östregårds förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 8
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Östregårds förskola ingår i Östers förskolor som även består av Linnéparkens förskola och Alpgatans förskola. Denna tjänst kommer att starta med placering på Östregårds förskola men utifrån verksamhetens behov kan omplacering inom dessa tre förskolor ske.

Samtliga förskolor har ett tematiskt arbetssätt där temat får sin egen vinkel på respektive avdelning utifrån barnens ålder och intressen med syfte att skapa en röd tråd i arbetet med våra fokusområden.

Vi arbetar för att ta vara på hela dagen och vi arbetar medvetet med våra miljöer, såväl inne som ute. Vi vill att våra lärmiljöer ska erbjuda aktiviteter som utvecklar barnens olika förmågor genom att vi utgår ifrån barnens intresse, nyfikenhet och kreativitet kopplat till läroplanen.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Inför vårterminen behöver vi rekrytera en ny barnskötare. Tjänsten kommer vara på småbarnsavdelning. Hos oss kommer du, tillsammans med kollegor, arbeta med planering, dokumentation, utvärdering och analys av arbetet kring barns utveckling och lärande.

Du kommer att arbeta med hela barngruppen men också se den enskilda individen. I ditt arbete kommer du att anpassa och utveckla verksamheten efter barnen och erbjuda dem en stimulerande och utvecklande lärmiljö. Du är en medforskande pedagog som utmanar barnen i vardagen genom lek och fantasi.

Tjänsten är på 80% och sträcker sig fram till sommaren 2022.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och gärna med lite erfarenhet sedan tidigare.

• Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt.
• Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.
• Du stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar barn och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider.
• Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Välkommen med din ansökan!
Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till ny fin förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 11
Vi kommer att öppna en nybyggd förskola för ca 120 barn i området Hovshaga på Björksätravägen den 3:e januari 2022. Förskolan får 10 avdelningar med endast snitt 12 barn per avdelning samt egen kock.

Barnskötare till ny fin förskola

Kunskapsförskolan Koncept Växjö AB


Barnskötare
Kommun: Växjö


Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Vanlig anställning

Kvalifikationer

Utbildning

Gymnasial utbildning , barnskötare

Om jobbet

Kunskapsförskolan driver förskolor för barn i åldern ett till sex år. Vi har fokus på planerad undervisning samt omsorg av hög kvalitet. Våra fokusben är Undervisning, Omsorg och Hälsa samt mycket utevistelse. Hos oss är alla barn och vuxna medlemmar i Friluftsfrämjandet och pedagogerna får utbildning i Mulle konceptet. Vi har egen kock som lagar goda, nyttiga måltider till våra barn.

Vi är måna om barnens lärmiljö både ute och inne.

På våra avdelningar arbetar två eller tre personal tillsammans som ett arbretslag. Förskollärare och barnskötare arbetar tillsammans för barnens bästa utveckling.

Vi har arbetskläder på arbetsplatsen.

Om du känner att du brinner för att ta vara med i vårt gäng och vill utveckla barnen tillsammans med oss, är du välkommen med din ansökan!

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att ta kontakt med oss.

Om anställningen

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetsplatsen ligger i Hovshaga i Växjö

Arbetsgivaren

Kunskapsförskolan Koncept Växjö

www.kunskapsforskolan.se

Ansök nu

Barnskötare till Alpgatans förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 19
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Alpgatans förskola ligger på Öster i centrala Växjö. Förskolan har tre avdelningar med olika åldersgrupper. På förskolan arbetar vi kontinuerligt med värdegrunden tillsammans med olika fokusområden. Hela förskolan arbetar tematiskt med ett gemensamt område som sedan får sin egna karaktär på respektive avdelning. Utevistelse är något vi prioriterar och då samverkar vi mellan våra avdelningar på vår gemensamma gård. Vi utgår hela tiden från barnen när vi lägger upp vårt arbete och det är deras intressen som utformar vår verksamhet.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare hos oss kommer du att vara aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för det systematiska kvalitetsarbetet med planering, uppföljning och dokumentation.

Du kommer tillsammans med dina kollegor arbeta med hela barngruppen men behöver också kunna se den enskilda individen. Du ska vara en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i ditt arbete.

Tjänsten är tillsvidare och sysselsättningsgraden är mellan 80-85%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare.

Du har också:
- ett stort engagemang i ditt arbete
- en medveten tanke kring din roll som pedagog
- ett professionellt förhållningssätt
- förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag
- en positiv inställning till utveckling av verksamheten, barnen och dig själv
- en förmåga att se och möta varje barn utifrån barnets förutsättningar
- en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser
- ett bra bemötande mot både barn och vuxna

Varmt välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Skola eller barnomsorg (442.5) och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Uråsa förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Nov 15
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Uråsa förskola ligger vackert beläget nära naturen ca 2,5 mil söder om Växjö. Uråsa förskola har tre avdelningar med sammanlagt ca 40 barn. Vi söker nu en barnskötare.

Att samarbeta över avdelningarna är självklart för oss, att hela tiden ha förskolans bästa i fokus. Vi har gemensamma öppningar och stängningar på förskolan tillsammans med Uråsa fritidshem.

Hos oss erbjuds ett flexibelt, kollegialt, inspirerande och varierat arbete tillsammans med kompetenta kollegor.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som barnskötare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som barnskötare ska du tillsammans med övriga arbetslaget ansvara för det systematiska kvalitetsarbetet samt driva och utveckla utbildning och undervisning i enlighet med våra styrdokument. Tillsammans med arbetslaget skapar ni utforskande, lekfulla och lärorika sammanhang.

Tjänstens sysselsättningsgrad kan variera mellan 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogisk verksamhet.

Du stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider.

Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten. I det arbetslaget tjänsten gäller så har det påbörjats ett arbete där man förlägger stor del av verksamheten utomhus och skapar rum för lärande där. Så det är en fördel om man tycker om utomhuspedagogik.

Välkommen med din ansökan till oss!


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Grimmans förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Nov 3
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Grimmans förskola består av 3 avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Vi arbetar med åldersindelade grupper och har ca 55 barn. Vi arbetar med ett årslångt tema som utgår från sagans värld. Sagan utgör grunden och utifrån den sker arbetet enligt läroplanen och vår verksamhetsplan på ett tematiskt processinriktat sätt.

Grimmans förskola är en plats för alla, där liten som stor får känna gemenskap och utvecklas till sitt bästa jag. Förskolan präglas av ett förhållningssätt där pedagogerna är närvarande, nyfikna och medforskande. Detta skapar en förskola där barnen känner trygghet och glädje och därmed får förutsättningar att lära. Med tillgänglighet i fokus väcks barnens fantasi och kreativitet vilket bidrar till en god utbildning.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare på Grimmans förskola kommer du tillsammans med de andra pedagogerna organisera utbildningen för att möta varje enskilt barn och skapa goda förutsättningar till lärande. Du kommer i viss mån enskilt ansvara för grupper, planera och dokumentera. För oss är det viktigt att alla barn får möjligheten att utvecklas efter sin egen förmåga tillsammans med närvarande, engagerade och medforskande pedagoger.

Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2022-07-03 och sysselsättningsgraden kan variera mellan 40-80%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarexamen, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.

Hos oss är det viktigt att du har en förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet för gruppen samt att du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Villekulla förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 2
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Villekulla förskola ligger i ett naturskönt område i stadsdelen Hovshaga. Förskolan har fyra avdelningar och här går ca 80 barn. Vi arbetar med målsättningen att alla barn ska mötas av en lärorik, trygg och rolig förskola. Förskolan har Hållbar utveckling som gemensamt tema. Tillsammans med nätverket ”Utvecklingspedagogik, förskoleforskning och praktikutveckling” som är kopplat till Göteborgs Universitet utvecklar vi vårt arbete med lekresponsiv undervisning. Samtliga medarbetare på förskolan deltar under läsåret i Växjö Kommuns kompetensutveckling kring tillgängliga lärmiljöer.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare ger du, genom samarbete med arbetslaget, barnen en trygg omsorg och en stimulerande utbildning som främjar varje barns utveckling och lärande utifrån barnets förutsättningar och behov. I arbetet på den aktuella avdelningen ingår att stödja ett barn med diabetes. I din roll som barnskötare genomför du, under ledning av förskolläraren, det pedagogiska arbetet med barn inom förskolan i enlighet med målen och intentionerna i styrdokumenten. Du genomför gemensamt och på egen hand aktiviteter tillsammans med barnen.

Du är delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet genom att planera, dokumentera, följa upp, utvärdera och reflektera, enskilt och tillsammans med arbetslaget, kring utbildningen och undervisningen för att utveckla det pedagogiska arbetet. Du dokumenterar barnens utveckling, genomför utvecklingssamtal, föräldramöten och samarbetar med hemmet genom en kontinuerlig dialog med barns vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola. Erfarenhet av diabetes är meriterande.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt. Du har god förmåga att se och möta varje barn utifrån barnets individuella förutsättningar. Du är flexibel och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga. Du har god digital kompetens och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Brände udde förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 29
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Uteförskolan Brände Udde tillhör Östra området och ligger naturskönt utmed Trummen. Förskolan Brände Uddes arbetar med hållbar utveckling genom grön tråd som vilar på naturen som lärmiljö. Årstidernas olika förutsättningar och olika väder gör varje dag till ett nytt spännande och lustfyllt äventyr där vi följer djur- och växtriket i vår närhet.

Genom de fyra elementen jord, vatten, luft och eld bedriver vi en lustfylld utbildning där vi pedagoger alltid finns med som medupptäckare, medundersökare, medupplevare och medagerande i naturen.
Från och med när barnen börjar på Brände Udde och till de slutar, är nyckelorden trygghet och trivsel vilket medför att ha roligt, kunna uppleva och lära sig i naturen.
Med framgångsrika strategier av beprövad erfarenhet där barnens bästa står i centrum och genom tydliga mål från läroplanen, (Lpfö18), skapar vi en meningsfull och lustfylld utbildning för att på så vis ge barnen bästa förutsättningarna till att utvecklas till självständiga och ansvarstagande individer.

Som ansvarstagande individer lägger vi vikten vid kunskapen till hur vi tillsammans skapar en bättre och hållbarare framtid genom att värna om naturen, dess resurser och förståelse för hur vi människor påverkar vår miljö.

Förskolan Brände Udde har tillgång till en förskolebuss - det är en mobil förskola som varje dag tar med barnen ut till olika härliga naturområden. Genom förskolebussen sätts utomhuspedagogiken i fokus och barnen får vara med om spännande äventyr och samtidigt lära sig ett varsamt förhållningssätt till naturen och miljön.

Idag är vi organiserade med 2 småbarnsavdelningar en 1 syskonavdelning och 1 avdelning på Förskolebussen BUSSTER

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är:
Härvarande pedagog - Som pedagog är det också viktigt att kunna se det kompetenta barnet och ha tilltro till barnets förmåga. Dels för att förstå barnens arbetsteorier dels för att förstå hur barnens lärande påverkas av vår interaktion med dem. Därför är det av stor vikt att lyssna in barnets behov och nyfikenhet för att vi ska kunna bemöta dem på rätt sätt och ge dem utmaningar som blir meningsfulla. Som pedagog förväntas du delta i de aktiviteter och upptäckter barnen gör, vare sig det är på gården eller i skogen. Du gör det genom att vara en härvarande pedagog. Det betyder att du är både fysiskt och psykiskt närvarande med barnen för att kunna lyssna in och bemöta barnen på bästa sätt.

Reflekterande pedagog i det systematiska kvalitetsarbetet. - I vårt arbetslag vill vi ha dig som har förmåga att reflektera kring lärandeprocesser där du tar egna initiativ för att utveckla barnet ,dig själv som individ, ditt arbetslag och i synnerhet utbildningen vi bedriver. Förskolläraren är huvudansvarig för det systematiska kvalitetsarbetet.

Viljan att vara utomhus - Vi bedriver vår undervisning mestadels utomhus vi söker dig som vill och ser möjligheter att bedriva undervisning utomhus och har antingen erfarenhet av utomhuspedagogik eller egna erfarenheter av friluftsliv som du kan förvalta med barnen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker nu dig som har en barnskötarutbildning.
Vi söker dig som är:
Flexibel viktigt att kunna vara följsam med barnen och barnens upptäckter och behov för att anpassa undervisning till det som är intressant just nu och då göra avkall eller förändra den planerade aktiviteten. Det kan också vara så att vädret, barnens dagsform eller för den delen dagens organisation med eventuella vikarier sätter utmaningar och då som pedagog kunna se till barnets bästa utifrån det är viktigt. Barnets bästa kommer alltid i första rum.

Stresstålig - Det kan upplevas stressigt emellanåt, men då är det viktigt att sortera, prioritera och behålla lugnet vi i arbetslaget hjälps åt och samarbetar som förebilder vi är för barnen. Har vi dessutom roligt tillsammans bidrar det mycket till den goda stämning som behövs för att barnen ska uppfatta oss som.

Ha humor - Till sist är det viktigt att kunna skratta tillsammans, kan vi skratta tillsammans då klarar både vi vuxna och barn de dagar när det är lite kämpigt. Därför är det viktigt att du förstår och är villig att bidra till positiv stämning genom att se det positiva i livet, bjuda på dig själv eller bara finnas där som medmänniska med ett leende.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Åryds förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 29
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Åryds förskola ligger naturskönt ca 1,5 mil öster ut från Växjö.
Åryds förskola arbetar med hållbar utveckling genom Grön Tråd som bygger på naturen som lärmiljö. Vi sätter barnens frågor i fokus och tillsammans utforskar vi olika ämnen. Värdegrundsarbete och trygghet är viktigt för oss och det gör att vi tillsammans utvecklar en gemensamhetskänsla som skapar förståelse för varandras olikheter och allas lika värde. För att främja språkutvecklingen hos våra barn erbjuder vi och arbetar aktivt med förskolebibliotek.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är:
Härvarande pedagog - Som pedagog är det också viktigt att kunna se det kompetenta barnet och ha tilltro till barnets förmåga. Dels för att förstå barnens arbetsteorier dels för att förstå hur barnens lärande påverkas av vår interaktion med dem. Därför är det av stor vikt att lyssna in barnets behov och nyfikenhet för att vi ska kunna bemöta dem på rätt sätt och ge dem utmaningar som blir meningsfulla. Som pedagog förväntas du delta i de aktiviteter och upptäckter barnen gör, vare sig det är på gården eller i skogen. Du gör det genom att vara en härvarande pedagog. Det betyder att du är både fysiskt och psykiskt närvarande med barnen för att kunna lyssna in och bemöta barnen på bästa sätt.

Reflekterande pedagog i det systematiska kvalitetsarbetet. - I vårt arbetslag vill vi ha dig som har förmåga att reflektera kring lärandeprocesser där du tar egna initiativ för att utveckla barnet ,dig själv som individ, ditt arbetslag och i synnerhet utbildningen vi bedriver. Förskolläraren är huvudansvarig för det systematiska kvalitetsarbetet.

Viljan att vara utomhus - Vi bedriver vår undervisning mestadels utomhus vi söker dig som vill och ser möjligheter att bedriva undervisning utomhus och har antingen erfarenhet av utomhuspedagogik eller egna erfarenheter av friluftsliv som du kan förvalta med barnen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker nu dig som har en barnskötarutbildning.
Vi söker dig som är:
Flexibel viktigt att kunna vara följsam med barnen och barnens upptäckter och behov för att anpassa undervisning till det som är intressant just nu och då göra avkall eller förändra den planerade aktiviteten. Det kan också vara så att vädret, barnens dagsform eller för den delen dagens organisation med eventuella vikarier sätter utmaningar och då som pedagog kunna se till barnets bästa utifrån det är viktigt. Barnets bästa kommer alltid i första rum.

Stresstålig - Det kan upplevas stressigt emellanåt, men då är det viktigt att sortera, prioritera och behålla lugnet vi i arbetslaget hjälps åt och samarbetar som förebilder vi är för barnen. Har vi dessutom roligt tillsammans bidrar det mycket till den goda stämning som behövs för att barnen ska uppfatta oss som.

Ha humor - Till sist är det viktigt att kunna skratta tillsammans, kan vi skratta tillsammans då klarar både vi vuxna och barn de dagar när det är lite kämpigt. Därför är det viktigt att du förstår och är villig att bidra till positiv stämning genom att se det positiva i livet, bjuda på dig själv eller bara finnas där som medmänniska med ett leende.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Braås och Dädesjö förskolor

Barnskötare
Läs mer Okt 27
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Vi söker nu barnskötare till våra förskolor i Braås och Dädesjö. Vi har en förskola i Dädesjö och tre i Braås och vi behöver nu utöka vår bemanning i januari då vi får nya barn att välkomna till oss. Förskolorna inom området jobbar alla utifrån samma målområden. Vårt fokus ligger på språk och trygghet och vi arbetar tematiskt där vi får med många olika målområden. Det finns stora möjligheter att bedriva undervisning utomhus, dels i våra utemiljöer men vi har också en närhet till både skog, ängar och lekplatser.

Vår Vision: På våra förskolor ska alla barn känna sig trygga och känna sig lika mycket värda. Alla barn ska bli sedda och lyssnade på och kunna vara den de är utifrån sina egna förutsättningar. Förtroende och tillit ska genomsyra verksamheten och alla ska känna att man är en del av gemenskapen. Tiden på förskolan ska kännas meningsfull och rolig, engagemang, glädje och lust ska upplevas i såväl planerad verksamhet som i fria aktiviteter. Alla, barn såväl som vuxna, ska känna sig välkomna när de kommer till förskolan.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer tillsammans med dina kolleger att ansvara för undervisningen i din barngrupp. Du deltar även i reflektioner där ni följer upp och planerar undervisningen. All personal arbetar aktivt i vårt systematiska kvalitetsarbete och bidrar med sina tankar och idéer. Vi samarbetar med övriga förskolor i området och vi driver våra olika utvecklingsområden tillsammans vilket ger ett stort kollegialt lärande.

Vårt prioriterade målområde är under detta läsår språk /flerspråkighet, vi arbetar tematiskt där vi alltid har stort fokus på språket men även på många andra målområden. Varje avdelning delar in sig i mindre grupper för att kunna möta varje barns enskilda behov men man har även undervisning i den stora gruppen.

Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på våra förskolor. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare, vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete på förskola.

Som barnskötare behöver du vara inlyssnande och ha ett positivt bemötande mot dem du möter på förskolan. Det är av stor vikt att du har förmågan och viljan att samarbeta över avdelningsgränserna. Trygghet är viktigt för oss, vi är nära barnen i vardagen, vi ser att det skapar en stor trygghet. Du behöver därför vara en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i ditt arbete.

Tjänsterna är på 75-85% under perioden 2022-01-10 till och med 2022-07-01.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Fantasia

Barnskötare
Läs mer Okt 22
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Förskolorna i Rottne och Tolgs verksamhetsvision:
”Med hopp och nyfikenhet inför framtiden och en tilltro till sig själv och andra”. I strävan mot vår vision ska vårt förhållningssätt präglas av gemensamma värden; välkomnande, glädje och delaktighet. Förskolan är en demokratisk arena där barnet i mötet med andra får en röst, blir lyssnade på och får lyssna på andra. Vi strävar efter att utbildningen ska präglas av nyfikenhet och att motivera varandra till att vilja göra skillnad här och nu och inför framtiden.

Förskolorna i Rottne och Tolg arbetar utifrån en gemensam verksamhetsplan och ett gemensamt övergripande tema, ”Hållbar framtid”. Vi samarbetar för att utvecklas i ett kollegialt lärande. Våra aktuella utvecklingsområden integreras i pågående processarbeten på avdelningarna.

Hos oss är det viktigt att du kan samarbeta över arbetslagsgränserna. Vi arbetar med gemensamma ansvarsgrupper och veckovisa lean-möten hjälper oss att vara effektiva och lösningsfokuserade. Hos oss möts du utav en välkomnande atmosfär och här arbetar engagerade barnskötare, förskollärare, pedagogisk utvecklare och ledning.

Förskolan Fantasia består av tre storarbetslag och arbetar med inspiration av Reggio Emilia pedagogiken som kännetecknas av en pedagogisk lärmiljö, ett projekterande arbete med en mångfald uttrycksformer och en reflekterande kultur.
Förskolan deltar i Växjös Reggio Emilia nätverk där personalen utbyter erfarenheter och kunskaper i kollegiala forum.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som barnskötare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som barnskötare på Fantasia kommer du med arbetslaget planera, genomföra, dokumentera och följa upp de pedagogiska lärprocesserna i enlighet till lpfö-18 och valda utvecklingsområden. Tillsammans tar ni ansvar för att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang.

Du kommer arbeta i ett storarbetslag på en äldre barns avdelning med barn mellan 3-5 år. Avdelningen Puman är placerad i ett hus i nära anslutning till Söraby skola.

Tjänsten är ett vikariat på 80-100% under perioden 2022-01-10 till och med 2022-07-03. Det finns möjlighet att vikariatet förlängs ytterligare.

KVALIFIKATIONER
Som barnskötare på Fantasia vill vi att du:
• är engagerad, vägledande och medforskande för att skapa möjligheter för utveckling och lärande med barnen i fokus.
• har ett nyfiket reflekterande förhållningssätt med förmåga att möta varje barn utifrån sina förutsättningar.
• har ett tydligt barnfokus och tro på det kompetenta barnet som återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen.
• har kunskap i förskolans uppdrag och styrdokument och förtrogen med att använda pedagogisk dokumentation.
• har kunskap i hur man integrerar IKT det pedagogiska arbetet.
• tar ansvar för att utveckla en tillitsfull relation mellan förskola och hem.
• har viljan att se möjligheter vara flexibel, ansvarsfull och bidra till gott arbetsklimat.
• har ett genuint intresse av Reggio Emilia filosofin.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Ingelstads förskolor

Barnskötare
Läs mer Okt 22
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Ingelstads förskolor är belägna i Ingelstad ett par mil söder om Växjö. Förskolorna består av Helenetorps förskola med 120 barn i åldrarna 1-5 år och Ingelstads förskola med 30 barn 5-6 år. Vi jobbar med att göra vår miljö både inomhus och utomhus tillgänglig och intressant för barnen, och vi ser utemiljön som lika viktig som innemiljön då vi är ute mycket hela året. Vi erbjuder våra barn en rolig och lärorik tid på förskolan där vi tar tillvara barns lust till lek och lärande, nyfikenhet, engagemang och kreativitet där de ska ha inflytande över sin dag på förskolan.

Vill du arbeta på förskolor som är inne i ett spännande utvecklingsarbete tillsammans med härliga, engagerade kollegor som sätter barn och utveckling i fokus så har du möjlighet att söka en pooltjänst hos oss. Vi söker dig som har hög arbetsmoral och som vill göra ett bra jobb och tillsammans med kollegor skapa en trygg, stimulerande och omväxlande utbildning för våra barn.

Vi söker rätt person med eller utan tidigare erfarenhet som är beredd lära och bidra till att det blir så bra dagar som möjligt för barnen.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som pool på förskolorna ska du ersätta förskolornas ordinarie pedagoger vid frånvaro. Du ska tillsammans med arbetslagen på förskolan vara delaktig i planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet utifrån förskolans kvalitetsarbete.

I arbetsuppgifterna enskilt och tillsammans med arbetslaget bedriva undervisning utifrån forskning och beprövad erfarenhet så att läroplanens mål och intentioner uppfylls och att varje barns utveckling och lärande främjas. Du stimulerar barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dem trygg omsorg. Som pool har du en basplacering på Helenetorps förskola men ska även kunna arbeta på Ingelstad förskola vid behov.

Tjänstens sysselsättningsgrad kan variera mellan 75-100% och är tidsbegränsad t.o.m. 2022-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.

Du som söker har:
-har ett stort engagemang och god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med både barn, kollegor och vårdnadshavare
-har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans reviderade läroplan och styrdokument
-är lyhörd och har förmåga att se till varje barns individuella intressen och förutsättningar
- skapar trygghet i din omgivning genom att vara tydlig med ett medvetet och professionellt förhållningssätt som stämmer väl överens med förskolans värdegrund
- har god samarbetsförmåga, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Trummens förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 19
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

På Trummens förskola hittar du 5 avdelningar förskolan ligger nära naturen och här är elcyklarna ett verktyg för att möta samhället som är runt oss. . Vi erbjuder en förskola där pedagoger och barn bemöter varandra med ett nyfiket lyssnande och med respekt för varandras tankar och åsikter. Barnen ges redskap att påverka framtiden och den värld de ska leva i tillsammans med nyfikna och lyssnande pedagoger som skapar förundran och möjlighet att växa och lära tillsammans.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är en engagerad pedagog och ser det kollegiala lärandet som utvecklande. I arbetsuppgifterna ingår pedagogiskt arbete i barngrupp såväl inne som ute.

Du förväntas följa vår värdegrund kring bemötande av barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare ansvarar/arbetar du för att såväl enskilt som tillsammans med kollegor planera och genomföra det pedagogiska arbetet i verksamheten i enlighet med våra styrdokument, som läroplan och skollag. Att dokumentera, reflektera och utvärdera verksamheten är en stor del av arbetet. Tillsammans med kollegor utvecklar du verksamheten på hela enheten. Du kommer även att delta i pedagogiska möten där man arbetar med reflektion av pedagogisk dokumentation, systematiskt kvalitetsarbete, utvecklar och stödjer nya arbetssätt där pedagogisk dokumentation blir det verktyg som utgör grunden för det arbetet.

Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2022-08-31.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.

- Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke
- en medveten tanke kring din roll som pedagog och förmåga att inspirera och utmana andra pedagoger och få dem växa i sin pedagogroll.
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten
- förmåga att se varje barn och pedagog utifrån deras förutsättningar
- en positiv inställning till utveckling av verksamheten, barn, andra pedagoger och dig


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Vallvikens förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 19
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

På Vallvikens förskola hittar du 4 avdelningar förskolan ligger nära naturen och har en fantastisk utegård . Vi erbjuder en förskola där pedagoger och barn bemöter varandra med ett nyfiket lyssnande och med respekt för varandras tankar och åsikter. Barnen ges redskap att påverka framtiden och den värld de ska leva i tillsammans med nyfikna och lyssnande pedagoger som skapar förundran och möjlighet att växa och lära tillsammans.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är en engagerad pedagog och ser det kollegiala lärandet som utvecklande. I arbetsuppgifterna ingår pedagogiskt arbete i barngrupp såväl inne som ute.

Du förväntas följa vår värdegrund kring bemötande av barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare ansvarar/arbetar du för att såväl enskilt som tillsammans med kollegor planera och genomföra det pedagogiska arbetet i verksamheten i enlighet med våra styrdokument, som läroplan och skollag. Att dokumentera, reflektera och utvärdera verksamheten är en stor del av arbetet. Tillsammans med kollegor utvecklar du verksamheten på hela enheten. Du kommer även att delta i pedagogiska möten där man arbetar med reflektion av pedagogisk dokumentation, systematiskt kvalitetsarbete, utvecklar och stödjer nya arbetssätt där pedagogisk dokumentation blir det verktyg som utgör grunden för det arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.

Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke
- en medveten tanke kring din roll som pedagog och förmåga att inspirera och utmana andra pedagoger och få dem växa i sin pedagogroll.
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten
- förmåga att se varje barn och pedagog utifrån deras förutsättningar
- en positiv inställning till utveckling av verksamheten, barn, andra pedagoger och dig

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu