Barnskötare jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Barnskötare i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

Norlandia förskolor Timglaset i Växjö söker omgående barnskötare för til...

Barnskötare
Läs mer Jan 26
Norlandia Förskolor Timglaset är en nystartad förskola sedan augusti 2023 och är beläggen på Teleborg i Växjö. Vi har närhet till skog och sjö och vår fantastiska gård inbjuder till lek, rörelse och äventyr. Är Du en nyfiken, inspirerande och varm person som vill arbeta och utveckla framtidens förskola? Då är Du rätt person för oss!Beskrivning av tjänsten som barnskötare
Tillsammans med dina kollegor driver, leder och utvecklar du utbildningen enligt läroplanen för förskolan samt Norlandia förskolors koncept. Utifrån vår utbildningsplan är du en del av undervisningen och tillsammans med ditt arbetslag reflekterar, planerar och utvärderar du undervisningen. Du har alltid barnet bästa i focus och ser att lek och undervisning bildar en helhet för barnets utveckling och lärande. Du är en medforskande pedagog och är lyhörd för barnens intressen och behov. Du har goda pedagogiska kunskaper och ett förhållningssätt och bemötande som stämmer väl överens med förskolans värdegrund. Tillsammans med övriga kollegor och rektor bildar du ett team som driver förskolan framåt

Du har ett gott förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Du har en god samarbetsförmåga där du har en vilja att delge och lära, samt tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder alla våra barnskötare enskild planerings- och reflektionstid, semestertjänst enligt avtal, kontinuerlig kompetensutveckling, pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag och självklart härliga barn och kollegor.


Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är utbildad barnskötare

Du har erfarenhet av arbete inom förskoleverksamhet

Du är väl förtrogen med läroplanens mål utifrån undervisning och lärande.

Du har erfarenhet av att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete

Du bidrar till förskolans värdegrundsarbete genom ett demokratiskt förhållningssätt som uppmuntrar till inflytande och samspel.

Du ser IT som en naturlig del i arbetet tillsammans med barnen

Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Du har goda kunskaper i Office365Om Norlandia förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 100-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Välkommen till en fin gemenskap i en organisation som satsar på kvalitet, innovation och en god arbetsmiljö!Övrig information
Anställningsform: Tillsvidare med inledande 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid. Viss kvällstidsarbete (personalmöten/kompetensutveckling)

Tillträde: Februari 2023 eller vid överenskommelse

Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret samt personregistret.

Utdrag ur belastningsregistret (https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret/barnomsorg?msclkid=9074d8658f581fc610c0bbb723845d86&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=Search | Generic | Belastningsregistret | Polisens Register&utm_term=utdrag ur polisens register förskola&utm_content=Polisens Register | Utdrag | Förskola - [E])

Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:

Madelaine Stalfors, rektor

madelaine.stalfors@norlandia.comVarmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nu söker vi en Barnskötare till Yngves Föräldrakooperativ

Barnskötare
Läs mer Jan 16
Vill du bli en del av vår fantastiska förskola?
Vi söker nu en barnskötare till Yngves Föräldrarkooperativ. Tjänsten är ett vikariat på 1 år.
Yngves är ett föräldrakooperativ som har funnits i Växjö sedan 1994. För närvarande är vi ca 26 barn i verksamheten och huserar i en röd villa på I11-området, med en fantastisk utemiljö och med närhet till ett spännande skogsområde. En stor inspirationskälla är Reggio Emilia-filosofin som bland annat tar fasta på att utveckla barnets alla uttrycksmöjligheter utan att leda det i någon förutbestämd riktning.
Maten på Yngves lagas helt från grunden av vår duktiga kock och vi är noga med att då vi kan, välja närodlade och ekologiska råvaror.
Som föräldrakooperativ bygger hela verksamheten på föräldrarnas aktiva medverkan och engagemang. Det pedagogiska ansvaret ligger dock helt hos personalen och alla pedagoger arbetar nära tillsammans och deltar aktivt i planering och utveckling av verksamheten på Yngves.
Som barnskötare kommer du att tillsammans med de andra pedagogerna planera och genomföra, samt även följa upp och utveckla verksamheten. Du kommer att bli en del av det team av pedagoger på Yngves som med sina olika personligheter, intressen och engagemang – men en gemensam värdegrund och tydliga pedagogiska mål – ger barnen alla möjligheter att få påverka beslut, utvecklas, ha roligt och hela tiden lära sig nya saker.
Vi söker dig, som uppskattar att arbeta med kreativ och engagerad personal där din tydlighet, lyhördhet och flexibilitet är mycket viktig. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i förskolan.
Vi söker alltid ambitiösa och engagerade timvikarier- så känner du att det är du? Välkommen att skicka en ansökan för det.


Intervjuer kommer att ske löpande

Ansök nu

Barnskötare till förskolorna i Braås och Dädesjö

Barnskötare
Läs mer Jan 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Till förskolorna i Braås och Dädesjö söker vi nu en barnskötare som är intresserad av en pooltjänst. Vi har fyra förskolor inom området och vi driver utvecklingsarbeten tillsammans utifrån vår verksamhetsplan genom olika utvecklingsgrupper. Vi arbetar i olika projekt under läsåret där vi följer barnens intressen samtidigt som vi undervisar utifrån läroplanenens olika målområden. Vårt pedagogiska fokus ligger på trygghet, språkutveckling och matematik för att alla ska ges möjligheter till förståelse och utveckling efter sin förmåga. Vi har många möjligheter till undervisning utomhus i både skog, ängsmark, badplats och lekplatser. Detta utnyttjar vi mycket i vårt arbete med hållbar utveckling.

Den här tjänsten är för dig som är flexibel, positiv och öppen för många olika möten. Du kommer att tillhöra en av förskolorna och ha din grundplacering där men ditt uppdrag kommer att vara på alla fyra förskolorna utifrån var du behövs bäst, vilket är beroende av pedagogernas ledigheter och frånvaro. Det kan vara planerade ledigheter eller sjukdomar som dyker upp akut.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara en närvarande pedagog som är öppen för att genomföra de uppgifter det finns behov av, vilket kan vara att gå ut med en grupp barn, hålla i en samling eller annat som dyker upp under dagen. Du kommer inte att ha något ansvar för planering av verksamheten men behöver vara öppen för att kunna ta över en redan gjord planering. Vi värdesätter ett gott samarbete mellan pedagogerna och din roll är att ha detta med dig på alla de olika avdelningarna du kommer att jobba på.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare med kunskap om förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden. Du bidrar till ett gott arbetsklimat på alla avdelningar genom att vara engagerad, nyfiken och trygg. Du stimulerar alla barn till att utvecklas och du har en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på förskolorna i Braås och Dädesjö. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Gemla förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Dec 27
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Gemla förskola!
Vi har en fantastisk gård och närhet till naturen. Här sprudlar av fantasi och kreativitet. Vi har sju avdelningar, varav fem är 1-4 åringar och två är fem-årsavdelningar. Tillsammans skapar vi barnens förskola med omsorg, nyfikenhet, glädje och mycket lärande.

Vi söker nu en barnskötare som vill arbeta på två avdelningar med barn från 1-4 år. Som barnskötare ska du vara delaktig i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt.

Tjänsten är ett tidsbegränsat uppdrag till och med den 2023-08-13 med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Du trivs att arbeta i grupp och är genuint nyfiken på barn och deras tankar. Du bidrar med din nyfikenhet, din trygghet och glädje. Du är inlyssnande och tar dig tid till lek och samtal. Du kan läsa av stundens behov, ibland behöver du vara med i barnens aktiviteter, ibland behöver du leda aktiviteter, ibland backa och bara finnas till hands.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Vikaholm förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Dec 21
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vikaholms förskola består av 4 flanker och har plats för ca 150 barn och ett 30 tal pedagoger. På varje flank arbetar alla pedagoger gemensamt och delar på det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi både vår inne- och utemiljö som viktig.

Vår miljö ska vara välkommande och erbjuda platser för möte och där barn kan utveckla sin kreativitet, fantasi och självständighet.

Som barnskötare hos oss stimulerar du barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dom trygg omsorg. Du kommer att dokumentera barnens lärande genom spontan och planerad undervisning på ett tydligt sätt i vårt SKA arbete. Tillsammans med arbetslaget bidrar du i det systematiska kvalitetsarbetet. Detta genom att planera, dokumentera, följa upp, utvärdera och reflektera enskilt och tillsammans med kollegor kring utbildningen och undervisningen.

Som barnskötare ska du ha förmågan att förmedla detta till vårdnadshavare på bland annat utvecklingssamtal. Du kommer arbeta i ett samarbetsarbetslag där ni tillsammans tar ansvar för att skapa utforskande, lekfulla miljöer och sammanhang.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbilda barnskötare.

Du är väl förtrogen med TAKK och digitala verktyg. Du är en tydlig ledare som kan fatta beslut och driva arbetet framåt. Du har en god samarbetsförmåga där det är lika självklart för dig att komma med idéer som att vara en inlyssnande kollega. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Pär Lagerkvist förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Nov 16
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Pär Lagerkvist är en förskola som ligger i Bergunda. På Pär Lagerkvist förskola och skola finns det plats för 200 förskolebarn.

Förskolan är organiserad i tre hus. Lokalerna i varje hus består av tre hemvister på nedre plan i åldern 1-3 år och två hemvister på övre plan i åldern 3-5 år. I varje hus arbetar alla medarbetare gemensamt i team och vi äger inte vår hemvist. Vi arbetar tillsammans ca 12 pedagoger, som delar det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande för ca 65 barn.
I den medvetet utformade miljön, helt byggd utifrån läroplanen, utforskar närvarande och nyfikna medarbetare tillsammans med våra barn. Till varje hemvist finns det ett antal temarum och lärtorg. Det finns en ansvarig till varje lärtorg att vara inspiratör, uppdatera med ny forskning och se till att tänket på lärtorget efterföljs.

Hos oss är processen viktigare än resultatet. Vardagen ger ypperliga tillfällen för barnen att träna, lära och utvecklas. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi vår inne- och utemiljö som en helhet där båda bidrar till barns undersökande och lärande på olika sätt.

Vår miljö ska vara välkomnande och erbjuda platser för möten, en miljö som präglas av delaktighet, flexibilitet, transparens och öppenhet.

Som barnskötare hos oss innebär det unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Du stimulerar barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dem trygg omsorg. Du aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden, tematiskt arbetssätt genomsyrar hela vår verksamhet. Du arbetar i ett team och tillsammans tar ni ansvar för att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang.

Som barnskötare hos oss är du en del i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driver det systematiska kvalitetsarbetet framåt. Som barnskötare ingår det att stimulera alla barn till att utvecklas genom spontan och planerad undervisning.


KVALIFIKATIONER
Du är utbildad barnskötare som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt. Vi ser att du har förmågan att kunna ge och ta och se helheter av att vi är ett team tillsammans där alla lär av varandra.

Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Villekulla förskola

Barnskötare
Läs mer Dec 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Villekulla ligger på Hovshaga i nära anslutning till skola, skog och natur. Vi arbetar utifrån barnens intresse, nyfikenhet, delaktighet och språkutvecklande arbetssätt kopplat till natur och teknik. För oss är det viktigt att hela dagen genomsyras av undervisning, både spontan och planerad. Tillsammans med Göteborgs universitet utvecklar vi den lekresponsiva undervisningen som en del i både den planerade och spontana lärsituationen.

Barnens bästa är alltid i fokus och vi vill att undervisningen ska vara meningsfull, relevant och kunna bidra till deras lärande och utveckling i ett livslångt perspektiv. Vår vision är att vi vill ha trygga barn som är nyfikna, växer i sig själva, blir bemötta på ett lågaffektivt sätt och utifrån sina förutsättningar vågar ta plats i ett demokratiskt samhälle och respekterar varandras likheter och olikheter.

Som barnskötare hos oss är du en viktig del i ett arbetslag tillsammans med förskollärare och andra barnskötare. Tillsammans i arbetslaget planerar och genomför ni utbildningen och undervisningen utifrån styrdokumenten mot utvalda mål. Ni dokumenterar, följer upp och utvärderar och verkar för att varje barn får inflytande och får vara delaktig, samt har en kontinuerlig samverkan med barnens vårdnadshavare. Du kommer även enskilt ansvara för grupper, planering, dokumentation samt utvecklingssamtal.

Du kommer tillsammans med pedagoger på hela förskolan och rektor att utveckla verksamheten utifrån varje barns förutsättningar och behov och kommer vara delaktig i att utforma och utveckla lärmiljöer både inomhus och utomhus.

Tjänsterna är på 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en utbildad barnskötare som är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument, som har god samarbetsförmåga, flexibel och är lösningsfokuserad. Du är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete.

Meriterande är om du tidigare har arbetat språkutvecklande, har en god och bred digital kompetens, kommit i kontakt med Bo Hejskovs metoder kring lågaffektivt bemötande och har kunskap i lekresponsiv undervisning.

Det är en fördel om du är förtrogen med IST, SAITS och TCP eller liknande digitala systemstöd.

Intervjuer sker löpande så sök gärna så snart du har möjlighet. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Kometen

Barnskötare
Läs mer Dec 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Kometen ligger på Östra Lugnet i nära anslutning till skola, skog och natur. På Kometen arbetar vi tillsammans för barnens bästa. Vi är en förskola med sju avdelningar och ett eget tillagningskök. För oss är det viktigt att hela dagen genomsyras av undervisning, både spontan och planerad. Undervisningen har sin utgångspunkt i leken, sk. lekresponsiv undervisning. Vi utgår från att varje barn gör rätt om de kan, vi har ett lågaffektivt bemötande och möter varje barn utifrån sina förutsättningar. Vi vill utveckla varje barns förmåga att våga ta plats i ett demokratiskt samhälle och respektera varandras likheter och olikheter. På förskolan sker undervisning både inne och ute med utgångspunkt i tillgängliga lärmiljöer.

Värdegrundsarbetet är levande och har utgångspunkt i vår Likabehandlingsplan och Barnhälsoplan. Det bidrar till att vi ger varje barn förutsättningar att utvecklas i en miljö som är fri från diskriminering och kränkande behandling.

Som barnskötare hos oss är du en viktig del i ett arbetslag tillsammans med förskollärare och andra barnskötare. Tillsammans i arbetslaget planerar och genomför ni utbildningen och undervisningen utifrån styrdokumenten mot utvalda mål. Ni dokumenterar, följer upp och utvärderar och verkar för att varje barn får inflytande och får vara delaktig, samt har en kontinuerlig samverkan med barnens vårdnadshavare. Du kommer även enskilt ansvara för grupper, planering, dokumentation samt utvecklingssamtal.

Du kommer tillsammans med pedagoger på hela förskolan och rektor att utveckla verksamheten utifrån varje barns förutsättningar och behov och kommer vara delaktig i att utforma och utveckla lärmiljöer både inomhus och utomhus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en utbildad barnskötare som är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument, som har god samarbetsförmåga, flexibel och är lösningsfokuserad. Du är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete.

Meriterande är om du tidigare har arbetat språkutvecklande, har en god och bred digital kompetens, kommit i kontakt med Bo Hejskovs metoder kring lågaffektivt bemötande och har kunskap i lekresponsiv undervisning.

Det är en fördel om du är förtrogen med IST, SAITS och TCP eller liknande digitala systemstöd.

Intervjuer sker löpande så sök gärna så snart du kan. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Skeppet förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Dec 1
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Skeppets förskola består av 3 avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Här arbetar alla pedagoger gemensamt och delar på det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi både vår inne- och utemiljö som viktig,

Vår miljö ska vara välkommande och erbjuda platser för möte och där barn kan utveckla sin kreativitet, fantasi och självständighet.

Som barnskötare hos oss stimulerar du barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dom trygg omsorg. Du kommer att dokumentera barnens lärande genom spontan och planerad undervisning på ett tydligt sätt i vårt SKA arbete. Tillsammans med arbetslaget bidrar du i det systematiska kvalitetsarbetet. Detta genom att planera, dokumentera, följa upp, utvärdera och reflektera enskilt och tillsammans med kollegor kring utbildningen och undervisningen.

Som barnskötare ska du ha förmågan att förmedla detta till vårdnadshavare på bland annat utvecklingssamtal. Du kommer arbeta i ett samarbetsarbetslag där ni tillsammans tar ansvar för att skapa utforskande, lekfulla miljöer och sammanhang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du är väl förtrogen med TAKK och digitala verktyg. Du är en tydlig ledare som kan fatta beslut och driva arbetet framåt. Du har en god samarbetsförmåga där det är lika självklart för dig att komma med idéer som att vara en inlyssnande kollega. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Åby förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 30
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Har Du en positiv framtidstro?
Då är det Dig vi söker att vara med och fortsätta bygga en förskoleverksamhet som är hållbar Nu och i Framtiden!

Åby förskola är organiserad utifrån tre avdelningar där barnen är indelade i åldersindelade grupper. När nu en kollega kommer att arbeta vidare i andra spår i sitt yrkesliv så söker vi nu en dig som är utbildad barnskötare. Vi tar i vårt arbete dialog med Reggio Emilias pedagogiska filosofi utifrån Svensk förskole praktik.

Åby förskola är en enhet i vår nya organisation VÅRT sedan 1/9 2022. I område VÅRT ingår Vallvikens förskola, Åby, Rottne (Fantasia och Kullens förskolor) samt Tolgs förskola. Vi har fyra Förstelärare i området och i ledningen arbetar rektor och två bitr. rektorer (en nyanställd från 2023).

Från och med hösten 2023 ska fem enheter vävas samman till ett gemensamt paraply med nätverkande/grupper/dialoger i en organisation som är hållbar utifrån flera perspektiv där alla barnen skall ingå i en lik(a)värdig förskole praktik. Bra ska bli bättre och tillsammans ska vi arbeta för en förskole praktik 2023 där alla ska ha möjlighet att bli den bästa versionen av sig själv- barn som pedagog.

Att arbeta som barnskötare innebär spännande och betydelsefulla möjligheter till att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som barnskötare kommer du och ditt arbetslag planera, genomföra, dokumentera och följa upp de pedagogiska lärprocesserna i enlighet med lpfö-18 och valda utvecklingsområden i ett projekterande arbetssätt. Tillsammans tar ni ansvar för att skapa och organisera för utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang.

Har du en positiv framtidstro på att vi kan göra skillnad nu och för framtiden, då är du den vi söker att vara med på vår fortsatta stig I barnens och framtidens tjänst! När andra pratar om framtiden, så arbetar du med den.

Vi kanske vet vad en förskola är men inte vad den kan bli!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Som barnskötare hos oss ska du vara engagerad, vägledande och medforskande för att skapa möjligheter för utveckling och lärande med barnen i fokus. Du har ett nyfiket reflekterande förhållningssätt med förmåga att möta varje barn utifrån sina förutsättningar. För dig är det viktigt att ha ett tydligt barnfokus och tro på att barn kan om de erbjuds möjligheter och ges förutsättningar som återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen.

Meriterande är om du har kunskap i förskolans uppdrag och styrdokument och förtrogen med att använda pedagogisk dokumentation. Du bör även ha kunskap i hur man integrerar IKT i det pedagogiska arbetet.

Du tar ansvar för att utveckla en tillitsfull relation mellan förskola och hem samt har viljan att se möjligheter vara flexibel, ansvarsfull och bidra till gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av Reggio Emiliafilosofin.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Högstorps förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Högstorps förskola är en förskola med åtta avdelningar mitt i stadsdelen Högstorp i Växjö som ligger i nära anslutning till skola, natur och skog. Förskolan arbetar idag åldershomogent, där pedagoger följer barnens progression i den utsträckning det är möjligt och lägger grunden för ett livslångt lärande där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Högstorps förskola ingår som en av tre förskolor tillsammans med Älmåsvägens förskola och Furuby förskola under samma ledning bestående av rektor och biträdande rektor.

Barnets bästa är alltid i fokus och vår utbildning präglas av utveckling, glädje, engagemang och lekfullhet. Vår undervisning utgår utifrån läroplanens mål och syftar till fördjupad kunskap hos det enskilda barnet. För oss är det viktigt att hela dagen genomsyras av undervisning, både spontan och planerad och våra undervisningsaktiviteter sker inomhus och utomhus i tillgängliga lärmiljöer.

Som barnskötare hos oss är du en viktig del i ett arbetslag där ni tillsammans medverkar och genomför den pedagogiska utbildningen utifrån styrdokumenten mot uppställda mål. Du dokumenterar, följer upp och utvärderar och verkar för att alla barn har lika stort inflytande och utrymme på förskolan. Barnskötarens uppdrag är att genom samarbete i arbetslaget ge barnen en trygg och stimulerande utbildning som främjar varje barns utveckling och lärande. Du ska även medverka i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskollärare driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt. Vi vill även se att du utformar utbildningen efter barnens förutsättningar och behov och är delaktig i att skapa pedagogiska lärmiljöer inomhus och utomhus.

Vi använder oss av kollegialt samarbete på enheten och mellan våra tre enheter. Utveckling tillsammans är en viktig pusselbit i vår organisation.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en utbildad barnskötare som är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument och som vill arbeta i ett team som ser hela förskolan och alla barns bästa. Du har en viktig roll som barnskötare att följa barnens förändrade kunnande och tillsammans medverka med arbetslaget som värnar om barnens utbildning. Du har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat med glädje, engagemang, nyfikenhet och trygghet och du ser barngruppens olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Även en förmåga att se möjligheter i uppdraget och kunna vara flexibel och lösningsfokuserad.

Det är en fördel om du har vana att arbeta med IST (blogg), SAITS (lämna/hämta) och TCP (lägga schema och stämpla) eller liknande digitala systemstöd.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolorna i Braås och Dädesjö

Barnskötare
Läs mer Nov 24
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu barnskötare till våra förskolor i Braås och Dädesjö. Vi har fyra förskolor inom området och man driver sina utvecklingsarbeten tillsammans utifrån vår verksamhetsplan genom olika utvecklingsgrupper. Vi arbetar i olika projekt under läsåret där vi följer barnens intressen samtidigt som vi undervisar utifrån läroplanenens olika målområden. Vårt pedagogiska fokus ligger nu på trygghet, språkutveckling och matematik för att alla ska känna tillit och få förutsättningar för kommunikation, förståelse och utveckling efter sin förmåga. Vi har många möjligheter till undervisning utomhus i både skog, ängsmark, badplats och lekplatser. Detta utnyttjar vi mycket i vårt arbete med hållbar utveckling.

Som barnskötare arbetar du aktivt med förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden. Du är engagerad i utvecklingsarbetet och bidrar i diskussioner. Vi värdesätter ett gott samarbete mellan pedagogerna, dels på egna avdelningen men det är också viktigt att man kan mötas mellan de olika avdelningarna. Du ska vara en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i ditt arbete och som möter barnen på ett positivt sätt. Du behöver kunna möta dem utifrån deras egna förutsättningar och se alla barns styrkor.

Tjänsterna är på 50-100% och en av tjänsterna är en pool-tjänst där du arbetar mot alla fyra förskolorna utifrån behov. Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på förskolorna i Braås och Dädesjö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god digital kompetens. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av liknande uppgifter.

Du bidrar till ett gott arbetsklimat både på den egna avdelningen men också på hela förskolan genom att vara engagerad, nyfiken och trygg. Du stimulerar alla barn till att utvecklas. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Hoppas att du vill bli en del av vårt team! Välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Skeppet förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 23
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Skeppets förskola består av 3 avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Här arbetar alla pedagoger gemensamt och delar på det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi både vår inne- och utemiljö som viktig,
Vår miljö ska vara välkommande och erbjuda platser för möte och där barn kan utveckla sin kreativitet, fantasi och självständighet.

Vi söker nu en barnskötare på 80% till vår förskola med ett riktat uppdrag. Du kommer att finnas som en förstärkning i den pedagogiska verksamheten, och då ha ett extra ansvar för att finnas nära ett barn med en kronisk sjukdom som behöver extra tillsyn. I arbetsuppgifterna ingår även att delvis ansvara för barnets egenvård. Vid behov kan du också behöva gå in i barngruppen som helhet och även stötta upp på förskolans andra avdelningar. I tjänsten ingår ingen reflektionstid utan du är hela din arbetstid i barngrupp.

Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2022-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av arbetet.

Du är en tydlig ledare som kan fatta beslut tillsammans med dina kollegor. Du har en god samarbetsförmåga där det är lika självklart för dig att komma med idéer som att vara en in lyssnande kollega. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt och stötta för ökat deltagande. Du skapar goda relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Pilbäckens förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 22
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Pilbäckens förskola där vårt arbete bygger på nyfikenhet, trygghet och att alla kan och där vi tillsammans driver vår verksamhet framåt. Pilbäckens förskola är en Reggio Emilia inspirerad förskola, som arbetar utifrån ett demokratiskt förhållningssätt. Vi har ett projekterande arbetssätt där vi nu fokuserar på Hållbar framtid. Vi arbetar medvetet med våra pedagogiska lärmiljöer och lägger stor vikt vid 100-språkligt arbete. Vår inspiration delar vi med Junibackens förskola som vi har ett nära samarbete med. Vi är också mitt inne i ett projekt med LNU hur man arbetar med barnens lärande, baserat på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Vi kopplar vårt nuvarande arbete med processreflektion till forskning så vi får ett fungerande arbetsredskap som vilar just på vetenskaplig grund.

Pilbäckens förskola har närhet till både natur och till staden. Förskolans närmiljö berikar och är en tillgång i utbildningen. Förskolan består av sex avdelningar med åldersnära grupper. Här jobbar 22 pedagoger tillsammans med 113 barn.

Nu söker vi två nyfikna och framåt barnskötare som vill bli en del av vår gemenskap. På vår förskola drivs arbetet framåt utifrån läroplanen och vår verksamhetsplan. Vårt systematiska kvalitetsarbete bygger på pedagogisk dokumentation och vår inspirerande reflektionskultur.

På Pilbäckens förskola kommer ena tjänsten att vara en tillsvidareanställning på 80-100% och innebära att du jobbar i ett arbetslag med två förskollärare. Barnen på den avdelningen är 2-3 år. Den andra tjänsten, en visstidsanställning på 80-100% med möjlighet till förlängning, innebär att du jobbar i ett arbetslag med två förskollärare och en barnskötare på 50% och sedan resten av tiden stöttar du upp andra avdelningar. Barnen i den gruppen är 3-4 år och du kommer där att jobba med stöttning av ett barn. Du kommer också att tillhöra ett torg med två andra avdelningar som har kontinuerligt samarbete och där man hjälper varandra och där är barnen 1-2 år och 2-3 år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Meriterande är om du har arbetat självständigt som barnskötare tidigare, har erfarenhet av Reggio Emilia inspirationen samt vana av arbete med barn med speciella rättigheter.

Vi ser även att du som söker
• är en tydlig ledare för barnen, men lämnar ett stort utrymme för inflytande
• är positiv till utveckling av utbildningen och dig själv och kan jobba språkutvecklande med barnen.
• har en medveten roll som pedagog och ha ett reflekterande professionellt förhållningssätt
• har förmågan att arbeta i många olika konstellationer
• har förmågan att se varje barn utifrån dess förutsättningar, samt lyfta deras olika förmågor och se barns och vuxnas olikheter som en tillgång.

Varmt välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Spetsamossens förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 22
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu efter dig som vill arbeta tillsammans med oss på Spetsamossens förskola. Förskolan är centralt belägen i Växjö. Vi kan utnyttja kulturlivet i stan som till exempel teater, musik, biblioteket och Växjö konsthall. Förskolan har en härlig utemiljö, med en stor gård som inbjuder till en utforskande och lärorik verksamhet. Vår pedagogiska idé är: Barn kan, vi är deras verktyg.

Som barnskötare tar du ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter utifrån din utbildning och dina kompetenser. I ditt arbete ingår att stimulera alla barn till att utvecklas samt att dokumentera barnens lärande genom spontan och planerad undervisning. Du är aktiv och har ett flexibelt arbetssätt med insikten att olika barngrupper kräver olika arbetssätt och du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Tillsammans med arbetslaget organiserar och planerar du arbetet i verksamheten utifrån både det enskilda barnet och barngruppens förutsättningar. Du tar brinner för att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang för barnen att vara i. Du deltar och bidrar till det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer att ingå i ett arbetslag som jobbar tätt tillsammans för att nå bästa tänkbara resultat! Hos oss arbetar vi med TAKK ( tecken som alternativ kommunikation)och med tillgängliga lärmiljöer för alla.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller snart kommer att bli färdigutbildad barnskötare. Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och du arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt. Vi ser att du har förmågan att kunna ge, ta och se helheten genom kollegialt lärande inom vårt team där alla lär av och lär varandra.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som vi eftersöker, har ett intresse för IKT och det är meriterande om du har kompetens inom språkutvecklande arbetssätt gärna med TAKK.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Regnbågens förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 15
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Regnbågens förskola! Förskolan är organiserad utifrån fyra åldersindelade avdelningar med varsitt arbetslag. Förskolan är väl etablerad i området har ett bra läge med närhet till både skog och stad.

Vi vill att våra förskolor ska vara en plats för:
- Glädje
- Trygghet
- Lärande och kreativitet
- Inflytande och delaktighet
- Allas lika värde
- Tillhörighet
- Pedagogers likvärdiga bemötande

Då vi har fått in fler barn behöver vi nu utöka bemanningen till våren med:
• 1 barnskötare på 65%-75%

Som barnskötare på Regnbågens förskola kommer du tillsammans med de andra pedagogerna organisera utbildningen för att möta varje enskilt barn och skapa goda förutsättningar till lärande. Du kommer enskilt ansvara för grupper, planera och dokumentera. För oss är det viktigt att alla barn får möjligheten att utvecklas efter sin egen förmåga tillsammans med närvarande, engagerade och medforskande pedagoger.

Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2023-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarexamen och som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi ser att gärna du vill arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bästa. Du har goda kunskaper i förskolans uppdrag och styrdokument. Du är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete. Du kan integrera läroplanens mål i utbildningen så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Som person har du ett stort engagemang och god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med både barn, kollegor och vårdnadshavare .

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Gemla förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 4
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi är en förskola i ett mindre samhälle strax utanför Växjö. Man kan lätt ta sig hit med bil, tåg eller buss. Vi har en fantastisk varierad utemiljö och närhet till skogen. Vi tar oss runt i samhället genom att gå eller med hjälp av våra elektriska lådcyklar. Vi är en välkomnande förskola som genomsyrar hög kompetens och nyfikenhet. Vi lär alla tillsammans både barn och pedagoger. Du som pedagog tar ansvar över hur du bemöter dina medmänniskor och du ger våra barn förutsättningar för stimulans, nyfikenhet, möjlighet att uttrycka sig och känna att man lyckas varje dag!

Som barnskötare ska du vara delaktig i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt.

Vi söker nu tre barnskötare till vår förskola. En tjänst är på 95% och sträcker sig till och med 2023-08-06. Till denna tjänsten ser vi gärna att du kan börja så snart som möjligt.
Två tjänster är på 75% och sträcker sig till och med 2023-07-16.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Kom gärna och arbeta med oss på Gemla förskola. Din kompetens, nyfikenhet, kreativitet och glädje kan berika våra barn. Du behövs på avdelningar med barn i åldrarna 1-4 år. Det är bra om du har erfarenhet med att arbeta med barn. Du har hög kompetens i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Du är en glad och trygg person och tycker om att samarbeta i grupp.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare sökes till förskolor syd

Barnskötare
Läs mer Nov 3
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskoleoråde SYD består av sex förskolor belägna både på landet och i staden. Nu söker vi barnskötare till följande enheter:

• Helenetorps förskola i Ingelstad nystartade i januari 2020. Förskolan är organiserad efter tre avdelningar och åtta grupper där barnen är åldersindelade. Läs mer om förskolan här: https://www.vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola/barn-1---5-ar/forskolor/forskolor-h-j/helenetorps-forskola.html

• Ingelstad förskola där Ingelstads 5-åringar har sin utbildning. Barnen är indelade i tre grupper. Läs mer om förskolan här: https://www.vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola/barn-1---5-ar/forskolor/forskolor-h-j/ingelstad-forskola.html

• Torpa förskola i Växjö startar i januari 2023. Förskolan är organiserad efter fyra avdelningar och tio grupper där barnen är åldersindelade. Läs mer om förskolan här: https://www.vaxjo.se/sidor/trafik-och-stadsplanering/vaxjo-vaxer/skolor/torpa-forskola.html

• Trummens förskola på Teleborg i Växjö. Förskolan består av fem avdelningar där barnen är åldersindelade. Läs mer om förskolan här: https://www.vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola/barn-1---5-ar/forskolor/forskolor-t-z/forskolan-trummen.html

Ett projektinriktat arbetssätt är ett kännetecken för alla våra enheter. Vi erbjuder våra barn en rolig och lärorik tid på förskolan där vi synliggör barnens lärprocesser utifrån läroplanen genom pedagogisk dokumentation.

Vi ser alla barn som allas ansvar och arbetar efter Du, jag och vi tillsammans. Vi jobbar med att göra vår miljö både inomhus och utomhus tillgänglig och intressant för barnen, och vi ser utemiljön som lika viktig som innemiljön då vi är ute mycket hela året. Vill du arbeta på förskolor som är inne i ett spännande utvecklingsarbete tillsammans med härliga, engagerade kollegor som sätter barn och utveckling i fokus? Vi söker dig som vill vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt, där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas tillsammans.

I arbetsuppgifterna ingår att enskilt och tillsammans med arbetslaget bedriva undervisning utifrån forskning och beprövad erfarenhet så att läroplanens mål och intentioner uppfylls och att varje barns utveckling och lärande främjas. Du stimulerar barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dem trygg omsorg.

Tjänsternas sysselsättningsgrad kan variera mellan 80-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du har god samarbetsförmåga då vi arbetar i team, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger. Du ska kunna kommunicera på svenska i både tal och skrift och vara aktiv i det pedagogiska systematiska kvalitetsarbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi ser att du vill arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bästa. Du är nyfiken på att vara med i en process där vi tillsammans skapar en förskola med hög pedagogisk kvalitet. Du kan dokumentera och följa upp barns utveckling och lärande. För att våra barns förmåga och kunnande ska utvecklas kan du integrera läroplanens mål i verksamheten. Ytterligare har du ett stort engagemang och god samarbetsförmåga med barn, vårdnadshavare, kolleger och rektor.

Du som söker har hög arbetsmoral och som vill göra ett bra jobb och tillsammans med kollegor skapa en trygg, stimulerande och omväxlande utbildning för våra barn.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Fantasia

Barnskötare
Läs mer Nov 3
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Fantasia arbetar från och med hösten i den gemensamma organisationen VÅRT- där förskolorna Kullen, Fantasia, Tolg, Åby och Vallviken ingår. Tjänsten är i området VÅRT med nuvarande placering på Fantasia.

Förskolorna Fantasia, Kullen och Tolgs verksamhetsvision: Med hopp och nyfikenhet inför framtiden och en tilltro till sig själv och andra. I strävan mot vår vision ska vårt förhållningssätt präglas av gemensamma värden: välkomnande, glädje och delaktighet.

Förskolan Fantasia består av tre storarbetslag, två yngrebarnsavdelningar med barn 1-3 år och en äldrebarnsavdelning med barn 4-5 år. Vi arbetar med inspiration av Reggio Emilias filosofi. Arbetssättet kännetecknas av en pedagogisk och tillgänglig lärmiljö där det kompetenta barnet är i fokus och ett projekterande arbetssätt med en mångfald av uttrycksformer i en undersökande och reflekterande kultur. Förskolan deltar i Växjös Reggio nätverk där vi utbyter erfarenheter och kunskaper i kollegiala forum.

Att arbeta som barnskötare innebär spännande och betydelsefulla möjligheter till att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Som barnskötare på Fantasia kommer du och ditt arbetslag planera, genomföra, dokumentera och följa upp de pedagogiska lärprocesserna i enlighet med lpfö-18 och valda utvecklingsområden. Tillsammans tar ni ansvar för att skapa och organisera för utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang. Du kommer arbeta i ett storarbetslag på någon av våra avdelningar där vi samverkar med varandra på olika sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och som barnskötare på Fantasia vill vi att du
• är engagerad, vägledande och medforskande för att skapa möjligheter för utveckling och lärande med barnen i fokus
• har ett nyfiket reflekterande förhållningssätt med förmåga att möta varje barn utifrån sina förutsättningar
• har ett tydligt barnfokus och tro på det kompetenta barnet som återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen
• har kunskap i förskolans uppdrag och styrdokument och förtrogen med att använda pedagogisk dokumentation
• har kunskap i hur man integrerar IKT i det pedagogiska arbetet
• tar ansvar för att utveckla en tillitsfull relation mellan förskola och hem
• har viljan att se möjligheter, vara flexibel, ansvarsfull och bidra till gott arbetsklimat
• har ett genuint intresse av Reggio Emiliafilosofin.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Vikarier sökes till VIM inför vårterminen 2023

Barnskötare
Läs mer Okt 17
Växjö Intresseförening för Montessori bedriver förskoleverksamhet för drygt 130 barn mellan 1-6 år på Bokhultet, Kronan och Wälludden. Varje miljö är utformad för att på bästa sätt möta barnens mognad, intressen och behov enligt montessoripedagogikens tankar och principer.
Varje dag präglas av arbetsglädje och gemenskap och vi ser till att varje dag får sin lilla guldkant. Det är legitimerade förskollärare som ansvarar för det pedagogiska innehållet och hela arbetslaget är engagerade i att förverkliga LPFÖ-18 och montessoripedagogiken.
Vi söker nu dig som är nyfiken på hur montessoripedagogik fungerar med dagens barn och vill känna dig värdefull och medräknad på arbetsplatsen!
Du erbjuds placering på någon av VIM:s tre förskolor med fast schema utifrån överenskommelse.
Vi siktar på att du är redo att tillträda vikariat under december 2022 - eller enligt överenskommelse från 9 januari 2023.
Du:
* är nyfiken på montessoripedagogikens möjligheter
* uppskattar engagerade och motiverade kollegor
* uppskattar att få ta ansvar och vara delaktig
* är flexibel och öppen för nya situationer
* är lugn, lyhörd och lågmäld
* tycker om människor och visar respekt
* vill vara med och forma framtiden - våra barn vi har idag!
Vi lägger stor vikt vid en harmonisk och stressfri miljö där vi möter varje unik liten människas behov och intressen.
Vi har hög säkerhetsmedvetenhet och tar stort ansvar för att säkerhetsrutiner följs.
Vi är medvetna om vår betydelse som förebilder och värnar om ett varmt och positivt samarbetsklimat.
Vi bedriver systematiskt kvalitetsarbete och har schemalagd grupplanering, enskild reflektionstid, kontinuerlig fortbildning och personalmöten för att rätt förutsättningar ska finnas för att erbjuda varje barn hög pedagogisk kvalitet.

Ansök nu

Barnskötare med riktat uppdrag till Östregårds förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 1
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Östregårds förskola tillhör Östers förskolor som dessutom består av Alpgatan förskola och Linnéparkens förskola.

Vi söker nu en barnskötare på 75% till vår förskola med ett riktat uppdrag mot ett specifikt barn. Du kommer att finnas som en förstärkning kring den pedagogiska verksamheten och stötta för ökat deltagande. Du kommer också att ha en del tid på egen hand med det aktuella barnet då ni går på promenader eller har aktiviteter som är anpassade. Vid behov kan du också behöva gå in i barngruppen som helhet och även stötta upp på förskolans andra avdelningar. I ditt arbete kommer du att arbeta utifrån gällande rutiner och de anpassningar som finns i handlingsplaner. Det är viktigt att du är en medforskande pedagog som utmanar barnen i vardagen genom lek och fantasi. I din tjänst ingår ingen reflektionstid utan hela dagen är du i barngrupp.

Tjänsten är en visstidsanställning på 75%.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker är utbildad barnskötare och att du kan se och möta barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Som barnskötare arbetar du kollegialt för att alla barns bästa. Du arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen. Som person är du nyfiken och du arbetar aktivt för att barn, pedagoger och verksamhet ska utvecklas. Du har även ett stort engagemang, är flexibel i ditt arbetssätt och arbetar för goda relationer med både barn, kollegor och vårdnadshavare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Timvikarie Vårbacka förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 12
Vårbacka förskola är en liten privat förskola med upp till ca 35 barn. Förskolan har funnits sedan 2007. Förskolan har tre avdelningar och vi arbetar mycket tillsammans. Då vi är en liten enhet ger det en familjär känsla där alla känner alla. Förskolan ligger i Öjaby i Växjö.
Vi söker dig som vill vara timvikarie vid behov. Erfarenhet sedan tidigare är ett plus men inget krav.

Ansök nu

Barnskötare till Trummens förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 26
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Trummen är en Reggio Emilia-inspirerad förskola med omvärlden som lekplats. Här finns fem avdelningar med en spännande miljö både ute och inne. Förskolan arbetar med fokus på det kompetenta barnet, miljön och den nyfikna pedagogen.

Vi lägger stor vikt vid barns delaktighet och förmågor. Vi arbetar i projekt genom att undersöka, förundras och utforska tillsammans med barnen utifrån deras intresseområden. Vår uppgift är att se vad barnen ger uttryck för, deras behov och förutsättningar och utifrån det erbjuda dem en stimulerande och utvecklande tid på förskolan

Trummen är en av sex förskolor i förskoleområdet Syd, där samarbete och utvecklingsarbete, tillsammans, är en styrka.

Som barnskötare ingår du i ett arbetslag där man undervisar, genomför och utvecklar det pedagogiska arbetet samt bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete.

Vi arbetar projektinriktat och barnen är delaktiga när det gäller att utforma projekten som de visar intresse kring. Fokus på vad barnen vill upptäcka, vad de är intresserade av och vilka teorier och fantasier de har som vi kopplar till projektområdet. Vi lägger stor vikt vid att man tror på det kompetenta barnet och att man har en barnsyn som stämmer med vår värdegrund.

Vi söker två barnskötare på tidsbegränsat uppdrag till och med den 2023-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsternas sysselsättningsgrad kan variera mellan 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och vill bli en del av vårt arbete att tillsammans med kollegor och våra barn skapa en förskola utifrån våra ställningstaganden.

Du är en pedagog som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi ser att du vill arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bästa. Du är nyfiken på att vara med i en process där vi tillsammans skapar en förskola med hög pedagogisk kvalitet. Du kan dokumentera och följa upp barns utveckling och lärande. För att våra barns förmåga och kunnande ska utvecklas kan du integrera läroplanens mål i verksamheten. Ytterligare har du ett stort engagemang och god samarbetsförmåga med barn, vårdnadshavare, kolleger och rektor.

Varmt välkommen in med din ansökan!


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 10
Rottne förskola är en liten förskola (ca 35 barn) mellan 1-5 är som startade 2014 . Förskolan ligger i byn Rottne ca 2 mil norr om Växjö. Vi har tillgång till bra lokaler och en fantastisk härlig naturutgård. Arbetet bedrives utifrån läroplanen och vi arbetar också utefter Reggio Emilia inspirerande arbetssätt.
Vi söker dig bara som har barnskötare utbildning och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.
Du som söker tjänsten ska vara positivt aktiv till utveckling av verksamheten ,barnen och dig själv, vara flexibel och kunna samarbeta i arbetslag samt rotera mellan arbetslag, du ska vara insatt i läroplanen och gärna vara bekant med Reggio Emilias förhållningsätt, tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att barnen ska ha en trygg och kreativ miljö på förskolan och bedriva den pedagogiska verksamheten utifrån läroplanen. Vi lägger stor vikt på din personlighet och ser att du som söker har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är Barnskötare och gillar att ta ett pedagogiskt ansvar och vill utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal. Hos oss väntar dig ett inspirerande och utvecklande uppdrag som Barnskötare. Vi arbetar med åldersblandade barngrupper där barnen har samma ansvars pedagog genom hela förskole tiden, vilket ger trygghet för barnen. Du ska ha god förmåga till dialog och samverka med kollegor och föräldrar. Du ska kunna engagera och utmana varje barns nyfikenhet och kreativitet. för anställning måste du visa utdrag från belastningsregistret. Blanketten (för Skola och barnomsorg ) ,som används vid beställning av utdraget, hittar du på polisens hemsida.


Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan Med ditt CV så snart som möjligt.
Sysselsättningsgraden är 75%
tillträda datum 2022-11-01

Ansök nu

Barnskötare till Lindö förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 26
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Lindö förskola har funnits i stadsdelen Öjaby sedan 2008 och är beläget precis bredvid Öjaby skola.

Förskolan är organiserad i fyra olika avdelningar och har plats för ca 70 barn.
Närmiljön erbjuder många rika möjligheter att utforska tillsammans med barnen. Närhet till såväl hästhagar, skog, lekplatser och Helgasjön finns. Vill man upptäcka nya platser så finns tillgång till två elcyklar som man kan använda för att ta sig iväg på upptäcktsfärd tillsammans med barnen.
Sedan Lindö förskola öppnade 2008 har vi arbetat med arbetslagsrotation där en pedagog i varje arbetslag byter avdelning varje läsår. Detta upplever vi bidrar till en god arbetsmiljö och att alla får möjlighet att arbeta med såväl de yngre som de äldre barnen över tid. Vi ser också att det är en trygghet för barnen.

Lindö förskola har ett samarbete med Öjaby förskola som ligger en liten bit bort. Exempelvis har de båda förskolorna samma prioriterade målområden, gemensam fortbildning, gemensam ledningsgrupp och ett antal gemensamma APT varje läsår.

Som barnskötare på Lindö förskola arbetar du utifrån läroplanen.
Varje vecka har arbetslaget gemensam reflektionstid, där fokus är det systematiska kvalitetsarbetet. Vi ser denna tid som ytterst värdefull för att kunna reflektera gemensamt och hela tiden utveckla undervisningen på förskolan på bästa sätt.

Samtliga medarbetare gick förra året utbildning i tillgängliga lärmiljöer och detta arbetar vi vidare med under detta läsår. Under höstterminen implementerar vi "Barnets bästa" på förskolan och som prioriterat målområde har vi språkutveckling. Sedan många år arbetar vi också med skriv- och läsglädje.

Vi söker en barnskötare för tidsbegränsat uppdrag till och med 2023-07-07 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänstens sysselsättningsgrad kan variera mellan 80-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och som är intresserad av ett spännande uppdrag tillsammans med fantastiska kollegor på Lindö förskola.

För oss är trygghet och trivsel högt prioriterat och vi ser det som en grund för att barnens utveckling och lärande. Därför är det viktigt att du som söker denna tjänst är trygg i dig själv och att du är en tydlig ledare. Att du har lätt för att bygga och bibehålla relationer och kunna samverka på ett bra och professionellt sätt med såväl kollegor, barn och vårdnadshavare. Att du är nyfiken och intresserad och hela tiden vill fortsätta att utvecklas i din yrkesroll.

Du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt och är en närvarande pedagog som är nära barnen och nyfiken och intresserad. Som person har du lätt för att samarbeta och skapar goda och professionella relationer till såväl barn, kollegor och vårdnadshavare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom förskola.

Vi ser fram emot just din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolorna i Braås och Dädesjö

Barnskötare
Läs mer Okt 25
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu barnskötare till våra förskolor i Braås och Dädesjö. Vi har fyra förskolor inom området och vi driver utvecklingsarbeten tillsammans utifrån vår verksamhetsplan genom olika utvecklingsgrupper. Vi arbetar i olika projekt under läsåret där vi följer barnens intressen samtidigt som vi undervisar utifrån läroplanenens olika målområden. Vårt pedagogiska fokus ligger nu på trygghet, språkutveckling och matematik för att alla ska känna tillit och få förutsättningar för kommunikation, förståelse och utveckling efter sin förmåga. Vi har många möjligheter till undervisning utomhus i både skog, ängsmark, badplats och lekplatser. Detta utnyttjar vi mycket i vårt arbete med hållbar utveckling.

Som barnskötare är du aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden. Du är engagerad i utvecklingsarbetet och bidrar i diskussioner. Vi värdesätter ett gott samarbete mellan pedagogerna, dels på egna avdelningen men det är också viktigt att man kan mötas mellan de olika avdelningarna. Du är en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i ditt arbete och som möter barnen på ett positivt sätt. Du behöver kunna möta dem utifrån deras egna förutsättningar och se alla barns styrkor

Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på förskolorna i Braås och Dädesjö. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

Tjänsterna är på 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av liknande uppgifter.

Du bidrar till ett gott arbetsklimat både på den egna avdelningen men också på hela förskolan genom att vara engagerad, nyfiken och trygg. Du stimulerar alla barn till att utvecklas. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Furuby förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 20
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Furuby förskola är en förskola med tre avdelningar som ligger i naturnära Furuby. Förskolan arbetar medvetet med språkstimulerande aktiviteter där medforskande pedagoger lär och utvecklas tillsammans med barnen och de erbjuds medvetna lärmiljöer inom- och utomhus. Förskolan följer varje barns progression i den utsträckning det är möjligt och lägger grunden för ett livslångt lärande där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Barnets bästa är alltid i fokus och vår utbildning präglas av utveckling, glädje, engagemang och lekfullhet. Vår undervisning utgår utifrån läroplanens mål och syftar till fördjupad kunskap hos det enskilda barnet. För oss är det viktigt att hela dagen genomsyras av undervisning, både spontan och planerad och våra undervisningsaktiviteter sker inomhus och utomhus i tillgängliga lärmiljöer.

Furuby förskola ingår som en av tre förskolor tillsammans med Älmåsvägens förskola och Högstorps förskola under samma ledning bestående av rektor och biträdande rektor.

Som barnskötare hos oss är du en viktig del i ett arbetslag där ni tillsammans medverkar och genomför den pedagogiska utbildningen utifrån styrdokumenten mot uppställda mål. Du dokumenterar, följer upp och utvärderar och verkar för att alla barn har lika stort inflytande och utrymme på förskolan. Barnskötarens uppdrag är att genom samarbete i arbetslaget ge barnen en trygg och stimulerande utbildning som främjar varje barns utveckling och lärande. Du ska även medverka i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskollärare driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt. Vi vill även se att du utformar utbildningen efter barnens förutsättningar och behov och är delaktig i att skapa pedagogiska lärmiljöer inomhus och utomhus. Vi använder oss av kollegialt samarbete på enheten och mellan våra tre enheter. Utveckling tillsammans är en viktig pusselbit i vår organisation.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och som är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument och som vill arbeta i ett team som ser hela förskolan och alla barns bästa. Du har en viktig roll som barnskötare att följa barnens förändrade kunnande och tillsammans medverka med arbetslaget som värnar om barnens utbildning. Du har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat med glädje, engagemang, nyfikenhet och trygghet och du ser barngruppens olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Även en förmåga att se möjligheter i uppdraget och kunna vara flexibel och lösningsfokuserad.

Det är en fördel om du har vana att arbeta med IST (blogg), SAITS (lämna/hämta) och TCP (lägga schema och stämpla) eller liknande digitala systemstöd.

Vi ser framemot din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Grimmans förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 18
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Grimmans förskola består av 3 avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Vi arbetar med åldersindelade grupper och har ca 60 barn. Vi arbetar med ett årslångt tema som utgår från sagans värld. Sagan utgör grunden och utifrån den sker arbetet enligt läroplanen och vår verksamhetsplan på ett tematiskt processinriktat sätt.

Alla pedagoger arbetar gemensamt och delar på det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi både vår inne- och utemiljö som viktig,

Vår miljö ska vara välkommande och erbjuda platser för möte och där barn kan utveckla sin kreativitet, fantasi och självständighet.

Som barnskötare hos oss stimulerar du barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dom trygg omsorg. Du kommer att dokumentera barnens lärande genom spontan och planerad undervisning. Du skapar goda relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare. Du kommer arbeta i ett samarbetsarbetslag där ni tillsammans tar ansvar för att skapa utforskande, lekfulla miljöer och sammanhang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av arbetet. Du är väl förtrogen med TAKK och digitala verktyg. Du är en tydlig ledare som kan fatta beslut tillsammans med dina kollegor. Du har en god samarbetsförmåga där det är lika självklart för dig att komma med idéer som att vara en inlyssnande kollega. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt.

Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2023-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning, sysselsättningsgraden är på 85%.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Vikaholm förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 17
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vikaholms förskola består av 4 flanker och har plats för ca 150 barn och ett 30 tal pedgoger. På varje flank arbetar alla pedagoger gemensamt och delar på det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi både vår inne- och utemiljö som viktig,
Vår miljö ska vara välkommande och erbjuda platser för möte och där barn kan utveckla sin kreativitet, fantasi och självständighet.

Alla pedagoger arbetar gemensamt och delar på det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi både vår inne- och utemiljö som viktig,

Vår miljö ska vara välkommande och erbjuda platser för möte och där barn kan utveckla sin kreativitet, fantasi och självständighet.

Som barnskötare hos oss stimulerar du barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dom trygg omsorg. Du kommer att dokumentera barnens lärande genom spontan och planerad undervisning. Du skapar goda relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare. Du kommer arbeta i ett samarbetsarbetslag där ni tillsammans tar ansvar för att skapa utforskande, lekfulla miljöer och sammanhang.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av arbetet. Du är väl förtrogen med TAKK och digitala verktyg. Du är en tydlig ledare som kan fatta beslut tillsammans med dina kollegor. Du har en god samarbetsförmåga där det är lika självklart för dig att komma med idéer som att vara en inlyssnande kollega. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt.

Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2023-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Sysselsättningsgraden är på 50%.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Skeppet förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 17
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Skeppets förskola består av 3 avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Här arbetar alla pedagoger gemensamt och delar på det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi både vår inne- och utemiljö som viktig,

Vår miljö ska vara välkommande och erbjuda platser för möte och där barn kan utveckla sin kreativitet, fantasi och självständighet.

Som barnskötare hos oss stimulerar du barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dom trygg omsorg. Du kommer att dokumentera barnens lärande genom spontan och planerad undervisning. Du skapar goda relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare. Du kommer arbeta i ett samarbetsarbetslag där ni tillsammans tar ansvar för att skapa utforskande, lekfulla miljöer och sammanhang.


KVALIFIKATIONER
Som barnskötare hos oss stimulerar du barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dom trygg omsorg. Du kommer att dokumentera barnens lärande genom spontan och planerad undervisning. Du skapar goda relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare. Du kommer arbeta i ett samarbetsarbetslag där ni tillsammans tar ansvar för att skapa utforskande, lekfulla miljöer och sammanhang.

Tjänsternas sysselsättningsgrad är på 80% och är tidsbegränsade till och med 2023-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Högstorps förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Högstorps förskola är en förskola med åtta avdelningar mitt i stadsdelen Högstorp i Växjö som ligger i nära anslutning till skola, natur och skog. Förskolan arbetar idag åldershomogent, där pedagoger följer barnens progression i den utsträckning det är möjligt och lägger grunden för ett livslångt lärande där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Högstorps förskola ingår som en av tre förskolor tillsammans med Älmåsvägens förskola och Furuby förskola under samma ledning bestående av rektor och biträdande rektor. Vi använder oss av kollegialt samarbete på enheten och mellan våra tre enheter. Utveckling tillsammans är en viktig pusselbit i vår organisation.

Barnets bästa är alltid i fokus och vår utbildning präglas av utveckling, glädje, engagemang och lekfullhet. Vår undervisning utgår utifrån läroplanens mål och syftar till fördjupad kunskap hos det enskilda barnet. För oss är det viktigt att hela dagen genomsyras av undervisning, både spontan och planerad och våra undervisningsaktiviteter sker inomhus och utomhus i tillgängliga lärmiljöer.

Som barnskötare hos oss är du en viktig del i ett arbetslag där ni tillsammans medverkar och genomför den pedagogiska utbildningen utifrån styrdokumenten mot uppställda mål. Du dokumenterar, följer upp och utvärderar och verkar för att alla barn har lika stort inflytande och utrymme på förskolan. Barnskötarens uppdrag är att genom samarbete i arbetslaget ge barnen en trygg och stimulerande utbildning som främjar varje barns utveckling och lärande. Du ska även medverka i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskollärare driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt. Vi vill även se att du utformar utbildningen efter barnens förutsättningar och behov och är delaktig i att skapa pedagogiska lärmiljöer inomhus och utomhus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en utbildad barnskötare som är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument och som vill arbeta i ett team som ser hela förskolan och alla barns bästa. Du har en viktig roll som barnskötare att följa barnens förändrade kunnande och tillsammans medverka med arbetslaget som värnar om barnens utbildning. Du har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat med glädje, engagemang, nyfikenhet och trygghet och du ser barngruppens olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Även en förmåga att se möjligheter i uppdraget och kunna vara flexibel och lösningsfokuserad.

Det är en fördel om du har vana att arbeta med IST (blogg), SAITS (lämna/hämta) och TCP (lägga schema och stämpla) eller liknande digitala systemstöd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Fagrabäck förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 10
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Fagrabäck förskola som ingår i Lillestads förskolor där även Stenholmen och Lillestad ingår. Förskolan består av fyra avdelningar som är indelade i åldersnära grupper. Vi erbjuder tillgängliga och utvecklande lärmiljöer som inbjuder till socialt samspel där barn kan utvecklas och lära tillsammans.

Som barnskötare ingår du i ett arbetslag som tillsammans ansvarar för planering och genomförande av undervisning utifrån läroplanens mål och riktlinjer. Arbetslaget följer upp resultat, dokumenterar, analyserar och utvärderar barns möjlighet att utvecklas och lära i enlighet med läroplanens mål. Som barnskötare hos oss arbetar du i team i nära samarbete med övriga arbetslag. Vi använder oss av kollegialt lärande både inom enheten och mellan förskolorna för att utvecklas och lära tillsammans. Samarbete och utvecklingsarbete är en styrka inom vår organisation.

Vi har en tillsvidaretjänst på 100% och två visstidsanställningar på 75-100% under perioden 2023-01-02 - 2023-06-30.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har barnskötare utbildning och ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Vi förväntar oss också att du har ett professionellt förhållningssätt och bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du en del i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driver det systematiska kvalitetsarbetet framåt. Du har barnen i fokus och är intresserad, engagerad och du vågar anta de utmaningar som kommer med arbetet och tar egna initiativ. Du är även lösningsfokuserad och ser möjligheter i uppdraget, flexibel, har god samarbetsförmåga och sprider arbetsglädje. Du har förmågan att ställa om och möta vardagen på andra sätt än vad som kanske från början var planerat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Äventyret

Barnskötare
Läs mer Okt 10
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Äventyret är en nybyggd utomhusförskolan som ligger vid Fyllerydsskogen. Den är organiserade i tre småbarns- och två äldrebarnsavdelningar. Vi arbetar utifrån verksamhetsidén Grön tråd- som vilar på NATUREN som vår lärmiljö. Årstidernas olika förutsättningar och olika väder gör varje dag till ett nytt spännande och lustfyllt äventyr där vi följer djur- och växtriket i vår närhet. Genom de fyra elementen jord, vatten, luft och eld bedriver vi en lustfylld utbildning där vi pedagoger alltid finns med som medupptäckare, medundersökare, medupplevare och medagerande i naturen. Från och med när barnen börjar på Förskolan Äventyret och till de slutar, är nyckelorden trygghet och trivsel vilket medför att ha roligt, kunna uppleva och lära sig i naturen. Med framgångsrika strategier av beprövad erfarenhet där barnens bästa står i centrum och genom tydliga mål från läroplanen, (Lpfö18), skapar vi en meningsfull och lustfylld utbildning för att på så vis ge barnen bästa förutsättningarna till att utvecklas till självständiga och ansvarstagande individer.

Som ansvarstagande individer lägger vi vikten vid kunskapen till hur vi tillsammans skapar en bättre och hållbarare framtid genom att värna om naturen, dess resurser och förståelse för hur vi människor påverkar vår miljö.

Som barnskötare är det viktigt att kunna se det kompetenta barnet och ha tilltro till barnets förmåga. Dels för att förstå barnens arbetsteorier dels för att förstå hur barnens lärande påverkas av vår interaktion med dem. Därför är det av stor vikt att lyssna in barnets behov och nyfikenhet för att vi ska kunna bemöta dem på rätt sätt och ge dem utmaningar som blir meningsfulla. Som barnskötare förväntas du delta i de aktiviteter och upptäckter barnen gör, vare sig det är på gården eller i skogen. Du gör det genom att vara en HÄRVARANDE pedagog. Det betyder att du är både både fysiskt och psykiskt närvarande med barnen för att kunna lyssna in och bemöta barnen på bästa sätt.

Förskolläraren är huvudansvarig för det systematiska kvalitetsarbetet och du som barnskötare förväntas vara en reflekterande pedagog i vårt arbetslag som har förmåga att reflektera kring lärandeprocesser och ta egna initiativ för att utveckla barnet, dig själv som individ, ditt arbetslag och i synnerhet utbildningen vi bedriver.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare med god digital kompetens samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Vi vill också att du är:
Flexibel - Viktigt att du kan vara följsam med barnen och barnens upptäckter och behov för att anpassa undervisning till det som är intressant just nu och då göra avkall eller förändra den planerade aktiviteten. Det kan också vara så att vädret, barnens dagsform eller för den delen dagens organisation med eventuella vikarier sätter utmaningar och att då som pedagog kunna se till barnets bästa utifrån det är viktigt. Barnets bästa kommer alltid i första rum.

Stresstålig - Det kan upplevas stressigt emellanåt, men då är det viktigt att sortera, prioritera och behålla lugnet vi i arbetslaget hjälps åt och samarbetar som de förebilder vi är för barnen. Har vi dessutom roligt tillsammans bidrar det mycket till den goda stämning som behövs för att barnen ska uppfatta oss som

Villig att vara utomhus - Vi bedriver vår undervisning mestadels utomhus och ser NATUREN som en lärmiljö för utbildning. Därför vill vi att du har ett genuint intresse för utomhuspedagogik, vill och ser möjligheter att bedriva undervisning utomhus och har antingen erfarenhet av utomhuspedagogik eller egna erfarenheter av friluftsliv som du kan förvalta med barnen.

Positiv - Slutligen tycker vi det är viktigt att kunna skratta tillsammans, kan vi skratta tillsammans då klarar både vi vuxna och barn de dagar när det är lite kämpigt. Därför är det viktigt att du förstår och är villig att bidra till positiv stämning genom att se det positiva i livet, bjuda på dig själv eller bara finnas där som medmänniska med ett leende.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Saga förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Okt 6
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Saga är organiserad utifrån fyra avdelningar där barnen är indelade i tio åldersindelade grupper.

Vi är en förskola som Inspireras av Reggio Emilia filosofin. Vi arbetar efter att den pedagogiska miljön är den tredje pedagogen och ska vara inbjudande, spännande och kreativ där projektet ska leva under hela dagen. Den ska ge utmaningar och gynna barnens strävan efter att bli självständiga, detta underlättas eftersom den är utformad efter varje åldersgrupp.

Vår härliga gård utnyttjas flitigt då en stor del av verksamheten även är förlagd utomhus året runt. Vi ser att utemiljön är lika viktig som innemiljön och det man kan göra inomhus även kan göras utomhus.

Som barnskötare ska du vara delaktig i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt.

Sysselsättningsgraden kan variera mellan 75-100% och är tidsbegränsad till och med 2022-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi ser att gärna du vill arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bäst. Som person är du nyfiken på att vara med i en process där vi tillsammans skapar en förskola med hög pedagogisk kvalitet som värnar om våra demokratiska värden. Du har ett stort engagemang och god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med både barn, kollegor och vårdnadshavare.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Sjöborgsvägens förskola

Barnskötare
Läs mer Okt 4
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Sjöborgsvägen i Braås är en förskola med fem avdelningar där vi nu söker en ny medarbetare som är intresserad och engagerad och som tillsammans med oss vill driva utbildningen framåt för våra barn. Vi har stora rymliga lokaler, en utegård för de yngre barnen och en för de äldre. På övre plan har vi tre småbarnsbarnsavdelningar och på nedre plan två avdelningar för de äldre barnen. Vi samarbetar mycket mellan avdelningarna vilket skapar trygghet för barnen. Vi arbetar i olika projekt under läsåret där vi följer barnens intressen samtidigt som vi undervisar utifrån läroplanenens olika målområden. Vårt pedagogiska fokus ligger på trygghet, språkutveckling flerspråkighet/interkulturalitet för att alla ska känna tillit och få förutsättningar för kommunikation, förståelse och utveckling efter sin förmåga. Vi har många barn med olika nationaliteter vilket gör att detta arbete blir väldigt betydelsefullt. Vi har nu också startat upp ett utvecklingsarbete i matematik.

I området har vi fyra förskolor och vi driver vårt utvecklingsarbete tillsammans utifrån vår gemensamma verksamhetsplan där vi alla har samma utvecklingsområden. Vi har olika ansvarsgrupper, där en från varje förskola deltar och driver arbetet vilket ger ett stort kollegialt samarbete.

Som barnskötare är du aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden. Du är engagerad i utvecklingsarbetet och bidrar i diskussioner. Vi värdesätter ett gott samarbete mellan pedagogerna, dels på egna avdelningen men det är också viktigt att man kan mötas mellan de olika avdelningarna.

Du ska vara en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i ditt arbete och som möter barnen på ett positivt sätt. Du behöver kunna möta dem utifrån deras egna förutsättningar och se alla barns styrkor. Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på förskolorna i Braås och Dädesjö. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av liknande uppgifter.

Du bidrar till ett gott arbetsklimat både på den egna avdelningen men också på hela förskolan genom att vara engagerad, nyfiken och trygg. Du stimulerar alla barn till att utvecklas. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Tjänsten är på 75-100%.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolorna i Rottne och Åby

Barnskötare
Läs mer Sep 28
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Kullens förskola och Fantasia förskola ligger i Rottne. Kullen består av fyra arbetslag, två yngrebarnsavdelningar och två äldrebarnsavdelningar och har vi en stor inspirerande utemiljö. Fantasia består av tre storarbetslag och har två yngrebarnsavdelningar och en äldrebarnsavdelning som ligger i anslutning till skolans lokaler. På Fantasia arbetar vi utifrån Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Åby förskola består av tre avdelningar, en 1-2 års avdelning, en 2-3 års avdelning och en 4-5 års avdelning och arbetar i dialog med Reggio Emilias pedagogiska filosofin. Förskolorna arbetar tillsammans utifrån ett gemensamt övergripande tema: "Hållbar framtid" och vi samarbetar för att utvecklas i ett kollegialt lärande.

Att arbeta som barnskötare innebär spännande och betydelsefulla möjligheter till att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Vi söker nu barnskötare som deltar i genomförande av de pedagogiska lärprocesserna i enlighet med lpfö-18 och valda utvecklingsområden. Tjänsternas placering under våren är på Åby förskola, Kullen eller Fantasia och innebär att man arbetar på flera avdelningar på förskolan. Tillsammans tar ni ansvar för att skapa och organisera för utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang.

Tjänsterna är på 75-100% under perioden 2023-01-09 - 2023-06-31.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta som barnskötare på våra förskolor ska du vara utbildad barnskötare och:
• vara engagerad, vägledande och medforskande för att skapa möjligheter för utveckling och lärande med barnen i fokus
• ha ett nyfiket reflekterande förhållningssätt med förmåga att möta varje barn utifrån sina förutsättningar
• ha ett tydligt barnfokus och tro på det kompetenta barnet som återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen
• ha kunskap i förskolans uppdrag och styrdokument och förtrogen med och nyfiken på att använda pedagogisk dokumentation
• ha kunskap i hur man integrerar IKT i det pedagogiska arbetet
• ta ansvar för att utveckla en tillitsfull relation mellan förskola och hem
• ha viljan att se möjligheter vara flexibel, ansvarsfull och bidra till gott arbetsklimat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Tillgång till körkort och bil kan krävas.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Sep 6
Varmt välkommen till Föräldrakooperativet Stentrollet! En liten förskola på kulturkullen Ringsberg centralt i Växjö.
Vi söker en barnskötare på 80% (Sex månaders provanställning, möjlighet till tillsvidare). Vi söker dig som är engagerad, kunnig och som trivs med att utmana varje barn utifrån sina förutsättningar och att skapa lärtillfällen genom leken. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och ser med glädje och lust på ditt viktiga uppdrag!
Du som söker tjänsten får ingå i en kreativ och engagerad personalgrupp. Vi har små barngrupper med hög personaltäthet och kontinuerlig kompetensutveckling. Du kommer tillsammans med arbetslaget att planera, genomföra, följa upp och utvärdera förskolans verksamhet utifrån gällande styrdokument. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ser att du som söker har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. För att trivas i vår verksamhet behöver du ha god initiativförmåga och vara flexibel. Vi förväntar oss att du har ett professionellt förhållningssätt gentemot barn, kollegor och föräldrar.
För anställning måste du visa två utdrag från belastningsregistret. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).
Stentrollet är en förskola som drivs av ett föräldrakooperativ, där föräldrarna inte arbetar i barngrupp utan har ansvarsområden utanför den dagliga verksamheten. Vi lägger stor vikt vid att ha engagerad personal i barngruppen medan föräldrarnas roll är att skapa goda förutsättningar för verksamheten. Stentrollets styrka är att vara "den lilla förskolan". Här ges du möjlighet att ge barnen trygga relationer och utmana dem i deras lärande. Vi finns i en vacker äldre villa centralt i Växjö. Delar av huset är nyrenoverade och det pågår ett ständigt förbättringsarbete för att göra förutsättningarna för den pedagogiska verksamheten bättre. En stor del av dagarna tillbringas utomhus och tack vare vårt centrala läge är det nära till bibliotek, teater, torget och andra utflyktsmål i närområdet.
Vi kontaktar intressenter löpande så vänta inte med din ansökan.
Sista svarsdatum 2/10

Ansök nu

Nu söker vi en Barnskötare till Yngves Föräldrakooperativ

Barnskötare
Läs mer Sep 1
Vill du bli en del av vår fantastiska förskola?
Vi söker nu en barnskötare till Yngves Föräldrarkooperativ. Tjänsten är ett vikariat på 1 år.
Yngves är ett föräldrakooperativ som har funnits i Växjö sedan 1994. För närvarande är vi ca 26 barn i verksamheten och huserar i en röd villa på I11-området, med en fantastisk utemiljö och med närhet till ett spännande skogsområde. En stor inspirationskälla är Reggio Emilia-filosofin som bland annat tar fasta på att utveckla barnets alla uttrycksmöjligheter utan att leda det i någon förutbestämd riktning.
Maten på Yngves lagas helt från grunden av vår duktiga kock och vi är noga med att då vi kan, välja närodlade och ekologiska råvaror.
Som föräldrakooperativ bygger hela verksamheten på föräldrarnas aktiva medverkan och engagemang. Det pedagogiska ansvaret ligger dock helt hos personalen och alla pedagoger arbetar nära tillsammans och deltar aktivt i planering och utveckling av verksamheten på Yngves.
Som barnskötare kommer du att tillsammans med de andra pedagogerna planera och genomföra, samt även följa upp och utveckla verksamheten. Du kommer att bli en del av det team av pedagoger på Yngves som med sina olika personligheter, intressen och engagemang – men en gemensam värdegrund och tydliga pedagogiska mål – ger barnen alla möjligheter att få påverka beslut, utvecklas, ha roligt och hela tiden lära sig nya saker.
Vi söker dig, som uppskattar att arbeta med kreativ och engagerad personal där din tydlighet, lyhördhet och flexibilitet är mycket viktig. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i förskolan.


Intervjuer kommer att ske löpande

Ansök nu

Barnskötare till Gustavslunds förskola

Barnskötare
Läs mer Sep 14
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
På Gustavslunds förskola har vi 70 barn i åldrarna 1-5 år, fördelade på två yngrebarns- och två äldrebarnsavdelningar, som leker och lär tillsammans med engagerade förskollärare och barnskötare.

Arbetssättet på Gustavslunds förskola bygger på att vi som pedagoger finns både fysiskt och mentalt närvarande där barnen befinner sig. Detta för att barnet ska kunna känna trygghet och tillit till oss pedagoger. Arbetsmetoden kallar vi för härvarande pedagog. Vi vill följa barnen på nära håll för att kunna utmana dem vidare i sin utveckling. Det innebär att vi pedagoger är där barnen är och därigenom lyfter och bekräftar lärandet i stunden det sker. Vi är uppmärksamma på barnens olika sätt att kommunicera och vi ser barnen som kompetenta. Genom kompetensutbildning i samarbete med bland annat Linnéuniversitet och Göteborgs Universitet utvecklar pedagogerna sina kunskaper inom exempelvis lekresponsiv undervisning och boksamtal.

Som barnskötare är du en viktig del i ett arbetslag med både förskollärare och barnskötare. Hos oss får du möjlighet att tillsammans med arbetslaget på förskolan utveckla och genomföra lustfylld utbildning där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Du kommer även knyta spontant uppkomna aktiviteter, intressen samt vardagliga aktiviteter och rutiner under hela dagen till vårt sagotema. Du får även möjlighet att påverka de pedagogiska miljöerna utomhus såväl som inomhus utifrån sagotemat.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en utbildad barnskötare med barnets lärande i fokus och som är väl förtrogen med förskolans läroplan. Du har god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad samt har goda kunskaper i svenska språket.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Åryds förskola

Barnskötare
Läs mer Sep 5
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Åryds förskola, som har fyra avdelningar, ligger naturskönt ca 1,5 mil öster ut från Växjö. Vår verksamhetsidé GRÖN TRÅD bygger på att det är NATUREN som är vår lärmiljö. Årstidernas olika förutsättningar och olika väder gör varje dag till ett nytt spännande och lustfyllt äventyr där vi följer djur- och växtriket i vår närhet. Genom de fyra elementen jord, vatten, luft och eld bedriver vi en lustfylld utbildning där vi pedagoger alltid finns med som medupptäckare, medundersökare, medupplevare och medagerande i naturen.

Som barnskötare är dina arbetsuppgifter bland annat att
• under ledning av förskollärare genomföra undervisning utifrån forskning och beprövad erfarenhet så läroplanens mål och intentioner uppfylls och att varje barns utveckling och lärande främjas
• genomföra utbildningen så omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet
• utforma de pedagogiska miljöerna utomhus så väl som inomhus så att de inspirerar till utveckling och lärande samt utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet
• genomföra utvecklingssamtal och föräldramöten
• samarbeta med hemmet genom en kontinuerlig dialog med barns vårdnadshavare.
• använda dig av de digitala verktyg och stödfunktioner som är relevanta utifrån uppdrag
• vid behov handleda barnskötarelever.

Som pedagog är det viktigt att kunna se det kompetenta barnet och ha tilltro till barnets förmåga. Dels för att förstå barnens arbetsteorier dels för att förstå hur barnens lärande påverkas av vår interaktion med dem. Därför är det av stor vikt att du kan lyssna in barnets behov och nyfikenhet för att vi ska kunna bemöta dem på rätt sätt och ge dem utmaningar som blir meningsfulla. Som pedagog förväntas du delta i de aktiviteter och upptäckter barnen gör, vare sig det är på gården eller i skogen. Du gör det genom att vara en HÄRVARANDE pedagog. Det betyder att du är både fysiskt och psykiskt närvarande med barnen för att kunna lyssna in och bemöta barnen på bästa sätt.

Tjänsten är på 80-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarutbildning och erfarenhet av arbete som barnskötare. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att arbeta med utomhuspedagogik.

Vi vill också att du är:
Flexibel - Viktigt att du kan vara följsam med barnen och barnens upptäckter och behov för att anpassa undervisning till det som är intressant just nu och då göra avkall eller förändra den planerade aktiviteten. Det kan också vara så att vädret, barnens dagsform eller för den delen dagens organisation med eventuella vikarier sätter utmaningar och att då som pedagog kunna se till barnets bästa utifrån det är viktigt. Barnets bästa kommer alltid i första rum.

En reflekterande pedagog - I vårt arbetslag vill vi ha dig som har förmåga att reflektera kring lärandeprocesser där du tar egna initiativ för att utveckla dig själv som individ, ditt arbetslag och i synnerhet utbildningen vi bedriver.

Stresstålig - Det kan upplevas stressigt emellanåt, men då är det viktigt att sortera, prioritera och behålla lugnet vi i arbetslaget hjälps åt och samarbetar som de förebilder vi är för barnen. Har vi dessutom roligt tillsammans bidrar det mycket till den goda stämning som behövs för att barnen ska uppfatta oss som

Villig att vara utomhus - Vi bedriver vår undervisning mestadels utomhus och ser NATUREN som en lärmiljö för utbildning. Därför vill vi att du har ett genuint intresse för utomhuspedagogik, vill och ser möjligheter att bedriva undervisning utomhus och har antingen erfarenhet av utomhuspedagogik eller egna erfarenheter av friluftsliv som du kan förvalta med barnen.

Positiv - Slutligen tycker vi det är viktigt att kunna skratta tillsammans, kan vi skratta tillsammans då klarar både vi vuxna och barn de dagar när det är lite kämpigt. Därför är det viktigt att du förstår och är villig att bidra till positiv stämning genom att se det positiva i livet, bjuda på dig själv eller bara finnas där som medmänniska med ett leende.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Aug 18
Rottne förskola är en liten förskola (ca 35 barn) mellan 1-5 är som startade 2014 . Förskolan ligger i byn Rottne ca 2 mil norr om Växjö. Vi har tillgång till bra lokaler och en fantastisk härlig naturutgård. Arbetet bedrives utifrån läroplanen och vi arbetar också utefter Reggio Emilia inspirerande arbetssätt.
Vi söker dig bara som har barnskötare utbildning och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.
Du som söker tjänsten ska vara positivt aktiv till utveckling av verksamheten ,barnen och dig själv, vara flexibel och kunna samarbeta i arbetslag samt rotera mellan arbetslag, du ska vara insatt i läroplanen och gärna vara bekant med Reggio Emilias förhållningsätt, tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att barnen ska ha en trygg och kreativ miljö på förskolan och bedriva den pedagogiska verksamheten utifrån läroplanen. Vi lägger stor vikt på din personlighet och ser att du som söker har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är Barnskötare och gillar att ta ett pedagogiskt ansvar och vill utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal. Hos oss väntar dig ett inspirerande och utvecklande uppdrag som Barnskötare. Vi arbetar med åldersblandade barngrupper där barnen har samma ansvars pedagog genom hela förskole tiden, vilket ger trygghet för barnen. Du ska ha god förmåga till dialog och samverka med kollegor och föräldrar. Du ska kunna engagera och utmana varje barns nyfikenhet och kreativitet. för anställning måste du visa utdrag från belastningsregistret. Blanketten (för Skola och barnomsorg ) ,som används vid beställning av utdraget, hittar du på polisens hemsida.


Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan Med ditt CV så snart som möjligt.
Sysselsättningsgraden är 75%
tillträda datum 2022-09-01

Ansök nu

Barnskötare till Alpgatans förskola

Barnskötare
Läs mer Sep 2
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Alpgatans förskola tillhör Östers förskolor som dessutom består av Östregårds förskola och Linnéparkens förskola. Alpgatans förskola ligger på Öster i centrala Växjö och består av tre avdelningar. Vi har ett tematiskt arbetssätt där temat tas fram på respektive avdelning för att skapa en röd tråd i arbetet mot våra fokusområden. Vi är ute varje dag och vi strävar efter att våra utegårdar ska erbjuda aktiviteter som utvecklar barnens olika förmågor samtidigt som vi tar våra på vårt närområde när vi söker oss utanför förskolans område.

Vi söker nu en barnskötare på heltid till vår förskola. Som barnskötare ska du vara delaktig i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt. Hos oss kommer du tillsammans med kollegor arbeta med planering, dokumentation, utvärdering och analys av arbetet kring barns utveckling och lärande.

Du kommer att arbeta med hela barngruppen men också se den enskilda individen. I ditt arbete kommer du att anpassa och utveckla verksamheten efter barnen och erbjuda dem en stimulerande och utvecklande lärmiljö. Du är en medforskande pedagog som utmanar barnen i vardagen genom lek och fantasi. Du utformar lärandemiljöer utifrån barnens intresse, nyfikenhet och kreativitet kopplat till läroplanen.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad barnskötare, gärna med lite erfarenhet sedan tidigare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som barnskötare arbetar du kollegialt för att alla barns bästa. Du arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen.

Vi söker dig som ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Som person är du nyfiken och arbetar aktivt för att barn, pedagoger och verksamhet ska utvecklas. Du har även ett stort engagemang, är flexibel i ditt arbetssätt och arbetar för goda relation med både barn, kollegor och vårdnadshavare.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolorna i Braås och Dädesjö

Barnskötare
Läs mer Aug 30
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en barnskötare till en pooltjänst på våra förskolor i Braås och Dädesjö. Vi söker dig som är flexibel och som trivs med att möta och lära känna nya människor. Vi är fyra förskolor, tre i Braås och en i Dädesjö och vi behöver nu lite hjälp vid sjukdomar och annan frånvaro.

Förskolorna inom området driver sina utvecklingsarbeten tillsammans utifrån vår verksamhetsplan genom olika utvecklingsgrupper. Vi arbetar i olika projekt under läsåret där vi följer barnens intressen samtidigt som vi undervisar utifrån läroplanenens olika målområden. Vårt pedagogiska fokus ligger på trygghet och språkutveckling för att alla ska känna tillit och få förutsättningar för kommunikation, förståelse och utveckling efter sin förmåga. Vi påbörjar nu i höst även ett utvecklingsarbete inom matematiken. Vi har många möjligheter till undervisning utomhus i både skog, ängsmark, badplats och lekplatser. Detta utnyttjar vi mycket i vårt arbete med hållbar utveckling.

Du kommer att arbeta på alla fyra förskolorna utifrån behov. Vi kommer att ha ett bokningssystem där pedagogerna lägger in tider när de behöver hjälp. Du är delaktig i verksamheten på den förskolan du befinner dig och stöttar upp där det behövs. Dina kolleger kommer att ta emot dig på ett positivt sätt och sätta in dig i arbetet. Du kommer inte att ha något ansvar för planering av verksamheten men du deltar i arbetet tillsammans med de andra pedagogerna.

Tjänsten är på 80%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du är en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i ditt arbete och möter barnen på ett positivt sätt. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och goda samarbeten, är nyfiken och trygg och har en positiv inställning och ett flexibelt förhållningssätt.

Vi värdesätter ett gott samarbete vilket alla bidrar till. Vi uppskattar vår personal, en god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på förskolorna i Braås och Dädesjö. Hoppas du vill bli en del av vårt team!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Saga förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Aug 11
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan SAGA är organiserad utifrån fyra avdelningar där barnen är indelade i tio åldersindelade grupper.

Vi är en förskola som Inspireras av Reggio Emilia filosofin. Vi arbetar efter att den pedagogiska miljön är den tredje pedagogen och ska vara inbjudande, spännande och kreativ där projektet ska leva under hela dagen. Den ska ge utmaningar och gynna barnens strävan efter att bli självständiga, detta underlättas eftersom den är utformad efter varje åldersgrupp.
Vår härliga gård utnyttjas flitigt då en stor del av verksamheten även är förlagd utomhus året runt. Vi ser att utemiljön är lika viktig som innemiljön och det man kan göra inomhus även kan göras utomhus.

Som barnskötare ska du vara delaktig i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driva det systematiska kvalitetsarbetet framåt.

Vi söker nu 1-2 barnskötare till tidsbegränsat uppdrag till och med 2022-12-31. Anställningens sysselsättningsgrad kan variera mellan 85-100%.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad barnskötare som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i pedagogisk verksamhet.

Vi ser gärna att du:
• Vill arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bästa
• Är nyfiken på att vara med i en process där vi tillsammans skapar en förskola med hög pedagogisk kvalitet som värnar om våra demokratiska värden
• Har ett stort engagemang och god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med både barn, kollegor och vårdnadshavare


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Villekulla

Barnskötare
Läs mer Aug 10
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Villekulla ligger på Hovshaga i nära anslutning till skola, skog och natur. Vi arbetar utifrån barnens intresse, nyfikenhet, delaktighet och språkutvecklande arbetssätt kopplat till natur och teknik. För oss är det viktigt att hela dagen genomsyras av undervisning, både spontan och planerad. Tillsammans med Göteborgs universitet utvecklar vi den Lekresponsiva undervisningen som en del i både den planerade och spontana lärsituationen.
Barnens bästa är alltid i fokus och vi vill att undervisningen ska vara meningsfull, relevant och kunna bidra till deras lärande och utveckling i ett livslångt perspektiv. Vår vision är att vi vill ha trygga barn som är nyfikna, växer i sig själva, blir bemötta på ett lågaffektivt sätt och utifrån sina förutsättningar vågar ta plats i ett demokratiskt samhälle och respekterar varandras likheter och olikheter.

Som barnskötare hos oss är du en viktig del i ett arbetslag tillsammans med förskollärare och andra barnskötare. Tillsammans i arbetslaget planerar och genomför ni den pedagogiska verksamheten utifrån styrdokumenten mot uppställda mål. Ni dokumenterar, följer upp och utvärderar och verkar för att alla barn har lika stort inflytande över och utrymme på förskolan.
Barnskötarens uppdrag är att genom samarbete i arbetslaget ge barnen en trygg och stimulerande utbildning som främjar varje barns utveckling och lärande.

Du kommer tillsammans med arbetslaget och rektor att utforma verksamheten utifrån barns förutsättningar och behov och kommer vara delaktig i att skapa den pedagogiska miljön utomhus och inomhus.

Vi söker två barnskötare där den ena tjänsten är tillsvidare och den andra är tidsbegränsad till och med 2022-12-05.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en utbildad barnskötare som är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument, som har god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Meriterande är om man tidigare har arbetat språkutvecklande, har en god och bred digital kompetens, kommit i kontakt med Bo Hejskovs metoder kring lågaffektivt bemötande och har kunskap i lekresponsiv undervisning.

Du bör vara väl förtrogen med IST, SAITS och TCP.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Pilbäcken förskola söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Aug 10
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Pilbäckens förskola där vårt arbete bygger på nyfikenhet, trygghet och att alla kan och där vi tillsammans driver vår verksamhet framåt. Pilbäckens förskola är en Reggio Emilia inspirerad förskola, som arbetar utifrån ett demokratiskt förhållningssätt. Vi har ett projekterande arbetssätt där vi nu fokuserar på Hållbar framtid. Vi arbetar medvetet med våra pedagogiska lärmiljöer och lägger stor vikt vid 100-språkligt arbete. Vår inspiration delar vi med Junibackens förskola som vi har ett nära samarbete med. Vi är också mitt inne i ett projekt med LNU hur man arbetar med barnens lärande, baserat på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Vi kopplar vårt nuvarande arbete med processreflektion till forskning så vi får ett fungerande arbetsredskap som vilar just på vetenskaplig grund.

Pilbäckens förskola, en förskola med närhet till både natur och till staden. Förskolans närmiljö berikar och är en tillgång i utbildningen. Förskolan består av sex avdelningar med åldersnära grupper. Här jobbar 22 pedagoger tillsammans med 113 barn.

Nu söker vi en nyfiken och framåt barnskötare som vill bli en del av vår gemenskap. På vår förskola drivs arbetet framåt utifrån läroplanen och vår verksamhetsplan. Vårt systematiska kvalitetsarbete bygger på pedagogisk dokumentation och vår inspirerande reflektionskultur.

På Pilbäckens förskola kommer du att jobba i ett arbetslag med två förskollärare och en barnskötare på 50% och sedan resten av tiden på annan avdelning. Barnen i den gruppen är 3-4 år och du kommer där att jobba med stöttning av ett barn. Du kommer också att tillhöra ett torg med två andra avdelningar som har kontinuerligt samarbete och där man hjälper varandra och där är barnen 1-2 år och 2-3 år.

Tjänsten på Pilbäckens förskola är en visstidsanställning på 100% till och med 2023-01-31 med eventuell möjlighet till förlängning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Meriterande är om du har erfarenhet av Reggio Emilia inspirationen.

Vi ser även att du som söker:
• Är en tydlig ledare för barnen, men lämnar ett stort utrymme för inflytande
• Är positiv till utveckling av utbildningen och dig själv
• Har en medveten roll som pedagog och ha ett reflekterande professionellt förhållningssätt
• Har förmågan att arbeta i många olika konstellationer
• Har förmågan att se varje barn utifrån dess förutsättningar, samt lyfta deras olika förmågor och se barns och vuxnas olikheter som en tillgång.

Varmt välkommen in med din ansökan!


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Timvikarier sökes till Växjös Montessoriförskolor inför hösten 2022

Barnskötare
Läs mer Jul 8
VIM:s förskolor Bokhultet, Kronan och Wälludden, är organiserade med tre avdelningar på respektive verksamhet. De åtta yngsta barnen mellan 1-2 år har två pedagoger på sin trygga lilla avdelning, 10-12 barn mellan 2-3,5 år har tre pedagoger och 21-24 barn mellan 3-5 år har fyra pedagoger. Detta gör att varje fas i barnens utveckling kan tillgodoses och stimuleras på ett fantastiskt sätt i en harmonisk atmosfär, präglad av frihet från stress och fylld av arbetsglädje.
Då och då behöver vi en timvikare som:
Är flexibel och öppen för nya situationer
Tycker om människor och visar respekt
Är lyhörd, lugn och lågmäld
Är ansvarstagande och följer säkerhetsrutiner
Vill vara med och forma framtiden - våra barn vi har idag!


Passar detta in på dig och du har tid till förfogande - tveka inte att pröva vikariat i förskolan!
Växjö Intresseförening för Montessori (VIM) är en ideell, ekonomisk förening som driver tre förskolor med totalt 130 barn och ca 30 anställda. Vi har egen vikarielista och goda rutiner för att förskolorna ska fungera med kvalitet och arbetsglädje även under tillfällig frånvaro bland ordinarie personal.
Du som är vikarie, vill kanske själv styra dina arbetsperioder, är studerande eller arbetssugen pensionär och upplever förskolan som en stimulerande miljö med ett uppdrag som gör skillnad för barnen och samhället.
Montessoripedagogiken bygger på barnens utveckling och vi lägger särskild tonvikt på tålamod, omtanke, lugn och lågmäld atmosfär.
Vuxna i miljön är förebilder och särskilt viktiga för att målen ska bli verklighet i barngruppen.
Du som är vikarie är en mycket uppskattad resurs och du får introduktion då du registreras på listan.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Jun 13
Rottne förskola är en liten förskola (ca 35 barn) mellan 1-5 är som startade 2014 . Förskolan ligger i byn Rottne ca 2 mil norr om Växjö. Vi har tillgång till bra lokaler och en fantastisk härlig naturutgård. Arbetet bedrives utifrån läroplanen och vi arbetar också utefter Reggio Emilia inspirerande arbetssätt.
Vi söker dig bara som har barnskötare utbildning och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola.
Du som söker tjänsten ska vara positivt aktiv till utveckling av verksamheten ,barnen och dig själv, vara flexibel och kunna samarbeta i arbetslag samt rotera mellan arbetslag, du ska vara insatt i läroplanen och gärna vara bekant med Reggio Emilias förhållningsätt, tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att barnen ska ha en trygg och kreativ miljö på förskolan och bedriva den pedagogiska verksamheten utifrån läroplanen. Vi lägger stor vikt på din personlighet och ser att du som söker har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är Barnskötare och gillar att ta ett pedagogiskt ansvar och vill utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal. Hos oss väntar dig ett inspirerande och utvecklande uppdrag som Barnskötare. Vi arbetar med åldersblandade barngrupper där barnen har samma ansvars pedagog genom hela förskole tiden, vilket ger trygghet för barnen. Du ska ha god förmåga till dialog och samverka med kollegor och föräldrar. Du ska kunna engagera och utmana varje barns nyfikenhet och kreativitet. för anställning måste du visa utdrag från belastningsregistret. Blanketten (för Skola och barnomsorg ) ,som används vid beställning av utdraget, hittar du på polisens hemsida.


Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan Med ditt CV så snart som möjligt.
Sysselsättningsgraden är 75%
tillträda datum 2022-09-01

Ansök nu

Barnskötare till Linnéparkens förskola

Barnskötare
Läs mer Maj 30
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Linnéparkens förskola tillhör Östers förskolor som består av Östregårds förskola, Linnéparkens förskola och Alpgatans förskola. Inför hösten behöver vi rekrytera barnskötare på heltid. Förskolan ligger precis vid Linnéparken och består av två avdelningar. Förskolan har ett tematiskt arbetssätt där temat får sin egen vinkel på avdelningarna utifrån barnens ålder och intressen med syfte att skapa en röd tråd i arbetet med våra fokusområden.

Vi arbetar för att ta vara på hela dagen och vi arbetar medvetet med våra miljöer, såväl inne som ute. Vi har en liten utegård och försöker därför ta vara på miljöer runt omkring vår förskola. Vi vill att våra lärmiljöer ska erbjuda aktiviteter som utvecklar barnens olika förmågor genom att vi utgår ifrån barnens intresse, nyfikenhet och kreativitet kopplat till läroplanen.

Som barnskötare kommer du att arbeta med hela barngruppen men också se den enskilda individen. I ditt arbete kommer du att anpassa och utveckla verksamheten efter barnen och erbjuda dem en stimulerande och utvecklande lärmiljö. Du är en medforskande pedagog som utmanar barnen i vardagen genom lek och fantasi.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där arbetet innebär bland annat planering, dokumentation, utvärdering och analys av arbetet kring barns utveckling och lärande.

Tjänsterna är på 100%. En är tillsvidareanställning och en är ett vikariat under perioden 2022-08-04 - 2022-12-31.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare.

Vi vill också att du:
• har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och har ett professionellt förhållningssätt.
• har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar.
• stimulerar alla barn till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar barn och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider.
• har en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Barnskötare till Pilbäckens förskola

Barnskötare
Läs mer Maj 18
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Pilbäckens förskola där vårt arbete bygger på nyfikenhet, trygghet och att alla kan och där vi tillsammans driver vår verksamhet framåt. Pilbäckens förskola är en Reggio Emilia inspirerad förskola, som arbetar utifrån ett demokratiskt förhållningssätt. Vi har ett projekterande arbetssätt där vi nu fokuserar på Hållbar framtid. Vi arbetar medvetet med våra pedagogiska lärmiljöer och lägger stor vikt vid 100-språkligt arbete. Vår inspiration delar vi med Junibackens förskola som vi har ett nära samarbete med. Vi är också mitt inne i ett projekt med LNU hur man arbetar med barnens lärande, baserat på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Vi kopplar vårt nuvarande arbete med processreflektion till forskning så vi får ett fungerande arbetsredskap som vilar just på vetenskaplig grund.

Pilbäckens förskola, en förskola med närhet till både natur och till staden. Förskolans närmiljö berikar och är en tillgång i utbildningen. Förskolan består av sex avdelningar med åldersnära grupper. Här jobbar 23 pedagoger tillsammans med 114 barn.

Nu söker vi en nyfiken och framåt barnskötare som vill bli en del av vår gemenskap. På vår förskola drivs arbetet framåt utifrån läroplanen och vår verksamhetsplan. Vårt systematiska kvalitetsarbete bygger på pedagogisk dokumentation och vår inspirerande reflektionskultur.

På Pilbäckens förskola kommer du att jobba i ett arbetslag med två förskollärare och en barnskötare till samt eventuellt viss tid på en annan avdelning om du önskar jobba mer än 50%. Barnen i gruppen är 3-4 år och du kommer att jobba med stöttning av ett barn. Du kommer också att tillhöra ett torg med två andra avdelningar som har kontinuerligt samarbete och där man hjälper varandra.

Tjänsten på Pilbäckens förskola är en visstidsanställning på 50-70% med möjlighet till förlängning. Skriv gärna hur mycket du önskar arbeta i din ansökan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Meriterande är om du har erfarenhet av Reggio Emilia inspirationen.

Vi ser även att du som söker:
• är en tydlig ledare för barnen, men lämnar ett stort utrymme för inflytande.
• är positiv till utveckling av utbildningen och dig själv.
• har en medveten roll som pedagog och ha ett reflekterande professionellt förhållningssätt.
• har förmågan att arbeta i många olika konstellationer.
• har förmågan att se varje barn utifrån dess förutsättningar, samt lyfta deras olika förmågor och se barns och vuxnas olikheter som en tillgång.

Varm välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu