Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

Tvåpunktnoll söker Behandlare till HVB Diö i Älmhult

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Vi söker en person som har lätt för att skapa relationer och brinner för att göra en insats med klienternas behov i fokus. Är du kommunikativ, stresstålig och initiativtagande? Då söker vi dig!


Allmänt
Som medarbetare hos Tvåpunktnoll erbjuds du stora möjligheter till professionell och personlig utveckling tillsammans med en driven och växande organisation. Tvåpunktnoll är ett nytänkande företag som utgår från den senaste forskningen samt metoder som visat sig mest effektiva för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra klienters individanpassade vård. I vårt team ingår bl.a. specialistutbildad psykiatriker, psykoterapeut och psykolog. Vi använder oss av välutvecklade och enkla IT-system som har en stor integration i det dagliga arbetet.


Om tjänsten
Att vara Behandlare på HVB Diö innebär att du arbetar med de uppdrag som Tvåpunktnoll får inom socialtjänstområdet från Sveriges kommuner. Verksamhetens målgrupp är pojkar från 13 år till och med 17 år som har ett socialt nedbrytande beteende, sociala anpassningssvårigheter och utsätter sig för destruktiva sociala och kriminella relationer och situationer. Som Behandlare kommer du ha en huvudroll i ungdomarnas behandling och aktivt arbeta med behandlade inslag utifrån ungdomarnas individanpassade behandlingsplaner. I tjänsten ingår även ett omsorgsansvar för de unga på boendet.
Du behöver ha god samarbetsförmåga och god relationsskapande förmåga, liksom god förmåga till muntlig kommunikation med god pedagogisk insikt.


I arbetet ingår uppgifter såsom:
Delta i behandlingskonferenser
Social dokumentation
Arbeta utifrån aktuella behandlingsplaner
Mentorskap för ett mindre antal ungdomar
Tillgodose ungdomarnas omsorgsbehov
Skapa trygghet genom goda relationer
Vara en positiv vuxenförebild utan att bli privat
Delta i uppföljningsmöten
Dokumentera dagliga riskbedömningar
Ha kontakt med ungdomarnas nätverkKvalifikationer
Du är socialpedagog eller har annan relevant utbildning inom socialt arbete eller beteendevetenskap
Du kan kommunicera flytande på svenska i tal och skrift
Du har B-körkortMeriterande
Utbildning/erfarenhet inom MI
Utbildning/erfarenhet inom KBT
Utbildning/erfarenhet inom A-CRA
Utbildning/erfarenhet inom rePULSE
Utbildning/erfarenhet inom ARTVi söker dig som är:
Stresstålig
Kommunikativ
Initiativtagande
RelationsskapandeÖvrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Vi kommer att begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister för HVB-hem (familjehem) innan eventuell anställning
Arbetstiderna består av dygnspass (10 dygn per månad vid heltid), vilket innefattar sovande jour


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Intresseanmälan timvikarier 2023/2024

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 13
DenBro Omsorgs ungdomsboenden i Växjö söker snälla, omtänksamma och omhändertagande vikarier som kan förgylla våra ungdomars liv!
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar eller personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Då våra ungdomar periodvis kan må dåligt behöver du vara stresstålig och lugn.
Vi ser gärna att du har relevant utbildning tex studerat barn och fritid eller omvårdnadsprogrammet, eller studerar just nu och vill lära dig mer, tex till socialpedagog, socionom, sjuksköterska eller annat socialt arbete.
Körkort är ett krav och att du har möjlighet att arbeta alla tider på dygnet, dag, kvällar, helger. Sovande journatt förekommer hos oss.
Det finns stor chans att få sommarjobb hos oss. Skicka ditt CV på mail till: nina.armblad@denbroomsorg.se
Välkommen till oss!

Ansök nu

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn Trygga Barn

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!

Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.

Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.

I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.

Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??

Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?

Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.

Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?

Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.

För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?

Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??

För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??

Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??

Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och b
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen.

Ansök nu

Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 18
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Novus är ett behandlingsboende med målgrupp 18 år och uppåt med missbruksproblematik. Boendet består av två sektioner indelade i uppsökande verksamhet/insluss och en sektion med traditionell missbruksvård som innefattar samsjuklighet. Vår behandlingsbas är MI, Återfallsprevention, Affektskola och Seeking Safety. Boendet omfattar 13 platser med personal dygnet runt.

Som behandlingsassistent på Novus arbetar du med motiverande behandlingsinsatser innan klienten flyttar in, under och efter placering. Behandlingen på boendet är individanpassad men sker även i grupp. Du arbetar behandlingsinriktat både i vardagssamtal och i enskilda strukturerade samtal.
Arbetsuppgifterna består av att skriva i dokumentationssystem, upprätta genomförandeplaner samt delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. matlagning, städ och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende. Du arbetar också med att stödja och uppmuntra till en aktiv fritid i drogfria miljöer och stödja de som bor på boendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt liv.
Vi sätter våra klienter främst och det är viktigt att du kommer in med positiv energi, glädje och en önskan att göra det där lilla extra för våra klienter. Arbetet med klienterna kräver att du är riskmedveten, trygg, konsekvent, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland påfrestande psykosocial arbetsmiljö. Arbetet innefattar främst att bygga tillit och allians till klienterna. Som behandlingsassistent är det viktigt att du kan möta klienternas behov och samtidigt upprätthålla en struktur för att vägleda klienterna. Du kommer att bli kontaktperson och därmed ha ett ansvar för att behandlingen bedrivs utifrån den handlingsplan som klienten har.
Du arbetar i nära samarbete med avdelningens övriga medarbetare samt andra myndigheter för att kunna erbjuda en helhetslösning för den enskilde individen. Som anställd ska man ta del av internutbildningar för ökad kompetensutveckling.
Du kommer att ha schemalagd arbetstid vilket inkluderar helg- och kvällstjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom missbruksvården. Som person är du trygg och stabil och har ett genuint intresse för utsatta individer och förståelse för deras problematik.
Du är en person som vågar ta initiativ utifrån de regler och rutiner som verksamheten har.
Du trivs med varierande arbetsuppgifter och det är en självklarhet för dig att bedriva ett effektivt arbete både enskilt och i grupp.

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning t.ex. socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande.
Vidareutbildning inom behandlingsområdet samt erfarenhet och utbildning inom NP är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Ansök nu

Timvikarie barn och ungdomsboende Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 29
DenBro Omsorg söker timvikarier till vårat boende. I våra verksamheter kan även helgtjänster komma att erbjudas.
Våra boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Vi tar även emot barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 10-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.
Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi önskar att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske studerar någon likvärdig utbildning.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.


Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.


Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.


Körkort krävs.


På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.


Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.


Observera att vi kommer att rekrytera löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Medarbetare till barn och ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 29
Om jobbet
DenBro söker personal till ett av våra boenden som ligger i centrala Växjö. Tjänsten ligger på 75% i nuläget, kan eventuellt framöver höjas. Vikariatet ger möjlighet till fortsatt anställning.
Våra boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 10-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.
Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi önskar att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske pluggar någon likvärdig utbildning.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.
Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.
Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.


Körkort krävs


På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.
Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.
Observera att vi kommer att rekrytera löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 10
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen.

Ansök nu

Familjehemskonsulent på Humanas familjehemsvård Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 28
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Nu har du chansen att bli vår nya kollega i vårt team i Växsjö inom Humana! Humanas värdegrundsord Glädje, Engagemang och Ansvar präglar såväl den stora organisationen som den lilla arbetsplatsen.Om oss

Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer. Vi har regionala kontor för att komma nära våra hem som finns i hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i träningslägenhet. Vi arbetar kontinuerligt och målinriktat med att förbättra och utveckla förutsättningarna för familjehem och för familjehemsvården i stort.Om tjänsten:

Vi söker en familjehemskonsulent till vårt team i Växjö. Teamet består av 4 familjehemskonsulenter och en enhetschef. Vårt kontor ligger i centrala Växjö. Vårt upptagningsområde är Blekinge-, Kronoberg- och Kamar län. Arbetet innebär mycket resor och möjlighet till tjänstebil finns. Dina arbetsuppgifter:

- Stödja och vägleda jour? och familjehem.

- Utreda och utbilda familjehem.

- Kontinuerligt rapportera vården skriftligt till socialtjänsten.

- Upprätta och hålla kontakt med socialtjänsten.

- Delta i utvecklingsarbetet runt konsulentstödd familjehemsvård.

- Beredskapstjänstgöring ingår och arbete kan förekomma på kvällar och helger.Kvalifikationskrav:

Vi söker dig som är socionom och har minst 3 års erfarenhet av att handleda familjehem. God dokumentationsförmåga och B-körkort är ett krav.Det är meriterande om du är utbildad i att utreda, utbilda och handleda familjehem. Vi vill att du har god kännedom om BBIC.Vem är du? 

Som person är du driftig, stresstålig, kommunikativ, orädd och flexibel. Du är van och trivs med att arbeta självständigt men du ska även fungera med att arbeta i grupp. För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.Övrigt

Arbetstid och tjänstgöringsgrad:?Dagtid, 100%. Tillsvidare. Vi tillämpar 6 månader provanställning. 

Lön:?Vi tillämpar individuell lönesättning,?övriga ersättningar enligt kollektivavtal. 

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.  Vad händer nu? 

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2023-07-17. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.  Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta enhetschef Anja Johansson, 076-1270596.

Välkommen med din ansökan! Att jobba på Humana 

På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - ansvar, glädje och engagemang. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Läs mer på?www.humana.se

Ansök nu

Behandlare till Öppenvård Barn sökes

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 19
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss på Öppenvård Barn jobbar vi som ett av tre team inom Öppenvård där vår målgrupp är barn 0-12 och deras familjer. Arbetet sker utifrån ett salutogent och systemiskt synsätt där barnens behov är i centrum och vi strävar efter involvera alla dem som är viktiga kring barnet.
Öppenvården arbetar teambaserat vilket innebär att det är mycket samarbete med både interna och externa samarbetspartners. Du kommer här till en trygg arbetsgrupp som har lång erfarenhet av behandlingsarbete och inledningsvis får du en mentor som kommer att introducera dig i arbetsuppgifterna. Vi arbetar tillsammans i ärenden och har regelbundna ärendegrupper samt handledning för att få stöd i ärendeprocesser. Utifrån vår målgrupps behov finns också möjlighet till vidareutbildning och specialisering.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Tidigare erfarenhet från arbete med barn är ett krav.
Meriterande är om du har utbildning inom familjebehandlande metoder så som exempelvis Signs och Safety, Marte Meo, trygghetscirkeln eller FFT.

För att trivas hos oss och kunna utföra arbetet väl ser vi att det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra och att du kan vara flexibel i ditt arbetssätt. Du har ett stort engagemang för barn och unga och en drivkraft att möjliggöra deras delaktighet i behandlingen. Som person är du positiv och har lätt för att anpassa dig efter nya förutsättningar och miljöer. Du kan självständigt och i dialog med andra föra ditt behandlingsarbete framåt och jobba efter de mål som är uppsatta.

Du har B-körkort och grundläggande datakunskap.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Sommarvikarie till ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 4
Vi får en ny ungdom till oss i sommar och vi behöver därför en till sommarvikarie till vårt boende Denbro Ringsberg!
Sommarperioden är mellan vecka 25-34 och du behöver kunna arbeta hela perioden. Vi vill att du går bredvid under våren och jobbar som timvikarier fram tills sommarperioden börjar. Vi vill också att du stannas hos oss över en längre tid
Ungdomarna som bor hos oss är mellan 14-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Boendet riktar sig mot ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser! Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag.
Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en påbörjad eller avslutad relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.
Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.
Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.
Körkort är ett krav
På DenBro jobbar vi för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.
Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Boendet har bemanning dygnet runt, det förekommer dag, kväll, helg och sovande journatt.
Avvakta inte med din ansökan då vi rekryterarar löpande! Vi ser fram emot din ansökan!
Välkommen till Denbro Omsorg!

Ansök nu

Sommarvikarier till ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 7
DenBro Omsorg ungdomsboenden söker sommarvikarier!
Sommarperioden är mellan vecka 25-34 och du behöver kunna arbeta hela perioden. Vi vill att du går bredvid under våren och jobbar som timvikarier fram tills sommarperioden börjar. Vi vill också att du stannas hos oss över en längre tid
Ungdomarna som bor hos oss är mellan 14-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Boendet riktar sig mot ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser! Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag.
Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en påbörjad eller avslutad relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.
Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.
Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.
Körkort och utbildning är ett krav
På DenBro jobbar vi för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.
Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Boendet har bemanning dygnet runt, det förekommer dag, kväll, helg och sovande journatt.
Avvakta inte med din ansökan då vi rekryterarar löpande! Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Behandlingsassistent/Beteendevetare till Bettfysiologi, SPTV Klostergatan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 14
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

ARBETSUPPGIFTER
Inom bettfysiologi utreds och behandlas smärttillstånd och funktionella besvär i ansikte och käkar.
Vanliga besvär hos våra patienter är trötthets- eller stelhetskänsla i käkarna, smärta i ansikte, käkar eller käkleder, spänningshuvudvärk, käkledsljud samt gap- och tuggsvårigheter.

De vanligaste behandlingsmetoderna vi använder oss av är olika rörelseträningsprogam för tuggmuskulaturen och käkleder samt bettskena. Vi erbjuder också behandling med kortisoninjektion i käkleder, injektion i muskulatur och akupunktur.

Avdelningen för bettfysiologi utvecklas ständigt och vi söker efter en medarbetare som kompletterar vårt team som just nu består av bettfysiolog, tandsköterskor och beteendevetare. Vårt mål är att jobba delegerat; tandläkarna utför utredningar och uppföljningar och tandsköterskorna ger majoriteten av behandlingarna. Då vår nuvarande beteendevetare ska gå vidare till andra arbetsuppgifter söker vi nu hennes efterträdare. Beteendevetaren kommer att jobba med patienter med bettfysiologiska besvär av svårare grad, där konventionell behandling inte har gett önskad effekt. Just nu jobbar vi med ett koncept från Malmö Universitet, så kallad odontologisk smärtskola, där den enskilde patienten och beteendevetaren tillsammans jobbar med smärtan, med fokus på acceptans. Vi har också planer på att komplettera vårt behandlingspanoramat med gruppverksamhet (Lärande café).

Vi vet att det är väldigt spännande och kul att komma till ett nytt jobb, men också att det kan vara lite jobbigt i början med allt nytt. För att underlätta för dig som är ny har vi därför ett övergripande introduktionsprogram som riktar sig till alla nya medarbetare inom organisationen. Programmet sträcker sig över cirka ett halvår och genom det här programmet får du en god inblick i olika delar av vår organisation, en hel del nyttig information men också chansen att lära känna andra nyanställda kollegor inom Folktandvården Kronoberg.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, det betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte med att söka om du är intresserad av den här tjänsten!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gått grundutbildning inom KBT (steg 1), eller är utbildad behandlingspedagog eller beteendevetare med kandidatexamen i pedagogik, socialpsykologi, psykologi eller sociologi. Som beteendevetare studerar du mänskligt beteende ur olika aspekter och hos oss kommer du möta patienter som har smärtproblematik i käk & ansiktsregionen pga. olika anledningar.
Du har erfarenhet av att möta människor med smärtproblematik och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet eller utbildning inom Motiverande samtal, KBT och/eller vana av Coachande samtal.

Dina personliga egenskaper är viktiga: vi söker dig som har en positiv grundinställning är lugn, metodisk och tror på varje patients förmåga att göra förändringar.
Du har lätt att samarbeta med andra och bidrar till en god stämning på jobbet. Vi utgår från en gemensam medarbetaridé: att se varandra och vår del i helheten.


ÖVRIGT
Vi är drygt 340 medarbetare i Folktandvården Kronoberg och vår verksamhet består av allmäntandvård och specialisttandvård, en utvecklingsklinik, mobil klinik, administrativt kansli och Servicecenter. Vi har kliniker i 6 av länets 8 kommuner och vårt gemensamma uppdrag är att skapa en god munhälsa hos kronobergarna. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande, meningsfullt och roligt jobb hos oss!

Vi kan också erbjuda dig förmåner i form av:
• tjänstepension
• flyttbidrag
• möjlighet till löneväxling
• möjlighet att teckna avtal om förmånscykel
• friskvårdsbidrag
• massagebidrag
• medlemskap i personalklubb

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 13
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Novus är ett behandlingsboende med målgrupp 18 år och uppåt med missbruksproblematik. Boendet består av tre sektioner indelade i uppsökande verksamhet/insluss, traditionell missbruksvård och samsjuklighet. Vår behandlingsbas är MI, Återfallsprevention, Affektskola och Seeking Safety. Boendet omfattar 13 platser med personal dygnet runt.

Som behandlingsassistent på Novus arbetar du med motiverande behandlingsinsatser innan klienten flyttar in, under och efter placering. Behandlingen på boendet är individanpassad men sker även i grupp. Du arbetar behandlingsinriktat både i vardagssamtal och i enskilda strukturerade samtal.
Arbetsuppgifterna består av att skriva i dokumentationssystem, upprätta genomförandeplaner samt delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. matlagning, städ och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende. Du arbetar också med att stödja och uppmuntra till en aktiv fritid i drogfria miljöer och stödja de som bor på boendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt liv.

Vi sätter våra klienter främst och det är viktigt att du kommer in med positiv energi, glädje och en önskan att göra det där lilla extra för våra klienter. Arbetet med klienterna kräver att du är riskmedveten, trygg, konsekvent, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland påfrestande psykosocial arbetsmiljö. Vi arbetar efter lågaffektivt förhållningssätt.
Arbetet innefattar främst att bygga tillit och allians till klienterna. Som behandlingsassistent är det viktigt att du kan möta klienternas behov och samtidigt upprätthålla en struktur för att vägleda klienterna. Du kommer att bli kontaktperson och därmed ha ett ansvar för att behandlingen bedrivs utifrån den handlingsplan som klienten har.
Du arbetar i nära samarbete med avdelningens övriga medarbetare samt andra myndigheter för att kunna erbjuda en helhetslösning för den enskilde individen. Som anställd ska man ta del av internutbildningar för ökad kompetensutveckling.
Du kommer att ha schemalagd arbetstid vilket inkluderar helg- och kvällstjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom missbruksvården. Som person är du trygg och stabil och har ett genuint intresse för utsatta individer och förståelse för deras problematik.
Du är en person som vågar ta initiativ utifrån de regler och rutiner som verksamheten har.
Du trivs med varierande arbetsuppgifter och det är en självklarhet för dig att bedriva ett effektivt arbete både enskilt och i grupp.

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning t.ex. socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande.
Vidareutbildning inom behandlingsområdet samt erfarenhet och utbildning inom NP är meriterande.

B körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Denbro ungdomsboende söker personal

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 7
DenBro Omsorg ungdomsboenden söker en ny fantastisk medarbetare!
Vi har ett långtidsvikariat på 80-90% och det finns stor chans till tillsvidareanställning. Vi vill att du som söker dig till oss tänker långsiktigt med din anställning! Tjänsten gäller från mitten av april eller enligt överenskommelse.
Ungdomarna som bor hos oss är mellan 14-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Boendet riktar sig mot ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser! Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag.
Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.
Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.
Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.
Körkort och utbildning är ett krav
På DenBro jobbar vi för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.
Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Boendet har bemanning dygnet runt, det förekommer dag, kväll, sovande journatt och du är schemalagd var tredje helg.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.
Avvakta inte med din ansökan då vi rekryterarar löpande! Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 31
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Vi är unika i vårt slag då vi lägger särskild vikt vid barn utsatta för narcissistiskt våld. Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson. Vidare tilldelas alla barnen ett barnombud för att säkerställa att barnkonventionen genomsyrar hela vår verksamhet.
Utöver placering av barn söker vi även personer som kan ta emot vuxna som är i behov av skydd och stöd på grund av våldsutsatthet. Vi tar emot ansökningar från hela Sverige!
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade. Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjehem som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Vivant Omsorg AB dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn!
Samtliga familje- och jourhem erhåller kontinuerlig handledning och utbildningstillfällen, både enskilt och i grupp. Vi arbetar utifrån BBIC – barnets behov i centrum. Vårt mål är att alla barn ska tillgodoses en gynnsam utveckling och erhålla goda förutsättningar inför vuxenlivet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.
Familjehem
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Jourhem
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.
Alla familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
Ansökan
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet?
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta?
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet?
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback?
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget?
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot?
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.
Rekrytering sker löpande.

Ansök nu

Behandlingsassistent sommarvikariat

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 20
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Novus är ett behandlingsboende med målgrupp 18 år och uppåt med missbruksproblematik. Boendet består av tre sektioner indelade i uppsökande verksamhet/insluss, traditionell missbruksvård och samsjuklighet. Vår behandlingsbas är MI, Återfallsprevention, Affektskola och Seeking Safety. Boendet omfattar 13 platser med personal dygnet runt.

Vi söker sommarvikarier/timvikarier till Novus.
Som behandlingsassistent kommer du arbeta med att skriva dagliga minnesanteckningar, delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. matlagning, städ m.m. Du ska delta i aktiviteter tillsammans med de boende och arbeta med social träning.

Novus är bemannat dygnet runt och vi söker behandlingsassistenter som vill arbeta dag- och kvällstjänstgöring samt vaken natt på boendet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning alternativt studerar till socionom, socialpedagog eller polis samt har erfarenhet av liknande arbete.

Arbetet kräver att du är lyhörd, flexibel och har förmåga att anpassa ditt arbetssätt utifrån de behov som uppstår. Du måste kunna arbeta självständigt men också kunna samarbeta med övriga i personalgruppen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Behandlingsfamiljer växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 11
Annons behandlingsfamilj
Humana TFCO-Lund söker ständigt nya familjer som vill hjälpa ungdomar att komma tillbaka på banan igen och in i samhället. Det finns ett stort behov i hela landet av behandlingsfamiljer och vi söker kanske just dig! I denna annons söker vi behandlingsfamiljer som bor i Skåne eller södra Halland. Placeringarna är  tidsbegränsade på mellan 8-12 månader men du har en trygg inkomst året runt med 2veckor betald semester. Du jobbar med detta på heltid och ingår i ett professionellt team med terapeuter, färdighetstränare och en samordnare som ansvarar för behandlingen. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att vara behandlingsfamilj, vi utbildar dig!

Om tjänsten
TFCO (treatment foster care Oregon) är en vetenskapligt baserad metod som ursprungligen kommer från Oregon USA. Den togs till Sverige och Lund 1999 av professor Kjell Hansson vid Lunds universitet. Det finns mycket forskning på TFCO som visar på goda resultat med våra ungdomar mellan 13-18 år. Cirka 70 % av de ärenden som genomgår programmet lyckas, vilket gör TFCO till en av Sveriges bästa behandlingsmetoder för ungdomar i familjehem. Behandlingsfamiljen är den absolut viktigaste delen i detta arbetet, då det är den största träningsarenan för ungdomen.
Som behandlingsfamilj är EN vuxen hemma på heltid. Har du ett flexibelt arbete du kan sköta hemifrån eller lite när det passar så fungerar det kanske att kombinera med att vara behandlingsfamilj. Ni är en trygg och varm familj med mycket humor. Familjen kan bestå av två vuxna eller en ensamstående med ett bra nätverk runtom sig. Ni som behandlingsfamilj ingår i ett behandlingsteam och har obligatorisk handledning med dina kollegor (andra behandlingsfamiljer) en gång i veckan i Lund. Ni har stöd och handledning dygnet runt årets alla dagar. 

Vad är skillnad mellan att vara familjehem och behandlingsfamilj?
En behandlingsfamilj ingår i ett professionellt team av terapeuter och samordnare där behandlingsfamiljen jobbar med metodverktyg för att hjälpa ungdomen att klara programmet. Behandlingsfamiljen har en coachande roll för att stödja ungdomen i programmet till skillnad från ett familjehem som har en uppfostrande roll. Behandlingsfamiljen uppgift är att uppmuntra och stödja ungdomen att klara programmet, vilket innebär att gränssättningen och reglerna bestäms och förmedlas av Samordnaren i teamet. Detta för att hålla relationen mellan ungdom och behandlingsfamilj så god som möjligt. Behandlingsfamiljen har heller ingen kontakt med biologisk familj, detta sköts av behandlingsteamet. 

Hur blir jag behandlingsfamilj?
Om du är intresserad och din ansökan klarar de kravkriterier ovan så kommer vi ta en första telefonkontakt med dig omgående. Efter det samtalet om det känns intressant för båda parter går man in i en familjehemsutredning på cirka 2-4månader. Under utredningens gång får du information och utbildning i metoden och dess verktyg. Det finns inga garantier att man blir godkänd som behandlingsfamilj, det är upp till utredningen att bedöma. Har du varit familjehem innan så behöver vi kunna ta del av den/de utredningar du genomgått för att göra en bedömning om vi behöver göra en ny utredning. Skicka in en intresseanmälan, vi kanske söker just dig!

Som behandlingsfamilj har du följande egenskaper:
Ni är en familj med en trygg relation
Du är en lugn och trygg person
Du har en positiv och framåtsträvande livssyn
Du har en god portion humor och omtanke
Du gillar att arbeta i team och att få/ta handledning
Du gillar att jobba med en metod som ger resultat
Du har hög samarbetsförmåga

För denna tjänsten krävs det:
Att en person kan vara hemma på heltid (går att kombinera med flexibelt jobb)
Att ni har ett extra möblerat och intrett rum för en ungdom
Att ni har rena registerutdrag (försäkringskassa, socialtjänst, kronofogde, polis)
Att ni inte har barn under 3år
Att ni nyligen inte genomgått/genomgår någon form av kris i livet (separation, dödsfall, sjukdom, allvarlig händelse, finansiell kris, rättstvister)
Att ni inte försöker adoptera/skaffa barn i dagläget
Att du som arbetar som behandlingsfamilj har körkort

Förmåner:
Trevliga kollegor du träffar varje vecka på handledning
Milersättningar för alla klientresor
regelbunden utbildning/fortbildning
Trivseldagar/internat
Julbord
Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete 24/7 då ni har en ungdom boende hos sig. Ni har två veckors betald semester vid avslutad placering. Du som behandlingsfamilj är kontrakterad och har arvode oavsett om du har placering eller inte.
Lön:Lönen sätts utifrån en lönetrappa som utgår från erfarenhet som behandlingsfamilj.
Tillträde:Omgående (du genomgår först en gedigen utredning 2-4 månader)

Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.

Ansök nu

Behandlingsfamiljer Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 13
Humana TFCO-Växjö söker ständigt nya familjer som vill hjälpa ungdomar att komma tillbaka på banan igen och in i samhället. Det finns ett stort behov i hela landet av behandlingsfamiljer och vi söker kanske just dig! I denna annons söker vi behandlingsfamiljer som bor i Jönköpings län. Placeringarna är tidsbegränsade på mellan 8-12 månader men du har en trygg inkomst året runt med 2veckor betald semester. Du jobbar med detta på heltid och ingår i ett professionellt team med terapeuter, färdighetstränare och en samordnare som ansvarar för behandlingen. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att vara behandlingsfamilj, vi utbildar dig!
Om tjänsten
TFCO (treatment foster care Oregon) är en vetenskapligt baserad metod som ursprungligen kommer från Oregon USA. Den togs till Sverige och Lund 1999 av professor Kjell Hansson vid Lunds universitet. Det finns mycket forskning på TFCO som visar på goda resultat med våra ungdomar mellan 13-18 år. Cirka 70 % av de ärenden som genomgår programmet lyckas, vilket gör TFCO till en av Sveriges bästa behandlingsmetoder för ungdomar i familjehem. Behandlingsfamiljen är den absolut viktigaste delen i detta arbetet, då det är den största träningsarenan för ungdomen.
Som behandlingsfamilj är EN vuxen hemma på heltid. Har du ett flexibelt arbete du kan sköta hemifrån eller lite när det passar så fungerar det kanske att kombinera med att vara behandlingsfamilj. Ni är en trygg och varm familj med mycket humor. Familjen kan bestå av två vuxna eller en ensamstående med ett bra nätverk runtom sig. Ni som behandlingsfamilj ingår i ett behandlingsteam och har obligatorisk handledning med dina kollegor (andra behandlingsfamiljer) en gång i veckan i Växjö. Ni har stöd och handledning dygnet runt årets alla dagar.

Vad är skillnad mellan att vara familjehem och behandlingsfamilj?
En behandlingsfamilj ingår i ett professionellt team av terapeuter och samordnare där behandlingsfamiljen jobbar med metodverktyg för att hjälpa ungdomen att klara programmet. Behandlingsfamiljen har en coachande roll för att stödja ungdomen i programmet till skillnad från ett familjehem som har en uppfostrande roll. Behandlingsfamiljen uppgift är att uppmuntra och stödja ungdomen att klara programmet, vilket innebär att gränssättningen och reglerna bestäms och förmedlas av Samordnaren i teamet. Detta för att hålla relationen mellan ungdom och behandlingsfamilj så god som möjligt. Behandlingsfamiljen har heller ingen kontakt med biologisk familj, detta sköts av behandlingsteamet.

Hur blir jag behandlingsfamilj? Om du är intresserad och din ansökan klarar de kravkriterier ovan så kommer vi ta en första telefonkontakt med dig omgående. Efter det samtalet om det känns intressant för båda parter går man in i en familjehemsutredning på cirka 2-4månader. Under utredningens gång får du information och utbildning i metoden och dess verktyg. Det finns inga garantier att man blir godkänd som behandlingsfamilj, det är upp till utredningen att bedöma. Har du varit familjehem innan så behöver vi kunna ta del av den/de utredningar du genomgått för att göra en bedömning om vi behöver göra en ny utredning. Skicka in en intresseanmälan, vi kanske söker just dig!
Som behandlingsfamilj har du följande egenskaper:
· Ni är en familj med en trygg relation
· Du är en lugn och trygg person
· Du har en positiv och framåtsträvande livssyn
· Du har en god portion humor och omtanke
· Du gillar att arbeta i team och att få/ta handledning
· Du gillar att jobba med en metod som ger resultat
· Du har hög samarbetsförmåga

För denna tjänsten krävs det:
· Att en person kan vara hemma på heltid (går att kombinera med flexibelt jobb)
· Att ni har ett extra möblerat och intrett rum för en ungdom
· Att ni har rena registerutdrag (försäkringskassa, socialtjänst, kronofogde, polis)
· Att ni inte har barn under 3år
· Att ni nyligen inte genomgått/genomgår någon form av kris i livet (separation, dödsfall, sjukdom, allvarlig händelse, finansiell kris, rättstvister)
· Att ni inte försöker adoptera/skaffa barn i dagläget
· Att du som arbetar som behandlingsfamilj har körkort

Förmåner:
· Trevliga kollegor du träffar varje vecka på handledning
· Milersättningar för alla klientresor
· regelbunden utbildning
· Trivseldagar
· Julbord

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete 24/7 då ni har en ungdom boende hos sig. Ni har två veckors betald semester vid avslutad placering. Du som behandlingsfamilj är kontrakterad och har arvode oavsett om du har placering eller inte.
Lön: Lönen sätts utifrån en lönetrappa som utgår från erfarenhet som behandlingsfamilj. Tillträde: Omgående (du genomgår först en gedigen utredning 2-4
månader)
Att jobba på Humana På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.

Ansök nu

Behandlingspedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 28
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingspedagog kommer du tillsammans med sjuksköterska och skötare ha omvårdnadsansvar för ett antal patienter. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar med stort fokus på patientens delaktighet i sin egen vårdprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk.

Som behandlingspedagog arbetar du bland annat med missbruksbehandling, kartläggningar och motiverande samtal.


KVALIFIKATIONER
För att tjänstgöra som behandlingspedagog ska du vara utbildad behandlingspedagog med examen från IKM eller motsvarande.

Erfarenhet av arbete med personer med personlighetssyndrom och missbruksproblematik inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att använda MI, KBT eller DBT.

Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest. Vi vill att du i din ansökan anger ditt fullständiga personnummer.


ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029

Ansök nu

Klientcoach

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 3
Klientcoach till Växjö

-Timanställning med semesterarbete, start omgående.

AB OC Stöd och boende söker en klientcoach till en enhet i Växjö för timanställning.

Enheten arbetar med vuxna med kriminalitet och/ eller missbruksproblematik.

En unik möjlighet

På OmsorgsCompagniet har vi den fantastiska möjligheten att få göra skillnad i människors liv. Vi arbetar med människor som på olika sätt behöver stöd och vi ser till att finnas där för dem.

Vi arbetar nära våra medarbetare och finns tillgängliga för förbättringsförslag. Samtliga kollegor på OmsorgsCompagniet har en möjlighet att påverka genom en nära kontakt med sin chef.

Kompetensutveckling är ett kontinuerligt arbete och en investering i vår personal. Finns det behov av stöd och utveckling ser vi till att våra anställda får rätt stöd för att kunna ge våra kunder bästa möjliga förutsättning. Vi arbetar med att stärka dig som individ för att göra våra arbetsgrupper starkare.

Dina arbetsuppgifter

- Stödja klienten i vardagen.
- Följa upp kontakt med vård och myndigheter.
- Dokumentation.
- Olika former av praktiskt arbete.


Vad kan vi erbjuda dig?

Enligt våra anställda kommer du att bli en del av en rolig arbetsplats med underbara kollegor, där hjälp & stöd alltid finns till hands, expansion av perspektiv, få skinn på näsan, utvecklas på ett professionellt samt personligt plan, spänning (när den ena dagen aldrig är den andra lik), praktisk och teoretisk kunskap samt glädje.

Egenskaper vi värdesätter hos våra anställda

- Lösningsorienterad
- Anpassningsbar/flexibel
- Lugn & trygg i dig själv
- En vilja att utvecklas
- Kommunikativ samt lyhörd
- Förstående


Du kommer att vara en inspiration för förändring för våra klienter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från fältarbete, arbete på HVB hem, behandlingshem eller liknande. Tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande yrkeshögskola eller folkhögskola med pedagogisk/social & beteendeinriktning, socionom eller diakonutbildning. Du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen & erfarenhet av behandlingsarbete med vuxna.

Vi tar STOR hänsyn till personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.

Hör gärna av dig med CV & personligt brev om du är nyfiken på tjänsten & detta låter som någonting för dig!

Ha en fin dag, OmsorgCompagniet.

Kontaktuppgifter:

Erik.Karlsson@projektx2030.se

070-8107922

Rene.Lobos@projektx2030.se

070-7477864

Ansök nu

Klientcoach

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 24
Klientcoach till Växjö

-Timanställning med semesterarbete, start omgående.

AB OC Stöd och boende söker en klientcoach till en enhet i Växjö för timanställning.

Enheten arbetar med vuxna med kriminalitet och/ eller missbruksproblematik.

En unik möjlighet

På OmsorgsCompagniet har vi den fantastiska möjligheten att få göra skillnad i människors liv. Vi arbetar med människor som på olika sätt behöver stöd och vi ser till att finnas där för dem.

Vi arbetar nära våra medarbetare och finns tillgängliga för förbättringsförslag. Samtliga kollegor på OmsorgsCompagniet har en möjlighet att påverka genom en nära kontakt med sin chef.

Kompetensutveckling är ett kontinuerligt arbete och en investering i vår personal. Finns det behov av stöd och utveckling ser vi till att våra anställda får rätt stöd för att kunna ge våra kunder bästa möjliga förutsättning. Vi arbetar med att stärka dig som individ för att göra våra arbetsgrupper starkare.

Dina arbetsuppgifter

- Stödja klienten i vardagen.
- Följa upp kontakt med vård och myndigheter.
- Dokumentation.
- Olika former av praktiskt arbete.


Vad kan vi erbjuda dig?

Enligt våra anställda kommer du att bli en del av en rolig arbetsplats med underbara kollegor, där hjälp & stöd alltid finns till hands, expansion av perspektiv, få skinn på näsan, utvecklas på ett professionellt samt personligt plan, spänning (när den ena dagen aldrig är den andra lik), praktisk och teoretisk kunskap samt glädje.

Egenskaper vi värdesätter hos våra anställda

- Lösningsorienterad
- Anpassningsbar/flexibel
- Lugn & trygg i dig själv
- En vilja att utvecklas
- Kommunikativ samt lyhörd
- Förstående


Du kommer att vara en inspiration för förändring för våra klienter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från fältarbete, arbete på HVB hem, behandlingshem eller liknande. Tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande yrkeshögskola eller folkhögskola med pedagogisk/social & beteendeinriktning, socionom eller diakonutbildning. Du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen & erfarenhet av behandlingsarbete med vuxna.

Vi tar STOR hänsyn till personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.

Hör gärna av dig med CV & personligt brev om du är nyfiken på tjänsten & detta låter som någonting för dig!

Ha en fin dag, OmsorgCompagniet.

Kontaktuppgifter:

Erik.Karlsson@projektx2030.se

070-8107922

Rene.Lobos@projektx2030.se

070-7477864

Ansök nu

Behandlingspedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 1
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingspedagog kommer du tillsammans med sjuksköterska och skötare ha omvårdnadsansvar för ett antal patienter. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar med stort fokus på patientens delaktighet i sin egen vårdprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk.

Som behandlingspedagog arbetar du bland annat med missbruksbehandling, kartläggningar och motiverande samtal. Du kommer arbeta på rotation, dvs dag, kväll och helger.


KVALIFIKATIONER
För att tjänstgöra som behandlingspedagog ska du vara utbildad behandlingspedagog med examen från IKM eller motsvarande.

Erfarenhet av arbete med personer med personlighetssyndrom och missbruksproblematik inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att använda MI, KBT eller DBT.

Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest. Vi vill att du i din ansökan anger ditt fullständiga personnummer.


ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029

Ansök nu

Tvåpunktnoll söker Behandlare till HVB Diö i Älmhult

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 21
Vi söker en person som har lätt för att skapa relationer och brinner för att göra en insats med klienternas behov i fokus. Är du kommunikativ, stresstålig och initiativtagande? Då söker vi dig!


Allmänt
Som medarbetare hos Tvåpunktnoll erbjuds du stora möjligheter till professionell och personlig utveckling tillsammans med en driven och växande organisation. Tvåpunktnoll är ett nytänkande företag som utgår från den senaste forskningen samt metoder som visat sig mest effektiva för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra klienters individanpassade vård. I vårt team ingår bl.a. specialistutbildad psykiatriker, psykoterapeut och psykolog. Vi använder oss av välutvecklade och enkla IT-system som har en stor integration i det dagliga arbetet.


Om tjänsten
Att vara Behandlare på HVB Diö innebär att du arbetar med de uppdrag som Tvåpunktnoll får inom socialtjänstområdet från Sveriges kommuner. Verksamhetens målgrupp är pojkar från 13 år till och med 17 år som har ett socialt nedbrytande beteende, sociala anpassningssvårigheter och utsätter sig för destruktiva sociala och kriminella relationer och situationer. Som Behandlare kommer du ha en huvudroll i ungdomarnas behandling och aktivt arbeta med behandlade inslag utifrån ungdomarnas individanpassade behandlingsplaner. I tjänsten ingår även ett omsorgsansvar för de unga på boendet.
Du behöver ha god samarbetsförmåga och god relationsskapande förmåga, liksom god förmåga till muntlig kommunikation med god pedagogisk insikt.


I arbetet ingår uppgifter såsom:
Delta i behandlingskonferenser
Social dokumentation
Arbeta utifrån aktuella behandlingsplaner
Mentorskap för ett mindre antal ungdomar
Tillgodose ungdomarnas omsorgsbehov
Skapa trygghet genom goda relationer
Vara en positiv vuxenförebild utan att bli privat
Delta i uppföljningsmöten
Dokumentera dagliga riskbedömningar
Ha kontakt med ungdomarnas nätverkKvalifikationer
Du är utbildad socialpedagog, behandlingspedagog, socionom, beteendevetare eller innehar annan relevant utbildning
Du kan kommunicera flytande på svenska i tal och skrift
Du har B-körkortMeriterande
Utbildning/erfarenhet inom MI
Utbildning/erfarenhet inom KBT
Utbildning/erfarenhet inom A-CRA
Utbildning/erfarenhet inom rePULSEVi söker dig som är:
Stresstålig
Kommunikativ
Initiativtagande
RelationsskapandeÖvrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Vi kommer att begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister för HVB-hem (familjehem) innan eventuell anställning
Arbetstiderna består av dygnspass (10 dygn per månad vid heltid), vilket innefattar sovande jour


Välkommen med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Timvikarier till ungdomsboenden Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jul 28
DenBro Omsorgs ungdomsboenden i Växjö söker snälla, lugna, omtänksamma och omhändertagande vikarier och helgtjänstmedarbetare som kan förgylla våra 5 ungdomars liv!
Vi ser gärna att du har erfarenhet om lågaffektivt bemötande, relevant utbildning eller studerar just nu, tex till socialpedagog eller annat socialt arbete.
Det finns också möjlighet att få en helgtjänst hos oss där du jobbar varannan eller var tredje helg!
Körkort är ett krav och att du har möjlighet att arbeta kvällar och helger. Sovande journatt förekommer hos oss.

Ansök nu

Denbro Söder ungdomsboende söker personal

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jul 19
DenBro Omsorg Söders glada gäng söker en ny fantastisk medarbetare till vårt boende som riktar sig mot ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser!
Då en av våra medarbetare ska studera har vi ett långtidsvikariat på 80-90% och det finns stor chans till tillsvidareanställning. Vi vill att du som söker dig till oss tänker långsiktigt med din anställning!
Ungdomarna som bor hos oss är mellan 14-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag.
Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.
Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.
Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.
Körkort och utbildning är ett krav
På DenBro jobbar vi för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.
Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Boendet har bemanning dygnet runt, det förekommer dag, kväll, sovande journatt och du är schemalagd var tredje helg.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.
Avvakta inte med din ansökan då vi rekryterarar löpande! Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 31
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Novus är ett behandlingsboende med målgrupp 18 år och uppåt med missbruksproblematik. Boendet består av tre sektioner indelade i uppsökande verksamhet/insluss, traditionell missbruksvård och samsjuklighet. Vår behandlingsbas är MI, Återfallsprevention, Affektskola och Seeking Safety. Boendet omfattar 13 platser med personal dygnet runt.

Som behandlingsassistent på Novus arbetar du med motiverande behandlingsinsatser innan klienten flyttar in, under och efter placering. Behandlingen på boendet är individanpassad men sker även i grupp. Du arbetar behandlingsinriktat både i vardagssamtal och i enskilda strukturerade samtal.
Arbetsuppgifterna består av att skriva i dokumentationssystem, upprätta genomförandeplaner samt delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. matlagning, städ och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende. Du arbetar också med att stödja och uppmuntra till en aktiv fritid i drogfria miljöer och stödja de som bor på boendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt liv.

Vi sätter våra klienter främst och det är viktigt att du kommer in med positiv energi, glädje och en önskan att göra det där lilla extra för våra klienter. Arbetet med klienterna kräver att du är riskmedveten, trygg, konsekvent, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland påfrestande psykosocial arbetsmiljö. Arbetet innefattar främst att bygga tillit och allians till klienterna. Som behandlingsassistent är det viktigt att du kan möta klienternas behov och samtidigt upprätthålla en struktur för att vägleda klienterna. Du kommer att bli kontaktperson och därmed ha ett ansvar för att behandlingen bedrivs utifrån den handlingsplan som klienten har.
Du arbetar i nära samarbete med avdelningens övriga medarbetare samt andra myndigheter för att kunna erbjuda en helhetslösning för den enskilde individen. Som anställd ska man ta del av internutbildningar för ökad kompetensutveckling.
Du kommer att ha schemalagd arbetstid vilket inkluderar helg- och kvällstjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom missbruksvården. Som person är du trygg och stabil och har ett genuint intresse för utsatta individer och förståelse för deras problematik.
Du är en person som vågar ta initiativ utifrån de regler och rutiner som verksamheten har.
Du trivs med varierande arbetsuppgifter och det är en självklarhet för dig att bedriva ett effektivt arbete både enskilt och i grupp.

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning t.ex. socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande.
Vidareutbildning inom behandlingsområdet samt erfarenhet och utbildning inom NP är meriterande.

B körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 31
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Novus är ett behandlingsboende med målgrupp 18 år och uppåt med missbruksproblematik. Boendet består av tre sektioner indelade i uppsökande verksamhet/insluss, traditionell missbruksvård och samsjuklighet. Vår behandlingsbas är MI, Återfallsprevention, Affektskola och Seeking Safety. Boendet omfattar 13 platser med personal dygnet runt.

Som behandlingsassistent på Novus arbetar du med motiverande behandlingsinsatser innan klienten flyttar in, under och efter placering. Behandlingen på boendet är individanpassad men sker även i grupp. Du arbetar behandlingsinriktat både i vardagssamtal och i enskilda strukturerade samtal.
Arbetsuppgifterna består av att skriva i dokumentationssystem, upprätta genomförandeplaner samt delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. matlagning, städ och genomföra aktiviteter tillsammans med de boende. Du arbetar också med att stödja och uppmuntra till en aktiv fritid i drogfria miljöer och stödja de som bor på boendet att påbörja/fullfölja ett planeringsarbete i syfte att finna varaktiga lösningar för ett självständigt liv.

Vi sätter våra klienter främst och det är viktigt att du kommer in med positiv energi, glädje och en önskan att göra det där lilla extra för våra klienter. Arbetet med klienterna kräver att du är riskmedveten, trygg, konsekvent, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland påfrestande psykosocial arbetsmiljö. Arbetet innefattar främst att bygga tillit och allians till klienterna. Som behandlingsassistent är det viktigt att du kan möta klienternas behov och samtidigt upprätthålla en struktur för att vägleda klienterna. Du kommer att bli kontaktperson och därmed ha ett ansvar för att behandlingen bedrivs utifrån den handlingsplan som klienten har.
Du arbetar i nära samarbete med avdelningens övriga medarbetare samt andra myndigheter för att kunna erbjuda en helhetslösning för den enskilde individen. Som anställd ska man ta del av internutbildningar för ökad kompetensutveckling.
Du kommer att ha schemalagd arbetstid vilket inkluderar helg- och kvällstjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom missbruksvården. Som person är du trygg och stabil och har ett genuint intresse för utsatta individer och förståelse för deras problematik.
Du är en person som vågar ta initiativ utifrån de regler och rutiner som verksamheten har.
Du trivs med varierande arbetsuppgifter och det är en självklarhet för dig att bedriva ett effektivt arbete både enskilt och i grupp.

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning t.ex. socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande.
Vidareutbildning inom behandlingsområdet samt erfarenhet och utbildning inom NP är meriterande.

B körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Behandlingsassistent - Natt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 31
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Novus är ett behandlingsboende med målgrupp 18 år och uppåt med missbruksproblematik. Boendet består av tre sektioner indelade i uppsökande verksamhet/insluss, traditionell missbruksvård och samsjuklighet. Vår behandlingsbas är MI, Återfallsprevention, Affektskola och Seeking Safety. Boendet omfattar 13 platser med personal dygnet runt.

Tjänsten ska medverka till att det dagliga arbetet på boendet kan utföras enligt rutiner, medverka till klienters trygghet och säkerhet. Det handlar om allmänna dagliga uppgifter såsom , städning, tvätt, matlagning mm. Tjänsten ska även bidra till att säkerheten på boendet upprätthålls enligt rutiner. Nattpersonal ska bidra till trygghet och stabilitet för våra klienter och vara uppmärksam på klientens mående och agera utifrån behov.

KVALIFIKATIONER
Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer är meriterande. God svenska i tal och skrift. Du har intresse av att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation. Som person är du trygg och stabil och har ett genuint intresse för utsatta individer och förståelse för deras problematik.
Du har god kommunikations- samt relationsskapandeförmåga. Stresstålighet krävs för tjänsten.

B körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Behandlingsassistent sommarvik/timvik

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 31
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Novus är ett behandlingsboende med målgrupp 18 år och uppåt med missbruksproblematik. Boendet består av tre sektioner indelade i uppsökande verksamhet/insluss, traditionell missbruksvård och samsjuklighet. Vår behandlingsbas är MI, Återfallsprevention, Affektskola och Seeking Safety. Boendet omfattar 13 platser med personal dygnet runt.

Vi söker sommarvikarier/timvikarier till Novus.
Som behandlingsassistent kommer du arbeta med att skriva dagliga minnesanteckningar, delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. matlagning, städ m.m. Du ska delta i aktiviteter tillsammans med de boende och arbeta med social träning.

Novus är bemannat dygnet runt och vi söker behandlingsassistenter som vill arbeta dag- och kvällstjänstgöring samt vaken natt på boendet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning alternativt studerar till socionom, socialpedagog eller polis samt har erfarenhet av liknande arbete.

Arbetet kräver att du är lyhörd, flexibel och har förmåga att anpassa ditt arbetssätt utifrån de behov som uppstår. Du måste kunna arbeta självständigt men också kunna samarbeta med övriga i personalgruppen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Behandlingspedagog till Ekudden & öppenvårdsenheten, Rättspsykiatriska regi

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 9
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".
Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. På Ekudden, som är en del av klinikens utsluss- och öppenvårdsenhet, arbetar sjuksköterskor, behandlingspedagoger, beteendevetare, arbetsterapeut, socionomer och skötare. Avdelning Ekudden består av totalt 9 slutenvårdsplatser fördelade på tre lägenheter. På enheten vårdas främst män enligt lagrum LRV och LRVs. Som behandlingspedagog på avdelning Ekudden arbetar du enligt en boendestödsmodell och ingår i ett team bestående av olika yrkeskategorier. Målgruppen är främst patienter hemmahörande i Kronoberg och Blekinge. Klinikens öppenvårdsenhet arbetar med de patienter som blivit utskriva från slutenvården och som är i fortsatt behov av tvångsvård enligt lagen om öppen rättspsykiatrisk vård (ÖRV). Enheten planerar och utför sitt arbete i nära samarbete med andra aktörer och vårdgrannar. Detta i syfte att ge den enskilde patienten en god och samordnad öppenvård samtidigt som vi har ett samhällsskyddsuppdrag.
Öppenvårdskontakten har som övergripande mål att vidmakthålla och stärka patientens psykiska hälsa, säkerställa följsamhet till öppenvårdens villkor och föreskrifter samt förhindra återfall i missbruk och brottslighet. På klinikens öppenvårdsenhet arbetar en sjuksköterska och två fasta vårdkontakter. Målgruppen är främst patienter hemmahörande i Kronoberg och Blekinge.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna består i att ta ett gemensamt ansvar för att skapa en god och professionell relation till patienterna. Lära känna dem, deras behov och önskningar samt upptäcka tidiga tecken på ändringar i måendet, både fysiska och psykiska. Du ska vara delaktig i planering, genomförande och utvärdering av vård och behandling vilket innebär att du aktivt deltar på bland annat teammöten och vårdkonferenser. Vidare ska du genom dagligt motivationsarbete, social träning, behandlingsresor och övriga aktiviteter se till att vården fortskrider enligt vårdplanen. Du ska kunna ta ansvar för att kontakta övriga instanser och kategorier som har inverkan på patientens mående. Som behandlingspedagog ingår du i ett team tillsammans med andra yrkeskategorier och du ska samverka med övriga yrkeskategorier i teamet för att utarbeta vårdplaner för patienterna. Som behandlingspedagog ska du ta ansvar för och genomföra de dagliga rutiner som förekommer avdelningen. Vara BUST-ansvarig, dokumentera, utveckla vården på avdelningen samt ta ansvar för speciella områden på avdelningen. Du ska kunna arbeta utanför avdelningsgränser och göra insatser på andra avdelningar. Som behandlingspedagog arbetar du bland annat med missbruksbehandling, ASI, CRA, nätverkskartläggningar och motiverande samtal.
Du kommer även att ingå i klinikens öppenvårdsteam. Teamet arbetar med individuella stödinsatser i form av bland annat hem- och mottagningsbesök, stöd i boendet, stödsamtal, medicinering, provtagning, drogtester och rådgivning. Som behandlingspedagog kommer du att verka för att patienten får en sömnlös övergång mellan sluten- och öppenvård, främja patientens fortsatta psykosociala utveckling och bidra till att utveckla det övergripande vårdinnehållet för klinikens öppenvårdspatienter. Man förväntas delta på öppenvårdsronder, samordnade vårdplaneringar och vårdkonferenser. Du förväntas också vara en stöd- och rådgivningsresurs för den vård- och omsorgspersonal som exempelvis arbetar på det boende som patienten befinner sig på. Öppenvårdsenheten har sitt kontor på avdelning Ekudden. I arbetsuppgifterna ingår det därför också viss tjänstgöring på avdelningen.


KVALIFIKATIONER
För att tjänstgöra som behandlingspedagog ska du vara utbildad social- eller behandlingspedagog med högskoleexamen.

I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret samt drogtest via vår företagshälsovård. Därför ser vi gärna att du anger ditt fullständiga personnummer i ansökan.
Gärna erfarenhet av rättspsykiatrisk vårdarbete, myndighetssamverkan eller arbete med personer med psykisk ohälsa och funktionsnedsättningar. Erfarenhet av att använda MI, KBT, CRA, ASI eller ESL är meriterande. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ, ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbete kräver också att du kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-10 10 29.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi kommer att rekrytera löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Timvikarier till ungdomsboende Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 21
DenBro Omsorgs ungdomsboende i Växjö säker snälla, lugna, omtänksamma och omhändertagande vikarier och helgtjänstmedarbetare som kan förgylla våra 5 ungdomars liv!
Vi behöver mycket vikarier just nu på grund av att vår personal ska vara lediga samt att vi utökat vår bemanning!
Det finns också möjlighet att få en helgtjänst hos oss där du jobbar varannan eller var tredje helg! Det finns stor möjlighet till sommarvikariat hos oss!
Skicka ditt CV och personliga brev till oss.
Körkort är ett krav.

Ansök nu

Behandlingspedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 20
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingspedagog kommer du tillsammans med sjuksköterska och skötare ha omvårdnadsansvar för ett antal patienter. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar med stort fokus på patientens delaktighet i sin egen vårdprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk.

Som behandlingspedagog arbetar du bland annat med missbruksbehandling, kartläggningar och motiverande samtal.


KVALIFIKATIONER
För att tjänstgöra som behandlingspedagog ska du vara utbildad behandlingspedagog med examen från IKM eller motsvarande.

Erfarenhet av arbete med personer med personlighetssyndrom och missbruksproblematik inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att använda MI, KBT eller DBT.

Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest. Vi vill att du i din ansökan anger ditt fullständiga personnummer.


ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029

Ansök nu

Vi söker personal till ungdomsboende i Växjö!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 7
DenBro Omsorg söker en ny medarbetare till vårt boende som riktar sig mot ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser! Tjänsten är ett vikariat på 85% och det finns stor chans till tillsvidareanställning.
Vi kommer att rekrytera snabbt och löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!
Ungdomarna som bor hos oss är mellan 14-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.
Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.
Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.
Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.
Körkort krävs
På DenBro jobbar vi för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.
Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Arbetsträningsinstruktörer till Intern service

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 4
Arbete och välfärd ansvarar för områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, vuxenutbildning, integration, flyktingmottagning inkl. ensamkommande flyktingungdomar, individ- och familjeomsorg, familjerätt, socialpsykiatri, budget- och skuldrådgivning samt alkoholhandläggning.

Avdelningen Arbete och lärande - avdelningen för full sysselsättning, har ca 200 anställda och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där arbetsmarknad-, utbildning-, bistånds-, och integrationsfrågor möts och hanteras.

Intern service, som omfattar cirka 90 medarbetare, utför olika arbeten och uppdrag till förvaltningar och bolag i kommunkoncernen inom inköp, städ och service, trädgård och grönyta, transport och service, måleri, snickeri samt textil och möbeltapetsering.


ARBETSUPPGIFTER
Som Arbetsträningsinstruktör på Intern service arbetar du med att handleda 4-6 personer som bedöms ha behov av arbetsträning mellan 1-3 månader. Arbetsträning innebär att deltagaren ska få möjlighet att i anpassad form och under handledning genomföra arbetsuppgifter utan några krav på produktivitet, umgås med arbetskamrater, få struktur på dagen samt bekanta sig med de krav och förväntningar som finns på en arbetsplats.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med människor och en för oss relevant praktisk yrkesutbildning. Vi ser helst att du har en beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå samt erfarenhet av arbetsledning.

Du är flexibel, har lätt för att samarbeta och är stresstålig. Du har social kompetens och förstår varför och med vilket mål vi arbetar med våra medarbetare. Bemötandet är en viktig del för att få människor att växa.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Helgtjänst och timvikarier till ungdomsboende Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 10
DenBro Omsorg söker vikarier och helgtjänstmedarbetare till våra boende i Växjö. Vikariaten ger stor möjlighet till fortsatt anställning.
Våra boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Vi tar även emot barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 15-20 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.
Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske pluggar någon likvärdig utbildning.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.
Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.
Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.
Körkort är ett krav
På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.
Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.
Har du en helgtjänst hos oss så arbetar du varannan eller var tredje helg. Vi vill även att du hoppar in vid behov utöver dina helger.
Observera att vi kommer att rekrytera snabbt och löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Helgtjänst och vikariat till barn och ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 17
DenBro söker vikarier och helgtjänstmedarbetare till våra boende. Vikariaten ger stor möjlighet till fortsatt anställning.
Våra boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Vi tar även emot barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 15-20 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.


Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
I vår koncern ingår också Växjö Fria gymnasium, Växjö Fria Vux och DenBro Rehab och Hälsa.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske pluggar någon likvärdig utbildning.


Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.


Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.


Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.


Körkort krävs


På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.


Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.


Observera att vi kommer att rekrytera löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Timvikarie barn och ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 9
DenBro söker timvikarier till våra boende. I våra verksamheter kan även helgtjänster komma att erbjudas.
Våra boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Vi tar även emot barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 10-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.
Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi önskar att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske studerar någon likvärdig utbildning.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.


Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.


Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.


Körkort krävs.


På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.


Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.


Observera att vi kommer att rekrytera löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Timvikarie till stödboende i Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 22
Om Patia

Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar, såsom: Jour- och familjehem, Skyddade boenden, HVB-hem för ungdomar med begynnande missbruk och kriminalitet, Akut- och Utredningshem för föräldrar/barn, Stödboenden, Gruppboenden enligt LSS, Öppenvård m,m. Patia arbetar enbart på uppdrag av socialtjänsten inom dessa områden.

Vi är en kvalitetsaktör med höga krav på kvalitén i våra verksamheter. Vi ser alla medarbetare som de viktigaste instrumenten i att efterleva våra värderingar och hålla ett starkt individfokus och en hög kompetensnivå i arbetet med våra klienter. Vi utbildar våra medarbetare i de metoder vi har på våra olika verksamheter och har obligatorisk extern handledning för dem som har en betydande del i verksamheten.Om arbetsplatsen

Vi söker nu vikarier till vår verksamhet i Växjö. Patia har ett antal lägenheter i ett lägenhetskomplex, där klienter bor i egna lägenheter. Målgrupperna är ungdomar/unga vuxna samt vuxna med psykosocial problematik/beroendeproblematik.Arbetsuppgifter

Som vikarie hos oss kommer du delta i det dagliga arbetet på enheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete, vilket kan variera utifrån individens behov, personliga träffar med klienterna och även administrativa uppgifter. Den huvudsakliga arbetsplatsen är på den enhet du arbetar på, men det förekommer även besök och träffar utanför enheten i samband med möten med klient på myndigheter, sjukvård och hos socialtjänsten.

Arbetet innebär arbete dag, kväll och helgDin profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en relevant utbildning för målgruppen. Exempelvis behandlingspedagog, socialpedagog eller likvärdigt. Vidare är det krav att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift obehindrat.

Vi tror även att du är en person som gillar att motivera och inspirera såväl kollegor som klienter. Du har ett genuint människointresse och kan även skilja på det privata och professionella. Du ska kunna arbeta självständigt. Du har en god samarbetsförmåga med alla dina kollegor men även med externa parter och månar om en god och tydlig kommunikation.

Meriterande är: kompetens inom BBIC, MI och skyddade placeringar, lågaffektivt bemötande. Arbetslivserfarenhet inom området eller socialt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid anställning kommer vi att be om utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Körkort är ett krav!

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Helgtjänstarbetare till barn och ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jul 3
DenBro söker vikarier till våra boende. Vikariaten ger stor möjlighet till fortsatt anställning.
Våra boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Vi tar även emot barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 15-20 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.


Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
I vår koncern ingår också Växjö Fria gymnasium, Växjö Fria Vux och DenBro Rehab och Hälsa.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske pluggar någon likvärdig utbildning.


Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.


Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.


Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.


Körkort krävs


På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.


Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.


Observera att vi kommer att rekrytera löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Samordnare

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 8
Välkommen till Linnéuniversitetet! Människor växer här. Vi är ett internationellt universitet i Småland - tillsammans sätter vi kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling.

Studerandeavdelningen är den avdelning inom universitetets gemensamma förvaltning som har starkast koppling till grundutbildningen och dess studenter. Avdelningen ansvarar för bland annat studievägledning, antagning, examen, studenthälsa och studentmobilitet. Sektionen för studievägledning och pedagogiska samordnare arbetar med studievägledning, karriärvägledning samt stöd till studenter med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter
Du skall arbeta som samordnare för studenter med funktionsnedsättning. Detta innebär bl.a att du skall förbereda, analysera och föreslå behovet av kompensatoriska och pedagogiska stödåtgärder. Du skall vara en länk mellan studenten och institutionen. I arbetsuppgifterna ingår även att informera grupper inom och utanför universitetet kring befintliga kompensatoriska och pedagogiska stödinsatser. Vidare skall du arbeta övergripande med att utveckla stödverksamheten, utföra en viss del administration och arbeta med mentorsverksamheten.

Kvalifikationer
För anställning krävs relevant akademisk examen. Tidigare professionella erfarenheter av arbete med personer med funktionsnedsättningar samt dokumenterad kunskap om funktionsnedsättningar är ett krav. Dessutom krävs förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Goda datorkunskaper är ett krav. Meriterande är tidigare arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper. Som person är du serviceinriktad och noggrann och har god samarbetsförmåga. Du förutsätts fungera väl i arbete som utförs självständigt liksom i grupp. Erfarenheter och färdigheter i samtalsmetodik är meriterande.

Anställningsvillkor
Anställningen är 100%, tidsbegränsad 210816-211231.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Placeringsort är Växjö. Resor mellan orterna förekommer.

Information
Upplysningar lämnas av avdelningschef Marie Brorson, tel 0767-64 81 76, e-post: marie.brorsson@lnu.se eller sektionschef Linda Levin, tel 0470-708548, e-post: linda.levin@lnu.se.
Frågor om anställningen besvaras av HR-partner Emma Dahlberg, tel 0480-44 67 13, e-post: emma.dahlberg@lnu.se.
Fackliga företrädare nås genom universitetets växel 0772-28 80 00.

Välkommen med din ansökan som du lämnar via knappen ”Ansök” nedan senast den 22 juni.  Ange diarienummer 2021-436-2.2.1.


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Sommarvikariat - Barn och ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 15
DenBro söker sommarvikarier till våra boende. Vikariaten ger stor möjlighet till fortsatt anställning. Vi önskar även att man kan finnas tillgänglig även i vår.
Våra boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Vi tar även emot barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 10-21 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.
Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.


Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi önskar att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske studerar någon likvärdig utbildning.
Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.


Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.


Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.


Körkort krävs.


På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.


Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.


Observera att vi kommer att rekrytera löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Sommarvikariat som behandlingsassistent på Novus

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 6
Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över
6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av nio förvaltningar och fem helägda bolag. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Arbete och välfärd ansvarar för områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, vuxenutbildning, integration, flyktingmottagning inkl. ensamkommande flyktingungdomar, individ- och familjeomsorg, familjerätt, stöd till personer med funktionsnedsättning, budget- och skuldrådgivning samt alkoholhandläggning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker sommarvikarier till Novus som är ett boende för personer med missbruks- eller drogproblematik inom avdelning vuxen.

Som behandlingsassistent kommer du arbeta med att skriva minnesanteckningar i dokumentationssystem, delta i de vardagliga sysslor som finns på boendet t.ex. matlagning, städ m.m. Du ska även planera, delta och genomföra strukturerade psykosociala/motiverande samtal och aktiviteter tillsammans med de boende och arbeta med social träning.

Novus är bemannat dygnet runt och vi söker behandlingsassistenter som vill arbeta dag- och kvällstjänstgöring samt vaken natt på boendet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning alternativt studerar till socionom, socialpedagog eller polis samt har erfarenhet av liknande arbete.

Arbetet kräver att du är lyhörd, flexibel och har förmåga att anpassa ditt arbetssätt utifrån de behov som uppstår. Du måste kunna arbeta självständigt men också kunna samarbeta med övriga i personalgruppen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Behandlingspedagog till avdelning 63 Rättspsykiatriska Regionkliniken

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 23
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling.

Avdelning 63 vårdar enbart manliga patienter och inriktningen på avdelningen är antisocialpersonlighetsstörning och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingspedagog på avdelningen kommer du tillsammans med sjuksköterska och skötare ha omvårdnadsansvar för ett antal patienter. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar främst med patientgrupper som har personlighetsstörningar och missbruksproblematik, där det är viktigt att skapa struktur, tydlighet och samband för patienterna. Vi arbetar också med stort fokus på patientens delaktighet i sin egen vårdprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk.

Som behandlingspedagog arbetar du bland annat med missbruksbehandling, nätverkskartläggningar och motiverande samtal. Missbruksbehandlingen sker idag utifrån ett program som är utformat för kliniken. Inriktningen på behandlingen är MI (motiverande samtal), CRA (Community Reinforcement Approach) och KBT (Kognitiv beteende terapi).
Våra behandlingspedagoger på avdelning 63 har ett ansvar i respektive vårdlag avseende de kartläggningar som ingår i programmet och återkopplingen av dessa till vårdlag och berörda. Behandlingspedagogen skall utifrån sin kompetens vara ett nav i vårdlaget avseende insatser och kartläggningar som erbjuds patienterna avseende missbruk/beroende.


KVALIFIKATIONER
För att tjänstgöra som behandlingspedagog ska du ha fil kand. i socialpedagogik. Meriterande är utbildning i ASI och CRA.

Erfarenhet av arbete med personer med personlighetsstörningar och missbruksproblematik inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med KBT och/eller MI.

Vi söker dig som bryr dig på riktigt och tycker om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret samt drogtest. Vi vill att du i din ansökan anger ditt fullständiga personnummer.


ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029

Ansök nu

Ungdomsbehandlare till systemisk familjebehandling vid Familjeforum i Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 24
Ungomsbehandlare sökes till Familjeforum i Växjö
Inom område Familjehem och Öppenvård på Humana erbjuder vi IHF (Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling) och TFCO samt flertal andra behandlingsmodeller. 
Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i behandlingsfamiljer, i jour- eller familjehem.
Vi har egna metodgaranter i våra evidensbaserade metoder. Vi utbildar och  handleder i metoderna IHF, TFCO och Connect.

Vi söker nu:
Ungdomsbehandlare till vårt härliga öppenvårdsteam som framförallt ska arbeta med IHF (Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling) i Växjö. Som ungdomsbehandlare kan du få andra uppdrag där du använder andra metoder än IHF. Det finns även möjlighet att kombinera tjänsten som ungdomsbehandlare med att vara samordnare. Vi planerar för att kunna erbjuda omsorgsbedömningar framöver där Humana har arbetat fram en egen manual för det arbetet.
Om tjänsten:
Vi söker dig som ser fördelarna med att arbeta i team samtidigt som du:
· Arbetar som ungdomsbehandlare i ett strukturerat öppenvårdsprogram.
· Arbetar tätt i team där varje del/roll har en viktig funktion för ett gynnsamt förändringsarbete.
· Blir utmanad i att arbeta i ärenden som är komplexa och som kräver tid, teori, tanke och aktiv praktik från dig som ungdomsbehandlare.
· Arbetar enligt evidensbaserade metoder och evidensinformerad praktik samt med standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem (Journal Digital etc.) IHF är en evidensbaserad metod som grundar sig på systemteori och social inlärningsteori och riktar sig till ungdomar och deras  familjer.
Vi erbjuder:
· Ett öppet arbetsklimat där du ingår i ett team med hög kompetens. I teamet kommer du att uppleva ledorden:  glädje, ansvar och engagemang.
· Tillgång till erfarna handledare inom IHF
· Möjlighet till interna och externa utbildningar
· Ett utvecklande och lärande arbete på en trevlig arbetsplats
Kvalifikationskrav:
För tillsvidare anställning söker vi dig med socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som kan bedömas som likvärdig. Du har erfarenhet av psykosocialt arbete med ungdomar och har ett brinnande intresse för att arbeta manualbaserat i ett kreativt sammanhang.
Meriterande:
Vi ser gärna att du har några metodutbildningar ex MST, FFT, rePULSE, ACRA, MI, ÅP
Personliga egenskaper/ kompetens: Du värderar det systemiska förhållningssättet och som behandlare har du ett aktivt förhållningssätt och gillar alla träffar som blir av! Som person måste du tycka om och ha lätt för att arbeta i team. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och kommunicera via telefon, mail och i korridorerna. Visst arbete sker på kvällar samt en del telefonberedskap ingår. Du är trevlig, stöttande och sprider glädje. För mer info om IHF och Humanas verksamhet se www.humana.se, www.ihfnorden.se www.humana.se/individ-och-familj/
B?körkort fordras
Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning, 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 2021-03-31, men rekrytering kommer att ske löpande så skicka in i tid.
Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) snarast då urval sker löpande, märk ansökan med ”Familjeterapeut/ familjebehandlare Familjeforum Växjö".
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet.
För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret utifrån arbete med barn.
Humana är Sveriges största företag inom personlig assistans och individ- och familjeomsorg. Vi är en kvalitets aktör inom äldreomsorg och LSS-boenden samt har skola för elever med funktionsnedsättning. Vi är 15 000 medarbetare i Sverige, Norge och Finland som arbetar efter samma vision: ”Alla har rätt till ett bra liv!” Läs mer på www.humana.se
Kontaktperson: ev. frågor mailas till carina.jaredal@humana.se

Ansök nu

Behandlare till Öppenvård barn och unga med inriktning mot missbruk och ber

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 5
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta inom öppenvård med inriktning mot ungdomar och missbruksvård 16-20 år. Tjänsten är placerad på Integrerad mottagning i Växjö.
Arbetet innebär ett länsövergripande arbete i samarbete med behandlare som är placerad i Alvesta kommun.

Vi vill med denna tjänst lägga resurser på att arbeta förebyggande med tidig upptäckt av missbruk. Vi lägger stor tonvikt på förebyggande arbete, uppsökande verksamhet och samarbete med socialtjänst, gymnasieskolor, fältverksamhet, Bup, övrig sjukvård, polis och frivård. Arbetet skall präglas av teambaserat tänk med dessa aktörer. Vi är också intresserade av att hitta nya metoder för att skapa tillit till ungdomar i riskzonen.

I arbetet ingår också ett familjeorienterat perspektiv där både ungdomens behov och familjens behov står i centrum.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen alternativt annan beteendevetenskaplig examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbilding och/eller andra utbildningar som vi bedömer som adekvata metoder. Du har erfarenhet från missbruks- och behandlingsarbete och har god förmåga att skapa och behålla goda relationer.

Noggrannhet i handläggning och gott bemötande med utgångspunkt i att stärka individens egen förmåga är också viktiga egenskaper. Du gillar utmaningar och stimuleras av flexibla arbetsuppgifter. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Ansök nu

Medarbetare till barn och ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 7
DenBro söker vikarier till våra boende. Vikariaten ger stor möjlighet till fortsatt anställning.
Våra boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Vi tar även emot barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 12-18 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.


Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
I vår koncern ingår också Växjö Fria gymnasium, Växjö Fria Vux och DenBro utveckling.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske pluggar någon likvärdig utbildning.


Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.


Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.


Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.


Körkort krävs


På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.


Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.


Observera att vi kommer att rekrytera löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Elevkoordinator till Elin Wägnerskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 24
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Elin Wägnerskolan är en skola som startade sin verksamhet hösten 2016. Läsåret 2020/2021 är vi 400 elever i åk 6-9 och 65 personal. Skolan finns centralt belägen mitt i Växjö. Vi arbetar med ämnesövergripande undervisning i projektform och med ett tydligt fokus att lära med och genom omvärlden med målet att eleverna ska kunna använda kunskap för skapa värde för någon. Skolan är organiserad i fem arbetslag. Fyra lärararbetslag med klasser från åk 6-9 där den största delen av undervisningen finns i de klasser som arbetslagen ansvarar för. Och ett femte arbetslag där Du kommer att ingå tillsammans med en elevkoordinatorskollega, elevstödjare, SVA lärare, SYV, bibliotekarie, skolsköterska, kurator, studiehandledare, speciallärare och specialpedagog.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss på Elin Wägnerskolan arbetar du tillsammans i ett team med elevkoordinator, elevstödjare och kurator och i nära samarbete med lärare och rektor. Uppdraget är elevnära och elevsocialt arbete. I uppdraget ingår att handleda, informera, lyssna och stödja elever. Uppdraget kräver ett strukturerat samarbete med annan personal, i synnerhet lärare, elevhälsa och skolledning.

I arbetsuppgifterna ingår att i samtal motivera, stödja och skapa trygghet för elever på skolan och i studiesituationer. Arbeta med elevers ansvar och inflytande samt medvetenheten om den egna studiesituationen, samt att vid behov kunna bistå med strukturstöd för att underlätta studiesituationen för eleverna. Hjälpa till med konflikthantering och vänskapsrelationer samt röra dig bland eleverna som en trygg vuxen. Arbeta med läroplanens värdegrundsuppdrag och ett nära samarbete med elevhälsoteam och skolledning. Men också att vid behov tillfälligtvis kunna stödja enskilda elever och grupper även inom ramen för undervisningsprocessen. Tillsammans med lärare genomföra möten för elevernas vårdnadshavare och självständigt ha kontakt med vårdnadshavare vid behov. Arbeta med kränkningsanmälningar.

Som elevkoordinator kan du vara kontaktperson för vårdnadshavare. Du deltar i skolans i elevhälsoarbete. I uppdraget ingår också att ansvara för uppföljning av frånvaro och planera för och genomföra insatser för ökad närvaro. Det kan tex vara att genomföra utbildningar för eleverna gällande sociala situationer och i samtal motivera elever till ökad närvaro och kloka livsval.


KVALIFIKATIONER
För uppdraget krävs adekvat högskoleexamen med inriktning pedagogik, beteendevetenskap eller sociologi.

Du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Uppdraget kräver att du är strukturerad, flexibel och lösningsorienterad. Uppdraget kräver att du kan arbeta självständigt men också lyssnar in och samarbetar med kollegor och ledning mot våra gemensamma mål.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Elevkoordinator till Östregårdskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 25
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Östregårdskolan är belägen vid Staglaberget med utsikt över Växjösjön och gångavstånd till alla stadens möjligheter, t ex. museer, utställningar och simhall. Skolan har anor från 1911, då det första skolhuset byggdes. Detta präglar skolans miljö och ger en speciell charm. Skolan består av cirka 330 elever, i åldrarna 6-12 år, fördelade på 12 åldershomogena klasser och fritidshemsverksamhet för alla elever som behöver den omsorgen.

Musikprofilen löper som en röd tråd genom hela skolan. Den verkar gränslöst och är en av de broar som förenar arbetslagen. Gemensamma projekt genomförs där musiken integreras med de övriga skolämnena. Dessa projekt mynnar ut i konserter där alla på skolan står på scen. Östregårdskolan har stort fokus på elevhälsoarbetet med fokua på ett bra samarbete med pedagoger och arbetslag för elevernas bästa.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta i ett positiv gäng på Östregårdskolan med erfarna kollegor som har fokus på elevernas utveckling. I detta uppdraget ingår bland annat:
• Vara ansvarig i vår särskilda undervisningsgrupp på mellanstadiet.
• Ingå i skolans elevhälsoteam och ta ansvar för vårt gemensamma arbete.
• Stödja och möta enskilda elever och grupper.
• Att tillsammans med lärare genomföra möten med vårdnadshavare och självständigt ha kontakt med vårdnadshavare.
• Göra kränkningsanmälningar - utredningar, hålla koll, följa upp.
• Hålla koll på elevers närvaro och göra uppföljning vid behov.
• Kontakt med myndigheter och vårdnadshavare.
• Arbeta med likabehandlingsplan, förebyggande och främjande värdegrundsarbete.

KVALIFIKATIONER
För uppdraget krävs högskoleexamen med inriktning pedagogik, beteendevetenskap eller sociologi. Erfarenhet av tidigare arbete med barn och unga är meriterande.

Stor vikt läggs på personliga egenskaper och samarbetsförmåga
Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Medarbetare till barn och ungdomsboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 5
DenBro Söder söker en vikarie för vår medarbetare som gått på föräldraledighet.
Vårt boende riktar sig till barn och ungdomar med autismsdiagnoser samt tilläggsdiagnoser. Ungdomarna som bor hos oss är mellan 14-18 år och behöver mycket stöd och omsorg. Tillsammans skapar vi en trygg, meningsfull och utvecklande vardag. Vardags- och hushållssysslor ingår.


Denbro Omsorg AB är ett företag i omsorgsbranschen som sedan 2010 driver boenden enligt LSS 9:8 för ungdomar med NPF-diagnoser. Vi ser all utveckling och lärande i ett livsperspektiv och verkar för att skapa förutsättningar för vidare studier eller arbete, eget boende och en meningsfull fritid.
I vår koncern ingår också Växjö Fria gymnasium, Växjö Fria Vux och DenBro utveckling.
Vi söker trygga, noggranna och ansvarstagande medarbetare! Allra helst har du erfarenhet och kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.
Vi tror att du har en relevant pedagogisk eller social utbildning eller att du har tidigare erfarenhet av målgruppen och just nu kanske pluggar någon likvärdig utbildning.


Vi hoppas på att du är duktig på att använda dina kunskaper och att dela med dig av dessa och du har förmågan att skapa god stämning i din omgivning.


Tillsammans med dina kollegor är du lösningsfokuserad, lyhörd och delaktig i gemensamma beslut. Du kommunicerar väl i ord och text och vi vill att du har kunskap om social dokumentation.


Du ska ha kunskap om lågaffektivt bemötande, men också vara angelägen om att vilja lära dig mer, då detta är den metod vi arbetar efter.


Körkort krävs


På DenBro kommer vi jobba för att ge de barn och unga som kommer till oss en rolig och lärorik vistelse. Arbetsuppgifterna i boendet kan vara att stötta våra unga att hitta strukturer för dagen, komma iväg till skolan och till aktiviteter. Du ska vara en god förebild, en trygg och varm vuxen men du måste också kunna vara lekfull och kamratlig.


Personal ska, ibland tillsammans med våra unga, laga maten och vi sköter vårt boende med alla de sysslor som finns i ett hem, till exempel städning och tvätt.
Som personal deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete, du dokumenterar och har olika ansvarsområden som du självständigt ska utföra.


Observera att vi kommer att rekrytera löpande, så avvakta inte att skicka in din ansökan!

Ansök nu

Behandlare till integrerade missbruks- och beroendemottagningen, Växjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 29
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Vi startartade hösten 2018 den integrerade missbruks- och beroendemottagningen i Växjö och Ljungby.

Inom mottagningen har vi en samlad kompetens från socialtjänsten, primärvården och psykiatrin.

Mottagningen vänder sig till personer från 16 år med en definierad missbruks- och beroendeproblematik när det gäller alkohol, narkotika, läkemedel, spel eller doping samt personer med samsjuklighet. Målsättningen är att kunna erbjuda dessa personer bästa möjliga vård utifrån deras specifika behov oavsett var i länet de bor.

Vi söker nu en behandlare som gärna har utbildning inom KBT. Är du vår nya kollega?

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlare hos oss kommer du att bedriva motivationsarbete, kortare behandlingsinsatser och bedömningar.

Vi erbjuder dig möjligheten att vara med att bygga upp och forma denna nya mottagning inom missbruk och beroende tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad inom missbruks- och beroendevård som arbetsgivaren bedömer lämplig och med vidareutbildning inom t.ex. KBT. Som person är du flexibel, engagerad och tålmodig. Du tycker om att vara en del i ett team men kan arbeta självständigt och strukturera ditt arbete. Du är mån om att ha ett gott bemötande i alla situationer. Vidare har du flerårig erfarenhet inom behandlingsarbete inom missbruks- och beroende.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Flerårig erfarenhet inom behandlingsarbete inom missbruks- och beroende.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Rekrytering sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu