Kurator jobb i Växjö

Hitta lediga jobb som Kurator i Växjö. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Växjö från den arbetsgivaren.

Kurator till centrala barn- och elevhälsan

Kurator
Läs mer Dec 29
Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Centrala barn- och elevhälsan ingår i utbildningsförvaltningens Resurscentrum. Du kommer organisatoriskt att tillhöra centrala barn- och elevhälsan. Enheten organiserar elevhälsans olika professioner, samverkan och samarbete sker med övriga kuratorer inom utbildningsförvaltningen och via gemensam handledning.

Vi utökar nu elevhälsan med tre tillsvidareanställda kuratorer riktade mot grundskolan samt en kurator för ett vikariat till 2023-06-30 med eventuell möjlighet till förlängning. En kurators uppdrag är framför allt att utveckla och genomföra ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Arbetet sker tillsammans med rektor samt övrig elevhälsopersonal på skolan.

Arbetsuppgifter kan vara:
- Stödsamtal till elever samt flerpartssamtal i nätverk kring elever
- Arbete med relationella frågor om hur vuxna i skolan kan bemöta och nå fram till elever så att de upplever sig sedda och inkluderade
- Tillsammans med skolenheter arbeta t.ex. med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplaner, ökad närvaro, krishantering, mot droger, kränkande behandling.
- Handledning och konsultation till medarbetare i psykosociala frågor
- Kompetensutveckling inom det skolsociala området till medarbetare
- Skolsocial kartläggning/ utredning av enskild elev
- Social bedömning inför mottagande i särskola
- Bidra som sakkunnig i psykosociala frågor till skolan

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen. Det är en fördel om du har arbetat med barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har ett särskilt intresse av att arbeta med frågor som rör barn och ungdomar i pedagogisk miljö. Det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra skolsociala utredningar och utredningar inför mottagande i särskola. Meriterande är även att ha arbetat med grupper, handledning och/eller kompetensutveckling.

Du är bra på att samarbeta och att skapa öppna och förtroendefulla relationer med alla - oavsett bakgrund och förutsättningar. Du är flexibel, trygg i dig själv, initiativrik och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Körkort och tillgång till bil är önskvärt.

Vill du också arbeta i en framgångsrik förvaltning där ditt uppdrag är av stor betydelse för vår fortsatta utveckling?

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Kurator till ungdomsmottagningen i Växjö

Kurator
Läs mer Jul 1
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

På kvinnokliniken är vi ca 250 anställda. Kliniken består av en integrerad BB- och förlossningsavdelning, en BB-lättvårdsavdelning och en gynekologisk avdelning. Vidare finns ett flertal barnmorskemottagningar, gynekologisk mottagning, mödrahälsovård, en sex- och samlevnadsmottagning (Sesam) och ungdomsmottagningar i länet.

Nu söker vi en kurator till ungdomsmottagningen i Växjö. Växjö har Region Kronobergs största ungdomsmottagning med fyra barnmorskor, en sexolog, en undersköterska, tre kuratorer och gynekolog. Vi har ett nära samarbete med Sesam och Smittskyddsenheten i Kronoberg.
Ungdomsmottagningen i Växjö är HBTQ diplomerad.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator arbetar du självständigt med ungdomen i fokus. Vår målgrupp är ungdomar från 13-23 år. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ge individuella stödjande samtal kring olika svårigheter/frågor så som stress, oro, relationsproblem, sexuella funderingar, tankar kring HBTQI mm.
Du kommer även att samarbeta med andra instanser så som skola, specialistspsykiatri eller socialtjänst. Det kan också förekomma viss utåtriktad verksamhet gentemot skolor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har steg 1 utbildning eller sexologutbildning. Erfarenhet av arbete med ungdomar är meriterande. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till Lasarettsrehab

Kurator
Läs mer Jun 15
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Inom Lasarettsrehab arbetar vi i tvärprofessionella team där vi kompletterar varandra för att erbjuda rehabilitering med hög kvalitet inom akutsjukvården. Här arbetar fysioterapeuter, arbetsterapeuter, personalsjukgymnaster, dietister, logopeder, kuratorer, psykolog, sekreterare, sexolog och rehabassistenter. Vi arbetar både inom öppen och sluten vård. Här får alla medarbetare möjlighet till tillfredställande kompetensutveckling.

Vår vision är: "Med engagemang, glädje och kompetens skapar vi rehabilitering med hög kvalitet".

Vi hoppas att just du vill bli en av oss på Lasarettsrehab!

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss kommer du att få arbeta med bedömning och behandling av vuxna patienter. Arbetet sker både i slutenvård och öppenvård och ger möjlighet till såväl varierande som specialiserade arbetsuppgifter.

Kuratorn arbetar med patienter och deras närstående som är i behov av stöd relaterat till sjukdom eller skada och som utreds eller behandlas på sjukhusens avdelningar eller mottagningar. Insatserna görs i slutenvård, öppenvård eller i enstaka fall via hembesök. Målet för det psykosociala arbetet inom hälso- och sjukvård är att stärka individers och gruppers möjligheter att hantera inre och yttre påfrestningar samt att arbeta för förändringar i den sociala miljön så att människors livssituation utvecklas gynnsamt.

Kuratorn erbjuder samtal med patienter och anhöriga genom enskilda samtal, parsamtal eller familjesamtal. Vid samtalen lämnas information om exempelvis patientens rättigheter, socialförsäkringen och samhällets service samt externa rehabiliteringsaktörer.

KVALIFIKATIONER
Du har socionomexamen. Du tycker det är roligt att driva utveckling av det sociala arbetet inom hälso- och sjukvård.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har några års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete.

Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav eftersom det förekommer resor inom länet.

ÖVRIGT
Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator/socialpedagog

Kurator
Läs mer Maj 27
Kronoberg Skola är en av Sveriges bästa grundskolor sett till elevernas avgångsbetyg. Skolans goda studieresultat är ett resultat av en hög andel motiverade elever och engagerade och motiverad medarbetare. Skolan präglas av god stämning mellan elever och mellan elever och personal och har välfungerande strukturer som skapar arbetsro och trygghet, vilket är grundförutsättningar för framgångsrika studier. Skolan som har funnits sedan 2001 har cirka 360 elever i årskurserna 6-9.

Vi söker nu dig som vill arbeta som kurator och socialpedagog på Kronoberg skola på Vallgatan, centralt på Söder i Växjö.

Våra värdeord
Inom Watma arbetar vi utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling. Vi kallar det för The Watma Way of Working. Syftet med allt vi gör är att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning.

Arbetsuppgifter
I arbetet som skolkurator hos oss kommer du vara en del av vårt elevhälsoteam. Elevhälsoteamets uppdrag är att samverka för att tidigt upptäcka elever i behov av stöd och erbjuda en kunskapsbredd vid insatser. Fokus på arbetet i elevhälsan ska vara främjande och förebyggande och arbete bedrivs på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Ditt arbete som skolkurator kommer bland annat att innefatta enskilda elev- och föräldrakontakter, stödsamtal, samarbete med enskilda lärare och arbetslag, gruppsamtal med elever samt kontakt med externa aktörer så som socialtjänst och BUP m.fl.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
·Har socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Det är meriterande om du:
· Har tidigare erfarenhet av liknande arbete

Vi vill att du har lätt att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och att du på ett empatiskt och tydligt sätt kan kommunicera med dessa grupper. Du behöver också ha en god förmåga att samarbeta som en del av ett team, både inom skolan och med övriga inom elevhälsan.

För oss är det vidare av yttersta vikt att du delar vår pedagogiska vision och står bakom vår verksamhet och organisation. I din yrkesroll är du grundlig och kvalitetsmedveten, tar stort ansvar och kan utföra processer självständigt.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 70%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Victoria Hagberg, Biträdande rektor, victoria.hagberg@nordicinternational.se

Ansök nu

Kurator till neuropsykiatriska utredningsenheten på habiliteringen

Kurator
Läs mer Maj 18
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi arbetar personcentrerat, tryggt och medvetet med patienten, ofta i samverkan med andra interna och externa aktörer. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor.

Nu söker vi en kurator till vår neuropsykiatriska utredningsenhet. Vi finns i nybyggda lokaler på Sigfridsområdet, i anslutning till primärvårdsrehab och rehabkliniken. Välkommen med din ansökan till oss!
ARBETSUPPGIFTER
• Vill du jobba på en arbetsplats med god stämning, gemenskap, plats för humor och där det är högt till tak?
• Vill du ha stora möjligheter att utveckla och påverka vården och din arbetsplats?
• Vill du vara en del av ett team med olika professioner, där vi lär av varandra?
• Vill du att det friska hos patienten ska vara utgångspunkten? Då är du välkommen som kurator inom neuropsykiatriska utredningsenheten.

Som kurator hos oss på neuropsykiatriska utredningsenheten ingår du i ett tvärprofessionellt utredningsteam som utreder vuxna patienter med misstanke om ADHD och/eller autism. Du genomför bedömningssamtal och intervjuar anhöriga till patienten under utredningens gång och tillsammans med andra professioner bidrar du med dina kunskaper inför eventuell diagnossättning.

I uppdraget ingår också kontakter och samverkan med andra myndigheter, såsom Arbetsförmedlingen, kommun och Försäkringskassan.

Om du funderar på att flytta hit erbjuder vi dig inflyttarservice, det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att etablera sig som nyinflyttad i Kronoberg. Läs mer om det och våra andra förmåner här: http://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/formanerKVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.
Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Apr 6
Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

Studerandeavdelningen vid Linnéuniversitetet ansvarar för bland annat studievägledning, antagning, examen, studenthälsa, Ladok/kursinfo, studentmobilitet. Inom avdelningen finns ca 50 anställda med placering både i Växjö och i Kalmar. Studerandeavdelningen är HBTQ-diplomerad sedan 2017. Vi söker nu en Kurator med placering på Studenthälsan, inom Studerandeavdelningen.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består till stor del av individuellt samtalsstöd till studenter, men även grupper och workshops ingår då studenthälsan arbetar förebyggande kring studenternas psykiska och fysiska hälsa på grupp- och organisationsnivå. Samverkan med studentföreningar, studentkår och närsamhället är centralt i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av självständigt psykosocialt behandlingsarbete liksom vana av preventivt och utåtriktat arbete. Framförallt med unga vuxna, gärna i fokusfrågor som exempelvis psykisk hälsa, stress och ANDT.
Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift. Som kurator kommer du även att arbeta med datorn som verktyg varför du behöver goda datorkunskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är utåtriktad och noggrann. Du har en hög arbetskapacitet och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Anställningen är tidsbegränsad t o m 30/4-2023. Tillträde efter överenskommelse. Placeringsort Växjö, men resor mellan orterna ingår.

Vid frågor, vänligen kontakta
Avdelningschef Marie Brorson, tel 0470-70 82 27 (marie.brorson@lnu.se) eller sektionschef Maria Larsson, tel 0480-44 60 95 (maria.larsson@lnu.se)
Frågor som rör anställningen besvaras av HR-partner Emma Dahlberg, tfn: 0480-44 67 13, emma.dahlberg@lnu.se.
Fackliga företrädare nås genom växeln, tfn 0772-28 80 00.

Välkommen med din ansökan senast den 27 april. Ange dnr 2022/404-2.2.1.


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker kurator/specialistutbildad sjuksköterska till "En väg in"-för stöd

Kurator
Läs mer Mar 31
Region Kronoberg startade 1 januari 2020 en ny verksamhet En väg in - till stöd vid psykisk ohälsa för barn och ungdomar från sex år upp till 18 år. Enheten är fristående och har till uppdrag att ge råd och stöd vid psykisk ohälsa till medborgare och professionella. Vid behov av insatser från Hälso- och sjukvården bedöms och beslutas om behov av stöd ska erbjudas via Barn- och ungdomshälsan (första linjen), eller inom specialistpsykiatrin. Som medarbetare hjälper du patienten att göra vårdval om det är aktuellt.

Teamet på En väg in består av psykolog, kurator, sjuksköterska och medicinsk sekreterare med lång erfarenhet av att möta barn, ungdomar, deras familjer samt professionella.
Vi söker nu dig som har rätt kompetens, bemötande och erfarenhet, som vill ha ett spännande uppdrag och bidra med din specifika kompetens till vår verksamhet.

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet på En väg in innebär att ta emot, bemöta och bedöma inkommande telefonsamtal och remisser för barn och ungdomar med lätt, måttlig och allvarlig psykisk ohälsa. Du ger råd och stöd samt bedömer behov av vård och triagerar till rätt vårdnivå.

Vid behov av vård genomförs en strukturerad bedömning med hjälp av intervjuformuläret BCFPI (Brief Child and Family Phone Interview). Resultatet av BCFPI tillsammans med din samlade klinisk bedömning blir underlag för vilken vårdnivå som ska erbjudas. En stor del av patientkontakten kommer utföras via telefon och via länk/app, men kompletteras vid behov av inbokade fysiska möten. Du samverkar med och tar in information från socialtjänst och elevhälsa.

KVALIFIKATIONER
Socionomutbildning eller annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning eller sjuksköterska gärna specialistutbildad, med steg 1-utbildning.

Du behöver ha en god och bred kompetens, för att snabbt kunna göra kvalificerade bedömningar och ge råd och stöd till föräldrar, ungdomar och professionella utifrån deras specifika situation och behov.

Erfarenhet i yrket samt goda kunskaper om och erfarenheter av arbete med barn och ungdomar och deras familjer krävs. Kunskap och erfarenhet från barnpsykiatri, att använda BCFPI samt kring konsultation och handledning är meriterande.
Du behöver ha god pedagogisk förmåga och trivas med att arbeta i team.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till Barn- och ungdomskliniken

Kurator
Läs mer Mar 22
Barn- och ungdomskliniken bedriver specialistvård för barn och ungdomar 0-18 år och har som mål att erbjuda varje barn en individanpassad vård. Barn- och ungdomskliniken har olika verksamheter för barn upp till 18 år. Inom kliniken finns neonatal vårdavdelning 10, vårdavdelning 11, mottagningar inom specialistmedicin i Växjö och Ljungby, dagvård, lekterapi och paramedicinska kompetenser. På familjehälsan finns mödrabarnhälsovårdspsykologer, logopeder, BVC-konsulter, barn- och ungdomshälsan och En väg in för barn 6-18 år.

Vi söker nu dig som är kurator, gillar att jobba tillsammans i team och har erfarenhet av att jobba med både barn, familjer och professionella.

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

ARBETSUPPGIFTER
På barn- och ungdomskliniken är kuratorns uppdrag att tillföra social- och psykosocial kompetens till den somatiska vården. Kuratorn arbetar med barn, ungdomar och deras familjer i öppen- och slutenvård, med vårdkontakt på barn-och ungdomskliniken.

Kuratorn erbjuder patienter och anhöriga kris-, stöd- och rådgivande samtal i samband med sjukdom, olycka och/eller dödsfall, bidrar med kunskap gällande patientens rätt, socialförsäkringar och samhällets service. Kuratorn arbetar också med kortare behandlande insatser.

Det ingår också i arbetsuppgifterna att ge stöd och konsultation till personal på barn- och ungdomskliniken gällande sociala och psykosociala frågeställningar. Kuratorn medverkar i gruppverksamheter för patienter, samt för barn i sorg och arrangerar föreläsningar för personal och/eller patienter och anhöriga.

För att du ska trivas hos oss bör du tycka om att arbeta självständigt men även tillsammans med andra yrkesgrupper. Du behöver vara flexibel och tycka om omväxlande arbetsuppgifter, men jobbet kräver också eftertanke och reflektion. Möjligheterna till kompetensutveckling är goda och medarbetarna har extern och intern handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionom, eller annan motsvarande beteendevetenskaplig grundutbildning samt minst steg 1-utbildning, med goda kunskaper om och erfarenheter av arbete med barn och ungdomar och deras familjer. Därutöver är kunskaper och erfarenheter kring konsultation och handledning meriterande.

Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort är önskvärt eftersom det förekommer resor inom länet.
Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Vi söker kurator till allmänpsykiatrin barn- och unga, vårdval

Kurator
Läs mer Jan 19
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Specialistpsykiatrin bedriver länsövergripande psykiatrisk vård i Kronobergs län och vänder sig till barn, unga och vuxna. Enheterna för barn och unga och vänder sig till barn och ungdomar under 18 år. Verksamheten ingår i verksamhetsområdet psykiatri och har mottagningar i Ljungby och Växjö samt en akutverksamhet i Växjö.

En vårdvalsmodell inom den öppna specialiserade vården förväntas öka tillgängligheten och ge kronobergarna möjlighet att välja mellan fler vårdgivare. I vårdval väljer patienten vårdgivare först när det finns ett behov av specialiserad vård och valet gäller bara för den aktuella sjukdomsperioden. Valfrihet ger den enskilde patienten och vårdnadshavare inflytande över vården. Familjen väljer den vårdgivare patienten vill vända sig till.

Vi är en enhet i utveckling som arbetar hårt för att möta patienternas behov av specialistpsykiatrisk vård och att förbättra tillgängligheten.

Vi söker nu efter en kurator som kommer att vara placerad i Växjö i det dagliga arbetet. Vill du göra skillnad för barn och ungdomar? Vill du bli en del av vårt team? Vill du ha ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik?

Då ska du söka till Specialistpsykiatrin barn och unga, vårdval-teamet.ARBETSUPPGIFTER
På kliniken arbetar vi i tvärprofessionella team där du tillsammans med övriga professioner möter barn- och ungdomar i behov av specialiserad barnpsykiatrisk vård. Du kommer att arbeta med bedömnings-, utrednings- och behandlingsinsatser såväl självständigt som i samverkan med dina kollegor. Arbetet innebär även nära samverkan med till exempel skola och socialtjänst.

Vi erbjuder dig ett självständigt och utvecklande arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling.


KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller utbildad socionom.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av utrednings- och behandlingsarbete, gärna med barn- och ungdomar.

Grundläggande utbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi eller familjeterapi är önskvärt. Du ska ha god förmåga till att arbeta både självständigt och i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.


ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Rekrytering sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till vuxenhabiliteringen i Växjö

Kurator
Läs mer Okt 8
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor.

Nu söker vi dig som vill jobba som kurator på vuxenhabiliteringen. Vuxenhabiliteringen vänder sig till personer i hela Kronobergs län med medfödda eller tidigt förvärvade funktionshinder. Patientkretsen inkluderar personer med varierande svårighetsgrad av autism, autism i kombination med ADHD, intellektuell funktionsnedsättning samt olika rörelsehinder.


Välkommen till framtidens habilitering!
ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar i tvärprofessionella team i nära samverkan med den enskilde och det nätverk som personen har.

Som kurator arbetar du bl.a. med information om samhällets stöd och service, kartläggning och bedömning av nya ärenden samt handläggning av LSS. Du ger också råd och stödsamtal, individuellt eller i grupp, till patienten och dennes nätverk. Arbetet innebär även planering av habiliteringsinsatser.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom och vill arbeta inom ett intressant och omväxlande arbetsområde. Har du erfarenhet av arbete inom habilitering och/eller rehabilitering är det en merit.

Arbetet kräver god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Uppdrag i olika delar av länet förekommer och du måste därför ha körkort.
ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Socionom/Psykiatrisköterska med KBT steg 1 till Achima Care Växjö vårdce...

Kurator
Läs mer Aug 27
Vi söker nu en socionom eller motsvarande med KBT-steg 1 kompetens till Achima Cares vårdcentral i Växjö!

Som psykosocial resurs hos oss kommer du främst arbeta med korta, fokuserade behandlingsinsatser av personer med krisreaktion, ångest, lätta och medelsvåra depressioner, stressrelaterade sjukdomar och smärt-/sömnproblematik.

Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna på vårdcentralen och detta är en viktig del i arbetet. Vi arbetar enligt vårdmodellen integrerad beteendehälsa. För tjänsten är det meriterande om du har kunskap om kortfattade behandlingsinsatser som exempelvis Fokuserad ACT (FACT), lösningsfokuserad terapi eller Motiverande samtal (MI).

Vi ser att du som söker har en socionomutbildning eller annan legitimerad utbildning samt att du har KBT-steg 1 kompetens. Meriterande för tjänsten är om du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete i primärvården. Arbetet som psykosocial resurs på en vårdcentral präglas av en helhetssyn på människan och en vilja att erbjuda ett tidigt och adekvat omhändertagande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande jobb på en vårdcentral som sätter kvalitet och patientsäkerhet som högsta prioritet. Växjö vårdcentral har en stark och positiv företagskultur där vi ser till att ha roligt tillsammans. Du kommer att ingå i ett team om cirka 20 medarbetare.

Anställningsvillkor

- Heltid med arbetstid dagtid vardagar
- Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
- Tillträde enligt överenskommelse


Om Achima
Achimas uppdrag är att arbeta förebyggande med hälsa och erbjuda en lättillgänglig och trygg sjukvård. Det har vi haft förmånen att göra sedan år 2004. Achima består idag av 10 vårdcentraler och rehabenheter runt om i landet. Achima lednings utgår ifrån huvudkontoret i Karlskrona som består av stödfunktioner så som HR, ekonomi, inköp, marknad och IT.

Vår arbetsfilosofi kallar vi The Achima Way vilket innebär att vi förbättrar vårdsverige. När man arbetar enligt The Achima Way tar man ansvar för att arbeta enligt förhållningssättet som vi kallar Achima-ansvaret. Läs gärna mer på vår hemsida: https://www.achima.se/om-oss/the-achima-way-achima-ansvaret/

Hör gärna av dig till verksamhetschef Linda Gudmundsson för mer information på linda.gudmundsson@achima.se.

Urval och rekrytering sker löpande. Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Ansök nu

Kurator till Utbildningsförvaltningen med placering Elin Wägnerskolan

Kurator
Läs mer Aug 26
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Elin Wägnerskolan är en skola som startade sin verksamhet hösten 2016. Läsåret 2021.22 är vi 420 elever i åk 6-9 och 65 personal. Skolan finns centralt belägen mitt i Växjö. Vi arbetar med ämnesövergripande undervisning i projektform och med ett tydligt fokus att lära med och genom omvärlden, med målet att eleverna ska kunna använda kunskap för skapa värde för någon. Skolan är organiserad i fem arbetslag; fyra lärararbetslag med klasser från åk 6-9 där den största delen av undervisningen finns i de klasser som arbetslagen ansvarar för, och ett femte arbetslag med kurator, elevkoordinator, elevstödjare, SVA lärare, SYV, bibliotekarie, skolsköterska, studiehandledare och speciallärare. Elin Wägnerskolan har fokus på tre utvecklingsområden: Värdeskapande pedagogik, språkutvecklande undervisning och att utveckla arbetet med stöd och stimulans i undervisningen.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetsuppgifterna ingår olika typer av samtal, främst råd- och stödsamtal men även motivations-, kris- och konfliktsamtal. I tjänsten ingår också främjande arbete i form av kompetensutbildning och handledning till personal kring bemötande. Tillsammans med skolans två elevkoordinatorer planerar, genomför och följer du upp kränkningsutredningar. Som kurator är du en del av teamarbetet tillsammans med elevkoordinatorerna att kartlägga frånvaroorsaker för elever.

På Elin Wägnerskolan har vi ett systematiskt trygghets- och värdegrundsarbete som vi kallar FattaLivet och där du som kurator, tillsammans med elevkoordinatorer, elevstödjare, skolsköterska och personal på fritidsgården planerar och genomför dessa aktiviteter med skolans elever. Du genomför även sociala utredningar. I kuratorsrollen ingår att vara aktiv och delaktig i samarbetet och samordningen av samhällets övriga insatser t.ex. socialtjänst, barn- och ungdomshälsan, BUP, polis m.fl

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan examen som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete i flerspråkiga områden och med nyanlända barn är en merit.

Du har ett hälsoorienterat förhållningssätt med fokus på det förebyggande och hälsofrämjande arbetet och du har god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med lärare, övrig personal och externa aktörer.

Du är engagerad, har en relationsskapande förmåga, god samarbetsförmåga och förmåga att i det dagliga arbetet anpassa dig efter olika förutsättningar, prioritera och vara flexibel i en verksamhet som är i ständig rörelse. Du är modig, nyfiken och vill utvecklas och fortsätta lära tillsammans med andra. Du vill arbeta i team och bidrar till utveckling av verksamheten utifrån skolans utvecklingsarbete, egna erfarenheter och forskning.

I ditt personliga brev ber vi dig kort beskriva för oss på vilket sätt du kan bidra till ovanstående. Vi är nyfikna på dig! Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare. Tjänsten tillsätts under förutsättning av fattade beslut.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Kurator till Barn- och ungdomskliniken

Kurator
Läs mer Aug 31
Barn- och ungdomskliniken bedriver specialistvård för barn och ungdomar 0-18 år och har som mål att erbjuda varje barn en individanpassad vård. Barn- och ungdomskliniken har olika verksamheter för barn upp till 18 år. Inom kliniken finns neonatal vårdavdelning 10, vårdavdelning 11, mottagningar inom specialistmedicin i Växjö och Ljungby, dagvård, lekterapi och paramedicinska kompetenser. På familjehälsan finns mödrabarnhälsovårdspsykologer, logopeder, BVC-konsulter, barn- och ungdomshälsan och En väg in för barn 6-18 år.

Vi söker nu dig som är kurator, gillar att jobba tillsammans i team och har erfarenhet av att jobba med både barn, familjer och professionella.

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

ARBETSUPPGIFTER
På barn- och ungdomskliniken är kuratorns uppdrag att tillföra social- och psykosocial kompetens till den somatiska vården. Kuratorn arbetar med barn, ungdomar och deras familjer i öppen- och slutenvård, med vårdkontakt på barn-och ungdomskliniken.

Kuratorn erbjuder patienter och anhöriga kris-, stöd- och rådgivande samtal i samband med sjukdom, olycka och/eller dödsfall, bidrar med kunskap gällande patientens rätt, socialförsäkringar och samhällets service. Kuratorn arbetar också med kortare behandlande insatser.

Det ingår också i arbetsuppgifterna att ge stöd och konsultation till personal på barn- och ungdomskliniken gällande sociala och psykosociala frågeställningar. Kuratorn medverkar i gruppverksamheter för patienter, samt för barn i sorg och arrangerar föreläsningar för personal och/eller patienter och anhöriga.

För att du ska trivas hos oss bör du tycka om att arbeta självständigt men även tillsammans med andra yrkesgrupper. Du behöver vara flexibel och tycka om omväxlande arbetsuppgifter, men jobbet kräver också eftertanke och reflektion. Möjligheterna till kompetensutveckling är goda och medarbetarna har extern och intern handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionom, eller annan motsvarande beteendevetenskaplig grundutbildning samt minst steg 1-utbildning, med goda kunskaper om och erfarenheter av arbete med barn och ungdomar och deras familjer. Därutöver är kunskaper och erfarenheter kring konsultation och handledning meriterande.

Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort är önskvärt eftersom det förekommer resor inom länet.
Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Socionom/Psykiatrisköterska till Achima Care Växjö vårdcentral

Kurator
Läs mer Jul 2
Vi söker nu en socionom eller motsvarande med KBT-steg 1 kompetens till Achima Cares vårdcentral i Växjö!

Som psykosocial resurs hos oss kommer du främst arbeta med korta, fokuserade behandlingsinsatser av personer med krisreaktion, ångest, lätta och medelsvåra depressioner, stressrelaterade sjukdomar och smärt-/sömnproblematik.

Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna på vårdcentralen och detta är en viktig del i arbetet. Vi arbetar enligt vårdmodellen integrerad beteendehälsa. För tjänsten är det meriterande om du har kunskap om kortfattade behandlingsinsatser som exempelvis Fokuserad ACT (FACT), lösningsfokuserad terapi eller Motiverande samtal (MI).

Vi ser att du som söker har en socionomutbildning eller annan legitimerad utbildning samt att du har KBT-steg 1 kompetens. Meriterande för tjänsten är om du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete i primärvården. Arbetet som psykosocial resurs på en vårdcentral präglas av en helhetssyn på människan och en vilja att erbjuda ett tidigt och adekvat omhändertagande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande jobb på en vårdcentral som sätter kvalitet och patientsäkerhet som högsta prioritet. Växjö vårdcentral har en stark och positiv företagskultur där vi ser till att ha roligt tillsammans. Du kommer att ingå i ett team om cirka 20 medarbetare.

Anställningsvillkor

- Heltid med arbetstid dagtid vardagar
- Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
- Tillträde enligt överenskommelse


Om Achima
Achimas uppdrag är att arbeta förebyggande med hälsa och erbjuda en lättillgänglig och trygg sjukvård. Det har vi haft förmånen att göra sedan år 2004. Achima består idag av 10 vårdcentraler och rehabenheter runt om i landet. Achima lednings utgår ifrån huvudkontoret i Karlskrona som består av stödfunktioner så som HR, ekonomi, inköp, marknad och IT.

Vår arbetsfilosofi kallar vi The Achima Way vilket innebär att vi förbättrar vårdsverige. När man arbetar enligt The Achima Way tar man ansvar för att arbeta enligt förhållningssättet som vi kallar Achima-ansvaret. Läs gärna mer på vår hemsida: https://www.achima.se/om-oss/the-achima-way-achima-ansvaret/

Hör gärna av dig till verksamhetschef Linda Gudmundsson för mer information på linda.gudmundsson@achima.se.

Urval och rekrytering sker löpande. Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Ansök nu

Vi söker en hörselpedagog till hörselhabiliteringen

Kurator
Läs mer Jun 9
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang . Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att byta arbetsuppgifter och att utvecklas inom habiliteringen. Du får växa i din roll, det finns alltid saker att lära sig.

Nu söker vi dig som är utbildad hörselpedagog, kurator, specialpedagog, arbetsterapeut eller audionom. Tjänsten är ett vikariat på cirka ett år. Välkommen till oss på hörselhabiliteringen!


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer tillsammans med övriga i teamet svara för att utveckla habiliterings/rehabiliteringsarbetet för personer med hörselnedsättning/dövhet såväl barn, vuxna och äldre i Kronobergs län. Du kommer att ingå i ett expertteam bestående av hörselpedagog, kurator, specialpedagog, logoped och teckenspråkslärare. Teamet kompletteras vid behov av andra yrkesgrupper som till exempel sjukgymnast samt psykolog.

Som medarbetare på hörselhabiliteringen bidrar du till att ge och utveckla en fungerande kommunikation för barn, ungdomar, vuxna och äldre med hörselnedsättning/dövhet. Du utreder och kartlägger den enskildes behov av hjälp och stöd. Du ger habiliterande/rehabiliterande insatser både individuellt och i grupp. Andra uppgifter är att informera om hörselnedsättning/dövhet, i skola, ute i samhället och i att samverka med andra instanser och myndigheter. Administrativt arbete och teamsamverkan med regelbundna möten ingår också i arbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad hörselpedagog, kurator, specialpedagog, arbetsterapeut, audionom eller har annan kompetens som värderas som likvärdig. Arbetet kräver intresse för att arbeta i team, där god samarbetsförmåga är viktig, men också förmåga att arbeta självständigt. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt kunskaper i tecken som stöd/teckenspråk är en merit. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Eftersom arbetet innebär resor är körkort ett krav.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Psykosocial resurs till Achima Care Växjö vårdcentral

Kurator
Läs mer Maj 20
Vi söker nu en psykosocial resurs till Achima Cares vårdcentral i Växjö!

Som psykosocial resurs hos oss kommer du främst arbeta med korta, fokuserade behandlingsinsatser av personer med krisreaktion, ångest, lätta och medelsvåra depressioner, stressrelaterade sjukdomar och smärt-/sömnproblematik.

Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna på vårdcentralen och detta är en viktig del i arbetet. Vi arbetar enligt vårdmodellen integrerad beteendehälsa. För tjänsten är det meriterande om du har kunskap om kortfattade behandlingsinsatser som exempelvis Fokuserad ACT (FACT), lösningsfokuserad terapi eller Motiverande samtal (MI).

Vi ser att du som söker har en socionomutbildning eller annan legitimerad utbildning samt att du har KBT-steg 1 kompetens. Meriterande för tjänsten är om du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete i primärvården. Arbetet som psykosocial resurs på en vårdcentral präglas av en helhetssyn på människan och en vilja att erbjuda ett tidigt och adekvat omhändertagande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande jobb på en vårdcentral som sätter kvalitet och patientsäkerhet som högsta prioritet. Växjö vårdcentral har en stark och positiv företagskultur där vi ser till att ha roligt tillsammans. Du kommer att ingå i ett team om cirka 20 medarbetare.

Anställningsvillkor

- Heltid med arbetstid dagtid vardagar
- Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
- Tillträde enligt överenskommelse


Om Achima
Achimas uppdrag är att arbeta förebyggande med hälsa och erbjuda en lättillgänglig och trygg sjukvård. Det har vi haft förmånen att göra sedan år 2004. Achima består idag av 10 vårdcentraler och rehabenheter runt om i landet. Achima lednings utgår ifrån huvudkontoret i Karlskrona som består av stödfunktioner så som HR, ekonomi, inköp, marknad och IT.

Vår arbetsfilosofi kallar vi The Achima Way vilket innebär att vi förbättrar vårdsverige. När man arbetar enligt The Achima Way tar man ansvar för att arbeta enligt förhållningssättet som vi kallar Achima-ansvaret. Läs gärna mer på vår hemsida: https://www.achima.se/om-oss/the-achima-way-achima-ansvaret/

Hör gärna av dig till verksamhetschef Linda Gudmundsson för mer information på linda.gudmundsson@achima.se.

Urval och rekrytering sker löpande. Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Ansök nu

Psykosocial resurs till Achima Care Växjö vårdcentral

Kurator
Läs mer Maj 20
Vi söker nu en psykosocial resurs till Achima Cares vårdcentral i Växjö!

Som psykosocial resurs hos oss kommer du främst arbeta med korta, fokuserade behandlingsinsatser av personer med krisreaktion, ångest, lätta och medelsvåra depressioner, stressrelaterade sjukdomar och smärt-/sömnproblematik.

Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna på vårdcentralen och detta är en viktig del i arbetet. Vi arbetar enligt vårdmodellen integrerad beteendehälsa. För tjänsten är det meriterande om du har kunskap om kortfattade behandlingsinsatser som exempelvis Fokuserad ACT (FACT), lösningsfokuserad terapi eller Motiverande samtal (MI).

Vi ser att du som söker har en socionomutbildning eller annan legitimerad utbildning samt att du har KBT-steg 1 kompetens. Meriterande för tjänsten är om du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete i primärvården. Arbetet som psykosocial resurs på en vårdcentral präglas av en helhetssyn på människan och en vilja att erbjuda ett tidigt och adekvat omhändertagande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande jobb på en vårdcentral som sätter kvalitet och patientsäkerhet som högsta prioritet. Växjö vårdcentral har en stark och positiv företagskultur där vi ser till att ha roligt tillsammans. Du kommer att ingå i ett team om cirka 20 medarbetare.

Anställningsvillkor

- Heltid med arbetstid dagtid vardagar
- Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
- Tillträde enligt överenskommelse


Om Achima
Achimas uppdrag är att arbeta förebyggande med hälsa och erbjuda en lättillgänglig och trygg sjukvård. Det har vi haft förmånen att göra sedan år 2004. Achima består idag av 10 vårdcentraler och rehabenheter runt om i landet. Achima lednings utgår ifrån huvudkontoret i Karlskrona som består av stödfunktioner så som HR, ekonomi, inköp, marknad och IT.

Vår arbetsfilosofi kallar vi The Achima Way vilket innebär att vi förbättrar vårdsverige. När man arbetar enligt The Achima Way tar man ansvar för att arbeta enligt förhållningssättet som vi kallar Achima-ansvaret. Läs gärna mer på vår hemsida: https://www.achima.se/om-oss/the-achima-way-achima-ansvaret/

Hör gärna av dig till verksamhetschef Linda Gudmundsson för mer information på linda.gudmundsson@achima.se.

Urval och rekrytering sker löpande. Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Ansök nu

Psykosocial resurs till Achima Care Växjö vårdcentral

Kurator
Läs mer Apr 20
Vi söker nu en psykosocial resurs till Achima Cares vårdcentral i Växjö!

Som psykosocial resurs hos oss kommer du främst arbeta med korta, fokuserade behandlingsinsatser av personer med krisreaktion, ångest, lätta och medelsvåra depressioner, stressrelaterade sjukdomar och smärt-/sömnproblematik.

Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna på vårdcentralen och detta är en viktig del i arbetet. Vi arbetar enligt vårdmodellen integrerad beteendehälsa. För tjänsten är det meriterande om du har kunskap om kortfattade behandlingsinsatser som exempelvis Fokuserad ACT (FACT), lösningsfokuserad terapi eller Motiverande samtal (MI).

Vi ser att du som söker har en socionomutbildning eller annan legitimerad utbildning samt att du har KBT-steg 1 kompetens. Meriterande för tjänsten är om du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete i primärvården. Arbetet som psykosocial resurs på en vårdcentral präglas av en helhetssyn på människan och en vilja att erbjuda ett tidigt och adekvat omhändertagande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande jobb på en vårdcentral som sätter kvalitet och patientsäkerhet som högsta prioritet. Växjö vårdcentral har en stark och positiv företagskultur där vi ser till att ha roligt tillsammans. Du kommer att ingå i ett team om cirka 20 medarbetare.

Anställningsvillkor

- Heltid med arbetstid dagtid vardagar
- Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
- Tillträde enligt överenskommelse


Om Achima
Achimas uppdrag är att arbeta förebyggande med hälsa och erbjuda en lättillgänglig och trygg sjukvård. Det har vi haft förmånen att göra sedan år 2004. Achima består idag av 10 vårdcentraler och rehabenheter runt om i landet. Achima lednings utgår ifrån huvudkontoret i Karlskrona som består av stödfunktioner så som HR, ekonomi, inköp, marknad och IT.

Vår arbetsfilosofi kallar vi The Achima Way vilket innebär att vi förbättrar vårdsverige. När man arbetar enligt The Achima Way tar man ansvar för att arbeta enligt förhållningssättet som vi kallar Achima-ansvaret. Läs gärna mer på vår hemsida: https://www.achima.se/om-oss/the-achima-way-achima-ansvaret/

Hör gärna av dig till verksamhetschef Linda Gudmundsson för mer information på linda.gudmundsson@achima.se.

Urval och rekrytering sker löpande. Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Ansök nu

Kurator till Praktiska i Växjö

Kurator
Läs mer Apr 9
Om tjänsten

Som kurator kommer du att arbeta med handledning och kartläggning både på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du arbetar aktivt för att främja likabehandling och motverka alla former av kränkande behandling. Du medverkar till ökad förståelse kring ungdomars välmående och utveckling. I ditt uppdrag har du en viktig roll i elevhälsoteamet, som tillsammans har fokus på det ett förebyggande och hälsofrämjande arbetet. I rollen som kurator är dina kontaktytor flera, både internt med elever, pedagoger, vårdnadshavare och personal, men också externt med myndigheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Din bakgrund

Som person är du relationsskapande, engagerad och är lyhörd till din omgivning. Du ansvarar och driver ditt arbete mot mål, ser möjligheter i förändringar samt prioriterar arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du tar egna initiativ och kommer med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig med relevant avslutad högskoleexamen, så som socionomutbildning, psykologutbildning, utbildning inom socialpedagogik eller likvärdigt inom beteendevetenskap. Har du erfarenhet av rollen som skolkurator är det meriterande.

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast . Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Marie-Charlotte Bäckström på070-728 10 03 eller via mail marie-charlotte.backstrom@praktiska.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Kurator (vikariat)

Kurator
Läs mer Mar 16
Välkommen till Linnéuniversitetet! Människor växer här. Vi är ett internationellt universitet i Småland - tillsammans sätter vi kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling.

Studerandeavdelningen vid Linnéuniversitetet ansvarar för bland annat studievägledning, antagning, examen, studenthälsa, Ladok/kursinfo, studentmobilitet. Inom avdelningen finns ca 50 anställda med placering både i Växjö och i Kalmar. Studerandeavdelningen är HBTQ-diplomerad sedan 2017. Vi söker nu en Kurator med placering på Studenthälsan, inom Studerandeavdelningen.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av förebyggande arbete kring studenternas psykiska och fysiska hälsa, på grupp och organisationsnivå, samt psykosocialt inriktade samtalskontakter. Samverkan med studentföreningar, studentkår och närsamhället är centralt i anställningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av självständigt psykosocialt behandlingsarbete liksom vana av preventivt och utåtriktat arbete. Kvalificerande är erfarenhet av arbete i studentgruppen med psykisk hälsa, stress och ANDT.
Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift. Som kurator kommer du även att arbeta med datorn som verktyg varför du behöver goda datorkunskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är utåtriktad och noggrann. Du har en hög arbetskapacitet och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Anställningen är ett vikariat 80% under perioden 210613-211231. 
Placeringsort Växjö, men resor till Kalmar kan komma att ingå.

Vid frågor, vänligen kontakta
Avdelningschef Marie Brorson, tel 0470-70 82 27 (marie.brorson@lnu.se) eller sektionschef Maria Larsson, tel 0480-44 60 95 (maria.larsson@lnu.se)
Frågor som rör anställningen besvaras av HR-partner Emma Dahlberg, tfn: 0480-44 67 13, emma.dahlberg@lnu.se.
Fackliga företrädare nås genom växeln, tfn 0772-28 80 00.

Välkommen med din ansökan som du registrerar via utlysning på lnu.se. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och ska ha inkommit senast den 6 april.
Märk din ansökan med diarienummer 2021/176-2.2.1.
Individuell lönesättning tillämpas, varför löneanspråk bör anges i ansökan. 

 

 

 


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker en kurator till ett av våra barn/ungdomsteam på habiliteringen!

Kurator
Läs mer Feb 10
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att byta arbetsuppgifter och att utvecklas inom habiliteringen. Du får växa i din roll, det finns alltid saker att lära sig.

Nu söker vi en kurator till habiliteringen barn/ungdom. Vi är i ett spännande utvecklings- och uppbyggnadsskede för att möta upp Region Kronobergs barn och ungdomar i deras behov av habilitering. Det har resulterat i nya innovativa arbetssätt! Välkommen till framtidens habilitering!ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kurator till vårt barn/ungdomsteam. Vi jobbar med barn i åldrarna 0-18.

Som kurator hos oss kartlägger du nya ärenden och tar en första kontakt med föräldrarna, ibland är du själv i mötet och ibland tillsammans med en kollega. Du arbetar med behandling och har löpande samtal med barn, föräldrar och barnets nätverk som skola, kortis mm. Du kommer även att ge rådgivning och stöd kring samhällets service som rör barn med funktionsnedsättning.

Våra team är tvärprofessionella, där du arbetar med arbetsterapeut, specialpedagog, logoped, psykolog fysioterapeut, sjuksköterska och läkare. Du och dina kollegor kommer tillsammans jobba för att främja utveckling och livskvalitet för barnet. Som ny kurator kommer du att ha en handledare och hela kuratorsgruppen får regelbunden handledning.KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker är utbildad socionom. Har du tidigare arbetat med barn /ungdomar med funktionsnedsättning är det meriterande.

Tjänsten innebär visst resande vilket kräver att du har körkort. Som person ser vi att du har samarbetsförmåga, är lyhörd och har en stor social kompetens. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Urvalsarbetet sker löpande, välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Är du spindel i nätet? Bli vår nya rehabkoordinator!

Kurator
Läs mer Feb 3
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Nu söker vi dig som vill arbeta som rehabiliteringskoordinator hos oss på primärvårdsrehab, med uppdrag på Lessebo vårdcentral.

Hos oss möts du av stort engagemang, hög tillit och ett tryggt ledarskap. Vi vill att du ska trivas och vi är måna om att skapa både god hälsa och ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Vi tror på att ge dig goda förutsättningar i ditt uppdrag så att du kan arbeta på toppen av din kompetens.

I primärvårdsrehab samlas alla rehabresurser i den offentliga primärvården - här får du kollegor som är både fysioterapeuter, arbetsterapeuter och psykosociala resurser. I rollen som rehabiliteringskoordinator arbetar du i nära samarbete med vårdcentralens personal för att skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten. Vi arbetar alltid för att våra patienter ska få vård av god kvalitet och att de ska känna trygghet och tillit.

ARBETSUPPGIFTER
Som rehabiliteringskoordinator är du samordnare inom sjukvården och gentemot andra aktörer som kommunen, försäkringskassan, arbetsgivare och arbetsförmedling.

Ditt uppdrag är att identifiera patienter som är i behov av samordnade åtgärder för att undvika eller minska sjukskrivning. Du ansvarar för att utveckla arbetssätt och metoder som främjar tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen. I dina patientkontakter jobbar du med kartläggning och koordinering av insatser, du samverkar med läkare, rehabpersonal och patient kring planering av arbetsåtergång och övriga insatser samt deltar i olika former av nätverksmöten och vårdplaneringar med såväl vården som arbetsgivare och myndigheter. Du är spindeln i nätet för både vårdcentralens personal och patienten.

Uppdraget som rehabkoordinator är på 75% och övrig tid tas din kompetens till var inom din grundprofession enligt överenskommelse.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, är socionom, beteendevetare eller motsvarande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av handläggningsarbete inom exempelvis sjukskrivningsprocessen eller socialförvaltning.

Som person har du god planeringsförmåga och visar både på initiativkraft och ansvarstagande. Arbetet ställer stora krav på självständighet, flexibilitet och mycket god samarbetsförmåga.

Erfarenhet krävs.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Vi söker en kurator till ett av våra barn/ungdomsteam på habiliteringen!

Kurator
Läs mer Dec 21
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att byta arbetsuppgifter och att utvecklas inom habiliteringen. Du får växa i din roll, det finns alltid saker att lära sig.

Nu söker vi en kurator till habiliteringen barn/ungdom. Anställningen är ett vikariat under cirka 1 år med möjlighet till förlängning. Vi är i ett spännande utvecklings- och uppbyggnadsskede för att möta upp Region Kronobergs barn och ungdomar i deras behov av habilitering. Det har resulterat i nya innovativa arbetssätt! Välkommen till framtidens habilitering!ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kurator till vårt barn/ungdomsteam. Vi jobbar med barn i åldrarna 0-18.

Som kurator hos oss kartlägger du nya ärenden och tar en första kontakt med föräldrarna, ibland är du själv i mötet och ibland tillsammans med en kollega. Du arbetar med behandling och har löpande samtal med barn, föräldrar och barnets nätverk som skola, kortis mm. Du kommer även att ge rådgivning och stöd kring samhällets service som rör barn med funktionsnedsättning.

Våra team är tvärprofessionella, där du arbetar med arbetsterapeut, logoped, psykolog fysioterapeut, sjuksköterska och läkare. Du och dina kollegor kommer tillsammans jobba för att främja utveckling och livskvalitet för barnet. Som ny kurator kommer du att ha en handledare och hela kuratorsgruppen får regelbunden handledning.KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker är utbildad socionom. Har du tidigare arbetat med barn /ungdomar med funktionsnedsättning är det meriterande.

Tjänsten innebär visst resande vilket kräver att du har körkort. Som person ser vi att du har samarbetsförmåga, är lyhörd och har en stor social kompetens. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Urvalsarbetet sker löpande, välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Vi söker en kurator till heldygnsvården, Specialistpsykiatrin Växjö

Kurator
Läs mer Dec 11
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Specialistpsykiatrin barn, unga och vuxna i Region Kronoberg bedriver en modern och specialiserad psykiatrisk vård i samverkan med närstående och andra vårdgivare. Vi eftersträvar en god arbetsmiljö med motiverade och kompetenta medarbetare. Vi ser det som en förutsättning för att lyckas med vårt uppdrag. Verksamheten är organiserad i vårdenheter där personalen kan arbeta i heldygnsvård, öppenvård, dagsjukvård, mobilt team och får följa patienten i hela vårdkedjan. Heldygnsvården består akutavdelningen, allmänpsykiatriska avdelningen, psykosavdelningen och äldrepsykiatriska avdelningen.

Vi söker nu en kurator till vår heldygnsvård. Är du redo för ett omväxlande arbete där du arbetar tillsammans med erfarna kollegor i ett välfungerande team där du har ett nära samarbete med övriga teammedlemmar – läkare, sjuksköterskor och skötare? Som kurator företräder du den psykosociala kompetensen i teamet och är den som håller dig uppdaterad kring aktuell lagstiftning.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator inom heldygnsvården arbetar du med:
- psykosocial kartläggning med bedömning och förslag på insatser rörande stöd i vardagen, ekonomi, boende, sysselsättning, relationer
- information och vägledning till patienterna i kontakten med andra myndigheter och verksamheter i samhället
- samverkan med andra aktörer
- information och stöd till närstående vuxna och barn
- att hålla i SIP-möten och nätverksmöten
- att samarbeta med och ge konsultation till kollegor

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är du också välkommen att söka. Erfarenhet av kurativt arbete inom psykiatrisk vård och/eller av handläggningsarbete inom socialtjänst, samt legitimation är meriterande. Du trivs med att arbeta i team där du bidrar med din kompetens i arbetet kring patienten. Vi ser att du tar egna initiativ, har planeringsförmåga, är ansvarstagande och har vilja och intresse av att arbeta med att utveckla psykiatrisk vård. God samarbetsförmåga ser vi som viktigt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Vi söker en kurator till allmänpsykiatri enhet 2, specialistpsykiatrin

Kurator
Läs mer Okt 29
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Specialistpsykiatrin barn, unga och vuxna bedriver en modern och specialiserad psykiatrisk vård i samverkan med närstående och andra vårdgivare. En god arbetsmiljö med motiverande och kompetenta medarbetare är en förutsättning för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.
Verksamheten är organiserad i vårdenheter där personalen kan arbeta i heldygnsvård, öppenvård, dagsjukvård, mobilt team och får följa patienten i hela vårdkedjan.
Allmänpsykiatri enhet 2:s uppdrag är att bedriva specialistpsykiatri, främst för patienter med personlighetsstörning, ätstörning, neuropsykiatrisk problematik samt patienter med suicidrisk.

Vi söker nu en kurator för vikariat till allmänpsykiatri enhet 2. Är du vår nya kollega?

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator inom allmänpsykiatrin arbetar du med:
- psykosocial kartläggning med bedömning och förslag på insatser rörande stöd i vardagen, ekonomi, boende, sysselsättning, relationer
- information och vägledning till patienterna i kontakten med andra myndigheter och verksamheter i samhället
- samverkan med andra aktörer
- information och stöd till närstående vuxna och barn
- att hålla i SIP-möten och nätverksmöten
- att ge konsultation till kollegor


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av kurativt arbete inom psykiatrisk vård och/eller av handläggningsarbete inom socialtjänst, samt legitimation är meriterande. Du trivs med att arbeta i team där du bidrar med din kompetens i arbetet kring patienten. Vi ser att du tar egna initiativ, har planeringsförmåga, är ansvarstagande och har vilja och intresse av att arbeta med att utveckla psykiatrisk vård. God samarbetsförmåga ser vi som viktigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Vi söker en kurator till allmänpsykiatri enhet 2, vuxenpsykiatrin

Kurator
Läs mer Jun 26
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Vuxenpsykiatrin i Region Kronoberg bedriver en modern och specialiserad psykiatrisk vård i samverkan med närstående och andra vårdgivare. Vi eftersträvar en god arbetsmiljö med motiverade och kompetenta medarbetare. Vi ser det som en förutsättning för att lyckas med vårt uppdrag. Verksamheten är organiserad i vårdenheter där personalen kan arbeta i heldygnsvård, öppenvård, dagsjukvård, mobilt team och får följa patienten i hela vårdkedjan.
Allmänpsykiatri enhet 2:s uppdrag är att bedriva specialistpsykiatri, främst för patienter med personlighetsstörning, ätstörning, neuropsykiatrisk problematik samt patienter med suicidrisk.

Vi söker nu en kurator till allmänpsykiatri enhet 2. Är du vår nya kollega?

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator inom allmänpsykiatrin arbetar du med:
- psykosocial kartläggning med bedömning och förslag på insatser rörande stöd i vardagen, ekonomi, boende, sysselsättning, relationer
- information och vägledning till patienterna i kontakten med andra myndigheter och verksamheter i samhället
- samverkan med andra aktörer
- information och stöd till närstående vuxna och barn
- att hålla i SIP-möten och nätverksmöten
- att ge konsultation till kollegor


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av kurativt arbete inom psykiatrisk vård och/eller av handläggningsarbete inom socialtjänst, samt legitimation är meriterande. Du trivs med att arbeta i team där du bidrar med din kompetens i arbetet kring patienten. Vi ser att du tar egna initiativ, har planeringsförmåga, är ansvarstagande och har vilja och intresse av att arbeta med att utveckla psykiatrisk vård. God samarbetsförmåga ser vi som viktigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Apr 1
Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen.

Studerandeavdelningen vid Linnéuniversitetet ansvarar för bland annat studievägledning, antagning, examen, studenthälsa, Ladok/kursinfo, studentmobilitet. Inom avdelningen finns ca 50 anställda med placering både i Växjö och i Kalmar. Studerandeavdelningen är HBTQ-diplomerad sedan 2017. Vi söker nu en Kurator med placering på Studenthälsan, inom Studerandeavdelningen.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av förebyggande arbete kring studenternas psykiska och fysiska hälsa, på grupp och organisationsnivå. I tjänsten ingår även psykosocialt inriktade samtalskontakter. Samverkan med studentföreningar, studentkår och närsamhället är centralt i anställningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av självständigt psykosocialt behandlingsarbete liksom vana av preventivt och utåtriktat arbete. Framförallt med unga vuxna, gärna i fokusfrågor som exempelvis psykisk hälsa, stress, sexuell hälsa och ANDT.
Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift. Som kurator kommer du även att arbeta med datorn som verktyg varför du behöver goda datorkunskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är utåtriktad och noggrann. Du har en hög arbetskapacitet och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Anställningen är ett vikariat 100% under perioden 200817 - 210613. 
Placeringsort Växjö, men resor till Kalmar kan komma att ingå.

Vid frågor, vänligen kontakta
Avdelningschef Marie Brorson, tel 0470-70 82 27 (marie.brorson@lnu.se) eller sektionschef Maria Larsson, tel 0480-44 60 95 (maria.larsson@lnu.se)
Frågor som rör anställningen besvaras av HR-partner Emma Dahlberg, tfn: 0480-44 67 13, emma.dahlberg@lnu.se.
Fackliga företrädare nås genom växeln, tfn 0772-28 80 00.

Välkommen med din ansökan som du registrerar via utlysning på lnu.se. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och ska ha inkommit senast den 22 april. Märk ansökan med diarienummer 2020/242-2.2.1.
Individuell lönesättning tillämpas, varför löneanspråk bör anges i ansökan. 

 

 


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Är du spindeln i nätet? Bli vår nya rehabkoordinator!

Kurator
Läs mer Jan 31
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Nu söker vi dig som vill arbeta som rehabiliteringskoordinator hos oss på primärvårdsrehab, med uppdrag på Alvesta & Teleborgs vårdcentral.

Hos oss möts du av stort engagemang, hög tillit och ett tryggt ledarskap. Vi vill att du ska trivas och är måna om att skapa både god hälsa och ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Vi tror på att ge dig goda förutsättningar i ditt uppdrag så att du kan arbeta i toppen av din kompetens.

I primärvårdsrehab samlas alla rehabresurser i den offentliga primärvården - här får du kollegor som är både fysioterapeuter, arbetsterapeuter och psykosociala resurser. I rollen som rehabiliteringskoordinator arbetar du i nära samarbete med vårdcentralens personal för att skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten. Vi arbetar alltid för att våra patienter ska få vård av god kvalitet och att de ska känna trygghet och tillit.


ARBETSUPPGIFTER
Som rehabiliteringskoordinator är du samordnare inom sjukvården och gentemot andra aktörer som kommunen, försäkringskassan, arbetsgivare och arbetsförmedling.

Ditt uppdrag är att identifiera patienter som är i behov av samordnade åtgärder för att undvika eller minska sjukskrivning. Du ansvarar för att utveckla arbetssätt och metoder som främjar tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen. Du kommer också att arbeta med psykosocial kartläggning av patienter, med bedömning och förslag på insatser samt koordinera olika former av nätverksmöten och vårdplanering. Du är spindeln i nätet för både vårdcentralens personal och patienten.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en socionomexamen, gärna med socialmedicinsk kompetens eller motsvarande. Alternativt en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av handläggningsarbete inom exempelvis socialförvaltning eller sjukskrivningsprocessen.

Som person har du god planeringsförmåga och visar både på initiativkraft och ansvarstagande. Arbetet ställer stora krav på självständighet, flexibilitet och mycket god samarbetsförmåga.

ÖVRIGT
Den här annonsen finns i två versioner, en för Växjö & en för Alvesta. Det räcker att du ansöker via en av dem. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator TBS Växjö

Kurator
Läs mer Jan 9
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen.

Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar?framtidens stjärnor inom business. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.

Nu har du världens chans att vara med och bygga upp Thoren Business School i Växjö. Hösten 2020 startar vi ett nytt affärsgymnasium och söker nu en kurator med stort hjärta och omsorg med förmågan att se potentialen i varje elev.

Beskrivning

Vi är en nytänkande skola som arbetar teaminriktat och med hög delaktighet för såväl personal som elever. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din profession och vara med att utveckla skolan mot våra uppsatta mål. Förutom att vara med och stötta och coacha våra elever när de upptäcker framtiden och tar sig an utmaningen med gymnasiet, vill vi att du tillsammans med skolans elevhälsa, lärare övriga personal är med och skapar ett team med eleven och elevens framtid i fokus. Tjänsten är på 20% och kan kombineras med andra tjänster som vi söker till skolan och då blir tjänsteomfattningen högre.

Läs mer om vår pedagogik och upplägg på www.affarsgymnasiet.se

Kvalifikationer

Vi ser helst att du är beteendevetare/ socionom eller har lång erfarenhet av att arbeta coachande med ungdomar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har kompetens som innebär att du:

• kan se eleven utifrån ett helhetsperspektiv och arbetar för alla elevers utveckling, har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas

• är med och initierar, organiserar och genomför projekt och aktiviteter som bidrar till en bättre elevhälsa och en bättre skola

• tillför entusiasm, energi och lust som ger positiva effekter på både elever och kollegor samt bidrar till att skapa en trygg lärande miljö

• kan se till hela skolan och bidra till dess utveckling med allt vad det innebär av flexibilitet, kreativitet och uthållighet.

ThorenGruppen – vad VI erbjuder

Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. ThorenGruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Varje år samlas alla medarbetare under en tre dagar lång konferens och kickoff – Thoren Tillsammans.

Inom ThorenGruppen erbjuder vi dig:

• Frihet under ansvar

• Möjlighet att påverka

• Fantastiska kollegor

• Snabba beslutsvägar

• Entreprenörskap

• Utvecklingspeng

• Kreativ arbetsplats som vill bryta mönster

• En trygg anställning

• Varierande och intressanta arbetsuppgifter

Sista ansökningsdag: 2020-02-07, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Pernilla Tolgfors, verksamhetschef Thoren Business School, 072-554 1006 pernilla.tolgfors@tbschool.se

Vilka är vi?

Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.

Vilka är vi?
Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 31 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. 

Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.

Ansök nu

Kurator till vuxenhabiliteringen i Växjö

Kurator
Läs mer Dec 20
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor.

Nu söker vi dig som vill jobba som kurator på vuxenhabiliteringen. Vuxenhabiliteringen vänder sig till personer i hela Kronobergs län med medfödda eller tidigt förvärvade funktionshinder. Patientkretsen inkluderar personer med varierande svårighetsgrad av autism, autism i kombination med ADHD, intellektuell funktionsnedsättning samt olika rörelsehinder.


Välkommen till framtidens habilitering!
ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar i tvärprofessionella team i nära samverkan med den enskilde och det nätverk som personen har.

Som kurator arbetar du bl.a. med information om samhällets stöd och service, kartläggning och bedömning av nya ärenden samt handläggning av LSS. Du ger också råd och stödsamtal, individuellt eller i grupp, till patienten och dennes nätverk. Arbetet innebär även planering av habiliteringsinsatser.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom och vill arbeta inom ett intressant och omväxlande arbetsområde. Har du erfarenhet av arbete inom habilitering och/eller rehabilitering är det en merit.

Arbetet kräver god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Uppdrag i olika delar av länet förekommer och du måste därför ha körkort.

Vi kallar till intervjuer löpande, så skicka din ansökan redan i dag!ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till rehabiliteringskliniken i Växjö

Kurator
Läs mer Dec 17
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Välkommen till rehabiliteringskliniken i Växjö. Vi är en specialistverksamhet för patienter i behov av rehabilitering efter somatisk sjukdom eller skada. Här finns chansen för dig som kurator att vara med och göra skillnad för våra patienter.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete där du kommer möta patienter med olika behov och livssituationer. Med goda utvecklingsmöjligheter och gott samarbetsklimat erbjuder vi dig en trevlig arbetsplats precis intill sjön Trummen. Vi värderar vår arbetsmiljö högt och har en tydlig målsättning om att alla medarbetares kompetens används rätt.

Vi på rehabiliteringskliniken har ett viktigt uppdrag. Vår uppgift är att skapa bästa möjliga välbefinnande och främja ett aktivt och självständigt liv för patienter som är behov av rehabilitering efter bland annat stroke, hjärnskada, neurologiska sjukdomar, benamputation, multitrauma eller smärta. Vår styrka är att vi jobbar i tvärprofessionella team , där patienten deltar i teamet. Vi utgår från patientens önskemål och behov och vi jobbar med personcentrerad vård. En klar fördel med att jobba hos oss är att du får möjlighet att följa dina patienter under en längre period.

Nu ska vår duktiga kurator gå pension, är du redo att ta dig an vårt viktiga uppdrag?

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator är du ett viktigt stöd till patienten och dess närstående i deras nya livssituation genom bearbetande, stödjande och motiverande samtal. Du kommer arbeta med patienter inom våra tre processer, hjärnskade-, neuro- och smärtrehab, både i sluten- och öppenvård. En viktig uppgift är att samverka med olika aktörer, både internt och externt. Du ger information om samhällets stöd och resurser och är ett stöd i ekonomiska frågor och bidrar med juridisk kompetens.

Arbetet som kurator är självständigt men du har ett nära samarbete med kollegor i andra professioner och är del av teamet runt patienten.


KVALIFIKATIONER
Men vem är du som söker?
• Socionomexamen, med erfarenhet och intresse av hälso-och sjukvård samt sjukskrivningsprocessen. Du får gärna vara legitimerad hälso- och sjukvårds kurator.
• Du trivs att jobba i team med olika professioner och bidrar till ett gott samarbete
• Du har hjärtat i vår värdegrund respekt för människan och arbetar med patienten i fokus.
• Du bidrar till vår goda arbetsmiljö och utveckling av verksamheten
• Du trivs med och klarar av att hålla olika processer igång samtidigÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till Kronoberg Skola

Kurator
Läs mer Okt 29
Kronoberg skola är en av Sveriges bästa grundskolor sett till våra elevers avgångsbetyg. Vi har haft goda studieresultat över tid vilket hänger samman med att vi har en mycket stor andel motiverade elever samt engagerad och motiverad personal som har tydlig struktur på sitt arbete. Strukturen bidrar till arbetsro och trygghet, vilket för många är en förutsättning för att lyckas. Vår skola präglas av god stämning mellan elever och mellan elever och personal och vi är stolta över att kallas ”pluggskola” Skolan har funnits sedan 2001 och idag är vi 360 elever i årskurserna 6-9 och 34 medarbetare. Kronoberg Skola ligger centralt på Söder i Växjö.Beskrivning

Vi söker en engagerad kurator till vårt EHT-team.

Du kommer att vara en värdefull del i skolans elevhälsoteam där vi tillsammans arbetar för att stärka eleverna. Du är också en viktig del av skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 70-80%.

Arbetsuppgifter

Förbyggande och hälsofrämjande arbete tillsammans med övriga elevhälsoteamet, individuella samtal med elever, handledning av personal samt tillsammans med andra funktioner i skolan arbeta i ett helhetsperspektiv kring elever.  Du har också kontakt med andra instanser i de fall samarbete med andra instanser behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 70-80% där provanställning tillämpas.

Fria Läroverken har sju gymnasieskolor i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Våra gymnasier förenas av en gemensam vision att vara ”Sveriges bästa gymnasieskola för att kombinera ambitiösa studier med idrott” Vi brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika.


Inom koncernen finns även grundskolorna Nordic International School i Norrköping och Karlstad, Kronoberg skola i Växjö samt en resursskola, Kf-utbildning i Norrköping.


För Kronobergs skola så är visionen att erbjuda ”en verksamhet som präglas av höga akademiska ambitioner och tydliga ordningsregler”


Vi är idag totalt ca 2 800 elever och 340 medarbetare. Vi fokuserar alltid på kvalitet. Vi är nämligen övertygade om att det inte finns några genvägar för skolor som vill bli uppskattade och framgångsrika; det är kvaliteten på undervisningen som är nyckeln till ett framgångsrikt lärande för våra elever.


OBS: Vi har avtal med leverantörer av annonser och undanber oss ytterligare kontakter vänligen men bestämt.

Ansök nu

Vi söker kurator till "En väg in"

Kurator
Läs mer Okt 30
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Region Kronoberg utvecklar nu tillgängligheten genom att skapa En väg in till stöd vid psykisk ohälsa för barn och ungdomar 6-18 år. From 1 januari 2020 samlas de olika kontaktvägarna in till vården för denna målgrupp. Genom En väg in kommer medborgare att kunna få råd och stöd kring psykisk ohälsa och vid behov hjälp till vård på rätt vårdnivå. Enheten kommer att ha sin organisatoriska tillhörighet inom Barn- och ungdomskliniken, Familjehälsan.

Teamet på En väg in behöver bestå av kompletterande kompetenser och därför rekryteras nu samtidigt psykolog, kurator, sjuksköterska och medicinsk sekreterare. Du som medarbetare på En väg in, får som uppdrag att bedöma och besluta om behov av stöd ska erbjudas via Barn- och ungdomshälsan (första linjen), eller inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).

Vi söker nu dig som vill ha ett spännande uppdrag och vill vara med och bidra med din specifika kompetens till teamet och vara med i processen att starta upp den nya verksamheten!

Vi söker dig som har rätt kompetens, bemötande och erfarenhet för det arbete som krävs!


ARBETSUPPGIFTER
Du och dina blivande kollegor behöver ha en god och bred kompetens för att snabbt kunna göra kvalificerade bedömningar och ge råd och stöd till föräldrar och ungdomar utifrån deras specifika situation och behov.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att ta emot, bemöta och bedöma inkommande telefonsamtal och remisser för barn och ungdomar med lätt, måttlig och allvarlig psykisk ohälsa. Detta innebär att ge råd och stöd samt att bedöma behov av vård och triagera till rätt vårdnivå. Vid behov av vård genomförs en strukturerad bedömning med hjälp av intervjuformuläret BCFPI (Brief Child and Family Phone Interview). Resultatet av BCFPI tillsammans med din samlade klinisk bedömning blir underlag för vilken vårdnivå som ska erbjudas. En stor del av patientkontakten kommer utföras via telefon och via länk/app, men kompletteras vid behov av inbokade fysiska möten.

Din anställning kommer att vara på En väg in, Familjehälsan, men med möjlighet att kombinera med eventuell anställning i annan verksamhet.

Vi söker dig som har rätt kompetens, bemötande och erfarenhet för det arbete som krävs!


KVALIFIKATIONER
Socionomutbildning eller likvärdig utbildning.

Erfarenhet i yrket och från arbete med barn, ungdom och familjer.
Kunskap och erfarenhet av att använda BCFPI är meriterande. Du har en god pedagogisk förmåga och trivs med att arbeta i team.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Grundsärskolans resursteam söker medarbetare

Kurator
Läs mer Aug 22
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar.

Vi söker dig som vill göra skillnad!

Om du är en person som vågar utmana, har idéer och drivkraften att förändra, då är vi skolan för dig.

Vi rekryterar nu en medarbetare som tillsammans med vår specialpedagog och arbetsterapeut kommer att bilda ett tvärprofessionellt resursteam i grundsärskolan. Vi söker dig som har en högt kvalificerad utbildning och med din kompetens kan komplettera vårt team.

Resursteamet ingår i särskolans lokala elevhälsa som leds av rektor. Teamet kommer också att ha tillgång till södra områdets centrala elevhälsa för ytterligare spetskompetens. Växjös grundsärskola finns från och med januari 2019 på Ljungfälleskolan och Teleborg Centrumskola. På enheterna går i dagsläget ca 70 elever som möts av ca 45 medarbetare. Lärare och elevassistenter jobbar i nära samarbete för att skapa goda förutsättningar för våra elevers sociala och kunskapsmässiga utveckling.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med ledningen tar du ett helhetsgrepp kring elevens lärmiljö på individ-, grupp- och organisationsnivå. Från framtagande av en teoretisk vision till ett fungerande arbetssätt i praktiken. I arbetet analyserar resursteamet olika samverkande faktorer i elevens lärmiljö som har betydelse för elevens funktionsförmåga. Teamet jobbar med verksamhetsnära stöd i det dagliga arbetet. Här gör din kunskap skillnad, du är med att starta upp processer som du ges möjlighet att fullfölja.

En central del i uppdraget är att tillsammans med våra medarbetare implementera gemensamt formulerade och systematiskt framtagna strategier. Du och ditt team har elevernas utveckling i fokus.

Vi i särskolan värnar om ett helhetstänk där eleven är i centrum. I din roll kommer du att möta elever, vårdnadshavare och personal för att skapa en helhet runt eleven. Du kommer även att jobba förebyggande med skolans värdegrundsarbete.

Resursteamet är en naturlig del i skolans systematiska kvalitetsarbete och anordnar löpande kompetensutveckling, handledning och internutbildningar. Ni utvecklar verksamheten i linje med aktuell forskning och rådande styrdokument samt driver elevhälsan framåt och skapar goda förutsättningar för verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Du är en modig och tydlig kommunikatör med förmåga att entusiasmera våra medarbetare. Egenskaper som vi värdesätter är samarbetsförmåga, organisationsförmåga, flexibilitet och initiativförmåga. Du trivs i en miljö med flera kontaktytor och rör dig med lätthet på olika nivåer, både internt och externt. Du är social och har lätt för att skapa goda relationer till elever, kollegor och föräldrar.

Vi vill att du har en socionomutbildning. Du kommer inte nödvändigtvis från skolans värld men du har en god pedagogisk insikt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av särskolans verksamhet, elever med utmanande beteende samt kunskap om alternativa kommunikationsformer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Vill du jobba som kurator i ett av våra barnteam på habiliteringen?

Kurator
Läs mer Apr 5
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor.

Som medarbetare hos oss har du möjlighet att byta arbetsuppgifter och att utvecklas inom habiliteringen. Du får växa i din roll, det finns alltid saker att lära sig.

Nu söker vi en kurator till vårt barnteam autism. Vi är i ett spännande utvecklings- och uppbyggnadsskede för att möta upp Region Kronobergs barn och ungdomar i deras behov av habilitering. Det har resulterat i nya innovativa arbetssätt! Välkommen till framtidens habilitering!
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kurator till vårt barnteam autism. Vi jobbar med barn i åldrarna 5-12 år som har autism med noramalbegåvning.

Som kurator hos oss kartlägger du nya ärenden och tar en första kontakt med föräldrarna, ibland är du själv i mötet och ibland tillsammans med en kollega. Du arbetar med behandling och har löpande samtal med barn, föräldrar och barnets nätverk som skola, kortis mm. Du kommer även att ge rådgivning och stöd kring samhällets service som rör barn med funktionsnedsättning.

Barnteam autism är ett tvärprofessionellt team, där du arbetar med arbetsterapeut, logoped, psykolog och till viss del fysioterapeut, sjuksköterska och läkare. Du och dina kollegor kommer tillsammans jobba för att främja utveckling och livskvalitet för barnet. Som ny kurator kommer du att ha en handledare och hela kuratorsgruppen får regelbunden handledning.


KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker är utbildad socionom, gärna med steg-1 kompetens. Har du tidigare arbetat med barn /ungdomar med funktionsnedsättning är det meriterade men absolut inget krav.

Tjänsten innebär visst resande vilket kräver att du har körkort. Som person ser vi att du har samarbetsförmåga, är lyhörd och har en stor social kompetens. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Urvalsarbetet sker löpande, välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till habiliteringen i Växjö / Ljungby

Kurator
Läs mer Feb 13
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor.

Som medarbetare hos oss har du möjlighet att byta arbetsuppgifter och att utvecklas inom habiliteringen. Du får växa i din roll det finns alltid saker att lära sig.

Välkommen till framtidens habilitering!
ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar i tvärprofessionella team i nära samverkan med den enskilde och det nätverk som personen har.

Som kurator arbetar du bl.a. med information om samhällets stöd och service, kartläggning och bedömning av nya ärenden samt handläggning av LSS. Du ger också råd och stödsamtal, individuellt eller i grupp, till patienten och dennes nätverk. Arbetet innebär även planering av habiliteringsinsatser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom och vill arbeta inom ett intressant och omväxlande arbetsområde. Har du erfarenhet av arbete inom habilitering och/eller rehabilitering är det en merit.

Arbetet kräver god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Uppdrag i olika delar av länet förekommer och du måste därför ha körkort.

Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum gått ut, så vänta inte med din ansökan.ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till Kungsmadskolan

Kurator
Läs mer Feb 7
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar.

Kungsmadskolan är en gymnasieskola med cirka 1250 elever och 150 medarbetare. Vi har både yrkes- och högskoleförberedande program. Skolan har en tydlig profil med fokus på samverkan med omvärld, trygghet, rörelse och livslångt lärande.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator arbetar du främjande och förebyggande kring våra elever. Du arbetar i och tillsammans med skolans elevhälsoteam för att bidra till att våra elever utvecklas både socialt och kunskapsmässigt. Du träffar elever i samtal och du coachar ibland lärare i hur de ska bemöta elever i svåra situationer. Du arbetar i tät kontakt med socialtjänsten och andra instanser som kan komma att bli aktuella kring en elev.

Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2019-12-20.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du är självgående och initiativtagande och van vid att ha många bollar i luften. Det är viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har förmågan att skapa goda relationer med elever och kollegor. Du har lätt för att samarbeta, engagerad och har förmåga att i det dagliga arbetet anpassa dig efter olika förutsättningar. Du är positiv till utveckling av verksamheten och dig själv.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Kurator till lasarettsrehab i Växjö

Kurator
Läs mer Feb 11
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

På kuratorsmottagningen arbetar vi tillsammans för att skapa goda förutsättningar att trivas och göra ett bra jobb. Vi är en arbetsgrupp med bred kompetens och det finns alltid någon att rådfråga. Vi är fördelade på mottagningar i Ljungby och Växjö lasarett och samarbetar i så stor utsträckning som möjligt. Hos oss får du utvecklas i din yrkesroll, både genom det patientnära arbetet och vidareutbildningar.ARBETSUPPGIFTER
De arbetsuppgifter som väntar dig är att ingå i det palliativa rådgivningsteamet samt att arbeta med patienter och deras närstående som har en behandlingskontakt på någon av lasarettets avdelningar eller mottagningar. Du kommer att arbeta med bearbetande, stödjande och motiverande samtal, samt vägledning och information om samhällets stöd och resurser. Arbetet sker både i slutenvård och öppenvård och din roll är att bidra med det psykosociala perspektivet. I det palliativa teamet och på lasarettets avdelningar och mottagningar har du ett tätt samarbete med flera andra professioner för att skapa goda förutsättningar för patienter och deras närstående.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom med erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård och som har erfarenhet av att arbeta i ett tvärprofessionellt team. Du ska ha god samarbetsförmåga och förmåga att kunna arbeta självständigt. Du arbetar med fokus på patientens bästa och är en bra arbetskamrat som bidrar till en god arbetsmiljö. Vi söker dig som är stabil, trygg och empatisk och som precis som vi värnar om våra patienter och deras närståendes bästa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jan 15
Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen.

Studerandeavdelningen vid Linnéuniversitetet ansvarar för bland annat studievägledning, antagning, examen, studenthälsa, Ladok/kursinfo, studentmobilitet. Inom avdelningen finns ca 50 anställda med placering både i Växjö och i Kalmar. Studerandeavdelningen är HBTQ-diplomerad sedan 2017. Vi söker nu en Kurator med placering på Studenthälsan, inom Studerandeavdelningen.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består främst av förebyggande arbete kring studenternas psykiska och fysiska hälsa, på grupp och organisationsnivå. I tjänsten ingår även psykosocialt inriktade samtalskontakter. Samverkan med studentföreningar, studentkår och närsamhället är centralt i anställningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av självständigt psykosocialt behandlingsarbete liksom vana av preventivt och utåtriktat arbete. Framförallt med unga vuxna, gärna i fokusfrågor som exempelvis psykisk hälsa, stress, sexuell hälsa och ANDT.
Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift. Som kurator kommer du även att arbeta med datorn som verktyg varför du behöver goda datorkunskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är utåtriktad och noggrann. Du har en hög arbetskapacitet och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Anställningen är tillsvidare 100%, provanställning tillämpas. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Placeringsort Växjö, men kontinuerligt arbete i Kalmar ingår.

Vid frågor, vänligen kontakta
Avdelningschef Marie Brorson, tel 0470-70 82 27 (marie.brorson@lnu.se) eller sektionschef Maria Larsson, tel 0480-44 60 95 (maria.larsson@lnu.se)
Frågor som rör anställningen besvaras av HR-partner Emma Dahlberg, tfn: 0480-44 67 13, emma.dahlberg@lnu.se.
Fackliga företrädare nås genom växeln, tfn 0772-28 80 00.

Välkommen med din ansökan som du registrerar via utlysning på lnu.se. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och ska ha inkommit senast den 6 februari 2019. Märk ansökan med diarienummer 2019/38-2.2.1.
Individuell lönesättning tillämpas, varför löneanspråk bör anges i ansökan. 

 


Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Barn - och ungdomskliniken och Barn - och ungdomshälsan

Kurator
Läs mer Dec 20
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Kuratorerna på barnkliniken har ett länsövergripande uppdrag och är organiserade under Barn- och ungdomskliniken och Familjehälsan. Barn- och ungdomskliniken har drygt 200 medarbetare och arbetar i team bestående av olika yrkeskategorier.

Barn- och ungdomshälsan vänder sig till barn och ungdomar 6 18 år med lättare till måttlig psykisk ohälsa och deras familjer.

Målet för verksamheten är att främja psykisk hälsa och utveckling och förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga och deras familjer i Kronoberg. Vi arbetar i tvärprofessionella team med helhetssyn där människan står i fokus. Arbetet präglas av hög patientsäkerhet och god kvalité.

Nu söker vi en kurator som vill arbeta både på barn-och ungdomshälsan och barn- och ungdomskliniken. Att arbeta med barn och ungdomar med fysisk sjukdom och/eller psykisk ohälsa och deras familjer är både utmanande, meningsfullt och roligt! Är du nyfiken, hör gärna av dig så berättar vi mer.

ARBETSUPPGIFTER
På barn- och ungdomskliniken är kuratorns uppdrag att tillföra social- och psykosocial kompetens till den somatiska vården. Kuratorn arbetar med barn, ungdomar och deras familjer i öppen- och slutenvård, med vårdkontakt på barn-och ungdomskliniken.

Kuratorn erbjuder patienter och anhöriga kris-, stöd- och rådgivande samtal i samband med sjukdom, olycka och/eller dödsfall, bidrar med kunskap gällande patientens rätt, socialförsäkringar och samhällets service. Kuratorn arbetar också med kortare behandlande insatser.

Det ingår också i arbetsuppgifterna att ge stöd och konsultation till personal på barn- och ungdomskliniken gällande sociala och psykosociala frågeställningar. Kuratorn medverkar i gruppverksamheter för patienter, samt för barn i sorg och arrangerar föreläsningar för personal och/eller patienter och anhöriga.

Kuratorerna på Barn- och ungdomshälsan arbetar med bedömning och korttidsbehandling/korta insatser individuellt och i grupp. Vi ger råd och stöd till barn, ungdomar och deras familjer.

Större delen av verksamheten bygger på samtal med ett främjande fokus, men vi erbjuder också kortare behandlingar. Vi har gruppverksamhet samt föreläsningar för föräldrar och andra vårdgivare. I vårt uppdrag ingår även handledning, konsultation samt att samverka med länets alla kommuner.

För att du ska trivas hos oss bör du tycka om att arbeta självständigt men även tillsammans med andra yrkesgrupper. Du behöver vara flexibel och tycka om omväxlande arbetsuppgifter, men jobbet kräver också eftertanke och reflektion. Möjligheterna till kompetensutveckling är goda och medarbetarna har extern och intern handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom med steg 1-utbildning, med goda kunskaper om och erfarenheter av arbete med barn och ungdomar och deras familjer. Därutöver är kunskaper och erfarenheter kring konsultation och handledning meriterande.

Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt eftersom det förekommer resor inom länet.
Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till Barn - och ungdomshälsans förebyggande team

Kurator
Läs mer Dec 5
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Barn- och ungdomshälsan ingår organisatoriskt i Familjehälsan och vänder sig till barn och ungdomar 6-18 år med lättare till måttlig psykisk ohälsa och deras familjer. Familjehälsans uppdrag är länsövergripande och verksamheten tillhör Barn- och ungdomskliniken. Uppdraget för Familjehälsan är att främja psykisk hälsa och utveckling och förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga och deras familjer i Kronoberg.

Barn-och ungdomshälsan har fått i uppdrag att tillsammans med BUP skapa ett förebyggande team bestående av erfarna psykologer/psykoterapeuter, kuratorer och arbetsterapeut. Teamets uppdrag
blir att erbjuda samverkansparter, i första hand länets kommuners elevhälsa samt primärvård, stöd i form av utbildning, handledning och konsultation samt handledning och konsultation. Teamet kommer inte att ha något behandlingsansvar, utan arbetar konsultativt, med syfte att förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga.

Uppdraget ska gå i linje med den handlingsplan som länets ledningsgrupp håller på att arbeta fram gällande Barnets bästa gäller. Teamet tillhör organisatoriskt Barn-och ungdomshälsan.

Nu söker vi två kuratorer som är intresserade tillsammans sina kollegor i det nya utveckla, bygga upp och arbeta i teamet, samt bidra med sin kompetens till teamet och verksamheten. Du kommer att arbeta hälften av din arbetstid i det förebyggande teamet och resten i Barn-och ungdomshälsans eller BUP:s ordinarie verksamhet. Om det blir BUP eller Barn- och ungdomshälsan kommer vi tillsammans överens om.

ARBETSUPPGIFTER
Inledningsvis kommer du tillsammans med teamet att kartlägga nuläge och hur behovet av stöd ser ut i länets kommuner, samt ta fram arbetssätt/modeller till hur både det generella och individuella arbetssättet ska utformas.

Arbetet på Barn-och Ungdomshälsan består i bedömning, råd, stöd och korttidsbehandling/korta insatser individuellt och i grupp till barn, ungdomar och familjer, med lätt till måttlig psykisk ohälsa. Större delen av verksamheten bygger på samtal med ett främjande fokus.

För att du ska trivas hos oss ska du tycka om att arbeta självständig,t men även tillsammans med andra yrkesgrupper. Du behöver vara flexibel och tycka om omväxlande arbetsuppgifter. Jobbet jobbet kräver också eftertanke och reflektion. Möjligheterna till kompetensutveckling är goda och medarbetarna har extern och intern handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom eller har motsvarande utbildning, med steg 1-utbildning, samt goda kunskaper om och lång erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och deras familjer. Därutöver är kunskaper och erfarenheter kring konsultation och handledning meriterande.

Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt eftersom det förekommer resor inom länet.
Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Vi söker ny kollega till samverkansteamet , integrerad mottagning för missbr

Kurator
Läs mer Nov 29
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Vuxenpsykiatrin i Region Kronoberg bedriver en modern och specialiserad psykiatrisk vård i samverkan med närstående och andra vårdgivare. Vi eftersträvar en god arbetsmiljö med motiverade och kompetenta medarbetare. Verksamheten är organiserad i specialiserade enheter där medarbetarna arbetar utifrån integrerade team, öppenvård och heldygnsvård vilka följer patienten i hela vårdkedjan.

Samverkansteamet har sin utgångspunkt från integrerad mottagning för missbruk och beroende och består i dagsläget av sjuksköterska, skötare och teamläkare. Som resurs till teamet finns även kurator och psykolog. Teamet har som uppdrag att vårda och behandla patienter med samsjuklighet, kronisk sjukdom och dålig följsamhet i vård och behandling.

ARBETSUPPGIFTER
Teamets arbetssätt utgår från ett case managements tankesätt. Du kommer främst att bedriva vård och behandling i patienters närmiljö tillsammans med aktörer inom aktuell kommun. Det innebär kontakter i patienternas nätverk med målsättningen att höja livskvalitén för patienterna.

Vi arbetar med hela länet som upptagningsområde. I tjänsten kommer du att ha möjlighet till handledning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete inom psykiatri. Du är t ex socionom, skötare, behandlingspedagog, sjuksköterska eller har annan motsvarande utbildning.

Erfarenhet av arbete med beroende och missbruksproblematik ser vi som meriterande likaså kunskap och erfarenhet av socialtjänstlagen.

Som person är du flexibel, engagerad och har en stor del tålamod. Du tycker om att vara en del i ett team men kan arbeta självständigt och strukturera ditt arbete. Du är mån om att ha ett gott bemötande i alla situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Vill du vara en spindel i nätet på Dalbo Vårdcentral? Bli vår nya kurator / r

Kurator
Läs mer Okt 15
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Vi söker nu en medarbetare till primärvårdsrehab med nuvarande placering på vårdcentralen Dalbo. Primärvårdsrehabs uppdrag är att serva länets offentliga vårdcentraler med resurser.

På vårdcentralen Dalbo i Växjö arbetar vi för att våra patienter ska få vård av god kvalitet och att de ska känna trygghet och tillit. Vi vill att alla medarbetare ha goda förutsättningar att klara sitt uppdrag. Därför är kompetensutveckling är ett signum och vi värnar om en bra arbetsmiljö. Vårdcentralen Dalbo ligger i centrala Växjö och har ungefär 10 000 listade patienter med en stor mångfald. Vi jobbar hela tiden för att utvecklas och har många spännande projekt igång.


ARBETSUPPGIFTER
Kurator/Rehabiliteringskoordinatorn fungerar som samordnare inom sjukvården och gentemot andra aktörer som kommunen, försäkringskassan, arbetsgivare och arbetsförmedling. Du kommer att arbeta med psykosocial kartläggning av patienter med bedömning och förslag på insatser samt koordinera olika former av nätverksmöten och vårdplanering.

Ditt uppdrag är också att identifiera patienter som är i behov av samordnade åtgärder för att undvika eller minska sjukskrivning. Du ansvarar för att utveckla arbetssätt och metoder som främjar tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen och i förlängningen minskar antalet långtidssjukskrivningar.

Du kommer att ha ett nära samarbete med läkare och övriga professioner på vårdcentralen.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har en socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning, gärna med socialmedicinsk kompetens. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av handläggningsarbete inom exempelvis socialförvaltning eller sjukskrivningsprocessen. Utbildning i KBT steg 1 är önskvärt.

Som person har du god planeringsförmåga och visar både på initiativkraft och ansvarstagande. Arbetet ställer stora krav på självständighet, flexibilitet och mycket god samarbetsförmåga.


ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till ungdomsmottagningen i Växjö och Ljungby , Region Kronoberg

Kurator
Läs mer Sep 18
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Kvinnokliniken i Växjö har runt 230 anställda och består av en integrerad BB/Gyn/Förlossningsavdelning, mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning, ungdomsmottagningar samt gynekologisk öppenvård.

Vi söker nu en kurator till vår ungdomsmottagning i Växjö och Ljungby!


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator på mottagningen kommer du att träffa ungdomar mellan 13-23 år. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ge stöd i en rad olika frågor som tex problem i vardagen, abortfrågor, sexuella funderingar och att arbeta med projektet Yam. Detta projekt kommer att starta upp vid årsskiftet. För att vara aktuell för denna tjänst kräva att man deltar i en utbildning vecka 3 som Karolinska institutet ordnar.

Yam står för Youth Aware of Mental health . Yam är ett en hälsofrämjande och preventiv insats med syftet att förbättra den psykiska hälsan och minska självmordshandlingar hos skolelever. Det finns mer information att läsa på nätet om Yam.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom eller med annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har steg 1 utbildning eller sexologutbildning. Erfarenhet av arbete med ungdomar är meriterande. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Urval kommer att göras löpande under ansökningstiden.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare till habiliteringen

Kurator
Läs mer Jun 28
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Verksamhetens uppdrag är att utreda svårigheter som funktionsnedsättningen ger och stärka det som fungerar i syfte att överbrygga funktionshinder.

Vuxenhabiliteringen har även i uppdrag att samordna SUF (Stöd, utveckling, föräldraskap). Det är ett nätverk bestående av representanter från kommunal socialtjänst, omsorg, skola samt representanter från mödra- och barnhälsovård, barnhabilitering förutom vuxenhabiliteringen. Till SUF kan personer från olika verksamheter vända sig för konsultativt stöd kring barn och föräldrar, där en eller båda föräldrarna har en kognitiv funktionsnedsättning (neuropsykiatrisk och/eller intellektuell). Nätverket verkar även för ökad kunskap genom utbildning, information mm. I länet har kommunerna gemensamt satsat på att utbilda föräldrastödjare i PYC (parenting young children), vilket är en metod som kommer från Australien och som utvecklats utifrån svenska förutsättningar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som har erfarenhet och kunskap inom området och ett engagemang för att utveckla verksamheten och bidra till en fungerande vardag för barn och föräldrar. Du kommer att arbeta nära nätverket SUF och länets metodstödjare för PYC och i samarbete med dem utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter:
• Verka för en fungerande länsgemensam organisation som på sikt integreras i arbetet kring Barnens rätt och skottlandsmodellen.
• Omvärldsspana och verka för att goda exempel integreras och kommer målgruppen till del.
• Anordna inspirationsdag för PYC-representanter
• Informera i olika verksamheter och bidra med kognitionsstöd mm som tagits fram.
• Ta fram utbildningspaket som erbjuds olika verksamheter som möter målgruppen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med minst en treårig högskoleutbildning inom relevant område. För att snabbt komma igång med detta tidsbegränsade uppdrag behöver du ha erfarenhet av arbete med målgruppen.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Kurator till Allmänpsykiatriska mottagningen , Växjö

Kurator
Läs mer Maj 18
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".
Vuxenpsykiatrin Kronoberg bedriver specialiserad psykiatriskvård i samverkan med andra vårdgivare. En god arbetsmiljö med motiverade och kompetenta medarbetare är en förutsättning för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.
Verksamheten är organiserade i specialiserade enheter där personalen arbetar utifrån integrerade team, öppenvård och slutenvård vilka följer patienten hela vårdkedjan.
Allmänpsykiatrin i Växjö består av tre enheter, heldygnsvård, öppenvård och mottagning.
Beroende på var i vårdkedjan våra patienter befinner sig utförs olika insatser. Vi har ett nära samarbete mellan enheterna och arbetar där vår kompetens behövs.ARBETSUPPGIFTER
Som kurator:
- psykosocial kartläggning med bedömning och förslag på insatser.
- information och vägledning till patienterna i kontakten med andra myndigheter och verksamheter i samhället.
- information och stöd till närstående vuxna och barn.
- hålla i SIP-möten och nätverksmöten.
- konsultation till kollegor.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen, erfarenhet av handläggningsarbete inom exempelvis socialförvaltning ses som meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga ur ett tvärprofessionellt perspektiv.
Egenskaper som planeringsförmåga, initiativkraft, ansvarstagande och samarbetsförmåga bedömer vi som viktiga.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Behandlare till integrerade missbruks - och beroendemottagningar

Kurator
Läs mer Maj 15
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Vi startar integrerade missbruks- och beroendemottagningar i Växjö och Ljungby.

Hösten 2016 togs beslut av Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet om att starta upp integrerade missbruks- och beroendemottagningar med placering i Växjö och Ljungby. Inom mottagningarna kommer vi att samla kompetens från socialtjänsten, primärvården och psykiatrin.

Mottagningarna vänder sig till personer från 16 år med en definierad missbruks- och beroendeproblematik när det gäller alkohol, narkotika, läkemedel eller doping samt personer med samsjuklighet. Målsättningen är att kunna erbjuda dessa personer bästa möjliga vård utifrån deras specifika behov oavsett var i länet de bor.

Mottagningarna består av ca 36 medarbetare.

Vi söker behandlare med placering i Växjö och visst arbete i Ljungby.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlare kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att bedriva kvalificerat behandlingsarbete mot alkohol- och narkotikamissbruk/beroende. I arbetet ingår också motivationsarbete och samverkan med remitterande verksamheter liksom anhörigstöd. Du ansvarar för att, tillsammans med klienten/patienten utarbeta genomförandeplan utifrån uppdrag/vårdplan. Arbetstiden är förlagd till dagtid. Kvalificerad handledning ingår i yrkesutövningen, liksom regelbunden fortbildning. Du kommer också ha tillgång till nära arbetsledning och kollegial handledning.

Vi erbjuder dig möjligheten att vara med att bygga upp och forma dessa nya mottagningar inom missbruk och beroende tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig är som är socionom eller har motsvarande utbildning. Du kan även vara sjuksköterska med steg 1-utbildning i psykoterapi.

Vi ser att du har god förmåga att bedriva självständigt behandlingsarbete. Du kan uttrycka dig på korrekt svenska i tal och skrift samt har kunskap i rådande lagstiftning och dokumentationskrav. Du har god empatisk förmåga, engagemang samt är mån om ett gott bemötande i alla situationer. Vi förutsätter att du är en trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Erfarenhet av behandlingsarbete för målgruppen och för anhöriga är meriterande liksom relevanta utbildningar såsom MI, HAP, återfallsprevention etc.

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med Din ansökan!

Anställande myndighet är socialförvaltningen i Växjö.

ÖVRIGT
Kontaktpersoner Växjö kommun

Anna Hammarsten Rosander
Avdelningschef
AVD VUXNA
Förvaltningen arbete och välfärd
Post: Växjö kommun, Box 1222, 351 12 Växjö
Besök: Sandgärdsgatan 26 B
Tel: 0470-435 60
anna.hammarstenrosander@vaxjo.se
www.vaxjo.se

Facklig kontaktperson nås via växeln i Växjö kommun: 0470-410 00


Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ansök nu

Skolkurator till Elin Wägnerskolan

Kurator
Läs mer Apr 24
Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator hos oss kommer du att arbeta på Elin Wägnerskolan men också vara en del i centrumområdets övergripande elevhälsa.

Arbetet är företrädesvis mot individ, grupp och organisation på två skolor. Vi är idag två kuratorer och du kommer bli vår tredje kollega. I den övergripande tjänsten ingår framförallt arbete med utbildning och handledning tillsammans med det övriga områdesövergripande elevhälsoteamet.

Du kommer att ingå i Elin Wägnerskolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och skolpsykolog.

I arbetsuppgifterna ingår olika typer av samtal, främst råd- och stödsamtal men även motivations-, kris- och konfliktsamtal. I tjänsten ingår också främjande arbete i form av kompetensutbildning och handledning till personal kring bemötande. Du genomför även sociala utredningar och är rektor behjälplig vid kränkningsutredningar. I kuratorsrollen ingår att vara aktiv och delaktig i samarbetet och samordningen av samhällets övriga insatser t.ex. socialtjänst, barn- och ungdomshälsan, BUP, polis m.fl.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan examen som vi bedömer likvärdig.

Du har också den förmåga, kunskap och erfarenhet som krävs för att ha en stödjande funktion och utgöra en resurs i arbetet med att ge övrig personal förutsättningar att fullfölja sina uppdrag. Erfarenhet av arbete i flerspråkiga områden och med nyanlända barn är en merit.

Du har ett hälsoorienterat förhållningssätt med fokus på det förebyggande och hälsofrämjande arbetet och du har god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med lärare, övrig personal och externa aktörer.

Du är engagerad, har en relationsskapande förmåga, god samarbetsförmåga och förmåga att i det dagliga arbetet anpassa dig efter olika förutsättningar, prioritera och vara flexibel i en verksamhet som är i ständig rörelse.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu